UPPDATERING! MÅNGA JOURNALISTER PÅ STASILISTAN

En sak som förvånat mig väldigt mycket är att den så kallade stasilistan är iskall. Att listan existerar råder det inget tvivel men hur många namn den innehåller råder det olika uppfattningar om.

Att inte ett enda namn från listan läckt ut är än mer förvånande trots att troligen en hel del människor sett listan.

Enligt svar som getts är dessa brott preskriberade och därför lämnar inte svenska myndigheter ut dessa uppgifter enligt statsminister Fredrik Reinfeldts medarbetare.

Sveriges riksdag har beslutat att Turkiets brott mot armenier 1915 var ett folkmord. Då vore det väl inte för mycket om man samtidigt offentlig gjorde Stasilistan och vilka personer som förrådde vårt land till kommunisterna.

Framlidne journalistan Kurt Lundgren grävde i denna fråga vilket han skrev om i många inlägg på sin blogg.

Jag har hoppats att wikileak-dokument skulle avslöja en del om stasilistan eller kanske till och med hela listan men tyvärr verkar det inte vara så.

Jag har fått en del kontakter tack vare min blogg som känner till en del om just stasilistan men än så länge har jag inte fått fram något av värde annat än att de verifierat att listan finns hos SÄPO.

Jag tar gärna emot tips om stasilistan, antingen på mail [email protected] eller skicka det till min adress i Kalmar om du vill vara anonym.

Thoralf Alfsson
Baggensgatan 12b
39230 Kalmar

UPPDATERING!!  UPPDATERING!!  UPPDATERING!!

Svenska politiker och poliser finns på bland de svenskar som samarbetade med Stasi.

-Men de viktigaste namnen är journalister säger professor Birgitta Almgren efter att hon granskat det hemligstämplade Säpo-materialet.

Detta uppger idag tidningen Världen idag i en artikel med rubriken "Många journalister finns i Stasi-arkiven". 

Regeringsrätten gav under föra året Birgitta Almgren rätten att granska det så kallade Stasi-arkivet. Läs artikel.

Sverigedemokraterna förbereder nu en interpellation till justitieminister Beatrice Ask om att offentliggöra den så kallade Stasilistan med anledning av de nya uppgifterna.

Journalistkåren och journalistförbundet borde också fundera på om det inte är dags att tvätta sin egen byk ren från dessa journalister annars riskerar hela journalistkåren att bli nedsmutsade av dessa medlöpare. Många tänker säkert på Jan Guillou som en av dessa.

VÄRLDEN IDAG, VÄRLDEN IDAG,


Kommentarer
Postat av: MartinA

Det går inte att försvara att listan inte publiceras. Främmande makt har tillgång till listan och eventuellt explosivt innehåll kan då användas till utpressning av folk i staten.

2011-02-02 @ 08:28:00
Postat av: Stefan A

Några har tydligen mäktiga vänner...eller också är alla insyltade..

2011-02-02 @ 08:43:32
Postat av: AWSvensson

Så länge inte listan över landsförrädare lämnas ut så kan man bara spekulerar. Att det är vänsterfolk kan vi vara rörande eniga om, både politiker och etablissemang i form av debattörer och journalister. Med all sannolikhet folk som idag har betrodda positioner i samhället och vars tillvaro som tillförlitliga medborgare skulle falla som ett korthus. Jmf Kamprads medlemskap i en förening i 20års åldern omkring 1950 vilket rabalder detta medförde, allt igångsatt av vänsterpack. Så länge media styrs av detta vänsterpack och de med insyn skyddar etablissemanget så får vi inget veta. Sverigedemokraterna kan med jämna mellanrum kräva att dessa listor ska offentliggöras, ett nekande blir då en konsprationsbelastning för regeringen

2011-02-02 @ 09:45:27
Postat av: Robert

Har fortfarande inte stött på något vettigt skäl/argument att INTE släppa dessa dokument fria.

2011-02-02 @ 10:18:08
Postat av: BABEN

Sverige är fantastist!

IB affären! Justitsieminister Geijer med den unge

prostituerade damen!Bordellmamman Fälldin Palme med

flera utpekade!Palmemordet,obduktionsprotokollet

hemligstämplat 50 år framåt!Ebbe Karlson affären!

