FARHÅGORNA BESANNADESFarhågorna besannades under dagens debatt i kammaren om våldsbejakande extremism. Företrädare för 7-klövern med Beatrice Ask i spetsen föredrog att prata om all annan extremism än just den extremism som många svenskar idag upplever som det största hotet mot Sverige och dess innevånare. Islamisternas terror kan drabba vem som helst i det svenska samhället till skillnad från vänster och högergrupperingar som i stor utsträckning angriper varandra.

Vänsterpartiets Lena Olsson hade nog missuppfattat debatten då hon ägnade det mest av sin talartid åt rasism, den omvända rasism som idag blir allt mer påtaglig i samhället blundade hon däremot helt och hållet för.
Alla partier utom SD ägnade sig åt att förminska hotet och den verklighet som råder i vårt land och i hela världen där vi dagligen kan läsa om terroristhandlingar utförda av islamister. Oavsett om det sker i Ryssland, Irak, Egypten, Thailand, Somalia eller i Sverige så är det lika hemskt och oförsvarbart.

Jag hade ändå hoppats att debatten skulle varit något mer inriktat på de terrordåd som utförts och de som planerats i Skandinavien men så blev inte fallet och jag hoppas verkligen att de som såg eller lyssnade på debatten uppmärksammar detta faktum. Jag hoppas att även media uppmärksammar hur räddhågsna först och främst de rödgröna företrädarna är för att debattera islamism. Johan Persson (FP) var väl den enda som ändå snuddade vid detta.

Maria Ferms (MP) falska påhopp på SD och Jimmie Åkesson i sitt 4-minutersinlägg var långt under bältet men understryker samtidigt Miljöpartiets ”extremistiska” hållning i invandringspolitiken. Varför skickade inte Miljöpartiet fram Mehmet Kaplan i denna debatt?

Jag vet inte om jag hörde fel men jag uppfattade det som att Sven-Erik Österberg gjorde sig skyldig till ett riktigt påhopp på Socialdemokraternas rötter när han antydde att bruksorter och vitmakt miljöer hörde samman. Det borde fått många att höja på ögonbrynen. Om jag nu inte hörde fel.

Jimmie Åkesson följde sin linje väl, trots det kompakta motståndet från övriga partier. Slutklämman i hans sista anförande var precis det jag efterfrågat på min blogg vid ett flertal tillfällen. Nämligen att vi vill se så kallade ”moderata muslimer” trädda fram och försvara Lars Vilks rätt att publiceras sina karikatyrer och Nerikes Allehandas rätt att publicera teckningar som kan vara provocerande för muslimer och därmed visa att man står bakom pratet om ett öppet samhälle med demokrati och åsikts och yttrandefrihet.

Det kanske mest skrämmande var ändå kanske det raljerande som jag blev åhörare
till efter debatten utanför plenisalen då några kvinnor från de rödgröna ”skojade” om islamism. Någon var nykterist och undrade om hon då kunde räknas som islamist, en annan hade inget emot halalkött och undrade om hon då också kunde kalla sig islamist. Detta visar på en skrämmande naiv inställning till islamism som ideologi. Jag undrar om de även skojar om självmordsbombaren på Bryggaregatan på samma sätt. Mycket skall man få höra innan öronen trillar av!

Min uppfattning är att debatten borde gynna SD då övriga partier så fullständigt mer eller mindre vägrar debattera enbart islamism och islamister, utan istället låter debatten handla om andra liknande problem i samhället.

SR, SVT, Expressen, Aftonbladet, SvD

UPPDATERING

Richard Jomshof har skött debatten om skolan
på ett alldeles strålande sätt. Jag tror att många ledamöter och politiska journalister uppskattar hans anförande under debatten. Jag tror även att de är lite anvundssjuka över att inte kunna uttrycka samma saker på grund av den politiska korrektheten.

Miljöpartiets debattör Jabar Amin föreslog att utbildning i grundskolan skulle ske på flera språk och uppgav Botkyrka kommun som ett exempel. I Botkyrka kommun är svenskar sedan några år i minoritet. Är det den utveckling som övriga Sverige nu väntar på. Då pratar miljöpartiet inte integration eller assimilering utan en lagfäst segregation av vårt land. Ännu ett exempel på miljöpartiets extremistiska invandringspolitik som skrämmer mig. 

Det märkliga är att de punkter som Richard Jomshof tagit upp i sina anförande inte får något gehör från något av de andra partierna. Jag undrar vad sveriges lärara anser om debatten och framförallt sveriges elever. Richard Jomshof har helt säkert övertygad mer än 5-6 procent av de som lyssnat på denna debatt. Därmed har SD gjort storslam i dagens debatt.


Kommentarer
Postat av: sten

Jag reagerade också på Österbergs tal om bruksorter och vit makt miljö. Det här uttalandet var en riktig pungspark på hans egna väljare.

2011-01-26 @ 12:19:37
Postat av: AWSvensson

Jag flyttar fram min kommentar då den får gälla som bifall till bloggägarens inlägg.

Angående den sk debatten , hörde den sporadiskt på en hackande länk. Varför sänder man den inte på radio så även vi yrkesverksamma kan lyssna. Någon överspacklad dam rabblar upp en massa händelser där kristna varit inblandade , någon från 1987, vilket tyder på att de knappast är relevanta i detta sammanhang.Skulle Jimmie räknat upp alla islamska terrordåd så hade man fått utöka debatten till flera dagar. Finns inget problem så kan man heller inte lösa dem, det vanliga bullshittet med utanförskap och annat dravel när undersökningar visar att det i många fall är högutbildade, det var inte någon kamelskötare som flög in i World Trade Center.

2011-01-26 @ 12:22:35
Postat av: Kalle

Tack för ditt inlägg Thoralf. Håller med dig fullkomligt. Man blir skrämd ända in i hjärteroten på det sätt som de andra riksdagsledamöterna behandlade den allvarliga debatten. De ville för allt i världen förminska den till noll och inte. I deras ögon var det en stackars man som endast begick självmord i Stockholms julhandel.Dessa politiker hade säkert låtit på samma undanflyende sätt om denne självmordbombare hade tagit med sig 20-30 julhandlande stockholmare med sig i döden.Dessa politiker verkar inte ha en aaaning om grunden i islamism. SD måste vara pedagogiska om islam om och om igen ända tills dessa strutsar till politiker förstår vilken värld vi lever i. Men det är tveksamt om de VILL förstå den. De lever så bra i sin skyddande verkstad.

2011-01-26 @ 12:23:20
Postat av: Jon

Inte kan vi väl ha sett samma debatt, Thoralf? För i den debatt jag såg fick Jimmie Å storstryk av sina motståndare. Som alltid kom han med generaliseringar och hade svårt att lämna källhänvisningar, han kunde inte svara på hur SD tror att terrorbekämpningen blir bättre när partiet per automatik röstar nej till allt som har EU stämplat på sig och han hade inte förmågan att sätta in frågan i ett större perspektiv. Jag skulle säga att han var ovanligt blek idag, ja nästan trött. Men jag har märkt det: när andra partier nu tar diskussionen så blir han lätt överkörd.

2011-01-26 @ 12:24:39
Postat av: Notarien

"Debatt med fanatisk drömmare". 2 minuter efter avslutad debatt (10:47) hade Expressens ledarblogg publicerat den redan färdigskrivna senaste hatartikeln om JÅ och SD. Något konstruktivt resonemang kring debattens ämne kunde som vanligt ej urskiljas! Är någon förvånad?

2011-01-26 @ 12:26:12
Postat av: Jon

Rubriken på debatten var ju "Aktuell debatt om våldsbejakande extremism", inte "Aktuell debatt om våldsbejakande islamistisk extremism". Hur kan man då kritisera partier för att sätta in den islamistiska extremismen i ett större sammanhang och se att det finns likheter mellan alla extrema rörelser - oavsett om de är islamistiska, högerextrema eller vänsterextrema?

2011-01-26 @ 12:34:05
Postat av: Thoralf Alfsson

StenDå hörde jag inte fel under debatten. Precis som du skriver var det en riktig pungspark på den socialdemokratiska rörelsens kärna. Jag har jobbat på ett pappersbruk och bott i ett brukssamhälle och känner inte igen Sven-Erik Österbergs liknelse. Nu kommer givetvis inte media lyfta upp hans groda, det skulle kunna vara en riktig mina i hans försök att bli partiledare.JonVad jag hörde kom ingen annan av debattörerna med några källhänvisningar, förutom SÄPO som även Jimmie hänvisade till.

Dessutom förespråkar SD ett samarbete mellan länderna när det gäller brottslighet men det behöver naturligtvis inte innebära att det måste ske inom ramarna för EU. EU är mycket trögarbetet och ett lagförslag kan ta 10 år innan dessa kvarnar malt färdigt. Dessutom kan vissa länder dröja med att införa ett EU-direktiv.Om Jimmie Åkesson övertygar mer än ca 6 procent av åhörarna har SD vunnit debatten! Det är jag övertygad om att Jimmie gjorde!

2011-01-26 @ 12:34:36
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: AWSvensson

När andra partier nu tar diskussionen så blir han lätt överkörd, Jon har du några konkreta bevis eller generaliserar du?

2011-01-26 @ 12:36:02
Postat av: Jon

AWSvensson, jag såg det idag och jag såg det senast i måndags när Jimmie Å var i Engelbrektskyrkan (då var det i och för sig inga andra politiker där, men han hade lika svårt att svara på kritiken från en biskop och en journalist som från sina politiska motståndare).Thoralf, först tack för att du svarar! Det låter så klart bra att samarbeta med andra länder, men varför då säga nej till den samarbetsform som redan finns? Jag menar inte att man behöver vara positiv till EU, men jag har svårt att förstå varför man per automatik måste säga nej till allt som har med EU att göra. Varför inte ta till sig det som är positivt - alltså samarbetet i tex terrorbekämpningen med informationstutbyten - och sedan ta diskussionen i de sakfrågor man inte gillar. Nu blir lätt lite löjligt när enda skälet till att man säger nej till ett förslag är att det är ett EU-förslag. Det är ungefär som när Miljöpartiet en gång i tiden sade nej till allt som var bra för miljön bara för att det kom från EU.Det ges lätt en bild att inga andra partier vill diskutera islamistisk extremism. Jag får väl citera Johan Linander (C) i dagens debatt: "Under det senaste årtiondet så har den religiösa våldbevakande extremismen, och då framförallt den islamistiska våldsbevakande extremismen, blivit vanligare och fått större uppmärksamhet i Sverige och Europa". Hur kan det vara att sticka huvudet i sanden?2011-01-26 @ 12:56:04
Postat av: Ulrik

När det finns sådana som Jon. Så blir man mörkrädd.

Islam är det största hotet, sen andra världskriget.

Lär dig det Jon.

Att det finns så många naiva och dumma svenskar i detta landet.Då börjar man undrar, om inte landet är slut för gott.Jag vill bara säga också till svenska befolkningen. Vakna upp !

