UTEBLIVET KAOSSIFO:s senaste undersökning bekräftar att SD etablerat sig på en betydligt högre nivå än valresultatet och det är ett rakt och ärligt svar från väljarna att vi klarat inträdet i riksdagen på ett mycket bra sätt.

Det kaos som Fredrik Reinfeldt så hotfullt varnade för i valrörelsens sista skälvande dagar har givetvis uteblivit.B&B har nog skapat mer kaos för regeringen och Fredrik Reinfeldt än vad SD skapat. Det är lite märkligt att Abderizak Waberi är så tyst! I denna fråga gäller det asylsökande från Irak en fråga som borde intressera Waberi. Har Waberi fått munkavel av Reinfeldt och Schlingman. Har han aldrig något att säga till media eller i andra forum. För den som inte sett dessa fotomontage kan jag inte låta bli att undanhålla er denna länk som kanske beskriver utvecklingen inom nya moderaterna.

Enligt undersökningen är SD tredje största parti bland männen men bara sjunde parti bland kvinnor. Vilket parti som har mindre andel kvinnor än SD framgår tyvärr inte av artikeln i SvD. Varför attraherar inte SD fler kvinnor? Här ligger en stor utmaning de kommande åren fram till 2014. Jag tror dock att vårt inträde i riksdagen även kommer innebära att vårt utrymme i media kommer att bräddas. De senaste dagarna har vi fått rubriker runt utförsäljningen av statliga företag. Strax före jul kom frågan upp om riktlinjer för bemanningen inom demensvården. Denna fråga borde intressera många kvinnor inte minst inom vården och omsorgen.

I fredags var jag ute och träffade lite folk och träffade bland annat en kvinna vars man röstade på SD men inte hon, även om hon sympatiserade med mycket av vår politik. Om vi kan få dessa kvinnor att ta steget till att rösta på SD har vi med stor sannolikhet ytterligare 1-2 procent väljarstöd vilket med stor sannolikhet skulle leda till att vi också blir tredje största parti. Det är inte bara frånvaron av kvinnliga företrädare som saknas utan även ett större fokus på skolan, vården och omsorgen för att SD skall växa ibland kvinnorna. Jag har dock noterat att intresset från kvinnor har ökat sedan valrörelsen men vi behöver driva på utvecklingen.

SvD,


Kommentarer
Postat av: allemand

@Thoralf, beskriv gärna vad partiet så här långt har gjort för att få mer kvinnor att rösta på SD.

2011-01-23 @ 10:14:01
Postat av: MatsBern

Att även attrahera kvinnorna är jätteviktigt,därför måste de kvinnor som finns synliggöras på ett bättre sätt.Dom måste vara mer synliga i debatten,det bör ni pusha för.

Vänligast

2011-01-23 @ 10:17:55
Postat av: kalle2

enda möjligheten är att SD med Ians wachtmeisters kontakter i näringslivet tillsammans bildar ett mediabolag för att informera väljare.

svt,tv4,tv3,tv5 alla tidningar med presstöd alla är de emot Sd. folk kommer ALDRIG få veta sanningen annars.det måste gå att få sändningstillstånd för ett nytt tv boalag. och Sd kuriren borde kunna bli en etablerad tidning.det finns ju riskkapital och det finns ju 1000 tals som vill söka sin framtid inom media. dessa lyder blint vad agendan från chefen har. om det skulle var sverigevänligt så överger de den enda mediaagendan som nu finns -sverigefientligt.thoralf se detta svt inslag:

http://svtplay.se/v/1423957/inte_alltid_kontroll_over_direktsandningtanken att timanställda inom media skulle säga något gott om SD är obefintligt!

2011-01-23 @ 10:39:35
Postat av: kalle2

multikulti samhället är så etablerat i smyg så ingen skall orka våga bry sig.ta orten Kristinehamn som exempel. papperslösa ges bostad i härbärge, men ingen får säga sanningen inte ens när de orsakar brand.http://svt.se/2.33874/1.2303187/tre_skadade_i_brand?lid=puff_2303187&lpos=rubrikoch biblioteket i kristnehamn prenumerera på tidningen EXPO utan att nån reagerar!

