ÖSTRAN

Den 1 februari gick Alexander Louhichi till angrepp på Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna med anledning av debatten om våldsbejakande extremism i en debattartikel på ledarsidan i Östran.

Jag skrev samma dag ett genmäle som jag skickade till Östran. Fortfarande har inte Östran publicerat mitt genmäle efter vad jag kunnat se i tidningen.

Jag tycker att det är ganska bedrövligt av Östran att vägra publicera mitt genmäle men jag är tyvärr in förvånad. Östran kan väl knappast vänta sig att Jimmie Åkesson skulle ha tid att skriva ett genmäle.

Frågan är om det är Gota Media som nu även bestämmer över ledarsidan och insändarsidan i sedan de köpt Östran.

Tidigare har Östran varit den tidning som varit mest öppen och som jag kunnat kommunicera med på ett bra sätt vilket jag har uppskattat.

Därför publicerar jag nu mitt genmäle på bloggen då Östran uppenbarligen inte tänker göra det.

Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna bedriver ingen kampanj mot islam som Alexander Louhichi påstår i sin insändare. Däremot är vi det enda partiet som vågar lyfta på locket till dessa tabubelagda frågeställningar om islam och islamistisk terrorism. Dessutom ifrågasätter vi massinvandringspolitiken som pågått i decennier och medfört allvarliga konsekvenser i samhället med segregation, utanförskap och välfärdsbrister inom skola, vård och omsorg.

Att det idag även finns en utbredd oro och i många fall en rädsla för extrema islamister är nog ingen överdrift. Inte minst efter den självmordsbombare som i julhandeln i Stockholm försökte ta med sig många oskyldiga in i döden. Bara några dagar senare grips 4 misstänkta islamistiska terrorister som planerade ett terrorattentat mot Jyllands-Postens redaktion i Köpenhamn där man planerade att halshugga så många som möjligt. Den gemensamma faktorn i dessa fall och i så många andra stora terrorattentat utförda av islamister är följaktligen islam.

Att det då finns en oro och rädsla för islam är inget annat än ett normalt beteende och reaktion hos våra medborgare. Det är inget som Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna försöker tvinga på medborgarna som Alexander Louhichi tycks mena.

Alexander Louhichi skriver om olika verkligheter och förståelse. Sveriges grundlag ger medborgarna stor frihet till åsiktsfrihet, yttrandefrihet och religionsfrihet, vilket i sin tur innebär olika ”verkligheter”. Detta har gett de svenska medborgarna stor respekt, tolerans och förståelse för olika folkgrupper men det finns givetvis även en gräns för detta. När Alexander Louhichi skriver om andra verkligheter kanske han syftar på särlagstiftning som t.ex. sharialagar, vilket innebär ett parallellt rättssystem som enbart skulle öka segregationen och skapa ett totalt splittrat samhälle.

Om Alexander Louhichi menar allvar med sina försök till en bättre integration så vore den första åtgärden att rikta sig till de muslimer som riskerar att radikaliseras på grund av att de uppenbarligen inte förstår hur ett västerländskt samhälle fungerar. Som nummer två skulle Alexander Louhichi instämma i SD:s förslag om begränsad invandring till Sverige. Att fortsätta med dagens massinvandring innebär utan minsta tvivel att segregationen och utanförskapet kommer att öka, absolut inte minska. Därmed läggs också grunden för ytterligare radikalisering inom de muslimska grupperna, vilket i sin tur kommer leda till mer oro och rädsla bland medborgarna utan att Jimmie Åkesson behöver ge uttryck för den oron.

Thoralf Alfsson
Riksdagsledamot (SD)


Kommentarer
Postat av: Jeppe

Klockrent!!

Detta är Sveriges och den fria världens största utmaning.

2011-02-14 @ 00:38:35
Postat av: besviken

Min fråga från föregående tråd blev obesvarad. Den återkommer därför här (något språkjusterad).Sverigedemokraterna hade EN möjlighet förra året att kanske få igenom en begränsning av invandringspolitiken. Den missade man. Eftersom Alliansen bara hade en fråga som intresserade marknaden och alla kleptokraterna – BUDGETEN – så var Alliansen bara känslig på den punkt som rörde budgeten. Resten av de politiska frågorna skulle Alliansen sedan kunna orda om i de kommande fyra åren utan att det skulle få någon som helst betydelse. Hade vi alla inte förväntat oss att SD skulle sätta villkor för att hjälpa till att rösta igenom Alliansens budget? Det var SD:s enda möjlighet att få gehör för sin huvudfråga: begränsning av massinvandringen. Men istället lade SD fram ett eget litet budgetförslag. Väl medvetna(?) om att ingen jävel någonsin skulle rösta på det. Så Alliansen fick ostört igenom sin budget - och SD missade sin chans. Snopet? - nej förutsebart.Vad tänker SD nu ägna tiden åt fram till sep 2014?2011-02-14 @ 02:24:26
Postat av: S-E Karlsson

Om vi alla sänder ett mail till chefredaktören på OT

Gunilla Sax och efterlyser Thoralfs genmäle så blir det iallafall en markering ! Jag kommer att göra detta under förmiddagen i dag !

