VI OCH DEM

Jag tror att varje gång statsminister Fredrik Reinfeldt varit i debatt med någon Sverigedemokrat i riksdagen eller för den delen varje gång han i något samband talar om Sverigedemokraterna så pratar han om VI och DEM. Efterson SD tar upp problem som kan relateras till vissa invandrargrupper är vi ute efter att skapa ett VI och DEM samhälle enligt Fredrik Reinfeldt. Ett simpelt sätt att undvika en debatt.

Jag skulle vilja påstå att alla dessa journalister/reportrar/programledare/TV-soffsexperter just försöker skapa ett VI och DEM samhälle. VI är givetvis de själva och alla goda som delar deras uppfattningar och åsikter. DEM är vi onda Sverigedemokrater som vill ”kasta ut alla invandrare”, vilket givetvis inte är sant men det spelar ingen roll för dessa VI-personer. Statsministern och en hel rad med andra politiker tillhör givetvis det goda VI-gänget.

Nu är det inte bara statsministern som har denna strategi mot SD. Den förekommer titt som tätt bland landets ledarskribenter/journalister. Ett annat sätt att försöka demonisera SD är att använda sig av taktiken ”Guilt by association”. Vissa skribenter är väldigt duktiga på detta. En av dessa är Niklas Orrenius på Sydsvenskan. Idag har han ännu en gång producerat en artikel som tar upp flera sidor i tidningen. Här handlar det verkligen om att framställa invandrare som offer och svenskar som otäcka och onda. På ett alldeles förnämligt sätt väver Niklas Orrenius in Sverigedemokraterna gång på gång i texten trots att Sverigedemokraterna inte har något som helst att göra med händelserna i Tomelilla. Niklas Orrenius har nog överträffat sig själv i ”guilt by association”. Artikeln kan säkert användas i utbildningssyfte på FOJO eller någon annan utbildning för pk-journalister.

I artikeln har han uppenbarligen utsett Kent Ekroth som ”syndabocken”. För ca 1 år sedan var det jag som skulle hängas ut i Sydsvenskan, då jag enligt tidningen befann mig i bloggkrig med fotbollsspelaren Henrik Rydström. Vilket Niklas Orrenius ägnade 4 sidor åt i tidningen. För den som inte läst artikeln finns den på följande länk. Det positiva med artikeln var dock att fick flera hundra nya bloggläsare tack vare Niklas Orrenius, många är fortfarande trogna läsare.

Det verkar som Niklas Orrenius har i sin tidsplanering att skriva en stor artikel om invandring och samtidigt ”smutskasta” Sverigedemokraterna när det nya året inleds. Ingår det kanske i anställningsavtalet?

Läs dagens artikel och se hur utstuderat Niklas Orrenius försöker ge SD skulden genom guilt by association för några tonårspojkars mobbning av en invandrarkvinna i Tomelilla.


Kommentarer
Postat av: Lotta

@ThoralfTror du att det betyder något särskilt att min webbläsare stängdes av så jag hamnade på skrivbordet igen när jag klickade på länken till Niklas Orrenius artikel? ;-)

2011-01-09 @ 19:56:01
Postat av: Anders

Det är konstigt att varje gång en invandrare drabbas är det tal om rasism men när det är en svensk så ursäktar man med sociala faktorer. Om det är någon som har en rasistisk agenda är det Niklas Orrenius och Sydsvenskan.

2011-01-09 @ 19:57:13
Postat av: Stefan K

Vad anser Niklas Orrenius om alla de fall då invandrarkillar kastar sten, ägg och trakasserar svenska kvinnor och tjejer?

Är det invandrarna som grupp som ligger bakom detta och drar han alla invandrare över en kam?

Vem känner sig tryggast av Malyum och hennes dotter i Tomelilla, eller Stina och hennes dotter i Rosengård?

2011-01-09 @ 20:15:20
Postat av: Stefan K

Antingen är Niklas Orrenius och hans medarbetare okunniga eller så har de andra skäl, men har de aldrig hört talas om invandrargäng som trakasserat svenska kvinnor och flickor? Exemplen är otaliga, så vad föranleder såna här snyftreportage? Det är klart att det inte är acceptabelt att trakassera människor, men uppenbart är det förmildrande omständigheter när offren är svenskor och förövarna invandrare. Varför Niklas Orrenius?

