RÖSTADE CENTERPARTISTEN FEL OM HOVET

Vid dagens votering om större insyn i Hovets ekonomi  hade jag förväntat mig en helt jämn votering då vi bara var 17 SD-ledamöter i kammaren. Men resultatet blev 146 ja mot 144 nej. Ett resultat som förvånade mig. Ikväll har jag kollat hur alla ledamöter röstade. Det visar sig att en ledamot för Centerpartiet gick emot alliansen och stödde oppositionen, nämligen Per Åsling.

Var det en feltryckning eller ett medvetet val?

Ingen i media tycks ha uppmärksammat detta ännu.

Om han röstat med Alliansen hade det blivit 145-145 och lottdragning i riksdagen ;-)

UPPDATERING!

Aftonbladet har sent om sider uppmärksammat mitt blogginlägg. Läs artikel.

Även Expressen har nu vaknat. Läs artikel

Även DN har vaknat.
.


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

Två knappar är en för mycket för perra

2011-12-07 @ 23:48:39
Postat av: OT

@GoGSå här in på julen så kanske det är dags att botanisera lite bland julens alla goda saker?Kenneth Ålborg Inte bara glögg!: http://www.youtube.com/watch?v=Z5nnrpki5FM

2011-12-08 @ 00:47:08
Postat av: Karlskronabloggen

Om man ska se de "stolpskott" som uppträtt i riksdagsdebatterna som t ex Gunnar Andrén (FP), Tuve Skånsberg (KD) och Lena Olsson (V) är det väl inte otänkbart att Per Åsling helt enkelt tryckte på fel knapp!

2011-12-08 @ 01:56:24
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Eric H

Var det partiröstning eller kanske "fri röstning efter egen övertygelse"??

2011-12-08 @ 07:14:10
Postat av: Info

KOMMER NI IHÅG CARL XVI GUSTAFS JULTAL: MASSINVANDRING ”VÅR ENDA VÄG FRAMÅT”Ni glömmer väl inte den svenske kungens tal till svenska folket julen 2007? Det tal, där han lovordar Sveriges snabba demografiska förvandling från svenskarnas land till alla andra folks land:”Under året som gått har Drottningen och jag på våra resor och besök träffat många människor som förmedlat ett sådant hopp. Låt mig berätta om några av de här resorna.Nyligen hälsade vi på i en ungdomsgård i Hammarkullen. Det är en av de stadsdelar i Göteborg som, ja, ibland betecknas som ett problemområde. För oss blev det ett inspirerande besök. De ungdomar vi träffade där fick oss att känna tillit till en bättre morgondag. De tände just ett sådant hopp som jag talar om. – - -Vi mötte många unga människor i Hammarkullen som ville något, som ville göra något av sina liv, som ville hjälpa andra att få rätsida på sina. De eller deras föräldrar var alla födda i något annat land. Nu är Sverige deras hemland.Invånarna där och på många andra håll runt om i Sverige kommer från alla världens hörn. Många olika språk surrar i luften. Kulturer och sedvänjor blandas i skolor och på arbetsplatser.Så ser det ut i Sverige idag och på många håll i vår globaliserade värld. Det är ett nytt Sverige. Unga människor med rötter i andra kulturer sätter Sverige på kartan i musikstilar, sportgrenar, affärsidéer som inte fanns när jag var yngre. – - -Ibland blir vi ängsliga av förändringar men jag ser förändringar som en spegling av den värld vi lever i. Att välkomna förändringen och låta blandningen av kulturer och erfarenheter berika våra liv och vår samhällsgemenskap är vår enda väg framåt.Ungdomarna i Hammarkullen, Rosengård, Tensta och många, många andra samhällen, hjälper oss att hålla hoppet om en bättre morgondag levande.”

2011-12-08 @ 08:05:40
Postat av: Folkvett

Det finns väl mer än en knapp, minst två, det kan inte vara så lätt.

2011-12-08 @ 08:47:36
URL: http://folkvett.wordpress.com/
Postat av: Da Capo

"MASSINVANDRING - VÅR ENDA VÄG FRAMÅT"Den norske massmördare Anders Behring Breiviks försvarsadvokat, Geir Lippestad, försöker nu att skjuta över ansvar och skuld för massakern på alla de som med lagliga medel har kämpat och kämpar mot massinvandringen av muslimer till Norge. Han försöker görs gällande att deras ståndpunkter är extremistiska.

Herr Lippestad är själv social demokrat.Vad är politiskt extremism?

Är det vad socialdemokrater och annat vänsterfolk - till exempel Expo-redaktionen - definierar som extremt? Förmodligen.

Är det att vara politiskt extrem, om man opponerar mot och kritiserar massinvandringen av MENA-folk till Sverige?. Javisst.

