EKONOMISKT BISTÅND

Jag har under ett antal veckor jagat SCB och Socialstyrelsen angående statistik över ekonomiskt bistånd. En statistik som alltid SCB redovisat tidigare men som tydligen nu Socialstyrelsen inte längre lämnar ut till SCB. Varför? Det kan säkert var och en räkna ut! Läs mitt blogginlägg från 29 juni.

Efter många mail till Socialstyrelsen har jag nu, hör och häpna, lyckats få ut delar av statistiken från Socialstyrelsen. Dessutom för alla landets 290 kommuner.

Som jag befarade har utbetalningarna av ekonomiskt bistånd i Kalmar kommun ökat med några miljoner kronor för 2010 i jämförelse med 2009, trots en god utveckling på arbetsmarknaden.  Enligt Socialstyrelsen överstiger nu ekonomiskt bistånd mer än 70 miljoner kronor under 2010.Till personer med svensk bakgrund betalades det ut drygt 25 miljoner kronor vilket dock är en minskning med ca 1,5 miljoner kronor i jämförelse med 2009.

För personer som är utrikes födda ser situationen dock helt annorlunda ut. För denna grupp steg utbetalningarna till drygt 44 miljoner vilket är en ökning med drygt 3 miljoner kronor.

Det innebär att under 2010 gick hela 64 procent av det ekonomiska biståndet till personer som är utrikes födda. Det är en ökning från 61 procent under 2009 men samtidigt följer det den långsiktiga trenden som alla politiker utom Sverigedemokraterna blundar för. Hur stor andel av det ekonomiska biståndet måste gå till utrikes födda innan de rödgröna politikerna reagerar? 70 procent eller 80 procent eller ännu mer?Den misslyckade integrationen fortsätter med andra ord i Kalmar. Den senaste negativa trenden började 2005, vilket sammanfaller med nya avtal med Migrationsverket.


Kommentarer
Postat av: vmm

Jag har ju läst i den här bloggen om att du har haft vissa problem med att få fram den statistik du vill och på det sätt du vill. Kanske är det något du bör ta tag i. Som riksdagsledamot så har du ju faktiskt möjlighet att ändra reglerna för våra myndigheter. Vi har självständiga myndigheter men dom ska nog inte mopsa sig allt för mycket mot riksdagen. Vill riksdagen så kan den. Nu sitter SD i riksdagen och det kanske kan bli ett långtidsprojekt att ändra inte bara lagarna utan också reglerna för våra myndigheter. Lycka till.

2011-07-13 @ 01:05:17
Postat av: Mattzzi

Det ska bli intressant att se hur mycket ökningen blivit för hela riket.

2011-07-13 @ 02:50:58
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Anonym

Islamister bakom en majoritet av dödlig terrorism i Europa.Tino Sanandaji, civilekonom och doktorand i offentlig politik och ekonomi vid University of Chicago och numera ett känt namn på PI efter seminariet på ämnet mångkultur hos Axess nyligen, har en blogg där ett inlägg från februari i år förtjänar att uppmärksammas lite extra. Sanandaji visar en gång för alla vilka det är som ligger bakom dem dödliga terrorismen i Europa och allt prat om att ”det ska läsas på” kan således läggas åt sidan. Tidigare har han även konstaterat att det i dag finns tillräckligt med forskning för att dra säkra slutsatser om invandringens negativa påverkan på den svenska ekonomin.

http://politisktinkorrekt.info/2011/07/13/islamister-bakom-en-majoritet-av-dodlig-terrorism-i-europa/#more-93081

2011-07-13 @ 04:36:49
Postat av: Hulda

Bra jobbat med dessa fakta! Kunskap är makt!

Måste också citera lite från Newsmill. I ett inlägg "Israels feta Grekiska bröllop är en moralisk katastrof" om Shit to Gaza, kommenterar signaturen "Sven Ekberg" följande.

"Kommunisternas feta bröllop med Islam får mig att vilja kräkas".

Kan det sägas tydligare......