2011-01-26 @ 13:03:51
Postat av: alexander louhichi

http://alexanderlouhichi.wordpress.com/2011/01/26/hur-tror-jimmie-akesson-unga-muslimer-runt-om-i-sverige-reagerar-pa-hans-kampanj-mot-islam/

2011-01-26 @ 13:17:07
Postat av: kalle2

tack thoralf för vi får läsa om hur det går till i RISK-dagen!

skrämmande att de omdömeslösa och naiva ja rent av lata sinnesslösa representanterna från 7 klövern får vanstyra vårat land. ock dessa konsekvenser drabbar äldre på äldreboenden, skolbarn i skolan, sjuka i första hand.se detta inslag som motvikt till idioterna i 7 klövern. på rymdforskningsstationen förekommer inget tok. tänk er en muslim som skall ha fredagsbön i rymden!

se till att få en naturvetenskaplig gymnasieutbildning som grund till era barn och barnbarn så inget tok kan nå deras sinnen.http://www.ur.se/play/159359

2011-01-26 @ 13:21:35
Postat av: Thord.

>Österbergs tal om bruksorter och vit makt miljö<Kan någon händig person fixa till en videosekvens av just det?

2011-01-26 @ 13:22:13
Postat av: MatsBern

Rövskallen David Baas på Expo blaskan Ex pressen är ett riktigt bottennapp,en större SD och svenskhatare får man leta efter.http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.726622!defaultImage/62750757.gif

Med det sagt så gjorde SD helt rätt i att det var Jimmie Å som anförde i denna viktiga fråga.Dom andra som fortfarande lever i sin skyddade verkstad skickade upp nollor som miljömuppen Maria Ferm.Det går inte att föra en seriös debatt med dessa verklighetsfrånvarande individer.

Att Åkesson och SD var vinnarna både i denna debatten och den med den lesbiska biskopen,det står utom allt tvivel.

2011-01-26 @ 13:32:20
URL: http://gudmundson.blogspot.com/
Postat av: kalle2

de rödgröna madammerna borde se på Truthtube.tv och se hur 12 åriga grabbar indoktrineras att utföra mord i form av beading ( tror att multikulti fenomenet "ensamkommande barn" är fd barnsoldater med extrema upplevelser i sinnet som är sleping cells som väntar på orders)de kan ochså se hur tjetjenier utför beading på ryssar med "fel" tro.

dessa videofilmer är vad muslimerna själva filmat och laggt ut.

med vilken rätt har de naiva 7 klöver politikerna rätt att dra in Sverige i ett inferno ?om nu den sektliknade extrema varianten av Islam är skapad utifrån girighet om kampen till naturtillgångar så kommer inte Sverige bli utanför den inferno. vi har ju uran i marken värt hundratals miljarder, skog, järnmalm, ädelmetaller och ett lydigt folk som arbetar och håller käft. så Swediztan är nog högst upp på önskelistan hos många makthavare.

2011-01-26 @ 13:36:12
Postat av: Anders

Är det tillåtet att vara lite småaktig i dessa högtidliga sammanhang?

Att välja ett nick som "Notarien" förpliktar! En "notarie" bör ha ögonen på skaft -

om han inte jobbar vid en svensk domstol, förstås.

Men den här verkande "notarien" kanske har skygglappar på.

Han "noterade" inte att frågan han drar upp

redan var påtalad - näst sist i förra tråden. Medgives, en struntsak, som föranledde ett skratt.

2011-01-26 @ 13:38:59
Postat av: kalle2

de multikulti kramarna blir ju rika på inkomster och feta arvoden från seminarier,projekt, mm från massinvandringsindustrin.

biskopen "Brunnit" säger ju själv i debatten med åkesson att många invandrare bor där det är billigast i förorten. varför flyttar hon inte dit då? när hon flyttade ifrån karlkrona pga av det var för mycket etniska svenskar där!helt otroligt vad de hycklar. maria ferm vad vore hon utan att vara politiker? vad kan hon få för arbete utan utbildning och fd drogberoende pundare. nu lever hon gott på 56 000 kr /mån. och efter en "språkrörsperiod" får hon livslång försörjning av våra skattepengar. och som tack får vi skattebetalare sänkt välfärd under existens minimum.HÖG TID ATT SD BILDARE EGET MEDIABOLAG!

ingen av medelsvensson som inte aktivt söker info om denna riksdagsdebatt kommer få veta vad som sagts i vanliga fulmedia.

2011-01-26 @ 13:52:54
Postat av: Robin Shadowes

Den här taktiken har dom snackat ihop sig om över jul-lovet. Det luktar en hund begraven eller snarare en hel kennel när dom ändrat reglerna till att inte tillåta enskilda repliker. Det är för bra för att bara vara en slump. Poängen var förmodligen att kunna förvägra er en ny debatt med ursäkten att "det har vi redan avhandlat".

2011-01-26 @ 13:53:11
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: kalle2

hur sjukt Politisk korrekt kan man bli?björklund säger i samma mening:"de dåliga skolresultaten beror på att elever inte kan svenska, att påstå invandringen är orsak är trams" tidkod ca 13:56 på riksdagens webbtv.http://www.riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____7166.aspx

2011-01-26 @ 14:03:50
Postat av: Hm

Sign Jon gör ett misstag när han försöker göra svart till vitt. Vi som läser och kommenterar här är politiskt intresserade och har alltså själva hört o sett debatterna. Mao så vet vi att Åkesson vann debatterna solklart. Särskilt debatten i kyrkan kunde jag följa så när som på de första minuterna. Åkesson sopade golvet med de andra och det vet Jon. Så vill han försöka lura läsarna är detta fel forum. Försök med expressen eller något liknande!

2011-01-26 @ 14:05:20
Postat av: Notarien

@Anders. Jag kommenterade bara dagens bloggpost om debatten. Föregående post "EN DAG" handlade ju om vad TA gjorde igår tisdag, så den hade jag lämnat. Har du själv något att säga om själva debatten? Är rädd för att de största skygglapparna sitter på dig.

2011-01-26 @ 14:08:07
Postat av: Jon

Hm, visst kan du hävda att Jimmie Å vann debatterna, men jag har ändå svårt att se hur någon som inte har svar på tal, som inte kan bemöta den kritik han får eller svara på direkta frågor kan ses som vinnare av en debatt. Eller för den delen - som i Engelbrektskyrkan - motsäger sig själv. 39 minuter in i samtalet säger Jimmie Å att invandrare ska få bygga moskéer i Sverige, bara de är byggda i en svensk arkitektonisk stil (vilket ju innebär att han måste välkomna moskén på Söder i Stockholm, som är en gammal kraftstation ritad av Ferdinand Boberg). Men sedan, ungefär 1 timme och 33 minuter in i samtalet, säger han att han inte vill ha någon särlagstiftning. Det är nämligen ett hot mot välfärdssamhället. Men hur har han då tänkt att han ska lyckas ha en statlig reglering på vissa byggnader men inte på andra. Självklart genom just en sådan särlagstiftning han säger sig inte vilja ha. Tydligare än så kan hans brist på logik inte bli!

2011-01-26 @ 14:22:03
Postat av: Thoralf Alfsson

JonDu grundar all din argumentation på vad Beatrica Ask sa om att SD säger nej till allt i EU-nämnden. Vänsterpartisten Jonas Sjöstedt anklagar istället SD för att inte säga nej till olika frågor i EU-nämnden.Vem är det som ljuger? Ask eller Sjöstedt?

2011-01-26 @ 14:22:54
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Charlie Levin

Enda sättet att avslöja SD:s verkliga agenda är att låta dess företrädare beskriva sin poliktik och vilka konsekvenser den får för Sverige.

De är alldeles för lätt att driva missnöjespolitik och om man dessutom får något slags matyrskap så kan man bara på grund av detta locka till sig tillräckligt många förvirrade väljare för att passera 4% spärren.Åkesson är slipad och relativt duktig på att ducka för besvärliga frågor men han har andra partmedlemmar i riksdagen på vilka brunskjortan lyser igenom mycket tydligre. SD kommer själva att avsljöa att man i grunden är ett enfrågeparti med en odemokratisk och otäck dold agenda. Det kommer att gå på samma sätt med SD som det gjorde en gång för gamla extremvänstern typ KPMLR. Ett parti med några få åldrade medlemmar som sitter och drömmer om fornstora dar.Däremot skulle jag gärna vilja hamna på SD:s svarta lista. Ser det som en stor komplimang om man kan få bli uppsatt på denna lista.

Postat av: WMB

Eftersom man enligt riksdagens hemsida inte tillät några repliker den här gången, tycker jag det var fel att kalla detta för en debatt.Här finns emellertid en inspelning med enbart Jimmie Åkessons inlägg. Den är värd att lyssna på och ta till sig, inte minst för Jon, som kanske inte uppfattade vad Jimmie egentligen sa bland det eniga 7-klöverpartiets till leda upprepade meningslösa pladder.http://www.youtube.com/watch?v=txKywMfPnVA

2011-01-26 @ 14:30:35
Postat av: Inge sandén

Tack Thoralf för ditt klargörande av debatten.

J.Åkersson vann självklart debatten,då han står för allt som är sant och rätt och behöver inte som de andra,ta till med nya lögner för att försvara tidigare lögner.

Vidhåller att sedan islams irrläror, som inte har

förändrats något märkbart på 1500 år,gjorde sitt intrång på svensk mark,så började det elände som vi nu varje dag ser och läser om.

Vi skall inte ha några imamer och moskeer,som fritt få predika sin hatlära utan att bli emotsagda.

Vi kan inte ta in en politisk religion i samma ögonblick som svenska folket lyckats med att reformera kristendomen med att t.ex. det är fritt fram att tillhöra eller utträda kyrkan och ej längre anses som syndigt att dansa jitterbugg på en Långfredag.

Islam och islamism står för allt som vi i detta land de sista hundra åren kämpat för att få bort och lyckats med.Särskilt då islams kvinnoförtryck och en kvinnosyn som delvis också fanns i vårt land i början av 1900-talet.

Islamisterna i vårt land kan åka hem till sina ursprungsländer och reformer islam innifrån som vi gjort med kristendomen.Sedan att också kyrkan flippat ur,visar ju hur farliga dessa islamister är.

Nazism,kommunism och islamism är tre identiska totalitära läror.Innan vi fått bort den tredje,lär vi inte få någon ro i detta land.Dom två andra har vi besegrat,även om vänsterkärringen påminde om hennes föregångare som prisade Stalin och hans dödande av 30 miljoner oliktänkande.

I mina ögon är dessa riksdagspolitiker som i dag med alla konstens medel försökte slingra sig ur att det enbart är dessa islamister som är ett hot mot vårt land,är samma sorts människor som Torgny Segerstedt kämpade emot,som med Aftonbladet som språkrör prisade nazismen ända tills det stod klart att hitler skulle förlora kriget.

Jimmie Åkersson är vår nye Torgny Segerstedt,som modigt vågar stå upp mot dessa falska PK-iter.Vidare är det som så, hade denne islamistiske självmordsbombare lyckats med sitt uppsåt att döda ett hundratal oskyldiga julhandlande människor hade varken @ Jon eller dessa sverigefientliga politiker i dagens riksdagsdebatt varit så stora i truten.

