MANGO OCH TANGO


Rymdbolaget.

Studiebesök är många gånger en ögonöppnare, ibland lite mindre och ibland betydligt mera. Besöket vid Rymdbolaget i tisdags kväll tillsammans med nätverket för rymdfrågor i riksdagen blev en rejäl ögonöppnare för mig och samtidigt fick alla information om hur saker och ting fungerar i verkligheten. Bara det faktum att vi i Sverige saknar en rymdpolitik är anmärkningsvärt då allt mer av våra kommunikationer sker genom satteliter.

Rymden är med andra ord en del av vår infrastruktur som vi dessutom saknar en politik för!

Hur många av mina läsare har hört talas om Tango och Mango? Några kanske känner till att det är namnen på två satelliter. Att dessa satelliter också är svenska känner säkert inte många till. Att de dessutom är utvecklade av Rymdbolaget och byggda av Rymdbolaget är nog okänt för många. Den enda som inte gjorts i Sverige är uppskjutningen av satelliterna som gjordes Ryssland i juni 2010.

”Prisma är ett svensklett satellitprojekt som syftar till att utveckla och kvalificera ny teknologi som är nödvändig för framtida forskningsprojekt. Många av dessa projekt innefattar formationsflygning och rendezvous, dvs flera rymdfarkoster som kan kommunicera och interagera med varandra med hög precision med avseende på geometri och relativa avstånd.” 

Läs mer om Prismaprojektet här. Missa inte bloggen och där du kan läsa om projektet.

Nu tror säkert alla att man på Rymdbolaget är nöjda men så är inte fallet. Jag fick höra ganska hårresande saker av de anställda.Satelliterna Mango och Tango kontrolleras från ett kontrollrum i Solna. Därifrån styrs också alla experiment som utförs av satelliterna. Nu har Rymdbolaget inte längre pengar att driva projektet längre och tvingas nu låta Tyskland ta över kontrollen över satelliterna. Det som är än mer horribelt är att svenska Rymdstyrelsen har gett Rymdbolaget 3 miljoner kronor för att utbilda tyskarna på att kunna köra satelliterna. Tyskarna betalar inte ens för sin egen utbildning, utan det gör vi skattebetalare. En anställd var mycket upprörd över detta och jag har full förståelse för detta. Om Rymdbolaget istället fått dessa 3 miljoner kronor kunde de fortsätta köra sina egna satelliter under många månader.

Det som är än mer för jävligt är att Rymdbolaget inte längre klarar att driva verksamheten vidare inom divisionen Satellite och försöker nu sälja detta högteknologiska företag som ligger i världsklass. Det kommer nu med stor sannolikhet hamna i händerna på kanske Kina, Indien eller något annat land som satsar på framtiden i rymden.

I ägardirektiven kräver staten en avkastning på 10 procent från Rymdbolaget. Jag anser att detta är ett minst sjukt krav på ett företag som till stor del sysslar med innovationer. Att staten ställer ett sådant krav på ett producerande företag som t.ex. LKAB har jag full förståelse för men inte på Rymdbolaget som till stora delar utvecklar framtiden är mycket märkligt.

Rymdstyrelsen är den myndighet som har ansvaret för ca 1 miljard kronor som regeringen ger i anslag varje år till Rymdstyrelsen. Enligt anställda på Rymdbolaget försvinner upp till 80 procent av dessa anslag ut ur Sverige till ESA (European Space Agency), vilket innebär ca 800 miljoner kronor varje år. Dessa pengar går till stora delar till det franska Arianeprojektet.

Som vanligt är den svenska godheten enorm och som vanligt går det ut över svenska intressen och därmed också svenska företag.

I Rymdstyrelsens egna strategidokument har jag plockat några citat.

”Rymdstyrelsen finansierar forskning och teknikutveckling för att Sverige ska ha tillgång till rymdinfrastruktur samt för att internationellt konkurrenskraftiga svenska rymdföretag och forskargrupper ska kunna utvecklas.”

”Rymdstyrelsen måste göra prioriteringar och därpå kommer det att följa neddragningar inom vissa områden för att frigöra medel för att kunna utveckla svensk rymdverksamhet.”

”För största möjliga utväxling kommer Rymdstyrelsens satsningar att fokuseras på teknik som både understödjer verksamheten i rymden och bidrar till tillträdet till rymden samtidigt som de har potential att bidra till tillväxt genom att företag växer.”

