PLENIFRITT

Jag har varit lite krasslig de senaste dagarna och kroppen har tydligen inte bestämt sig för att bli riktigt sjuk eller om den skall piggna till. Typiskt en plenifri vecka.

I fredags var det premiär som styrelseledamot i polisstyrelsen för Kalmar län. Det skall bli intressant och se vilka frågor som behandlas i polisstyrelsen och vilka frågor som går att lyfta. Jag ställde frågan om polismyndigheten i Kalmar län kommer att börja publicera bilder på misstänkte brottslingar från t.ex. bevakningskameror. Jag fick ett positivt svar på denna fråga och nu får vi se hur länge det dröjer innan det blir verklighet. Polisen i Skåne började med detta redan 2009, vilket fick stor uppmärksamhet.

Igår var jag med på årsmötet för SD-kommunföreningen för Oskarshamn-Högsby-Mönsterås. Fick vara mötesordförande och berättade sedan lite om hur det är i riksdagen. Jag fick många frågor att besvara. Det var en trevlig söndagseftermiddag som avslutades med smörgåstårta.

Utvecklingen i nordafrika fortsätter
och närmast på tur att lyckas med att kasta ut sin diktator tycks vara Libyen, vilket oroar italien.

Italiens utrikesminister Franco Frattini sa idag följande vilket borde oroa flera av europas ledare.

– Jag är extremt oroad över det så kallade självutnämna islamistiska emiratet i Benghazi. Kan ni tänka er att ha ett sådant emirat vid Europas gränser? Det skulle vara ett allvarligt hot, sade Frattini


Kommentarer
Postat av: Dumle

Tyvärr är detta inget vi kan välja själva, om vi vill bo granne med islamistiskt styrda stater. Däremot skall vi ha fullständigt klart för oss att många av invånarna i Arabvärlden, som nu vräker sina enväldiga diktorer ur sadeln en efter en, inte har någon enhetlig frihetslängtan. Att majoriteten vill införa sekulära demokratier med de friheter som hör sådana till, är en naiv dröm hos svenska journalister och politikerna i 7-klövern. En opionionsundersökning i Egypten i december 2010 gav följande resultat:

- 84 procent vill ha dödsstraff för de som lämnar islam.

- 77 procent vill stympa brottslingar som stjäl.

- 82 procent vill stena människor för äktenskaplig otrohet.

Se allt på http://affes.wordpress.com/Vilken rättsstat föds ur ovanstående värderingar. Tyvärr lever de flesta männiksor i muslimska länder kvat i medeltida värderingar. Vi skall stödja de sanna frihetskämparna i arabvärlden, men inte göra oss några illusioner om att de revolter vi nu ser kommer att resultera i några bättre samhällen. Risken är stor för shariastyrda teokratier, likt Iran. Sådana länder skall behandlas som den paria de är.

2011-02-21 @ 22:54:19
URL: http://sanningenommuhammed.wordpress.com/
Postat av: Ronny

Thoralf, jag vet inte om du känner till det, men i dagarna har det gått ut en kallelse från polisen till dom som jobbar som ordningsvakter. Det är en fortbildningskurs, och i den står det att ordningsvakterna skall ha överseende med dom som ser utländska ut, och inte har legitimation. Vakterna skall alltså ha överinseende med utrikesfödda....Visst är det ren diskriminering, påvisat av en polismyndihet....eller!?

2011-02-21 @ 23:41:46
Postat av: Robin Shadowes

Med tanke på Euromed-avtalet så bör vi nog förbereda oss på en tsunami av nya mussar hit. Godnatt, Sverige, det var roligt så länge det varade.

2011-02-22 @ 00:00:08
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Cavatus

Lyssna på denna exil-irakier som levt sida vid sida med muslimer i hela sitt liv, vad han tycker om framtiden i Nordafrika:http://magnusorerar.blogspot.com/2011/02/exilirakier-med-morkt-perspektiv.htmlDet han säger finns översatt och transkriberat under filmklippsrutan.Har nordafrikanska vänner och de anser, oavsett land (Marocko, Algeriet) att det måste finnas en gudomlig lag som styr. Människornas lagar kan inte enbart råda. Vi i Europa förstår oss inte på det, säger de. Vår demokrati är inte en riktigt demokrati. Det vi menar med demokrati är inte samma sak som de menar, meddelade mina vänner så sent som igår och i förrgår.Så 68-marxisterna ska nog inte dra för stora växlar på den här revolutionen.För att en äkta demokrati ska bli till måste den utbildade medelklassen vara tillräckligt stor så att deras röster övertrumfar antalet röster från den lågutbildade och obelästa landsortsbefolkningen, vilket tyvärr inte torde vara fallet. Därför väger de outbildades röster över i valen och de är ofta starka anhängare till religiösa traditioner då de inte vet av något annat.Så gissa hur det kommer att gå. Lyssna/läs även vad exilirakiern säger - man blir faktiskt mörkrädd för mindre.