Tsunamibanden,Hemligstämplade 70 år!

Stasiarkiven,det är nog många som sover dåligt ifall de skulle de skulle komma till allmänhetens

kännedom.

2011-02-02 @ 10:40:33
Postat av: SoffliggarN

Jag brukar aldrig lämna kommentarer på internet men jag måste säga att den där listan är jag mycket nyfiken på. Tack för en bra blogg T.A.

2011-02-02 @ 11:09:19
Postat av: Roberth

Underbart! Många huvuden skulle rulla om den kom fram!

2011-02-02 @ 11:10:47
Postat av: AWSvensson

Det fanns ju en numera partiledare som grät för att muren föll, kan det ha varit för att han såg avslöjandet framför sig och då fick folkets frihet i de forna öststaterna stå tillbaka. Lite "Guilt by association" en beprövad argumentationsmetod som vi lärt oss från föreningen Försvaret av det månkulturella till varje pris.

2011-02-02 @ 11:11:44
Postat av: RL

Den enda vettiga anledning att inte släppa listan i sin helhet, som jag ser det, är om en eller ett par av namnen är personer drivits som dubbelagenter mot exv ryssland, och att då svenskt kontraspionages operationer, typ desinformation etc, kunde komprometteras.Men att inte släppa åtminstone 90-95% av de övriga namnen är ren maktkorruption och nepotism ...häng ut landsförrädarna!

2011-02-02 @ 11:14:32
Postat av: Henrik

Det viktigaste idag är hemligstämplandet av Tsunamibanden.

De är fortfarande aktuella och den sittande regeringen var väl de som drev igenom det även fast de hade chansen att klämma åt sossepacket som korrumperat vårt land så länge.

Hur kan Reinfeldt försvara ett hemligstämplande av detta ?

Det är bara för att försöka skydda sin egen rygg för framtiden när han en dag granskas av de strutsar som nu dominerar Sverige.

Han hoppas att hans lika falska efterföljare ska skydda uppgifter om hans falskspel mot folket.

2011-02-02 @ 11:29:05
Postat av: jägarn

Låt oss lite konspiratoriskt peka ut en den ena än den andre så blir man till sist tvungen att offentliggöra listan. Jag börjar med Maj Weschelman, nu får ni andra fylla på.

2011-02-02 @ 11:54:15
Postat av: alf

Jag undrar om inte en lista på journalister som INTE står på STASI-listan skulle bli kortare och lättare att få publicerad.

http://kurtlundgren.webblogg.se/2007/august/stasilistan-tyvarr-vi-har-en-ljugande-regering.html

2011-02-02 @ 11:56:14
Postat av: Robin Shadowes

Hur stor chans tror ni att denna insändare blir publicerad?Hej partivänner,Har skickat denna högst aktuella insändare till LandskronaPosten idag./Stefan

Våga tala klarspråk!Den senaste tidens händelser på Koppargården har legat och pyrt ett tag. Bränder och poliser som blir misshandlade när de ska utföra sina jobb är inte helt olikt den situation vi ser i Malmös Rosengård. Vänsterpartiets fullmäktigeledamöter har utsett sig själva till talesmän för de boende på Koppargården. I tisdags när polisen stoppade en bil på Koppargården med personer kända sedan tidigare så uppstod handgemäng. Efter polisen blivit misshandlade, begärt förstärkning, och en grupp av människor dykt upp och försökt frita de gripna och kastade sten mot polisen fick polisen förstärkning och de gripna kunde anhållas. I bilen anträffades 1,5 hekto amfetamin.När vi från SD lyfter problemen så kallas vi främlingsfientliga. Samma sak var det på senaste mötet med kommunstyrelsens arbetsutskott när problematiken diskuterades och tonerna gick heta. Men när man från Landskronahem säger att de ska inleda en dialog med Landskronas imamer och andra muslimska föreningar, bl.a Grupp 194 så sänder det en tydlig signal om vilka som står för problemen. Samtidigt är det besvärande för kommunen och polisen att Vänsterpartiet gjort sig till talesmän och beskyddare av kriminella som ger dåligt rykte åt alla med invandrarbakgrund. Menar vi allvar med att satsa på förebyggande arbete så måste vi få bort de kriminella från Landskrona och stoppa de element som sprider narkotika likväl de som beskyddar de kriminella. Att stoppa huvudet i sanden eller beskydda kriminella är direkt kontraproduktivt. Det är bara gemensamt och genom att tala klarspråk som vi kan komma tillrätta med Landskronas problem. Vi behöver inte fler poliser utan färre kriminella, och fler som håller sig till sanningen.Stefan Olsson (SD)

