VARFÖR DENNA TYSTNAD?

”En eftergiftspolitiker är en politiker som matar en krokodil i hopp om att den ska äta honom sist”.

Winston Churchill.

Tystnad är också ett uttryck för eftergiftspolitik!

När en professor från ett danskt universitet intervjuades i P1 om gripandet av de misstänkta terroristerna i Köpanhamn fick jag en upplysning som gått mig helt förbi i svensk media, även om den funnits i de flesta tidningar. Wikileaksdokument har tydligen avslöjat att den Syriska regeringen uppmanade imamer i Syrien till uppvigling mot de skandinaviska beskickningarna i Damaskus under Muhammedkariktyrkrisen. Då bland annat den danska ambassaden attackerades och brändes ner. DF i Danmark kräver svar av regeringen.
Enligt min mening är dessa uppgifter så allvarliga att den svenska regeringen borde agerat på något sätt. Carl Bildt som annars brukar vara så kvick på att ”twittra” har varit helt tyst.

Detsamma gäller den svenska regeringen när det gäller gripandet av de misstänkta terroristerna. Trots att Säpo tillsammans med danska PET hållit presskonferens om gripandet har det varit helt tyst från regeringen och statsråden Beatrice Ask och Carl Bildt i denna fråga. Varför?

Att statsminister Fredrik  Reinfeldt skulle uttala sig är nog uteslutet. Han avser nog snarare att sopa denna händelse under mattan istället. Han anser förmodligen att det är en ren dansk angelägenhet då männen greps i Danmark. Frågan är om de kommer begäras utlämnade från Danmark av den svenska regeringen. Regeringen har ju tidigare skyddat och värnat om dessa individer.

Den svenska regeringens hållning i dessa frågor är minst sagt bedrövlig och vi kan tyvärr inte förvänta oss några kraftfulla uttalanden från de moderata statsråden.

Oppositionen spelar med i detta taskspel men det är ju mer förståeligt då en av de gripnas svärmor jobbar för LO och Ifmetall. Med andra ord ”lekkamrat” med Stefan Löfvén som kanske blir socialdemokraternas näste partiledare. Hu je da mej!

Minst lika bedrövligt är svensk medias hållning i dessa händelser. Inga frågor ställs till de ansvariga politikerna, inga ifrågasättande, inga konfrontationer, ingenting. Snacka om att leva i symbios med de svenska makthavarna. Uppenbarligen är rädslan så stor för islam att inte en enda journalist eller chefredaktör vågar ”angripa” de ansvariga statsråden med adekvata frågeställningar om islam och islamister.

I Norge vågar man dock göra detta. Kommer SVT att köpa in och vissa denna dokumentär om islam?

Troligtvis inte för då skulle DO-anmälningarna mot SVT hagla från Sveriges muslimer som skulle känna sig ”krängta” och utpekade. Har du inte sett den så kan du börja det nya året med att berika din kunskap med denna film. Är du inte redan islamofob så kanske den får dig att bli det! Vågar du ta steget och titta?
 

 

The Moslem Brotherhood from Geir Olsen on Vimeo.


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Det finns väl delade meningar om vilka som röstade fel, men märkligt nog så är det alltid fel på ett håll.Är det nyårsoffensiven som massmedia sätter in, ok vi är beredda.

Postat av: Weine

Jag instämmmer helhjärtat i vad Lotta skrev i förra tråden. Konfrontation!Sedan vill jag tillägga:Jag inbillar mig att jag gör mig till talesman för alla pursvenskar genom att kräva att denna lögnaktiga kärring en gång för alla förklaras vara persona non grata.Finns det någon anständighet kvar hos media och i den svenska offentligheten skall denna föraktliga person tigas ihjäl - förvägras all tillgång till tidigare respektfullt underdåniga mediakanaler.Vem som åsyftas? På bild här tillsammans med en känd landsförrädare. Nej, inte Wästerber, det finns fler...

http://tinyurl.com/untruthfullnesspersonifiedhttp://espanol.video.yahoo.com/watch/1354230/4669730

