MISSFÖRHÅLLANDE PÅ SAMHALL I KALMAREnligt uppgifter till bloggen skall det råda stora missförhållanden på Samhall i Kalmar. Hot och trakasserier skall förekomma. En anställd skriver följande till mig.

”Här på min arbetsplats ser jag dagligen hur svenskar oftast äldre människor med olika form av handikapp behandlas jättedåligt av andra anställda muslimer.”

”Det har förekommit knivhot och andra form av hot men allt hemlighålls.”

Att det även förekommit knivhot och andra former av hot utan att ledning på Samhall gjort någon polisanmälan är mycket anmärkningsvärt och tyder på stora missförhållanden på Samhall-tvätten. Ingen av de anställda vågar ta upp problemen då det riskerar sina arbeten och att anklagas för diskriminering av andra anställda och ledningen.

Samhall skriver på sin hemsida följande.

”Samhall har en unik kunskap om hur man matchar rätt person med rätt uppdrag. Det skapar kompetenta, trygga och dedikerade medarbetare. Med våra 20 000 medarbetare har vi en mångsidighet och spetskompetens som få företag kan överträffa.”

I Samhalls uppförandekod kan följande läsas.

Jämställdhets- och mångfaldspolicy
Samhall ska främja lika rättigheter och möjligheter oavsett funktionsnedsättning, kön, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion/annan trosuppfattning eller ålder samt hindra diskriminering på sådana grunder.

- Diskriminering, mobbning eller trakasserier accepteras inte i någon form.

Stora ord från ledningen av Samhall verkligheten ser dock annorlunda ut om man skall tro dessa uppgifter.

”Han har blivit hotad av en muslim från Bosnien som höll kniven i handen och det är inte första gången det händer. Det finns också äldre människor på tvätten som inte mår bra på sin arbetsplats eftersom dem muslimer pratar på sitt eget språk och visar ingen respekt för sina svenska arbetskamrater. Det har pågått i många år utan att någon har gjort något åt det. Allt hemlighålls så att det ska se fint ut i statistiken.”

Enligt uppgift skall även en kvinnlig chef sagt upp sig på grund av att hon inte klarade av pressen och hoten på arbetsplatsen.

Att ovanstående missförhållande inte polisanmäls är upprörande. Att dessutom personalen är skrämd till tystnad liknar rena gestapofasoner. Frågan är om det finns något fackförbund som bryr sig om arbetstagarna på Samhall. Kan det vara kommunals medlemmar?

Kalmar kommun är dessutom en stor uppdragsgivare för Samhall-tvätten i Kalmar och därmed ligger även ett ansvar på Kalmar kommun.

Uppgifterna överensstämmer med andra uppgifter jag fått från andra arbetsplatser där muslimer arbetar och har svårt att respektera kvinnliga arbetskamrater och speciellt kvinnliga arbetsledare och chefer. Även om det inte förekommit knivhot på dessa arbetsplatser så ställs kvinnliga arbetsledare inför "mångkulturella" problem.


Kommentarer
Postat av: LN

INVANDRINGSKOSTNADERNA ÄNNU EN GÅNG

Jag har tidigare hävdat att det beträffande kostnaderna för invandringen råder något slags beröringsångest, eller att man inte förmår se skogen för alla träden. Även att man som offer för nysvensk skolindoktrinering inbillar sig att frågan är så komplex, nästan oerhörd, så att man inte vågar sig på att göra några egna enkla beräkningar.2011-01-17 @ 21:51:40 på denna blogg dristade jag mig göra en mycket enkel överslagsberäkning baserad på två fattiga faktauppgifter från migrationsverket.Den YTTERST ungefärliga årskostnaden 362 mdkr [trehundrasextiotvå- miljarder kronor] var vad jag kom fram till.Jag påpekade också att 362 mdkr INTE var ngn FINIT SLUTSUMMA.utan att beloppet 362 mdkr bara angav STORLEKSORDNINGEN!Av en ren slump hittade jag idag en ambitiös och kompetent beräkning av kostnaderna för invandringen.Det gavs tre möjliga minimi-alternativ beroende på förutsättningarna - det högsta minimibeloppet somfigurerade var.....................262 mdkr/år åtföljt av en lista på 10 tillkommande, svårberäkneliga poster.Jag vill allvarligt uppmana alla bloggläsare att noggrant ta del av signaturen janssons beräkningar, de finns här:http://tinyurl.com/invandringskostnader-janssonFinns det ett samband mellan signaturen 'jansson' och den välkände universitetslektorn Lars Jansson, som beräknade invandringskostnaderna för 2005 till 290 mdkr och som är författare till boken "Sveriges tragedi"?

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vad-kostar-invandringen_61728.svdEtt annat sätt att se på kostnaderna: år 2005 drog staten in i skatter och avgifter tillsammans ca 1.300 mdkr - ca 170 mdkr spenderades på ålderspensionerna och ca 285 mdkr på invandringen.PS Omgivningen för signaturen "janssons" förträffliga kalkyl är tyvärr inte den bästa. Helt klart en 'no-go zone'.

2011-01-24 @ 10:32:52
Postat av: nissenorton

Jag och bekanta har varit på Samhall och liknade där vi bor och det fungerar illa. Trakasserier, inkompetens och nepotism var då vi var där vanligt förekommande.

2011-01-24 @ 12:28:36
Postat av: Tor-Sten Fransson

Bra information Thoralf!Gräv vidare i detta, det låter som ett mycket troligt scenario i mina ögon!Muslimerna har svårt att acceptera "olika" människor och allra längst ned på skalan står just handikappade, precis som det gjorde i ett land söder om Sverige med en liknande ideologi på 1930-talet.

