DUBBLA MEDBORGARSKAP BRA FÖR PK-STATISTIKEN

Med den nya grundlagen som beslutades förra året så nedgraderades de svenska medborgarskapet. Sedan 2001 accepterar Sverige dessutom dubbla medborgarskap. I praktiken innebär det faktiskt att det finns personer med även tre medborgarskap. Många länder accepterar inte dubbla medborgarskap. Om någon person med ett medborgarskap från ett land som inte tillåter dubbla medborgarskap söker medborgarskap i Sverige så bryr sig svenska myndigheter om detta. Utan beviljar svenskt medborgarskap om personen uppfyller de svenska reglerna.

Hur många personer med utländsk bakgrund sitter i våra fängelser?
Enligt Kriminalvården får man inte föra statistik över de intagnas etniska bakgrund. Däremot har man statistik på alla som tas in och vilket medborgarskap de har. Enligt denna statistik är ca 71 procent svenska medborgare och följaktligen ca 29 procent utländska medborgare. I denna statistik finns det dock två allvarliga brister om man istället är ute efter personer med utländsk bakgrund.

Den första bristen består av att personer med dubbla medborgarskap alltid redovisas som svenska medborgare i statistiken av Kriminalvården, även om de skulle ha två medborgarskap eller till och med fler.

Den andra bristen består i att personer med enbart svenskt medborgarskap men som tidigare innehaft ett medborgarskap i ett annat land registreras som svenskar i statistiken.

Ibland ramlar man på intressanta saker av en slump
. För några dagar sedan fick jag en forskningsrapport om vissa intagna vid svenska anstalter. Rapportens urval är inte så stort men det är ändå intressant. I rapporten finns även en statistik som vid första ögonblicket överensstämmer med annan statistik. Enligt rapporten är 67 procent svenska medborgare och 33 procent utländska medborgare. Det intressanta är dock att de som utfört detta projekt även ställt en fråga till de svenska medborgarna om tidigare medborgarskap.

Svaret blev att utav de 67 procent svenska medborgarna hade hela 55 procent ett medborgarskap i något annat land eller hade haft det tidigare.

Detta innebär i praktiken att minst 70 procent av de interner som deltog i studien var av utländsk härkomst! En siffra som stämmer väl med vad jag fått tidigare från anställda vid både anstalten i Västervik och Kalmar.


Kommentarer
Postat av: Agge

Det finns dock en fördel med detta, och det är att det torde gå att utvisa kriminella element som har dubbelt medborgarskap, till det andra landet där personen ifråga även är medborgare. De som blivit svenska medborgare och inte har något annat medborgarskap verkar det inte gå att utvisa. Rätta mig om jag har fel.Med dubbla medborgarskap har staten en hållhake på individen.

2011-02-08 @ 08:40:00
Postat av: Hulda

Ännu en kostnad för massinvandringen. En fängelseplats är definitivt inte billig...På detta kommer kostnader för det brott som internen gjort för att hamna bakom gallret. Brottsoffer som plågas, kanske livet ut. Advokatkostnader och allt arbete inom domstolsväsendet är inte speciellt billigt heller.

Vad gör sedan denne kåkfarare efter utsläppandet? Återfallsrisken är väldigt hög....

2011-02-08 @ 09:26:33
Postat av: Johan Kraft

Agge: Tyvärr är det tvärtom. En svensk medborgare kan inte utvisas enligt gällande lagstiftning. Staten förlorar sin hållhake i och med att svenskt medborgarskap beviljas.

2011-02-08 @ 09:38:23
Postat av: Mr Crowley

Heja Thoralf!

Jo, jag har bekanta som arbetar vid anstalten i Västervik och det senaste jag hörde för två veckor sedan var att över 9 av 10 intagna är av annan härkomst än svensk. När anstalten togs i bruk var siffran ca 70%....Antalet platser är 255 så då finns det lite att räkna på.Undrar vad totalkostnaden är, för en "flykting" som missanpassats så väl i vårt land från det att denne sökte asyl och till slut hamnar på anstalt i Västervik?

2011-02-08 @ 09:46:52
Postat av: AWSvensson

Med statistik kan det mesta bevisas. Med den erfarenhet som man har av de mångkulturellas desperata försvar så förstår man att tillrättaläggandet av statistik är bara en del av deras desperata kamp mot verkligheten. Så länge det finns folk med insyn i polisarbete,domstolar samt fängelse så är detta manipulerande dömt att misslyckas.

Aftonbladet skriver faktiskt ett nyktert reportage angående William Petzäll.

