I VÄNTANS TIDERNu inväntar vi morgondagens upplagor av Barometern och Östran sedan får vi se om riksmedia kommer att hänga på! Skall bli väldigt intressant hur Pelle Johansson på Barometern och Uffe Carlsson på Östran tagit sig an denna arbetsuppgift som ålagts dem. Det gäller alltså en kommentar på min blogg.

Johan Persson kräver i dagens Barometern en ursäkt från Inger Hilmansson (FP) för att hon sagt att ”Johan Persson är också känd för sitt sätt att belöna och bestraffa, det vet tjänstemännen om”. Till Barometerns journalist.

Till grund för sitt påstående ger hon några exempel. Bland annat hur Johan Persson stuvade om i arvodeskommittén efter att SD avslöjat hur man kuppade fram extremlönehöjningar. Därför bestraffades SD med uteslutning från arvodeskommittén. Den som inte lyder starke Johan bestraffas.

Johan Persson har väldigt svårt att ta motgångar och allra helst om det är kvinnor som serverar dem. Jag har hört honom vara vad jag kallar rent oförskämd mot kvinnor under kommunstyrelsemöten i Kalmar. Jag förvånats över att ingen har reagerat på dessa övertramp. Men det är väl så att ingen vågar opponera sig mot starke Johan för då blir det bestraffning enligt den modell som Inger Hilmansson lyfter fram. Ingen vill ju försämra möjligheten att göra karriär inom kommunen.

Jag förstår att Johan Persson är orolig över de låga opinionssiffrorna för socialdemokraterna men det blir inte bättre av att han kör starke Johan-stilen. Snarare har det motsatt effekt.

Jag hade egentligen ett helt annat blogginlägg planerat för kvällen men nu inväntar jag morgontidningarna med en ”nyårsbomb” om min blogg.

Sunt bondförnuft från Nigel Farage.


Kommentarer
Postat av: Essendon

Till den värdelösa Sju-Klövern med dess stödtrupper av värdelösa journalister, önskar vi ett

Grått Nytt Hår!Övriga, önskar vi ETT GOTT NYTT ÅR!

2011-12-30 @ 23:31:50
Postat av: Notarien

Ett hjärtligt Gott Nytt År Thoralf!

Det är inte alla som får "äran" att både avsluta och inleda ett år i tidningarna! Känn dig stolt över uppmärksamheten. Murvlarna fortsätter att binda ris åt egen rygg. Så ofattbart blåsta är de!

Bygg på en våning på Östrans barack så får Barran också plats! Freda stadens lungor! SD 2014...

2011-12-30 @ 23:41:00
Postat av: Kalle

Önskar dig Thoralf och SverigeDemokraterna ett riktigt framgångsrikt Gott Nytt År.Media i Sverige önskar jag ett riktigt risigt Grått Nytt År.

2011-12-30 @ 23:45:48
Postat av: Leif

Gott nytt år på dig Thoralf och tack för din insats för landet, folket och förnuftet.

2011-12-30 @ 23:46:07
Postat av: Ferdinand Mjuk

Det arbete Du och partiet åtagit sig saknar närmast motstycke i svensk politik.

Du är all heder värd Thoralf och din framgång stärker oss.OT: Må jag även tacka alla Ni fantastiska medarbetare i SD som kämpar för förnuftets existens.Önskas ett Gott Nytt År till Er alla och framtidens politiska agenda.

2011-12-31 @ 00:36:08
Postat av: Da Capo

I förra tråden presenterade sign. Kurtan ett i det närmaste GENIALT förslag, som dessutom inte saknade HUMOR.För att bidraga till en ökad uppmärksamhet för förslaget, tar jag mig friheten att upprepa (da capo!) det nedan.Initialt kan man kanske tycka att det föreslagna tillvägagångssättet är barnsligt, men man får inte bortse från att det skall verkställas i landets par preferens främsta SANDLÅDA. Förslaget är, med vissa kanske nödvändiga justeringar, som klippt och skuret för just den miljön. Humorns intåg, dessutom, i denna landets leedande, gravallvarliga och förljugna barnkammare, skulle vara oerhört upplyftande.TILL VERKET SD!Vi svenska folk vill skratta - också!

