Alice Teodorescu

Är en ny ledarskribent på Barometerns politiska redaktion. Jag har läst flera artiklar hon skrivit och funnit att jag delar hennes åsikter i flera av dessa. Idag presterar hon utan tvivel den bästa så här långt.

Utan omsvep går hon hårt åt Helena Benaouda och det jag kallar islamiseringen av Sverige. Hockeyförbundet och Jan Guillou får också sin släng av sleven.

Alice Teodorescu är en riktigt frisk fläkt på en annars väldigt politiskt korrekt ledarredaktion där diverse skribenter åkt ut och in under den senaste tiden. Jag hoppas att Alice Teodorescu får fortsätta på ledareredaktionen men jag anar att konflikterna med den politiske chefredaktören Ulf Wickbom kommer att bli många om inte Alice Teodorescu ställer in sig i ledet omgående. Enligt Wickboms måttstock är nog Alice Teodorescu så nära en person med invandrarbakgrund kan kommat att kallas för rasist, hade hon haft ett svenskt namn så hade det varit helt kört redan. Enligt min måttstock är det dock bara självklara sanningar som återfinns i artikeln, sanningar som borde gå att läsa på varenda ledarsida i Sverige.

Vi kanske snart kan få se Muhammedkarikatyrerna publicerade på Barometerns ledarsida?

Tack för att du vågar Alice Teodorescu. Nu får vi hoppas att även ansvarig utgivare, Gunilla Sax uppskattar när sanningar skrivs på Barometerns ledarsida.

I pappersupplagan av Barometern saknades signaturen AT vilket fick mig att tro att Ulf Wickbom fått kortslutning men i webbupplagan finns signaturen AT under artikeln.

Frågan är om även Alice Teodorescu har min blogg som ”favorit”, enligt uppgift skall Ulf Wickbom ha det.

Läs artikel "Dags att tala klarspråk".

 


Kommentarer
Postat av: Bo

I sagan är det ett barn som först utbrister: "Kejsaren har inga kläder!" I Sverige jämför nomenklaturan alla utlänningar med barn, och tillskriver dem särskilda rättigheter. Det är bra att hon fick uttala sig förstås. Ibland kommer PK-doktrinen i konflikt med sig själv. Av hennes namn att döma, drar jag slutsatsen att hon har sitt ursprung i Runänien. Måhända kommunismens Bedlam. Jag förstår att hon har ett och annat att säga om Sveriges nuvarande situation.

2011-01-04 @ 18:16:23
Postat av: Cavatus

Det var samma visa i ledarartikeln i Södermanlands Nyheter idag. Helena Benaouda beskylls rakt av för att ljuga. Den är synnerligen läsvärd. Här är länken:http://www.sn.se/asikter/ledarbloggen/1.81314?blogPostAction=view_post&postingId=19.241696#commentFormKommentera gärna!

Postat av: allemand

Balanserade kommentarer varav en del är hundraprocentigt träffande. Skall bli intressant och se hur länge de får vara kvar.

2011-01-04 @ 19:35:54
Postat av: Ulrika

Kanske är det nu så att en ny och öppnare tid har gjort entre i Sverige.

Några få modiga och moraliskt högtstående journalister som banar vägen för de andra.

Vi kan hoppas att det är så iaf!

2011-01-04 @ 20:28:26
Postat av: WMBJaså, Alice Teodorescu är liberal. Det förklarar saken. Liberalerna är ett konstigt släkte. Det är antagligen därför de håller till i Folkpartiet, som är ett lika konstigt parti.Den ena liberalen heter t ex Alice Teodorescu eller Helena von Schantz och resonerar ganska exakt som vilken Sverigedemokrat som helst. Den andra liberalen heter t ex Birgitta "Avskaffa Sverige" Olsson eller Bengt Westerberg och resonerar ganska exakt som vilken stupid Sverige-hatare som helst.Det mest falska och irriterande är att de Sverigedemokrat-liknande liberalerna skaffar Folkpartiet en hel del röster ENBART på grund av deras sverigedemokratiska åsikter och krav. Men dessa åsikter och krav röstas senare konsekvent bort av partiet och får ALDRIG NÅGONSIN minsta lilla genomslag i Folkpartiets politik. De används enbart för att lura till sig röster som annars hade hamnat hos SD.(Se t ex folkpartisten/liberalen Helena von Schantz artikel på Newsmill.)

http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/01/ordf-rande-i-liberala-kvinnor-expressens-ledarsida-har-mycket-att-l-ra-av-svds-peAkta er för liberalerna!!! Lita aldrig på en liberal!!!2011-01-04 @ 20:41:13
Postat av: S-E Karlsson

Har också läst AT:s ledare, helt gudomligt härligt , man trodde knappt sina ögon !

2011-01-04 @ 20:53:14
Postat av: o.J

Migrationsverket informerar…

Postat den tisdag, 4 januari, 2011 av meritwagerMigrationsverket informerar under rubriken Lämna Sverige:På den här sidorna finns information för dig som

sökt asyl, men vill återvända till ditt hemland

har fått uppehållstillstånd och vill lämna Sverige tillfälligt

har fått uppehållstillstånd, men vill lämna Sverige

Inte ett ord om:

sökt asyl, fått avslag och ska återvända till ditt hemlandhttp://www.migrationsverket.se/info/lamna.html????????????????????????????????????????????................................

2011-01-04 @ 21:51:43
Postat av: Farbror Fritte

Fint dom ordnat det för oss,va ! .Dom kära "PK-iterna".Dom håler på att förstöra hela landet.Säg. I vilket riksdagsval har vi fått ta ställning till frågan om jas ellere nej till masinvandring ?

2011-01-04 @ 22:17:20
Postat av: Stefan K

Utan att hoppas för mycket så verkar det som att flertalet journalister äntligen torkat bort sandkornen från ögonen efter decennier med huvudet djupt nedstoppat i sanden.

Riktiga journalister som tar sitt yrke på allvar vet naturligtvis vad som sker i landet. Det är ju ändå deras jobb. Det största problemet är väl att ingen vågat, men om nu proppen gått ur så kanske...