Postat av: oveg

Sverige skulle kanske kunna få ned kostnaderna genom att leasa fängelseplatser i t ex Lettland för det klientel "som ska utvisas efter avtjänat straff". För dem behövs ändå inga permissioner; de ska ju inte anpassas till ett liv i Sverige efter strafftiden. Och som bonus kanske anstaltsliv framstår som mindre av pensionatsvistelse och därför kan ha en avhållande effekt.

2011-02-08 @ 11:14:03
Postat av: riffi

Ett enkel sätt att reda ut det hela är att tillåta besök av studiegrupper på svenska fängelser. Sådana besök skulle undanröja behov av statistik.

2011-02-08 @ 12:05:44
Postat av: Robin Shadowes

Författaren Mark Twain som numera är kontroversiell p g a det där n-ordet sade ju en gång att det finns tre sorters lögn, nämligen lögn, förbannad dikt och statistik! Hur rätt hade han inte?

2011-02-08 @ 12:06:48
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: AWSvensson

Ännu en som tröttnat på det till skyarna hissade mångkulturella spektaklet.

Postat av: Nils Dacke

Svensk sökande valdes bort, gör anmälan till DO

Postat av: Hulda

oveg... Tyvärr omöjligt med avtjänande av fängelsestraff i tex. Baltstater för våra brottslingar som ska utvisas....

Hela landets batikhäxor skulle skrika sig hesa då interna säkert inte då får varken Tv eller Radio eller eget rum.....

2011-02-08 @ 13:25:05
Postat av: MatsBern

Den sista kommentaren av mig ang WP,jag höll på att svimma.Expressens artikel om dom bakomliggande faktorer som utlöste unge Petzälls tillkortakommande,är ovanligt nyanserad.

Knivdrama bakom Petzälls skandal.

"Med kniven gömd i ett hopfällt paraply hotade en psyksjuk 58-årig man William Petzäll.

Traumat för drygt ett år sedan tvingade Sverigedemokraternas riksdagsledamot att äta ångestdämpande mediciner – som inte får kombineras med alkohol"."Nu har han tagit time-out från sitt uppdrag som riksdagsledamot för Sverigedemokraterna.

William Petzäll är under time-outen sjukskriven och kommer att vara borta från politiken

i cirka tre månader. Han ersätts i riksdagen av Markus Wiechel.

– Vi har kommit överens om att Petzäll ska söka hjälp för att på allvar ta itu med de bakomliggande faktorer som föranlett detta, säger Sven-Olof Sällström, SD:s vice gruppledare i riksdagen.

Han berättar också att det har varit känt sedan länge i partiet att William Petzäll utsattes för hot för drygt ett år sedan".

Jag utgår ifrån att SD har uppdaterat media med vad som gäller framöver och blivit belönad med denna artikel.

I så fall,mycket bra jobbat.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2321334/knivdrama-bakom-petzalls-skandal

2011-02-08 @ 15:08:28
URL: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/
Postat av: Nils Dacke

Har nyss sett rovdjursdebatten från Riksdagen på SVT play och en klart lysande stärna i det i övrigt kompakta mörkret i kammaren var Rickads anförande och frågor angående ännu ett problem som inte Regeringen har grepp om VARGARNA

2011-02-08 @ 16:24:23
URL: http://svt.se/2.59808/svt_forum
Postat av: Anonym

Test

2011-02-08 @ 18:09:33
Postat av: Skånepåg

Citat från Geert Wilders inledningstal från i går i den fortsatta rättegången mot honom i Amsterdam.”All over Europe the elites are acting as the protectors of an ideology that has been bent on destroying us for fourteen centuries. An ideology that has sprung from the desert and that can produce only deserts because it does not give people freedom. The Islamic Mozart, the Islamic Gerard Reve [a Dutch author], the Islamic Bill Gates; they do not exist because without freedom there is no creativity. The ideology of Islam is especially noted for killing and oppression and can only produce societies that are backward and impoverished. Surprisingly, the elites do not want to hear any criticism of this ideology.”

Postat av: Kalle

Och på svenska finns Gert Wilders öppningstal på bloggen Everykindapeople.Länk till den svenska överstättningen.

Postat av: Magentan

@ AWSvensson, Skånepåg, Kalle och andraLäs gärna Merit Wagers NYA inlägg om William Petzäll!http://meritwager.wordpress.com/2011/02/07/jag-kan-ju-faktiskt-inte-bara-lyssna-pa-en-sida-nar-det-ocksa-finns-en-annan/2011-02-08 @ 19:12:40
Postat av: Gubben o Gumman

Enligt BRÅ så har icke kunniga om bla mitt och ditt

en förmåga att flytta sej mellan länder.Leif GW Persson : Statistik är ett sanningsenligt språk.Att icke etnisk bakgrund får räknas får man ju ju förstå,då skulle ju sanningen komma fram.