Det är dags för Rymdstyrelsen att leva upp till sina egna strategidokument istället för att pumpa ut svenska skattemedel till Europeiska projekt där georeturen (återbäringen för Sverige) är minimal enligt statistik.

 


Kommentarer
Postat av: Storsvensken

Det är föga förvånande att Regering och Riksdag vill sälja av ett superhögteknologiskt företag som Rymdbolaget. De håller ju på med att importera folk i stor skala som knappast vet hur skruv och mutter ser ut. (Fårherdar och kameldrivare. Det stora flertalet lär dessutom vara analfabeter.) Regering och Riksdag förefaller mig vara på väg tillbaks till hacka och spade. Vill vi ha denna avveckling av Sverige ? Vad menas ?

2011-01-28 @ 00:08:00
Postat av: Stina

Man blir bara evigt förbannad hur dessa regeringspolitruker behandlar våra pengar!Här är ett nytt dårskapsprojekt: Hårddiskar kan bli 50 procent dyrare

Copyswede tar ut en så kallad privatkopieringsavgift på bland annat cd- och dvd-skivor, en kostnad som betalas av tillverkarna men förs vidare till konsumenterna. Copyswede har ensidigt meddelat att avgifter ska gälla från den 1 april även på externa hårddiskar och USB-minnen, trots att branschen sagt nej.Hur kan man ge en privat organisation rätten att besluta om avgifter på lagringsmedia? Det är ju fullständigt galet! Har Regering och Riksdag gett beskattningsrätten till Copy Swede?

Postat av: Robin Shadowes

Med tanke på att dom styrande har bestämt att Nya Sverige skall bli ett U-land så är detta som sagt icke förvånande. Det handlar om omställningen från hi-tech till low-tech helt enkelt. Den välkända bostadsbristen kommer förmodligen lösas av lerhyddor med stampat jordgolv. Tillbaka till medeltiden var det! Gott folk, nu behöver ni inte resa till Gotland på somrarna för nu kommer vi få uppleva medeltiden 24/7 365 om året!

2011-01-28 @ 00:46:41
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Notarien

Nu förstår jag inte riktigt tankarna bakom utförsäljningen. Många "nysvenskar" är ju raketforskare! Då måste vi istället utveckla rymdindustrin inom landet tillsammans med dem. Framtida satelliter behöver alltså inte skickas upp med ryska raketer. Stora besparingar kan göras!

2011-01-28 @ 02:51:05
Postat av: nesse

Men är det inte väldigt typiskt för svenska politiker. Sverige och svenska intressen är liksom inte så intressanta. Världen och andra, inte minst multikulti är betydligt intressantare. Svenska politiker tillhör nog de mest naiva och värdelösa i världshistorien.

2011-01-28 @ 05:08:36
Postat av: Måns

Det går bra för de nationella, bra så det brakar. I Finland har sannfinländska partiet ökat nästan fyra gånger sen valet för knappt fyra år sedan. Partiet fick 4,1 procent vid valet 2007 och får enligt opinionsundersökningarna 16,2 procent nu .Valet i Finland äger rum i april. Kan vi hoppas på att partiet får runt 25 procent?

2011-01-28 @ 06:07:15
Postat av: RättvisHelt horribelt att regeringen blundar med bägge ögonen när den sköter de statliga företagen. Tänk vilken inkompetens som visas och media mörkar därför att etablissemanget håller ju ihop.Det borde gå att spara inom andra företag inom den statliga sfären, t ex systembolaget så att Sverige ska kunna behålla sin spjutspetsteknologi.Systembolaget är ju ett bolag som inte är vinstdrivande. Varför betala hög VD-lön till chefen? Sen har säker vederbörande även väldiga förmåner alldeles för stort tjänsterum, etc.Sen går det ju utmärkt bra att dra in på kostnaderna för den havererade invandringspolitiken.

2011-01-28 @ 06:33:56
Postat av: oveg

Bra Thoralf, uppenbarligen är det inte bara invandringsfrågan som behöver ett svenskt parti i Riksdagen. Använd Riksdagens talarstol - ställ en fråga om det till Statsministern!