2011-01-04 @ 22:58:23
Postat av: Johan

AT kommer att falla i populäritet på denna blogg, eftersom hon är en vän av multikulti. Hon är som sagt liberal till skillnad från SD:s klan. Uppenbarligen kan hon också skilja på extremister och muslimer, vilket ju också är ett av huvudbudskapen i artikeln.

2011-01-04 @ 23:15:38
Postat av: OT

@JohanDe flesta liberaler kan troligtvis läsa, men vad spelar det för roll när de inte källgranskar sina kelgrisars tirader. Kan du läsa också?"DOUGLAS MURRAY: Warning to the US: Don’t Play by Islamic Rules

We have heard a great deal in recent years from the Muslim world about its sensitivities. There could be no better moment to stress that this is not a one-way street — that, once again, we have feelings too. And that one of the feelings which is instinctively felt by a great majority of the American and other publics is that a genuinely peaceful Muslim would not plan to build Park 51 or, having planned this but realised the hurt caused, would agree to move the site.": http://vladtepesblog.com/?p=28862#more-28862"The New Jews?

...It seems that the socialist leader Job Cohen dusted off the time-tested comparison of European Muslims in the 21st century with European Jews in the 1930s.": http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/01/new-jews.html"The Destruction of the Native European Peoples

If the indigenous population of any other region of the world were being deliberately replaced, the word “genocide” would be on the tofu stained lips of every liberal.": http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/01/destruction-of-native-european-peoples.htmlP.S. Det skall mycket till för att jag skall kunna lita på en liberal igen.

2011-01-05 @ 00:04:20
Postat av: LN

BERIKNING?I en artikel nyligen i Läkartidningen skriver tre läkare att det finns risk för att Sverige kan komma att hamna i en svår situation där multiresistent och mycket svårbehandlad TBC åter får fotfäste i landet. Smittspridare är i Sverige boende somalier, som bär på den ej sällan till och med obotliga TBCn.I en artikel nyligen i tidskriften Svensk Jakt skriver tre viltvårdare att det finns risk för att Sverige kan komma att hamna i en svår situation sedan den fruktade dvärgbandmasken fått fotfäste i landets skogar och därefter börjar att spridas

till människa. Smittspridare är till Sverige invandrade mårdhundar (Nyctereutes procyonoides) som bär på parasiten, som hittills inte förekommit i Sverige. Mårdhundarna är också oftast rabiesinfekterade. Radikal avskjutning av de små smittspridarna, som eljest är ganska söta, påminnande om tvättbjörn, är den enda möjliga lösningen på problemet.

2011-01-05 @ 01:03:20
Postat av: WMB

@ Stefan K och ni andra som gläds och imponeras av Alice Teodorescus och liknande artiklar av liberaler:Men hallå! Läste ni inte min varning, eller har ni också fått sand i ögonen och grus i hjärnmaskineriet?Artikeln ni bejublar och imponeras av är ungefär samma grej som hände några veckor före valet 2002.Då framförde dåvarande Fp-ledare Leijonborg krav på att invandrare skulle språktestas före medborgarskap. Genast hoppade Folkpartiets opinionssiffror upp från ca 4 procent till drygt 13 procent i valresultatet. Leijonborg kallades för "Leijonkungen" och hyllades av alla.Någon vecka efter detta kanonval för Fp blev Leijonborgs förslag både bortröstat och bortglömt av Fp. Inte ett knyst hördes om det förslag som Fp hade tredubblat sina röster på. Inte förrän strax före valet 2010. I årets val försökte Jan Björklund sig på en ny Leijonborgare, men denna gång höjdes endast Fp:s siffror marginellt. Orsaken var förmodligen att det inte betonades lika mycket i massmedia som det gjorde 2002.I den mån denna och liknande artiklar av liberaler observeras av den vanligtvis slöa allmänheten kan det mycket väl hända att många felaktigt ser artiklarna som kritik av islam, vilket i sin tur ger röster till Folkpartiet, röster som tveklöst kommer att användas till att ytterligare öka massinvandringen från MENA-länderna.Precis som Johan skriver är Alice Teodorescu och alla andra liberaler MYCKET STORA multikulti-vänner!

2011-01-05 @ 01:06:57
Postat av: Robin Shadowes

Vi har väl inte haft rabies i landet sedan långt tillbaka i 1800-talet om jag inte minns fel. TBC har väl inte varit nåt större problem sedan 30-40 talet eller nåt ditåt. Men nu tvingas vi stå ut med både det och HIV. Men så skall vi ju också bytas ut och utrotas.

2011-01-05 @ 01:28:39
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: sampo lappelill

Hör ni slöfockar - allt är inte guld som glimmar.

Var inte så godtrogna. Sjuklöveridiokraterna och deras stödtrupper ljuger lika friskt som muslimerna. Rensa sanden ur ögonen, gruset i hjärnmaskineriet kan inte omdelbart åtgärdas.

2011-01-05 @ 01:32:41
Postat av: WMB

@ Johan

Du skriver ovan: "Uppenbarligen kan hon (AT) också skilja på extremister och muslimer, vilket ju också är ett av huvudbudskapen i artikeln."Jag vill gärna höra din åsikt om uppgifterna från flera stora undersökningar i Europa om att 30-40 procent av Europas muslimer vill införa sharialagar.Räknar du dessa 30-40 procent som extremister eller vanliga muslimer eller kanske något mitt emellan?

2011-01-05 @ 01:48:08
Postat av: M Capensis

Vindflöjlars främsta egenskap är att registrera när vinden vänder.

2011-01-05 @ 02:34:57
Postat av: Magnus S

WMB@Om du nu i denna fråga blir överbevisad. Inte av mig ty jag ska gå och lägga mig men, om någon annan verkligen skriver dig på näsan, vart står du då?Fast vad är "vanliga muslimer"? Vad är sharia? Varför blir jag dödad ögonblickligen med svärdet om jag reser till Saudiarabien med en bibel i fickan? Varför respekteras inte min dotter med en något kort kjol i mitt land Sverige? Varför våldtags hon och kallas hora?

2011-01-05 @ 02:47:13
Postat av: sten

Alice Teodorescu är en mycket bra skribent. Inte det minsta PK. Vi får väl se hur länge hon orkar stå emot dom gängse normerna.