2011-01-24 @ 13:59:24
Postat av: Henrik

Påminner mig lite om ett ställe där jag jobbade förut.

Vi höll på med IT-support och tjejen brevid mig fick ett samtal från en man med diskutabel uppfostran och kultur.

Han kunde inte ta till sig informationen hon gav till honom och förstod inte att han hade fel. Tillslut gav hon mig telefonen och sa att hon inte vill bli uppsagd pga någon otrevlig kommentar mot denna kvinnohatare. Jag lyssnade på hans dravel medan jag tittade på hennes datorskärm och kom snabbt fram till att han var en idiot som inte tålde att bli uppläxad av en kvinna.

Han fick uppmaningen från mig att göra om allt från början och höra av sig igen om han fortfarande inte lyckades, jag avslutade med att säga: "XXX är bäst av alla här på detta och hon är certifierad lärare inom detta område, om du inte förstår är det inte hennes fel"

Han både hotade henne och kallade henne för fula ord innan hon fick nog.Som 7-klövern säger: Ett spännande möte mellan kulturer !

2011-01-24 @ 14:35:51
Postat av: LN

När jag tidigt i ottan vid en 'Google-jakt' av en slump hittade: http://tinyurl.com/invandringskostnader-jansson var det bara blogginnehavaren och gentlemannen, den alltid gapflabbande 'janrume', som den 23 januari 2011 kl. 16:24 hade skrivit en kommentar.

Idag på förmiddagen har ytterligare 4 kommentarer ramlat in - som på ett intressant vis illusterar hur landet ligger.

2011-01-24 @ 14:36:03
Postat av: Gubben o Gumman

"Vi vågar" : Östra Småland

"Det är här debatten förs": BarometernFörslag till rubrik : "Kosiner" busar med kniv på Samhall Kalmar""Pensionsräddare hinner med att terrorisera sina arbetskamrater på Samhall""Johan ljuger så det suger, Kalmar raseras""Samhälliseringen har ytmässigt/befolkningsmässigt nått Karlskrona"Vi får se vad "skrivimpotentas förening" gör kommer

man att skriva pm detta eller hönsstölden i Broakulla.Kommer Johan att åka dit påklädd skyddsväst?Ansvaret för denna utveckling i Kalmar vilar tungt på Johan Persson och socialdemokraterna samt hela

journalistkåren.Vad fina ni är.

2011-01-24 @ 14:56:09
Postat av: Ove

Dessa kostnader måste fram i dagsljuset!Hur mycket kostar invandringen till Sverige ? ...Invandringens kostnader « Politik som berör « 22 november 2010http://blogg.aftonbladet.se/politiksomberor/2010/11/invandringens-kostnaderEn blogg som berör! Missa den inte!

2011-01-24 @ 15:57:23
Postat av: Systemfel

Den meningslösa massinvandringen-Det föds 80 miljoner nya fattiga varje år. 99,9% får ingen hjälp tack vare massinvandringen.

Roy Beck, grundaren av organisationen NumbersUSA, använder sig av en okonventionell metod för att demonstrera massinvandringens paradoxer.Vi som har anlagt en mer kritisk hållning till dagens massinvandring har naturligtvis sedan länge kunnat genomskåda och avfärda varje försök till att försvara den förda politiken med hänvisning till "solidaritet med världens fattiga och utsatta". Hur otroligt naivt det vore att tro att Sveriges trots allt internationellt sett extremt stora mottagande av cirka 100 000 invandrare varje år skulle göra någon som helst "skillnad" i ett större perspektiv demonstreras på ett mycket pedagogiskt sätt i Roy Becks nu uppdaterade klassiska föreläsning. Ibland kan den simplaste av visuella illustrationer vara den mest slagkraftiga.

Förmodligen kan även den mest likriktade av idealistiska trashankar på vänsterkanten ta till sig av tuggummibollarnas raka, obarmhärtiga logik -- och kanske någonstans i sitt hjärtas innersta skrymslen inse att hennes inställning inte bara bygger på falska föreställningar. Den oreglerade massinvandringspolitiken är dessutom djupt omoralisk.http://www.youtube.com/watch?v=yXB9YsnH6w0

2011-01-24 @ 15:59:10
URL: http://www.youtube.com/watch?v=yXB9YsnH6w
Postat av: Jan Rume

Låter lite ju som det SD själva håller på med mot sina trotjänare hot och annat skit ;-)http://www.klaric.se/nu-ger-de-sig-pa-mina-vanner-ocksa/

2011-01-24 @ 16:28:27
URL: http://janrumes.wordpress.com/
Postat av: Stefan K

Om nu de mer radikala muslimerna får mer fotfäste i Sverige, innebär det slutet för kvinnliga chefer?

Ingen radikal muslim vill väl låta sig hunsas av kvinnor, om nu någon muslimsk man vill det.

2011-01-24 @ 16:29:06
Postat av: S-E Karlsson

Det som pågår på Samhall i Kalmar är ju helt horribelt! Samhall är ju från början tänkt att vara en reträttplats för oss pursvenskar när vi inte orkar jobba med vanliga arbeten ! Det ska banne mej inte komma folk utifrån och bestämma där ! Vi måste själva få bestämma hur vi vill ha det i vårt

Sverige !

2011-01-24 @ 16:51:50
Postat av: allemand

Jan Rume, jag och förmodligen fler med mig har nu förstått att ni inte är på god fot med SD. Eftersom vi nu vet det behöver ni inte spilla mer tid med att försöka få fram det.

2011-01-24 @ 17:02:03
Postat av: Thord.

Nja...man ska inte tro på alla som gnäller......men det går att trycka några gånger på en mobiltelefon och få det dokumenterat!Thord.

