PRIVILIGIERAD HELENA BENAOUDAHelena Benaouda ordförande för Sveriges muslimska råd har gått under jorden. Ändå sedan hennes svärson Munir Awad greps i Köpenhamn den 29 december har Helena Benaouda varit oanträffbar. Enda livstecknet var ett mail på nyårsafton där hon tog avstånd från terrorism. Vem gör inte det.

Att gömma sig på detta sätt är ett mycket fegt agerande av ordföranden för den muslimska paraplyorganisationen och medför att en rad frågetecken uppstår kring hennes lämplighet att företräda denna organisation. Hennes agerande tyder också på att hon varit medveten om vad dottern och hennes man sysslat med.

Frågetecknen är med andra ord många!

Tyvärr har Sveriges journalister inte förstått detta! Möjligtvis Per Gudmundsson undantagen.

Vid en sökning på Google på Helena Benaouda kommer förvånansvärt få tidningsartiklar upp som träffar men däremot desto fler träffar som blogginlägg. Ett uppenbart tecken på att PK-stämpeln gäller Helena Benaouda. Vad sysslar Sveriges journalister med egentligen! Inser de inte att detta är något mycket laddat och som svenska folket är mycket nyfikna på. Nej, istället ägnar sig Expressen och Aftonbladet åt helt andra ämnen, det brukar annars vara väldigt duktiga på att hålla igång mediadrevet. Speciellt när det gäller Sverigedemokraterna och kungahuset, som tycks vara de stora hatobjekten för Thomas Mattson och Jan Helin. Dessa båda herrar verkar ha lagt sin skyddande armar om Helena Benaouda, på något annat sätt kan jag inte tolka den tystnad som råder i kvällspressen.

På Sveriges muslimska råds hemsida råder också fullständig tystnad, en tystnad som varat under drygt två år (se ovan). Här kan man verkligen tala om en dold agenda, ingen vet vad Helena Benaouda och SMR ägnar sig åt.Helena Benaouda startade en hemsida/blogg när hennes dotter och svärsonen greps första gången i Somalia 2007. Denna blogg uppdaterades när paret greps i Pakistan med deras då 2-årige son. När nu svärsonen gripits i Danmark har det däremot inte förekommit några uppdateringar. När jag idag läser hennes hemsida/blogg slås jag av det faktum att hennes svärson mer eller mindre aldrig nämns i hennes texter, trots att han är familjens överhuvud enligt islam. Jag tolkar det som att Helena Benaouda redan 2007 var medveten om Munir Awads extremistiska åsikter och agenda. Hon skyddade honom genom att aldrig nämna Munir Awad på hemsidan. Läs hennes blogg.

På bloggen hittar man också citat från riksdagen där riksdagsledamöter som tagit ställning för Helena Benaouda och hennes familj. Inte föga förvånande är det följande riksdagsledamöter.

Mehmet Kaplan (MP)
Kalle Larsson (V)
Carina Hägg (S)

I en tidningsintervju med Helena Benaouda i SIF-tidningen nr. 9 2007 ställdes följande fråga.

Reportern frågade om en muslimsk kvinna får gifta sig med en kristen man. Detta är förbjudet enligt islamsk lag. Helena Benaouda hävdar att den kvinna som gifter sig med en muslimsk man har rättigheter som inte går att få i t.ex. ett kristet äktenskap. Kvinnan kan kräva vad som helst, det kan handa om pengar eller var man ska bo. I och med giftermålet måste mannen uppfylla kraven. Med andra ord vore hon dum om hon inte gifte sig med en muslimsk man”.

Visst är det ett intressant svar från Helena Benaouda. Med tanke på detta kan vare sig hon eller hennes dotter vara ovetande om vad som pågått, snarare borde de vara en av drivkrafterna bakom Munir Awad!

Min misstro mot dagens journalister växer sig allt starkare för var dag som går. Finns det inte en enda journalist i det här landet som vågar gå sina egna vägar. Det kan inte vara så svårt att leta upp Helena Benaouda! Hon gömmer sig säkert i Hässelby, Tensta eller Rinkeby med omnejd, bland likasinnade. Ett mediadrev mot Helena Benaouda tycker jag är mer än bifogat men det tycks vara uteslutet i svensk pk-media.