2011-01-05 @ 08:13:36
Postat av: LN

Är detta verkligen en ny(anländ) stjärna?

----------------------------------------------

"Alice Teodorescu"+26+Jurist+samhällsdebattör

Google--Ungefär 111 resultat

----------------------------------------------

Alice Teodorescu: Naivt att kalla SD-väljare onda

- - - - -

Alice Teodorescu, 26. Jurist, samhällsdebattör och grundare av nätverket ”En plats i himlen för kvinnor som hjälper varandra”.Sedan 1999 är det förbjudet att betala för en tillfällig sexuell förbindelse i Sverige. Straffet är böter eller fängelse i högst sex månader. Debattören menar att det är en morallag som bör justeras. Antingen ska bägge parter i den ekonomiska transaktionen straffbeläggas eller så bör bägge gå fria.http://www.aftonbladet.se/debatt/article7459033.ab

2011-01-05 @ 08:19:10
Postat av: Lars-Inge

@ Magnus SLite information om Sharia i Storbritannien framgår av bifogade länk.

Postat av: LN

VARNINGGå in på http://www.123people.se och skriv in ditt namn - vad finner du väl då?

-------

Själv konfronterades jag med ett inlägg från 2001

till en Yahoo-eMail-grupp.Är man inte en offentlig person skall man aldrig ge ifrån sig sitt 'true name'.Gäller uppenbart i synnerhet Facesbook!Under senaste världskriget "lade spionen pussel" -

så sker också idag i än större omfattning.Psykopatologien är större idag än någonsin.

2011-01-05 @ 08:53:30
Postat av: Fundersam

Hej Thoralf och alla andra som läser på denna blogg. Jag har en fråga som gör mig förbryllad. Idag står att läsa lite här och var om att drygt 30.000 sökte asyl 2010, och året innan var det kring 24.000. tidigare har det skrivits om att de sista 3-4 åren så har vi tagit emot c:a 90.000/år. Hur går det ihop? jag förstår inte riktigt, vad är den korrekta siffran för hur många som kommer till Sverige/år? 25.000 eller 90.000? Min fråga är i allra högsta grad seriöst ställd, ty jag är hopplöst vilsen i migrations-djungeln.

2011-01-05 @ 10:12:40
Postat av: Mr Crowley

Äntligen någon som talar klarspråk på "Barometern".

har själv precis börjat läsa boken "Världsmästrarna" av Julia Ceasar. Den är verkligen intressant och belyser verkligen problemet med den duperade journalistkåren. Den rekomenderas starkt för den som vill sätta sig in i hur det blivit såhär tokigt i Sverige.F.ö var vi bara tvungna att på nyårsnatten "häda" lite hos några bekanta i en privat "hämndritual" under snapsens inverkningar och lägga en karikatyr på , ja ni vet vem...å skjuta av i en stor smäll till väders! Detta kändes skönt på nå´t konstigt sätt :)

2011-01-05 @ 10:25:00
Postat av: riffi

Vi kommer att få se massor med människor som NU börjar fördöma islamistisk terrorism.

För dem är det fråga om att, när de nu blivit överbevisade, försöka behålla hedern. Vi har sett massor med stollar som bara kallat den våldsbejakande islamistiska terroristen för en kriminell yngling med olycklig barndom.Desa människor med obetydligt förändrade åsikter kommer bara att förflytta gränsen en liten smula tills något annat inträffar som bevisar att SD har rätt även i den frågan. Dessa kommer att tänka - Det hade vi ingen aning om - hade vi vetat det så - .För dessa människor, typ Ulf Wickbom, gäller förmodligen Ibsens påstående: Tar man livslögnen från en genomsnittsmänniska så mår dom inte så bra (fritt).

2011-01-05 @ 10:34:19
Postat av: Cavatus

Fundersam! Denna skillnad i siffror beror på att Sverige även tar in anhöriginvandrare, dvs anhöriga till asylsökande, som har rätt att söka asyl och får den beviljad och därmed få permanent uppehållstillstånd och därmed rätt till ALLA bidrag och stöd som vilken infödd svensk som helst, som betalat in skatt till dessa bidrag i hela sitt liv. Därav utarmningen av Sveriges ekonomi.Dessa anhöriginvandrare, som Julia Caesar benämner kedjeinvandring, då anhöriga till anhöriga i en aldrig sinande ström, har rätt till permanent uppehållstillstånd med kravlös bidragsförsörjning livet ut, är till antalet som grupp tre gånger så stor som antalet beviljade asylsökande. Så multiplicera antalet asylsökande med tre, plussa ihop dessa siffror och du börjar närma dig den korrekta siffran.Sedan tillkommer folk som återvänder hem till Sverige, folk som kommer hit för att studera. Alla siffror i tabellform finns på SCB:s hemsida.http://www.scb.se/Pages/PressRelease____305657.aspxhttp://www.ssd.scb.se/databaser/makro/MainTable.asp?yp=tansss&xu=C9233001&omradekod=BE&omradetext=Befolkning&lang=1Leta vidare i databasen. Det finns ännu mer detaljerade siffror om anhöriginvandring och dylikt, men det gäller att söka länge och väl. Dessa tabeller ligger väl i det fördolda.

2011-01-05 @ 11:24:36
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar
Postat av: Cavatus

Glömde att säga att anhöriginvandrare ingalunda måste ha några asylskäl för att få komma hit och ta del av alla bidrag. Det räcker att vara släkt med den som fått in en fot i landet (som hade asylskäl - läs om vilka asylskäl som beviljas på migileaks.wordpress.com).Släktskapet brukar vanligen inte heller verifieras på något sätt, då det tar tid och kostar pengar. Läs på Merit Wagers blogg om asylblufferiet på Migrationsverket. (meritwager.wordpress.com)

2011-01-05 @ 11:28:09
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar
Postat av: Inge sandén

Tycker att det står helt klart att islamism=nazism.

Nazikramarna i Sverige på 40-talet sade,när det stod klart att Hitler skulle förlora kriget.

Vi visste inte,vi förstod inte att Hitler var så ond.

En lite skillnad är,att islamkramarna säger nu,vi tar avstånd från de extrema islamisterna och dessa extremister har inget med fredens religion islam att göra.