2011-01-01 @ 12:33:58
Postat av: Info

50-TAL SVENSKA (?) UNGDOMAR ANGREP POLISENJag har lyssnat på Sveriges radios nyhetssändningar sedan i morse. Just nu står Per Oscarssons död i fokus, men tidigare har rapporterna om nyårets händelser i Sverige mest handlat om att Ungern övertar ordförandeskapet för EU:s ministerråd och särskilt ämnar inrikta sig på att förbättra råmernas situation (i Sverige bl.a.),Annars tycks det bara ha varit litet stökigt som vanligt. En sån här sak är för obetydlig för att ens nämna:"50-TAL UNGDOMAR TILL ATTACK MOT POLISEN - ”Fick känslan av att det var planerat”. Polisen i Södertälje besköts med raketer under nyårsnatten."Men vilka ungdomarna var, skriver inte Sv.D. TYSTNAD råder, precis som Thoralf säger.

2011-01-01 @ 12:34:29
Postat av: Hulda

"Svärmor" framträder nu i media med ett PK-uttalande. Men vem kan lita på henne..? Redan innan denna händelse har hennes ord ytterst tveksamma. Efter ytterligare ett polisingripande i hennes omedelbara närhet är hennes trovärdighet låångt under noll.....

Nu är det upp till de Fackmedlemmar som bidrar till hennes lön att ställa krav på hennes avgång.

En total genomgång över var andra likasinnande har smugit sig in behövs också....

2011-01-01 @ 12:43:21
Postat av: allemand

@Hulda, jag ser inte ett mejl som ett framträdande. Vem som helst kan skriva ett mejl med hennes mejladress och underteckna det med hennes namn.

2011-01-01 @ 14:20:45
Postat av: S-E Karlsson

Denne Igor Ardonis som har ett inlägg i Aftonbladet är väl verkligen ute och cyklar ? Mej veterligt så är inte SD emot att hjälpa dem som så att säga är riktiga flyktingar dvs dom som bevisligen flytt från sitt land i krig , det är väl dom som ljuger om detta som vi vill stoppa ?

2011-01-01 @ 14:30:53
Postat av: LN

Geir Olsens VIDEO som Thoralf presenterar är 50 minuter DYNAMIT! Aldrig tidigare har vi fått höra sanningen så obeslöjad direkt ur hästens mun.

Detta är en värdig inledning på 2011 som SANNINGEN OM ISLAM ÅRET (se förra tråden!). Jag hoppas att ALLA gör reklam för denna demaskerande sanningsvideo!Det följande har du nog hört färut, men glömt, därför denna påminnelse."There are signs that Allah will grant victory to Islam in Europe without swords, without guns, without conquest. We don’t need terrorists, we don’t need homicide bombers. The 50+ million Muslims [in Europe] will turn it into a Muslim continent within a few decades."

Muammar al-Gaddaf

- - - - -http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

2011-01-01 @ 14:38:20
Postat av: Mr Crowley

Bäste Thoralf!

Hoppas att du och dina regeringskamrater ställer de övriga i 7-klövern mot väggen när Julledigheten är över och KRÄVER svar av Reinfeldt och hans anhang, och gärna hur de ser på att en vis Helena Beunoida (stavade fel, skit samma)som företräder Sveriges Muslimska råd och förekommer både nu och då och bedyrar sin oskuld....Tycker att det som senast hänt stärker motsatsen. En muslim som ställer sig bakom den demokrati och öppenhet vi har är ingen riktig muslim, dvs kan aldrig integreras i ett västsamhälle överhuvudtaget utan att ge avkall på sin egen hållning.Flera händelser av den här sorten är givetvis inte önskvärda men ändå till fördel för SD. Det som sades i valstugorna inför dold kamera 2002 stämmer bra överens med utvecklingen.

2011-01-01 @ 16:05:47
Postat av: AWSvensson

Konstigt detta är ju ingen engångsföreteelse , utan var helst islam förekommer så medför det också konflikter.