2011-07-13 @ 06:43:43
Postat av: Sven Dacke

Undrar vilken av Kalmartidningarna som blir först med att skriva om Thoralfs statistik.

Det måste ju vara av största intresse för deras ekonomireportrarBarometern eller Östran ?Fast dom läser nog inte bloggen! " LOL "2011-07-13 @ 07:50:38
Postat av: Info

KAN DETTA VARA SANT?Kan uppgifter om utbetalningar av svenska skattemedel som bidrag till arbetsfria invandrare kanske vara en myt? Eller en liten olägenhet, enbart orsakad av de etniska svenskarnas oginhet, främlingsfientlighet osv.?Ja, enligt Ring P1 igår. Enligt en inringare – liksom många andra insläppta inringare en man med utländsk brytning – utgjorde invandringen till Sverige enbart en ekonomisk vinst för alla. Han önskade sig därför en snabbt ökad invandring.Till Sverige kom nämligen bara redan färdigutbildade hjärtspecialister, civilingenjörer, professorer osv. från Somalia, Afghanistan, Irak m.m. i en aldrig sinande ström. Som inte kostade Sverige något i utbildning. Det enda felet med Sveriges nuvarande invandringspolitik var att dessa experter först tvingades gå en liten kurs i svenska (SFI) i stället för att omedelbart tilldelas attraktiva arbeten (s.k. integration). (Någon arbetslöshet existerade inte i Sverige.)Programledaren, Nina Glans, höll glatt med. Se där – nu var ju hela integrationsproblemet ”löst” på ett litet kick! Att inte våra riksdagsmän kommit att tänka på detta förut!Vem är Nina Glans? En journalist utan verklighetsförankring, som genom sina alltid lika korrekta åsikter i Sveriges radio nu avancerat till kanalchef i Göteborg.Varför fick inte den analfabetiska somaliskan i Borlänge detta jobb, Nina? Du är väl inte främlingsfientlig, Nina?

2011-07-13 @ 07:59:58
Postat av: Sven Dacke

Ett urval av rubriker i dagens Smålandsposten.Skottlossning på NydalaMisstänkt vapenbrott i VäxjöAmbulanspersonal hotadesBråk i AlvestaKvartett misstänkta för organiserade butiksstölderPolisen misstänker att villabrand var anlagdOch alla tror vi har det så långtråkigt i Växjö!Lägger även in lite text från Smålandspostens ledare som publicerades efter Almedalen."Och de åtgärder som efterlyses mot brottsligheten vittnar om att det inte är människosynen som förändrats. Brott förklaras främst i termer av etnicitet eller utländska gäng. Svaret är straff och repression, inte som Kd efterlyste familjer och omsorg."http://www.smp.se/ledare/maktspel-gynnar-bara-sd(2854192).gmMan kan undra i vilken verklighet Smålandsposten ledarskribenter lever i.Postat av: Ibbe

Apropå Smålandspostens citerade ledarstick. Det finns definitivt ingen social automatik som säger att s.k. utanförskap leder till att man attackerar brandmän, sjukvårdspersonal eller poliser som i Rinkeby, Hammarkullen och Rosengård. En jämförelse med andra bostadsområden vilka också präglas av hög arbetslöshet, låga inkomster och dåliga skolresultat visar att därifrån rapporteras aldrig sådana överfall. Men pk-etablissemanget har agendan satt. Det är utanförskap, arbetslöshet och frustration som orsakar de ovan nämnda överfallen. Gammelmedia köper aningslöst förklaringarna. Att överföra en värdegrund, attackera inte räddningstjänst, ambulans och polis, som länge varit självklar runt om i världen till ex. en ny generation av ungdomar i en del av våra förorter, föresvävar inte pk-eliten. Den sitter ju inne med den riktiga förklaringsmodellen. Ordet självrannsakan tycks inte existera i denna elits värld. Därav ryggradsreaktionerna på många, många håll på Åkessons skickligt genomförda Almedalstal.