2011-01-23 @ 10:49:56
Postat av: oveg

Visst kan ni bredda er. Ni skulle kunna ge er på den konstiga regeln om avgift på TV-apparatinnehav.Ni skulle kunna ge Riksdagen ett par alternativ att rösta om:

1 Att SVT finansieras via statsbudgeten.

2 Att sändningarna kodas och att Radiotjänst skickar ut dekoderkort till de som betalat för dem.

3 En kombination där vissa program, s.k. Samhällsinformation, sänds okodade

2011-01-23 @ 10:57:31
Postat av: Hulda

Waberi har säkert belagts med yttrandeförbud. Ämnet är väldigt, väldigt känsligt nu....Kvinnorna kommer säkert att komma till SD också.

Tyvärr kommer många kvinnor att bli utsatta för "överaskningssex" och spridningseffekten till andra kvinnor kommer att öka på SD,s väljarstöd.Att våra feminister tiger om islams kvinnosyn är också väldigt märkligt och oroande..

2011-01-23 @ 11:11:29
Postat av: AWSvensson

Det sägs att kvinnor röstar med hjärtat och män med hjärnan. Det där kan GoG vidareutveckla. I takt med att kvinnor som tagit hand om sina barn och haft lågavlönade jobb får sin första pension och kan jämföra den med äldreförsörjningsstödet så kommer allt fler att inse att de är utsatta för ett ofantligt bedrägeri. Detta gäller även kvinnor i allmänhet , de tar hotet från islam med orden, det händer aldrig här, det må så vara men en tanke till sina medsystrar i det här landet som utsätts för islams terror av kvinnor borde väcka avsky. Tiden , verkligheten och islam i kombination med driftiga sverigedemokrater kommer att jobba för att väljarstödet växer fram till nästa val.

2011-01-23 @ 11:19:21
Postat av: kalle2

haahaa! tryck på thoralfs länk. dessa bilder skulle stämma bra på alla 7 klöverns politiker.cash is king och saudipengarna har säkert påverkat att bygglov för moskeer beviljas. även i göteborg (kanske trillar saudigar ner i 7 klöverns fickor) som är waberis valdistrikt.http://politisktinkorrekt.info/2010/04/15/moskebygge-i-goteborg-igang/så göteborg får ett nytt landmärke- en moskee!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ramberget,_Hisingenjaha, svt vinklar det som det är rasistiskt att inte vilja ha moskee i närheten

http://www.youtube.com/watch?v=D-CIficqTGg

2011-01-23 @ 11:19:30
Postat av: Kalle2

sverige är ju inte anpassat för okontrollerad massinvandrning.

http://www.svensktnaringsliv.se/fragor/fakta_om_loner_och_arbetstid/f2010/fola-2010-anstallda-antal-aldersstruktur-mm_111033.htmlnär kommer det byggas städer stora som västerås varje år? för att bemöta invandringen, det är ju redan brist på bostäder

2011-01-23 @ 11:51:54
Postat av: Henrik

För att nå kvinnor bör man fokusera på:

Barn

Kvinnosyn/förtryck

Vård och omsorgAngående moskébygge:

Jämför bygget i Göteborg nära Backaplan men fungerande infrastruktur med kommunikationer, el, vatten, avlopp m.m.

med det tempelbygge buddhister vill göra:

Efter många år har de nu fått mark tilldelad till sig långt ifrån alla vettiga kommunikationer, marken måste förberedas för många miljoner pga att det är värdelöst för att bygga på, brevid en begravningsplats.

Skillnaden är enorm jämfört med "fredens religion" och vad detta terroristrekryteringscenter har fått tilldelat.

2011-01-23 @ 11:55:36
Postat av: Kalle

DEt finns ju flera SD-kvinnor i riksdagen. Låt dem komma fram till riksdagens talarstol så kanske flera kvinnor i sverige fattar att det finns SD-kvinnor i riksdagen.Dessutom finns det endast 3-4 st SD-riksdagsmän som får tala i riksdagens talarstol verkar det som. Det ger ett intryck av att SD är ett litet futtigt parti. Var är alla andra riksdagsmän i SD???Tänk på att riksdagens talarstol och riksdagens protokoll är sveriges bästa reklamplats för SD nu när SD-kuriren.net och SD-television verkar vara nedlagda.Tänk till NU och vänta inte tills en månad före valet 2014.