Ett sådant privilegium är få förunnat!

På DN:s ledarsida gjordes dock igår ett försök att skaka liv i media när det gäller Helena Benaouda. Nu återstår det att se om någon vågar följa efter. Läs ledare.

På Barometerns ledarsida förfasar sig Alice Teodorescu över alla kommentarer på sina förra ledare med orden.

"För dem är demokrati och yttrandefrihet på riktigt. Därför blir den diskussion som följer i spåren av artikeln beklämmande, ja rent av skrämmande. Många läsare ger nämligen uttryck för att den som skriver/uttalar sig på temat riskerar att förlora sitt arbete, att uteslutas. Ordet "vågar" förekommer frekvent. Vadå "vågar"? Jag skulle inte våga låta bli, inte våga låta yttrandefriheten skrumpna ihop till en chimär."

Alice Teodorescu! Om du bara visste hur många SD-sympatisörer som kontaktat mig under de senaste åren och berättat att de stödjer SD men inte ens vågar säga det på sin arbetsplats på grund av rädslan att förlora sitt jobb eller karriärsmöjligheter. Detta gäller i stort sätt alla arbetsplatser men i synnerhet offentlig verksamhet.

Tyvärr så avslutar Alice Teodorescu sin ledare "Dags att tala klarspråk, igen" med att citera Fredrik Reinfeldt utan att ta avstånd från hans uttalande. "Den som tycker om Sverige röstar inte på Sverigedemokraterna". 

Är detta en pudel från Alice Teodorescu? Eller hur skall man tolka det.
 


Kommentarer
Postat av: Stone

PK etablissemanget krattar manegen för fullt, så Helena Benaouda återfår möjligheten, att återkomma till TV sofforna och prisa islam.

2011-01-08 @ 12:14:24
Postat av: Nalle i Växjö

Islam som sinnlighet och trygghet!Ny artikel från ledaredaktion på Barometern men inte undertecknad

Postat av: Cavatus

Läs här om en journalist som funderar på att söka asyl i ett annat land pga åsiktsförtrycket i Sverige. Hon vägrar att sälja sin själ och skriva politiskt korrekt:http://aktualia.wordpress.com/2011/01/07/journalisten-med-fel-asikter/

Postat av: LNÄr detta en pudel från Alice Teodorescu?I alla fall synes det vara ett försök at blidka husse. Jag vidhåller att Barometerns hypokritiska ledare består av ordbajseri, och som sådant ges det möjlighet att tolka innehållet helt efter vem man är och vilken smak man har...

Vad jag inte var medveten om när jag kritiserade ledaren i den förra tråden kl 11:01:35 var, att skribenten var Alice Teodorescu. Denna Alice Teodorescu som det redan ställts så många förhoppningar till. Hon är tvivelsutan en begåvad flicka. Kan inte SD värva henne till en ny parliamentsprincessa med karat?

Varför skriver AT, som uppenbarligen sysslar med helt andra saker på annat håll, ledareartiklar i den förstockade Barometern? What is the connection? Är hon blivande svärdotter eller något? Någon annan som undrar? Någon som vet?

citat:

"Därför är det viktigt att klargöra en fundamental premiss. Att vara kritisk mot hur politik bedrivs inom ett specifikt område är på intet vis synonymt med att vara kritisk till sakområdet i sig."- Att var kritisk mot den regeringsbeslutade och ohämmade musliminfiltrationen av landet är inte detsamma som att vara kritisk mot företeelsen musliminfiltration (traditionellt utbredande av Islam i prophetens anda, föreskrivet i urkunderna)

eller mot islam eller muslimer överhuvudtaget?

Nähä, det var inte så du menade AT. Förklara dig då!

2011-01-08 @ 13:49:33
Postat av: Peter

Bra artikel Thoralf! Viktig och läsvärd.

2011-01-08 @ 14:07:53
Postat av: lee

http://www.mirror.co.uk/news/top-stories/2011/01/08/jack-straw-white-girls-are-easy-meat-for-pakistani-sexual-predators-115875-22834640/

2011-01-08 @ 14:14:07
Postat av: Lasse

Hittills inga kommentarer i pressen från Nasim Malik eller fredsaposteln Alexander Louhichi.Kan inte några lokala journalister kolla läget där ?