Sanningen är inget för socialister.Vi tar det en gång till sanningen är inget för socialister,däremot skatteförtryck och massmord.Det är därför dom är så avskyvärda bla.

Antalet jippiesvenskar på kåken är en symptom på

att någon gjort fel.Vilket är allvarligare så AW Svensson var placerar man anstiftarna till brott och krimminell våldtäkt på svenska folket?

(Fyll i) F-ng-lse-)(AW Svenson älskar detta)För inte tycker väl Svenne Banan att första pris för denna insatts skall vara att jaga kor på en herrgård el sitta och vifta med röda kors?Högskoleämbetet bör planera utbildningar inom kriminal/mentalvård, inom en 10-15 års period kommer

drygt 100000 nya platser ,för våra "hjältar" att behövas minst.Lämpliga utbildningar att förstärka :Journalister lärare inom högskolan TV o media,mental/kriminalvårdareOnej Svenne kommer att tala om murar och lyckstolpar

Det har folk gjort i alla länder när sanningen gott

upp för dom,så statistiken är bra att luta sej emot även i detta fall.Vi kan bara instämma i det som den osynlige journalisten "Jack London" skriver denna gigantiska våldtäkt på ett helt folk, och att så djävla mycket idioti kan samlas i en nationalstat.2011-02-08 @ 19:12:59
Postat av: Gubben o Gumman

Enligt BRÅ så har icke kunniga om bla mitt och ditt

en förmåga att flytta sej mellan länder.Leif GW Persson : Statistik är ett sanningsenligt språk.Att icke etnisk bakgrund får räknas får man ju ju förstå,då skulle ju sanningen komma fram.

Sanningen är inget för socialister.Vi tar det en gång till sanningen är inget för socialister,däremot skatteförtryck och massmord.Det är därför dom är så avskyvärda bla.

Antalet jippiesvenskar på kåken är en symptom på

att någon gjort fel.Vilket är allvarligare så AW Svensson var placerar man anstiftarna till brott och krimminell våldtäkt på svenska folket?

(Fyll i) F-ng-lse-)(AW Svenson älskar detta)För inte tycker väl Svenne Banan att första pris för denna insatts skall vara att jaga kor på en herrgård el sitta och vifta med röda kors?Högskoleämbetet bör planera utbildningar inom kriminal/mentalvård, inom en 10-15 års period kommer

drygt 100000 nya platser ,för våra "hjältar" att behövas minst.Lämpliga utbildningar att förstärka :Journalister lärare inom högskolan TV o media,mental/kriminalvårdareOnej Svenne kommer att tala om murar och lyckstolpar

Det har folk gjort i alla länder när sanningen gott

upp för dom,så statistiken är bra att luta sej emot även i detta fall.Vi kan bara instämma i det som den osynlige journalisten "Jack London" skriver denna gigantiska våldtäkt på ett helt folk, och att så djävla mycket idioti kan samlas i en nationalstat.2011-02-08 @ 19:14:27
Postat av: Gubben o Gumman

Tekniken ovan kallas "reprisbloggning"

Denna teknik är sprungen ur vattentortyr.

2011-02-08 @ 19:18:08
Postat av: Skånepåg

@ MagentanHon skriver "Jag kan inte påstå att jag sätter högre (eller lägre) tilltro till det ena eller det andra, men jag kan ju faktiskt inte bara lyssna på en sida när det också finns en annan."Att hon överhuvudtaget tillmäter en sladderblaska ett enda uns av trovärdighet i det här fallet (hon vet mycket väl att man har som målsättning att tillvarata varje tillfälle att skada SD så mycket som det bara går) ändrar inte min nya uppfattning om och förlorad trovärdighet för Merit Wager. På något sätt känns även hennes senaste inlägg krystat och inte ärligt, då hon menar att man skall lyssna på båda sidor. Varför tänkte hon på att ta reda på fakta från den "andra sidan", innan hon vräkte ur sig att hon inte ville betala en krona till WP:s lön enbart baserat på innehållet i en sladderblaska. Skenet bedrar, trodde faktiskt att hon var smartare än så!

2011-02-08 @ 19:36:38
Postat av: häpnadsväckande filmer

vill Ni se vilket spa hotell svenska fängelser är? och se några av de ny anställda naiva Svennemadammer så de har några att ragga på!kolla filmerna i mitten av denna webbsida under gröna rubriken

"Jobbet bakom murarna"http://www.kumlanytt.se/(ladda ner och spara, innan pk-censuren tar bort dom)ni kommer häpna, 2 miljarder satsas det medans äldrevården får spara ännu mer. sätt gamlingarna i fängelse så de får det bra. och behandla kriminella lika illa som de gör mot äldre i äldrevården!