2011-01-23 @ 12:09:35
Postat av: Martin J

Har också en kommentar om dagens SIFO. Håller med dig helt i att SD måste profilera sig inom andra frågor än invandringen. Det gör man ju också vilket är positivt. Jag tror problemet ligger i att kvinnor oftast är mer rädda för konflikter. Visar man öppet att man är Sverigedemokrat så kommer man obönhörligen att hamna i konflikter med indoktrinerade vänner och bekanta, detta är kvinnor mera rädda för än män eftersom kvinnor, generellt sett, är mera relationsinriktade än män. Det finns begrepp för detta inom beteendevetenskapen och ett sätt att benämna dem är som "relators", vilket innebär att det är viktigare att ha goda relationer med andra människor och att alla är sams än att man når resultat på t.ex. ett företag eller annan verksamhet, som politiken.

Postat av: Ronny

Jag köpte boken ,Världsmästarna, av Julia Caesar, och frågade frugan om hon ville läsa den. Efter det är hon till 100% SD väljare/anhängare. Ett bra tips:)Sedan finns det en bok som har några år på nacken,och heter, "Ögonblick i själva verket", som är skriven av en kvinna som var chef på Migrationsverket. Mycket läsvärd.

2011-01-23 @ 13:23:27
Postat av: Nils

"Vilket parti som har mindre andel kvinnor än SD framgår tyvärr inte av artikeln i SvD. " Förmodligen KD eller V. Obs att det var inte andelen kvinnor i procent av partiets totala väljare utan det var det absoluta antalet kvinnor.

2011-01-23 @ 13:46:25
Postat av: Cavatus

Läs denna underhållande blogpost om kvinnor och mångkulturen:http://allraunderdanigast.blogspot.com/2011/01/blakullavanstern-pa-krigsstigen.htmlPostat av: WMBKalle2 har helt rätt i att SD aldrig kommer att kunna nå ut till någon majoritet av väljarna med dagens förutsättningar. Internet räcker inte på långa vägar, eftersom de politiska sajterna endast används av en liten bråkdel av Sveriges väljare.Att SD nu finns i riksdagen innebär viss förbättring, dels eftersom vissa av riksdagens debatter sänds i TV och dels eftersom massmedia nu måste ge SD åtminstone något lite mer uppmärksamhet än tidigare. Men de riktigt höga opinionssiffrorna kan inget parti nå upp till under dessa hårda villkor, särskilt inte med tanke på att SD fortfarande har emot sig både massmedie- och politiker-etablissemanget och att dessa inte skyr några som helst medel i sina försök att förgöra SD och förgylla massinvandring och islamism.En direktväg (utöver nätet) för att nå gemene man i Sverige krävs absolut!

2011-01-23 @ 14:42:34
Postat av: Kalle

2011-01-23 @ 15:00:23
Postat av: Kalle

Det var någon som skrev här tidigare och påstod att SD via nätet endast når 10 procent. Vilka är de andra kanalerna som når ut till resterande 90 procent. Pappmedia, flygblad etc.Det gäller att inte ge upp och förlora sig i en massa svårigheter för att nå ut till folket i sverige.Läste någonstans att den tunisiska revolten började på nätet förutom självbrännaren.Så ge inte upp och ge slaget förlorat i SD. ALLA kanaler att nå ut till folk är viktiga.2011-01-23 @ 15:06:17
Postat av: LN