---------------------------------------------------

Postat av: KurtanEftersom "7-klövern" med sina knapptryckarkompisar i riksdagen så gott som alltid röstar mot SD i motioner som SD lägger i riksdagen oavsett om de egentligen håller med eller ej, dvs sandlådetaktiken, föreslår jag följande:Lägg en motion om att helt öppna gränserna för invandring.

Samtliga som kommer till Sverige får omedelbart PUT och

tillgång till vårt s.k. välfärdssystem.Vansinne, absolut ! Men betänk följande:Om "7-klövern" sin vana trogen röstar emot denna motion, så är de ju enligt sina egna normer "främlingsfientliga", "islamofober", "rasister" etc, eller hur?Om de skulle stödja en sådan motion, så kommer "välfardssystemet" att braka ihop snabbare än annars; braka ihop kommer det att göra i vilket fall som med dessa politiker vid köttgrytorna.Då kommer svenskarna äntligen att vakna upp och stödet för SD kommer att öka lavinartat, ty SD sitter ju inte vid makten trots en sådan inlagd motion.Detta är en win/win situation.Teoretiskt bör resultatet av totalt öppna gränser resultea i:

1) Svenskarna vaknar, tänk på grodan i vattnet.

2) Nuvarande makthavare tappar makten till SD.

3) Samtliga PUT omprövas och Sverige räddas.Om "7-klövern" inte går med på 'öppna gränser motionen', får de smaka sin egna medicin....?!MVH

Kurtan

2011-12-30 @ 16:24:58

2011-12-31 @ 00:50:53
Postat av: Stefan

När Johan Persson styr arvodeskommiten för att gynna sig själv, då är gränsen för korruption passerad enligt mig.

2011-12-31 @ 02:23:33
Postat av: Ugglan

Gott nytt år på dig Thoralf!!2011-12-31 @ 06:32:19
Postat av: mullis

THORALF FOR PRESIDENT

2011-12-31 @ 07:52:56
Postat av: Renen

Två artiklar i östran idag ang gårdagens allt igenom vidriga kommentar från gubbenochgumman. Glöggfryntlig eller inte så bär man väl ansvar för det man skriver kan man tycka. Frågan är om Thoralf tycker det samma, isf borde han omgående skicka IP-nummer till tex Johan P så det går att reda ut VEM som står bakom galenskapen.Ni som jublar över medieutrymmet Thoralf får just nu kanske bör tänka om, det här är inget sammanhang man vill synas i eller?http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/bloggkommentar_manar_till_vaaldtaekthttp://www.ostran.se/nyheter/kalmar/kan_bli_anmaelt_till_polisen

2011-12-31 @ 08:42:09
Postat av: Rune

Jag hade en liten fråga ett par artiklar ner som tyvärr snabbt blev överlagrat och därmed obesvarat."Postat av: Rune

En fråga till Thoralf och andra kalmarboende:

Har ni lagt märke till om det förekommer stödannonsering i era ortstidningar från landsting och kommun?

Detta lär förekomma på vissa håll i landet där kommun och landstingspolitiker ger stöd till ortstidningarna. Deras utbyte blir att dessa tidningar undviker att skriva om vissa saker.2011-12-30 @ 09:37:05"Sådan stödannonsering brukar vara maskerat som samhällsinformation, enligt den som jag har sett påståendet hos.

2011-12-31 @ 08:54:52
Postat av: GunnarNi följer väl diskuterandet på Flash Back?