2011-02-08 @ 19:40:53
Postat av: Gubben o Gumman

Magentan: Via Wagner hamnar man hos Johan Ingarö (Aftonbladet).Ingarö är inne på samma linje som vi, skyddet finns inte,istället är det tvärtom för att Petzäll är Sverigedemokrat.Det är det vi menar med att livet är orättvist.

Stannar Petzäll kvar kommer partybilder att dyka upp

lika säkert som amen i kyrkan.Oavsett vad som är rätt och riktigt, så har varumärket Sverigedemokraterna fått stryk hos allmänheten : Det räcker end of story.Hela medias taktik går ut på att SD inte är trovärdiga,när det är tvärtom.Frågan blir då hur mycket energi som skall läggas för att återinsätta Petzäll i riksdagstjänst igen?Kommunistpöbeln väntar ju bara på att få sätta in stöten,avaktar bara händelseutvecklingen inom SD .

Medmänsklighet är en sak ,idioti en annan.Kan man producera rena lögner på störda fd medlemmar, som är utkastade vad gör man då av detta?Svensk media är en komplett kommunist idioti ramlar man ned i deras bensintank bör man ta konsekvensernaDet handlar om svensk inrikes o utrikes politik.

Om man är utagen i landslaget så krökar man inte till och åker radiobil kvällen innan en landskamp.

"Sitter man desutom på läktaren" och beskådar matchen,så hade nog kommande utagningar ifrågasatts.Gubben o Gumman skriver som privatpersoner utan koppling till Thor-alf el SD.

2011-02-08 @ 19:48:25
Postat av: MartinA

Det är inget fel att dra alldeles för stora växlar på den lilla undersökningen. Eftersom ifall någon opponerar sig så måste de själva presentera siffror som motsäger detta. Vilket de inte kan.

2011-02-08 @ 20:01:21
Postat av: OT

Låt nu W.P vara i fred, det finns viktigare saker att diskutera.Iranium – filmen alla borde se: http://verklighetenisverige.wordpress.com/2011/02/08/iranium-filmen-alla-borde-se/

2011-02-08 @ 20:07:29
Postat av: OT

"Öppet brev til statsminister Fredrik ReinfeldtAf UtlandssvenskSom gammal före detta moderat trodde jag att du 2006 skulle greppa tag i invandringsproblematiken efter socialdemokraternas vanstyre på området under årtionden. Du gjorde mig ytterst besviken...": http://snaphanen.dk

2011-02-08 @ 20:15:17
Postat av: Catarina

Bra jobbat med grävandet, Thoralf. Skönt att du gör nytta i Riksdagen!Angående medias behandling av Petzäll så tänker jag inte kommentera handlingen eller vare sig försvara eller fördöma WP men däremot medias agerande genom följande kommentar:

Är det någon mer än jag som kommer ihåg "Sexlarmet" från sossarnas julfest 2009?

http://www.expressen.se/nyheter/1.1817523/sexlarm-pa-s-julfest-i-riksdagen

En liten fråga är ju varför inte sossen hängdes ut då han också fick en snedfylla men "brottet" begicks i RIKSDAGSHUSETs LOKALER!!!!

Inte ens när han intervjuades röjdes hans identitet:

http://www.expressen.se/nyheter/1.1817608/s-politikern-angerfull-for-full-helt-enkelt

Petzäll befann sig iallafall i sin egna lägenhet.Detta är något som ni kan använda mot pressen när de hävdar att ni inte särbehandlas.

2011-02-08 @ 20:23:08
Postat av: Stefan A

Sexpressen har tydligen luskat ut att Petzälls ersättare är en mycket grov brottsling,(enl. deras mått mätt) någon hade skrivit något på hans blogg,märkligt rättssystem vi har, har man bara en tidning är det fritt fram att kränka, förtala, ljuga med mycket mera,och man är helt straffriförklarad, men har man en liten blogg, och någon annan skriver något kränkande där, är man plötsligt en brottsling,men tänker man efter så kanske det är rätt ändå, de som blir straffriförklarade brukar det ju inte stå rätt till hos, å huvudets vägnar...

2011-02-08 @ 20:44:45
Postat av: Skånepåg

@ OTTack för tipset.Har kollat filmen och man kan ju börja fundera över hur detta skall sluta. Att Israel gör något eller en förhoppning om att det iranska folket skall resa sig i större omfattning? Att USA skulle göra något nu, efter att i 30 år ha försökt via olika diplomatiska aktiviteter, verkar än så länge inte troligt. Såvida man inte får mer på fötterna beträffande Irans aktiviteter via den mexikanska gränsen och dess ev. tillgång till mindre kärnladdningar eller fortsätter att testa raketskjutningar från maskerade handelsfartyg.En skrämmande film på cirka 56 minuter, som även jag uppmanar alla att titta på. Ingen idag tycks ha en klar bild av, om jag nu inte missat något i filmen, hur långt Iran egentligen hunnit i sitt kärnvapenprogram?