2011-01-28 @ 06:39:10
Postat av: Nils Dacke

Nu förstår jag vad Fredik Rainfelt menade när han på valnatten såg stora probem framför sig när Sverigedemokraterna hade kommit i maktens boning, RiksdagenDet stora problemet är att nu är det ett parti som har mera insyn, och kanske tittar på verkligheten underifrån och kommer till besvärliga frågor och slutsatser.Fortsätt så Thoralf och ni övriga.Kan för övrigt rekommendera en läsvärd blogg av Lena Hovre som inte är SD men som jobbat med företagsfrågor och som inte är så nöjd med utvecklingen i Sverige, se länken

2011-01-28 @ 06:43:49
URL: http://www.radda-sverige.nu/
Postat av: Nils Dacke

Statsministern ska lära upp världsledarna hur man bygger en stark ekonomi.Och vi betalar "bara" 27 MILJARDER I RÄNTA per år på Statsskulden.2011-01-28 @ 06:53:48
URL: http://www.radda-sverige.nu/lysande/
Postat av: MartinA

Tack för berättelsen. Det är för hemskt att vi inte har råd med någonting längre, jag får intrycket att osthyveln går som en tetting bakom kulisserna, smygförsämringar av service och sjukvård, försvaret läggs ner, ambassader läggs plötsligt ner, såna här grejor som är utanför vårt blickfång (vi i allmänheten).

2011-01-28 @ 07:30:15
Postat av: allemand

Så går det när man överlåter åt politiker med begränsade kunskaper sköta arbetet. Politiker skall sitta i riksdagen och snacka med varandra, där gör de ingen skada. Låt proffs sköta sjukvården, skolan, tekniken och allt annat som kräver kunskap och utbildning.2011-01-28 @ 09:42:03
Postat av: Robin Shadowes

Nu väntar vi bara på att osthyveln skall komma ner till skalken! Vad gör vår loppdirektörs-ättling då? Söker asyl i UAE eller SA?

2011-01-28 @ 09:47:53
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Anonym

Nils Dacke skrev:

"Kan för övrigt rekommendera en läsvärd blogg av Lena Hovre som inte är SD men som jobbat med företagsfrågor och som inte är så nöjd med utvecklingen i Sverige"

-------------------------

Hon har uppmärksammat att svenska makthavares politik tycks gå ut på att rensa Sverige på stora och medelstora företag. De företag man ser är lokala hanverkare och filialer till de stora som har flyttat ut.

Förövrigt pågår ju för närvarande en mediakampanj mot IKEA. Vill man få IKEA att flytta ut de sista resterna från Sverige?

2011-01-28 @ 10:03:29
Postat av: LN

Beträffande den synnerligen förträffliga

Lena Holfve- hon har lagt upp en sida kallad Internetstart -länken nedan - med URLar till nästan alla världens läsvärda och icke läsvärda tidningar - besök den!Lena Holfve har mycket att bjuda på.

Rena godisbutiken.http://www.internetstart.se/tidningar.asp

2011-01-28 @ 10:19:57
Postat av: Nils Dacke

Världens muslimska befolkning fördubblad till 2030Och i Riksdagen pågår just nu debatt mellan Fridolin och Carlgren om usläppsrätter och CO2 utsläpp.Påminner mest om TV programmet Parlamentet, men utan pålagda skrattsalvor.

Postat av: AWSvensson

Med tanke på IKEA diskussionen där även den självklara oikifobiska frågan om IKEA är svenskt så ligger det helt klart i deras linje, satelliten har lämnat landet, kanske inte av skatteskäl men lämnat är lämnat så därför är den inte svensk och då finns det ingen anledning att behålla den. GoG obs ironi.

2011-01-28 @ 11:26:29
Postat av: S-E Karlsson

Läste på Texttv sidan att det ska införas en form av kontroll på dem som säljer fjärrvärme så att dom inte kan höja sina priser hur som helst , en sån kontroll borde väl införas även på de olika aktörerna som säljer el ? Nu höjs det och höjs ideligen man golvas ju av dessa svindyra elräkningar ! Kom igen inför stränga kontroller + ingen bonus till direktörerna .

2011-01-28 @ 11:41:19
Postat av: kalle2

rymdforsknigen är en 180 graders kontrast till 68 vänstern i media och 7 klöverns nedmontering möjligheter till naturvetenskaliga studier. kommuner lägger ned basår på komvux, naturvetensapliga gymnasieskolor läggs ner.

däremot satsas det på muslimska friskolor!hade dessa anställda på rymdbolaget behövt påbörja sin na studier nu, hade det varit näst intill omöjligt.

det verkar som eu bryssel och 7 klövern vill medborgare i sverige skall bli outbildade som nöjer sig att läsa koranen. om 20 år finns inte många välutbildade kvar som kan ta över när de äldre naturvetarna går i pension.