2011-01-08 @ 15:13:38
Postat av: lassekolja

Omedelbart efter "Stockholmsbombaren" sade Helena B. i något sammanhang att "hon kände många muslimer men inte en enda potentiell terrorist". Med tanke på att hennes svärson greps i Danmark bara kort därefter är det fullt begripligt att hon håller sig undan medias "skamliga" frågor!

Ibland tror jag att det finns lika många muslimska organisationer i Sverige, som det finns muslimer i Sverige. Man undrar ibland vad vi har gjort för ont!?

Thoralf, när man ser Dina tre exempel på riksdagsledamöter, då förstår man varför det går fortare och fortare utför med vårt kära gamla Fosterland.

"Den som tycker om Sverige skall inte rösta på Sverigedemokraterna" ser jag som en floskel bland floskler, som Fredde Barbar m.fl. tar till när argumenten tryter. Återstår att se hur många som håller med honom i september 2014!?

2011-01-08 @ 15:59:47
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Dannie

Helene Benaouda basar över Moskén på Södermalm, och 2005 var Mehmet Kaplan (MP) hennes presssekreterare. Moskén pekades ut av den musimska frilansjournalisten Salam Karam som bas för Muslimska Brödraskapet.Det Muslimska Brödraskapets motto lyder:Allah is our objective. The Prophet is our leader. Qur’an is our law. Jihad is our way. Dying in the way of Allah is our highest hope.

2011-01-08 @ 16:27:01
URL: http://missionxp.webblogg.se/
Postat av: Ibbe

" Jag läste och märkte att jag också fick en större förståelse för den hederskultur i vilkens namn ibland vedervärdiga brott begås".

Så kan man tråckla till det i pk-ismens namn om man heter Ulf Wickbom och skriver ledare i kalmartidningen Barometern. Först bejakar han den s.k. hederskulturen ,men det blir tyvärr lite vedervärdighet ibland när den slår till. Så blir hela spektrat intäckt. Lite hedersmord kanske inte är så mycket att bråka om egentligen? Vad tycker karlen egentligen? Gå in och följ länken som Nalle i Växjö flaggar upp för och ni får se en hel ledarsida som i kåseriform talar om islams sinnlighet och trygghet. Gissa om det jublas ibland Helena Benaouda och hennes kompisar i alla de muslimska sammanslutningar som det tyckas finnas. Råg i ryggen lär ledaren ge Muslimska rättighetsrådet(MRR) som verkar vara en ny aktör på mediabanan. Vad blir Wickboms nästa utspel frågar många sig. Införandet av sharialagar i sinnlighetens och trygghetens namn?

2011-01-08 @ 17:23:06
Postat av: Shooter

Thoralf! Du gör ett mycket viktigt jobb som opinionsbildare. Hoppas några fler svenskar vaknar ur dvalan när dom läser dina artiklar. Tack för din klarsynthet!

2011-01-08 @ 17:28:44
Postat av: WMB

På tal om hederskultur och död, som Ibbe skriver om här ovan, vill jag gärna citera några rader ur en av mina julklappsböcker. Boken heter "Barns tankar om kärlek" och innehåller små roliga och tänkvärda repliker från olika barn i Sverige i åldern 6-9 år. Jag vet inte om det var författarens intentioner, men jag tycker att barnens repliker speglar vårt mångkulturella samhälle:Barnen med icke-svenska namn säger t ex så här om kärlek och att bli ihop:

"Jag tror att jag är ihop med någon. För min mamma har en moster som har sagt att de har hittat en till mig." - Alphan 7 år.

"Man får vänta tills pappa och mamma har dött innan man blir ihop med någon. För då får man bestämma själv." Akinyi 8 år

"Jag är inte ihop med någon. För min pappa och mamma är inte döda än och då får jag inte bestämma själv." Ahmed 7 år

"Man kan alltid bli ihop med någon i Turkiet. För de vill gärna" - Esra 7 år.Barnen med svenska namn säger t ex så här om kärlek och att bli ihop:

"Om man vill bli ihop med någon plockar man bara fram två biljetter till Tivoli." - Ditte 9 år.

"Jag träffade min pojkvän på dagis när vi dansade stoppdans." - Astrid 7 år.