Allt vad islam står för är extremt för oss pursvenskar.

Detta är ungefär som om nazisterna skulle sagt,vi tar avstånd från Hitler och Göring,de har inget med nazism att göra.

Nu tävlar vissa PK-iter att ta avstånd från självmordsbombare och allehanda terrorism,precis som om det skulle vara något nytt,för att det nu också har hänt i Sverige.

Kommunism,nazism och islamism är tre totalitära läror,som alla med vanligt sunt bondförnuft tar avstånd ifrån.

När femtekolonnare såsom Hjärpe,Weierud,Ulf Bjereld med fru,Gardell och hundra till med liknande ställningar i vårt land Sverige ännu ej förstått vad islam står för,kan man ju undra om deras titlar är köpta,när vi lågutbildade ser sammanhangen klart och tydligt.

I Norge kallades dylika personer för Qvisslingar,och blev avrättade av folket,när nazisterna sparkats ut.

Islamkramarna lever farligt nu när folket fått upp ögonen på vad islam står för och vill med oss pursvenskar.

Sedan islam gjorde sitt inträde på svensk kristen mark,började alla de problem som vi ser idag och som vi inte hade innan, denna stenålderslära fick härja fritt.

2011-01-05 @ 11:46:09
Postat av: LN

Nu tror jag det är dags att anbefalla följande video,som en utgångspsalm till 'Inge sandéns' betraktelse och som en avslutande information till

'Fundersam'.Cavatus' förträffliga klargörande förtjänar att sammanställs och något kompletteras för att därefter kunna fungera som ett A4-flygblad lämpligt att utdela när snöhelvetet slutgiltigt har töat bort.http://www.youtube.com/watch?v=gWjUKYtmLJE2011-01-05 @ 12:27:22
Postat av: AWSvensson

Ingen kan väl knappast undgått att höra talas om de ständiga oroligheterna med inbördeskrig som följd som varit en del av Sudans historia allt sedan självständigheten 1956.Nu för tiden så uppstår i stort sett alla konflikter med muslimer och kommunister inblandade. Sudan är inget undantag,en våldsam islam ställs mot beskedliga kristna.Är det här vi ska finna jämförelsen med det framtida Sverige, ja sanningen är den att ett alltför stort muslimskt inflytande för eller senare leder fram till detta scenarier.Så ett konfliktdrabbat Sverige kommer av allt att döma uppdelas i en kristen och en islamsk del, om inte de kristna dukar under förstått.

2011-01-05 @ 12:38:16
Postat av: WMB

@ Magnus S

Du skrev: "Om du nu i denna fråga blir överbevisad. Inte av mig ty jag ska gå och lägga mig men, om någon annan verkligen skriver dig på näsan, vart står du då?"Vad är det du menar att jag ska bli överbevisad om och som ska skrivas mig på näsan?Jag erkänner att min fråga till Johan var något försåtlig. Min avsikt var bland annat att belysa de (åtminstone enligt min mening) oerhört komplexa och svårlösta problem som uppstår i ett multikulti-samhälle, och att man gör det alldeles för lätt för sig om man tror att svaret består i att "kunna skilja på extremister och muslimer".Min fråga kvarstår alltså till Johan, eller vem som nu vill besvara den:

Räknar du dessa 30-40 procent av muslimer (som enligt undersökningar vill införa sharia-lagar) som extremister eller muslimer eller kanske något mitt emellan?Artikeln från The Sunday Times som "Lars-Inge" hänvisade till är bra som info.

Citat därifrån:

"ALMOST a third of British Muslim students believe killing in the name of Islam can be justified, according to a poll.

The study also found that two in five Muslims at university support the incorporation of Islamic sharia codes into British law."

(I just denna studie är det alltså välutbildade ungdomar som har besvarat frågorna.) http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article4407115.ecePå Wikipedia finns mer info om Sharia

http://sv.wikipedia.org/wiki/Sharia

2011-01-05 @ 12:45:34
Postat av: Info

MERIT WAGERS BLOGGOvanligt bra inlägg av Merit Wager idag, "Den svenska slappheten...":http://meritwager.wordpress.com/

2011-01-05 @ 14:01:54
Postat av: lassekolja

Om det inte har hänt något stort på Barometer-redaktionen blir inte "AT" gammal på ledarredaktionen.

"Alla muslimer är inte terrorister", nej, det kan hända men kan någon nämna något exempel på när en terrosist inte visat sig vara muslim, om man bortser från Baskerna i Spanien och IRA på Irland?!

Thoralf, Dina förhoppningar om Muhammedkarikatyrerna i/på Barometern, tyder på att Du har ett gott sinne för humor, fortsätt gärna med det!!!

2011-01-05 @ 15:28:47
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: lassekolja

Fundersam@, jag har visserligen inga detaljkunskaper men när 24000 sökt asyl och ca103000 fick PUT, innebär att man skiljer mellan asylsökande och anhöriginvandring m.fl. Det finns ett antal olika kriterier för att få PUT(Permanent UppehållsTillstånd). Finns sannolikt att läsa på Migrationsverkets hemsida. 24000 asylsökande år 2009=103000PUT, då kan man befara att 30000 asylsökande år 2010 kommer att "berika" oss även med ökat antal PUT för 2010. En analog beräkning ger nästan ca 130000 "nya svenskar" 2010.

Grattis svenska folket till detta berikande!!!

2011-01-05 @ 15:52:27
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Fundersam

Tack Cavatus och alla ni andra som föklarat för mig + alla andra som kanske funderade. Jag blev ställd när jag imorse fick frågan av en god vän,(en riktig sosse-struts) med hänvisning till de 24.000 sökande. Jag ägnade mig några timmar idag åt de länkar ni hänvisat till, och jag måste medge att jag är mer än CHOCKAD och fundersam nu över den situation vi har i landet. I takt med det jag läst om idag så inser jag att vi har enorma problem som skyfflats under mattan i åratal. Jag tror att rak, ärlig och tydlig beskrivning av verkligheten, i kombination med tydlig källhänvisning, är effektivt för att få upp ögonen på människor.Resolut har jag nu beställt Julia Ceasars bok som jag ämnar sträckläsa minst 2 ggr. så fort den anländer. Och Cavatus sida med all info. är verkligen läsvärd och innehållsrik.Till sist vill jag nämna en personlig iaktagelse jag gjort de sista åren, jag känner snart inte ens igen min egen Norrländska kommun med bakgrund till hur den har utvecklats. Nu ska jag ägna resten av kvällen till att läsa Affes statistikblogg, Merit Vagers sida. Om inte blodtrycket nu blir alldeles för högt?Trevlig helg till alla läsare.

