TUFFT ÅR FÖR ORNITOLOG


Barometern har ett gäng krönikörer och en av dessa är Christian Cederroth, ornitolog. Han bor och driver ett vandrarhem vid Segerstads fyr på Öland. Han har vid några tillfällen visat prov på synnerligen dåligt omdöme men den senaste krönikan tar nog priset. I krönikan gör han ett mycket bedrövligt och skrämmande utfall mot Jimmie Åkesson.

 ”Jag fick en chock när Jimmie Åkessons bruna tryne uppenbarade sig. Han grillades i Heta stolen. In i gymmet kommer en fransyska. Hon stirrar på skärmen där något som liknar en förskrämd, lågbegåvad skolpojke repeterar sina svar med en dåres envishet. För mig blir det direkt pinsamt och jag tvingas förklara att det är en svensk extremist vi ser på.
Snart kommer det in en arab i gymmet, följd av en till. Nu får jag verkligen skämmas. Ja ni förstår, denna person tycker inte om utlänningar, alltså 6,8 miljarder människor, och särskilt illa tycker han om just er för att ni tror på en gud med ett annat namn än den som han tror på.”

Göran Rosengren beskrev Jimmie Åkesson som ”Sveriges skickligaste politiker” i TV4:s morgonsoffa för någon vecka sedan.

Att Christian Cederroth inte delar den uppfattningen är nog ingen överdrift och att han är med i Facebook-gruppen ”Sverigedemokraterna i riksdagen – Nej tack” förvånar nog ingen heller. Dagen efter valet den 20 september skrev han följande blogginlägg på sin blogg.

“IT'S A FUCKING— sorry that's lovely of course — I MEAN HELL — sorry that doesn't exist of course — TERRIBLE, DREADFUL, BLACK, abominable, appalling, awful, bad, beastly, creepy, distressing, fearful, frightful, frozen, ghastly, godawful, grievous, grim, grody, gross, hideous, horrendous, horrific, icky, lousy, mean, monstrous, rotten, shameful, shocking, shuddersome, spooky, terrible, tragic BROWN DAY FOR SWEDEN.”

Imponerande!

Det är demokrati, Christian.

Dessutom gillar Christian Cederroth uppenbarligen arabvärldens diktaturer väldigt mycket.

”Jag har under åren rest i sju olika arab länder samt många gånger till Israel. Det skönaste med att färdas i denna del av världen är att man får vara ifred. Araberna på halvön har så stor värdighet att de inte skulle störa ens den underligaste person.”

Nog är han lite speciell Christian Cederroth. Alla förstår säkert att han har haft ett tufft år med så stora framgångar för Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraterna kanske skulle överraska Christian med att boka hela Segerstads fyr för en helg i vår.

Du kan maila eller boka på [email protected]

Trackback
RSS 2.0