"När man har hittat en kille går man på bio och får barn." - Sandra 7 år.

"När man är kär är det som om man fyller år i magen." Mikaela - 8 år.

2011-01-08 @ 18:51:48
Postat av: WMB

Ja, hur ska man tolka AT?I mitten av sin artikel skriver hon ju rätt ut (citat): "Sverigedemokrater är definitivt islamofobiska." Hennes uppfattning är alltså kristallklar. Sverigedemokraterna lider av en komplicerad men vanlig psykisk störning, den mest frekventa typen av ångestsyndrom.Visserligen lyser just diagnosen "islamofobi" med sin frånvaro i DSM-IV (DSM = Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, världsledande "bibel" inom psykiatrin), vilket kan bero på att den 4:e och senaste upplaga kom ut i mitten av 90-talet och då kanske inte denna nya "sjukdom" var riktigt färdigdiagnostiserad av expertisen. Vi får se om den finns med i DSM-V som förväntas publiceras år 2013.Behandlingarna av de olika typerna av fobier är emellertid ganska likartade och består av olika antidepressiva läkemedel (företrädesvis serotoninåterupptagshämmande) samt psykoterapi, numera oftast KBT (kognitiv beteendeterapi).Det är väl bara för oss att sätta igång med våra behandlingar då. Så att vi alla blir så där glada och supernöjda med sakernas tillstånd här i Sverige, som alla övriga svenskar är.

2011-01-08 @ 20:31:15
Postat av: Svea

Ni får ursäkta men jag kunde inte låta bli detta.Hej alla barn nu blir det barnprogram,

Titta nu här vad farbror Frej tar fram:

En rörbomb & koranen & nu ska ni höra,

vad man med en rörbomb & koranen kan göra...

Rabbla i boken & spräng tills det blir klibbeliklabb....

Så har du fixat en Tranåskebab..\Svea

2011-01-08 @ 20:43:10
Postat av: Robin Shadowes

LOL @ Svea!WMB, det har ju visats på tv vid olika tillfällen hur det går till att bota archanofobi. Först får man en pytteliten spindel på handen. Sedan en lite större och tillslut en fågelspindel. Examen verkar vara av typ att sticka ner handen i ett terrarium fullt med dessa kryp. Så då antar jag att botandet från islamofobi går till på ett liknande vis. Först får man vidröra en liten muslim (ett barn?), sedan ett lite större barn. Sedan successivt större muslimer, kanske antalet också ökas successivt. När man tillslut då klarar av att vistas i ett rum fullt av muslimer, eller är examen ett besök i den lokala moskén, räknas man då som botad från sin islamofobi?

2011-01-08 @ 21:36:01
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Gubben o Gumman

Gubben o Gumman vinkar till Svea,helt på vår nivå.OT: På "Kamelen på hörnet" forsätter kärleken att blomstra om det läser du i Barometern nätet.

(Värsta grymma jippiefiket i stan)Bra att Ibbe hittat till tangentbordet igen förståndig gosse.När det gäller Barometern så skall man inte ha för stora förhoppningar, "ET:s" andra klarspråk är luddigt och flummigt,men så blir det när en jippiesvensk skall tolka pursvenskarnas känslor.

Det blir helfel,lägg sedan till PK pulvret i kaffet.En person med förmodad jippiebakgrund som kanske fått en socialdemokratisk räkmacka har ingen möjlighet att historiskt eller känslomässigt se vad som har hänt med landet under 40 år sedan Palme drog igång vansinet.Den personen är ju delvis en del av problemet på

ett eller annat sätt .Försöka beskriva svenskar känslor med så subjektiva ögon kan bara bli den flummiga pannkaka som "ET" bakat ihop i "Tala i klartext " del 2.Hyllar man sedan Fredrik Reinfeldts utalande så har

man bara där skitit i det blå skåpet.

Hans uttalande om barbaiet är svårslaget.

Den som begåvats med ett uns annalysförmåga ser ju att killen är livsfarlig för Sverige.-Det eviga tjatet om rädslor,vi är inte rädda för

andra kulturer,även om själmordsbombare är mindre trevliga,men det innebär inte att alla 65 procentare (pensionsräddare) i hela världen skall komma hit och leva på svenskarna slit.Det är det Sverigedemokraterna handlar om bla.Fast är det skoj att giddra om rasism och främlingsfientlighet uppfunna utryck på något

bok kafe så kör vidare på det ,urfånigt är förnamnet.-Vi STÄLLER inte upp på KVINNOFÖRTRYCK .

