MALMÖ EN SPÄNNANDE STAD

”I helgen var det besök i vackra Malmö. Jag är verkligen imponerad över den omvandling som Malmö gått igenom under ledning av Illmar Repalu. Från en ganska inbunden industristad till att idag vara en riktigt spännande stad att både bo i och besöka. Vem tänkte ens tanken att åka till Malmö över en weekend för tio år sedan?”

Johan Persson (S), kommunalråd i Kalmar den 28 november 2011 på sin blogg.

Att Johan Persson fjäskar för en storregion med Skåne och Malmö kan nog ingen missta sig på.

Sedan undrar jag vad Johan Persson tänker på när han skriver vackra Malmö. Det skulle vara väldigt intressant. Är det byggnaderna? Är det parkerna och kanalerna? Besökte han Seved eller Rosengård?

När han skriver att Malmö blivit ”en riktigt spännande stad att både bo i och besöka”, är det då brottsligheten och alla morden han tänker på? Eller är det bara spännande att gå en runda i staden och se om man blir rånad. I november satte man nämligen rekord i Malmö med över 100 personrån på en månad. Så visst är det spännande att promenera en kväll i Malmö. Om man vill ha lite extra spänning så skall man dessutom promenera ensam!


Karta över mord och skottlosningar i Malmö.

Just nu utreder Rikskrim sex mord och ett 20-tal skottlossningar i Malmö. De boende tycker nog att det är allt annat än spännande.

Jag undrar hur många som överhuvudtaget överväger att åka till Malmö över en weekend. Jag tror inte ens jag åker till Malmö om jag så får betalt för besöket. Ni som bor i Malmö får ursäkta men det lockar inte det minsta. Det finns ju andra alternativ som är betydligt trevligare.Jag ställer mig istället frågan vad gör Ilmar Reepalu? Jag har letat runt på Malmö kommuns hemsida men inte hittat något som jag anser vara av värde. Den bild som framträder är snarare att Ilmar Reepalu och hans allierade anser att det är polisens sak att se till att ingen brottslighet förekommer. Det är att göra det väldigt lätt för sig som kommunalråd.

Håkan Juholt har just nu utsetts till syndabock inom socialdemokraterna men det är inte särskilt rättvist. Det finns många fler s-politiker som håller på att köra vårt land åt skogen. Ilmar Reepalu är en, Anders Lago en annan men han hoppade av politiken när han insåg vart Södertälje var på väg och att det inte fanns någon återvändo med dagens majoritet i riksdagen för den förda massiva invandringen. Med Johan Persson i Kalmar kommer min hemstad att gå samma öde till mötes som Reepalus och Lagos kommuner. Om nu inte stora stygga vargen kommer och väcker den fårskock som snällt och lydigt går till valurnorna vart fjärde år.

Idag var det ännu en debattartikel i Barometern som kritiserar Johan Persson planer för nybyggnation av lokaler för Linneuniversitetet. Att det är en före detta VD för Akademiska hus som skrivit debattartikeln borde få Johan Persson att må dåligt. Men nu har det med stor sannolikhet gått prestige i det hela och då gäller det bara att blunda för alla argument.

Som avslutning citerar jag några rader från en debattartikel i DN.

”De unga ser inte skörheten i vår moderna civilisation. De ser inte förutsättningarna – att all civilisation uppehålls av makt och våld. Allt som hände före 1989 tycks vara bortglömt. Att läsa om världskrigen har blivit som att se en spännande film. För dem som fötts rakt in i den moderna och globaliserade världen kan historien uppfattas som tillryggalagd. Unga människor lever i illusionen om att det finns någon förutbestämd harmoni.”

Nu tror jag inte att detta bara gäller unga, utan en stor del av Sveriges befolkning som är yngre än 50-60 år.


Kommentarer
Postat av: OT

Denna låt tillägnar jag alla unga svenskar i Malmö o annorstädes - Metallica - "The Unforgiven": http://www.youtube.com/watch?v=Xgrl9S6HtK8En dag såsom så många gånger förr, kommer dessa unga att resa sig mot de ansvariga som inte hörsammar folkets röst.

2011-12-30 @ 00:59:43
Postat av: JohanS

Problemen i Malmö beror på socioekonomiska faktorer och den utbredda strukturella rasismen från svenskarna i Malmö. Det finns inga folkgrupper eller etniciteter, bara i lagtexten om hets mot folkgrupp, FN konventionen om mänskliga rättigheter och bland modern medicinsk forskning.