Än mer Fundersam just nu...

2011-01-05 @ 16:34:02
Postat av: Tjelvar

IMAMERS TROVÄRDIGHETVad skall man tro, när varje muslim har rätt att ta till lögner, om det gynnar islam.Spydpigen visar en insändare som är läsvärd om frågan.

2011-01-05 @ 17:05:03
URL: http://spydet.blogspot.com/
Postat av: LN

På PI den 3 jan kunde följande läsas:Islamofob? Ja, självklart!

LÄSARBIDRAG Ett av de mest populära modeorden i politiskt korrekta sammanhang är uttrycket islamofobi. Med gammelmedia i spetsen har man lyckats tillskriva detta ord en så laddad och negativ klang att människor gör karriärer, blir

professorer och får sitta i allsköns morgonsoffor och debattprogram om man bara kastar ur sig detta ord tillräckligt mycket i tid och otid. Men vad innebär det egentligen att vara islamofob? Läs mer »Sen gick det inte att komma vidare - förmodat strul med servern ännu en gång? Jag misstänker att det skulle handla om ordet 'islamofobs' vara eller icke vara med åtföljande etthundrafemtioelva kommentarer som ältade fram och tillbaka.Islamofobi är en språklig missbildning, ett sk hybridord, som skapades av muslimerna själva - de islamska fundamentalisterna i Iran efter Ayatollah Khomeini återkomst - för att beskriva landsmän som opponerade mot koranen och/eller den islamska läran. Klicka vidare till:

http://snaphanen.dk/2011/01/04/%c2%bbislamofobi%c2%ab/

och läs om "islamofobi" där.Själv skulle jag vilja uppmana alla att strunta i detta stupida ord/begrep. Det finns enklare sätt att definiera sitt eget eller andras avståndstagande från islam. Använd ordet anti-islamist (anti-islamism) med eller utan bindestreck. Det finns hedervärda, språkligt korrekta och historiskt väletablerade parallellbegrepp till antiislamist nämligen antinazist, antifascist, antikommunist, antirasist osv. Låt muslimerna själva, om de behagar, fortsätta att ensamma använda ordet som beskrivning på deras aldrig upphörande behov av att bli kränkta av omvärldens otrogna.I PI:s ingress förekommer "politiskt korrekta sammanhang". Vet du vad "politisk korrekthet" står för? Vet du att "politisk korrekthet" faktiskt är namnet på en ideologi - en rörelse, som i 80 år har strävat att kasta omkull det västerländska samhället. Som fortfarande i allra högsta grad destruktivt influerar samhällsordningen och det idiokratiska förtryckarsamhälle vi lever i; som

inspirerar multikulturalismen, styr RFSL, HBTQ-rörelsen och udda figurer som Gudrun Schyman, Tina Rosengren, genusideologerna och kanske Södertörns

Högskola i synnerhet. Det är en mild överdrift att likna oss alla vid fiskar, som simmar omkring i en soppa av politisk korrekthet. Vissa av rörelsens

huvudpersoner har haft större inflytande på allas våra liv än någonsin Hitler och Stalin, om vi tillfälligtvis bortser från dessa herrars särskilda förmåga att också ta död på miljoner och åter miljoner västerlänningar. Kanske har du hört namnet på några av rörelsens överstepräster. Lukács? Horkheimer? Adorno? Weil? Habermas? Marcuse? Fromm? Benjamin? Dessa herrar startade Frankfurtherskolan 1923/1930, men flydde från Nazityskland till USA, där kanske Marcuse senare blev den mest inflytelserike. Följande video, som gärna bör ses flera gånger, ger en överblick över av vad dessa personer har ställt till med; har bla kallats: 'våldtäkten på förnuftet'. Googla efter mer info!

http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=8630135369495797236På följande länk finns en tysk översättning av ett amerikanskt original: "The History of Political Correctness" av William Lind (som inte tycks vara tillgängligt), som översättaren ställer gratis till förfogande med motiveringen att det handlar om vår frihet.

http://in-kuerze.de/images/stories/Veroeffentlichungen/die-geschichte-der-politischen-korrektheit.pdfAvslutningsvis vill jag reprisera mig själv från en tidigare tråd: det är inte fråga om att tro

(->Tjelvar) eller tycka eller hoppas utan att VETA - gör man det, faller alla korthusen ihop i en enda röra: islam, multikulturalism, samhällsmångfald, politisk korrekthet, genuspseudovetenskap, fri kärlek etc. Befria dig själv! Bliv suverän! Ligg inte kvar i grytan tills du blir kokt! Sanningen är faktiskt på vår sida.http://politisktinkorrekt.info/2011/01/03/islamofob-ja-sjalvklart/#more-72910

2011-01-05 @ 18:22:51
Postat av: Tony Ingman

Cavatus: du skriver " rätt till bidrag som vilken

svensk som helst" Ja sanningen är att dom har rätt till större bidrag än svenskarna. Ta en svensk

fattigpensionär som har den lägsta pensionen, som han får betala skatt på, och så har vi en Muhammed

som får äldreförsörjningstöd som är lika hög som

fattigpensionärtens, men med två skillnader, Muhammed slipper att betala skatt på sitt bidrag,

samt att han har hyran betald av samhället upp till

6000 kr.

2011-01-05 @ 18:47:12
Postat av: Stefan A

TV4 och afganerna som varit med i övningar med försvaret, lyckades med sitt trix att visa upp sig i TV, mig.verk. gör helt om, och beviljar dessa put, det verkar finnas hur många sätt som helst att tilltvinga sig put i sverige, myndighetssverige har kollapsat fullständigt....