2011-07-13 @ 08:47:37
Postat av: Anonym

Regeringen hanterar skatte pengarna som det vore monpolpengar .p

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-07-13 @ 09:07:38
Postat av: Sven Dacke

Nu har herr Gumundsson satt "Luntan till fänghålet"Frågan är om det blir en smäll som hörs eller som en pyspunkaUndrar hur många kommentarer det hinner att bli under dagen.Förmodligen glömt på några dagar när dementimaskinerna satt igång sina utredningar

Postat av: Info

LISA BJURWALDS NYA BEFORDRANEn av den svenska medieelitens största Sd-hatare, Expo-medarbeterskan Lisa Bjurwald, hittar ni fr.o.m. i höst också på en ny post som redaktör m.m. på den sjupartitrogna nättidningen Medievärlden, f.d. Pressens Tidning.Bjurwald, som figurerat negativt både i bloggar som Politiskt Inkorrekt, Tanja Bergkvists blogg och Sverige idag, är inte obekant heller för Thoralf Alfssons läsare. Hennes senaste stora bragd är som bekant en småförvirrad bok om den växande och hotande RASISMEN I HELA EUROPA. Uppmärksammad i alla svenska medier.Så här presenteras hon på Medievärldens hemsida (www.medievarlden.se/):”13 juni, 2011 - 14:34

LISA BJURWALD NY PÅ MEDIEVÄRLDENJournalisten och författaren Lisa Bjurwald blir redaktör och reporter på Medievärlden i augusti.Lisa Bjurwald började som reporter och krönikör på Expressen som 16-åringen. Hon har bland annat varit ledarskribent på Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet, skribent på Expo och redaktör på Axess Television samt jobbat för den marknadsliberala tankesmedjan Timbro.Just nu är hon aktuell med reportageboken Europas skam. Rasister på frammarsch.– Det ska bli väldigt spännande att få granska och kommentera frågor kring till exempel medieetik och tryck- och yttrandefrihet. Samt införa ett jämställdhetsperspektiv då och då, säger Lisa Bjurwald.– Och jag tycker det ska bli jätteroligt att få jobba för Sveriges piggaste medietidning.Hon börjar sin tjänst den 15 augusti.– Lisa Bjurwald är en drömrekrytering för Medievärlden. Hon är en person med stort driv och lång erfarenhet i branschen, och har ett stort engagemang i frågor som rör demokrati och yttrandefrihet, säger tidningens chefredaktör Axel Andén.– Hon kommer utöver arbetet som reporter och redaktör också att förstärka Medievärldens röst genom att blogga och skriva kolumner.Mikael Marklund

[email protected]

2011-07-13 @ 09:32:06
Postat av: AWSvensson

Apropå Växjö så har jag sett uppgifter om att man betalar ut 100 miljoner årligen i ekonomiskt bistånd till utrikes födda, 70-80% av biståndet om jag inte minns fel.Givetvis så korrigerar politikerna i Växjö mig om jag har fel på den punkten.

Annars verkar intresset för att referera till opinionsundersökningar betänkligt svalnat när realistiska siffror presenterades .De glädjesiffror som PK folket sög till sig som svampar blev tydligen en dagslända.Man kan undra om journalister är idioter eller om de i sin iver att vara etablissemanget till lags helt förlorar förståndet. För det kan väl inte vara så att de ser läsarna eller som det numera heter konsumenterna som lättlurade individer, i så fall sitter i alla fall jag inte med armarna i kors om de tro att man är idiot.

2011-07-13 @ 09:32:54
Postat av: Goten

Toralf, tänker du skicka telegram till det svenska damlandslaget efter segern mot Japan i kväll?Varför är SD så ointresserade av svensk idrott?http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/07/13/lotta-schelin-och-de-nationella/

Postat av: AWSvensson

Om inte Muhammed kan komma till berget får berget komma till Muhammed. Om det finns stöd för min tidigare kommentar överlåter jag till övriga bloggläsare att avgöra. Visserligen inte skriven av en journalist,ett ord GoG efterlyste betydelsen av, men även mentalt retarderade har semester och några svårigheter att fylla dessa tillfälliga vakanser föreligger inte.