Förlåt att det blev lite för långt,men pulsen var så hög efter debatten,att i ett egosyfte att få leva några år till och få se hur Sverigedemokraterna kommer att få rätt i sina varningar för den islamistiska framfarten i vårt land Sverige,var jag tvungen att skriva av mig min frustation

2011-01-26 @ 14:33:03
Postat av: Jon

Thoralf, jag tar gärna emot information om vilka EU-förslag ni sagt ja till.Så här skriver Kent Ekeroth och Erik Almqvist i sin motion om datalagringsdirektivet:"Eftersom införandet av EU-direktiv dock är tvingande med vite som sanktion är det ej möjligt för Sverigedemokraterna att ta ställning för eller emot ett införande av gällande lagförslag."Visst, ni tydliggör sedan er inställning i frågor "som inte direkt omfattas av direktivet", men det hjälper ju knappast när ni väljer att inte ha en åsikt om en av årets viktigaste förslag inom brottsbekämpningen!

2011-01-26 @ 14:37:43
Postat av: pauwi

Det är bara en tidsfråga innan den verklighetsfrämmande attityden, som de sju gamla riksdagspartierna är inpyrda med, kommer att ersättas med insikt - om man bortser från socialisterna och de extrema miljöpartisterna.Dessbättre finns det politiker i Europa som efter flera decenniers erfarenheter kommit fram till att "Multikulti ist gescheitert!"

Riksdagens multikultikramare börjar mer och mer likna zombies som vandrar omkring i blindo.

2011-01-26 @ 14:40:03
Postat av: Lars-Inge

@ Charlie Levin"Ett parti med några få åldrade medlemmar som sitter och drömmer om fornstora dar."Har du totalt missat hur det gick för SD i skolvalet i höstas eller hittar du på vad som helst, då du inte har något vettigt argument att komma med?

2011-01-26 @ 14:43:53
Postat av: Jon

WMB, jag tycker i så fall det är mer ärligt att lyssna på hela debatten, eller vad man nu vill kalla det (håller med om det är en konstig form när talarna inte får repliker på varandra). Här är samtliga talares anföranden.http://riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____3383.aspx

2011-01-26 @ 14:44:39
Postat av: Hm

@Charlie Levin

Vill gärna ha ett klarläggande. Jag har röstat på Sverigedemokraterna. Anser du att jag därmed är en förvirrad väljare?

Sedan är jag väldigt nyfiken på SD:s svarta lista, den har jag inte hört talas om förut. Var har du skaffat information om den?

2011-01-26 @ 14:48:27
Postat av: kalle2

http://www.riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____3383.aspxman blir skrämd av vad Österberg säger är det ett toppen av isberg han kläcker ur sig? så svenskar som inte tycker om mångkulturen på småorter klassas som vitmakt sympatisörer, och övervakningen skall utföras på allt fler svenskar som kan tänkas ha sverigevänliga åsikter!man kan höra hur 7 klövern har pluggat in samma talskrift. de kunde ha en person som gemensamt språkrör för 7 jklövern angående mångkulturfrågor, de tycker ju exakt likadant.man får hoppas Sverigeblocket får fler väljare 2014.

2011-01-26 @ 15:03:51
Postat av: toksverige

Det var ingen debatt. Alla sprattlade emot, vänstern slängde ur sig en massa känslor och Jimmie fick servera SD:s tankar. Detta gynnar bara SD.

När ska dom andra fatta att dom bara kan vinna tillbaka röster genom att hålla sig till fakta och sluta flumprata om allas lika värde, demokrati, blablabla. Fram med konkreta lösningar eller knip igen.

2011-01-26 @ 15:30:11
Postat av: kalle2

komentar nr 77 björklund säger emot sig själv i samma mening!http://www.riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____3383.aspxvälj 2, aktuell debatt/2011-01-26) tryck på [hela debatten] och nederst [nästa tal] 2 ggr.hoppas nån lägger upp detta på youtube. hoppas sveriges riksdag(riskdag) kan lägga lite av de 1200 miljarder i årskatt på webbtv. den är värdelöst.

2011-01-26 @ 15:40:50
Postat av: AWSvensson

Jultomtesyndromet genomsyrar retoriken från 7 klövern,

kan man bara belysa sin extrema godhet så drunknar allt som har med vett och reson , alla vill höra om den givmilde tomten , en tomte som ska förklarar att det blir inga julklappar pga pengabrist blir ett fall för Uppdrag granskning. Vi som har förmågan att sålla bort denna retoriksmörja och vaskar fram substansen märker en avsaknad av densamma, på ren svenska skitsnack.

Att Richard Jomshof tog hem debatten när det gäller skolfrågor är lätt att förstå. Utnämnd av elever till den bästa lärare de haft fick han sparken i Växjö för att han var Sverigedemokrat. Det är lättare att beskriva en egenupplevd verklighet än hänvisa tillrättalagda utredningar.

2011-01-26 @ 15:44:03
Postat av: kalle2

jomshof tar ju det som är relevant, 7 klövern vältrar sig som vanligt i retoriska fantasier.allt som förstört alla verksamheter är ju att staten och kommuner skall köpa och sälja av varandra. ädelreformen från 1991 i sjukvården.

likaså borde staten ha ansvar för skolan. nu kan alla skylla på varandra och ingen tar ansvar. köp och sälj. underhåll av järnväg läggs ut på privata företag och statliga infranord. ingen vill betala och det skall vara så billigt som möjligt.http://www.riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____3383.aspx?op=anf&anf=1111101260076340112sd debattinlägg är ju fantastiskt bra, synd att allmänheten inte får höra i fulmedia. bara extra intresserade ser på webbtv.2011-01-26 @ 15:59:35
Postat av: Jon

Toksverige, kan du berätta för mig vad Jimmie Å:s konkreta lösningar på islamistisk terror var i debatten idag? Det enda jag hörde var att vi ska kartlägga de islamistiska attityderna i samhället, att vi ska ha skärp lagstiftning (hur undvek han dock att säga) och en nationell handlingsplan. Det låter precis som vanligt politiskt flumsnack.

2011-01-26 @ 16:05:25
Postat av: AWSvensson

Stopp för all vidare import av muslimska välfärdssnattare.

Förklara för muslimerna som finns här att det är arbete som gäller, vilket innebär för huckletanterna att slänga sina hucklen och börja jobba, detsamma gäller för den manliga delen dvs jobba. Vägran innebär eget försörjningsansvar. Det åligger kommuner, stat och landsting att skapa fram jobb och trakassera dem.

Minsta tecken på extremism och kriminalitet , retur avsändaren, gäller alla vars uppehållstillstånd hängde på personen ifråga.

Förklara en gång för alla landets lagar vilka innebär att Muhammed likställs med Kalle Anka.

En försiktig start att börja med.

2011-01-26 @ 16:19:11
Postat av: toksverige

Jon, det är väl konkret som Jimmie säger.

Vad sa tex dom andra?

2011-01-26 @ 16:52:18
Postat av: toksverige

Hittade lite tråkig läsning på en moderat muslims hemsida.

http://darulhikma.wordpress.com/2010/12/15/sjalvmordsbombaren-i-stockholm-del-2/Här får muslimen vägledning hur man ska leva fredligt. Jag skojar inte.Utdrag:

Fråga: Hur lyder domen om att utföra självmordsattentat mitt bland judar?Svar: Jag anser, vilket vi har antytt flera gånger tidigare, att det inte är korrekt, ty det är självmord.Vad säger man om det? Det största problemet är att det är självmord...

2011-01-26 @ 16:55:25
Postat av: Gubben o Gumman

-Mona Sahlin "midsommar och annat trams" AVGÅTT

(Partiet sjunker som en multkulti gråsten)

-Fredrik Reinfeldt "svenska barbariet" KVAR

-Jan Björklund "skylla dåliga skolresultat på invandrare är bara trams" KVARTidigare i skoldebatten användes fakta om bla jippieområden med skolresultat problem i klass 1-3.Herr Björklund står och ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet,statistik är ett sannings enligt språk Jan Björklund.Janne lyssna på Jomshof han är kvar längre i politiken än du,det är tokgaranti på det.En ny spik i kistan hos klubben för politiskt korrekta clowner.(Viss fördröjning sker)Denna lögn skall SD påminna Björklund om med fakta 24 timmar varje dygn.Tänk att stå och skära halsen av sin egen politiska

karriär med en total lögn,när statistik finns.Hänger du med Timmy eller skall vi skriva det hela igen.?

2011-01-26 @ 16:58:19
Postat av: Jon

De höll sig borta från populismen och konstaterade att det redan finns kartläggningar och en strategi mot terrorism. Men det hjälpte ju inte - terrordådet i december skedde ju i alla fall. Så frågan blir: hur ska ännu en kartläggning och ännu en handlingsplan stoppa islamistisk extremism? Är det verkligen allt SD har att komma med?

2011-01-26 @ 16:59:19
Postat av: Putte

Vad är din agenda Charlie Levin? En ny förintelse, fast denna gång av svenskar? Det är ju precis det dina islamistpolare vill. Fredde Quisling anser att svenska folket är barbarer, Mona Muslim anser att vi inte har någon kultur och Måddan anser att det är invandrarna och inga andra som har byggte Sverige, så där lär väl ni islamistkramare och islamister ett starkt stöd. Förvirrade väljare?? Du menar såndana som är kapabla att tänka själva och inte rapar vänsterfloskler som de har blivit hjärntvättade med sedan dagis. Gissar att du är folkpartist, för där trivs de största idioterna, som är så uppblåsta av självgodhet att de ser sig själva som mall för hur människor ska vara.

2011-01-26 @ 17:04:43
Postat av: Jon

Putte, jag trodde det var SD:arna som var uppblåsta av självgodhet. Det brukar nämligen vara dom som vill bestämma hur alla andra ska klä sig, vad de ska äta, sjunga för sånger eller ha för religion. Snacka om att ha sig själv som mall för hur andra människor ska vara!

2011-01-26 @ 17:16:46
Postat av: Lars-Inge

@ Jon"Det låter precis som vanligt politiskt flumsnack."Något som du verkligen tycks behärska. Hur sjutton tror du att detta skall hinnas med i detalj då debatten utvecklades till en form av pseudodebatt. 7-klövern gör allt för att sabotera denna debatt och på ett rent ut sagt löjeväckande sätt går som ”katt kring het gröt”, när alla innerst inne vet vad det är frågan om.Beträffande ”kartlägga de islamistiska attityderna i samhället” är det med stor sannolikhet ingen större skillnad mellan Sverige och vad som framkommit vid liknande undersökningar i Storbritannien. Något som Åkesson, och även vi som inte är intresserade av PK-hyllningarna, vill ha kunskap om genom en motsvarande svensk undersökning. Hur den brittiska ser ut hittar du enkelt utan min hjälp, eftersom du genom dina inlägg har visat dig behärska att leta fram det siffermateriel som du anser passar lämpligast att använda för att försöka svärta ner SD.Du har nu plötsligt i samband med den aktuella riksdagsdebatten dykt upp på flera bloggar med i stort sett samma materiel. Man kan ju undra om du inte har en nära anknytning till ett visst parti, och din väsentliga uppgift är att vara troll på ”besvärligt populära bloggar” utan att tillföra debatten något av värde. Då gärna i form av oskyldiga och idiotiska frågar för att få bloggägaren att enligt klassiskt mönster lägga ner onödig och värdefull tid på att besvara dessa, när du kan hitta svaren på SD:s hemsida om du själv bekvämar dig att leta.