Postat av: Martin J

När får vi se ett svenskt defence League?http://smgodis.blogspot.com/2011/01/swedish-defence-league.html

Postat av: Tony Ingman

Denna video bekräftar på ett utmärkt sätt dom åsikter som många har om Islam, att deras agenda är

inplantera detta gift i Europa. Det är också garanterat att denna video alldrig kommer att visas

i statstelevisionen eller TV4, inte ens någon blaska vågar att ha den som uppspelningsbar.I Sverige får vi bara lyssna till figurer som

Jan Hjärpe, Jan Guillou och andra lotsasexperter.

Håller med sign. LN om att göra 2011 till sanningen

om Islam året, sprid och visa filmen för så många

som möjligt.

2011-01-01 @ 16:19:14
Postat av: Hulda

@Alleland....Vi får hoppas att Expressen är källkritisk. Men vad en kvinna inom Islam tycker vet vi ju inte är värt så speciellt mycket..

2011-01-01 @ 17:31:54
Postat av: Hulda

Hittade en PDF-fil på Expressens hemsida med ett terrornätverk. De flesta av dessa unga män bor i Sverige. Skrämande läsning.......

Svenskar - knappast.

Samma tidning skriver också om "Svenska gripen för terrorbrott i Uganda". Hur kan någon Svensk ung kvinna få för sig att åka till Uganda och vilja döda massa människor..?

Väntar med spänning på ett namn på den gripna kvinnan. Kanske heter hon Kristina, Susanne eller Carina.. ..

2011-01-01 @ 18:25:27
Postat av: Robin Shadowes

Från attentatet i Alexandria. Dålig kvalitét men det är ändå autentiskt.http://www.youtube.com/watch?v=NEPwUQ1xM8A&feature=player_embedded

2011-01-01 @ 18:36:21
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: LN

ur Dagens Nyheter:"– De här personerna [muslimska terrorister] gör saker som är uttryckligen förbjudet i islam. De får vår religion att framstå som grym och brutal. Ta den här som sprängde sig på Drottninggatan. Han är inte lojal mot Sverige. De här personerna hänger på vårdcentraler, får ut bidrag, får sin bildning här – profeten är mycket tydlig i detta: En muslim får inte vara illojal mot det land man bor i, än mindre mot det land som tagit emot en, gett en visum, uppehållstillstånd och skyddat en när man behövde det som mest. – Det är närmast perverst att de kallar sig muslimer",

säger Abd al Haqq Kielan, imam vid moskén i Eskilstuna.Ha - Ha - Ha! -Leffe lille! Ljug så mycket du kan!Att försvara din skitreligion är inte lätt.

-Har du någon genomtänkt kommentar till mordinfernot i Alexandria, där minst 120 kopter dog?

2011-01-01 @ 20:25:28
Postat av: Fredrik

Regering och andra politikers tystnad beror nog på att man är lite tagen på sängen och börjar fatta att styr dom inte upp sin migrationspolitik ordentligt så lär nog dessa partier vara ett minne blott inom 10 år.Man börjar nog fatta vilken syn och bild muslimer har på vårt västerlänska samhälle och de går ej blunda för.Men de tåls väl o säga en gång till:

Vi västerlänningar måste se till att denna farsot likt nazismen ej får mer fortfäste i Europa!!Denna tro,kultur och livsstil hör ej hemma i en demokrati.Går imot att vad mänsklig värdighet är och står för.

2011-01-01 @ 20:52:02
Postat av: Skånepåg

Terrorlistan som Hulda syftade på. Ett gäng "trevliga" asylsnytare som den svenska asylpolitiken lockat hit!

Postat av: Elvira Avilés Persson

Vakna nu!