2011-01-24 @ 18:50:01
Postat av: Lars Lööw

Att Samhalls tvätt i Kalmar skulle vara en arbetsplats präglad av trakasserier och hot är något jag inte känner igen. Den som besöker tvätten får snarare intrycket att medarbetarna trivs och är stolta över den framgångsrika verksamheten.Samtidigt vet vi att mobbning och hot kan förekomma utan att omgivningen noterar det. Därför finns det i Samhall ett etikombud dit anställda kan vända sig med förtroende. Jag föreslår att du uppmanar din sagesman att kontakta etikombudet och anmäla de konkreta fall av hot och trakasserier som hon eller han har noterat.Som riksdagsledamot är du givetvis varmt välkommen att besöka någon av Samhalls arbetsplatser. Då kan du själv göra dig en uppfattning om ifall vi lever upp till det vi säger på vår webbplats och slipper använda dig av andra- och tredjehandsuppgifter. Hör av dig till mig så ordnar vi det.Lars Lööw

Kommunikationsdirektör i Samhall AB

2011-01-24 @ 19:06:26
Postat av: allemand

@Lars Lööw, skulle förvåna mig mycket om du som sitter så högt i hierarkin vet om vad som sker på golvet. Snarare är det väl så att dina informatörer även de är rädda för att få sparken.

2011-01-24 @ 19:14:14
Postat av: Gubben o Gumman

Då har då "murvlarna" börjat ringa till högsta chefen, för att i god hängmatte journalistik fråga :"Kan det vara så här"?Högsta göken säger få : "Verkligen inte"Vårt "antimobbningssystem är vattentät samt går 360 grader runt och täpper till käften på den missnöjde.Efter detta besked kan journalisten lungt somna om eller färdigskriva : "Hönsstölden i Broakulla del 3"The big boss vill nu gärna veta vem som klagat och uppmanar denna att träda fram hos antimobbningskonsulten.Det är säkert tex en knivhotat person hjärtligt sugen på tror du inte det Lasse?Kanske skulle Lööw fundera på en liten anonym enkät hem till samtliga anställda,beställd hos opartiskt

institut?Fast det vågar nog inte herr Lööw resultatet kan ju bli mindre angenämt.Känner vi Alfsson rätt så har duellen i OK Corall

börjat,andra tredjehands uppgifter är en bra trigger

Mycket märkligt uttalande?För att trissa upp stämningen lite kan man ju säga att herr Lööw påstår att riksdagsman Alfsson.Gallimatias om den perfekta organisationen är mantra tuggande ,så det slänger vi på soptippen direkt,avd bullshitt.Inbjudan är hellöjlig vad skulle det ge?Rent generellt brukar ju riksdagsman Alfsson "tvåla"

till obstinata rejält,lycka till Lasse.Det vi vet just nu är att en del rövslickande mellanchefer svettas lite extra i skorna.Skulle det visa sej att Alfsson har helt rätt så kommer Lasse att säga jag blev lurad av han hon han och honom,allt enligt klassiskt schizofrent jag har inget ansvar ,har jag det skyller jag ifrån mej.Problemet Lars Lööw är att det inte funkar i detta fallet,gör om gör rätt Lasse detta springer du inte ifrån lita på det."You are in deep shit"

2011-01-24 @ 19:56:20
Postat av: Gubben o Gumman

"Påstår att Alfsson ljuger"

"klassiskt schizofrent mönster"Dessa kompletteringar sätter du in där du tycker dom passar.

2011-01-24 @ 20:14:37
Postat av: Peer Pedersen

Om detta är sant är det jo en megaskandal...

Off topic venner, läs litepå Danmarks största Shiamuslimska blogg om det går att ha sex med flickor under nio år och en kommentar på Jyllandspostens blogg:

http://www.shiaonline.dk/forum/viewtopic.php?f=7&t=15960&hilit=sp%C3%A6db%C3%B8rn+khomeinihttp://blogs.jp.dk/firoozeh/2011/01/19/relig%C3%B8s-diskussion-om-p%C3%A6dofili-iblandt-unge-fra-moskeen-pa-vibevej/

2011-01-24 @ 21:08:50
Postat av: Paris.Sheraton

Vi behöver inte de här.

2011-01-24 @ 21:24:46
Postat av: Paris.Sheraton

Inget nytt under solen. Arbetade som lärare under 70-talet,var diskriminerad som kvinna av otäcka, hotfulla somaliska ligister.

2011-01-24 @ 21:32:41
Postat av: Rocker1971

Lars Lööw..Du skulle kanske börja utföra oannonserade besök på samhalls arbetsplatser. Finns en annan verklighet än den på ditt kontor.

2011-01-24 @ 21:41:12
Postat av: Hulda

Peer Pedersen: Ja, det var ingen trevlig läsning - även om jag inte behärskar Danska speciellt bra så fattar jag ändå...

En seriös diskussion om sex med barn - äckligt....

Men tro inte att det kommer en enda rad om detta i Svenska press. Som vanligt gäller samma som på cirkus: Största möjliga tysstnad......

2011-01-24 @ 22:43:18
Postat av: Thoralf A

Lars LööwTrevligt av dig att skriva en kommentar på min blogg, trots att du är medlem i Facebook-gruppen Sverigedemokratern i riksdagen - Nej, tack.En imponerande lista av vänner du har på facebook, mycket "rött" noterar jag. Men du tillträde väl din bafattning som kommunikationsdirektör på den socialdemokratiska regeringens tid gissar jag.Hur insatt och väl du känner till förhållandena vid Samhall i Kalmar vet jag inte men jag tvivlar på att de uppgifter jag fått skulle vara felaktiga. Är uppgifterna om knivhot riktiga bör ni nog byta ut ert etikombud vid Samhall i Kalmar men i första hand borde ni i sådana fall också byta ut de ansvariga för verksamheten.