(slutsats Sverige skall ha så lite musslimer som möjligt i landet)Kan det bli enklare?Vill tex Baromterns ledar redaktion göra det så

är det helt upp till dom,Islam är inget för heta brudar ,så är det bara,take it or leave it.Här skriver tidningar om kvinnans multipla orgasmer på ena sidan på andra sidan skriver man om en dam som tagit en flygtur ut från balkongen."ET" kan ju börja fundera på skattetrycket 57%.

Att det skall vara så svårt att fatta det.Förträngningsmekanismerna samt urdålig annalysförmåga av en växande folkrörelse SD ,är

slående bland Boljevikerna på redaktionerna.

Så politiskt kunniga samt laddade väljare har aldrig

ett riksdagsparti haft i Sverige någon gång.Det svenska våldet våldtäkter samt kostnader har

Sveriges journalistkår stor del i SD folket är

betydligt mer gnälliga ang journalister än Jippiessvenskar,ty det handlar om manipulation samt

invadringspolitik,inte invandrarna som personer.Detta faktum verka speciellt svårt för Sveriges journalister att förstå eller rättare sagt vilja förstå,då är det lättare att göra en "Bermudas"

DVS ljuga på som vanligt.Dom flesta journalisterna har Helan o Halvan gener i sej,det råder inget tvivel om det,piper man om

främlingsfientlighet i ett land med 1.4 miljoner

människor med invandrarbakgrund.Där 50% i bästa fall jobbar,då är man helidiot inget annat,mer KLARTEXT kan det inte bli.Sverige skulle kunna byta ut minst 50% av skrivintresserades förening (journalistkåren)

Dessa ynkryggar fyller ingen som helst samhällsfunktion,utan bidrar bara till att Sveriges dysfunktionella invandrarpolitik försätter .

En "mentalsjuk" mosaik utan en kapten.liknar V.

Barbaren räknar vi inte ,en Saudikille.Bara att släpa "Bermudas" till TV studiorna gång pågång visar hur kluriga journalistkåren är.Det är en patologisk lögnare,"hallå hallå emliga armen",waki waki,falskare reklampelar för Islam är

nog svårt att hitta ,snacka om skott i foten,för

Ali Baba och gänget.Samma sak gäller "Leffe KIlleland" ,tar man den killen på allvar då är man illa ute,en fjant.

Vad f-an är en konvertit,låter som en magsjukdom.För övrigt får vi snart läsa alster av våra lokala clowner "Lutten o Mackan",det är lika säkert som amen i mosken (Hittar du felet AW Svensson?)

Lyckas man linda in svenska flaggan i koranen då

har man skitit en blå container full minst.En sak är säker fylleskallar eller analfabeter har aldrig byggt några länders välstånd.Gubben o Gumman skriver som privatpersoner utan koppling till Thor-alf Alfsson eller SD .2011-01-08 @ 22:15:19
Postat av: Svea

Till det rara gamla paret

Där den ena är inne när den andra är ute.

Jo tack och vink på er med .

Men om jag inte läst fel så tror jag att ribban skulle ligga ännu högre för våran del om det inte vore så att vi innehar i alla fall ett uns av vettikett.

Så fortsätt gärna på eder inslagna väg och förgyll min och förhoppningsvis några andras annars så dystra fritid.

Och till Skugg Robin vill jag bara säga...

Håll tranan högt och låt strutsfarmen irriteras av oss & våra SåDuktiga gossar(ja Thoralf du är en av dem) uppe i rosenbadet inför den 26 Januari.\Svea

2011-01-09 @ 00:34:21
Postat av: LN

Politik på ett något högre plan.

Missa inte att se en välgjord och underhållande film om händelserna i Paris i maj 1968 på TV Play: Adieau de Gaulle. För oss som var med den gången är det som en tidsresa att förflyttas tillbaka till Parisupprorets dagar och få se hur det troligen utspelades i maktens salonger. Det är märkligt hur gamla minnesfragment kommer till ytan och intar sina rätta platser.