2011-02-08 @ 21:09:41
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Vad är det för debatt ämne som gäller imorgon?

Bra att veta så vi kan förbereda oss lite.Vi förelår : Hur man blir "ordningsvakt på en blogg"

Får man tex använda "bloggospray el "bloggatong"?Iran får USA göra om till en parkeringsplats för eller senare,landet står på tur.Rent "allmänfilofiskt" kan man väl säga att ett av problemen med att "göra en struts" ,är att man får

så helvetes med sand i ögonen.Dessutom kan det vara direkt förvirrande att stå på huvudet för länge enligt vår husdoktor "Kanyl von Salvenkvick"Kvällens 10000kr fråga blir skall man på en politisk blogg diskuttera politik samt spelarna

i "lagen" el Iran-Usa :s kommande "kärleksgnabb"Givetvis båda annars är det ju ingen politisk blogg.

Barnsligt enkelt.Expressen är redan förbi Petzäll för flera dagar sedan.....se och lär.

2011-02-08 @ 21:19:49
Postat av: Nils Dacke

Från dagen i Rikdagen där Fredrik Rainfelt frågas utAnf. 20 MARGARETA SANDSTEDT (SD):

Herr talman! Tack, statsministern, för rapporteringen!

Jag har en fråga kring EU:s strategi på elmarknaden. Jag känner mig orolig för den och har även tagit upp den tidigare i EU-nämnden. Vad vi har kunnat se är att kommissionen gjort beräkningar på vad den här strategin kommer att kosta, och det är 400 000 euro. Det motsvarar ungefär 40 000 miljarder i svenska kronor. Det är väldigt mycket pengar. Vi vet samtidigt att det i längden brukar bli dyrare än vad man först har beräknat.

Men trots det påpekar statsministern att det här kommer att gynna elkonsumenter, att vi kommer att få lägre elpriser. Jag tror att man står inför ett intressant pedagogiskt problem när man ska förklara för svenska folket hur det här ska kunna gå till.

Vi vet också att producenten är inte bara producent utan även distributör, och man är ägare av infrastruktur. Man sätter också sikte på avtalen med konsumenterna. Samtidigt domineras marknaden av ett fåtal aktörer, och nationellt är det Vattenfall och kompani.

Mot denna bakgrund och tillsammans med EU:s planerade energistrategi med löften om billigare elpriser känns inte det här särskilt trovärdigt.

Anf. 21 Statsminister FREDRIK REINFELDT (M):

Herr talman! Som jag förstår det är Sverigedemokraterna mycket tveksamma till den gränsöverskridande idén att vi ska bygga ihop våra el- och energisystem i Europa. Det är egentligen ett rop på en återgång till där vi startade någon gång på 60- eller 70-talet, där alla byggde upp sina energisystem för att tillfredsställa sina egna behov. Problemet med det – med den kunskap som vi har i dag om klimatpolitik och liknande – är att det är ett sätt att binda fast oss i ett beroende som återspeglar att länder har mycket skilda förutsättningar och de flesta i realiteten små alternativ till beroende av fossilt bränsle.

Därför har vi uppmuntrat ett tänkande och ett sätt att bygga ihop våra el- och energisystem som möjliggör export och handel, för att kunna komplettera dagar då vi har behov med andra dagar då vi kan exportera. Det menar vi dessutom öppnar upp för mer klimatriktig el- och energiproduktion, bland annat från Sverige, fast också andra har de möjligheterna.

Vilka stora kostnader är det som Margareta Sandstedt anger? De gäller naturligtvis den infrastruktur som behövs för att kunna forsla energi och elektricitet över Europa och att säkerställa att inget enskilt land är isolerat, utan koppling till andra.

Vår poäng, som också framgår av slutsatserna, är att det huvudsakligen ska vara marknadsdrivet. Det ska vara baserat på tariffer. Det går att räkna hem detta med avkastning och liknande som innebär att kostnaderna inte hamnar på skattebetalarna. Vi har snarare förordat att en mycket liten del som ett sistahandsfinansiering ska handla om EU-gemensamma medel, och vi kommer naturligtvis att inskärpa detta.

Jag vill dock understryka att vi inte har sagt en sak: Vi har inte lovat någonting när det gäller elpriserna. Jag tycker att man ska vara utomordentligt försiktig med att lova något sådant. De påverkas naturligtvis av hur mycket vi klimatstyr, men de påverkas också av vilken total produktionskapacitet som vi bygger ut. Det är väldigt mycket som är den svenska energipolitiken i händerna på marknadsaktörer mindre än via politisk styrning.