2011-01-09 @ 20:24:26
Postat av: Skånepåg

@LottaFunkar OK hos mig och det är en pdf-fil. Har du någon Pdf-läsare installerad på din dator?

2011-01-09 @ 20:28:43
Postat av: Lotta

På bilden där det sägs att muslimerna demonstrerar mot islamistisk terror efter mordbombaren i Stockholm syns tre plakat tydligt. På dem står: Nej till terror, hand i hand mot rasism? och nej till rasism? Någon som kan förklara vad plakat mot rasism har i en demonstration mot islamistisk terror att göra?

2011-01-09 @ 20:29:26
Postat av: Skånepåg

@ LottaDet är en pdf-fil. Har du en pdf-läsare installerad på din dator? Funkar OK hos mig.

2011-01-09 @ 20:32:15
Postat av: Lotta

@SkånepågTack för ditt engagemang men det funkade när jag testade igen. Jag bara skojade lite. Läser på min iPhone.

2011-01-09 @ 20:49:37
Postat av: Lotta

Den muslimska självömkan har återigen visat sitt fula tryne. Trots att demonstrationen sägs ska vara mot terrorism är det ändå de stackars försvarslösa, oskyldiga muslimerna som är de verkliga offren.

2011-01-09 @ 21:04:58
Postat av: Lotta

Läste artikel väntan från Barometern. Ett oar exempel ur artikeln kan jag inte låta bli att kommentera: "Jag läste och märkte att jag också fick en större förståelse för den hederskultur i vilkens namn ibland vedervärdiga brott begås." och "Det är när dessa hedersbegrepp ska tillämpas i en ny främmande, rentav hotfull omgivning, som kulturen blir förtryck och övergrepp". Jag tolkar det som att skribenten, (som dessutom inte vågar stå för sina åsikter) tycker att det är den hotfulla omgivningen i Sverige som gör att hedersbegrepp blir förtryck och övergrep. En sannerligen underlig åsikt som borde rendera en förklaring från den som skrivit ledaren men det är väl för mycket begärt.

Postat av: Dumle

Niklas Orrenius mfl

Du (ni) skriver att muslimer utpekas som ett hot - att de skulle ha en dold agenda.Läs Koranen och haditherna!!! Där finns Allahs detaljerade lagarom hur människor skall agera OCH hur ett samhälle skall vara uppbyggt. Vad är detta om inte en dold agenda? Nåja, inte speciellt dold om man är läskunnig och lite nyfiken på värderingarna bakom islam, vilket tydligen inte gäller svenska journalister.

Du (ni) kan ju fråga dessa beslöjade kvinnor om de vill införa muslimska sharialagar i Sverige. Vid ett nej till svar är det lämpligt att fråga varför de inte vill detta, då alla dessa lagar har sitt ursprung i Koranenen och Muhammeds hadither. De tar väl inte avstånd från islams heliga skrifter,eller?

2011-01-09 @ 21:32:51
Postat av: Calle

@ Dumle

329 av riksdagens ledamöter + Niclas Orrenius m.fl. "propagandister", som kallar sig journalister, skulle åläggas att spendera 50 min. av betald arbetstid på att se det engelska reportaget" Med moske´n som täckmantel" som sändes på kanalen Axess i fredags. Fy fan vilken framtid som väntar! Engelska politiker och företrädare för samhället, låter sig luras av dessa falska företrädare för islam, med mer eller mindre öppet dubbla agendor. Precis som i Sverige.

2011-01-09 @ 22:03:41
Postat av: Robin Shadowes

Detta har ingenting med islam att göra men ett ganska kul exempel på hur civil olydnad ibland kan vara väldigt effektiv.http://perdurabo10.tripod.com/mystory/id39.html

2011-01-09 @ 22:21:46
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Dannie

Då undertecknad är citeras i artikeln, skrevs här ett gemäle:http://missionxp.webblogg.se/2011/january/sverige-ar-under-angrepp-fran-frammande-makt.html

2011-01-09 @ 22:25:48
URL: http://missionxp.webblogg.se/
Postat av: Ronny

Ja dessa ryggradslösa parasiter som sitter på tidningsredaktionerna, är inget annat än politiskt tillsatta ja sägare. Dom tror att av någon anledning, som jag aldrig har förstått, att dom representerar en folkvilja. Fattar dom inte att deras förljugna artiklar väcker hat från folket, och att deras enda beröm, kommer från likasinnade pajasar, som likt världskrigens femtekollonnare sakta men säkert försvinner i glömska.......