2011-01-24 @ 23:35:52
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Micael Foghagen Politisk sekreterare Kalmar Län

>Lars LöövOm Thoralf inte hinner besöka er verksamhet, får jag då som betrodd SD-representant komma på oanmält besök? Lite som att "wallraffa"...I annat fall kan det lätt liknas vid det inbjudna besöket i Tehresienstadt - alla inbjudna utomstående fållas att gå i en välputsad fasad....Det tunga artilleriet avslutas med en försonande förhoppning - vi vill säkert båda parter att er verksamhet skall fungera och vara en trygg arbetsplats.Hör av dig.

2011-01-25 @ 02:04:09
Postat av: Micael Foghagen Politisk sekreterare (SD) Kalmar Län

Bara ett förtydligande innan jag går och lägger mig igen- jag är självklart politisk sekreterare för SD. så var det sagt.acceptans - attraktion - entusiasm.

2011-01-25 @ 02:25:47
Postat av: A Jonas Ander

Tillbaka till kostnaderna för invandringen.Sedan jag läste intervjun med Nicolai Sennels i PI har jag funderat lite - han nämnde att det kostar ca 2 000 000 danska kr att ta emot 1 st sk flykting, vilket motsvarar ca 2,48M skr.

Om man tänker sig att vi har samma kostnader för dessa i Sverige, som i Danmark, så kommer det att kosta oss ungefär 76 880 000 000 kr att ta hand om 31 000 personer.Vågar du fundera över hur det skulle se ut inom äldrevården, om de fick 76,8 miljarder extra i ställetr?Antal asylansökande i Sverige....se:

http://frianyheter.wordpress.com/2010/03/23/asylsokande-2009/

2011-01-25 @ 06:23:41
Postat av: Stefan A

Etikombud?? vad fn är det,aldrig hört talas om, är det en uppfostringskonsulent? eller någon för ledningen att hänvisa till för att själva slippa ta tag i problemen.

2011-01-25 @ 07:03:57
Postat av: Anonym

Förra året fick 91.458 personer uppehållstillstånd i Sverige. Det är minskning med drygt 7.000 personer jämfört med 2009. Det visar Migrationsverkets statistik för 2010. Den största enskilda grupp som fick uppehållstillstånd var anhöriga. Sammanlagt beviljades 91.458 personer uppehållstillstånd under 2010. Året dessförinnan, 2009, fick 98.644 personer uppehållstillstånd i Sverige.Med samma enkla och lättbegripliga resonemang som ovan, kostade dessa 226,8 miljarder kronor.Detta är att förskingra välfärden! - Vilken välfärd?2011-01-25 @ 07:07:52
Postat av: kalle2

detta kan inte fortsätta! vi måste sluta vara fega. gå ihop flera stycken och kritisera kommunalråden. efter ett tag kläcker de ur sig vem de fått direktiv av sedan går man vidare yppåt. partiledarna måste åtals! även de gamla ochså.de lever lyxliv på våra skattepengar och pissar på oss.

2011-01-25 @ 08:02:20
Postat av: Ronny

Hur kan jag få reda på ,om hur många som får äldreförsörjningsstöd, och som inte har jobbat i Sverige!? Vad är kostnaden för detta "stöd" som enbart kom för att ges till äldre invandrare, och som skulle "mörka" socialbidragen ?

2011-01-25 @ 08:17:28
Postat av: kalle2

Alla vet ju, att det är förbjudet att tänka och tycka som man själv vill i Sverige. alla skall ju tycka som 7 klövern och media bestämt. och konsekvenser av okontrolerad massinvandring sobas under mattan. det som sker i samhall i kalmar sker ju i samhället i sverige.

läs merit wagers blogg. blunda och bevilja , annars...

http://meritwager.wordpress.com/

2011-01-25 @ 08:51:17
Postat av: kalle2

ronny man kan läsa om bidrag här.

http://frianyheter.wordpress.com/statistik/annars googla, scb. annars är väl kommunen tvingna att lämna ut det är ju offentlig handling.

2011-01-25 @ 08:54:47
Postat av: LN

I Engelbrechtkyrkan igår."Välj inte det sämsta hos de andra", sade biskopinnan Brunne, och åsyftade Islam.Ett absurt val!Biskopinnan borde veta att hos Islam är allting dåligt.

2011-01-25 @ 09:04:21
Postat av: Anders

Vad är SAMHALL idag?Är SAMHALL en tärande eller närande organisation?Tillhör inte SAMHALL numera det immigrationstindustriella komplexet?Enorma belopp åtgår för att till synes (1) hålla svårplacerade såväl nysvenskar som gammalsvenskar sysselsatta, dvs. förvarade och borta från gatorna samt (2) låta en minoritet av inkompetenta men "rättänkande" PK-personer leka chefer.

2011-01-25 @ 09:33:38
Postat av: Gubben o Gumman

Mycket av svensk trygghetsideologi vilar på, som

Foghagen nämner "Theresisenstdt syndromet".Vilket i sin tur är möjligt eftersom grävande journalistik avsaknas i stort helt i Sverige.Däremot finns det gott om nationellt undergrävande rödgökar på redaktionerna som tycker attt nationalstaten är blää,landet har således "gravande journalister".Dessa har kommit på tillsammans med joddlarna att distabilisera ett land gör man enklast med att släppai horder av "kosiner"Tvekar du se : Vänligen se deras hemländer.