Anf. 22 MARGARETA SANDSTEDT (SD):

Herr talman! Jag ser ändå stora problem med att gå med på detta. Vi har haft detta system i Sverige, och det fungerar uppenbarligen inte. Jag tror inte heller att det kommer fungera på europeisk nivå.

Vi har ett annat problem, och det är nätavgifterna. De kan starkt ifrågasättas. Jag får också påminna statsministern att medlemmar av regeringen har gått ut och sagt att man behöver skaffa treglasfönster.

Det kommer att bli väldigt dyrt i längden, med alla dessa kostnader. Jag känner mig orolig för regeringens omdöme i frågan. Jag tror också att många ute i landet delar min oro i sak.

Anf. 23 Statsminister FREDRIK REINFELDT (M):

Herr talman! Den oro som finns i landet gäller folk som får hem sin elräkning, öppnar kuvertet och säger att det är alldeles för dyrt. Det kan vi alla begripa. Folk kan bli upprörda över höga elräkningar.

Men frågan är om det finns någon koppling till den fråga som vi diskuterar nu. Är vägen till att få kuvert som man blir gladare över att motta att återgå till en nationellt uppbyggd el- och energimarknad? Det tror jag inte ett ögonblick på. Det kommer snarare att visa sig att bli dyrare.

Då är vi tillbaka till att svensk energiproduktion ska syfta till att klara toppbehoven en kall måndag i januari när industrin ska gå i gång och alla ska åka till jobb och skola. Då kommer vi att ha en kraftig överkapacitet som vi inte kan göra någonting med – vi eldar för kråkor i stället för att kunna sälja till andra och få in exportintäkter och få jobb i Sverige som bygger på att vi kan sälja vidare energi till andra länder.

Men det går inte att sälja vidare om det inte finns kablar och system att försörja som går över till andra länder. Det är det som kabeln som vi nu för över till Baltikum handlar om. Dagar då det är mindre kallt i Sverige och då vi med goda klimatförhållanden producerar el säljer vi elektriciteten till baltiska länder.

Vad är deras alternativ, Margareta Sandstedt? Jo, det har de i ryggen. Det är Ryssland. Det är gasen och oljan, som kommer ur de gamla systemen, som de vill slippa sitt beroende av. Hänvisa inte Europas länder till gamla, dåliga lösningar och att sitta fast i nationella svar! Det är inte billigare.

Vi ska ha respekt för att människor tycker att elnotan har blivit dyrare. Men det är faktiskt en helt annan diskussion och inte något som dessa initiativ handlar om.

2011-02-08 @ 21:25:53
Postat av: Skånepåg

@ G&G"Dessutom kan det vara direkt förvirrande att stå på huvudet för länge enligt vår husdoktor "Kanyl von Salvenkvick"Är det han som är så skickligt på att bota ulcus genom att låta patienterna svälja salvekvickplåster?

2011-02-08 @ 21:28:39
Postat av: häpnadsväckande

OT och skånepåg:

Iranier är listigare än så, de har sänt unga iranier hit och (troligen även till andra västländer) som studerar kärnfysik, dessa studenter kommer ersätta de pensionärer som nu jobbar på svenska kärnkraftverk. att lämna Iran även för att studera måste vara godkänt av iranska myndigheter.....

2011-02-08 @ 21:29:14
Postat av: Nils Dacke

Från dagens Riksdagsdebatt om VARGARAnf. 66 RICHARD JOMSHOF (SD):

Fru talman! Det jag inte hann säga i mitt förra inlägg var att för de allra flesta medborgare i vårt land är kontakterna med varg någonting mycket exotiskt. De flesta har aldrig sett en varg. Själv har jag sett den i djurparker ett par gånger, och för några år sedan hade vi en varg som förirrat sig till Blekinge och sprang runt där.

Man måste förstå att de som lever i områden med mycket varg kanske har en annan syn på den. Jag har inte sagt att det generellt är så, men vi vet att det finns de som har en ganska negativ syn på vargen. Jag menar att vi måste ha viss förståelse för det. Inte minst är situationen en annan för de människor som får sina djur dödade av varg. Det är klart att de får ett annat förhållande till vargen. Vi måste visa förståelse för att det kanske finns en rädsla och en oro, och att det därför också finns ett motstånd i vissa delar av vårt land. Jag tycker inte att man ska ironisera över det, utan vi måste kunna visa respekt för varandra var vi än står i frågan.