2011-12-30 @ 01:08:23
Postat av: Gubben o Gumman

- Johan Perssons sätt att skriva är typiskt för en ljugande kommunist,lögnen är kommunistens bästa vän.

Fakta vad är det vilket trams va,makten och pengarna är viktigast.

- Perssson kommer precis som Thor-alf skriver att förstöra Kalmar på samma sätt som idioten Repaluu har gjort med Malmö,men både Kalmarborna och Malmöborna har röstat för detta så något djävla pipande vill vi inte höra när näsan är blodig eller tänderna fattas.

-Kalmarborna är så korkade så man godtar en sk Bergakommission med en fritidsledare som överkuucku

Dessutom skall man bygga bort problemen med Kosovoalbanerna samt flera grupper som omskrivits om i bla Östra Småland i 20 år har dessa fått härja i staden med brott såsom narkotika bla.

Må s-tan ta Bengt Westerberg.-Dagens unga har fattat galoppen men hinner dom fram

-Rent personligt skulle Gubben o Gumman inte ha något emot att sätta in Johan Persson på livstid för grov trolöshet mot skattebetalare samt skapande av massor med brottsoffer,vi får hoppas den dagen kommer,just i Kalmar är det svårt staden befolkas av för många lättlurade träskallar.-Förmodligen kommer det att gå turistbussar till Kalmar i framtiden för att kunna beskåda en av dom sista "DDR" kommunerna i Sverige".-Om 10-15 år är både Malmöbor samt Kalmarbor beväpnade samt att medborgaregarden patrullerar städerna,fast minussvenskarna är ju beviserligen redan det so what Johan Persson.-Svenskarna är tillräckligt civiliserade att inte ge sej på nybyggarna, men Persson Repallu Lagos får nog springa,med all rätt i världen.-"Tjajchesku" trodde inte på muren men där hamnade både han och kärringen.-Persson och hans kärring skulle må bra av en redig gruppvåldtäkt,så illa omtyckt är du Johan.

"A wake up call"Gubben o Gumman skriver som "freelandsjournalister utan koppling till Thor-alf Alfsson eller SD.

2011-12-30 @ 01:20:08
Postat av: OT

@JohanSEn polsk troligtvis ung medborgare kan säga följande "The uprising makes me proud to call myself Polish. Never again shall Mother Poland be occupied by an enemy like she once was." SABATON - Uprising: http://www.youtube.com/watch?v=01IaKb6DmTwMen svensk ungdom betraktas som nazister av dig och dina lakejer om han eller hon säger detsamma. Varför det?

2011-12-30 @ 01:29:27
Postat av: OT

@JohanSUndrar bara vad du tycker är bäst? Att vi är stolta för vårt forntida arv eller att genom förtryck tvingas återuppleve vår forntid i framtiden?Sabaton - Swedish Pagans: http://www.youtube.com/watch?v=kbWc3NPpXTQP.S. Börjar nästan undra om inte JohanS är med i ND eller vad de andra partierna nu heter. För så urbota ologisk kan väl inte en sjuklöver åsna vara?

2011-12-30 @ 01:49:14
Postat av: Sven Dacke

Repalu vaknade upp för en kort stund och insåg vad han varit med att ställa till med Malmö.Efter några "hårda örfilar" ställde han in sig i ledet för att inget skall hända med pensionen som snart faller ut.En Folkpartist Tore Bryneholt skrev en debattartikel på Newsmill att det är dags att stoppa invandrigen. Förmodligen rädd att han inte kommer att få någon äldrevård. Även han kan vänta sig några örfilar från högre ortÖstran i Kalmar meddelar."Nio distriktssköterskemottagningar i länet stängs vid nyår. Alliansen anklagar majoriteten för att ha smugit igenom beslutet.

– Vi har varken sett underlag eller fått delta i beslutet, säger Gudrun Brunegård (KD).och "The Show Must Go On "Och tomten meddelar att ökar vi inte invandringen så går Sverige under av brist på folk.Personligen tror jag inte på Tomten längre men allt för många gör tydligen det

2011-12-30 @ 06:51:44
Postat av: Henrik

Ett annat exempel på bristen av logik hos vänsterpack är hyllningarna av den "arabiska våren", de tycker att det är fantastiskt att "folket" reser sig mot diktatorer.