Postat av: Thoralf A

RonnyDenna utbildning för ordningsvakter nämndes på polisstyrelsen. Dina uppgifter är intressanta och du får gärna kopiera kallelsen och skicka den till mig.

2011-02-22 @ 07:27:29
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: en nyckelperson

"Det är en del av den islamofobiska kampanj som bedrivs över hela världen. När en sådan här nyhet [moskébygget i Östersund] kommer, finns det nyckelpersoner som sprider den i sina nätverk för att likasinnade från hela landet ska kommentera och bilda opinion. Jag ser de här mailen hela tiden och hur formuleringar som ofta kommer från islamfientliga politiker utomlands kopieras och sprids på debattforum över hela Sverige", säger Jan Hjärpe."För Sverigedemokraterna är det ett effektivt sätt att skapa en fientlighet mot islam i landet utan att själva behöva stå för det", anser han. "I Riksdagen måste man ju uppföra sig, så det här är SD:s taktik i det politiska spelet", säger Jan Hjärpe.

Läs vidare: http://politisktinkorrekt.info/2011/02/21/sd-bakom-islamofobiskt-natverk-jan-hjarpe-fantiserar-fritt/#more-77936

2011-02-22 @ 07:58:23
Postat av: MartinA

Postat av: Dumle

2011-02-21 @ 22:54:19

Alltså, ett enhetligt muslimskt samhälle som inte består av en potpori av etniska grupper kan visst gå mot demokrati. Visst, religionen är besvärlig men det är all religion. Se på Iran? Fanns flera tynga präster där, såsom montaseri, som ville att islam skulle hålla sig utanför den praktiska politiken. Och de arabiska staterna har iran i backspegeln, en del av dem kommer att försöka undvika samma misstag som gjordes där.Problemet med islam är för oss ickemuslimer. Och inte ens det hade varit något stort problem om vi inte hade sett till att ha enorma muslimska enklaver här i sverige. Det är pudelns kärna och ett existensiellt hot mot allt ickemuslimskt i sverige.

2011-02-22 @ 08:31:26
Postat av: Funtaren

Jag tycker nog att det är bra om vi får se vad som händer med arabländer som får demokrati. Islamistiskt styre på lite sikt är ju givet. Om man får tro PEWs attitydundersökning kommer vi att få ganska talande exempel på vilken sorts samhälle som islam bygger.

2011-02-22 @ 08:58:34
Postat av: Tjadden

Världen styrs av gangster, se den här videon så förstår vem som helst, vilka influenser ländernas regeringar har, när de plundrar sina befolkningar via skattsedeln och vem/vilka företrädarna är, som ett föredöme för vår nuvarande regim.http://www.youtube.com/watch?v=ZPWH5TlbloU

2011-02-22 @ 10:30:52
Postat av: bortom kröken

Snart har vi gått förlustiga alla värden, alla. Det finns inget ansvar mer, ingen skuld, inget samvete, ingen synd, ingen skam, ingen ånger, inget straff, ingen förståelse, ingen förlåtelse, ingen nåd. Detta är slutet för de tio budorden. Detta är slutet för medkänsla och medmänsklighet, slutet för ömsesidighet. Islam tar över. Islam, here we come.

2011-02-22 @ 11:06:33
Postat av: MatsBern

Invandrare kostar Danmark 18 miljarder SEK per år.

Siffran beskriver invandrarnas kollektiva och alltså negativa nettobidrag till den danska ekonomin. Nettobidraget väger invånarnas ekonomiska bidrag till staten genom skatteintäkter mot deras bruk av välfärdstjänster.

http://www.cepos.dk/publikationer/analyser-notater/analysesingle/artikel/negativt-nettobidrag-paa-16-mia-kr-fra-indvandrere-og-efterkommere-fra-mindre-udviklede-lande-beh/

temp/Negativtnettobidrag_paa_16_mia._kr._paa_de_offentlige_finanser_fra_indvandrere_og_efterkommere_fra_mindre_udviklede_lande-_potentiale_for_forbedring.pdf" rel="nofollow">http://www.cepos.dk/fileadmin/user_upload/temp/Negativtnettobidrag_paa_16_mia._kr._paa_de_offentlige_finanser_fra_indvandrere_og_efterkommere_fra_mindre_udviklede_lande-_potentiale_for_forbedring.pdf

2011-02-22 @ 11:31:43
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Henrik

www.iraniumthemovie.com

2011-02-22 @ 13:34:30
Postat av: Tjadden

Vad kostar hela mångkulturen Sverige om vi bortser svenskarna som en del av densamma?