2011-01-25 @ 09:40:09
Postat av: Gubben o Gumman

OT Folkuppfostran TV4 del 8 :I dagens frågestund om barns hälsa med "experten"

släpptes 4 samtal igenom 2 pursvenskar samt 2 "språksabotörer".Slumpmässigt statistiskt skulle ingen "språksabotör"

kommit fram ,då förhållandet är 1 till 10 i befolkningen,lägg sedan till att 50% av tiondelen inte babblar svenska alls el dåligt,så kan man skönja en "positiv särbehandling" i växeln.

Ganska genomskinligt Herrman Stjärt.Vem ger ev order om detta på TV4 ?Sporten inleds med : Vad vore en morgon utan en Zlaaaatan nyhet?(Jotack det vore skönt att slippa höra tjatet om den mentalt lågpresterande kroknäsan)Zlaaatan skall få en ny spelkompis ,fatta hur viktigt detta är asså."Lille Kebabs" dotter kan ju inte vara sämre utan påannonserar ett intevjuoffer med : Min landsman jag är stolt över (Norrman) givetvis.När får vi höra hennes sidekick Anders påannonsera

sin landsman som är svensk, it wont happen.TV4 kanalen som anställt Boljeviker, tex Lena Sundström som nyttiga idioter,för att blanda ut Sveriges befolkning så fort det bara går.Tog det stopp 19 September 2010?Gubben o Gumman skriver som privatpersoner utan kopping till Thor-alf Alfsson eller SD

2011-01-25 @ 10:45:38
Postat av: Gubben o Gumman

Ang Samhall och den snabba responsen från "Lövet"

kan man konstatera tre saker :

- Röda "budkavlen går snabbt när det bränns"

Kallas internt "turbodementi a la Moskow"

- Lövet sitter i Stockholm(what a feeling)

- Pressen mörkar enligt manual.Det är inte lätt att vara knivhotad anställd på Samhall med en förnekande röd Stockholmspolitruck understöd av en till 70% röd presskår.Länge leve tjofaderittankillarna Sveriges pensionsreserv, på Samhall?,hallå det är något som inte stämmer Fredde.Samhall Sveriges nya exportindustri/framtidsindustri

Någon som har "procenten" på pursvenskar respektive

Raketforskarna i företagets personalbemanning.(Källa : Journalistförbundets medlemsundersökning.)Vad fina ni är avskum.Gubben o Gumman skrivewr som privatpersoner utan koppling till Thor-alf Alfsson eller SD.

2011-01-25 @ 11:00:30
Postat av: Stina H

Åkesson(SD) och Brunne(V) tillsammans i kyrkan!Vilket skämt! Är försoning på gång?Hallå där, lilla söta biskop Brunne!Saliga äro de insiktsfulla, sade Jesus.Skåden och låten fjällen falla från dina ögon, biskop Brunne!http://www.youtube.com/watch?v=fwA3jErg9Bc

2011-01-25 @ 11:03:17
Postat av: DaCapo

Hämtat från bloggen: "Två Invandrare"

-----------------------------------Efterter partiernas kramkalas - Reinfeldt tar över S efter Sahlin.Hur mycket har M och S egentligen gemensamt?Partiledarna hyllar varann men partierna skiljer sig på två punkter; 1. om antalet statliga bolag som ska privatiseras. 2. om skatterna ska sänkas en aning eller höjas. För övrigt så är M en klonad kopia av S. Intrycket av Sahlins avgång är att Reinfeldt tar över partiledarskapet i ett modernare "Nya Socialdemokraterna" utan att ens vara med i partiet. Massor med väljare flyr S, inte enbart för att partiledaren inte fattar någonting, de går troligen direkt över till M, eftersom M tagit över mycket av S-politiken. Reinfeldt tar med andra ord över S-väljarna, han tar deras politik (med små modifikationer) och kommer därför att bli den nya M-S ledaren.Reinfeldt är inte en borgerlig politiker eftersom han bevarar den ingrodda och cementerade socialismen, som infekterat hela samhället. Han vill bevara det statliga inflytandet, det politiska inflytandet i så gott som alla samhällsinstitutioner. Det skulle inte en borgerlig politiker vilja göra. En borgerlig politiker skulle inte säga att vi måste behålla det höga skattetrycket, det sade Reinfeldt, men en sann Moderat pratar inte så.Reinfeldt behåller statlig media och bibehåller politisk kontroll över media. En borgerliga politiker skulle inte göra det, eftersom statens inflytande ska inte sträcka sig över media - den politiken ligger väldigt nära diktatur och åsktsförtryck.Reinfledt fördubblade den förödande massinvandringen, det lockar nu många invandrare, kanske den enskilt största väljargruppen till M. Det var smart av Fredrik att vilja planera bygga moskeer överallt. Bara ett fåtal radikala muslimer drar nytta av de moskeerna men budskapet når alla invandrare, "vi nyinvandrade prioriteras av Moderaterna, svenskarna kommer sist" och det budskapet lockar de flesta av de 2-3 miljoner invandrarna, en stor väljargrupp.

----------------------------------

http://twoinvandrare.blogspot.com

2011-01-25 @ 11:32:38
Postat av: Reb

http://rebbibecki.bloggie.se

2011-01-25 @ 11:37:19
URL: http://rebbibecki.bloggie.se
Postat av: WMB

DRÖMMER JAG ELLER?