2011-02-14 @ 07:15:36
Postat av: Nils Dacke

Ännu en nyhet Östran missat att publicera.S och M backar, SD framåt

STOCKHOLM. Socialdemokraterna fortsätter ner, men även Moderaterna backar i nya mätningen från United Minds, publicerad i Aftonbladet. Styrkeförhållandet mellan blocken är i stort sett oförändrat, båda backar något och Sverigedemokraterna går fram.

Så här ser siffrorna ut: M 31,8 procent (-3,3), FP 7,2 (+1,0), C 4,4 (+0,3), KD 4,6 (+0,8), S 25,6 (-1,0), V 5,1 (-0,8), MP 11,4 (+1,6), SD 8,5 (+1,5). 1 158 personer intervjuades på webben 17 januari-13 februari.

Postat av: jägarn

Det finns ingen som helst anledning att läsa Östran som företräder en liten sekt socialister långt ute till vänster, bojkotta skräpet och deras verklighetsfrämmande skribenter.

2011-02-14 @ 09:17:32
Postat av: Måns

Någon som vet mer om den undersökning som Lena Melin i Aftonbladet hänvisar till när hon ( på löpet till och ned) säger att loppet är kört för (S) även vid valet 2014.Hur gick det för SD i den undersökningen? Så bra att AM inte vill lägga ut siffrorna på nätet?

2011-02-14 @ 10:03:44
Postat av: Nils Dacke

I dag ringde en kvinna till Ring P1 nu på morgonen 14/2 med ett strålande förslag.Varför åker kommunerna till mässa i Holland och söker efter Hjärnkirurger, rymdforskare och likande välutbildad personal.Varför försöker dom inte att få någon av alla extremt välutbildade som tvingas att jobba som Taxichaufförer att flytta till dessa orter.Vi får se om dom nappar på förslaget

Postat av: AWSvensson

Alexander Louhichi skriver om olika verkligheter och förståelse. Sveriges grundlag ger medborgarna stor frihet till åsiktsfrihet, yttrandefrihet och religionsfrihet, vilket i sin tur innebär olika ”verkligheter”.

Dessa rättigheter omfattar även Sverigedemokrater, men är det verkligen så i det verkliga livet. Är det bloggens mening att vi har rätt att uttrycka våra åsikter , har vi rätten att yttra oss , har vi rätten att slippa religiösa hjärnspöken utan att få ett oseriöst mediadrev över oss med hot om allehanda både fysiska och psykiska vedergällningar.

Fram till valet 2014 ska vi hand i hand med verkligheten jobba för att upplysa väljare vad vi står för.

2011-02-14 @ 10:08:26
Postat av: Stefan D

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article8562626.ab Grattis !

2011-02-14 @ 10:09:52
Postat av: allemand

@besviken, jag kan fylla på med min fråga för tredje gången som jag inte får svar på. Varför ett år och inte sex månader vad gäller datalagringen?Hoppas att jag slipper kommentarer från stödtrupperna och ett svar denna gång. Vet du inte, säg det.

2011-02-14 @ 10:10:13
Postat av: Thoralf A

AllemandSvaret är väl ganska givet! Enligt brottsutredares uppfattning kan sex månader vara för kort tid att hinna utreda ett brott.

2011-02-14 @ 10:29:02
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: AWSvensson

Det finns många frågor man inte får svar på här på jorden, livets mening t ex är ofta ett spörsmål och anledning till grubblerier. Det verkar som om några på denna blogg har kört fast och upprepar sina funderingar in absurdum, det är inte bra att man drabbas av sådana problem , men jag tro nog det finns hjälp att finna.

2011-02-14 @ 10:32:16
Postat av: Thoralf A

besvikenBudgeten skall beslutas varje år fram till 2014. Vilket innebär 2011, 2012 och 2013. Något som du uppenbarligen missat. Jag föreslår att du fördjupar dig lite i hur riksdagsarbetet fungerar och att du sedan återkommer med dina frågor.