2011-01-10 @ 01:50:22
Postat av: Nalle i Växjö

Artikel i Skånskan"Att européer inte skaffar barn i tillräcklig omfattning är känt, men det är få som pratar om problemets ögonbrynshöjande omfattning. "Och inte kan väl lösningen vara att "importera" medelårders eller redan gamla anhöriga som går direkt in i Pension till högre kostnad än pursvansk fattigpensionär.Ock pursvenska kvinnor ska jobba mera enligt Fredrik så då blir det knappast flera barn av det.

Men problemt borde diskuteras på det öppna och demokratiska sätt vi alltid gör här i Sverige med svåra problemPostat av: Nalle i Växjö

I den nya polisstyrelsen finns även Sverigedemokraterna med för första gången. Håkan Engdahl från Växjö har den ordinarie platsen och Börje Tranvik från Älmhult är ersättare

Postat av: LN

Varför måste det vända? En helt meningslös förhoppning! "Point of no return" är redan passerad. Sannolikheten för att den naturkatastrof, folkresning, militärkupp eller det monumentala muslimska terrortillslag som krävs, för att kasta sittande landsförrädiska maktelit ur sadeln, är i det närmaste obefintlig. Detta konstaterat efter att ha läst följande kommentar till JC:s krönika hos Snaphanen.-Rudolf skriver på Snaphanen 10 January 2011-01:34Fullt möjligt att ett SD, som blir 8-10 gånger större i nästa val, skulle räcka långt, men hur realistiskt är det att tro på det? Utan att vara speciellt insatt i vallagarna vill jag bara påpeka att det är ju det parlamentariska systemet som

har lett fram till den nuvarande situationen, men likt slaktfår går vi fortfarande till valbåsen vart fjärde. Tiden håller på att rinna ifrån oss, men som flera här verkar vara inne på, så finns ingen stark folkgemenskap kvar, samt att vi sitter alla uppbundna av ekonomiska o sociala kontrakt som inte är enkla att bryta på egen hand, därför tror jag tyvärr att det måste bli ännu mycket värre innan det kan vända.

2011-01-10 @ 08:18:12
Postat av: LN

Klarspråk:http://www.youtube.com/watch?v=lT0_NyXdIoo&feature=player_embedded#!

2011-01-10 @ 08:37:46
Postat av: Nalle i Växjö

Och i BLT Blekinge läns tidning pågår debatten om Ensamkommande och hundvalpar.Glöm inte läsa kommentarerna

Postat av: Tony Ingman

När väl Mr Reinfeldt öppnar käften, efter att ha

tigit i tre veckor, så är det inte för att beklaga

t.ex att våra nysvenskar som skulle radera ut

tidningsredaktionen på Jyllansposten, nej den händelsen tycks inte existera i hans värld.

Nej nu skall svensken sövas med ytterigare ett

nytt jobbskatteavdrag. Inte för att jag tror att

svensken inte vill ha lägre skatt, men jag tror säkert att han hellre vill bringa ordning i den

vanvettiga invandringskarusellen som helt spårat ur.

2011-01-10 @ 09:52:40
Postat av: Fredrik

Ja och detta ger vi fotfäste i hela Europa!

Detta är ju NAZISTER fast i religiös form!