Men varför kan de inte se hur de själva uppträder mot sitt eget folk?

Helt plötsligt så vet "folket" inte sitt eget bästa utan ska få massor av idiotidéer nedtryckta i halsen.

En svensk vår 2012 är en önskedröm, alla diktatorer i Sverige, stora som små, får gå i landsflykt eller ta konsekvenserna.

Frågan är vilket land som skulle vilja ta emot dem?

2011-12-30 @ 09:28:12
Postat av: Jörgen

Håller med Sven Dacke.

Repalu ser dagligen vad som händer i Malmö. Dessutom bor han som man brukar säga, mitt i skiten. Men som sagt, han tystades fort ner.

2011-12-30 @ 09:33:20
Postat av: Rune

En fråga till Thoralf och andra kalmarboende:

Har ni lagt märke till om det förekommer stödannonsering i era ortstidningar från landsting och kommun?

Detta lär förekomma på vissa håll i landet där kommun och landstingspolitiker ger stöd till ortstidningarna. Deras utbyte blir att dessa tidningar undviker att skriva om vissa saker.

2011-12-30 @ 09:37:05
Postat av: sjsd

Direktrapporter från Malmö: http://somjagserdet68.wordpress.com/2011/12/23/god-jul-malmos-skattebetalare/

2011-12-30 @ 10:12:05
URL: http://somjagserdet68.wordpress.com
Postat av: AWSvensson

Den migrationspolitik som Sverige bedrivit de senaste decennierna bidrar till att sprida och befästa fattigdomen. 3 miljarder människor i världen lever på mindre än 2 dollar per dag,14:-). Att det då skulle vara möjligt att bekämpa fattigdomen i världen med migration inser de flesta är en omöjlighet.Återstår då att hjälpa dessa personer i hemlandet. För detta krävs resurser från omvärlden ,detta i sin tur innebär att dessa länder som idag har dessa resurser även fortsättningsvis kan generera detta överskott . Vad krävs då för att ett land dels ska kunna tillgodose sitt lands befolkning och även skapa detta överskott som kan bistå folk i fattiga länder.

Det krävs ett företagarklimat som gör att kreativa personer typ Kamprad m fl får möjlighet att starta och bedriva företag baserad på en uppfinning eller innovation. Det innebär också att skatterna ligger på en för landet rimlig nivå,en nivå som inte motarbetar folks vilja att utbilda sig,att starta företag och att dessa stannar inom landet.Med en fullständig sinnessjuk migration som består av analfabeter och andra som icke har en möjlighet att bli anställningsbara beroende på detta skattetryck som kräver att personal ska kunna leverera varor eller tjänster för 500:-/ tim ,alltså blir de hänvisade till att belasta skattebetalaren genom ekonomiskt bistånd,vilket i sin tur leder till högre skatter och att landets resurser som var ämnade till bistånd istället går till bl.a glassande ensamkommande som ianspråktar resurser som skulle hjälpt 100 personer i sina hemländer.

Kontentan av det det hela blir ,migration befäster fattigdomen och sprider sig i länder som i likhet med Sverige kunnat bidra men istället själv på sikt prioritera bort dessa resurser.

2011-12-30 @ 10:48:44
Postat av: Skeåning

Malmö en spännande stad? Ja det beror ju på hur man ser det. Jag studerar i Malmö, som tur är ligger Malmö högskola precis vid stationen, så fort jag är färdig tar jag första bästa tåg direkt hem. Malmöborna får ursäkta. Men samtidigt flyttar ju svenska familjer bort från Malmö i en takt som aldrig förr. Jag vet själv flera stycken barnfamiljen som valt att lämna, då det inte är en trygg stad att ha sina barn i. Man kan ju fortsätta hur långt som helst. Men en stad som har ett klimat där inte judar vågar visa sig öppen, eller kan göra det utan att trakasseras, eller där personrånen, där ofta förnedring tycks viktigare än att komma över själva bytet, slår överlägset rekord, är naturligtvis ingen välmående stad som helhet. Ilmar Reepalu har gjort en hel del bra för Malmö runt infrastrukturen, på det arkitektska området, men detta överskrids vida av de fruktansvärda problemen med integrationen, och den skenande, allt brutalare brottsligheten.

2011-12-30 @ 13:08:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0