Det är beklagligt att det i ganska nedvärderande termer talas om någon sorts jaktlobby. Jag menar att vi i stället ska vara glada för de jägare vi har i det här landet. De spelar en oerhört stor roll inom viltförvaltningen och viltforskningen. Jägarorganisationerna utför ett betydelsefullt viltvårdsarbete inte minst genom stödutfordring av älg och rådjur under vinterhalvåret. Deras erfarenhet, kunskap och förtrogenhet med markerna är en ovärderlig tillgång för våra myndigheter. Det gäller bland annat i samband med länsstyrelsernas inventering av olika viltslag. Att då tala om jaktlobby och varghat tycker jag är att förenkla det hela.

Självklart ska vi lyssna på alla. Alla måste få ha en röst i debatten. Ingen gynnas av en debatt där man anklagar den ena eller den andra sidan med en rad olika epitet. Om vi ska få till stånd en rovdjurspolitik värd namnet måste alla få komma till tals, och vi måste alla kunna respektera varandra.

Sedan skulle jag vilja fråga Andreas Carlgren hur han ser på varg i renskötselområden. Om vi nu ska ha en vargstam i Sverige tycker jag att det är ett problem när det sägs att den inte ska finnas på det ena stället men däremot på det andra. Jag tycker att det är svårt att motivera ett sådant ställningstagande. Antingen har vi varg eller så har vi det inte. Om vi ska ha varg i Sverige måste vi tillåta den att finnas överallt. Inte minst är detta en pedagogisk fråga. Självfallet ska det kunna finnas varg även i områden med renskötsel. Jag har svårt att tänka mig att renskötseln skulle upphöra bara för att det finns ett fåtal vargar i området. Jag skulle därför gärna vilja höra om det är möjligt.

Enligt den rapport som finns på Statens veterinärmedicinska anstalts hemsida från den 26 januari hade 17 djur skjutits då. I 15 av fallen verkar det ha varit fråga om mycket duktiga jägare. I många fall hade endast ett skott avlossats, och det hade varit dödande. I ett av fallen hade man avlossat elva skott och i ett annat tolv skott. Då kan man förstås börja diskutera om dessa jägare vet vad de sysslar med. Dessutom var det fråga om flera träffar. Det kan givetvis inte ha varit bra för vargen. I de allra flesta fall vet dock jägarna vad de gör.

Om jag tolkade Bengt-Anders Johansson rätt sade han i sitt tidigare inlägg att samtliga djur 2011 var genetiskt defekta. Om jag tolkar SVA:s rapport rätt verkar det i många fall vara fråga om mycket lindriga defekter. I ett par fall nämns inga genetiska defekter alls. Det talas om något fall av överbett, om något som kallas kryptorkid, det vill säga testikel kvar i bukhålan, och i något fall talas det om kotmissbildning. Det verkar alltså – om jag tolkat det rätt – inte vara särskilt illa ställt med genetiken heller.

2011-02-08 @ 21:32:31
Postat av: Thord W.

Marie Edenhager gjorde bra ifrån sig i Borlänge angående det kontroversiella moskébygget. Det är viktigt att det finns en bra balans mellan kvinnor och män i SD, och fram för allt sådana som Marie!

2011-02-08 @ 21:35:44
Postat av: Dexter

Västervik och Kalmar är inga säkerhetsanstalter som Kumla, Hall, Tidaholm eller Norrtälje, som är A-klassade, dvs den högsta klassen inom kriminalvården i Sverige.På A-anstalterna, som jag har vistats på i yrket (ej som intagen), är det svårt att ens få syn på en etnisk svensk. Vi talar om max 5-10%. Särskilt underrepresenterade är svenskar på sexualbrottsavdelningar.Anstalterna själva för anteckningar över etnisk tillhörighet, mest för att blandad etnicitet lätt ställer till problem (=våldsamheter). Detta är givetvis inget som KV redovisar öppet på sin hemsida eller ens är tillåtet egentligen, men tro mig det finns.Sen kan jag bli lätt trött på folks uppfattning om hur det ser ut på en svensk sluten anstalt. Det är inte på något vis tal om "semesteranläggningar", om det nu gör någon gladare. De flesta anstalter är gamla, nedslitna och ytterst deprimerande att vistas på ens under ett dagsbesök. Oavsett hur nybyggda de är, är det alltid mentalt jobbigt att stå under annans kontroll. Detta är inget man glömmer om man en gång suttit inne, så glöm alla fantasier om "outsourcing till Lituaen" osv. Det behövs för det första inte, och skulle aldrig accepteras vare sig i Sverige eller internationellt.