Nu 35 sidor!https://www.flashback.org/t1742140...Ikväll är det SVT-debatt. Intressant nog är Belinda Olsson, programledaren sambo eller gift med Ali Fegan (mannen bakom) dokumentären. I stort sätt kommer Kent Ekeroth stå själv mot både Expo, SÄPO och med all säkerhet ett par akademiker. Problemet för SVT är att de dels är för fega för att gå djupare i sin dokumentär, vilket hade inneburit bara lättare slag mot Ekeroth och SD, som dessa med lätthet kan klara sig ur. Vad beror det på? Dels så kan man inte längre direkt kritisera SD. SVT kan inte säga: Sverigedemokraternas politik är fel. TV4 kan det, eftersom det är en privat kanal, men SVT kan inte det. Situationen blir alltså att man försöker hitta plattformar, oftast dåliga, att använda mot SD.Samtidigt erbjuder inte SVT något alternativ till SD och ytterligare cementerar sig själva som en slags dryg övre medelklasselit som ser ned på de cirka 300 000 väljare som röstade fram SD. Tittar vi på övrig media så är trots allt det här en icke-fråga. Alla kände till detta om Kent Ekeroth och alla känner till att det finns en massa intressant att hitta om honom. Men att gräva fram det är farligt. Jag kan väl ge ett bra exempel hur saker och ting hänger ihop.Expo har bra relationer med ADL [stop the defamation of the Jewish people…to secure justice and fair treatment to all!?] och ADL har bra relationer med bland annat Fox (De gav till och med ett pris till Robert Murdoch) som i sin tur har bra relationer med David Horowitz som i sin tur har Robert Spencer anställd, som i sin tur blev inbjuden av SD för att tala på Gotland förra året....

________________

https://www.flashback.org/t1742140

2011-12-31 @ 09:27:01
Postat av: Thoralf Alfsson

RuneJag såg din fråga och jag började fundera på om det inte gör det. Jag tänkte i varje fall hålla koll på vad som finns i Barometern och Östran framöver.

2011-12-31 @ 09:36:21
Postat av: allemand

Gott nytt år på alla läsare, skribenter och Thoralf själv. Låt dig inte skrämmas under 2012 utan kämpa på.

2011-12-31 @ 09:42:10
Postat av: AWSvensson

Östrans artikel får nog betraktas som ett hot snarare än ett löfte. Den hotfulla rubriken om polisanmälan övergår i ett klargörande att Thoralf inte kan göras ansvarig något som däremot skulle kunna läggas på GoG.Eftersom polisen endast är intresserad om inlägget skulle kunna resultera i fängelsestraff så framstår artikeln som ett hot utan värde. Skulle alla kränkningar som sanktionerats av media gentemot Sverigedemokrater bli ett fall för polisen så får man allt bygga ut denna verksamhet.Nu hotar tom Östran om polisanmälan om inte kommentaren faller dem i smaken utan ifrågasätter den gudomlige store ledaren.

2011-12-31 @ 09:47:47
Postat av: Ronny

Nu till något annat! "MAIAS KYCKLING" stod det, lite lantligt och svenskt, på paketet i frysdisken, när vi skulle handla till nyår. Läste lite på baksidan, och vips, där står det som jag befarade! Halalslaktat och paketerat från Holland. När vi frågade affärsägaren lite försynt om det bara fanns halalkyckling, var det han som blev "heligt" förbannad, och, utan att vi nämnde något, skulle in och ringa till grossisten, och ta väck " Maias" kyckling omedelbart!! SÄKERT !!

Det var han som tog initiativet, och lovade att stoppa detta omedelbart. Ja, det var bara en liten ,kanske obetydlig händelse, men viktig för oss, och kanske ett tips till Er.

Och till Thoralf och övriga likasinnade Sverigevänner, önskar jag/vi ett GOTT NYTT ÅR.

2011-12-31 @ 09:50:54
Postat av: Skånepåg

Beträffande ”Renskavet”:

”Ni som jublar över medieutrymmet Thoralf får just nu kanske bör tänka om.”

- Vem jublar över denna sorts medieutrymme mer än du? Du är ju för f-n totalt blåst och vinklar verkligheten så att du inte begriper det själv.Beträffande intervjun med Johan Persson i Östran:

”Han är förvånad över att riksdagsmannen inte har mer ordning på bloggen.”

