STARKA REAKTIONER PÅ BAROMETERN

Mina senaste blogginlägg har uppenbarligen väckt starka reaktioner på Barometern om jag ska tolka den information jag fått ikväll.

Tidningen har nu lagt upp en ny version av debattartikeln med författarnas namn och det tackar jag för.

Däremot ser jag det som en helt naturlig reaktion att kritisera den journalist som skriver kritiskt och anklagar sd:s ledamöter för att inte alla går upp i talarstolen under landstingsfullmäktige när faktiskt en av de utpekade hade hållit ett anförande från talarstolen.


Mats Anderssons artikel/krönika har flera faktafel. T.ex. att även Bo Karlsson var uppe i talarstolen!

Sedan är jag övertygad om att minst en tredjedel av de 69 ledamöterna i landstingsfullmäktige inte var uppe i talarstolen utan att det i första hand är partiernas gruppledare som sköter stora delar av debatten.  Men de socialdemokrater eller moderater som aldrig yttrar sig blir aldrig uthängda av journalisterna utan det är endast Sverigedemokraternas ledamöter.

Därför förde jag statistik över detta under mina första år i kommunfullmäktige i Kalmar. Jag skulle nu kunna hänga ut ett antal ledamöter i kommunfullmäktige som aldrig yttrat sig sedan 2006, utan de tillhör det så kallade knapptryckarkompaniet som har som enda uppgift att trycka på rätt knapp vid voteringarna. Men är det så att Barometerns journalister börjar hänga ut oss Sverigedemokrater för det ena eller det andra har jag både det ena och det andra i mitt förråd som jag kan lägga upp på min blogg.

Sedan är det säkert också väldigt upprörande för dessa journalister att bli ifrågasatta. De har under alla tider kunnat fungera som den ”tredje statsmakten” och aldrig blivit ifrågasatta. Nu har dock medievärlden förändrats tack vare internet och de möjligheter som finns. Att min blogg har ett så stort antal läsare är Barometern och dess journalister också medvetna om men det är säkert väldigt irriterande när de inte längre har ensamrätt på sanningen.

När journalisterna respekterar oss Sverigedemokrater på samma sätt som man respekterar och behandlar socialdemokrater, moderater eller andra partiers ledamöter och att man lever upp till alla politikers lika värde. Då kommer jag inte heller ha någon anledning att lyfta de orättvisor och den särbehandling som ständigt pågår i dagens medievärld av oss Sverigedemokrater.

Bollen ligger helt och hållet hos medierna och journalisterna, inte hos mig.


Kommentarer
Postat av: Sven Dacke

Helt klart så är Politiskt Korrupta media enormt irriterade över att inte ha ensamrätt på information längreBloggar som Toralf, Avpixlat med flera är källa till ett enorm bekymmer för makten i dag.Och en av dom första sakerna som Bodström kommer att sätta igång med när har snart tagit över efter Juholt är att påbörja ett "nersläckande" av systemkritiska bloggar efter instruktioner från sina tidigare kumpaner.2011-12-07 @ 21:27:26
URL: http://avpixlat.info/
Postat av: Pelle P

Jag tror att journalisterna på barran & dom flesta andra tidningar bara är avundsjuka för att dom inte får eller kan skriva sanningen. När dom är inne & besöker din blogg + några andra så antar jag att dom tänker "Åååhh,så vill jag med skriva i min tidning men då får jag nog sparken". Sen finns förmodligen dom som är utom all räddning typ Hellin,Matsson & han den där på Barometern som jag har förträngt.

2011-12-07 @ 21:27:47
Postat av: carl

Läsa detta (Ni) politisk korrekta 7 klöver kreatur som smygläser här, Avpixlat.info läger ut migileaks:

http://avpixlat.info/2011/12/07/avpixlat-tar-over-migileaks-verksamheten/#disqus_threadoch så kommer 10 tals grupper dela ut cavatus flygblad över hela Sverige, hjälp till du med, sverigevänliga som läser här:

http://www.box.com/shared/dn4vryl63j

2011-12-07 @ 21:27:48
Postat av: Gubben o Gumman

Barometern och Gothamedia blir sakta men säkert kända på ett mindre smickrande sätt i HELA Sverige.Bara rubriksättningen av Mats Andersson

"SD vill minska på kulturen""SD vill prioitera sjukvården",borde det ha stått.