Postat av: Pettersson

Statsministern har ju svårt att kalla något svenskt. Har ju t.o.m. sagt att det inte finns något svenskt eller svenskar.Jag har skickat detta brev till statsministern, integrationsministern och migrationsministern och frågat om de inte tycker att Wilhelm Mobergs beskrivning från 1941 är bra.Moberg skriver att ”Sverige är vårt”. Att någon av ministrarna skulle svara är väl att hoppas på för mycket men här är ”Svensk strävan” från 1941 av Wilhelm Moberg.http://petterssons.bloggsida.se/politik/sverige-ar-vart2011-01-10 @ 10:50:35
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Robin Shadowes

Mer om Waberi och hans skola.”Under hösten 2010 fick Skolinspektionen in fem anmälningar om missförhållanden på den muslimska skolan. Det föranledde ett oanmält besök på skolan och det är vad som framkom i samband med det besöket som ligger till grund för Skolinspektionens beslut. En fördjupad tillsyn innebär att inspektörer kommer följa lektioner samt intervjua lärare och elever för att besluta huruvida skolan skall få fortsätta existera eller inte.Enligt tidigare anmälningar misshandlas elever av lärare, flickor uppmanas att skolka när de har mens för att inte ”förorena” skolans moskén och alla elever oavsett härkomst tvingas välja arabiska eller somaliska som hemspråk.Rektor för Römosskolan är Abdirizak Waberi, ursprungligen från Somalia och riksdagsledamot för moderaterna.”http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/01/mens-fororenar-muslimsk-friskolas-moske.html

2011-01-10 @ 11:15:24
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: AWSvensson

Nu har den konverterade krupit fram men det var inte mycket till kommentar, och inget stöd från reportern.

Postat av: Ove

Del 1 Nybörjarna och tungviktaren - Riksdagen 100 dagar Sveriges Radiohttp://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3998&artikel=4278062

2011-01-10 @ 13:34:57
Postat av: Gubben o Gumman

Den reporter som använder sej av "Bermudas" som expert,är mera korkad än en schizofren grävling.

Denna kvinna skulle vara finkad för länge sedan.Nu har 32:an har varit i TV och sagt : "Sverigedemokraterna vill göra det sämre för invandrarna i Sverige i varann mening"?Det är klart får vi välja så kanske dom svenska innevånarna dvs pursvenskarna får gå i första rummet

Ganska självklart förrutom 32:an och hans Saudikillar,det blir hans fall så småningom.Dessutom står detta gamgäng för diskriminering av svenskar med bla sina instegsjobb.Märkligt att moderaterna inte kunde hitta någon med lite mera "skitenhjelm" stuk på, än denna multikultikramare och landsförädare,mycket märkligt.Som vi tidigare skrivit så är det något som inte stämmer med 32;an,glöm inte det.

2011-01-10 @ 13:40:22
Postat av: LP

Jag försökte krypa ned bredvid Filippa Reinfeldt i hennes säng häromdagen för att värma mina vinterkalla fötter. Då flippade Fredrik ut, kallade mig inkräktare och började jaga ut mig ur deras hus.På vägen ut passerade vi köket och jag tänkte då passa på att ta en liten kvällsvickning ur Fredriks kylskåp. Det skulle jag inte ha gjort! Fredde flippade än mer och kalla mig nu även tjuv.När jag väl hittat ut i kylan (med Fredriks hårdhänta hjälp), gick jag och funderade över hans tråkiga attityd. Han visade verkligen prov på en snål och ogin attityd där han gjorde skillnad på folk och folk, eller på vi och dom om man så vill.Alla är väl för tusan lika värda?!

Postat av: GalaXyBloggen

Den där historien tror jag inte ett dugg på. Det är för fantastiskt för att vara sant. Pingvinhonan har hittat på det själv, eller journalisten. Stening gillas ju av islamister. Är det bara då de får göra det själv som det är ok undrar man?

2011-01-10 @ 15:42:38
URL: http://www.galaxybloggen.se
Postat av: kalle2

nu var landförädare nr 1, generaldirektör dan eliasson på stasinyheterna.

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=10974&artikel=4283240jaså nu säger pk-folket att 91 000 fått uppehållstillstånd. hittills har de ju sagt att de ca 100 000 ny anlända är är "svenskar" som valt återvända.men de säger ännu inte att dessa är "gamla Flyktiningar" som valt leva i deras hemländer med bidragen utbetalda till sitt hemland. som de 8000 st libanon"svenskar" som svenska staten fick evakuera.vad kostar det att ge livstidsförsörjning till 91 000 personer? av en slump brukar kommuner spara lika mycket i äldrevården som det kostar att ge nyanlända försörjning!