Ledamot i kommunstyrelsen

2011-02-02 @ 12:25:49
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Hört det finns en dold lista på all SD stolllar med haha

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverigedemokrat-skickade-rasistmejl_5909341.svd

2011-02-02 @ 12:35:00
Postat av: alf

@Hört det finns en dold lista på all SD stolllar med haha

Var finns sakfelen i hans uttalanden?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverigedemokrat-skickade-rasistmejl_5909341.svd

2011-02-02 @ 13:05:52
Postat av: Stora Småland

Det finns säkert dold lista på stollar som inte törs skriva namn under sina inlägg också !

Sven-Erik Karlsson .

2011-02-02 @ 13:09:07
Postat av: LN

Senaste Pat Condell med svensk översättning - men med tyvärr uselt små bokstäver.http://www.youtube.com/watch?v=eZiO4m5uuPI

- - - - - - - -

Översättningen finns också utskriven här:

http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/01/pat-condell-in-swedish.html2011-02-02 @ 13:31:46
Postat av: Rensa dom egna leden

Stefan och Carina vilket skämt 2 dömda kriminella klart SD gick ned i Landskrona.http://img251.imageshack.us/img251/4134/carinaochstefan2dmdasdb.jpg

2011-02-02 @ 13:38:55
Postat av: tio små sverigedemokrater och snart var dom inga kvar

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-kan-uteslutas_5909139.svd

2011-02-02 @ 13:40:25
Postat av: SD pajasar finns det gott om

@Mats NaughtyDet sket sig visst med ditt anonyma mail LOL

2011-02-02 @ 13:50:57
Postat av: Lars-Inge

@ Rensa dom egna ledenI helgen var det fågelräkning i hela Sverige. "Finkarna"(!) på vårt matbord var glada och tacksamma och levererade inga lögner för att kunna roffa till sig mera "mat på bordet"!

2011-02-02 @ 13:51:35
Postat av: AWSvensson

Utan att veta mer än vad artikeln återger som Alf beskriver så slår det mig att om jag som privatperson sänder ett e-mail till en tidning så omfattas detta av meddelarskyddet som säger:Meddelarskydd är ett skydd mot röjande eller efterforskning av uppgiftslämnarens identitet. Skyddet ges enligt tryckfrihetsförordningen (SFS-nummer 1949:105) och yttrandefrihetsgrundlagen (SFS-nummer 1991:1469).

Dessutom så är det den ansvarige utgivaren som ansvarar för innehållet i tidningen.

2011-02-02 @ 14:16:23
Postat av: AWSvensson

Regeringens politik

Regeringens arbete med integration har 2008-2010 utgått

• ett effektivt system för mottagande och

introduktion för nyanlända

• fler i arbete och fler företagare

• bättre utbildningsresultat och likvärdighet i skolan

• bättre språkkunskaper och utbildningsmöjligheter

för vuxna

• en effektiv bekämpning av diskriminering

• en positiv utveckling i stadsdelar med utbrett

utanförskap

• en gemensam värdegrund i ett samhälle som präglas

av en tilltagande mångfald

Är det bloggens uppfattning att regeringen lyckats i detta avseendet.

Detta och lite smått och gott finns att läsa i denna publikation.

Postat av: S-E Karlsson

Jag gillar Konungen och jag gillar IKEAS grundare

båda har gjort fin PR för Sverige !

2011-02-02 @ 15:51:25
Postat av: lassekolja

Jag finns förmodligen i STASI´s arkiv, eftersom jag vid min första resa med lastbil till Italien inhandlade en hela Smirnoff att ha under resan, eftersom jag skulle tillbringa nästkommande helg på Rivieran. När Volkspolizei i Sassnitz frågade vad jag skulle ha flaskan till svarade jag att den skulle jag ge bort ifall jag träffade någon trevlig östtysk. Det svaret kostade mig nästan en hel dag vid gränsen med flera förhör om vem i DDR som skulle få min Smirnofflaska.