Det är nödvändigt att beskriva och analysera det förlutna för att vi skall kunna definiera och förstå vad Sverige är idag. Att sedan välbefogat kritisera dagens Nya Sverige, PK-dårhuset, idiokratien, vars folkvalda maktelit kommit att består av oikofoba, muslimkramande oligarker, är lika nödvändigt men inte lika lätt, eftersom det mera handlar on psykopatologi än politik. När vågar en rakryggad och ärlig psykiater&beteendevetare komma med en professionell, icke genusförgiftad analys av toppdårarna som vanstyr landet?Men framtidens Sverige - det 'nya Nya Sverige' är det ingen som uppehåller sig vid. Att strypa asylanttillfödet är livsnödvänigt, men vad kommer sedan? Sedan ligger litet längre bort än näsan räcker.Som snart moribund fattigpensionär har jag i 60 år åsett hur "(makt)apparaten" har tillvuxit, komplicerats, blivit dyrare i drift och långsamt har expanderat till ett 'administrationsindustriellt komplex' lika stort och kanske nästan lika penningslukande som det 'invandringsindustriella komplexet'. Majoriteten medborgare har inte bara fråntagits alla möjligheter att låta egna initiativ påverka sin tillvaro utan gjorts helt maktlösa, ungarna blir tvångsindoktrinerade och genusmanipulerade, de vuxna trakasseras ständigt enligt lag och förordning av andra representanter för samma maktlösa medborgargrupp. Divide et impera? Sjukkassa vs. Arbetsförmedling! Arbetslinjen gäller oavsett om du saknar huvud eller armar. Som gjort för utövning av Sharia. Ingen annan än den (ny)rike är suverän i Nya Sverige. Rika tillverkas eller självkreerar sig på löpande band av skattemedel och med hjälp av maktelitens nya lagar och förordningar. Till och med så kallade flyktingar från Iraq (tricksters?), som utblottade har anlänt till detta landet Gosen, ges möjlighet att av svenska skattemedel i form av bidrag bygga upp förmögenheter i det egentliga

hemlandet.En troligen helt förbisedd med mycket tankeväckande kommentar till Julia Ceasars förra krönika den 16 januari på Snaphanen gjordes av signaturen 'Schweinpälz'. Han skriver: "För mig som halvamerikan och uppväxt i Colorado Springs framstår kommentarer om en svensk höger som väldigt konstiga. Jag menar att det ni kallar höger inte ens skulle platsa i Amerika som ett kommunistiskt parti."Jag har tillåtit mig att välja ut det i Schweinpältz' kommentar, som har relevans för frågan om det framtida Sverige och improviserat 'koka ned' det till ett förhoppningsvis lättfattligt koncentrat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~

Som jag skrev tidigare i en kommentar, i Sverige finns ingen 'höger' som förespråkar individuell frihet, det enda som finns är 'vänster'. Jag har aldrig upplevt att Sverige har haft några politiker som förespråkat individuell frihet kombinerat med låga skatter. Benämningen “Borgare” får väl gå an, men svenska “Borgare” är i så fall medlemmar i ett vänsterparti med vissa inslag av kapitalism.Den lilla del av befolkningen som röstade på SD kommer nog aldrig att föranleda någon djupgående förändring i eller av Sverige, aldrig någonsin. Har ni ens tänkt på vad SD egentligen står för eller vad SD har för politik? Det är trots allt SD:s politik som gjort Sverige till precis vad det är idag. SD är nämligen exakt samma socialister som Måååna och Fredrik, enda skillnaden är att de har en annan syn på invandringen.Vad vill de som röstar på SD då? Ja de vill väl slänga ut invandrarna - det vill jag också. Visst, jag håller med om att Sverige blivit ett vansinnigt mycket säme land med den destruktiva invandringen, men likförbannat är detta 'ren logik och petitesser' i jämförelse med vad som orsakat skiten. Som invandringen ser ut i Sverige idag är den ett olösbart problem, men anledningen till problemet är den politik, som har förts i Sverige i 100 år. Samma politik som SD kommer att köra vidare med. Vi kommer att stå där med samma höga skatter, samma bidragssamhälle. SD styr landet med samma järnhand som Socialdemokraterna alltid har gjort. För ingen kan väl på fullaste allvar inbilla sig, att om SD skulle få majoritet, så ställer dom sig upp en dag och säger: -Nej, nu avsäger vi oss 50% av makten och lönerna. Ni får tillbaka era pengar och vi skall nu börja folkomrösta, som man gör i Schweiz - dvs när 100 000 röster är insamlade så... etc. Finns det någon som är så korkad att dom tror på en sådan utveckling?SD vill fortfarande ta större delen av dina pengar och omfördela dem till saker som de tycker är bra. Det är det handlar om, att en regering med så mycket pengar och makt alltid kan skita i vad folket tycker. Jag är emot allt vad höga skatter heter och hade inte Sverige varit ett sånt bidragsland, hade mångkulturen aldrig kunnat etablera sig. Muslimerna hade aldrig haft någon anledning att dra till Sverige, om de inte hade fått bidrag. Men SD vill fortfarande betala ut bidrag - det är skitsamma vem som får dem - det, det handlar om är, att staten tar dina pengar och omfördelar dem till enorma kostnader och kallar manövern för transferering. Man skapar en lat befolkning av trygghetsnarkomaner, som alla är direkt beroende av staten via bidrags- och skattesystemen.I grund och botten är det en enda sak som möjliggjort att Sverige ser ut som det gör idag - det vi i USA kallar “Big-government”. En “stor regering”, höga skatter, som gjort att staten haft oinskränkt makt över folket. Hade folket fått rösta om invandringen, hade svenskarna aldrig velat försörja något mångkulturellt samhälle. Men med en stor stat, kommer folket aldrig att få rösta, sen spelar det ingen roll vad partiet kallar sig, så länge som de kräver samma löner till sig själva, skatter, partistöd, presstöd, makt etc. - är folket slavar.Trots all kritik så sitter fortfarande majoriteten av kritikerna och tycker att Sverige är ett underbart land med skatter och bidrag, extremt insnöade skyller man allt på invandrarna och tror att allt skulle vara bra om bara invandrarna inte fanns.Sverige skulle behöva en fri och sanningsenlig tidning, typ PI, att spridas över landet i miljonupplaga. Jag vill ha 'Politiskt Inkorrekt' med sport, väder, inrikes och utrikes i papperstidning. Sverige är ett land som varit en sluten anstalt i 50 år och behovet av rena raka nyheter är enormt. Aftonbladet är ensam kung i media, men skulle 'PI-Nyheterna' ha en bråkdel av samma budget, skulle de krossa 'Aftonlögnen' och tvinga dem till att helt ändra agenda och sparka hela kåren av inkvoterade nyttiga idioter.Tänk på vad SD egentligen står för innan du röstar nästa gång. De som inte lever på bidrag inser snabbt att det just nu inte finns nåt' alternativ i Sverige och tar saken i egen hand, antingen genom att sluta klaga och rätta in sig i kollektivet eller packa en väska.