2011-01-10 @ 17:16:32
Postat av: Fredrik

Blir mållös när jag läser detta!

Vilka sadister!

Dags för Svenska politiker att ta i med hårdhanskarna!Tur att grabben fick hjälp och det är såna vi ska hjälpa! dom som flyr islam och dess galna anhängare! Här ska ju medborgarskapet ryka direkt om det ät kvar! fanskapet har väl bidrag än!! usch!Postat av: Tony Ingman

Niklas Orrenius i Asylsvenskan är en j---a stor

fjant, fullt i klass med en annan stor fjant på

samma blaska nämligen Per Svensson, båda två

stora invandrarkramare, båda två boende långt ifrån

dom segregerade områden som dom unnar andra!

Glöm alldrig att påtala detta fenomen för dessa herrar!

2011-01-10 @ 17:53:43
Postat av: LN

Av en händelse ramlade jag in på blogge Farliga Tankar idag. Den rekommenderas. Den är rolig oxå!

Här följer tre korta smakprov.

citat 1

"Vi skulle få ett mycket trevligare och gladare Sverige med mångkultur hela vägen ut. 100% mångkultur – utan några som helst begränsningar. Äntligen skulle det gråa och kulturfattiga Sverige livas upp med lite mångkulturell prakt, som skulle berika oss tråkiga svenskar. För vi vet ju att allt har kommit utifrån, eller hur? Vi svenskar satt här i grottor i flera tusen år och hade ingenting att äta tills den första invandraren kom och erbjöd vårt första mål mat. Då tog det äntligen fart för det stackars arma folket i Norden. Nu är vi jätteglada för att turkar och kurder bakar italienska pizzor åt oss."

citat 2

"Med hänvisning till FN:s Deklaration om de Mänskliga Rättigheterna, Article 2:

Everyone is entitled to all the rights and freedoms set forth in this Declaration, without distinction of any kind, such as race, colour, sex, language, religion, political or other opinion, national or social origin, property, birth or other status -

"Om vi nu tänker oss att alla dessa raser, etniciteter, folkgrupper, folk och kulturer ska erkännas samma och lika rättigheter – finns det då någon praktiskt tillämpbar idelogisk inriktning som faktiskt erkänner dessa rättigheter? Finns det någon rättsfilosofi som erkänner alla folks lika och samma rättigheter? Ja, Etnopluralismen. Och vilka är det då som erkänner Etnopluralismen? Socialdemokraterna? Vänstern? Folkpartiet? Kristdemokraterna? Nej, det är bara Nationaldemokraterna som erkänner Etnopluralismen.

Vi har alltså företrädare i Riksdagen som erkänner andra folk i världen rättigheter som dom inte vill erkänna svenskarna, såvida dessa svenskar inte utgörs av människor som själva kallar sig kurder, syrianer, turkar, somalier etc etc. Om dessa svenskar kallar sig kurder, då erkänner våra folkvalda dem rättigheter."

citat 3

"Jag tänkte en farlig tanke idag: Tänk om all information vi fick via våra dagliga nyhetskanaler skulle vara ofiltrerade och enbart innehålla rena sanningar?

Tanken är hårresande, för det skulle betyda att alla medborgare helt plötsligt skulle myndighetsförklaras och ges möjligheten att själva avgöra vad dom skulle tycka och därmed även få ett korrekt underlag för sina demokratiska beslut. Jag menar: Händelse A inträffar, och istället för att skriva i tidningarna att det var händelse B som hände så står det faktiskt att det var A som faktiskt hände – alltså en sanning. Och det här oavsett vad journalisten har för politisk värdering.

