YUSUF AL-QARADAWI

Personligen tror jag inte så många förstår hur allvarlig säkerhetssituationen håller på att utvecklas i arabvärlden. Artikeln i Dagen som jag citerat en del ifrån bekräftar bara mina farhågor. Israel kommer inte acceptera att Egypten öppnar gränsen till Gaza. Om Egypten gör detta kommer Israel se till att man får kontrollen över även denna gräns till Gaza. Israel kommer under inga omständigheter tillåta en sådan utveckling. Frågan är hur övriga arabvärlden med Iran i spetsen kommer agera om det blir verklighet. Men med islamister som Qaradawi som styr i Egypten är det nog en trolig utveckling. Det kan utan tvekan även dra in Europa och EU i en skarp konflikt.

Qaradawi har inga sådana hämningar. Han säger vad han tycker.

På torget manade han till "Palestinas befrielse", till stöd för Hamas och till att den egyptiska gränsen mot Gaza skulle öppnas.

- Jag hoppas att jag ska kunna hålla min nästa predikan i Al Aksa-moskén (i Jerusalem), förklarade han.

Har manat till Israels utplåning!

Qaradawi har tidigare manat till Israels utplåning och godkänt att också palestinska kvinnor genomför självmordsdåd mot israeler - till skillnad från andra teologer som anser att sådan verksamhet inte är lämplig för kvinnor. Han har också förklarat att Förintelsen drabbade judarna som ett "Guds straff".

Schejken förespråkar dödsstraff för homosexuella. Och han anser att män har rätt att slå sina fruar - men bara med händerna.

Läs hela artikeln.

Undrar om Qaradawi är en arab i Christian Cederroths smak?

Trackback
RSS 2.0