2011-02-14 @ 10:36:02
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Måns

Bra för SD, som vanligt. Bara att gratulera SDÄr det någon som har United Minds siffror för SD vid valet?

Har vid dessa siffror så kan vi jämföra och se hur mycket SD har växt relativt.

2011-02-14 @ 10:44:04
Postat av: MatsBern

@ Måns

SD i september 2010 6,1%.

Nytt rekord United Minds 8,5% februari 2011.

http://status.st/

2011-02-14 @ 10:56:32
URL: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/
Postat av: Robin Shadowes

Svaret på livets mening är tydligen 42 enligt Douglas Adams. Då han numera är hädangången får vi väl hoppas att han fått bekräftelse på detta numera.

2011-02-14 @ 11:19:23
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: riffi

YesNu är vi en tredjedel så stora som sossarna och större än folkpartiet.

2011-02-14 @ 11:20:51
Postat av: Måns

MatsBernSeptembersiffrorna är utomordentligt intressanta, eftersom de ger svart på vitt på att mycket folk i sista stund valde bort SDVarför det?

1) Media förde en kampanj som gick ut på att SD inte hade någon chans2) SD fick inte vara med i partiledardebatten och i övrigt försökte media ge sken av att SD var et promilleparti med bara en handfull röster. Så kopplades SD ihop med Fi och Gudrun Schyman i en debatt. Tala om dirty tricks.

2011-02-14 @ 11:24:41
Postat av: Inge Sandén

AWSvensson.

Är du medlem i stödtruppen för SD,s framgång i det svåra riksdagsarbetet,som nu 20 st av våra medlemmar fått i uppdrag,att på bästa sätt förvalta?

Skulle också gärna vilja bli medlem i gruppen,då jag är så förblindad av mina sympartier för SD,att jag bara ser det positiva som SD,s invalda i Riksdagen gör för oss.

Om en stödgrupp med positivt beröm för deras insatser för Sveriges väl och ve skulle underlätta arbetet,ansöker jag härmed om medlemsskap.

2011-02-14 @ 11:49:18
Postat av: allemand

@Thoralf A, tack, men för mig var inte svaret givet, därför har jag fortsatt fråga även om dina stödtrupper ryckt ut med förlöjliganden.

2011-02-14 @ 12:00:13
Postat av: Tjelvar

Senaste numret av NEO har en intervju med Jimmie. Dick Erixon skriver:Det är befriande att läsa en balanserad intervju med Sverigedemokraternas partiledare. En intervju som inte ständigt pekar finger och talar om hur läsaren ska tycka, dvs avsky intervjuobjektet. Den sortens "intervjuer" utgår från att vi läsare är dumma i huvudet och måste få skrivet på näsan vad vi ska tycka om den som svarar på frågor. Den sortens journalistik är skrämmande vanlig i Sverige och påminner mer om gamla kommunistdiktaturer än ett fritt och demokratiskt land.2011-02-14 @ 12:00:40
Postat av: AWSvensson

Jag försöker sätta mig in i det tvåfrontkrig våra SD riksdagsmän hela tiden är utsatt för, detta gäller även övriga representanter ute i landet, därmed har jag full förståelse för deras agerande , som nyvalda i riksdagen så måste man ta i beaktande att misstag kan göras , deras utrymme för att få igenom sina förslag är för närvarande starkt begränsad, men ju närmre 2014 vi kommer så skall vi utan att anstränga oss se en annan attitydförändring, både om deras person som åsikter.

Vi får väl ingå i inofficiella supporterskaran , en riktig supporter stöttar i alla väder , medgång som motgång.

2011-02-14 @ 12:10:16
Postat av: Gubben o Gumman

Framåt marsch alla idiotförklarade "stödstrumpor"

upp på barrikaderna, riv ned proletäriatets kamelsnablar.Från dagiset hördes fröken varför är det si fröken varför är det så fröken svara nu.Till slut säger fröken lille Brynolf det finns positiv energi så finns det negativ energi."Fröken fröken vad är energi".......

2011-02-14 @ 14:48:07
Postat av: allemand

När kommer töntarna Gubben o Gumman att stängas av från alla seriösa bloggar?

2011-02-14 @ 19:12:18
Postat av: ROBIN HOOD - gratis designhjälp

Hejsan, skulle du vilja ha ett eget inlägg med valfri text,länk & bild + en bildlänk i menyn i min blogg? var då med om att bli helgens blogg genom att läsa det här inlägget: http://robinhoods.se/2011/february/helgens-blogg.html#comment

2011-02-17 @ 19:37:49
URL: http://robinhoods.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0