2011-01-26 @ 17:21:47
URL: http://sverigedemokraterna.se
Postat av: Jon

Lars-Inge, att ifrågasätta och peka på hålen i resonemangen är inte att "vara troll". Sverigedemokraterna har ju med rätta alltid hävdat att ingen vill diskutera det här frågorna - då måste det väl vara ok att diskutera dem även om man inte håller med SD. Eller vill du att det här bara ska vara en blogg för inbördes beundran?Det finns ett kort och enkelt svar på din insinuation att jag tillhör ett annat parti: nej.

I så fall hade jag nämligen skrivit det och jag ser egentligen inte vad det hade gjort för skillnad.

2011-01-26 @ 17:34:17
Postat av: maminka

Svar till Charlie Levin: Jag försökrar dig att jag, som har röstat på SD inte är förvirrade väljare, som du så gärna tror att SD väljare är.

Jag visste vad jag gjorde och ska göra i fortsättningen. Om du tycker att Jimmies andra partimedlemmar i riksdagen "på vilka brunskjortan lyser igenom" som du skriver, kan jag påminna dig då om:Socialdemokraternas förflutet som tillammans med centers fd bondeförbundet var vid starten av "Statens institut för rasbiologi" genom soc.dem Alfréd Petrén och Nils Wohlin från Bondeförbundet.Fredagen den 13 maj 1921 fattade riksdagen utan omröstning beslut att upprätta "Statens institut för rasbiologi". Bakom detta fanns en motion som framfördes och undertecknades 13 jan 1920 av ledande politiker-från höger Arvid Lindman och socialdemokrat Hjalmar Branting. Motionen skrevs tillsammans av soc.dem. riksdagsmannen Wilhelm Björk tillsammans med anatomiprofessorn i Uppsala Vilhelm Hulkrantz, Herman Lundborg och Robert Larsson. Vi alla vet vad de sysslade med i detta institut långt till på 70-talet.Även Vänsterpartiet har bruntfärgat förflutet - fast det var kommunister med röda fanor. Fascism och kommunism (och islamism för den del) är likvärdiga totalitära politiska system. Ja, islam är inte bara religion, är även ett totalitärt system som tar anspråk på hela människan.

Tala om hyckleri när du skriver om bruna skjortor. Glöm inte vilken politik fördes av svenska politiker under 2:a världskriget.Svar till Jon: Konstigt att fast vi såg och hörde samma debatt i Engelbrektskyrkan-uppfattade vi talet från Eva Brunne och Jimmie Åkeson på olika sätt. Du kanske hade "öronproppar" och "ögonbinda"?? Eva Brunne hade svårt att bemöta Jimmie med sanningsargument. På detta reagerade minst 2 st åhörare och vände sig till henne för klargörande. Om du inte kommer ihåg detta, kan du se detta en gång till-finns på nätet.Svar till Thoralf: Jag satt på åhörarplatsen idag och hörde hela förmiddagsdebatt. Min bedömning: Jimmie talade utmärkt och kunde klargöra att vi måste ta terrorism-i nuläge från islam på allvar, men andra riksdagsledamöternas tal var "kvalificerad trams" som min bänkgranna uttryckte Jag instämmer.

2011-01-26 @ 17:34:34
Postat av: Putte

@Jon, Du menar till skillnad mot patrasket i 7-klövern som bara vill bestämma hur vi ska tycka och tänka och vilka åsikter vi får ha.

2011-01-26 @ 17:35:27
Postat av: Putte

Ser ni skäggiga män med hängrövsbyxor och virkeduk på huvudet så kan jag garantera att de är islamister. Det vet alexander louhichi också, så antingen stöder han dom eller också är han rädd för dom.

2011-01-26 @ 17:38:31
Postat av: Lars-Inge

Bifogade länk till Björn Söder om dagens debatt.@ Jon

Läs min kommentar en gång till eftersom hålen tydligen finns på annat ställe än du påstår. Du verkar även vara expäärt på att missförstå och uttrycket "tagit del ej förstått" tycks passa utmärkt i ditt fall!

Postat av: Jon

Putte, kan du peka på något lagförslag som de andra partierna lagt fram där de vill kontrollera vad du ska tänka och tycka? Den här bloggen och det faktum att SD sitter i riksdagen är väl bevis nog på att du får tänka och tycka vad du vill.Däremot räcker det att lyssna en kort stund på Jimmie Å för att inse att han vill bestämma vad vi ska tro på, vad vi ska äta och hur vi ska klä oss.

2011-01-26 @ 17:43:10
Postat av: Stefan K

Vill någon förklara för mig vad historien om den muslimska kvinnan i Tomelilla som utsattes för snöbollskastning hade att göra i en debatt om våldsbejakande extremism?

Som vanligt hade V och Mp:s representanter inget att säga, utan bräkte på med sedvanliga floskler om rasism, nazism och SD:s mörka förflutna.

Dessa partier har överhuvudtaget inget intresse av att debattera sakfrågor som belyser deras nya kelgrisar i dålig dager.

2011-01-26 @ 17:45:45
Postat av: Jon

Lars-Inge, menar du på fullt allvar att Jimmie Å inte hade möjlighet att i detalj berätta vad SD vill i den här frågan. Han fick ju gå upp i talarstolen vid tre tillfällen just för att berätta det! Jag håller med om att det blev en pseudodebatt, men desto större möjligheter för SD att verkligen berätta vad man vill.

Den chansen tog man inte idag enligt mig.Om du vill att jag ska läsa en brittisk undersökning får du länka upp till den. Jag har absolut inget emot en kartläggning av islamistisk extremism i Sverige, tvärtom. Men jag tycker det är oerhört naivt att tro att det tillsammans med en handlingsplan ska stoppa den här extremismen, vilket var de enda konkreta förslagen SD presenterade idag. Eftersom det var partiet som ville ha debatten så hade man ju kunnat tro att de skulle ha mer på fötterna, och jag är förvånad över att man inte hade det.

2011-01-26 @ 17:57:13
Postat av: Lars-Inge

@ Jon

Här en förkortad version på svenska, om det nu är så att dina engelska kunskaper hindrar dig från att leta rätt på ett flertal mera omfattande artiklar som berör ämnet.För övrigt, hur tror du att ett litet parti skall kunna dra upp detaljerade riktlinjer för hur en sådan undersökning skall gå till, när man möts av en komplett ovilja att ens förstå vad det rör sig om. Åkesson pejlade stämningen och möttes av ett totalt "oförstånd". Att då överhuvud taget börja med detaljer hade verkligen varit att kasta bort den tid som stod till buds. Hur f-n kan du ens tänka tanken att SD skall lägga förslag och hoppas att få stöd av andra partier, som har en total beröringsskräck då det gäller det som inte är positivt som rör islam?

Postat av: toksverige

Jon, dom andra nämnde inte ens islamismen som ett problem överhuvudtaget. Trots att en muslim precis försökt massmörda civila svenskar.

Dom andra partierna verkar skräckslagna.

2011-01-26 @ 18:34:35
Postat av: Skeåning

När var senast, någon annan typ av extremism, förutom islamism, låg bakom något liknande som ett försök till massaker mitt i Stockholm?Det är rent löjeväckande hur man försöker förminska, och jämställa hotet med annan extremism i dagsläget.

2011-01-26 @ 18:50:17
Postat av: Funtaren

Ganska fantastiskt att se svd:s rubrik! "SD förlorade debatten". Uppslaget på ett sådant sätt att man först tror att alla tre tillfrågade ställer upp på uttalandet. Först om man klickar sig ned till artikeln får man veta att detta är Göran Greiders analys, en person vars åsikter SvD normalt sett inte skulle trumpeta ut.Deras egen ledarskribent, Gudmundssons, diametralt motsatta åsikt, segrarkronan till SD, undertrycks totalt. Först långt ner i artikeln klämmer de fram denna hans utsaga.Vilket skämt till tidning! Jag fattar inte hur Gudmundsson kan acceptera detta! Att av sin egen redaktion få lagda sig Greiders åsikter på tungan!

2011-01-26 @ 18:57:55
Postat av: Jon

Toksverige, om du inte hörde de andra partierna nämna islamism så lyssnade du dåligt. Jag har redan citerat Johan Linander (C) från dagens debatt en gång här, men får väl göra det igen: "Under det senaste årtiondet så har den religiösa våldbevakande extremismen, och då framförallt den islamistiska våldsbevakande extremismen, blivit vanligare och fått större uppmärksamhet i Sverige och Europa". Ett tydligare omnämnande av islamistisk extremism är svårt att hitta!Funtaren, SvD har tydligen problem med sina rubriker idag. Tidigare idag hade de rubriken "SD vinner alltid när terrorism debatteras", trots att artikeln började med att en statsvetare tyckte att Beatrice Ask var dagens stora vinnare. Så det går tydligen åt båda hållen!2011-01-26 @ 19:29:54
Postat av: WMB

Seriöst svar till Jon:Jag vet inte hur seriösa dina frågor är Jon, men jag vill i alla fall ge dig ett seriöst svar. I min kommentar här kl 14:30:35 länkade jag till en inspelning med enbart Jimmie Åkessons inlägg i debatten, och jag rekommenderade dig att lyssna på denna länk eftersom du kanske inte uppfattade vad Jimmie egentligen sa i debatten pga de övriga meningslösa pladdret från 7-klöverpartiets ledamöter.Ovan påstår du att de enda lösningar du hörde från Åkesson var att (citat:) "vi ska kartlägga de islamistiska attityderna i samhället, att vi ska ha skärp lagstiftning (hur undvek han dock att säga) och en nationell handlingsplan. Det låter precis som vanligt politiskt flumsnack."Beträffande den skärpta lagstiftningen du undrar över, så kan i alla fall jag höra i länken att Jimmie säger att VI BÖR SKÄRPA LAGSTIFTNINGEN NÄR DET GÄLLER ALLA SOM RESER UTOMLANDS TILL TRÄNINGSLÄGER FÖR TERRORISTUTBILDNING, som enligt SÄPO ökat på senare tid och på sikt utgör det allvarligaste hotet i Sverige. (från ca 03:00 in i bandet).Av Jimmies inlägg framgår också tydligt att han vill att vi ska kartlägga de islamistiska attityderna i samhället och ta fram en handlingsplan på liknande sätt SOM VI TIDIGARE T EX HAR KARTLAGT UNGDOMARS ATTITYDER NÄR DET GÄLLER RASISM OCH TAGIT FRAM EFFEKTIVA HANDLINGSPLANER FÖR BEKÄMPNING AV NAZISM (från ca 04:15 in på bandet).http://www.youtube.com/watch?v=txKywMfPnVAJag rekommenderar dig igen att lyssna på länken i lugn och ro, så kanske du förstår allvaret i problemet och Jimmies Å:s och SD:s ärlighet och seriositet.