2011-01-28 @ 12:34:46
Postat av: AWSvensson

jaha, då var det behovet tillgodosett, då behöver vi inga mer sådana.

Postat av: Jan Rume

PINSAMT SD !http://janrumes.wordpress.com/2011/01/28/sverigedemokraten-bjorn-soder-misste-korkortet/

2011-01-28 @ 12:41:23
URL: http://janrumes.wordpress.com/
Postat av: kalle2

rättvis 06:33 systembolaget är språngbräda för politikers hemmafruar att få fina tjänster med miljonlöner. anitra steen 3 miljoner/året med full pension livet it.

sedan har de ett dotterföretag i systembolaget som heter IQ, vd lön på stora belopp, och avdankade partisekreterare som sambo och förtur i bostadskö till lägenhet på valhallavägen.

allt för att lobba för minskad alkoholanvändning. men folk har inte råd att köpa statliga spriten utan handlar utomlands och massinflödet av billigt knark har ökat i stället. inget de vill veta av när IQ-organisationen minglar i visby på "politikermässan"

2011-01-28 @ 12:46:11
Postat av: kalle2

de 3 miljonerna som rymdbolaget skulle haft går till att ge ali sysselsättning!http://www.expressen.se/nyheter/1.2308915/ali-i-puckelpistenvad kostar det att skapa en kamelutbildning? #privat utbildningsfirma får arvoden från arbetsförmedlingen.

"och lön till ali betalas av arbetsförmedlingen så länge kamelerna lever eller när ali går i pension.

" var ali fattig i somalia med så många djur på sin gård?

# vem sköter hans gård när ali är i sverige?

# när kommer hans familj och släktingar hit?

#när kommer ali åka hem och besöka sina anhöriga i somalia?

#kan svenskar få gå kamelutbildning?

#kan andra svenskar få starta kamelfarm och få bidrag av kommunen,arbetsförmedlingen,staten?detta vore nåt för uppdrag granskning som är sååå noga med att Ikea skall göra rätt för sig och varje skattekrona skall göra nytta!

2011-01-28 @ 13:11:46
Postat av: AWSvensson

Jan Rume ett körkort kan man få tillbaka , en förlorad hjärna kan du se dig blåst på.

2011-01-28 @ 14:46:45
Postat av: Jan Rume

Hyckleri av värsta sort ...http://janrumes.wordpress.com/2011/01/28/sverigedemokraten-bjorn-soder-misste-korkortet/

2011-01-28 @ 15:04:37
URL: http://janrumes.wordpress.com/
Postat av: Jan Rume

Hyckleri !http://janrumes.wordpress.com/2011/01/28/sverigedemokraten-bjorn-soder-misste-korkortet/

2011-01-28 @ 15:26:58
URL: http://janrumes.wordpress.com/
Postat av: sverige vanstyrs

hela problematiken med denna bloggpost är ju att 7 klövern och då fränst mederatfallangen har strupt tillförseln av statliga pengar. kravet att verksamheter skall gå med vinst infördes av leif pagrosky(S) när han var näringsminister.ännu värre är det för kommuner som inga pengar har till äldrevård, och skola. nu införs bedömning vilka äldre som är så sjuka och vårdkrävande att de skall få hjälp med att dö. det görs genom att ge dom sömnmededel så de blir sängliggande och får lunginflammation och dör. alternativt sprutor inom pallitativa vården. vart skall de göra av folk när inte plats finns? det är systematiskt mord av sjuka som sker!http://na.se/nyheter/hallsberg/1.1083084-ko-till-sarskilt-boendevad gör reinfeldt med alla hundra miljarder de sparar varje år? varför räcker inte 1200 miljarder om året?