”Det är inte första gången man kan läsa sådant här på Thoralf Alfssons blogg. Han har lovat att sköta det här.”

- Jisses vilket trams. Här är en annan som vrider på verkligheten enkom för att svartmåla sin politiske motståndare, och dessutom på ett synnerligen otrevligt och nedvärderande sätt.I mina ögon blev ”Nyårsbomben” inget annat än en liten ”Kinapuff”!

2011-12-31 @ 09:59:47
Postat av: AWSvensson

Har inte tillgång till den fysiska upplagan av Barometern,i och för sig ingen förlust, så frågan blir huruvida denna tidning sänkts sig till samma låga nivå som Östran ,på nätet finns inget. Nu är väl Östran socialdemokratisk så det krävs väl att de ska skynda till när Johan behöver gråta ut.

Ronny,fler affärer ska uppmärksammas på sådan försök att lura konsumenter,halal ska stå lika tydligt som sår av nötter,att sen kalla holländskt kyckling för Mias är bedrägeri.

Skånepåg: En blöt kinapuff i så fall som endast väser lite.

2011-12-31 @ 10:09:53
Postat av: AWSvensson

Ok, lite trött på årets sista dag,gott nytt är förresten. spår av nötter och Maias

2011-12-31 @ 10:12:53
Postat av: Maias Kyckling

Hallå - Gubben och Gumman - nu verkar det som ni har råkat i blåsväder. Kommunalrådet Johan Persson överväger att polisanmäla den/de som skrev att han förtjänade en gruppvåldtäkt. Han är kränkt. Hör ni det - HAN är kränkt, han som själv i alla politiska sammanhang ständigt kränker Kalmarborna. Nu senast då han skulle fixa högre lön till sig själv och sina trogna medlöpare.Gruppvåldtäkt är ju bara kul - ett spännande och trevligt sätt att komma i nära kontakt med medmänniskor - en av de exotiska sedvänjor som våra kära kulturberikare har introducerat i det tidigare så tråkiga Sverige. Herr Persson har ju genom sin invandringsentusiasm själv föredömligt verkat för landets förvandling från ett barbariskt mörkerland till en ljus, glad och sprallig hemvist för bland annat mellanösterns och afrikas uppsluppna sexlekar. Till detta kan bara tilläggas: Allahu Akbar.

2011-12-31 @ 10:14:17
Postat av: Rune

"Postat av: Thoralf Alfsson

RuneJag såg din fråga och jag började fundera på om det inte gör det. Jag tänkte i varje fall hålla koll på vad som finns i Barometern och Östran framöver.

-------------------------

Tack!

Jag skall försöka hålla utkik på mitt håll. Detta är ju något som jag inte har tänkt på förut. Inte förrän jag såg detta påstående. Jag inser ju nu att helsidor från Landsting och Kommuner kostar mycket pengar och måste innebära ett avsevärt stöd för en tidning. Och ett påtryckningsmedel!?2011-12-31 @ 10:16:14
Postat av: AWSvensson

En nyhetshälsning till GoG.

2011-12-31 @ 10:17:55
URL: http://youtube.com/watch?v=rKuL1p6Qc4E
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonI dagens Barometern ”fläskar” man på med en stor artikel på sidan 3 där man även passar på och gräver fram gammal skåpmat för att misskreditera Thoralf så mycket det bara går. Även här passar Johan Persson på att ge Thoralf Alfsson ett för honom typiskt och otrevligt ”påhopp” beträffande den aktuella kommentaren: ”Han har tagit bort den, men han har inte tagit avstånd från den.”