Postat av: Thoralf A

GotenFöljande skrev jag i mitt blogginlägg i söndags.Efter Jimmies tal samlades många på O’Learys för att se damlandslaget spela mot Australien. Dagen blev inte sämre av att tjejerna vann med 3-1. Nu kan vi se fram emot ytterligare två matcher och förhoppningsvis en final.Kallar du det för ointresse?

2011-07-13 @ 10:45:05
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Goten

:-) Bravo! Jag röstade på dig i valet. Ska genast länka dit med orden "bara Toralf!"

Postat av: Åke Möller

Mycket bra Thoralf! Det är sådana som du som inger en gnutta hopp för detta skövlade land....

Tino Sanandaji såg jag igår på YouTube, som är Kurd ifrån början och det han hade att säga var riktigt riktigt bra!! Se länk....bör ses och begrundas! Lägg märke till hur storögda och tysta en del är...:)

Postat av: Robin Shadowes

Först ta er blodtrycksmedicin innan ni klickar på den här länken. För här talas nämligen klarspråk om vad nybyggarna vill göra med oss.http://www.youtube.com/watch?v=iFJNBYF1YUE&feature=player_embedded

2011-07-13 @ 11:23:07
Postat av: Thoralf A

AWSvenssonOm jag hinner idag skall jag göra samma diagram för Växjö som jag gjort för Kalmar.

2011-07-13 @ 11:25:12
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Sven Dacke

Från www.Muslim.seFörtydligande av den viktiga regeln: Det är haraam att ta kuffaar som nära vänner och beskyddare.Vi hoppas att du kan förtydliga, med exempel, vad som menas med frasen, ”Att ta kuffar som nära vänner och beskyddare är haraam.”Prisad vare AllahLäs extra noga dessa rader.

6. Att bli medlemmar i deras samhällen, gå med i deras partier, göra deras antal större, ta deras nationaliteter (utom när det är nödvändigt), att tjänstegöra i deras arméer eller hjälpa till att utveckla deras vapen.

'

8. Att ta dem som vänner i allmänhet, att ta dem som hjälpare och som stöd och att slå ihopa sina påsar med dem. Allah förbjuder allt detta, eftersom Han säger: ”TROENDE! Välj inte judar och kristna till era bundsförvanter - ’ (vänner, beskyddare, hjälpare, osv), de stöder och skyddar varandra...” [al-Maa’idah 5:51]Och det här är organisation som vi ger våra skattepengar till!!!!!!!

Postat av: Cavatus

Gå gärna in och försök kommentera på Metin Atavesens artikel på Newsmill.http://www.newsmill.se/artikel/2011/07/11/med-rasister-i-r-ttssalarna-b-r-vi-skrota-n-mndemannasystemetDe flesta kritiska kommenterarer till denna brottsling och tillika moderate riksdagsledamot raderas. Sanningen är svår att tåla i dagens Sverige.För mer info om denna karl, se:http://cavatus.wordpress.com/2011/07/10/sweden%e2%80%99s-crime-rate-out-of-control/

Postat av: Cavatus

Hulda! Ekbergs inlägg på Newsmill är numera raderat. Tack för att jag åtminstone fick läsa det här!Verkar som om NM fått nya moderatorer för numera censureras det friskt och det som bli kvar är en rörig soppa av kulturnaz... nej jag menar kulturmarxism.

Postat av: Leif T Åhlin SD/Arvika

Hej Thoralf. Har du tid och möjlighet att skicka mig detta om Arvika kommun. Det är ett otroligt tjafs om

detta hos oss. Det jag har kunnat följa är en kvartalsrapport som visar en höjning från tidigare redovisning.Revisorerna har riktat en skarp kritik förra året om en dålig kontroll av utbetalningar av socialstödet.