Läs detta innan du ser filmen: http://sv.wikipedia.org/wiki/Daniel_Cohn-Bendit

2011-01-09 @ 07:59:04
Postat av: LN

I landet Nya Sverige - La Suède Nouveau - firar dumheten som vanligt triumfer.Vichy är en fransk stad med knappt 30000 invånare som är (ö)känd för att under senare delen av senaste världskriget ha hyst en quislingregering,

den så kallade Pétain-regimen. Från stadens hälsokälla härstammar "vichyvattnet". För att bättra på försäljningen i Sverige döptes vichyvattnet om till 'Vichy Noveau'. Med ett utrikes klingande namn är det lättare att lura på 'die dummen Schweden' det gamla kolsyrade bonnvattnet!På Kastrups flygplats grips 42-årige Mirsad Mesanovic, bosnier med svenskt medborgarskap, misstänkt för mord under Balkankriget 1991. Mesanovic är sedan 2007 föremål för en slovensk arresteringsorder för krigsbrott. Men svensk åklagare har rubricerat brottet som dråp, vilket innebär att det är preskriberat. Han bor i skånska Åhus,är gift och har två barn, är idrottstränare, kommunalpolitiker för vänsterpartiet och nämndeman.Läs Julia Ceasars krönika på 'Snaphanen'. http://snaphanen.dk/

2011-01-09 @ 08:43:00
Postat av: Ibbe

Tekniken för att bota fobier som Robin S. nämner kallar vi i svängen för Systematisk Desensibilisering. Skulle den appliceras på den fullständigt galna benämningen islamofobi så skulle psykiatrin i landet rasa ihop omgående. Men visst är det smart att sätta en psykiatrisk diagnos på ifrågasättanden. Det gjorde man med stor framgång i gamla Sovjet. Nobelpristagaren Sacharov hamnade som bekant på mentalsjukhus just på grund av "fel" uppfattningar om samhällstillståndet. Lärdomen i gamla Sovjetunionen kom från gamla Nazi-Tyskland.

I samma sällskap,tydligen utan att vara medvetna om det, befinner sig idag i debatten bl.a. hel del mediarepresentanter och politiker i landet och det är i dagsläget lätt för dem. Historielösheten har gjort detta möjligt. Denna har tyvärr möjliggjort en strålande come-back för kommunistisk och nazistisk retorik. Att en ledarskribent i kalmartidningen Barometern som har flytt från det, när hon var ung, kommunistiska Rumänien står för dessa come-backuppfattningar är en gåta.

2011-01-09 @ 08:49:20
Postat av: Tony Ingman

Tidningen Barometern måste väl ändå ha helt fel

namn. En vanlig Barometer känner av och levererar

rätt värde, så att användaren skall få en uppfattning om hur vädret skall bli medan tidningen

B gör precis tvärtom, förfinar , förvränger och ofta blåljuger om sakers tillstånnd. Om en hydrol.

barometer fungerat som denna tidning, hade den visat på strålande väder, när det i själva verket

var ett stort oväder på gång.Kanske dags för namnbyte på denna tidning??

Någon som har förslag??2011-01-09 @ 09:46:01
Postat av: Nalle i Växjö

Batra skriver i Västervikstidningen ( observera inte humoristen Batra)"De viktigaste grundstenarna i vårt svenska samhälle är friheten att människor ska få fatta egna beslut och att vi visar respekt och tolerans mot varandra"Frågan är om dom inte glömt att berätta detta för en del, kanske dom bara skrivit detta på Svenska.

Postat av: kalle2

vill bara säga tack till alla SD kämpar. tänk att hela Sveriges framtid vilar faktiskt hos de SD politiker som finns i riksdagen.7 klövern gör ju allt för att sälja ut och avveckla landet i utbyte av egen personlig profit.

2011-01-09 @ 10:29:14
Postat av: Lotta

Kalle Larsson (V) är det inte den totalt verklighetsfrånvända individ som på fullt allvar tycker att Sverige skall bli en fristad åt de drygt 20 miljonerna "stackars förtryckta" zigenarna?

2011-01-09 @ 10:36:16
Postat av: Robin Shadowes

TI, Bärsärkometern kanske?

