(S)ANDLÅDA I JUHOLTS HEMKOMMUN

För några veckor sedan fattade Socialnämnden i Oskarshamn beslut om att man skulle ta emot sju ensamkommande barn. Sverigedemokraterna överklagade beslutet till Förvaltningsrätten då vi anser att ett sådant beslut endast kan tas av kommunfullmäktige.

Efter överklagandet gör nu Socialnämnden helt om och river upp sitt eget beslut. Men nu börjar sandlådan.

För att ”hämnas” på SD så utökar man nu antalet så kallade ”ensamkommande barn” från sju till tio enligt Socialnämndens arbetsutskott. Jag har svårt att tolka det på något annat sätt än att man på något sätt tror sig kunna ”hämnas” på SD genom att utöka antalet. Jag undrar vilka faktiska omständigheter som ändrats som fått Socialnämnden att förändra sitt beslut.Oskarshamn är en ”röd” kommun om nu någon undrar.


Författaren Tomas Arvidsson går idag till hårt angrepp på kommunalrådet Johan Persson och rektor Stephen Hwang på Linneuniversitetet i en debattartikel.
Jag kan inte annat än att instämma till fullo i Tomas Arvidssons argumentation.

”Totalt tondöva för utvecklingen väljer Linnéuniversitetet och Kalmar kommun att satsa på lokaler i stället för på kvalitet! Man väljer en mycket omfattande kapital- och miljöförstöring. Man väljer en försämring av universitetets utbildnings- och forskningskvalitet.

Till sist bara en stilla reflexion. Ska stadens ledande politiker och chefstjänstemän låta de grova fadäserna Salve och Fanerdun följas av ett nytt, oändligt mycket dyrare, misstag?”

Nu är ju inte detta det enda vansinniga projektet som är på gång i Kalmar. Gota Medias planer på ett mediehus är ett annat exempel på att kommunalrådet Johan Persson är ”totalt tondöv”.

Ett annat ”projekt” kommer upp i kommunfullmäktige på måndag. Jag trodde i min enfald att Socialdemokraterna hade lärt sig något av Carema men så tycks inte vara fallet.


Veckans Nigel Farage!

Trackback
RSS 2.0