2011-01-23 @ 15:33:48
Postat av: Argus

Informationen till allmänheten om SD borde bli bättre. Var finns idag möjligheten att lada ner SD-kuriren?

2011-01-23 @ 15:37:03
Postat av: JI

Thoralf, lägg till kvinnofrid och jämlikhet som en egen del i partiprogrammet och utse en person i riksdagsgruppen till att kraftfullt driva dessa frågor (tona dock ned invandrarproblemen, de kommer fram när fler och fler vågar tala om det)..

2011-01-23 @ 15:47:16
Postat av: Henrik

Den här filmen förtjänar att påminnas om då och då:http://www.obsessionthemovie.com/

2011-01-23 @ 15:52:37
Postat av: Henrik

SD ledningens största blunder inför valet 2010 var bristen på kvinnor bland riksdagsrepsresentanterna. Detta påpekade den utmärkte Jan Milld samt påtalade vikten om att personkryssa kvinnor. Det gjorde några av oss men det räckte inte långt tyvärr.

2011-01-23 @ 16:23:58
Postat av: WMB

Svar till Argus:Du kan ladda ner SD-kuriren här:http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/2010/12/02/sd-kuriren-senaste-nummer/#comments2011-01-23 @ 16:40:18
Postat av: Henrik

Se denna trailer!:IRANIUM, filmen man helst sluppit.http://www.youtube.com/watch?v=LiEEn6C4Ca0&feature=channel

2011-01-23 @ 17:06:49
Postat av: PK

Anledningen till att SD inte attraherar kvinnor är mycket enkel, kvinnor är -på gott och ont- oerhört mer konformativa än män och håller med majoriteten. Så länge mediaklimatet är PK kommer även kvinnor vara det i mycket hög grad. Min fru är mycket PK, men skulle aldrig bosätta sig i ett invandrartätt område, åka taxi själv med (utländsk) manlig chaufför etc, för att hon är även realist. Av denna anledning var det genidrag på längre sikt att anställa "Parliamentprincess".

2011-01-23 @ 17:09:47
Postat av: Gina

Hade de gjort den undersökningen i Blekinge hade SD med största sannolikhet blivit tredje största parti både bland kvinnor och männen. Det finns få kvinns inom äldrevården t.ex som inte har stora sympatier för SD

Postat av: Rocker1971

Sprid det här vidare..