2011-01-05 @ 19:15:47
Postat av: Tony Ingman

Svenska myndigheter, i detta fallet UD är väldigt

snabbt framme när det gäller omsorgen om terrorristsvenskar som råkat i trubbel när dom är

ute och försöker spränga människor i luften.

I den senaste idiotens fall, han som åkte fast i

Afrika har nu UD kommit fram till: " Att han mår

efter omständigheterna bra " Ja ha, och vem f-n

bryr sig om hur han mår??? Jag tror att merparten

av Svenskar hoppas att han mår riktigt riktigt dåligt, för det skall sådana erbarmliga kräk göra

som är beredda att spränga oskyldiga människor i luften bara för sin sjuka religions skull.

2011-01-05 @ 19:34:53
Postat av: WMB

Ja du Fundersam, att vakna upp till verklighetens Sverige kan verkligen vara en chockartad upplevelse. Men Julia Caesar, Affe och Cavatus är utmärkta lärare och uppgiftslämnare. Deras alster är välskrivna, sakliga och faktabaserade, och jag hoppas innerligt att många fler av alla PK-hjärntvättade pursvenskar blir fundersamma och börjar ta del av dessa alster.

2011-01-05 @ 20:03:30
Postat av: Skånepåg

Från SVTText 2011-01-05”Danskarna överger papperstidningen

Allt färre danskar läser tryckta tidningar. Under det senaste året har antalet tidningsläsare minskat med hela 25 procent. Det visar en analys av den danska finanstidningen Börsen. Om utvecklingen fortsätter i samma takt kommer mer än hälften av landets befolkning att hämta sina nyheter på annat håll nästa år.I åldersgrupperna 18-29-åringar och 30-39 åringar svarar hälften att de inte läser papperstidningar. Personer i åldrarna 40-49 år har länge varit trogna läsare av tryckta tidningar men nu har nästan 40 procent slutat.”Borde egentligen gå ännu sämre för de svenska tidningarna, eftersom de danska inte lider av samma politiska korrekthet som i Sverige?Trots att vi sade upp vårt abonnemang på Barometern för 2 år sedan, ringde man så sent som i förra veckan och ville att vi skulle teckna ett nytt abonnemang. Man struntar tydligen även helt i att respektera de som är anslutna till Nix-tjänsten i sin jakt på prenumeranter!

2011-01-05 @ 20:05:17
Postat av: kalle2

vad kul det är att läsa thoralf´s blogg! det har blivit en daglig rutin att kolla denna. även om det bara är en liten kort postnings så är det kul att läsa alla kommentarer som blir, och ofta leder de iväg in på andra ämnen ibland långt från den ursprunga ämnet i bloggposten. fantastiskt.

detta visar att det finns ett enormt behov att fri media. tänk om Sd kuriren blev en rikstäckande morgontidning tror alla skulle vilja prenumerera. Även de mest pk-indoktrinerade, för de skulle vara nyfikna på vad som verkligen händer och inte bara få läsa om förvrända sagor från tidningarnas telegrambyrå.

helt övertygad om att 7 klöverns hycklarkreatur i kalmar smygläser denna blogg så de har koll på vart vindarna bär.

2011-01-06 @ 00:15:13
Postat av: kalle2

skånepåg: alla tidningar bärs ut av illegala invandrare! distrubitionstjänst som delar ut alla olika tidningar har tidningsbud som i sin tur anställer sk "papperslösa".

har faktiskt frågat varför de springer runt i kortbyxor och t shirt mitt i vintern, och de kunde inte svenska och berättade på dålig engelska som det var!

inte konstigt chefredaktörer gillar okontrollerad massinvandring då kan de få större del av statliga presstöden på flera 10-tals miljoner och stoppa i egen ficka! sant så är det!

2011-01-06 @ 00:22:31
Postat av: Gubben o Gumman

Klart underhållande att "ET" ger både "Shorty"

Guilou samt "Hallovina Bermudas" en känga.Detta är två patologiska lögnare för varsin ideologi

Kommunism (Mao) samt Islam,bara se dessa två muppar

gör en gråtfärdig,vad har dessa i TV rutan att göra?

Journalisterna på DampTV4 samt SVT68 är riktiga kräk,dessa Boljeviker är inte lite fräcka.För Comsomol Pravda (Barometern) är det vågat.

Fast vi vet ju hur det går med journalister som

skriver sanningen på den tidningen.Vi får väl hoppas hon slipper en snyting,men det

skall nog gå bra,ironiskt nog kommer det säkert att

vara journalister med jippie bakgrund som börjar ifrågasätta "Holchaust Sweden".Risken är stor att det var "ET:s" första och sista

ledare om mussarna o slaktarna.Öststats farbror har garanterat tjoat.Det absolut bästa med Barometern är att dom är en "borgelig tidning",och det går ju inte så jävla

bra med ett stolpskott med 45% av rösterna, i täten en sosse,tydligarebevis på att den tidningen är på fel spår går inte att få odisskutabelt.

2011-01-06 @ 01:49:53
Postat av: Fredrik

Det är ju så här debatten och frågeställningen måste bedrivas i allmänt,politiskt,media och alla övriga former.Denna artikel är också mycket läsvärd från

Newsmill.Att fegheten är så enormt stor i och över att våga ta diskutionen över vad ISLAM är förefaller mycket färgat av feghet!