Vid ett annat tillfälle avvek jag från Transitvägen för att vinna tid. Efter 1minut blev jag stoppad och förhörd om anledningen till avvikelsen, vilket resulterade i 160DM(ca600SEK) i böter.

2011-02-02 @ 16:10:04
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Nisse Hult

Ni sa ju alla rasister var borta från SD är det bara stollar kvar eller ?http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sverigedemokrat-skickade-rasistmejl_5909341.svd

2011-02-02 @ 17:20:13
Postat av: AWSvensson

Maken till förvirrad artikel får man leta efter.

Den stackars ensamkommande flyktingbarnet som uppger att han kommer från Somalia och är 17 år men när han grips i Uganda så uppdagas det att han är 27 år och Kenyan.Denna snabba visit har inneburit att han redan hunnit bli svensk och som 18 åring grips han för att släppas som 21. Hänger ni med?

Postat av: Gubben o Gumman

Tjoho det börjar röra sej som gumman sa,skott kommer skrek Gubben.Först och främst gräv fram vilka som bestämmt att journalisten skall få fängelse om namnen publiceras.

KU polisanmäl anmäla till "börja föra ett djävla liv",skrik på norska tyska swahili.Frågan är ju vilka är värst unga lansförädande idealister eller nuvarande hemligstämplare.Även Tsunamien Estonia bör gräva i man skall inte

låta dessa "rats" undkomma,hemligstämpeln kan vi ordna up långt på rätt ställe om det skulle ges möjlighet(Där solen lyser sällan AW Svensson)Den som sitter hårdast i "nötknäpparen" bör väl vara 32:an Clownfeldt,om denna loppcirkus ättling skall kalla sej moderat,så är fan lös lindrigt sagt.Sannolikt är detta viktigare för Sverige än att en Islamsk stat utropas i Egypten samt att männen där kan fortsätta är ta fram "killevippen" och "onera" framför damerna där.Här är ett nytt ord på sin plats "50 procents revoulution",inget för damerna alltså."Satelitpolitikern "Carl Buldt" lovprisar "onnaiprinsarna såklart,vem annars.(vård erbjuds i Sverige för samma beteende)

Källa Politiskt Inkorrekta nyheter.Listan med spekulationer kan vi inte motstå :Vi tror att Herbert T med dotter finns bland namnen,trots dimridå i det senare fallet.

"Jag blev erbjuden"medlemskap i Moskva"

Vad fan gjorde hon där då?Tänk om en sådan kille som KG "Burgström" står med.

"Ryggskottet" på Sveavägen är väl självskriven.

Startar man upplösandet av nationalstaten som är "Ivans" första mål efter slakt ,så får man finna sej i den spekulationen.

Detta är ju trots allt Oleg Pjotr Karinka och Olgas

pradgren i sin sinnessjukdom samt mordorgie.Nu kanske ni förstår vad vi menar med "postum" utvisning" träfracken och hela köret.

Det kommer att bita bra lita på det."Spekulationskistan" fyller en bra psykologisk effekt tänk när någon träffar rätt.Fram med blåslampan bara SD bus på "Qvisslingarna"

Jakten på "slapptaskarna kan börja hurra.Gubben o Gumman skriver som privatdyslextiker

(fan vad det satte sej ,jävla norrman)

Utan koppling till Thor-alf Alfsson eller SD central el lokalt

2011-02-02 @ 18:37:22
Postat av: Gubben o Gumman

"anmäl till allt som går"

"upp långt"

"onnaniprinsarna"

"buss på"Nytt rekord bara 4 stavfel.

2011-02-02 @ 18:43:06
Postat av: Hulda

@Jägarn.... Det finns säkert även kulturpersonligheter med på denna lista. Författare, skådespelare och andra.

Sedan kan man också tänka på Drottningen nu får försvara vad hennes pappa gjorde innan hon var född.

Stasi-personernas barn bör slippa konfronteras med obekväma uppgifter i framtiden. Det finns säkert också några oskyldiga där som bör få en rättvis chans att rentvå sin medverkan på listan. Det går inte om tex. 30 år.......