2011-02-08 @ 22:13:01
Postat av: Gubben o Gumman

Clownfeldt och hans oikofober rider vidareDirekt från "folkuppfostringsmedia SVT68 :På en arbetsförmedling är 75% av utlänsk härkomst

Dom flesta har varit sjukskrivna länge????Här skall det jävlar i båten inte komma några cancersjuka svennar och sjukskriva sej inte.Arbetsförmedlaren träffar sina nya "gräddfilare" 4

gånger på 6 månader.("Jag er ert nye svensklerer")

Kraftfulla åtgärder på vår ära.Därefter blir dessa samhäälsbäääärande vinstlotter enligt mentalsjukas stolpskotts samhällsförening.Uppenbarligen har någon blandat ihop "Vi tar ansvar"

Då med "Vi är inkompetenta helidioter"Samhall, sjukskrivning ,förtidspension,sitta på kåken,detta är Sveriges framtid.(kunskapskanalen :Välfärden bygger på långvarigt lönearbete läs skatteslaveri).Detta är detta som skall bygga det nya Sverige

"Kärnan av välfärden" citat Maud "Ockelbo"Olofsson.Problemet är att inga politiker är så korkade i realiteten så frågan är vad Sveriges rätta problem är,eller om man kokar ned det hela, vem är egentligen "stadsminister"?

2011-02-08 @ 22:32:11
Postat av: Gubben o Gumman

Dexter :Bravo kan du sedan fixa inköpen av nötkött samt fläskkött tilll anstalterna, så går du in i "favoklubben".Tänk om detta är offentliga uppgifter.Oikofober skall matas med fakta tills dom kvävs

av sin egen ångest.

2011-02-08 @ 22:41:54
Postat av: Pusilla

Reinfeldt (Nya Moronerna) utfrågas av Sandstedt (Svenska Demos):"...och det är 400 000 euro. Det motsvarar ungefär 40 000 miljarder i svenska kronor."F*n vad EURON har skenat i vädret under natten!

2011-02-08 @ 23:10:17
Postat av: Kalle2

till "pusilla"

man kan länka till enskilda tal genom att trycka på kedje-ikonen:ajaj, här har hon skrivit fel på fusklappen 400 000€ ggr 10 = 4 000 000 skr, måste vara fel att regleringen bara skulle kosta 4 Miljoner,alltså bara 400 000 Euro!

Varför kollar kent upp innan hon skall säga beloppet? är de osäkra på matematiken att omvandla prefix? till nästa gång finns ju omvandlare i windows kalkylatorn, och googla på beloppsbenämningar.http://www.riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____3383.aspx?op=anf&anf=1111102080076525712här skulle hon gett tal på svar att elräkningen får hem i brevlådan grundar sig ju på de nya EU´s regler eltarifferna, som infördes i förtid med förevändningen nordisk elpol med elspottmarknad.alltså sakta tillvänjning som var planerad att blomma ut i EU´s gemensamma elnätverk som NU byggs.

http://www.riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____3383.aspx?op=anf&anf=1111102080076526112http://www.riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____3383.aspx?op=anf&anf=1111102080076526912Reinfeldt Juger ju i sina tal: det blir ju inte dyrare för konsumenten att återgå till gamla tariffsystemet,inhemska svackor i elförbrukningen motverkade man med lägre elpris kvällar och helger.

lögn nr2: sverige kommer inte kunna "exportera el, när elnätet ägs gemnesamt av alla medlemsländer och Sverige kan inte plocka ut egen vinst, EON och Vattenfall´s ägande kommer ju flyttas över mer och mer till gemensammt ägande av alla medlemsländer inom EU. svenska staten kommer minska sitt ägande!sedan kommer det fördelas pengar efter varje lands behov ur den gemensamma kassakistan som EU har. Svenska staten kommer inte finnas kvar, det blir en jättestor statlig kassakista gemensam för alla medlemsländer.EU planen är väl att omvandla Sverige till ett medlemsland som ger bort sina tillgångar, tar emot soppor från övriga medlemsländer och förbränner dom i SAKAB utanför Kumla. tar emot kärnavfall från alla världens kärnkraftverk och Bryssel får betalt för denna hantering. vinster från Svensk jänmalm, skog, ädelmetaller och Uranbrytning tillfaller bryssel.Idag talar SR om det jag redan varnat för: Sverige tar redan emot kärnavfall i SMYG! efter som det bara finns godkända bergrum i Östhammar och 7 klövern säljer ut vårt land. så blir Sverige hela Världens sopstation för kärnavfall och troligen även miltärt kärnavfall.

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3345intressant rapport om elmarknaden, sid 15:

http://www.liu.se/energi/publikationer/arbetsnotat/1.209903/Arbetsnotatnr27EssskriftfrEnergisystem-baskurs2004050211.pdf

2011-02-09 @ 15:03:34
Postat av: Markku Ahonen

Vilket jävla dravel. Skaffa er ett liv...

2011-02-10 @ 11:01:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0