1997, 267 miljarder!Kostar mångkulturen mindre idag, med ytterligare 500 tusen invandrare eller ännu fler?Man kan räkna kostnaden på olika sätt, de flesta tänker bara på själva uppehållsbidraget och inte något annat och då blir siffran betydligt mindre, men räknar vi in den totala omkostnaden för invandrarnas alla förmåner.

Den miljon för varje fängelsekund som invandrare och all skadegörelse de står för och allt psykist lidande som inte går att mäta i pengar.

Så här inbegripet brakar summan iväg ordentligt, 80 miljarder enligt etablissemanget" som vore ett billigt pris jämfört med den egentliga kostnaden som säkerligen ligger över 300 miljarder och år!

2011-02-22 @ 13:36:46
Postat av: Tony Ingman

Mats Bern: Om vi då säger att Sverige tar emot tio

gånger så många som Danmark plus att vi är mer generösa med bidrag så är väl siffran 200 milijarder om året inte allt för avlägsen.

2011-02-22 @ 16:25:28
Postat av: Magentan

@Tjadden

I föregående tråd skrev du följande inlägg:

”Den här mannen älskar att smutskasta Sd med sina artiklar, han påstår sig vara Liberaldemokrat, men jag anser honom vara en socialist, läste nyss om en som trodde att var smygsocialist, nej, han är vänstervriden så att det stör.

http://blogg.aftonbladet.se/21909/2011/02/svensk-myndighetskontroll-vad-ska-sd-ta-sig-till-om-muslimer-visar-sig-vara-demokrater#lastCommentDet finns tydligen två olika typer av liberaler, och bägge typerna företräds av Folkpartiet-Liberalerna. Det är därför FP är ett så falskt och farligt parti. Den ena typen av liberaler resonerar ofta som en sverigedemokrat, och när en sådan liberal skriver eller talar offentligt får FP många sympatier och röster (som annars hade gått till SD). Ett exempel på detta är när FP strax före valet 2002 på några dagar höjde sin röstandel från 4% till 13% pga att dåvarande FP-ledaren Leijonborg föreslog krav på godkänt språktest för svenskt medborgarskap (som givetvis snabbt tystades ned efter valet).Den andra sortens liberaler resonerar som rödaste vänstern. Mannen i din länk kan vara exempel på en sådan. Ett annat exempel på denna röda typ av liberal är EU-Ministern Birgitta-"Avskaffa Sverige"-Olsson (FP). Hon är feminist och utsedd till 2011 års Hetero på Gaygalan (där Mona Sahlin innehar rekord som Årets Hetero både 2002 och 2008). Birgitta Olsson ger dessutom ekonomiskt stöd till Expo, något som tydligen EU-kommissionär Cecilia Malmström (FP) också gör

2011-02-22 @ 17:05:02
Postat av: Tjadden

MagentanDen här mannen med sitt Sd hat inspirerade redaktören på Sourze.se att uppmamna PK folket som skriver där att smutskasta Sd fram till valet 2014.

Som tur är finns det ex antal Sd som går in och rör till det för dem så det där med smutskastningen blir mycket dämpad, alltså ingen vågar direkt kritisera Sd.

Du Birgitta Olsson är en människa jag inte tål att se eller höra, undrar över hur hon är skapt, t.o.m. min äldre bror fd Folkpartist ser henne som ett orosmoment i partiet och han var en av dem i skaran som ansåg att hon hamnat i fel parti, hon om någon är ju vänstervriden om någon.

Cecilia Malmström denna lismande kvinna som är en av förkämparna för HBT rörelsen jämte Mona Sahlin och Birgitta olsson varmed på ett hörn hon också.

Jag anser fortfarande att kvinnor inte ska syssla med politik i brist på logik.

Min framlidne Mor insåg redan på fyrtiotalet att kvinnor är mest lämpade som skvallerkärringar och sådana ska inte vara politiker.

Nu får jag gumman min på mig, men det är jag så van vid.

2011-02-22 @ 17:57:20
Postat av: Lotta

Glöm inte att titta på den Hemliga miljadären på Kanal 5 kl 21 ikväll. Ett litet smakprov finns om man följer länken till Aftonbladet i mitt inlägg. Så fint har det blivit i Rosengård att den programet skall handla om är var mer rädd i Rosegård än när hon blev jagad av lejon i Afrika.

Postat av: Magentan

@ Tjadden

Nu ligger du lite illa till Tjadden. :-)

Det verkar som även du har fått uppfattningen att Magentan är en man. Jag vet inte varför så många av dem som läser mina inlägg på nätet tycks tro att jag är en karl. Det är jag inte. Jag är en gammal snäll tant med både barn och barnbarn.