Skärpa lagen mot terrorismen, gör som i Spanien mot ETANs terrorismmen . Deras dåd ger mellar 30 – 40 år i fängelsen. DO skall försvinna de bara gynnar sådana hendelserna. Det får vara nog.! De har inga skam i kroppen när de betraktar västerländerna på det sättetoch mördar många oskyldiga. Det innebär bara bakslag mot mänsklighetens historia och framtiden.2011-01-01 @ 22:00:24
Postat av: Fredrik

Såg att de var nån "svensk" åter igen i afrika som planerat terrordåd men man hade ingripit och arresterat denna tillgång till svenska samhället.¨Man flyr från onska o elände säger man och så kommer man till Sverige o snyltar och luras.Det svenska medborgarskapet skulle omedelbart ryka för honom/henne och anhöriga.Det är väl scwheiz som gör så tror jag.Kalla dom icke svenskar för det är dom inte!

Dom vill inte heller vara svenskar utan dom vill åt vårt bidragsystem och välfärd.Tittade på länken migileaks och vad o vilka vi låter stanna i landet.Började skratta faktiskt!

Man kunde ju tro det var ett aprilskämt!Men vanligt folk har börjat mer o mer att reagera så det kommer. Vill de politiska parti som finns idag förutom SD så måste man kraftigt strypa migrationspolitiken annars kommer dessa parti vara obefintliga om 10 år.Att de ska vara så svårt att ställa rimliga krav på ett medborgarskap?2011-01-02 @ 09:28:38
Postat av: DaCapo

Endast Thoralf och Petterson synes hittills ha publicerat Geir Olsens video!Petterssons.bloggsida.se/ skriver:

Medias hållning när det gäller islam och kritik mot denna vidriga, odemokratiska ideologi är bedrövlig och uselt feg. Inga kritiska frågor ställs, inga konfrontationer, inget ifrågasättande. Rädslan verkar vara stor, ingen angriper islam eller regeringen på sakliga grunder.I norsk tv visade i november 2010 en dokumentär om Det Muslimska Brödraskapet gjord av Geir Olsen som visar att islam är ett hot mot vårt sätt att leva. Islams mål är att ta över världen och skapa ett världsomspännande kalifat med sharialagar där otrogna ska tillåtas leva på nåder som andra klassens människor. Det är ingen tillfällighet att många av muslimernas ledare och Hitler var polare.Det Muslimska brödraskapet är idag världens största och mest inflytelserika islamistiska rörelse och islam är enligt muslimska brödraskapet det perfekta samhällssystemet. Alla andra system har skapats av människan men islam vilar på uppenbarelsen från gud och är därför perfekt.Nåväl, norsk TV törs visa dokumentären, törs svensk feg-TV göra detsamma eller är rädslan för anmälningar till DO av alla som påstår sig bli kränkta för stor. Ta dig tid, titta, lyssna och döm sedan själv.

2011-01-02 @ 11:12:54
Postat av: Nalle i Växjö

@ Da Capo

Videon har funnits ute även på andra sidor men konstigt nog har den bara visats ca 7000 gånger, borde vara minst 70 000 gånger för den ger svar på mycket av det som många av oss funderar på om islam.

Borde kanske brännas ner som CD och delas ut till samtliga i riksdagen om det är lagligt att sprida program från Norges television.Att SVT skulle visa det kan vi utesluta, dom skulle varken vilja eller våga

2011-01-02 @ 11:28:11
URL: http://vimeo.com/18014677
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Finner det också märkligt att inte fler träffar är registrerade.... hur som helst har jag lagt upp en länk på min profil på facebook.Hoppas fler följer mitt exempel.Det här måste spridas för någon draghjälp av SVT m.fl lär vi inte få.God fortsättning kära sunda vänner!

2011-01-02 @ 11:55:08
Postat av: Mr Crowley

Har nu sett filmen....och det är minst sagt skrämmande. Skicka filmen/länken till "Debatt" på SVT. Detta borde nu, innan det är för sent, diskuteras öppet i samhället.

2011-01-02 @ 12:22:33
Postat av: Catarina

Tack för dokumentären, Thoralf.

Nu får vi hoppas att den sprids. Rejält.

Ni borde inleda Riksdagsdebatten med att titta på denna film. Hoppas det finns ledamöter som läst Julia Caesars "Världsmästarna" på jullovet.Lycka till i ert fortsatta Riksdagsarbete.

2011-01-04 @ 20:42:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0