Vad i h-e menar Persson. Nu är Persson verkligen ute på mycket hal is, vad är det egentligen han vill ha sagt och vad anklagar han Thoralf för?Barometern skriver även följande beträffande ansvar för kommentarer:

Den som driver en blogg och tillåter läsare att direkt kommentera inlägg har inget juridiskt ansvar för vad som skrivs i kommentarerna. Det kallas för att man efterhandsmodererar kommentarerna och betyder att man granskar dem först när de har publicerats. Däremot är den som skriver kommentarer på en blogg med efterhandsmoderering ansvarig för sina kommentarer.

2011-12-31 @ 10:28:12
Postat av: Renen

@Skånepåg

Medieutrymmet är ju väldigt bra, men jag tycker att det är fel att Thoralf ska få skulden för vad andra skrivit. Han gjode ju det enda han kunde göra, raderade skiten.

Men inlägget g&g skrev beskriver ju klimatet på hans blogg men även andra bloggar och forum liknande Thoralfs. Det behöver ju ifs inte säga så mycket om SD, dock mer om SD´s sympatisörer.

Allt beror ju också på om Thoralf väljer att samarbeta om det kommer bli en anmälan och utredning. Gör han inte det kan han ju lika gärna lägga tillbaka vidrigheterna på bloggen igen.

2011-12-31 @ 10:30:00
Postat av: ej pk

Gott Nytt Ar, Thoralf och ge aldrig upp.

Vi öppnar ögonen och tar bort skygglapparna.

Kommunismen föll för den byggde på lögner och så blir det med multikulturalismen.

Vi bidar vår tid,

2011-12-31 @ 10:39:38
Postat av: Maias Kyckling

Vi kycklingar, våra föräldrar hönorna och tupparna och våra befjädrade släktingar ankor, kalkoner och gäss har ju alla, i alla tider, fått avsluta våra liv genom att bli decaperade. Hur eljest skulle vi på ett smärtfritt sätt ha blivit tagna av daga??

Metoden må av inskränkta religiösa fanatiker benämnas halal, och gärna det, halalslakt av oss är helt OK, men kan inte jämföras med halalslakt av tjuren Ferdinand - i hans fall skulle det röra sig om kvalificerat och ytterst motbjudande djurplågeri.

Huruvida vi fåglar i avlivningsögonblicket tvingas blicka mot Mecca är för oss likgiltigt. Också om någon underbegåvad mohammedan samtidigt står och rabblar sitt abrakadabra.Kopf ab - schnell und lustig!

Guillotine oder Axt

spielt keine Rolle.

2011-12-31 @ 10:43:10
Postat av: Skånepåg

@ Renskav"Men inlägget g&g skrev beskriver ju klimatet på hans blogg"Klimatet på Thoralfs blogg har senaste tiden besudlats av dina fullständigt "helvrickade" kommentarer, som ingen normalt funtad människa med den bästa vilja i världen kan ta på allvar.En annan negativ påverkan är givetvis orsakad av Systembolaget, som tillhandahöll den starkvinsglögg som gjorde att en annan person flippade ur. Så beträffande upphovet till klimatförändringarna på bloggen, så har du gott sällskap av Systembolaget.

2011-12-31 @ 10:47:18
Postat av: Maias Kyckling

Nedanstående inslag råkade oförtjänt ut för halalslakt - men sanningen kan ej så lätt dödas -därför uppstår det härmed från det döda.

-------------------------

Hallå - Gubben och Gumman - nu verkar det som ni har råkat i blåsväder.

Kommunalrådet Johan Persson överväger att polisanmäla den/de som skrev att han förtjänade en gruppvåldtäkt. Han är kränkt. Hör ni det - han är kränkt, han som själv i alla politiska sammanhang ständigt kränker Kalmarborna. Nu senast då han skulle fixa högre lön till sig själv och sina trogna medlöpare.Gruppvåldtäkt är ju bara kul - ett spännande och trevligt sätt att komma i nära kontakt med medmänniskor - en av de exotiska sedvänjor som våra kära kulturberikare har introducerat i det tidigare så tråkiga Sverige. Herr Persson har ju genom sin invandringsentusiasm själv föredömligt verkat för landets förvandling från ett barbariskt mörkerland till en ljus, glad och sprallig hemvist för bland annat mellanösterns och afrikas uppsluppna sexlekar. Till detta kan bara tilläggas: Allahu Akbar.