Är det politiskt extremt att hävda att invandringen av muslimer och därmed även av islamister till Sverige snarast måste få ett slut. Jo minsann.Vad är rasism?

Är det att utöva motstånd mot radikala Islam? Javisst.

Om man inte vill se vågor av islamister välla in över Sveriges och Norges gränser och hela övriga Europa, ej heller av andra afrikaner, indoneser, filipineser, thailändare, kineser? Är detta rasism? Javisst. Grav rasism är det - kolla med Expo!

Rasism har allt att göra med befolkningarnas kamp mot radikala Islam i Europa. Att motsätta sig etnisk blandning och utspädning av ursprungsbefolkningen med kultur- och folkfrämmande element är ur socialistisk synvinkel gravt rasistiskt.Anders Behring Breivik försvarsadvokat Geir Lippestad är socialdemokrat. Han delar därför ovanstående åsikter. Han passar nu på att blanda ihop sin roll som neutral försvarsadvokat med sin socialistiska agenda. Ett gyllene tillfälle för honom.Bortseende från tidigare ironi(!!), måste i realiteten uppmärksamheten riktas mot det norska Arbeiderpartiet och övrigt folk på vänsterkanten om deras ansvar för den muslimska massinvandringen till Norge. Det är sossar och vänsterfolk som är extremistiska - inte de, som med lagliga metoder och argument försöker stävja den muslimska invandringen och få stopp på galenskapen.

2011-12-08 @ 10:33:09
Postat av: AWSvensson

Jag tro kungen mår bra av att hans apanage ventileras så inte Bolsjeviken tro att han sätter sprätt på kosingen på galanta damer och kröka.Nej kostnaderna kan med fördel redovisas och så mycket lyxkonsumtion tro jag inte på ,lite för sveda och värk att hela tiden vara föremål för den skandaltörstande journalistslasken måste på något sätt tillföras. Han kan ju inte vända sig DO ,möjligen hans fru. Vad det detta Jimmie och konungen kom överens om på middagen .

2011-12-08 @ 10:38:55
Postat av: AWSvensson

Politisk extremism är att föra en extrem invandringspolitik stick i stäv med övriga länder i omvärlden och dess befolkning.För eller senare resulterar detta i en hopplöshet hos någon individ som kan resultera i att alla hämningar släpper och massakern är ett faktum.

2011-12-08 @ 10:43:14
Postat av: Stig Yngve

Med anledning av att det saknades två SD -ledamöter vid omröstningen undrar jag om SD får vara med i kvittningsförfarande som övriga partier har rätt till. Vad jag känner till har väl SD lagt en motion om detta. Kan du Thoralf svara på om denna motion har behandlats i riksdagen?

2011-12-08 @ 10:48:26
Postat av: Magentan

(OT) Läs här om hur Sveriges Radio och lärarna vill bestämma över vilket parti eleverna INTE ska rösta på i svenska skolvalen!I förra höstens skolval hade Sverigedemokraterna stora framgångar, och i Älvdalen i Dalarna fick SD 45% (störst i landet) när eleverna fick välja.

Vad gör man då? Ropar efter Expo så klart."Och det är inte bara i Älvdalen som skolan har börjat jobba hårdare för att prata om främlingsfientlighet och kultur. Jonathan Leman på Expo märker av ett ökat intresse från skolledningar som vill prata om såna här frågor ... ".http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=4842103

2011-12-08 @ 10:56:55
Postat av: Kung Fy

Som de flesta känner till invandrar 2500-3000 sk "flyktingbarn" till Sverige, varje år. Flertalet av "barnen" är i 15-30åå, nästan samtliga unga män, hitkomna med benäget bistånd av flyktingsmugglare till en kostnad som av flertalet uppskattas till ca 100.000:-.Majoriteten av de som kommer härstammar från Somalia och Afghanistan men tidigare även från Irak; samtliga med islam som helt dominerande religion.

Summan !00.000:- i ffa Somalia och Afghanistan är en svindlande summa, motsvarande lönen för 30 respektive 75 års heltidsarbete brutto i respektive land. Att så många trots detta lyckas skramla ihop beloppet förklaras ofta med att släkten samlat ihop pengarna eller att man får åka på kredit och betala av efter hand som socialbidraget ramlar in.Dock,man behöver inte vara överdrivet konspirationsteoretiskt lagd för att misstänka att en del, kanske många, av dessa unga män är islamistiska mullvadar, sponsrade av grupper som Al Quaida, Hamas eller kanske t o m olika stater.För Sveriges och vår framtids skull hoppas jag att jag har fel.

Annars ligger vi ordentligt pyrt till....