2011-01-26 @ 19:32:21
Postat av: WMB

Seriöst svar till Jon:Jag vet inte hur seriösa dina frågor är Jon, men jag vill i alla fall ge dig ett seriöst svar. I min kommentar här kl 14:30:35 länkade jag till en inspelning med enbart Jimmie Åkessons inlägg i debatten, och jag rekommenderade dig att lyssna på denna länk eftersom du kanske inte uppfattade vad Jimmie egentligen sa i debatten pga de övriga meningslösa pladdret från 7-klöverpartiets ledamöter.Ovan påstår du att de enda lösningar du hörde från Åkesson var att (citat:) "vi ska kartlägga de islamistiska attityderna i samhället, att vi ska ha skärp lagstiftning (hur undvek han dock att säga) och en nationell handlingsplan. Det låter precis som vanligt politiskt flumsnack."Beträffande den skärpta lagstiftningen du undrar över, så kan i alla fall jag höra i länken att Jimmie säger att VI BÖR SKÄRPA LAGSTIFTNINGEN NÄR DET GÄLLER ALLA SOM RESER UTOMLANDS TILL TRÄNINGSLÄGER FÖR TERRORISTUTBILDNING, som enligt SÄPO ökat på senare tid och på sikt utgör det allvarligaste hotet i Sverige. (från ca 03:00 in i bandet).Av Jimmies inlägg framgår också tydligt att han vill att vi ska kartlägga de islamistiska attityderna i samhället och ta fram en handlingsplan på liknande sätt SOM VI TIDIGARE T EX HAR KARTLAGT UNGDOMARS ATTITYDER NÄR DET GÄLLER RASISM OCH TAGIT FRAM EFFEKTIVA HANDLINGSPLANER FÖR BEKÄMPNING AV NAZISM (från ca 04:15 in på bandet).http://www.youtube.com/watch?v=txKywMfPnVAJag rekommenderar dig igen att lyssna på länken i lugn och ro, så kanske du förstår allvaret i problemet och Jimmies Å:s och SD:s ärlighet och seriositet.

2011-01-26 @ 19:33:20
Postat av: FreeBird

Grattis SD, utan Er skulle aldrig den här debatten ägt rum, ALDRIG. Och Åkesson vann, det är bara att läsa reaktionerna på tidningarna, till ex. SvD, där till och med Greider låter som han skulle lida av anorexi, eller seriösa bloggar som till ex. Ingerö. Jag själv var förvånad att ni mötte inte stötte motstånd, vissa av motståndare, Ferm, Ask och tanten från KD, nådde inte ens till Aftonbladets nivå. Om ni ska fortsätta i samma stil, då har ni nästa val inte 10%, men 15% (missade sista resultat med 0.2%). Ni spelar ju mot öppet mål.

2011-01-26 @ 19:43:29
Postat av: Lotta

Ganska löjeväckande att höra 7-klöverns floskler om att man minskar islamistisk extrimism genom att ta tag i utanförskap och fattigdom osv. Om vi tar självmördaren i Stockholm som exempel ser man genast att de pratar strunt. Enligt bandet som självmördaren lämnade efter sig utförde han dådet av två skäl: Sveriges trupper i Afghanistan och Lars Vilks rondellhund. Om det gällde ytlänska truppers närvaro undrar man varför han inte lika gärna sprängde sig själv i luften i England eftersom även Storbrittaninens styrkor ingår i Isaf. De har 9500 man i Afghanistan mot Sveriges 500. Siffrorna är ungefärliga från mars 2010, enligt Isaf. Att han ändå valde Sverige berodde alltså på att att han tyckte att Lars Vilks rondellhund var en större kränkning och något han tänkte låta Sverige och svenskarna sota för. Samma sak gäller de som tänkte spränga Jyllandsposten och döda så många som möjligt.

2011-01-26 @ 19:47:48
Postat av: Lotta

Jak er det nye svenskläraret: Ormet kruper. I mitt förra inlägg skulle det vara extremism och utländska trupper men det förstod nog de flesta. Svårt att överblicka text när man skriver inlägg på telefonen.

2011-01-26 @ 19:58:12
Postat av: Micael Foghagen Politisk sekreterare (SD) Kalmar Län

>Jon7-klövern vill jämställa all extremism som vore taget ur samma grogrund. Vi känner till deras mantra, utanförskap, fattigdom, socialt inte integrerade osv. Efter det kommer det minst lika ofta upprepade mantrat att Islam är en "kärleksfull" religon. Vi i Sverige skall mao se denna fantastiska religon som tillgång. Hurra vad glad jag blir - not!Blir upprörd - den är intolerant, kvinnoförtryckande, politskt omöjlig och hör inte hemma i något samhälle 2011. Inte ens i öknen.Möjligtvis 622, men nej, inte ens då....Och så säger du att vi inte har några förslag. Vi säger bl.a.tydligt att vi vill begränsa massinvandringen omgående - att människor åker på semester strax efter PUT till diverse hemländer och deltar i terroristträning är väl knappast någon önskar. Eller?Som det är nu fyller vi på alla befintliga enklaver tills de är proppfulla och då behövs det fler städer att bygga vidare på. Medelsvensson och bättre bemedlade kan plånboksmässigt på kort sikt klara sig, men alla andra då? Skötsamma duktiga invandrare inkluderade.Malmö, Stockholm, Gbg, Söderhamn, you name it...Folk i Sverige, Europa, globalt behöver inte vara ett dugg ängsliga för att gäng tamburinspelande buddhister tänker spränga ett köpcenter. Eller flygplan, byggnader, nattklubbar eller en helt vanlig gata i Stockholm city...Att i en riksdagsdebatt blanda ihop lasermannen och malmöskytten ( 20 års mellanrum ) med islamistisk extremism är ju rent löjeväckande - därmed inte sagt att det förra inte är ett problem men det känns ändå greppbart, likaså det lika korkade höger/vänstervåldet som också med kraft måste beivras - vilket vi ideligen lägger motioner om.Moskeér byggs av mellanösternpengar och böner sker på arabiska( där kan jag vara ute på hal is, måste kolla vad som är legio i Sverige) - vi vanliga hyggliga svenskar fattar "nada"....Moderata muslimer leker tysta leken och det är skrämmande...men knappast förvånande!En utredning följt av en handlingsplan är det minsta vi måste ta i tu med. Det här är ingen lek längre.2011-01-26 @ 20:01:53
Postat av: Ibbe

Ja, naivismen och ryggkrökandet är otroligt bland inte minst Allianspartierna. Stefan Attefall, KD, ansvarig för regeringens trossamfundsfrågor, har i dagens KvP en debattartikel med rubriken "Välfärdssamhället behöver moske´er" . Inte nog med att han i artikeln genom sitt resonemang de facto stödjer könssegreation på religiös grund. Han vill också att staten faktiskt ska betala moske´byggen. Så långt har alltså toleransen mot intoleransen gått i undfallenhetens namn med religionen som alibi. Han avslutar med att skriva "de muslimska offentliga företrädarna har här ett stort ansvar". Vad han inte nämner är att de är knäpptysta i könssegrationsfrågor och skulle de yttra sig så är det för att försvara kvinnoförtryck. I vilken värld lever KD och Attefall och vad tycker KD egentligen? Kanske rent av samma inställning finns som hos de knäpptysta?

2011-01-26 @ 20:10:42
Postat av: Ibbe

Segregation heter det naturligtvis. Det gick lite snabbt.

2011-01-26 @ 20:12:35
Postat av: Notarien

OT: Nu ska IKEA och Kamprad slaktas i SVT:s Uppdrag granskning. Nu förstår jag varför. Genomgående frågas det: Är IKEA svenskt? Ja visst ja, det finns inget svenskt!

2011-01-26 @ 20:39:04
Postat av: Lennart Andersson

Lägg energin på att bekämpa terrorismen istället för att bekämpa SD.

2011-01-26 @ 20:47:59
Postat av: VoP

@Jon

Jag tycker att det är bra att du är kritisk men eftersom du bara är kritiskt så blir det lite löjligt. Så kom igen nu, berätta vad som är bra med SD och JÅ, ut med det. Som du själv påpekar så verkar det som om SD är emot allt som kommer från EU, på samma sätt som du verkar vara emot allt som kommer från SD, hyckleri på hög nivå?

2011-01-26 @ 21:25:25
Postat av: Gubben o Gumman

Schysh får vi be om största möjliga tystna,gäller dej med AW Svensson.Först och främst ni som stavat fel ni är ursäktade.Efter att ha annalyserat skolballeten förlåt skoldebatten inom Getingens fria gorillafront ABC.Kan man konstatera att "Juanita de la Hojja" är tillbaka,alltid lika charmerande, och som vanligt inte med en siffra rätt.Hennes mamma har förresten jobbat på Saab sedan 1975

Familjen kommer från Chile,va vi trodde dom var från Härnösand.När hon förkunnat vänsterns vanliga pundardynga tar hon på sej offer rollen och säger att SD innan ser

på jippiesvenskar som mögelskador och ihyra.

Som vanligt en lögnare och manipulatör från V"Juanita" har för övrigt medlemskort i V

Gubben o Gumman lovar att du på denna bloggen skolen hamna varje framträdande du gör.Vidare berättade hon att akademiker läser böcker för sina barn, LO folket gör det inte.

(Sedan finns det ju förstås en grupp som inte kan läsa el kan läsa på svenska) OBS deras barn börjar också skolan i första klass."Svenska" elevers problem beror på dåligt utbildade lärare, detta framfört av en språksabotör från MP.

Kommer inte ihåg namnet men vi kan kalla honom Olle.Man får förmoda att lärarna i Afganistan samt Somalia ,Iran ,Irak håller en väsentligt högre klass

Tänk vilka sopor ni är hela lärarkåren,lägg ned röstandet på Björklund till att börja med.Han är mera rökt än en i rökeriet kvarglömd böckling

Skolministerna och dom andra clownerna pinkar ju er i örat begriper ni inte det.Egentligen är det ju synd om dessa blivande partikelfysiker hjärnkirurger osv ,att dom skall drabbas av en så korkad och dåligt utbildad lärarkår som den svenska.Att inte svenska lärare exploderar och bränner ned sina arbetsplatser samt alla Miljöpartiets rökrum.

Hur fan kan ni ta denna skit?Stödåtgärder skall sättas in i klass 1-3.

Går det att vilka som är problemet tydligare?

Utan att säga vad som är problemet,den som kommer närmare räcker upp handen,här kan man väl säga att "Juanita de la Hojjas" LO grupp dyker upp,så måste det ju vara.Vidare nämndes namn som Rosengård Gamlestaden.

Typiskt pursvenska områden el hur?Det är då vår skolminister kliver fram och säger:"Den som påstår att det är invandrarna som drar ned resultaten pratar trams"IS THIS FOR REAL?Inte det mest mentalsjuke patienten på stormavdelningen skulle komma på detta.

Detta är nog det mest oikofobiska någon skolminister någonsin sagt,är karln frisk i huvudet?Jan Björklund förlåt vi tror inte på dej och dina avsikter med svenskt skolväseende avgå ,om möjligt

snarast, ju för dessto bättre,försvinn stolle.

Du förbrukade all trovärdighet den 26 januari.Sverige har ingen som helst nytta av ljugande ministrar,fortsätt att ljuga så sitter du sinom sin tid rejält i skiten.Oj det här blev långt och rörigt tyst,vänta vi hör någon som snarkar,vakna Tomas.Avslutningsvis så är icke V o MP politiska extremister,dom är politskt vrickade terrorister.Gubben o Gumman skriver som privata frihetskämpar utan kopplingar till Thor-alf Alfssson eller SD.

2011-01-26 @ 21:34:47
Postat av: LN

Aktuell debatt den 26 jan 2011 om våldsbejakande extremism.