Så fram med listan NU!!

2011-02-02 @ 18:49:41
Postat av: så ja så ja inga razzar tack

SD-politiker avgår efter rasistmejl

En kommunpolitiker som företrätt Sverigedemokraterna avgår sedan han skickat mejl med rasistiskt innehåll till Svenska Dagbladet. Formuleringarna i mejlen blev för mycket för SD:s ledning. (TT)

2011-02-02 @ 19:15:06
Postat av: kalle2

ja jäv-lar Sverige måste varit guldägget. en befolkning indoktrinerats ge bort allt de har till pappa staten. flera tusen miljarder finns i fonder och 1200 miljarder betals in varje år. nu indoktrineras en ny generation inom ung vänster. fram med denna lista

2011-02-02 @ 19:17:14
Postat av: MartinA

Postat av: alf

...Undrans varför SvD inte gjorde hela mejlen tillgängliga för allmänheten? Varför ska vi vara utelämnade till en journalistisk tolkning?

Min tro är att det var för mycket sanning i dem för att det skulle kännas bekvämt att publicera. Så man koncentrerade sig på olämpligt ordval.

2011-02-02 @ 19:34:53
Postat av: Inte-en-till

Apropå Wikileaks:Kan det vara så att de journalister som går igenom dokumenten från Wikileaks idkar självcensur för att skydda sig själv och censur för att skydda kolleger? Eller är de här dokumenten i sökbart format så att en vanlig människa eller vanlig partifunktionär har en sportslig chans att söka efter vissa uppgifter?

2011-02-02 @ 22:49:53
Postat av: Vivian ClaybornSverige, Statsis förlängda arm.

2011-02-02 @ 23:27:23
Postat av: AnonymSverige, Statsis förlängda arm.

2011-02-02 @ 23:32:28
Postat av: WMB

Mycket bra med en interpellation till Beatrice Ask om Stasi-listan!

Mera sån't! :)

2011-02-03 @ 00:31:38
Postat av: OT

Inget nytt under solen."The Iranian Revolution Echoes in EgyptAbbas Milani, like most educated Iranians, detested the Shah’s tyrannical regime that ruled over his homeland until it was overthrown in 1979 by a coalition of liberals, leftists, and...": http://pajamasmedia.com/michaeltotten/2011/02/01/the-iranian-revolution-echoes-in-egypt/Och så lite klimat nostalgi "Apropå det osedvanliga snökaoset i USA. Politiker i klippet nedan säger att de inte behöver vara vetenskapsmän för att inse att USA nu permanent har för lite snö...": http://klimathot-gameover.blogspot.com/2011/02/klimatpolitiker-trotsande-vader.htmlOch så ännu mera om klimat "Canadian Immigration - Only The Shadow Knows...How can Canada keep relentless immigration without dire consequences?... population growth cannot be decoupled from habitat and farmland loss or green house gas emissions!": http://www.rense.com/general92/canad.htm

2011-02-03 @ 00:41:20
Postat av: MartinA

Jag tyckte alltid att JGs avslöjande som KGB agent kom misstänkt nära i tiden efter att han gjorde reportaget "sverigedemokraterna är inga rasister".

2011-02-03 @ 18:12:32
Postat av: Anonym

Om inte Pierre Schori finns bland Stasi-förrädarna, skall jag, ta mig fan, låna Mao's Lilla Röda på biblioteket, mala ned den, och äta upp den under en vecka.När den trovärdigt dokumenterat äkta listan offentliggörs.

2011-02-03 @ 22:08:13
Postat av: gubbe 64

Jag gillar SD för de hycklar inte utan säger hur det

skulle bli bra i Sverige och dess medborgare.

Sen så är det ju bostadsbrist och arbetslöshet så ingen invandrare heller vill ha hit fler dylika.

I Eksjö (Mariannelunds migrationshem för flyktingbarn)

gängvåldtog 8 flyktingbarn en 29-årig småbarnsmamma vid juletid men om det har det varit mycket tyst om.

Är det någon som vet mer om saken så hör av dig!

2012-01-06 @ 16:40:59
URL: http://www.ovan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0