2011-12-08 @ 11:05:49
Postat av: Kung Fy

Var kanske lite OT men tanken bara slog mig när jag satt här och läste

2011-12-08 @ 11:17:01
Postat av: Thoralf Alfsson

Stig YngveVi är fortfarande inte välkomna i kvittningssytemet.Min motion har inte behandlats ännu i KU. Diskussioner pågår emellan gruppledarna för alla partier men det verkar gå väldigt trögt.

2011-12-08 @ 11:21:04
Postat av: AWSvensson

Apropå kvittningssystemet,härom året så kvittnade man hej vilt,om det var i Luciatider vill jag vara osagt,men man hade ingen som helst reda på vilka som var utkvittade. Hur man ska klara att kvitta ut när det finns ett tredje block ser jag med spänning fram emot. Kalabaliken i riksdagen ett framtida uppslag till blogginlägg.

2011-12-08 @ 11:30:34
Postat av: Lassekolja

Eftersom jag är rojalist uti fingerspetsarna, blev jag besviken när jag såg på gårdagens, tror det var TV4-nyheterna, och att SD hade röstat JA till ökad insyn i Hovets ekonomi. För mig personligen står Monarkin över allt politiskt käbbel om både ditten och datten.

Betr. Konungens "samröre" med kriminella mår jag illa när media visar Kungen och den försupne juggen på samma fejkade bild. Det är bara pinsamt och ett tillfälle när jag skäms å medias vägnar att vara svensk.

Har jag verkligen fattat rätt, d.v.s. att mitt parti SD, röstade JA till ökad insyn i Hovets ekonomi? Förhoppningsvis har jag fått detta om bakfoten?!

KÄMPA PÅ Thoralf!!!

Postat av: allemand

@Lassekolja, vad har mer insyn i vad Kungen spenderar våra pengar på med politik att göra?

2011-12-08 @ 12:20:13
Postat av: Dille

Nog blåser det SD-vind. Det ser man i media. Fast förstås bara i någon bisats, som t ex att SD nu är fjärde största parti. Ja, denna braknyhet smusslar media undan.

Och inte nog med detta, media förtiger även att SD brukar vara grovt underskattade i opinionsundersökningar och därför mycket väl kan vara tredje största parti vid nästa val.

Notera att motsatt förhållande brukar råda vad gäller mp ( mp:s flummiga väljare brukar ha svårt att gå till vallokalen)

Alla dessa högintressanta politiska nyheter undanhåller media sina läsare. I stället försöker meda att förvirra väljarna genom diverse knep och rent lurendrejeri. Så försöker SvD i dagens tidning påskina att SD ljuger i uppgiften om att invandringen består till övervägande del av arbetskraft utan spetskompetens.

Det är det svenska folket som få betala för att analfabeter och mindre kvalificerade arbetskraft tillåts komma till Sverige.

Det betalas med en havererad välfärd. Det betalas på skattsedeln och det betalas via otrygghet.

2011-12-08 @ 12:22:58
Postat av: Magentan

@ Lassekolja"SD: Beslutet kommer stärka hovets trovärdighet""Vår utgångspunkt har varit att en ökad öppenhet, som på intet sätt omfattar kungafamiljens privatkonsumtion, kommer att visa att hovet är duktiga på att hushålla med sina resurser och att svenska folket får valuta för de pengar som avsätts till denna verksamhet."Här kan du läsa mer om vad SD själva skriver om redovisning av hovets ekonomi:http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/sd-beslutet-kommer-staerka-hovets-trovaerdighet-713181?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressrelease

2011-12-08 @ 13:21:47
Postat av: S-E Karlsson

Ute blåser SD vind, i radion spelar William Lind !

2011-12-08 @ 14:35:37
Postat av: Da Capo

"MASSINVANDRING - VÅR ENDA VÄG FRAMÅT", sa kungen -

nej DEKLARERADE kungen högtidligt i sitt jultal till undersåtar.

Skäms du inte Lassekolja, å din konungs vägnar -

gtåte du inte blod? Du, 'rojalist ända ut i den yttersta hemorrojdfliken', har en landsförrädare till kung?

2011-12-08 @ 15:04:04
Postat av: Da Capo

----> gråter <-----(det är besvärligt att vara enögd!)

2011-12-08 @ 15:10:33
Postat av: Sven Dacke

Hjälporganisationen Ria i Växjö hotas av nedläggning. Ria som främst vänder sig till bostadslösa och till människor med olika sociala problem har under en längre tid haft problem med finansiering av verksamhetenRia får idag drygt 300 000kr i bidrag från kommunen.Kostnad för gamla, sjuka och utslgna ryms inte lähre i samhället i dag, nästa steg är nog att dela ut självmordspiller "kostnadsfritt" till dessa grupper.

