R B, MEDBORGARE AFGHANISTAN

Jag har nu läst ett antal domar mot R. B. och det framträder en grovt missanpassad person. När han nu återigen är både dömd till fängelsestraff och häktad för att på sannolika skäl vara misstänkt för att medverkat i en gruppvåldtäkt i Mariannelund finns det absolut ingen anledning för åklagaren än att yrka på livstids utvisning från Sverige. Allt annat är ett ”brott” mot svensk lagstiftning.

Här kommer en liten och kort resumé över hans brottsliga verksamhet. Hur många brott som begåtts utöver dessa kan var och en bara spekulera över men jag gissar att det är många.

Den 24 maj 2004 dömdes R. B.
för misshandel och olovlig körning och överlämnades åt socialnämnden i Vetlanda kommun.

Den 9 september 2006 dömdes R.B.
vid Eksjö tingsrätt för bland annat bedrägeri och övergrepp i rättssak till skyddstillsyn.

Nästa gång är en dom från 2008-01-09 vid Kalmar tingsrätt.
Han dömdes för olaga hot mot en före detta flickvän. Enligt vittnesmål har han hotat att döda henne.

”B kallade henne, samtidigt som han höjde rösten bland annat för hora, rasist och slampa och att han skulle ”plocka henne” då hon var ensam.”

Domen blir dagsböter 50 á 50 kronor (2500 kronor)

Nästa dom kommer 2008-03-13 vid Kalmar tingsrätt.
Den här gången handlar det om misshandel, olaga hot och våldsamt motstånd. I detta fall misshandlade han sin systers pojkvän med en livrem med metallspänne. Något som låter som hedersrelaterat våld.

Domen blir fängelse i 4 månader.

Nästa dom kommer 2008-07-31 vid Blekinge tingsrätt
. Den här gången handlar det om våldtäkt. Våldtäkten begicks den 23-24 maj 2008 i Karlskrona under den tid då R.B. borde suttit i fängelse enligt den tidigare domen. Denna gång får han även genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Domen blir 2 års fängelse.

Nu börjar dock det svenska rättssystemet konstigheter göra sig gällande. Enligt min mening borde vice chefsåklagare Ingela Klinteberg även försökt få R. B. utvisad från Sverige då han inte är svensk medborgare, utan afghansk medborgare. Finns ingen anledning att han stannar i Sverige då man måste förutsätta att han kommer begå fler brott så snart han friges.

Dessutom finns det ett märkligt faktum i domen.Jag tycker det är mycket märkligt att häktningstiden för våldtäkten räknas som fängelsetid för ett helt annat brott.

Domen vinner laga kraft i slutet av augusti 2008. Om man sedan räknar med att ett fängelsestraff bara avtjänas till 2/3 bör R.B. således tillbringa 16 månader bakom lås och bom. Han kan under denna tid inte begå några brott och allmänheten är därmed skyddad från R.B. Han friges den 30 november 2009 med 7,5 månader kvar av straffet.

Nästa dom kommer 2009-03-05 vid Kalmar tingsrätt.
Brottet är enligt domen begått mellan dec 2007 – jan 2008 och gäller häleri.

Domen blir dagsböter 60 á 50 kronor (3000 kronor)

Men läser man domen så är nog sannolikheten rätt stor att R.B. även gjort inbrottet och inte bara tagit emot stöldgodset. Men det har uppenbarligen inte gått att bevisa.

Nästa dom kommer 2010-10-21 vid Kalmar tingsrätt.
Den här gången handlar det om narkotikabrott och olovlig körning.

Domen blir dagsböter 45 á 50 kronor (2250 kronor)

Den senaste domen kommer 2011-12-06 vid Kalmar tingsrätt
. Den här gången gäller det ett stort antal brottspunkter. Misshandel, olaga hot, olovligt förfogande, brukande av falsk urkund, 3st narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och dopningsbrott.

Domen blir 6 månaders fängelse.

Inte heller denna gång yrkar kammaråklagare Åsa Adolfsson på utvisning från Sverige. Något som jag finner mycket märkligt.

Om R. B. kvarhållits i häktet tills domen avkunnats och att den vunnit laga kraft så hade med stor sannolikhet inte den fruktansvärda gruppvåldtäkten inträffat i Mariannelund. Det var nämligen R. B. som hade med kvinnan till Migrationsverkets lokaler i Mariannelund enligt uppgifter i media och på nätet där han kallas 24-åringen.

Vi är nog väldigt många som kommer följa vad åklagarna kommer att yrka på vid rättegången i Eksjö tingsrätt mot alla dessa 8 våldtäktsmän i Mariannelund. Där merparten eller kanske alla har sin bakgrund i muslimska Afghanistan.

Efter detta blogginlägg får jag nog räkna med att bli hotad av någon i hans vänkrets då olaga hot och övergrepp i rättssak mer eller mindre varit något som förekommit i alla utredningar.

Lokala medier har varit väldigt "sparsamma" med uppgifter.

I Barometern finns endast detta Barometern. På Östrans webbsida går det inte att finna en enda artikel genom att söka på gruppvåldtäkt eller Mariannelund.

Trackback
RSS 2.0