--------------------------

Ovanstående text färklaras vara HALAL - Thoralf anmanas att inte vara ÖVERNITISK.

2011-12-31 @ 10:57:16
Postat av: Maias Kyckling

Thoralf har blivit helt vild - han far som en Mujahedeen fram med slåttermaskinen och decapiterar alla inslag som han inbillar sig är haram. Så länge som inget framföres på denna blogg som föranleder fängelsestraff i mer än 2 år, borde han kunna vara trygg. Ge inte efter för kommunalrådets hotelser, Thoralf. Det är apspel alltihopa!

Har du fingret på knappen nu?

2011-12-31 @ 11:23:43
Postat av: Maias Kyckling

.

.

.

FEGIS! FEGIS! FEGIS!

.

.

.

Nu har också du blivit en pultron som hjälper till att köra landet i graven.

2011-12-31 @ 11:30:27
Postat av: Renen

@Skånepåg

Oh tack Skånepåg, vad glad jag blir för din uppmuntran!Så nu ska vi skylla på systemet för att de säljer glögg till g&g, blev de tvingade att dricka den med? Och hotade att skriva sin dynga av någon hemsk islamist? Ja du Skånepåg, hoppas att du får ett bättre 2012. ;)

2011-12-31 @ 11:47:01
Postat av: Skånepåg

@ Maias KycklingFörstår inte varför din kommentar blev refuserad och betraktad som "haram"? Men kanske är Thoralf orolig för att "mediafolket", som nu lusläser allt som skrivs på bloggen med förstoringsglas, inte skulle förstå ironin i det hela och att detta kan vara orsaken?

Desperationen och moralen bland såväl tidningsfolk som övrig massmedia, gör att man faktiskt börjar bli riktigt orolig över vad de är stånd till att åstadkomma när man drar i gång det s.k. drevet och hur det kommer att sluta!

2011-12-31 @ 11:54:24
Postat av: Skånepåg

@ Renskav1. Humor- och intelligensbefriad och en total oförmåga att förstå ironi. Måste vara ett behagligt liv du har.

2. "Och hotade att skriva sin dynga av någon hemsk islamist?" Aha, så det vet du och nu vet även vi hur det ligger till.

2011-12-31 @ 11:59:29
Postat av: Inge Sandén

Gott Nytt År till Thoralf och alla sanningsälskande kommentatorer och läsare.

Har just läst Östrans artikel.

Det som nu pågår i Kalmar med omnejd,pågår över hela världen.

PK-iterna söker med ljus och lykta att hitta något som kan skada en sanningssägare.

Vi ser det i Burma,Vitryssland och Ukrania.

Hela den etablerade makteliten känner att deras ensamrätt om att säga hur bra det blivit i Sverige efter beslutet 1975,att vi skulle bli ett mångkullturellt land snart är ute.

Dom har sedan Sverigedemokraterna slog igenom 2006 med alla sorters lögner 100 gånger värre än den enstaka kommentataren som man låtsas vara så upprörd över sökt stoppa SD,s framfart.

Vad sägs om denna kommentar skriven i Dalademokraten av sossen Göran Greider.

Sverigedemokraterna skall stoppas med "starka strålar och cellgifter.

All denna hets mot Sverigedemokrater beror helt och hållet på,att 350000 Sverigeälskande personer som dagligen gått och går till sina arbeten vågade med sin röst säga till makteliten,det är inte sant det ni skriver om Sverigedemokraterna.

Vi ser med egna ögon hur städer som Malmö,Landskrona,Södertälje och nu senast Borlänge och många många flera tvingas att underkasta sig en annan sorts kultur.

Det är denna förändring som skall debatteras inget annat.

Men det vågar makteliten inte,för de vet innerst inne att massinvandringen och integrationen fullständigt misslyckats.