Postat av: joffe

Gott bettre 2011 kan vi hoppas, men det ser dystert ut!Man ska exemplifiera och jag kan kosta pa mig att gora det som 79 ar gammal fattigpensionar i 14 ar - bosatt utomlands i snart 30 bast.Hustrun och jag flyttade fr Sverige vid 50. Men vi jobbade och gjorde var skatteplikt i ca 30 bast, alltsa tillsammans 60 i Sverige. Hon gjorde sitt och skotte barnens uppfostran i hemmet, men jobbade oxo skift som sjukskoterska. Vi bada hade skiftstjanst den tiden och vaxlade hemsysslor...Cavatus mfl betonar den numera helt sanslost frikostiga anhoriginvandringen. En sadan som flyttar in fr. exvis Somalia, som inte gjort ett jota for Sverige och aldrig kommer att gora det uppbar ca.12000skr totala bidrag per manad skattefritt i livstid. (Kolla med Forsakringskassan!)Till bl.a den kategorin forsvinner SKATTEPENGAR... – Etniska svenska fotfolket, varldsmastarna i godhet, ar fangslade av sina politiska ledare. Vi ar i kedjor och bombas av falskhet, ljugeri och fornedring och skinnas inpa bara kroppen...VARFOR ska vi vara bast?Hustrun och jag TILLSAMMANS uppnar inte ens ”somalianysvenskens” summa, efter att 25% skatt, vi inte far nagot for, drages pa vara pensioner. Dessutom reducerades vara pensioner med totalt 500kr/man. fr 2011. Etniske svensken ska STRAFFAS och sparkas pa! - Hur lange kan detta fortsatta? Har Sverige hittat oljefalt eller guldfyndigheter? Var finns bevisen for multikulturens berikande och invandringens bejublade ekonomiska vinster? Statistisk redogorelse? Jag har vantat i 30 ar pa en REDOVISNING.Hur manga fattigpensionarer som bor kvar i Sverige blir inte forbannade av att se vart Sverige ar pa vag med den sanslosa invandringspolitiken som FORTFARANDE bedrivs av de 7 blinda partierna – sedan trettio ar tillbaka. Man hor aldrig en suck av en protest fr.pensionarer! WHY ?2011-01-06 @ 08:18:39
Postat av: Skånepåg

Intressant artikel i Aftonbladet (händer inte ofta!) från i höstas om ”Nya Moderaterna”. Anknyter i viss mån till vad Joffe skriver i ovanstående kommentar. Skriven av en f.d. polisman under rubriken ”Därför lämnar jag moderaterna”.Citat från artikeln:

”När Moderaternas politik i riket leder till att allt fler tvingas till att söka socialbidrag, och när moderat politik på lokal nivå handlar om att till varje pris hålla nere kostnaderna så är det inte fuskarna man kommer åt utan handikappade, sjuka och arbetslösa som hela sitt liv velat göra rätt för sig.”

Postat av: LN

Newsmillartikeln som 'Fredrik' hänvisar till, och några av kommenarerna, är både intressanta och klarsynta. Artikelförfattaren skriver:"De som styr Sverige famlar nu efter åtgärder för att blidka islamister, så att de i sin tur kan påverka de "alltför radikala" och våldsbenägna islamisterna. Eftergifter gentemot en våldsbenägen och destruktiv makt prövades som bekant inför andra världskriget. Resultatet blev inte tillfredsställande."

...

"När makthavarna blir rädda vill de förhandla och undvika konflikter. Ett exempel på det är när socialdemokratiska Broderskapsrörelsen ska inkludera muslimer, och därmed upphör att vara en organisation för kristna socialdemokrater. Då känner man sig nödsakad att i sitt styrdokument ta bort formuleringarna om alla människors rätt till sin sexualitet oavsett läggning."

...

"Samhället borde omedelbart stänga alla religiösa skolor, kriminalisera tvångsäktenskap, skärpa straffen för olika hedersbrott och samtidigt strypa allt ekonomisk stöd till alla religiösa organisationer, oavsett om det kommer från utlandet eller från myndighetshåll i Sverige."

---------------------------------------------------

Til detta kan sedan fogas #4 'Charlie Darwins' kommentar:"Samhället borde omedelbart stänga............""Jag håller med, men det kommer knappast att hända. Ovanstående förslag går stick i stäv med den normativa multikulturalismen, som är närapå statsreligion i Sverige idag. Multikulturalism bygger på kulturrelativism, som innebär att alla kulturer är "lika bra" och "lika värda", och att det inte finns några absoluta rätt eller fel."

...

"Vidare ses gemensamma lagar för alla som västerländsk kulturimperialism gentemot minoritetskulturerna, som enligt multikulturalismen borde få ha sina egna lagsystem, eller iaf få undantag från samhällets gemensamma lagar i de fall där dessa kolliderar med minoritetskulturens värderingar."

...

"Det är genom detta vrickade perspektiv som sådana saker som den ökända handskakningsdomen kom till. Jämlikhet mellan könen är ett exempel på regler som får stryka på foten om det kolliderar med någon minoritetskulturs traditioner."

...

"Med normativ multikulturalism försvinner en sådan liberal hörnsten som likhet inför lagen och ersätts med rättigheter baserat på vilken etnisk, kulturell och religiös grupp personer kan antas tillhöra."

...

"Att partier som kallar sig "liberala" kan förespråka en sådan kollektivistisk och antiliberal ideologi är för mig ett mysterium, såvida inte liberalismen inom dessa partier bara är en chimär."

...

"Ännu konstigare blir det när man beaktar att kulturrelativismen faktiskt är marxism omformulerad i kulturella termer istället för ekonomiska termer.

Jag kan rekommendera boken "Till frihetens försvar: En kritik av den normativa multikulturalismen" av Dilsa Demirbag Sten och Per Bauhn, som tar upp dessa problem på ett bra och överskådligt sätt."[fetstilen är min]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

marxism omformulerad i kulturella termer istället för ekonomiska termer eller kulturmarxism, är på det stora hela samma sak som den politiska korrekthet som jag tjatade om 18:22:51.I hopp om att något intresse för detta teorikomplex, som styr våra liv från det att vissa i ettårsåldern inlämnas på dagis till att vi som semigrönsaker tvingas invänta döden på hemmet, har väckts, har jag snokat fram en engelskpråkig, men starkt reducerda version - egentligen ett föredrag -av den till tyska översatta boken om 'politisk korrekthet'.

Den finns här: http://www.academia.org/the-origins-of-political-correctness/

2011-01-06 @ 09:04:49
Postat av: S-E Karlsson

Jahapp , schablonersättningen för asylsökande utgår med ett visst belopp per kvartal och person och skall justeras den första januari varje år och kan man nog förmoda justeras uppåt ! Annat är det för oss pensionärer där justeras det nedåt fom 1 januari i år med 4,5 % ! " Argumentet allas lika värde " kommer återigen på skam !