Det handlar om islamhttp://www.pr-publishing.com/1234/Is%202011-5%20Hela.pdf

2011-01-23 @ 17:55:58
Postat av: J B Doe

Reinfeldt borde ges möjlighet att i något offentligt samanhang berätta på vilket konkret sätt kaoset hittills har yttrat sig.

2011-01-23 @ 18:12:28
Postat av: Thord.

Angående löpsedeln: Bara 73 000 röster från kaos!

Så talar en diktator, akta er för att ge honom mer makt. Tack vare SD så kan inte Moderaterna göra landet till en diktatur, och det har väljarna visat.Thord.

2011-01-23 @ 19:11:51
Postat av: WMB

En SD-politiker i Sjuhärad skrev på sin blogg denna månad om deras alldeles utmärkta initiativ enligt följande:

"... Vi kommer att dela ut en folder till alla hushåll i våra tre kommuner. I foldern kommer det finnas artiklar om vårt politiska arbete, intervjuer av och foton på våra företrädare och kontaktinformation."Detta initiativ finns all anledning att ta efter för samtliga SD:s lokalavdelningar i hela Sverige!En liten del av "alla de där berömda pengarna", som så småningom ska delas ut som partistöd hos kommuner och landsting kan användas av lokalavdelningarna för att till varje hushåll dela ut viktig och korrekt information om SD. Alltså inte ett litet ynkligt flygblad i ett hopvikt A4-format med någon slentrianmässig text på 6-8 meningar, utan en faktaspäckad, men lättläst broschyr på 8-10 sidor (med några vackra Sverige-bilder insprängda här och var).Broschyren ska i första hand informera om SD (för att i någon mån balansera alla felaktigheter och allt förtal i massmedia), men åtminstone en sida bör ägnas åt andra viktiga upplysningar till alla aningslösa svenskar, som endast hämtar all sin information från vår SD-fientliga gammelmedia.Svenskarna är t ex TOTALT OVETANDE om en så viktig "detalj" som att både Miljöpartiet och Folkpartiet kräver Öppna gränser och helt fri invandring!Upplys de ovetande, hjärntvättade massorna! Ge dem också webbadresser till Politiskt Inkorrekt och Fria Nyheter, så de får en liten puff att använda datorn för kontinuerligt information om allt som gammelmedia mörkar! Detta skulle alldeles säkert generera både nya röster och fler SD-politiker.Det skulle vara tidsmässigt lagom att distribuera en sådan information på årsdagen av SD:s riksdagsinträde. Då har nog svenskarna hunnit bli lite mer nyfikna på det där åttonde partiet i riksdagen.

2011-01-23 @ 19:46:42
Postat av: Gammelsvensk

Jag skulle tro att det finns många kvinnor bland Sd´s sympatisörer men vi kanske har en benägenhet att vara lite försiktigare och mera eftertänksamma. I Värmland är vi väl undantaget som bekräftar regeln. Vi är fyra kvinnor i kommunfullmäktige i Karlstad och i distriktsstyrelsen är vi sex. Det finns dessutom ytterligare några kommuner i Värmland där det sitter kvinnor i fullmäktige.

2011-01-23 @ 20:02:10
URL: http://gammelsvensk.blogspot.com
Postat av: LN

Passar det att pausa för ett muslimskämt?Three Muslims were all applying for the last available position of NYPD forensic scientist at the real CSI in New York. The comely female detective conducting the interview looked at the three of them and said,...

http://plancksconstant.org/blog1/2011/01/3_muslims_apply_for_a_job_at_csi.html

2011-01-23 @ 21:00:12
Postat av: Charlotte

Jag är kvinna och röstar SD. Tror att ni ska plocka fram er familjepolitik i ljuset mer, det kommer attrahera kvinnorna, det är jag övertygad om.

Dessutom göra raka jämförelser - såsom:" genom att dra ner invandring och spara skattepengar så kan vi ge så här mkt bättre sjukvård / så här mkt bättre skola/så här många fler sjukhus/ så här mkt stöttning och hjälp till ensamstående förälder / så här mkt bättre pension etc. etc."