Det är ju knappt man kan tro att det är sant! Idag kan man hitta TVÅ riktigt bra artiklar i gammelmedia!Jimmie Åkesson har lyckats få in en lysande och belysande artikel i DN:

”Dags studera islamistiska attityder bland ungdomar”http://www.dn.se/debatt/dags-studera-islamistiska-attityder-bland-ungdomarFörfattarna till boken "Folkhemmets balkanisering" har skrivit en alldeles utmärkt artikel i SVD:

"Dags att lägga ned DO"http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/dags-att-lagga-ned-do_5887887.svd

2011-01-25 @ 11:38:57
Postat av: WMB

PS Tipsen på dessa båda utmärkta artiklar fick jag genom att läsa i twittern på SD:s hemsida. Rekommenderas! :)

http://sverigedemokraterna.se/

2011-01-25 @ 11:49:14
Postat av: Skånepåg

@ WMBMalin Wollin (fotbollsfrun i Kalmar) i Aftonbladet."Lärarna kliver in i en apbur – inte ett klassrum.

Jag har en handfull vänner som arbetar som lärare på högstadiet och gymnasiet.

De har blivit kallade både hora och fitta. De är maktlösa i ett klassrum till hälften fyllt av unga vuxna som skiter i vilket medan den andra hälften tyst sitter av tiden.”Ett litet "understatement" när hon skriver "unga vuxna" eller?

Postat av: kalle2

dacapo: Swediztan styrs från Bryssel. 7 klöverpartiets kreatur har som gemensam uppgift att pressa ur fotfolket så mycket cash det går.

allians falangen har beodrat fulmedia att marnknadsföra "jobblinjen" lockar med lägre skatt på arbete men tar in det på svindyra avgifter. sossefallangen har beordrat stasistyrda fulmedia med "bidragslinjen" som lockar med höga skatter för arbete.när konstnären ernst billgren fick frågan i tv om politik så sa han: "låga skatter och höga bidrag"

Ganska smart sammanfattning av 7 klöverns kaoz bildande agenda.

förr eller senare brakar det ihop. Än så länge har bara de svaga bland pursvenskarna drabbats. och bland dessas ungdomar etablerar sig nu asylvänsterns indoktrineringsmaskineri.kanske det blir som i rumänien där landet till slut krakelerade, när folket inte längre kunde blunda för der faktum att brödsmulorna blev för få.

2011-01-25 @ 12:05:45
Postat av: kalle2

varför inte använda samhall som syllelsättning för asylbluffarna. burka madammerna kunde skotta snö eller pyssla med enklare legotillverkning. då kan de tala sitt moderspråk och bära sina slöjor och få arbetsträning med att sköta arbetstider.

måste vara jobbigt för alla nysvenskar att sitta hemma med fullt bidrag och några gånger i vecka gå på sfi och kanske nån gång besöka försäkringskassan. verkligt illa att asylbluffarna skall behöva åka hem till sina hemländer för att få en meningsfull tillvaro. och bara göra återbesök i swediztan var tredje månad för att få behålla bidragen om de befinner sig utanför EU. och återbesök var 9 månad inom EU.sorgligt också att de skall behöva söka jobb inom hela EU med resor och uppehälle som betalas av arbetsförmedlingen. när jobben finns i Swediztan för vi har ju arbetskraftinvandring!

2011-01-25 @ 12:19:33
Postat av: Robin Shadowes

Swedistan har nu även blivit begåvat med ett eget fatwa-råd. Hur länge dröjer det till Jimmie, Kent, Thoralf m fl får egna fatwor över sig?http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/01/rosengardsskolans-kultursekreterare-i.html

2011-01-25 @ 14:58:05
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Städerskan

Anders!

Samhall drivs i bolagsform och ska vara en jämbördig aktör i konkurrens med andra företag. Det handlar definitivt inte om någon förvaring.

Mig lyckades dom i alla fall inte "förvara" mer än att jag delade ett stort antal SD-foldrar under min semester.

2011-01-25 @ 16:06:54
Postat av: AWSvensson

Ska vi betrakta detta som en tillnyktring i journalistkåren eller ska återigen det politiskt korrektas insatsstyrka med all kraft slå till.

Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson: Tillfälligt , det var måndag när detta skrevs soon buisness as usal.

2011-01-25 @ 17:10:31
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson känns det inte som fotbollsfrun utelämnar något väsentligt i sin krönika?

2011-01-25 @ 17:11:41
Postat av: Gubben o Gumman

Dagens tips till "skrivimpotentas" förening:Vad heter den avhoppade kvinnliga Samhallschefen?

Fast det är bråttom innna hon får löv i munnen och blir dövstum.

2011-01-25 @ 17:13:42
Postat av: Gubben o Gumman

Samhall idag är en mycket bra arbetsgivare då eventuellt med vissa undantag.Det är viktigt att alla som behöver hjälp

hjälp med ett jobb pga av någon orsak får det.Städuppgifter utförs, utkörning av tvätt till äldre

Samt sannolikt mycket mera.Ge sej på skötsamma arbetsmyror på Samhall är förbannat lågt snällt uttryckt.Tycka vad man vill är väl ok men att komma med direkt felaktiga saker för att misskreditera anställda nej tack.Blogginlägget av Thor-alf berör ju funktionen på Samhall utan ev missförhållande "kosinstök"Alla normalbegåvade förstår ju att ingen kommer med sådana uppgifter för att det är kul.

Att inte "Lövet" vill eller kan förstå är inget konstigt,fullt normalt i Crazyland.Det är aldrig någon i ledande befattning som vet något om någonting ev massakrerar man någon mellanchef.I detta fallet sitter det en gök i Stockholm och pjatar om mobbningskonsulenter och ett grose besuch

Modell Therensienstadt.Hur skulle det se ut om det kom ut att pensionsräddare ev stökar på Samhall,fan Svenne Koma, kan ju vakna.Svenne räknar med 110% i pension,kommer att få runt 30-40%,fast det har Svenne ingen susning om det ju bra för Sverige.Nej fram för mera mobbningskonsulter och diskrimineringssombudsmän där ligger framtiden för Sverige.