2011-01-28 @ 15:29:50
Postat av: sverige läcker som ett såll

stina 00:21 precis vad är copysweden för djä-vla organisation som har rätt att sno skattepengar och vart tar dom vägen? svt och teleoperatörerna måste betala dom ochså.här är ännu en organisation som tar ut skattepengar.

http://www.icdp.se/stiftelsen.aspxkommuner har kris för det finns inga pengar och personal är förtvivlad. ja men då utbildar man personalen så de lär sig hantera situationen, smart!

http://na.se/nyheter/laxa/1.1082359-pedagoger-gar-kurs-i-samspel

men kursen är svindyr och DU betalar med skattesedeln.finns massor med nya bolag som med kontakter inom kommun,landsting och staten får ta hand om skattekronorna.

miljardären gabrielsson´s bästa företag är kunsultfirman go enterprise som säljer rollspel till kommunanställda för 60 000 kr.http://www.giab.se/index.php/tillvaextbolag.html

2011-01-28 @ 16:30:23
Postat av: Ronny

Kommer ihåg förra gången då Ingvar Kamprad blev anklagad för ungdomliga synder såsom, nazisympatisör. I samma veva bestämde riksdagen att ge amnesti till många tusen lycksökare, som hade fått avvisningsbeslut. Så för att vända opinionen och mörka amnestin, så jagade man Ingvar Kamprad, istället. Ett vanligt förfarande av Svensk STASI media......

2011-01-28 @ 16:48:44
Postat av: Robin Shadowes

Bloggen Muslimska Friskolan vill att denna postning skall spridas så mycket som möjligt.http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/01/nyhetsbrev-2011-om-muslimska-friskolor.html

2011-01-28 @ 16:52:30
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Nisse på Manpower

Vad händer när fler och fler lågutbildade och låg-IQ människor kommer hit och föder fler och fler barn?Kommer vi få det bättre eller sämre i eb värld som kräver mer och mer kunskap?Jag har ingen aaaaaning!

2011-01-28 @ 16:55:39
URL: http://www.TheReligionOfPeace.com
Postat av: Gubben o Gumman

Ingvar Kamrad trampar man inte på ostraffat det får nog "jaktboljevikerna" på uppdrag granskning se.

Gårdagens "debatt" var som vanligt vänsterdräggen olidliga.Flickan som skulle slå vad med sitt "CSN"

Sannolikt ingår en del av Kamprads 6 miljarder i

skatt i denna överespeedade "adhd tös:s" CSNPå vems uppdrag granskar detta överskattade program?

Programmets affärside brukar ju vara att hänga ut tjänstemän ,som utför vänsterns utkorkade beslut.

Gärna socialarbetare , som stod näst sist i kön när hjärnorna delades ut.Så att Svenne Banan får svära lite mellan bibgolotto och kabel porren.Ikea har följt gällande lagstiftning, som alla stora företag vid skatteplanering.Då sitter rep för 150 miljoners död och babblar om moral.Mycket bra att Ingvar Kamrad sa rill reportern att han var sjuk i huvudet,klockrent.

2011-01-28 @ 17:06:54
Postat av: Jan Rume

Hyckleri ...http://janrumes.wordpress.com/2011/01/28/sverigedemokraten-bjorn-soder-misste-korkortet/

2011-01-28 @ 17:08:10
URL: http://janrumes.wordpress.com/
Postat av: Errbe

BRA THORALF, DET ÄR UTVECKLING SOM SKALL LYFTA OSSGör ett studiebesök i Göteborg också på det företag som i början hette SAAB SPACE. Det slogs samman med Ericssons rymdverksamhet, men är nu sålt till ett schweiziskt företag:http://www.ruag.com/space/RUAG_Space_SwedenDär har man i alla tider tillverkat de datorer ombord på Arianeraketerna som styr dess färd. Dessutom har de medverkat i flera satellitprojekt.Jag tror det företaget är viktigare än det statliga Rymdbolaget.2011-01-28 @ 17:25:12
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Körkort utfärdade av Kalle Ankas körskola kan inte dras in.Robin Shadowes : Det där med "Loppcirkus" är en

9-poängare.Ang Mango o Tang (Bildt o Billström)?:Landet vansköts av icke kompetenta mäniskor många

politiskt tillsatta precis som Sovjet och gamla DDR.

Varför skulle inte rymdfolket vara med där.?Bra att Thor-alf är en "njyfiken" man ,vi behöver

19999 till av den kalibern gärna igår.Sverige bygger på ett konstant inflöde av skattepengar från Svennebanan,som sedan skänks bort

till höger och vänster.Betänk då proffessor "Koll på läget" i gårdagens kunskapskanal : Svensk välfärd bygger på långvarigt förvärvsarbetande,AW Svensson har ju en talade länk till Expressen.Detta är fakta och mattematik, men inte fan bryr sej 7-klövern om det,man kör landet i botten,frågan är bara varför?Det värsta av allt är om dom skyldiga ställs rill svar så vet dom inte själva varför.