Låta de kvinnorna som är i riskdagen driva "mjuka" frågor som te x familjepolitiken.Jättebra annars att ni tar upp våldtäktsfrågan, tror tyvärr inte att kvinnorna känner till hur illa det är med våldtäktsstatistiken, mer än just de allra yngsta.

2011-01-23 @ 22:20:50
Postat av: Skeåning

I ungdomsförbundet på ett antal orter i Skåne är det mer tjejer än killar faktiskt. Jag har ingen koll på hur det ser ut i hela landet men det vore intressant att se hur det ligger till med åldersfördelningen. Kanske är det jämnare fördelning bland ungdomar åtminstone?

Isf gissar jag att ungdomarna kanske har mer insyn i vad SD verkligen står för då de förmodligen i större utsträckning följer debatter, kommentarer och tar del av politiken på nätet.Jag har pratat med ett antal kvinnor som ratat SD på abortfrågan, då de helt missförstått och trott att SD är emot fri abort. Så är det ju naturligtvis inte utan man vill endast ha en nivå som ser ut som i t ex Danmark och Norge. När man förklarat detta har de ändrat uppfattning om SD. Så tar man inte del av direkt info från SD och inte är aktiv på nätet mer än läser de vanliga tidningarna så kanske man lätt får en felaktigt bild. Detta lossnar naturligtvis nu när man har något lättare att få fram sitt budskap. Man kommer heller inte kunna nekas att vara med i partidebatter länge.Sedan gissar jag som Thoralf är inne på, några frågor som varit aktuella senaste dagarna är frågor som förmodligen intresserar många kvinnor. De viktiga profilfrågorna man var tvungna att driva hårt i valet kanske inte nådde tillräckligt många kvinnor. Nu tycker jag man nått ut tydligt var man står runt kriminalpolitiken, pensionärerna och invandringspolitiken. Nu har man plats att lyfta fram övriga frågor tydligare också, och det tillåts man ju också göra i större utsträckning efter riksdagsinträdet. Jag ser ingenting som talar för att man inte kommer attrahera fler kvinnor i framtiden.

2011-01-23 @ 22:36:49
Postat av: Skeåning

@ CharlotteJag håller helt med dig i att det är bra att man fortsätter att ta upp våldtäktsfrågan. Det ska fortsätta trummas in. Det får absolut inte bli tyst om hur illa ställt det är i Sverige på det området.

2011-01-23 @ 22:45:03
Postat av: Thoralf A

Tack för alla intressanta synpunkter på hur vi skall attrahera fler kvinnor. Jag är övertygad om att det finns mer tankar och förslag. Jag hoppas på fler kommentarer framförallt från kvinnor.

2011-01-23 @ 22:47:47
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Jan Rume?

Är det jag som är Jan Rume? Varför är jag inte död?"Jag upplever både oro och sorg. Utveckling bär skrämmande likheter med den vansinniga ”perestrojka” och ”glasnost” som fick den Sovjetiska folkdemokratin på fall! Det börjar nu synas oroande tecken på att inte enbart folkfienderna i SD utan även andra offentligt börjar våga ifrågasätta mångkulturalismen och invandringspolitiken.""Visst skall man kunna debattera, men debatten skall handla om hur vi skall nå det mångkulturella samhället och på bästa sätt skall hantera och öka invandringen från tredje världen. Dock måste det råda total nolltolerans mot dem som ens kan misstänkas ifrågasätta mångkulturalismen och invandringspolitiken i sig!""Jag är inte optimistisk. När till och med högt uppsatta funktionärer i de statsbärande riksdagspartierna, låt vara inofficiellt, ger intryck av att ifrågasätta den förda politiken så är detta MYCKET farligt. Det är av högsta vikt att man inte tvekar att låta dessa offentligt ta de yttersta konsekvenserna av sitt förräderi för att avskräcka andra!"

2011-01-23 @ 23:24:36
Postat av: claes

thoralf som du vet i växjö så har jantelagen hämmnat utvecklingen utav flervånings alltför länge nu på arby så har man äntligen byggt ett 15 våningshus. men högre hus skulle kunna byggas men med många personers inställning är att det är inget annat än en peningsförlängare så är det ikke speciellt populärt. höga hus innebär mer plats. vad min fråga är hur ser ut i kalmar nu är det samma inställning där och vad anser sd i den här frågan?