Från riksdagens talarstol kan vilka idiotier som helst yttras och nästan ingen reagerar. Det har dagens debatt visat prov på. Speciellt utmärkte sig

Maria Ferm (MP), Johan Linander (C), Lena Olsson (V), Caroline Szyber (KD).Priset togs idag av JOHAN LINANDER (C), som i sitt sista anförande bl.a. sade:"Av det jag har hört under debatten verkar det inte som om Sverigedemokraterna förstår hur de legitimerar hot och våld mot muslimer. Det paradoxala är att Sverigedemokraterna samtidigt legitimerar de våldsbejakande islamisternas extrema tolkning av Koranen, trots att det står i rak motsats till det kärleksbudskap som är grunden för både islam och kristendomen.Denna aningslöse fähund påstår således att ett kärleksbudskap är grunden för Islam Har Mehmet-Ship-to-Gaza-Kaplan inbillat honom det?Sedan hävdar denne man att (1) Sverigedemokraterna legitimerar hot och våld mot muslimer och påstår samtidigt att (2) Sverigedemokraterna legitimerar våldsbejakande muslimers utövande av hot och våld [mot kuffar-samhället].Det kan inte vara lätt att vara Sverigedemokrat och försöka företräda förnuft och förstånd i ett dårhus som Nya Sveriges Riksdag.Det är inte utan att, även om man har varit antinazist och antikommunist i hela sitt liv och tänkt i demokratiska tankebanor, likväl skulle önska en utveckling i dagens Nya Sverige påminnande om den Tunisiska.I Nya Sverige skulle det behövas ett kort interregnum av en stark man, en folktillvänd DIKTATOR, som städade upp i den perversa nysvenska

statsapparaten och slängde ut dårarna och inrättade en riksdag av normal storleka, förslagsvis 149 ledamöter. Helt klart finns det 200 funktionella

idioter och ekonomiska parasiter, som borde anvisas annat jobb och vars försvinnande skulle sörjas av ingen rationell, ärlig och rakryggad medborgare.

2011-01-26 @ 21:36:08
Postat av: Gubben o Gumman

"Går det att säga tydligare vila som är problemet""Och säger att SD ser på jippiesvenskar som mögelskador el ohyra"Keep on rockin

2011-01-26 @ 21:41:44
Postat av: MatsBern

Per Gudmundson, ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Vem tycker du vann debatten?

– Jimmie Åkesson, som alla andra naturligen måste förhålla sig till, var debattens vinnare. Folkpartiets Johan Pehrson klarade sig hyggligt, eftersom han inte försökte relativisera eller bortförklara problemet.

http://gudmundson.blogspot.com/

2011-01-26 @ 21:56:21
URL: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/
Postat av: Jon

Micael Foghagen, debatten hade blivit betydligt mer saklig om vi kunde hålla oss till fakta och uppgifter som går att belägga. Men som ofta när man diskuterar de här sakerna bygger många inlägg på eget tyckande och sällan på kvalificerade uppgifter.Men jag har några frågor till dig:1. Om nu sjuklövern har fel om grogrunden till islamistisk extremism, varför konstaterar Säpo i sin rapport från december att bland annat arbetslöshet och utanförskap är just en grogrund? Varför skriver Säpo i så fall att "ett genomgående drag hos de grupper av företrädesvis ungdomar som tillsammans genomgår en radikaliseringsprocess är att det förekommer en tydlig fascination för våld och en lägereldsromantik, vilket även präglar det sociala umgänget. Här finns tydliga paralleller till radikaliseringen inom vit makt-miljön" (Sid 50). Varför behandlar danskarna i sin handlingsplan, som SD så ofta hänvisar till, all radikal extremism, oavsett om den är islamistisk, högerextrem eller vänsterextrem, på samma sätt?2. Om nu islam är problemet, varför konstaterar Säpo i sin rapport att "just ökade kunskaper om islam kan fungera som en väg ut ur den våldsbejakande miljön, och det är delvis därför som de våldbejakande nätverken vill hålla sin anhängare isolerade". (Sid 51). Och varför ägnar danskarna i sin handlingsplan oerhört mycket kraft åt att poängtera att det inte är islam som är problemet, utan just den militanta islamismen (vilket ju självklart inte är samma sak).3. Hur ser "massinvandringen" till Sverige ut? Ni diskuterar ju gärna den, så då borde det vara lätt för dig att visa mig siffror på hur många av dem som fick uppehållstillstånd förra året som är muslimer.4. Om du hade läst den danska definitionen på extremism hade du förstått varför skytten i Malmö var just en extremist och vad det har i en debatt om våldsam extremism att göra. Sidan åtta - här är länken:http://www.nyidanmark.dk/NR/rdonlyres/58D048E7-0482-4AE8-99EB-928753EFC1F8/0/a_common_and_safe_future_danish_action_plan_to_prevent_extremism.pdf

2011-01-26 @ 22:09:07
Postat av: Jon

WMB, tack för svaret! Äntligen någon som kan diskutera på ett sakligt och ärligt sätt! Jag missade förslaget om skärp lagstiftning mot personer som deltar i terrorträningsläger, så lägger till det i listan och ber om ursäkt för mitt fel.VoP, jag har tidigare skrivit att jag välkomnar en kartläggning av islamistisk extremism och gärna ser en svensk handlingsplan. Så nej, några problem att ställa mig bakom förslag från SD har jag inte. Och för att koppla samman med mitt svar till WMP: ett deltagande i terrorträningsläger borde självklart vara förbjudet, så även i den frågan håller jag med SD.2011-01-26 @ 22:15:48
Postat av: Micael Foghagen Politisk sekreterare (SD) Kalmar Län

>JonMedans tråden är aktiv vill jag ge dig besked om att jag kommer svara på dina frågor - till fullo - men det blir nog inte förrän i morgon em/kväll.Hoppas du kan vänta tills dess. Men du verkar vara någon som man kan föra debatt med till skillnad från de otaliga troll som kan förekomma.Nu ber jag att få rekommendera mig för i kväll, har tvätt att ta hand om....

2011-01-26 @ 22:25:34
Postat av: OT

@Jon "kan du peka på något lagförslag som de andra partierna lagt fram där de vill kontrollera vad du ska tänka och tycka?"Vad sägs om den nya grundlagen?

2011-01-26 @ 22:36:51
Postat av: WMB

LN skrev: "... Det kan inte vara lätt att vara Sverigedemokrat och försöka företräda förnuft och förstånd i ett dårhus som Nya Sveriges Riksdag ..."Det är precis vad jag tänker varje gång jag lyssnar på eländet, vilket blir alltmer sällan. Helt obegripligt hur SD orkar parlamentera med alla dessa kulramsdårar.

2011-01-26 @ 22:42:24
Postat av: Jon

Micael Foghagen, ingen fara. Jag väntar och avslutar själv min del i debatten för idag.OT, du får gärna precisera dig. Vad i grundlagsförändringarna är det som gör att vi kontrolleras i vad vi tänker och tycker?

2011-01-26 @ 22:48:56
Postat av: Thord.

Jag frågar igen, kan inte någon händig person göra några korta Youtube sekvenser av de värsta grodorna!

2011-01-26 @ 22:53:15
Postat av: Gubben o Gumman

Jon Vad vill du egentligen?Tycker du inte det är lite koltålder över att betygsätta vilka som du tycker är värda att "debattera" med.Leka debattör på det viset brukar vi kalla för "rövskallesyndromet"Kommer in sådan i ojämn ström, samma visa varje gång blabla bla."SD skall bestämma sej hur man skall klä sej äta osv"

Du har möjligen inte blandat ihop SD med religionen Islam?Annars kommer du med en ren lögn och babblar glatt vidare,du är lika oseriös samt indoktrinerad

som dina tidigare gojjor här på bloggen.Varför skall folk sitta och servera dej fakta när

du enligt känd mall här är faktaresistent.Samma tröstlösa babblande,har du långtråkigt på SSU?

Det finns en Tunisier här på bloggen som också har det,kanske kan ni nätpola liteVill du prata multikulti eller debattera ring Finlands ambassad i Stockholm.Fotnot Samfinnländarna når 18,2%

2011-01-26 @ 22:57:39
Postat av: Robin Shadowes

"@Jon "kan du peka på något lagförslag som de andra partierna lagt fram där de vill kontrollera vad du ska tänka och tycka?"Vad sägs om den nya grundlagen?"Är det månne den nya grundlagen som är orsaken till att Fria Nyheter blivit nersläckt? FT däremot verkar dras med server-problem just nu men har lovat att dom snart skall vara uppe igen.

2011-01-26 @ 22:58:43
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Dumle

Jon och andra strutsar!!Hur kan ni blunda för att islam är ett hot mot alla oss som vill leva våra liv i frihet? Som vill:

- välja partner själva

- se homosexuella med samma rättigheter som andra

- ser kvinnor som mannens jämlike med samma rättigheter

- ser yttrandefriheten som den viktigaste friheten

- värdesätter religionsfrihet för alla

- anser att kritik av allt måste vara tillåtet

- människor själva avgör hur de skall leva sina livIslam är emot allt vi håller kärt. Läs Quranen och Muhammeds hadither själva. Orkar ni inte det, kolla hur många av världens 57 muslimska länder som definieras som "fria" av Freedom House? Hur går flyktingströmmarna i världen? Är det en slump? Ringer det inte en klocka efter detta, är det tyvärr kört. Livet som dhimmi och medlöpare passar alltid några fega stackare. Vi andra tänker stå upp och försvara våra demokratiska värden och individens rätt till frihet.

2011-01-26 @ 23:01:15
Postat av: Robin Shadowes

Livet som medlöpare passar säkert alla dom patetiska och ynkliga stackare som var mediokra redan som barn i skolan och har fortsatt vara mediokra som vuxna. Vare sig dom sedan är medvetna om det eller inte så när dom ett mycket starkt hat till alla dom medmänniskor som är duktigare och bättre än dom själva. Det sägs ju att bakom varje rock-kritiker döljs en misslyckad rock-musiker. Säkert gäller liknande saker om dom som misslyckades bli elit-idrottare, film-stjärnor, författare eller vad dom nu drömde om som mycket unga. Sedan tar man det näst bästa jobb man kan få i sin karriär och gör sitt bästa för att nedvärdera alla andra som är duktigare än dom själva. Det är s a s hämnden mot samhället som inte lät dom förverkliga sina ungdoms drömmar. Små ynkliga människor är vad dom är och egentligen förtjänar dom att bli dhimmis. Enda problemet är att vi också kommer bli det. Men säkert kommer dom bli lite finare dhimmis än oss och kan fortsätta att sparka nedåt.

2011-01-27 @ 02:46:18
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Jan Rume

Äkesson ägd totalt bortgjord.http://janrumes.wordpress.com/2011/01/27/akesson-agd-av-bbcs-sarah-montague/

2011-01-27 @ 03:29:49
URL: http://janrumes.wordpress.com/
Postat av: Erik E

Bortgjord? Jag hörde hela intervjun och han skötte sig mycket bättre än vad jag trodde efter att ha läst Expressens referat. Han har ju rätt om statistiken också. BRÅs egna siffror från 2005 stöder det SD säger.

http://www.dn.se/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighetBRÅ-Hradilova är en rabiat SD-motståndare som tydligen åsidosätter sin professionalism för att attackera SD, viss om att svensk media inte kommer att syna hennes lögner.