2011-01-25 @ 17:32:53
Postat av: DaCapo

Vi accepterar inte att man säger vad som helst om oss. Det säger Samhalls kommunikationsdirektör Lars Lööw.Det är ofta fördomar som gör att människor säger saker som sårar andra. Till exempel då medieprofilen Gert Fylking sa i sitt radioprogram att Samhalls personal "sitter och lägger pärlplattor". En uttalad fördom som blottar hans egen okunskap, men som samtidigt sårar väldigt många. - Han har nu bett om ursäkt i direktsändning. Det var bra, säger Lars Lööw. Han menar att det finns flera olika typer av fördomar kring Samhall. Dels allmänt om personer med funktionsnedsättning, dels om hur det är att arbeta på Samhall och vad Samhall har för uppdrag, hur det går till och varför. - Nyligen har vi fått kritik för att vi är lönsamma. Det är en fördom att det inte går att ta ett marknadsmässigt pris för något som utförs av en person med en funktionsnedsättning. Man utgår ifrån att våra medarbetare inte klarar kraven på kvalitet. Men det får vi dagligen bevis på att de gör. Lars Lööw anser att lönsamhet är en förutsättning för att utveckla Samhalls medarbetare. - Vårt överskott går tillbaka i företaget, bland annat för att användas till utbildning. Forts....

http://webnews.textalk.com/samhallifokus/tar-fajten-mot-fordomarna

2011-01-25 @ 18:12:21
Postat av: Tomas

Gubben o gumman!

Vad är det för fel på vanlig Svenska? Dina inlägg är otroligt tillkrånglade och svårlästa.

2011-01-25 @ 18:16:31
Postat av: DaCapo

När beskedet för en tid sedan kom att Samhall vill flytta en del av produktionen till Baltikum var det åtskilliga som ryckte till. Samhall! Har inte lönsamhetstänkandet drivits fullständigt in absurdum och utraderat det som borde vara målet för Samhall, nämligen att rehabilitera människor? Jag vet inte om P-O Edin, LO:s förre chefekonom, reagerade på det där. Han borde ha gjort det, men efter att ha läst en artikel av honom i Aftonbladet är jag inte längre så säker. Där sjunger han strukturomvandlingens höga visa och menar att upprördheten över företagsflyttar praktiskt taget alltid strider mot förnuftet, i synnerhet strider det mot vad han benämner "marknadsekonomins lag"...........

http://folket.se/asikter/ledare/1.190536

2011-01-25 @ 18:22:10
Postat av: DaCapo...

Detta är också i grunden vad en ohelig politisk allians vill. Illegala invandrare benämns med en eufemism ”papperslösa”. Hela världen ska få komma och bo i Sverige och ska också få gratis sjukvård här. Idealistiska vänstermänniskor, libertarianska folkpartister (som vill slopa alla gränskontroller), frikyrkligt motiverade kristdemokrater – de förenas i synen att Sverige i realiteten inte ska ha någon invandringskontroll alls. Och de har starkt stöd av alla massmedier. Den som inte sjunger i total harmoni med änglarna utpekas som rasist, eller i vart fall icke-humanist. Problemet är bara verkligheten. Det är ett faktum att Sverige har misslyckats med att hantera senare års stora utomeuropeiska invandring.Professor Jan Ekberg vid Linnéuniversitetet visar att nu bara hälften av utomeuropeiska invandrare har arbete. Andelen är ännu lägre bland dem som kommit på senare år. Ur detta föds onda spiraler av utanförstående, förutom dryga finansiella kostnader. Sverige må vara ett gästvänligt land vid gränsen, men inte när det gäller att komma in i samhället och på arbetsmarknaden. Av cirka en miljon personer som beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige sedan 1990 har en (1) procent fått det för att ta ett arbete.Kombinationen av helt öppna gränser, ett generöst välfärdssystem och en arbetsmarknad med höga ingångslöner och andra spärrar för inträde är katastrofal, såväl socialt som finansiellt. Ledande politiker inom alla ansvarsbärande partier, inte minst socialdemokratin, förstår det. Säkert även en och annan journalist. Men inför offentligheten, när det bränner till, tar den politiska korrektheten över. Ingen får sjunga i disharmoni med änglarna.Hans Bergström [email protected] Rekommendera denna artikel

2011-01-25 @ 18:36:31
Postat av: Gubben o Gumman

Hej Tomas det går utmärkt att skriva på svenska.

Vi tycker inte att dina inlägg är svårlästa eller tillkrånglade.Välkommen till bloggen, är du ny?

Gubben o Gumman hjälper till med allt

bara fråga på.Nästan lite som 118118,AW Svensson har vi hjälpt mycket skall du tro.Gubben o Gumman vinkar till Tommy.

2011-01-25 @ 20:07:41
Postat av: OT

Apropå något helt annat.Nyligen skickades det ut en förfrågan om lägenhetsnummer från skattevärket Malmö (medvetet felstavat).Läser man den medföljande informationen så står det bl.a. följande: "Statistik som ger kunskap om hur vi bor behövs för att få ett bra underlag för planering av vårt samhälle..."Säg Thoralf, med bostadsbrist och allt, är det inte ett väldigt slöseri av skattemyndigheten att skicka ut en sådan förfrågan, då planering är omöjlig med den politik 7-rövarna för?

2011-01-25 @ 22:02:52
Postat av: Anonym

Till OT!

Upplysningarna behövs (kanske)) för att man så småningom kan omfördela de boende, så att somaliska familjen slipper att bo 16 i en två och istället kan flytta in i din trea.