Jävla dagismobbare på ren svenska.Alla ser ju vilken rubrik som ligger närmast sanningen och folknyttan, om sista spännen skall spenderas.

Detta är inget annat än odemokratisk nätmobbning av SD genom Mats Andersson Barometern Kalmar mfl.Hur mycket dålig publicitet tål Barometern och Gothamedia i Sverige via ett antal anställdas personliga vendetta mot SD?Befolkningen i Sverige vet snart via Avpixlat mera om journalisterna på Östran och Barometern än om hela Kalmar stad i stort inklusive Öland.

Båda landsortstidningarna blåser ihop med rikspressen framför den svenska våren en bedrift i sej bara det,sedan har väl en släkting till Wasa ett finger med i spelet också,så lite otur har ju Gothamedia som koncern,men det är en annan historiaEnligt Barometerns stadgar så borde Barometern vara en socialkonservativ tidning med kristna värderingar

En korsning mellan Sverigedemokrater och KD.Mest magstarkt var när man skickade av Alice och behåller en egenkär Datjaägare på Öland i 66 års åldern,fullständigt stadge och journalistiskt vansinne,är det bara "stomipåsar i Barometerns stiftelse?Hallå ledningen på Barometern jorden anropar,dags att låta Maoisterna fasas ut på en bra sätt.

Tveksamma, tja S V MP har 55% i9 Kalmar.

Tidningsprodukten Barometern är inte ren konsumentmässigt2011-12-07 @ 21:52:00
Postat av: S-E Karlsson

Bra rutet/skrivet Thoralf !

2011-12-07 @ 22:08:43
Postat av: AWSvensson

"ensamrätt på sanningen". När det gäller media ,deras uppfattning av sanningen något som kanske i allra högsta grad lever i ett fritt förhållande till den verkliga sanningen.

2011-12-07 @ 22:10:10
Postat av: Tjadden

GoGDu som är klurig, citat; Vet du att vi har en telefonHitler i landet? Vem det är får du klura ut själv.slut på citat.Skrivet av en 81 åring på FTSjälv har jag mina aningar vem det är" men är inte helt säker på att det stämmer in på den personen.

2011-12-07 @ 22:15:01
Postat av: Anonym

Att ansvarig utgivare på Barometern, Gunilla Sax har en dålig -för att inte säga usel uppföljning av sin kvalitetsavdelning(om det finns någon?)kan betraktas som ren försummelse.

Svenskt näringsliv lever dagligen under kvalitetslag emedan media tycks sväva i fullständig ovisshet av dess innebörd....?

2011-12-07 @ 22:17:43
Postat av: En Stockholmare

Thoralf,jag måste säga att jag uppskattar dig och din blogg. Stort tack för att du kämpar för ett bättre Sverige.

2011-12-07 @ 22:32:32
Postat av: J B Doe

"I sin vidrigaste yttring mobbar demokratin den återstående avvikaren." Så lyder första meningen i Barometerns ledare idag. En perfekt beskrivning av hur etablissemanget inom politik och media (inklusive Barometern) behandlar Sverigedemokraterna. Men ledartexten syftade naturligtvis inte på det, utan på det osunda klimatet inom Moderaternas riksdagsgrupp.

2011-12-07 @ 23:30:33
Postat av: En Göteborgare

Instämmer till fullo med Stockholmaren.

2011-12-07 @ 23:34:05
Postat av: Gubben o Gumman

"Efter att ha suttit på bänken och gömt sej"

Ganska magstarkt (opartiskt förmedla)?

Gömt sej (näthat modell AFA/bokkafeet,busted Mats.

Konservativa kristna värderingar (ödmjukhet)

Gubben o Gumman tycker att Mats Anderssson Barometern är en odemokratisk felplacerad journalist på Barometern,som man bör hålla koll på.Dessutom har ju Barometern lämnat WO i samhällsdebatten/politiken i 30 år och suttit i knäet på sossarna.

Foliehat på Anderssson kom igen när du gör ditt jobb om du skall glappa skit.