2011-01-09 @ 10:37:56
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Robin Shadowes

Islamiseringstidningen Asylsvenskan hetsar tydligen mot SD just nu.http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/01/sydsvenskan-jagar-muslimhatare.html

2011-01-09 @ 10:46:18
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Jonas Sjöstedts alter ego

Vad är SD - vad sysslar SD med?I Västerviks-Tidningen svarar Margareta Sandstedt, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, om partiets EU-politik. Hon påstår att hon och hennes parti motsätter sig att EU ges mer makt och ökad överstatlighet. Det är tyvärr inte sant. Som jag visade i min första artikel så röstar SD vanligtvis med regeringen i EU-nämnden och stöder deras politik för att ge EU mer makt. Ett exempel är att SD har röstat för att ge EU:s gränsbevakningsbyrå Frontex nya befogenheter. Att bygga upp gemensam gränsbevakning är ett tydligt steg i EU:s omvandling till statsbildning.I EU-nämnden har vi i Vänsterpartiet många gånger tydligt gått emot förslag om att ge EU mer makt över vår ekonomiska politik. Vi har också konsekvent krävt att EU ska respektera svenska kollektivavtal. När vi har gjort det har SD oftast valt att vara tysta, det innebär att de stöder regeringens ståndpunkt som är den motsatta till vår i dessa frågor. -->Vid andra tillfällen har SD helt enkelt valt att inte komma<-- till de möten där Sveriges politik i EU avgörs och där partiet ofta har utslagsröst. Vid EU-nämnden den 10 december krävde SD att EU:s överstatliga och orättvisa jordbrukspolitik skulle fortsätta som idag, medan vi i vänstern krävde att den istället ska beslutas på nationell nivå. Det är inte seriöst och det är inte EU-kritiskt.I stället för att bemöta dessa mycket konkreta exempel på att SD medverkar till att ge EU mer makt tar Sandstedt upp en grundlagsändring som riksdagen nyligen gjorde. De förändringar som gjordes där ökar inte EU:s makt över svensk politik och gör det inte svårare för Sverige att lämna EU. Sverigedemokraterna hycklar i EU-politiken och de väljare som har röstat på partiet för att de ville se seriös EU-kritik har lurats i grunden.

2011-01-09 @ 11:11:33
Postat av: kalle2

det är ett handikapp att vara Svensk i Sverige!

http://meritwager.wordpress.com/2010/11/30/det-kom-ett-uppgivet-mejl-vem-ska-hjalpa-stockholms-hemlosa-vintern-2010/samtidigt utreder advokater med hundratals tusen i arvode om en jacka som kostar ca 400-1000 kr!

http://politisktinkorrekt.info/2011/01/07/migrationsverket-vagrar-ge-bidrag-for-vinterklader/#more-73209

kan inte advokat djäv-larna som redan blivit multimiljonärer på arvoden från massinvandringsindustrin skänka grabben en jacka.

gissar att uredningen OM jackan kommer kosta miljoner i arvoden!

2011-01-09 @ 11:18:22
Postat av: AWSvensson

"Ett exempel är att SD har röstat för att ge EU:s gränsbevakningsbyrå Frontex nya befogenheter. Att bygga upp gemensam gränsbevakning är ett tydligt steg i EU:s omvandling till statsbildning".

Snarare ett exempel på självbevarelsedrift i hopp om att rädda den europeiska kulturen. På samma sätt som att man undviker amen i moskén.

2011-01-09 @ 11:50:45
Postat av: Cavatus

Ni har väl läst Julia Caesars krönika idag? Där serverar hon Fredrik Reinfeldt ett färdigskrivet tal, då han verkar ha drabbats av tunghäfta. Läs och dröm om att kan skulle hålla det! Klicka på min länk och skrolla ned till direktlänken!

2011-01-09 @ 13:03:06
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar
Postat av: WMB

Det finns all anledning för våra svenska 7-klöverpolitiker samt alla journalister (inte minst Lena Sundström och samtliga hos Barometern) att läsa följande artikel i Sydsvenskan:"NYANSERA DEBATTEN OM DANSK INVANDRINGSPOLITIK"http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article1346704/Nyansera-debatten-om-dansk-invandringspolitik.html

2011-01-09 @ 14:02:39
Postat av: Arvid

>kalle2< konstaterar att det det är ett handikapp att vara Svensk i Sverige idag, och det angivna exempel är upprörande . Min egen inledande arbetslivskarriär skulle inte vara upprepbar i dagens Sverige.