2011-01-23 @ 23:48:09
Postat av: Jan Rume

Roligt att någon uppmärksammar mitt namn och utger sig för att vara jag i nån kommentar ovan. Lugn det är inte jag ,jag sätter alltid ut min bloggadress när jag kommenterar annat det än alla fega SD:are som fegar bakom skärmarna haha sicka pajasar. Nej då mätningen visar inget Thoralf mer än att folk inte än fått reda på hur partitoppen behandlar gräsrötterna och vill sno 40% utav partistödet till Riks, då kommer folk att fly partiet samt kommer SD få de svårt ute i kommunerna (har dom redan) att driva politik:)http://janrumes.wordpress.com/2011/01/23/sd-etablerar-sig/

2011-01-24 @ 00:01:16
URL: http://janrumes.wordpress.com/
Postat av: Inte-en-till

"Det är inte bara frånvaron av kvinnliga företrädare som saknas utan även ett större fokus på skolan, vården och omsorgen för att SD skall växa ibland kvinnorna. "Det du pekar på är säkert rätt, men du glömmer en viktig aspekt:1) Många invandrargruppers kvinnoförtryck.

2) PK-etablissemangets tysta acceptans av invandrares kvinnoförtryck.Vem skulle för 20 år sedan ha trott att vi i dag skulle skulle komma att ha könssegrerade badtider i offentligfinansierade badanläggningar?Det börjar röra på sig lite grann i den här delen av debatten (se Carina Häggs (S) debattartikeln nyligen), men jag är övertygad om att SD kan kamma hem många lättvunna poäng på denna fråga.

2011-01-24 @ 00:25:03
Postat av: Inte-en-till

"Har Waberi fått munkavel av Reinfeldt och Schlingman."Hon heter nåt annat numera, kommer inte ihåg vad...

2011-01-24 @ 00:25:57
Postat av: Erik E

Det förtjänar nämnas att 45 % av SD:s väljare 2010 var kvinnor. Detta enligt VALU (om man analyserar siffrorna, det står inte i klartext) och enligt United Minds valdagsundersökning.

http://www.unitedminds.se/sites/unitedminds.se/files/attachment/Valdagsunders%C3%B6kning_UnitedMinds.pdfDetta är ungefär samma könsbalans som M och S har och "bättre"/jämnare än V och MP.Detta är ingenting jag sett i media eller i alla dessa eftervalsanlyser; man vill gärna klamra sig fast vid stereotypen att SD är ett parti för män.

2011-01-24 @ 01:32:13
Postat av: Inte-en-till

Ett tips till beträffande kvinnliga röster och SD:Tänk om varenda man som röstar på SD kunde övertyga en enda kvinna i sin bekantskapskrets att rösta på SD - en sambo-fru-särbo-syster-mamma-dotter-väninna...!P.S.

Att SD är tredje största partiet bland män är helt otroligt (bra). När ska gammelmedia sluta med att försöka fula ut oss som lågutbildade-arbetslösa-landsbyggdsboende idioter?

2011-01-24 @ 01:49:48
Postat av: VoP

@ Jan Rume

Jag förstår att du inte gör några försök att dölja vem du är, du är ju en rikskändis. Det är bara vi som anser att vi har något att förlora som fortsätter att vara anonyma.

Dock tycker jag att du inte ska sitta uppe och blogga så sent på kvällarna. Gå och lägg dig i tid så att du ,pigg och fräsch, kan gå till jobbet och bidra till välfärdsstatens fortsatta utveckling.

2011-01-24 @ 09:14:35
Postat av: Lena

Problemet är dom unga kvinnorna. Jag är 50+ och har röstat på SD i flera val, Min äldsta dotter är svår, hon röstar på MP.

Men vi fortsätter våran diskussion. Nu har hon fått "Världsmästarna" av mig, som hon ska läsa och som vi sedan ska diskutera

2011-01-24 @ 10:12:48
Postat av: Lisa

Hej Thoralf! Apropå kvinnor så finns även det motsatta. Jag röstar på SD och har även sett till att min särbo (fd sosse) också gjorde det efter att han blivit informerad att bl.a. läsa PI.

2011-01-24 @ 10:29:34
Postat av: Jan Rume

@VoPär alltid pigg fräsch och utvilad :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0