2011-12-07 @ 23:47:13
Postat av: Kalle

Kampen för partistöd för SD:s obesatta platser i komunfullmäktige, södertälje har varit lång. Till slut gick det och SD-avdelningen får 1,4 miljoner i efterhand. Tommy Hansson känd för oss i SD som chefredaktör för SD-kuriren och har varit en av de drivande krafterna och överklagat kommunens beslut flera gånger.""När SD sedan sökte partistöd för sina två [obesatta] mandat avslog kommunen partiets begäran med hänvisning till att det inte hade några representanter i fullmäktige och därmed inte utövade någon aktiv roll i kommunens självstyrelse./.../kammarrätten som tolkar kommunallagens bestämmelser som att det räcker att ett parti fått mandat vid valet för att få partistöd.

– Det känns jätterbra. Det här var vår femte överklagan och jag kände mig väl inte helt säker på att vi skulle vinna, säger partiets gruppledare Tommy Hansson.""skriver LTHoppas att många SD-avdelningar som bråkat med sin kommun om partstöd för obesatta kommunfullmäktigeplatser läser detta och får lite mod innanför västen och kan kräva partistöd trots att de är SD:are.Kör hårt ni har rätten på er sida!!!

Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Skall vi rent av börja använda oss av det nya ordet "blindtarmsjournalist"? (BTJ)

2011-12-07 @ 23:52:08
Postat av: Gubben o Gumman

Tjadden : Gubben o Gumman är inte kluriga vi e klurigast,vägen dit har gått via många Åsa Nisse och Kalle Anka tidningar,du vet väl att AW Svensson köper allt i den vägen han kommer över.Sedan låter ju inte så bra om någon har fått Hitler i telefonen,kan det vara knark inblandat i ena eller båda ändarna tror du.

Faktum är att en telefonsexlinje låter mera pleasant

2011-12-08 @ 00:03:37
Postat av: Tjadden

GogJag skrattar åt dina roliga skämt, men jag har låtit frågan om telefonHitler gå ut på remiss, vore kul och läsa hur svaren lyder, men jag tror inte telefonHitler snackar sex, möjligvis med Reinfeldt han som återger allt dösnack i praktisk tillämpning.

2011-12-08 @ 01:38:26
Postat av: Karlskronabloggen

Mycket bra inlägg Thoralf! Du blir bättre och bättre och får säkert fler och fler läsare för varje dag!"Tredje statsmakten" håller helt klart på att flyttas från gammelmedierna till de nya medierna i form av välbesökta bloggar som din och givetvis Avpixlat!Jag har t o m pratat med en aktiv folkpartistisk politiker som håller med om detta!

2011-12-08 @ 02:07:07
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Folkvett

Vi har ju sedan 60-talet fått en "journalistkår" där alla har i princip samma åsikter och idéer, bland annat att hata SD. Jag tror dessvärre att det kommer dröja innan SD respekteras. Även om SD nu skulle bli ett 30%-parti skulle media hata SD.

2011-12-08 @ 08:50:18
URL: http://folkvett.wordpress.com/
Postat av: Hasse L

Bra skrivet!

Jag tycker det gränsar till mobbing det som Mats A håller på med. Vart har yrkeshedern och etiken tagit vägen hos dagens journalister

2011-12-08 @ 10:02:18
Postat av: Kalle

jag gjorde ett inlägg härovan om att SD:s södertäljeavdelning får efter flera överklaganden 1,4 miljoner i partistöd. Söderäljebon Tommy Hansson, SD-kurirens chefredaktör var pådrivande.Inte en rektion från er sida. Ni fortsätter att klaga på journalister och skämtar om någon telefonhitler.HUR i helskotta skall ni bli respekterade av media när ni inte ens märker när media, Länstidningen i Södertälje, tar upp en positiv sak för SD???

2011-12-08 @ 10:36:26
Postat av: Tjadden

KalleDet kan tyckas som ett dåligt skämt om telefonHitler men det är det inte, det handlar om FRA lagen och möjligheten till avlysning av privatpersoners samtal och det är banne mig inte något skämt! Och vem eller vilka ligger bakom FRA lagen, just det, dem som kallar oss för barbarer så du får ta åt dig du med för att vara oseriös eller hur, genom att klandra att vi ger tillbaka mot dem som hatar svenska folket!