Med samma förutsättningar idag som för nästan 60 år sedan hade självmordet nog varit ett realistiskt alternativ.

Sent på hösten 1952 packade jag min resväska och tog tåget till Stockhol. Jag inkvarterade mig på afChapman, gick till arbetsförmedlingen och fick anvisning på ett jobb som diskare på en lunchrestaurang på en tvärgata till Birger Jarlsgatan. Lönen var 2 kronor och 90 öre i timmen + mat - skatt (vill minnas att den var mindre än 10%). Skaffade sedan ett inackorderingsrum på David Bagares gata för 110 kr /mån. Jag var installerad i storstaden. Biografen Bostok med trästolar intill Stureplan gav intressanta filmer för 2.25. Stadsbiblioteket var magnifikt.

Sedan vintern var över behövde jag ett mera vettigt jobb och blev schåare ute i frihamnen, ett jobb som hade den fördelen att det gav obegränsad tillgång till citrusfrukter från Sydafrika och att man inte som andra schåare behövde infinna sig strax efter sex på Kolingsborg på Slussen för att deltaga i rop. I oktober skiftade jag jobb på nytt och blev sjukvårdare på Garnisionssjukhuset på Kungsholmen, lön 580 kr. Ett kallt och dragit åbäke till byggnad från 1700-talet med miltära vakter och passersedlar. Där blev jag kvar tills jag själv skulle rycka in i det militära. Efter en långtråkig och händelselös värnplikt återvände jag till Sthlm och lyckades skaffa mig ett mbl rum på Rådmansgatan, diskade som inhoppare på min gamla lunchrestaurang medan jag sökte jobb med hjälp av anvisningar från arbetsförmedlingen. Tredje gången blev det napp och jag fick jobb på ett statligt verk - kunde högfärdigt kalla mig statstjänsteman, med en lön av 650 kr. Där stannade jag kvar till sommaren 1960 - steg i graderna fick 750, 820, 880, 920 och slutligen 980 kr i månaden. Samtidigt läste jag från 1956 till studenten på fritiden, teneterade och stod i och i maj 1960 tog jag studenten som privatist.

För tiden 1952 till -60 gavs det 40 år senare ingen pension. ATP-poäng kunde tillgodoräknas först från 1960. Att pungslå och trakassera medborgarna har varit maktelitens huvudsakliga uppgift de senaste 60 åren. Och rofferiet och trakasserandet fortsätter.

2011-01-09 @ 14:15:04
Postat av: Dannie

@ Robin "Asylsvenskan hetsar tydligen mot SD just nu."Ja undertecknad har blivit citerad, här är mitt gemäle:http://missionxp.webblogg.se/2011/january/sverige-ar-under-angrepp-fran-frammande-makt.html

2011-01-09 @ 14:35:06
URL: http://missionxp.webblogg.se/
Postat av: lassekolja

Jonas Sjöstedts alter ego@; Jag förstår inte varför jag som Sverigedemokrat skall bli upprörd och känna mig lurad, när SD samtycker med EU när EU, för en gångs skull, föreslår något, som är positivt för både EU och Sverige.

2011-01-09 @ 15:07:12
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: S-E Karlsson

Arvid ! Mycket spännande berättelse ur en del av ditt liv , sånt tycker jag är mycket intressant! Ha

det bra ! Mvh .

2011-01-09 @ 15:55:14
Postat av: Putte

@Jonas Sjöstedts alter egoSkulle SD deklarera at de tänker rösta med er, så skulle ni byta fot och rösta med aliansen. Det har ni ju och sossarna redan gjort under denna mandatperiod.

2011-01-09 @ 17:47:31
Postat av: Calle

Hela Benouda ( med släkt)historien i flera akter ( Somalia-Afganistan-Köpenhamn) är väl inget att ödsla spaltmillimeter på. Är väl mer angeläget med ett par helsidor om en Sverigedemokrat skulle släppa en fjärt offentligt!!

2011-01-09 @ 21:48:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0