De vet också att 2014 kommer ytterligare 700000 sanningsälskare att lägga sin röst på SD.

Vad gör man?

Man ger sig på personer som har förmågan att skriva och påtala alla de orättvisor som drabbat vårt land de sista 15 åren.

Den som slåss för det som är sant och rätt kan aldrig förlora.

Thoralf Alfsson i Kalmar är en sådan person som måste tystas,då han är ett hot mot de som med lögner inte skäms över vad de själva ställt till med.

Svenska folket ser det och så länge vi kan räknas som ett demokratiskt land går det inte att stoppa det folket ser med sina egna ögon.

Kämpa på Thoralf,du har idag 500000 som står på din sida.

2011-12-31 @ 12:04:24
Postat av: rksmrgs

@ Maias kycklingDu har inte fattat någonting. Poängen med halalslakt är just den att INTE snabbt och smärtfritt avliva djuret medelst dekapitering, utan istället endast skära av halspulsådrorna men i övrigt hålla det levande (och vid medvetande) genom avblödningen. Varje normalt kännande människa kan förstå den ångest som djuret då tvingas genomlida.

2011-12-31 @ 12:28:43
Postat av: Maias Kyckling

HALALSLAKTADE KYCKLINGAR@ rksmrgs (och Ronny)Jag medger att jag möjligen kan vara ute ute och cyklar.Att halalslakt i sträng mening avser avblödning av slaktoffret medan det är vid liv och medvetande är mig till fullo bekant. Hittills har jag emellertid betraktat ett sådant förfarande tillämpat på fåglar som ekonomiskt ogenomförbart. I brist på bättre kunskap har jag förutsatt att industriell fågelslakt fortfarande tillgår enligt gammalt och beprövat förfaringssätt - som, för att tillfredsställa mohammadanerna, numera blir kallat halal.Bara tanken på att en nedblodad muslim står vid det löpande bandet och under blodstänkande hinner med att snitta upp åtninstone den ena halspulsådern utan att samtidigt skära av kotpelaren eller hela halsen, har förefallit såväl absurt, ogenomförbart och stridande mot förhoppningsvis befintlig hygienlagstiftning. Abrakadabra-läsandet lär ju numera utföras av en kasettbandspelare eller finns kanske upplagrat på ett flash-minne som kan producera ett nonstop-rabblande, så just detta behöver inte utgöra ngt problem. Kanske kan rabblandet med lämplig app också köras på iPhone?Skulle slaktandet försiggå som du vill hävda, med en Allah-representant som hantverksmässigt står och slitsar upp artärer på levande djur, skulle jag självfallet finna detta ytterst avskyvärt och absolut förkastligt.Jag behöver uppenbarligen ny kunskap, så att jag om befogat kan ändra mitt ställningstagande. Har du någon dokumentation att hänvisa till, eller utgår du från gjord egen erfarenhet?

Kanske måste jag tillskriva djurens vän Herr minister Erlandsson i denna fråga?

2011-12-31 @ 14:29:39
Postat av: rksmrgs

@Maias kycklingDet är OK, du är i gott sällskap.Det finns hur mycket information som helst att hämta på nätet, alltifrån Jordbruksverkets hemsida till diverse agitationshemsidor. Du får leta själv.Vad avser industriell halalslakt av fjäderfä kan i korthet sägas: Djuret hängs uppochner på en slaktlina, och förs förbi en klinga som med hjälp av diverse styrdon skär av halsartärerna men lämnar halsryggraden intakt. Tidigare har man gjort experiment med bedövning medelst gas eller elektricitet, men av ekonomiska och praktiska skäl har det övergivits. Efter avblödning förs djuret vidare för dekapitering och avfjädring.

Skillnaden mot "klassisk" slakt är alltså de 30-60 sekunder som djuret hängande uppochner med blodet rinnande ur de öppna halsartärerna men fortfarande vid liv transporteras vidare mot det slutliga avlivandet.

2012-01-01 @ 10:45:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0