2011-12-08 @ 11:09:51
Postat av: Kalle

>TjaddenTar inte åt mig ett smack. Skriv i klartext istället för att mixtra till det Tefonhitler så kanske media respekterar SD till slut. Men med den här stilen förstår jag snart att media tar er för ett stort negativt skämt!!!

2011-12-08 @ 11:19:15
Postat av: Gubben o Gumman

Tjadden : Det kan inte ha varit Churchill tror du :)

2011-12-08 @ 12:42:24
Postat av: pessys

Hooppas du får en härlig dag fina du! :D Du har en sjukt fin blogg! Kram

2011-12-08 @ 13:25:14
URL: http://pessys.blogg.se/
Postat av: [FOTOBLOGG] o livet med ADD Uppmärksamhetsstörning

gå in på någon utav dessa länkarna och läs inlägget: http://shadowzplay.blogg.se/2011/december/bloggareforvarjeunge.html

/ http://shadowzplay.blogg.se/2011/december/raddabarnslivijul.html

få reda på hur just DU kan hjälpa utsatta barn! du behöver inte ge bort några pengar om du inte vill, det enda du behöver göra är att skicka iväg ett mejl och sedan uppmana folk att göra detsamma! SPRID DETTA VIDARE, HJÄLP BARNEN. även barn i Europa och Sydamerika såsom barn i Afrika och Asien. BARN ÖVER HELA VÄRLDEN!

(ursäkta om du inte vill ha sådan här "reklam" men jag tycker detta är viktigt)

2011-12-08 @ 13:57:43
URL: http://shadowzplay.blogg.se/
Postat av: Tjadden

GoGVet inte om du skämtar eller inte men du vet att Kalle tar illa vid sig iaf.Kalle

Nu är det så att vi är en del av svenska folket som har åsikter om politiker och då spetsas invektiv över dem med väl valda liknelser och som är seriöst menat och märk väl när blev de flesta politiker seriösa och vår journalistkår?Vem av dem är seriös som vill förgöra vårt land? Där har du för ditt tal om att vara seriös.Visst , du kanske tror att byfånar till politiker och journalister respekterar våra åsikter för att vi håller en seriös framtoning, glöm det, detta pack kan inte ens stava till ordet respekt och med tillägget mänskliga rättigheter när de vill ta ifrån oss svenska folkets värdegrund och kallar oss barbarer,

Skriv ett klagobrev till idioten Reinfeldt som bär skulden till svenska folkets degradering!2011-12-08 @ 13:59:35
Postat av: selektivt urval

Tack Toralf för ditt engagemang för yttrandefrihet och för att avslöja den sanna naturen i etablissemangets agerande i media och politiken!

2011-12-08 @ 15:38:21
Postat av: Kalle

>TjaddenEn massa rundsnack men ingen har hitills berört frågan att Södertäljeavdelningen har fått 1,4 miljoner i partistöd i efterhand och att en tidning i södertälje som är centerpartistisk har skrivit om det!!!Länstidningen har inte mörkat eller krupit undan. De har publicerat en positiv nyhet för SD vilket jag tycker är utomordentligt bra.Södertälje kommun har förlorat med sitt försök att smita från partistödet för obesatta platser i komunfullmäktige. Kammarätten dömde till SD:s fördel. SD får nu 1,4 miljoner till valkassan.Både kammarätten och Länstidningen har dömt och skrivit till SD:s fördel. Det är mycket positivt. Ni här gräver ned i skyttegravar med en massa mixat snack. Ni kan inte ens se när något är positivt för SD!!! Ni till och med blundar för det och kommer med en massa s''tsnack.Denna kamp mot södertälje kommun och att kammarätten sedan efter en massa överklaganden där kommunen till slut förlorade. Heder åt SD-södertäljeavdelning för deras seger för SD:s färger.Att det till slut lyckades för SD hoppas jag kommer alla till del och hur man gör överklaganden i en liknande situation i vårt avlånga land.Det var min enkla tanke, förlåt att jag trampat de tunga vargarna på tårna så deras röda tungor hänger som slipsar. Nu kan ni fortsätta med en dilletantande!!!