I längden skulle det betyda att vi skulle vara på väg mot faktisk demokrati då alla beslut vi tar idag är präglade av det informationsflöde vi matas med varje dag, och eftersom det informationsflödet är allt ifrån felaktigt till grovt förfalskat, så är den demokrati vi tror vi lever i egentligen bara en kuliss, en illusion. Vi tror att det som står i tidningen idag är en absolut och äkta sanning och har därmed detta som vår utgångspunkt i våra vardagliga samtal och då papperslappen ska läggas i en låda vart 4:e år. -- Men, jag är väl naiv som tror att vi skulle kunna införa demokrati här i landet. Jag menar, hur skulle det se ut? Myndighetsförklara varenda medborgare? Nej, det är knappast en realistisk tanke. Tyvärr."Läs mera på: http://farligatankar.wordpress.com/

2011-01-10 @ 18:07:23
Postat av: Ronny

Jag blev mycket glad då jag läste att Thoralfs blogg hade mycket besökare. Var hittar jag statistik över Sveriges bloggbesökare. Såg för något år sedan då ,Kurt Lundgren,(Tyvärr avliden),visade antalet besökare på sin blogg varje dag. Man kunde även se besökare till alla andra bloggare. Kan ni ge mig tips:)

2011-01-10 @ 18:16:53
Postat av: Rallmand

Klockrent skrivet av Dan Eriksson

<http://www.dan-eriksson.com/2011/01/sydsvenskan-och-rasismen/#more-205>

2011-01-10 @ 18:29:34
Postat av: LN

...vad kostar det att ge livstidsförsörjning till 91 000 personer undrar 'Kalle2'?Bruttokostnader mellan tummen och ringfingret:

antal personer......91 000

antal år............50 (18-68 år)

per månad............9.000 kr

per år.............108.000 kr108000 x 50 x 91000 = 491 400 000 000 =

= 491 miljarder 400 miljoner spänn;

Eller per person/år: ca 5.4 miljoner - jmf ensamkommande skäggbarn som lär kosta 1.2 miljoner per år. För konsumerande personer går VAT tillbaka till staten.

2011-01-10 @ 18:51:44
Postat av: LN

Det blev fel - skall vara 5.4 miljoner per person och levnad (50 år).

Beklagar!

2011-01-10 @ 18:58:15
Postat av: Göran AnderssonPettersson,Svenskar är ättlingarna till de som utförde hällristningarna, reste runstenarna, röjde sten och svedjebrände för att odla och överleva nästa vinter.Någon annan kan inte tillräkna sig rätten till svensk överhöghet.2011-01-10 @ 19:52:51
Postat av: viking

Ronny: Kolla bloggtoppen.se

2011-01-10 @ 20:27:21
Postat av: Kalle

""Sverige är ett av världens mest drabbade länder när det gäller politiska mord. Det är viktigt att ha i minnet i diskussionen efter attentatet mot Gabrielle Cliffords i Arizona, USA"".skriver Olle Wästberg på NewsMill, tidigare konsul i New York.Det är också viktigt att ha tankarna att SD och andra politiker har hotas och trakasserats av vänstern. Konstigt att ingen svensk tidning tar upp det svenska förhållandet som jämnförelse.Länk till Olle Wästbergs artikel på NewsMill

Postat av: Erik E

Väldigt lågt. Jag kan förstå varför Robsten har honom på sin svarta lista.

2011-01-12 @ 04:39:14
Postat av: Hasse

Hallo igen! Du tog bort mina kommenterar igår såg jag hahaha sanningen svider ibland det förstår jag min vän. Ville bara säga att när invandrare begår brott är det lika illa som när en svensk begår!!! Det finns ingen skillnad mellan detta och den enda anledningen till att man kallar er för rasister är för att ni publicerar bara händelser om invandrare för att sprida propaganda!!! Publicera något om en brottsling med svensk bakgrund? nej det kan du självklart inte och vi förstår det! VILLE ÄVEN SÄGA ATT SVERIGEDEMOKRATERNA HAR BARA KUNSKAP OM INVANDRAR POLITIKEN MEN INGET ANNAT OM ANDRA ÄMNEN!!! HAR ÄVEN MÄRKT ATT DET ENDAST FINNS MÄN INOM SVERIGEDEMOKRATER DET FINNS BARA FÅ KVINNOR ELLER HUR? VAD TYCKER NI OM DET? ÄR DET FÖR ATT MÄNNEN ÄR MER RASISTER ÄN KVINNOR?

2011-04-12 @ 08:30:10
Postat av: Hasse

TA INTE BORT MINA KOMMENTERAR TACK LÅT SVERIGE FÅ VETA SANNINEGN!

2011-04-12 @ 08:33:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0