Jag funderar på om jag ska ta de här misstagen som komplimanger eller ej ...

Jag får i alla fall trösta mig med att jag åtminstone inte ser ut som en karl, och jag låter inte som en karl heller, men tydligen skriver jag som en karl (om män nu skriver på nåt särskilt sätt.)

Hälsa gumman din från mig! ;-)

2011-02-22 @ 19:36:02
Postat av: Harry Edin

Grattis till ditt inträde i polisstyrelsen, Thoralf!Även där behövs sunt förnuft, ser det ut som!

2011-02-22 @ 19:41:22
Postat av: Tjadden

MangetanVad bra att du har åldern inne, för att förstå att min Mor hade rätt att kvinnor ska inte ha några uppsatta poster i politiska sammanhang. Du ska veta hur många kvinnor det är som håller med mig om detta.Själv är jag 70 plus, så en del livserfarenhet har man och inte minst när det gäller politik när Far min var politiker och det var inte roligt.En bra fråga kan du påvisa en bra kvinnlig ledare inom politiska sfären och även bland dem som är fd politiker både här och utomlands?Jag kan inte finna någon, men du kanske har någon på förslag.PS Skvallerkärringar finns även bland män kan jag trösta dig med, så det är inte enbart synonymt med kvinnor.

2011-02-22 @ 20:40:47
Postat av: Habo

Hoppas att Reinfeldt tittar på den hemlige miljonären ikväll som befinner sig i Rosengård.

Trakasserad och bortkörd.

"Detta är inte Sverige vi har våra egna lagar"

Precis som inte vanliga Svenskar har vetat dessa åsikter länge.

Är dessa människor Sveriges framtid,finns det ingen framtid

2011-02-22 @ 21:48:31
Postat av: OT

Undrar vad Gudrun, Ohly m.fl. tycker om detta?"Giving you all the quotations that Marxists hope you never hear about - Marx & Friends in their own words": http://marxwords.blogspot.com

2011-02-22 @ 21:55:23
Postat av: Robin Shadowes

Femtekolonnaren Waberi tar del av försvarshemligheter numera.http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/02/islamisten-tar-del-av.html

2011-02-22 @ 21:56:46
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Robin Shadowes

Tänkte även på att tipsa bloggen och andra kalmariter om att danska Snaphanen idag har en lång och välskriven artikel av er med-kalmarit Anders Johansson och som handlar om en annan smaulänning, inte Åsa-Nisse men väl Vilhelm Moberg.http://snaphanen.dk/2011/02/22/anders-johansson-att-sta-det-onda-emot/#comment_start

2011-02-22 @ 22:03:49
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Magentan

Svar till Tjadden:

Nog finns det väl en och annan krutgumma bland de politiska ledarna.

Margaret Thatcher var vass i bettet och ganska häftig i några sammanhang.

Golda Meir var en annan järnlady, som jag faktiskt inte vet så värst mycket om egentligen.

Så har vi ju Angela Merkel, men hon hade kunnat vara ännu tuffare.

Dessa kvinnor var/är väl i alla fall inte sämre än många av världens manliga ledare?När det gäller svenska kvinnliga politiker så vågar jag knappt skriva det här, men då sätter jag Gudrun Schyman som etta! Jag tror inte på Gudruns politik, men jag beundrar hennes retorik. Hon är smart (har gjort en och annan dumhet, ja), men framför allt är hon definitivt en av Sveriges skickligaste retoriker, och hon ser verkligen till att få ur sig det hon vill ha sagt. Fullständigt hänsynslös som motdebattör. Hon är helt enkelt en äckligt bra talare. Hon lyckades också snabbt få upp sitt parti till rekordhöga siffror, som lika snabbt sjönk igen när hon lämnade partiet. Alltså var hon en bra kvinnlig ledare för sitt parti.(Jag förstår om Thoralf plockar bort det här inlägget av flera anledningar.)

2011-02-22 @ 23:57:24
Postat av: Tjadden

MangentanOj, du tror att man ska ha hårda nyper för att syssla med politik, det var överaskande för att komma ifrån en kvinna.

Dem du nämnde finns det eller fanns det en hel del anmärkningsvärda saker som gjorde dem impopulära av den breda massan, det räcker att använda orden "hänsynslösa kvinnor"

2011-02-23 @ 03:22:43
Postat av: Moncler Down

I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.6.Thank you for this article. That’s all I can say. You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you’ve covered so many bases.Thanks!

2011-09-10 @ 08:49:45
URL: http://www.frbestmoncler.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0