2011-01-28 @ 17:45:03
Postat av: Gubben o Gumman

I ett tidigare inlägg så berördes Samhall här på bloggen,idag när Gubben o Gumman var på väg til soppköket(sänkta pensioner),så mötte vi en Samhall bil.I bilen satt en man bördig söder om Gibraltarsundet.

Vår riksdagsman kanske kan fråga "Lövet" om hur många pensionsräddare i procent ,som finns på Samhall,lika bra att börja gräva direkt i sossarnas

dygnhög,partiet är slut nu gäller bara pang och smack över tid.Dessa ingår ju dessutom i kostnader för invandringen ,tänk om det är uppåt 20% på Samhall el mer.Samma princip gäller här som med instegsjobb för invandrare,för varje jobb blir en pursvenk utan.

Det är ett fakta som ingen sosseidiot kan förneka.Alltså dom vars släktingar har arbetat långvarigt.

Så att svensk välfärd skall fungera och då tex Samhall,icke premieinbetalarna kan"stämpla ut och gå hem även om det är långt...Svenskarna är ett folk det är synd om faktiskt.

Skulle någon köra fram sin kundvagn till ICA:s kassa

betala osv,och när detta är klart ,så tar kunden bakom den varufyllda vagnen och går,så skulle det sannolikt bli slagsmål på parkeringen.1 miljon invandrare eller ättlingar som jobbar till 50% och inte deltar i ett långvarigt förvärvsarbete.

Enligt PI så jobbar 10% av Somalier och tex Zigenare.Ett arbete som är ett måste för Sverige,det har

Svenne väldigt svårt att fatta tydligen.

2011-01-28 @ 18:10:56
Postat av: Jan Rume

Hyckleri !http://janrumes.wordpress.com/2011/01/28/sverigedemokraten-bjorn-soder-misste-korkortet/

Postat av: Hulda

@Jan Rume: Ja, du. Det kan inte vara lätt att vara avundssjuk. Men även en Sverigedemokratisk riksdagsman kan göra fel. Däremot gör de otroligt mycket bra för Sverige, så det överväger med råge...

Har du gjort något bra för Sverige idag...

2011-01-28 @ 18:59:11
Postat av: Gubben o Gumman

Enligt en undersökning av trafiksäkerhetsverket är det 50% större chans att en icke pursvenksvensk dam orsakar en olycka.Källa trafiksäkerhetsverket 2005.

(sannolikt är procentsatserna större idag)Enligt samma undersökning är det 70% chans att en icke pursvensk av hankön orsakar en olycka.Det Janne skall du sätta tänderna i .

Överkurs extrauppgift ikväll Pehr Gartons förehavande bakom ratten samt Per "Baldt" bakom barnvagnen,lycka till nu.Kommer du neråt varma länder Janne så titta på alla små vägkyrkor där en superförare mist livet.Visst känns det tryggt,glöm inte bilbältet och vurpollonet för säkerhets skull.

2011-01-28 @ 19:53:42
Postat av: LNhttp://www.youtube.com/watch?v=IEkelAsmcf4

2011-01-28 @ 20:11:06
Postat av: VoP

OT:

Är det någon som vet vad Jan Rume lider av? Kan vi hjälpa honom på något sätt.

2011-01-28 @ 20:50:30
Postat av: Lennart Andersson

Men det måste ni väl förstå att vi inte har råd med infrastruktur. Vi måste ju ta hand om alla små stackars ankarbarn.

2011-01-28 @ 21:26:19
Postat av: Robin Shadowes

VoP, tyvärr har dom stora mentalsjukhusen lagts ner annars hade ju det varit en solklar plats för honom. Det snackas ju emellanåt om att hyra fängelseplatser i Ryssland eller Baltikum. Kanske kunde vi även hyra platser på andra sorters anstalter?

2011-01-28 @ 21:59:05
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Jan Rume

Söder misste körkortet ...