2011-01-27 @ 04:35:56
Postat av: Trocadero

Thoralf! Det finns ingen "omvänd rasism", rasism är rasism. Det betyder att du hatar/ogillar folk av en annan hudfärg, inte att vita människor hatar folk av andra hudfärger.

2011-01-27 @ 07:29:01
Postat av: Jon

Gubben o Gumman, problemet att så många här så sällan presenterar fakta. Det är åsikter och allmänt tyckande, men aldrig fakta. Och du gör samma misstag: du anklagar mig för att sprida lögner men kan inte ens hänvisa till vad det är som är fel och än mindre skriva ett seriös inlägg som motbevisar mig. Nej, istället måste du dra till med nåt skitsnack om SSU. Då kan man undra vem som är seriös och vem som inte är det.

2011-01-27 @ 09:31:17
Postat av: Gubben o Gumman

Jon det regnar fakta på denna bloggen,att du har fått fel glasögön, eller stod sist i kön är inte vårt problem.Ta nu kontakt med psykiatrin och diskuttera "sanningsundromet",tvångstankar är

allvarliga saker,se bara på Bryggaregatan

senast.Dina vänsterklyschor är riktig fåniga uppriktigt sagt,dessutom har du hamnat i rövskallefacket på

egetproducerat material.High five.Ditt problem är att du inte kan ta till dej fakta

Faktaresistent/hjärntvättad,välj själv.Du får gära leva i en egensubjektiv värld om du vill.(AW Svensson observera det nya ordet)Du särbehandlar människor på bloggen detta gjordes även i Tyskland på 1940-talet.

Varför gör du det?Ditt tjat om "bevis" är likt en 5 årings tjat om lördags godis hela veckan."Koltjoller" är underhållande en stund sedan blir det tjatigt.

Återigen varför skall folk servera dej fakta när du ändå inte hajja dom?-Sverige etta i överfallsvåldtäktsligai Europa.

-Invandrare överep i brottstatistiken.

-10% av Somalierna tex jobbar 50% i totalgenomsnitt.

-Halalslakt är djurplågeri

-Islam är kvinnoförnedrande.Nu är du så j-vla snäll och bevisar att detta är fel ,med källangivelser,innan du babblar vidare.

Det är väl ändå snällt att folk här på bloggen ägnar

tid åt förståndshandikappade SSU:are el dylikt.Samtidigt tar säkert SD emot nyttiga idioter som valarbetare,so let the damp rolling .Som du Jon vet, och alla andra här,så kan inte grisar flyga,Jon kan du nu bevisa om påståendet är rätt eller fel?Som alla nu vet skriver Gubben o Gumman som privatpersoner utan koppling till Thor-alf Alfsson eller SD centralt eller lokalt.

Vi tycker dock att partiet (SD då AW Svensson)

Har en del poänger.

2011-01-27 @ 12:16:24
Postat av: Jan Rume

Se Åkesson bortgjord i engelsk TV ...http://janrumes.wordpress.com/2011/01/27/akesson-agd-av-bbcs-sarah-montague/

2011-01-27 @ 12:32:49
URL: http://janrumes.wordpress.com/
Postat av: Gubben o Gumman

Jan Raume : Du skall nog inte rösta på SD nästa val

Gubben o Gumman sätter 4 femtioöringar

på att SD ökar i valet 2014,om så blir

fallet så bär ditt jobb frukt.

Ordet bortgjord skall man nog vara lite

försiktig med i fallet SD.Om partiet gör sej av med kompletta

idioter får det väl anses som friskt

Vad tycker du i det falle Janne det är

väl bra el?2011-01-27 @ 13:17:42
Postat av: Inge Sandén

G&G precis så skall faktaresistenta sverigefientliga fjantar tas ned på jorden.

Men många med mig tackar och tar emot varje mening han skriver.

Eftersom våra huvudfiender sitter på landets PK-styrda medier vars tår är så ömma,att de inte tål att Sveridemokraterna säger de sanningar som det arbetande folket instämmer i,behöver vi också sådana troll som denne "Jon".

Varje gång han "öppnar sin trut" ökar SD med 10 röster.

Tack vare dessa nyttiga idioter,får den verklige skattebetalande pursvensken upp sina ögon vad som är fel i detta land.

Jon visar att han inte förstår,varför SD bara ökar och ökar efter varje val och det är då efter att ha deltagit i endast 6 st.riksdagsval

DDR är ett skolexempel hur det går då makteliten (i Sverige 7-klövern) måste kompensera en lögn med en ännu värre lögn.

Varför minskar sossarna och vänstern mest av de sju?

Ett folk som slåss för det som är sant och rätt,kan aldrig förlora,därför ser vi fram mot 2014 redan nu,då SD får 15%.

2011-01-27 @ 13:46:01
Postat av: WMB

@ Jan RumeBortgjord??? Inte alls!

Denna inspelade intervju på engelska är ca 3,5 minuter lång. Under exakt 8 sekunder alldeles i slutet av intervjun stakade sig Åkesson något, vilket kan ha berott på att det ibland är svårt att snabbt hitta rätt uttryck på ett främmande språk. För övrigt fanns inget att anmärka på alls. Åkesson gled elegant och säkert över Montague's utplacerade fällor.Däremot har man hört många förfärliga uttalanden från andra höga svenska politikers och kända svenska affärsmäns mer knaggliga svengelska. Ett ganska färskt exempel på dessa är BP:s styrelseordförande (tidigare VD och koncernchef för Ericsson) Carl-Henrik Svanbergs klavertramp i USA i samband med President Barack Obamas beklagande över hur hårt den enskilda drabbades av det stora oljeläckaget i Mexikanska golfen. Svanberg sa: "We care for small people".Uttrycket "small people" är MYCKET nedlåtande på amerikansk engelska.PS. Tack i alla fall för den intressanta länken.

2011-01-27 @ 15:40:56
Postat av: Skånepåg

@ WMBDå statsminister Reinfeldt i fjor intervjuades av BBC om varför det var så mycket problem med stenkastning, bränder och angrepp på såväl brandkår som polis o.s.v. i Rosengård och på andra platser i Sverige. Vad svarade då Reinfeldt? Jo att det berodde på trångboddheten. Intervjuaren i BBC blev minst sagt förvånad över svaret och såg ut som en "fågelholk" i ansiktet. Försökte på nytt samma fråga ett par gånger till under programmet och fick till sin fortsatta förvåning och stora skepsis till slut inse, att han verkligen hörde rätt då han fick samma svar och att det inte berodde på någon språkförbistring.Här är verkligen en person som gjort bort sig i BBC!

2011-01-27 @ 16:02:30
Postat av: Lotta

Eller en av bröderna Spendrup som sa " This year we'll have to fuck some people, most of them women. Next year we'll have to fuck some more". Inte alltid så lätt med engelska alltså men kul blev det:-)

2011-01-27 @ 18:36:08
Postat av: Anonym

Jon:1) Det är tyvärr uppenbart att Säpos rapport inte täcker hela sanningen, med tanke på att Taimour Abdulwahab (från Tranås!) vare sig var arbetslös eller utanför. Han hade gått natur på gymnasiet, och han hade universitetsutbildning.Samma profil gäller för så gott alla islamska terrorister i England också. Och Munir Awad, Helena Benaoudas svärson, kan väl knappast sägas tillhöra en marginaliserad familj.Jag tror förklaringen är, att Säpo i första hand har granskat rekryteringen till al-Shabaab bland somalierna. För där stämmer det mesta in. Inklusive att man vill isolera sig från de övriga, eftersom rekryternas föräldrar sällan vill se sina barn återvända till Somalia, väl vetandes vilka faror det innebär. Och jag tror inte martyrtänkandet är lika utbrett bland somalierna heller.2) Att islams heliga texter är en utmärkt grund för extremism står klart för var och en som läst dem, och dessutom tagit del av hur nutida imamer och lärda tolkar texterna. Ett exempel finns att läsa här: http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/matsskogkar/article1365436/Upplysning-efterlyses.htmlSå jag antar att Säpo helt enkelt inte läst Koranen, eller satt sig in i hur den tolkas även av sk moderata muslimer.3) Massinvandring av muslimer. Nej, det går inte att säga hur många, av den enkla anledningen att Sverige inte för statistik över detta. Vi vet inte ens hur många muslimer som bor i landet. Gissningar från muslimska föreningar, politiker och andra brukar hamna på mellan 300-600 tusen. Men ingen vet faktiskt. Går man efter nationalitet (vilket ju givetvis inte blir rätt, eftersom det mycket väl kan vara enbart den kristna minoriteten som kommer från ett huvudsakligen muslimskt land) så redovisas de 10 största grupperna varje år. Där verkar då ca 10-15 000 per år komma från muslimska länder. 2010 finns 22 801 personer i denna topp-tio lista. Av dem kommer 14 199 (62%) från muslimska länder.2011-01-27 @ 18:51:15
Postat av: Slånepåg

@ LottaTänkte först vad i herrans namn menar människan. Sedan så insåg jag att han menade "focka" vilket på engelsk blir "kick out"! Men bröderna Spendrup har ju aldrig varit direkt blyga, så tusan vet om det inte var en medveten lustifikation till felsägning? Vad "fuck" betyder vet nog de flesta, så det lämnar jag därhän.

2011-01-27 @ 18:57:05
Postat av: Skånepåg

Det bidde "Slånepåg" i ovanstående, så är det med fingrar som inte alltid lyder sin herre! Använder dock inte påsvantar (possavantar på skånska) som G&G gör.

2011-01-27 @ 19:01:19
Postat av: Lotta

@SkånepågVisst menade han focka men det är ju riktigt kul att de flesta man skulle "fuck" är kvinnor men inte alla:-). Jasså G&G skriver med Lovikkavantar, jag trodde de hade tummen mitt i handen;-).

2011-01-27 @ 19:43:51
Postat av: Skånepåg

@ LottaJag tror att det var AWSvensson som antytt det här med possavantar. Men tusan vet om inte G&G har 2 tangentbord till datorn och skriver vartannat ord eller nästan samtidigt och att det därför blir som det blir. Radbyte mitt i ett ord, tyrkfel och vad det nu blir. Men oavsett detta så är många inlägg vad beträffar innehåll och träffsäkerhet suveräna!

2011-01-27 @ 20:29:37
Postat av: Gubben o Gumman

Oj vad det blåser på toppen nu

2011-01-27 @ 20:33:40
Postat av: Lotta

@SkånepågHåller med. Jag gillar också G&G och hoppas de förstår att jag skojade.

2011-01-27 @ 21:33:03
Postat av: Skånepåg

@ LottaTror att de blev arga på ett generat vis då de skriver att vi gillar vad de skriver och i kommentaren skriver "Oj vad det blåser på toppen nu". Eller så är de ute och kör med T-forden och glömt att fälla ner sufflén. F´låt suffletten skall det nog vara!Stänger ner för i afton och tar fram "snuttefilten"!

2011-01-27 @ 21:46:11
Postat av: Gubben o Gumman

Man blir aldrig mera omtyckt än sina "produktioner"

Vi tänker inte sova alls.