2011-12-08 @ 16:59:12
Postat av: Tjadden

KalleEn sak du måste lära dig att förstå nästan alla som skriver här är så upptagna med sitt ego och av den anledningen så förs inte några diskussioner här jämfört med alla andra siter där det står härliga till.Nu förstår du varför ingen kramar om dig och säger att nu har du varit duktig eller ditåt, när nästan samtliga har nog med sin egen suveränitet som individ, bortsett några få som gärna vill ha igång en diskussion bl.a jag själv.Tyvärr speglar den här bloggen, klubben för inbördes beundran och av den anledningen undviker man att ge svar på tal.

2011-12-09 @ 07:32:41
Postat av: Kalle

>TjaddenSkrev förut att det saknas kontakt mellan norra delen och den södra delen av vårt avlånga land samt att någon skrev att det finns ingen kontakt mellan den öfre delen av SD och den lägre.Nu är det bevisat!!!Borde finnas något ställe centralt där fotfolket i SD kan diskutera med varandra på nätet samt hoppas på att den öfre SD-eliten snappar upp fotfolkets nätdiskussioner på nätet.Nu finns det ingen sådan plats som borde finnas i varje livaktigt politiskt parti.Vi skall inte nöja oss med de procental vi får vid oppinionundersökningarna.Våra systerpartier i grannländerna har fler väljare än vad vi i SD har.VAD är det för fel på partiet??? Det går inte bara att ducka och skylla på media som jag har visat!!!

2011-12-09 @ 11:55:19
Postat av: TJadden

KalleDet har du fullständigt rätt i, jag sitter i Stockholmsregionen och har föga kontakt med Skåne eller annan plats, Kalmar givetvis tack vare Thoralf blogg som är en välsignelse för oss alla.Hur ska det gå till att få ihop en centralt forum för SD och t.ex Fria Tider är det inte och inte Politiskt Inkorrekt som var toppstyrt som bottnade i att flertalet SD blev avstängda liksom jag blev som tordes vara rak i mina åsikter och nu avstängd på FT för att, ja inte vet jag? Har bett FT om en förklaring som jag inte fått ännu sedan jag är blockerad för att kommentera på deras Webbsida står det, men utan givet skäl varför?Så nog skulle det behövas en central plats att kommentera på för Sveriges alla medlemmar och sympatisörer till SD och eventuellt att träffas på bokstavligen.

2011-12-09 @ 18:12:53
Postat av: Leif Tore Åhlin SD Arvika

Kalle, lite sent kanske...2007 kom ett utslag från

kammarrätten i denna frågan. Den gäller ännu.I min "by" röstade KF enhälligt för ett slopande av

ersättning för "tom stol"! Trots att jag påpekade att det fanns prejudikat hos kammarrätt. Nu har ju vi i SD besatt våra 2 stolar, så troligtvis var detta genomförande "en planläggning" inför valet 2014. Jag tror länsstyrelsen i Värmland låg bakom

detta. Det är fula fiskar vi "umgås" med.KD har i en motion öppnat för en lag om "tom stol".

Thoralf har säkert bättre konskap om detta.Expressen hade en artikel nyligen om just ersättningen, och de tyckte som vi att ersättning skall utgå.Så det som nu pågick i Södertälje är endast en förhalningstaktik från kommunen och inget annat.

Kanske en lobbing mot tidigare beslut i kammarrätt!2011-12-09 @ 19:51:27
Postat av: Kalle

Det visar vilka dygnhögar det är som sitter i Södertälje kommunfullmäktige (KF). De bryter medvetet mot lagen och överklagar dessutom ett flertal gånger. Dessa lagbrytare i kommunfullmäktige borde straffas på något sätt. Det Lär väl aldrig hända för det var ju SverigeDemokraterna de ville stoppa med alla medel till och med bryta mot lagen.Snacka om att KF i Södertälje har åkt ned i källarvåningen med expressfart!!!Med allt detta vill jag ha sagt att SD bör med det snaraste ordna en central mötesplats på nätet där olika erfarenheter kan utbytas liknande det som hänt i Arvika KF och södertälje KF.Tack grabbar för alla tipsen.Är förvånad över att KF medvetet bryter mot lagen!!!

2011-12-10 @ 00:29:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0