Jag skrev en interpellation om detta i juni, då det överhuvud taget aldrig diskuterats om detta, utan har även varit helt tyst även till befolkningen. Och naturligtvis slog Claes Pettersson (S) frivolter och påpekade att jag inte hade rätt att skriva en Interpellation (även om jag tidigare behandlat och genomfört en sådan). Visst är de nu nervösa, nu när även de "små oskyldiga skäggebarnen" skall beredas plats, helt emot mina anvisningar. Jag blev också från en (V) gök beskylld för lögn...ha, ha! Dålig koll de har här i Värmeland.Kommunen är ju också en stor glesbygd kommun med många pensionärer, som tydligen har små möjligheter

till kontroll. 26.000 själar som betalar/betjänas, och en politisk ledare som spenderar myntet som en rikemansherre, liknande en Göran Persson. Och när man vill ha en spendering till något vettigt säger

tjänstemännen i utredning att det inte finns pengar. Ja, det är full rulle i talarstolen till vänsterns obehag här i Arvika kommun.Jag kan också meddela att f o m 8 juli är jag ordinarie ledamot i KF. Även som inhoppare har det ju varit tjafs om min behörighet att ställa motioner och interpellationer. Men nu "sket" det sig för herrarna och damerna på vänsterkanten. Sååå, nu blir det full rulle efter semestern!Idag 13 juli har jag en högtidsstund: Jag intar 72 års syndromet med hög svansföring...

2011-07-13 @ 14:45:16
Postat av: Thoralf A

Leif T Åhlin SD/ArvikaGratulerar!!Återkommer med Arvika kommun

2011-07-13 @ 15:04:41
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Leif T Åhlin SD/Arvika

Jag bugar djupt, Thoralf.Arvika kommuns SFI kostnader för utbildningar ligger betydligt högre än rikssnittet. Man kan ju undra om

även "bidrag" utgår här utöver den övriga "hjälpen"?Denna vänsterstyrda kommun har en intagning tidigare

på 40 invandrare. Detta året har de höjt ribban till

50 pers.

Man bör då tänka på att denna lilla kommun har mer pensionärer än motsvarande kommuner. Vi har tappat

988 pursvenskar och i gengäld har vi erhållit nära 800 "nysvenskar"! Hela Värmlands folkmängd minskar

och utbyte av pursvenskar sker på löpande band!Vi har nyligen satt in en kvinnlig iranier på 10 år som smugglade opium i mängder (10 kilogram). Hon reste ofta till Iran och fick tydligen hjälp till

resan, då hon besvärade sig med att meddela sin "fattigdom". Sannolikt har även smugglingen också pågått vid dessa resor, utan någon som helst kontroll.

Vi har även de två irakier som brändes ihjäl utanför

Halmstad, där knarket sannolikt också var inblandat! (skulder)

Med knarket följer alltid brott. Festivalen har åter

begärt sig i konkurs. Vi kanske slipper det knark som brukar omsättas vid dessa jippon. I våras yrkade jag på konkurs, då skulderna låg på 7,5 miljoner, men där fick jag ge upp mot majoriteten. Kommunen skänkte bort 1,5 miljoner, som kunde gått till att anställa en till ett demensboende. Nu får vi se hur mycket konkursen av Arvika festivalen denna gång har i skuld till oss. Tro mig, jag lever rövare i talarstolen mot detta etablisemanget.Nu blev det långt igen, tyvärr...

2011-07-13 @ 19:26:37
Postat av: OT

@Leif T Åhlin SD/ArvikaGratulerar! Och tack för din och alla andra förtroendevalda SDares insats runt om i landet.

2011-07-13 @ 20:25:34
Postat av: Cheap Jordan Shoes

I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.6.Thank you for this article. That’s all I can say. You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you’ve covered so many bases.Thanks!

2011-09-10 @ 08:41:30
URL: http://www.jordantoo.com
Postat av: Moncler Jackets Sale

very interesting. In fact after reading, I had to go show it to my friend and he enjoyed it as well!

2011-10-22 @ 02:56:41
URL: http://www.usbestmoncler.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0