Du tar deras två med kakellacker och allt.

Det blir mera jämlikt så. Och värdigt.

2011-01-25 @ 23:05:24
Postat av: OT

@AnonymJag får väl fylla i den #"! skattetalongen och hoppas jag får bo kvar.Sovjetunionens nationalsång tillägnas skatteverket i Sverige: http://www.youtube.com/watch?v=1oP2i5gXOFU

2011-01-26 @ 01:05:16
Postat av: S-E Karlsson

Morrn morrn gör som jag mejla till Gunilla Sax på OT och fråga varför hon inte tar in nyheten om Samhall i Kalmar , det är väl en lokal nyhet om något ? Men tystnaden breder ut sej som en höstdimma . Sanningen ska och får inte komma ut till läsarna .

2011-01-26 @ 05:14:08
Postat av: Annanas

Kära medmänniskor,Efter att av en slump fått ha tagit del av era intressanta, men dock trångsynta åsikter, fick det mig att inse hur mycket kunskap som fortfarande behövs gå ut till svenska folket gällande ett "vi" och "dem" tänk. Jo, kan ni tänka er, ett "vi" och "dem" tänk är faktiskt ett akademiskt verkligt begrepp, vilket innebär att ju mer vi talar om "dem" andre, ju mer skapar vi en distans till det "okända"("dem" som inte är som "vi", men behöver bli för att följa det normativa, vilket skiljer från samhälle till samhälle och människa, svenskt beteende är inte en given skriven norm) och en EXTREM eurocentrism skapas, med lite överlägsenhet på detta(lite var ironiskt skrivet).

Kan man verkligen förklara en folkgrupp som en representant för ett visst beteende? I så fall, hur förklarar ni svenskars rykten som kalla, stela, följer jantelagen och är lite "för" promiskuösa? Tidignämnda exempel är ju självklart inget som gäller alla svenskar, trots att det kan stämma in på en enskild individ, men inte pågrund av dennes etniska tillhörighet. Allting handlar om stereotypiseringar som skapas, det ligger ingen sanning i det utan handlar om föreställningar och rädslor för det och dem vi inte känner till.

Att påstå att alla muslimer är kvinnoförnedrande och våldsammma är ju ett extremt utryck för okunskap, ALLA individer är olika,då en människas identitet inte enbart utgörs av sin etnicitet.Kan man utrycka det så som att alla svenskar är kalla, stela osv, för dem är ju svenskar? Ibland hjälper det att sätta saker i perspektiv och inte agera utifrån hat och fördomar, utan utifrån ett medmänskligt perspektiv med sunt förnuft som utgångspunkt. Samhällsstrukturer kan påverka människors värderingar och handlingar, men handlar i slutändan inte om en kollektiv identitet för ett "folkslag", kollektiva identiteter existerar inte, alla människor besitter en egen identitet.Så, ja, otroligt tråkiga händelser människor har fått bevittna och vara med om på sina arbetsplatser men "tråkigheterna" behöver inte fortsätta genom att skapa hat mot en viss etnisk folkgrupp. Tråkigheter händer dagligen på arbetsplatser och även etniskt svenskar utför dessa dåd,"svenskar" behandlar också funktionsnedsatta människor illa på arbetsplatsen, det har vi ju klara bevis på genom media i Sverige och det handlar inte om enstaka gånger.Denna gången var det en "invandrare" som utförde dådet och kommer förmodligen hända igen, precis som det har hänt. Glöm dock ALDRIG att det är människor som utför oetiska dåd, inte "invandrare" eller "svenskar".

Det jag tror att ni glömmer att se är er själva, "ni" reflekterar inte över vad era "landsmän" utför för oetiska och brottsliga handlingar,för om exempelvis Anders Andersson beter sig "dåligt" på arbetsplatsen, är inte hans namn eller etniska bakgrund det utmärkande för hans handling, utan vem han är som person. Anders namn känns igen från den "svenska" normen, men Alis namn skiljer sig från mängden, vilket gör honom till en måltavla för beskyllning av etnisk härkomst förknippat med brott, hans identitet "finns" inte, den hör till hans ursprung och etniska tillhörighet.Alla människor är av lika värde och istället för att se våra olikheter, fokusera på det som är likheter, så kommer våra möten med det "okända" resultera i goda möten.Länge leve mångfalden och alla människors lika värde!

2011-06-01 @ 23:49:48
Postat av: Svenne Svennelith

Thoralf, om jag som är svenne blir muslim, kommer jag att börja våldta då? Eller kommer jag att börja rånabötacutta svennar? Eller om en blatte slutar med islam och blir ateist istället, kommer han att sluta blatta då? Är Södertälje, som är fullt av kristna araber, en mönsterkommun när det kommer till "integrering"?Det kanske är så att det här inte alls är ett religöst problem utan ett rasproblem, och du inte vågar säga det som det faktiskt är.

2011-06-28 @ 02:52:02
Postat av: Tess Ängsklöver

De som borde lära sig etik inom Samhall är de sk. Cheferna

2011-08-11 @ 14:49:01
Postat av: Tess Ängsklöver

Märkligt att inga kommentarer skrivits här sen sist.Ändå trampar Samhallchefer på i ullstrumporna.Ser till att få folk att tro att ingen gillar att arbeta med dom när det i själva verket inte alls är så.Därav fientligheten arbetare emellan.Alla människor har lika värde men inte på Samhall.

2012-05-26 @ 20:48:43
Postat av: Tess Ängsklöver

Läste att Arbetsmiljöverket ska se över arbetsplatser.Hoppas att dom kollar Samhall först!!!

2012-10-12 @ 14:21:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0