2011-01-27 @ 22:09:34
Postat av: Gubben o Gumman

Lotta : Spendrup är faktiskt riktigt kul."Next year we will fuck some more"

2011-01-27 @ 22:13:36
Postat av: Lotta

@G&G och SkånepågSpendrup kanske skulle satsa på att bli "ståuppare" för något gott drickbart tycker jag aldrig att de gjort.Gonatt

2011-01-27 @ 22:23:09
Postat av: Jon

Micael Foghagen, jag gissar att det var ditt svar till mig som inte hade någon avsändare 18:51 igår. Ledsen för sent svar - 60 mil på vägarna igår gjorde att jag inte hann svara.Jag har några funderingar kring dina svar.1. Du skriver att Säpos rapport inte täcker hela sanningen. Jag håller helt med, och det var därför jag också citerade den danska rapporten. Danskarna konstaterar visserligen att det är omöjligt att säga vad som får någon att bli extremist (arbetslöshet, utanförskap etc räcker inte, vilket ju är självklart - hur många politiska extremister hade vi annars inte haft!).Men samtidigt: både svenska säkerhetspolisen, den danska och även den brittiska (som också SD så ofta hänvisar till) ser likheter mellan islamistisk extremism och höger- och vänsterextrem extremism. Jag har redan tagit upp vad Säpo och danskarna skriver, och kan också nämna att britterna i sin handlingsplan konstaterar att det krävs samma åtgärder som användes för att isolera extremhögern för att även komma åt islamistisk extremism.Jag har därför svårt att förstå varför SD så hårdknackat vägrar att inse detta? Och jag förstår heller inte riktigt vad det är som är så kontroversiellt med att islamistisk extremism och höger- och vänsterextrem extremism har stora likheter? Extremism måste alltid bekämpas - oavsett hur den tar sin form. Och SD om något parti borde väl ställa sig bakom det, med tanke på de attacker era representanter fått utstå från vänsterextrema.2. Självklart finns det både korancitat och imamer som är konservativa och till och med extrema, men ska alla muslimer stå till svars för det? Ska till exempel en sekulär muslim tvingas ta ansvar för vad en konservativ imam säger? Det skulle innebära att jag måste ta ansvar för alla dumheter som sägs i kristendomens namn.Replikväxlingen mellan KG Hammar och Dagens chefredaktör Elisabeth Sandlund om homosexuellas rätt att gifta sig har blivit en klassiker på hur det kan gå när man vill utnyttja religiösa skrifter för sina egna syften:Elisabeth Sandlung: "Jag hittar inte ett enda bibelord som stöder idén om äktenskap mellan människor av samma kön."

KG Hammar: "Nej, men du hittar desto fler bibelord som stöder tanken att kvinnor ska hålla tyst. Så var försiktig med Bibeln".I sin handlingsplan mot våldsam islamistisk extremism konstaterar britterna: "Violent extremists seek to exploit a lack of understanding of Islam". Alltså: det är inte islam som är problemet, utan att mörka krafter utnyttjar religionen för sina egna syften.3. Är det inte en motsägelse att säga "massinvandring av muslimer" när du sedan direkt efteråt konstaterar att det inte går att säga hur många muslimer som invandrar till Sverige? Hur kan du då veta att det är en "massinvandring"?.Men visst, låt säga att dina antaganden är rätt: tror du verkligen att det svenska samhället är hotat för att 14 199 personer från muslimska länder kommer hit varje år (och som du skriver, alla behöver inte ens vara muslimer!). Tror du verkligen att den svenska kulturen är så vek att den är hotad för att några inte vill äta griskött eller vill gå till en moské istället för en kyrka? I så fall har du verkligen inga höga tankar om det svenska och då förstår jag helt ärligt inte vad det är du vill försvara.

2011-01-28 @ 10:29:57
Postat av: Jon

Gubben o Gumman, här är svaren på dina frågor:1. Ja, Sverige ligger i topp över antalet anmälda våldtäkter i Europa. Men det räcker att gå till SD:s egen våldtäktsrapport för att inse varför detta är ett uselt argument mot invandring. SD hittade 114 våldtäktsdomar från förra året - i 48 procent av fallen handlade det om invandrare. En majoritet av våldtäkterna begås alltså av svenskar enligt SD. Samtidigt: 48 procent av 114 är 55 - ska vi stoppa invandringen bara för att 55 personer är rötägg? Den verkliga överrepresentationen ser ut så här: 0,04 procent av personer födda i Sverige med svenskfödda föräldrar har misstänkts för våldtäkt. Siffran för personer födda utomlands är 0,22. 99,8 procent av alla invandrare har alltså aldrig misstänkts för våldtäkt.2. Ja, invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Men 88 procent av alla personer födda i utlandet som bor i Sverige begår inte brott. 90 procent av alla svenskfödda med föräldrar födda i utlandet begår inte brott. Det är som att säga att jag har något ansvar för att 5 procent av svenskarna begår brott.Samtidigt är till exempel familjer med socialbidrag betydligt mer överrepresenterade i brottsstatistiken än invandrare, men inte dömer jag alla socialbidragstagare (jag har själv varit det!) för vad några få gör.3. Jag vet inte var uppgiften kommer ifrån och kan inte svara.4. Halalslakt är djurplågeri, och det är därför vi inte tillåter traditionell halalslakt i Sverige. Däremot är halalslakt tillåtet om djuret bedövas först. "Övriga djurskyddsbestämmelser kring slakt om hur drivning, uppstallning, fixering och avblodning får gå till måste naturligtvis också följas vid halalslakt", skriver Jordbruksverket.http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/slaktochannanavlivning/religiosslakt.4.37cbf7b711fa9dda7a18000220.html5. Precis som i bibeln hittar du självklart kvinnoförnedrande citat i koranen. Men varken kristendomen eller islam är religioner huggna i sten - de påverkas självklart av vad som sker i samhället i stort. Titta på Egypten - för 30 år sedan fick kvinnliga studenter bära vilka kläder de ville och kunde gå omkring i korta kjolar. Men religionen utnyttjas av makthavarna, med Saudi Arabien som det tydligaste exemplet där könsapartheid är officiell politik. Det är som den sudanesiska kvinnan som greps för att hon hade byxor på sig sade: “I am Muslim; I understand Muslim law. But I ask: What passage in the Koran says women can’t wear pants? " (NY Times 7 sept 2009)Men utifrån de problem som finns i de här länderna så har jag ännu svårare att förstå varför du vill stoppa människor från att fly till Sverige.

2011-01-28 @ 11:49:17
Postat av: M Capensis

Jon:

Ursäkta att jag inte fick med mitt namn. Ett misstag jag gör hos Toralf, eftersom man måste fylla i det själv.Tack för den citerade replikväxlingen med Hammar. Den gav dagens gapskratt. Underbart svar. :D1. Kan bara svara för mig själv, och jag anser väl inte att det är kontroversiellt. Frågan är bara om det är hela sanningen, med tanke identiteten hos de som faktiskt begår terrordåden. Och jag å min sida förstår inte att det ska vara så kontroversiellt att åtminstone undersöka möjligheten att det är något MER än bara socioekonomiska faktorer. För det vore ju synd om vi försökte lösa problemet med fel åtgärder?2) Det handlar väl inte om vem som ska ta ansvar för vad? Frågan var ju huruvida imamer och församlingar var en framkomlig väg för att "avradikalisera". Och det framgår väl rätt klart, att det i så fall är ett verktyg som måste användas med stor försiktighet och urskiljning. Har du läst koranen, förresten?3. Jag svarade på din fråga. Du använde ordet massinvandring. Alltså gjorde jag det också.4. De 14 199 var alltså antalet (möjliga) muslimer som fanns på 10 i topp-listan av länder, av totalt 22 801 personer. Om andelen är samma för de resterande 73 00 som fick PUT, så handlar det då om ca 59 000.Men som sagt, ingen vet.

2011-01-28 @ 14:28:54
Postat av: Jan Rume

Hyckleri !http://janrumes.wordpress.com/2011/01/28/sverigedemokraten-bjorn-soder-misste-korkortet/

2011-01-28 @ 15:28:10
URL: http://janrumes.wordpress.com/
Postat av: Rocker1971

Jon...Detta är anledningen till varför islam skrämmer mig.http://www.pr-publishing.com/1234/Is%202011-5%20Hela.pdfhttp://www.thereligionofpeace.com/

2011-01-28 @ 17:38:42
Postat av: VoP

@Jon

För det första tycker jag att du debatterar som en rabiat tonåring. När det gäller våldtäkter 0,22% misstänkta för personer födda utomlands och 0,04% för personer med svenskfödda föräldrar ger en överrepresentation på 5,5. Detta svänger du över till att 98% av alla invandrare aldrig misstänks för våldtäkt. Frågan är ju varför överrepresentationen är så stor? handlar det om attityder? Sök på nätet om invandrares attityder gentemot svenska tjejer. Jag orkar inte förklara för dig. Du är ett troll som bara fokuserar på detaljer istället för att försöka se helheten. Denna debatteknik är ju en klassiker i Pk-sammanhang. Förlöjliga din motståndare, förvräng, missuppfatta, låtsas att du inte förstår etc...Ok, nu kommer ditt svar, så slipper skriva det själv.

@VoP

Vad är det jag förvränger? Vad är det jag låtsas inte förstå etc... etc.............

2011-01-28 @ 21:42:16
Postat av: Jan Rume

Först och främst vill jag rikat ett stort tack till rasisten Thoralf Alfsson som ägnat en hel postning till min ära på sin digitala dynghög

Detta är bra för det genererar träffar till min blogg där riktig fakta om SD finns, ett parti idag som håller på att spricka runt om i landet för att SD riks ska mjölka partistöd med 40% utav de de som sitter i kommunerna pengar som gör att SD inte kan föra lokalpolitik pengar som skulle gått till de lokala företrädarna.

Troligtvis har även Dragan Klarics blogg där denne släppt SD:s ordförandebrev gjort susen runt om bland SD folket landet runt

Sen Thoralf Alfsson var det lågt utav en person som utgers sig för att vara riksdagsman att hänvisa till medier han själv ratar . Detta visar åter att SD och dess folk inte gillar sanning haha. Lika illa är det att Thoralf raderar men det är väl att vänta av en feg krake som inte vågar bemöta ler åt pajasen Thoralf

Likaledes utelämnar han fakta om sig själv. 2006 träffade jag Thoralf i Karlskrona där SD hade möte på militärhemmet,Thoralf utmärkte sig direkt med sina rasistiska utspel men utav någon outgrundlig anledning har denne lyckats slicka partitoppen i röven så pass att de tagit honom till sig , eller ?

Knappast, Småland är SD:s sorgebarn läs SD:s egna veckobrev på Dragans Klarics blogg får ni se och som sagt när Thoralf är förbrukad åker han ut som alla andra.

Sen Thoralf det ryktas även vida om i Kalmarområdet att du var elak mot din fd. fru som lämnade dig, de säger du är en hustrumisshandlare , stämmer det Thoralf .http://janrumes.wordpress.com/

http://jrume.wordpress.com/

http://www.klaric.se/sd-distrikt-syds-ordforandebrev/

2011-01-29 @ 15:04:37
URL: http://janrumes.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0