Postat av: AWSvensson

För att citera Hans Brask:Därtill är jag nödd och tvungen,något som kungen i den utsatta situation han befinner sig skulle kunna uttalat. Nu var detta 2007,jag har en känsla av att kungen i sina senare tal varit mer balanserad ,enbart en känsla rent spontant.

2011-12-08 @ 15:29:25
Postat av: Svensson

Han somnade nog i PK-drömmar, sen vaknade han och tryckte fel.

2011-12-08 @ 19:20:45
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Tony Ingman

För att få medierna att bete sig som dom gör,

måste det ligga något större bakom. Jag tror att dom tidningar som vi har kvar har samlats i ett

fåtal mediahus enbart för att staten betalat ut astronomiska summor till dessa mediahus för att dom skall gå makthavarnas ärende utan granskning

Det hade aldrig gått att tysta så många journalister om det inte varit så att dom riskerade

sin karriär om dom inte håller tyst om förfallet på

många område i samhället.

2011-12-08 @ 19:24:08
Postat av: Essendon

@Tony IngmanKorrekt!

Staten och/eller några andra organisationer inom

mediabranschen ligger i vassen och styr.GoG kan nog förklara bättre på sitt fyndiga och pedagogiska sätt!

2011-12-08 @ 20:13:29
Postat av: Sven Dacke

Nu pågår den stora tävlingen.Vem kan blåsa skattebetalarna ( staten) på mest skattepengar.Tidigare låg vårdsektorn bra till men nu har Utbildningssektorn börjat komma ikapp.Program från Utbildningsradion, har även gått i Rapport och kommer kanske även på Debatt på TV1Grattis till framgångsrika "S" företagare och övriga till ett enorm lönsamt upplägg, troligen blir ni utnämnda till Årerets företagarePostat av: Sven Dacke

Feltryck fällde regeringenÖSTERSUND. När riksdagen i onsdags röstade igenom ökad insyn i hovets ekonomi förlorade regeringen mot oppositionen. Jämtländske riksdagsmannen Per Åsling (C) känner sig skyldig. I ett pressmeddelande säger han att "Regeringens linje förlorade med en röst, och det berodde på att jag tryckte på fel knapp. Det var slarvigt", rapporterar lokala medier.

Om Åsling inte tryckt fel skulle omröstningen ha slutat 145-145, och beslut skulle ha fattats genom lottning.Undrar just var detta publicerades först??

Tycker jag sett det på denna blogg

Postat av: David

Själv tycker jag det är en svår fråga. Eller?! Det krävs duktiga personer att utreda detta egentligen. Annars blir det bara olika debatter om sådant..

2011-12-08 @ 22:03:03
URL: http://davidspointofview.blogg.se/
Postat av: Thoralf Alfsson

Sven DackeJag har inte haft tid att kolla tidningarna idag men uppenbarligen läser Aftonbladet min blogg ;-)Men det är ju inget att skämmas för!

2011-12-08 @ 23:09:09
Postat av: Nils

Innanför vetenskapen har man i många år arbetat med att få råttor och möss till att trycka på rätt knapp och det har visat sig att dessa beskedliga djur snabbt blir väldigt bra på att trycka rätt om man blott motiverar med godbitar eller demotiverar med elstöt eller annat obehagligt. Råttor och möss är dessutom långt billigare i drift än dagens riksdagsledamöter, så egentligen finns det ingen bra argument emot att byta alliansen ut med smågnagare.

2011-12-09 @ 00:35:35
Postat av: Jenny

S&V vill ju avskaffa monarkin, så att rösta med dem är ju ett steg i den riktningen.

2011-12-09 @ 07:07:28
Postat av: Hulda

Dagens notering om gruppvåldtäkten i Marielund är just nu sju häktade. Två häktades idag.....Undrar vad batikhäxorna tänker nu...

Eftersom invandrade män är så otroligt laglydiga och hänsynsfulla, speciellt mot kvinnor, är det väldigt märkligt att så många av de sällsynt kriminella råkade hamna i Mariannelund.... ELLER.....????????

2011-12-09 @ 19:14:53
Postat av: Erik

Jag förstår inte varför SD röstade med övriga oppositionen i denna fråga. Utan att ha tagit del av argument för och emot, är det ändå mitt intryck att alliansens linje var den mest "monarkivänliga" och att SD är mer "monarkivänliga" än ett genomsnitt av alliansen.Visst låter mer insyn demokratiskt och bra, men tydligen var alliansen emot detta och då antar jag att det fanns rimliga argument för denna hållning eftersom det enklaste förstås vore att följa med den politiskt korrekta strömmen och begära mer insyn. Varför avvisade SD dessa argument?

2011-12-17 @ 06:26:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0