2011-01-06 @ 09:21:26
Postat av: Fredrik

Ja "hetare potatis" kan man väl inte få när det gäller socialdemokratiska brödrarskapets styr dokument där man valt att anpassa det efter muslimer och därmed kränker en grupp människor!?Bör ju vara på förstasidan i kvällsblaskorna men nej!?Eva "prästen" Brune har suttit och bekänt sin politiska färg idag i tv4 på morgonen.Borde du kolla in ordentligt thoralf!

Många klavertramp där och tv4 reporter försiktiga försök till att ej vara politiks korrekt? he he!Tror nog allt fler anställda inom media,politik har börjat diskutera i fikarummen om vad i helsike vi håller på med.Men som sagt!

Kolla in morgonnyheterna

sen kolla upp detta med brödrarskapet förändring av styrdokumentet som ändrats så de ska passa den kärleksfulla och toleranta religionen ISLAM och dess icke politiska anhängare!Vakna förfanken!Sen borde väl RFSU skrika rakt ut angående detta styrdokument!!!????Expo kanske?Vilka medlöpare ni är till nåt som går imot allt vad jämnställdhet och demokrati står för!Så ni politiker,journalister som läser denna blogg för det gör ni:-)Lite civilkurage kanske?

Om inte annat så "goggla" det så kommer ni få ord för ord vad det står för och då kommer ni känna en viss bismak i munnen och en viss ångest över er feghet kommer göra entrè i magen o bröstet.Våga ta debatten!!

2011-01-06 @ 10:18:49
Postat av: allemand

@Skånepåg, nix fungerar inte om du haft en affärsförbindelse med någon sedan tidigare. Om du haft Barometern så har de "rätt" att ringa dig utan att nix blir inkopplat så att säga.

2011-01-06 @ 10:24:25
Postat av: SkånepågUr programmet "Sverker rakt på”.Sverker Olofsson intervjuar arbetsförmedlingens generaldirektör Angela Bermudez Svankvist om vilken grupp som är mest prioriterad. Valet står mellan en svensk som just slutat gymnasiet, en svensk 55-plussare och en nyanländ 35 åring. Angela förklarar att den nyanlände måste komma först.Detta visar på ett övertydligt sätt hur svenskar numera helt öppet diskrimineras i sitt eget land. Man måste beundra Angela Bermudez Svankvists synerligen välsmorda ”käft” och hur hon på ett ”elegant” sätt försöker att dölja denna diskriminering. Ingen tvekan om varför hon fått detta jobb!@ allemand

Jag har haft kontakt med NIX och enligt den jag talade med så upphör rätten att ringa upp mig, då vi NU INTE LÄNGRE har någon form av etablerad affärsförbindelse. I och med att prenumerationen upphörde så skall således detta gälla enligt de uppgifter som jag erhöll.

Postat av: LN

TILL ALLA OTROGNA MÄN! NIX PISSA I SYDÖSTLIG RIKTNING - DET VARA RASISM - DÄR NÅGONSTANS LIGGA MECCA.Decide NOW before it is too late!

http://www.youtube.com/watch?v=h6xdYDbxZnIAllah Will Destroy The West at The Hands of The Muslims

http://www.youtube.com/watch?v=Xk-9YKCIwqcConvert to Islam, or pay the Jizya, or you gonna be killed!

http://www.youtube.com/watch?v=dGRTDt5w-dM

2011-01-06 @ 11:02:55
Postat av: Anonym

@skånepåg, läs om etablerat kundförhållande från nix-hemsida.

http://www.nix.nu/undantag-fr%C3%A5n-NIX-Telefon.aspx

2011-01-06 @ 12:08:45
Postat av: allemand

@skånepåg, det är jag ovan, glömde fylla i namnet.

2011-01-06 @ 12:09:35
Postat av: Skånepåg

@ allemandDin länk funkar inte, men jag kollade själv och det jag skrev tidigare är korrekt. Det har gått 2 år sedan vi sade upp prenumerationen och likt f.b. ringde dom. I nedanstående från nix skriver man om vad som gäller vid 6 resp 12 månader. Och i vårt fall med Barometern, har 12 månaders gränsen passerats med 1 år och några säeskilda skäl föreligger givetvis inte."Etablerat kundförhållande - Kontroll mot NIX-Telefon krävs inteOm det föreligger ett etablerat kundförhållande (ingånget avtal) mellan marknadsföraren och konsumenten strider det inte mot god marknadsföringssed att ringa konsumenten för att lämna erbjudanden om samma typ av varor eller tjänster, inte ens om konsumentens telefonnummer finns i spärregistret NIX-Telefon. Ett kundförhållande enligt ovan skall anses bestå även en tid efter det att avtalsförpliktelserna fullgjorts, normalt minst sex månader därefter men inte mer än ett år om inte särskilda skäl föreligger. Särskilda skäl skall tolkas restriktivt. För avtal som periodiskt förnyas, t.ex. om prenumeration eller försäkring, skall denna tid anses motsvara den senaste avtalsperiodens längd, men inte vara längre än ett år om inte särskilda skäl föreligger. Även medlemskap i en insamlingsorganisation eller avtal om återkommande bidragsgivning skall anses utgöra ett kundförhållande enligt ovan."

2011-01-06 @ 12:22:51
Postat av: allemand

@ Skånepåg, nu skriver du två år, det gjorde du inte tidigare. Hur som helst så har de "rätt" att ringa upp till ett år som du säger. Vilket jag ville påpeka, eftersom du inte angav tiden.

2011-01-06 @ 13:08:31
Postat av: Skånepåg

@ allemandSkrev detta i tråden tidigare i går och trodde att du observerat detta?"Trots att vi sade upp vårt abonnemang på Barometern för 2 år sedan, ringde man så sent som i förra veckan och ville att vi skulle teckna ett nytt abonnemang. Man struntar tydligen även helt i att respektera de som är anslutna till Nix-tjänsten i sin jakt på prenumeranter!2011-01-05 @ 20:05:17"

2011-01-06 @ 14:27:00
Postat av: Robin Shadowes

Ett bra sätt att hantera telefonförsäljare är att helt sonika slänga på luren rätt i örat på dem utan att säga ett ord, så fort man inser att det är en försäljare som ringer. Kanske inte så artigt för oss uppfostrade svenskar men ack så effektivt.

2011-01-06 @ 17:45:01
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0