Postat av: Jan Rume

Läs om det här...http://janrumes.wordpress.com/2011/01/28/sverigedemokraten-bjorn-soder-misste-korkortet/

Postat av: LN

Apropå Pat Condell’s video 20:11Islamskt våld mot kvinnor och flickor är en motbjudande verklighet i dagens Europa. Och att någon överhuvudtaget försöker använda lagboken för att undertrycka diskussionen om detta, är absolut inte vare sig upplyst eller rättrådigt utan raka motsatsen - det är skamligt, idiotiskt, fegt och oförlåtligt. Det är kulturell kontaminationen på lägsta kriminella nivå. Och vi, som nu lever i Europa - våra barnbarn kommer att få betala priset. De kommer att förakta oss, och alla andra som lever idag, för att vi lät det hända.

2011-01-28 @ 22:50:26
Postat av: MartinA

Jag vet inte vem Jan Rume är men vad är syftet? Det som är SDs uppdrag kan bara lösas i riksdagen. När invandringsfloden är stoppad så kan andra prioriteringar göras men just nu håller vi alla på att drunkna?

2011-01-28 @ 22:52:43
Postat av: LN

VoP undrade om vi inte kunde hjälpa herr Rume på något sätt. Var det inte någon av de flitigare kommentatorerna som hade läkarlegitimationen i behåll? Hur skulle det vara med 5 ml pentobarbital intravenöst? Nog skulle herr Rume då bli mindre ihärdig.

2011-01-28 @ 23:10:02
Postat av: Skånepåg

@ LNMilda Matilda LN. Detta är avregistrerat för humant bruk och får enbart användas av veterinärer för avlivning av djur!

2011-01-29 @ 00:08:17
Postat av: Jan Rume

Illa ...http://janrumes.wordpress.com/2011/01/29/sverigedemokrat-beskjuten-i-malmo/

2011-01-29 @ 03:11:00
URL: http://janrumes.wordpress.com/
Postat av: vmm

Jag är starkt positiv till mer utforskning av rymden. Jag skulle hoppa glädjeskutt om SD skulle driva rymdfrågor extra hårt. Utforskningen av rymden är viktig för mänskligheten men jag tror dom flesta också förstår att ett starkt svenskt rymdprogram skapar forskning och teknisk utveckling som på sikt tveklöst förbättrar Sveriges ekonomi och vår levnadsstandard. Kanske kan SD börja prata om en extra "rymdmiljard" som kan vara en permanent höjning av anslagen till svensk rymdforskning.Sverige bör kämpa för att bli en framstående rymdnation!

2011-01-29 @ 12:29:35
Postat av: Jan Rume

Först och främst vill jag rikat ett stort tack till rasisten Thoralf Alfsson som ägnat en hel postning till min ära på sin digitala dynghög

Detta är bra för det genererar träffar till min blogg där riktig fakta om SD finns, ett parti idag som håller på att spricka runt om i landet för att SD riks ska mjölka partistöd med 40% utav de de som sitter i kommunerna pengar som gör att SD inte kan föra lokalpolitik pengar som skulle gått till de lokala företrädarna.

Troligtvis har även Dragan Klarics blogg där denne släppt SD:s ordförandebrev gjort susen runt om bland SD folket landet runt

Sen Thoralf Alfsson var det lågt utav en person som utgers sig för att vara riksdagsman att hänvisa till medier han själv ratar . Detta visar åter att SD och dess folk inte gillar sanning haha. Lika illa är det att Thoralf raderar men det är väl att vänta av en feg krake som inte vågar bemöta ler åt pajasen Thoralf

Likaledes utelämnar han fakta om sig själv. 2006 träffade jag Thoralf i Karlskrona där SD hade möte på militärhemmet,Thoralf utmärkte sig direkt med sina rasistiska utspel men utav någon outgrundlig anledning har denne lyckats slicka partitoppen i röven så pass att de tagit honom till sig , eller ?

Knappast, Småland är SD:s sorgebarn läs SD:s egna veckobrev på Dragans Klarics blogg får ni se och som sagt när Thoralf är förbrukad åker han ut som alla andra.

Sen Thoralf det ryktas även vida om i Kalmarområdet att du var elak mot din fd. fru som lämnade dig, de säger du är en hustrumisshandlare , stämmer det Thoralf .http://janrumes.wordpress.com/

http://jrume.wordpress.com/

http://www.klaric.se/sd-distrikt-syds-ordforandebrev/

2011-01-29 @ 15:00:56
URL: http://janrumes.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0