HAR GROVA BROTTSLINGAR RÄTT TILL INTEGRITET?

Nu har jag farit runt några dagar hos min familj och släkt. Givetvis kommer politik och aktuella händelser upp till diskussion. Det som är allra mest slående är hur ovetande många människor är om till och med de mest omtalade händelserna. Som exempel kan ju nämnas gruppvåldtäkten i Mariannelund. Personer som bara bor några mil från Mariannelund och inte läser Vimmerby Tidning har inte aning om denna fruktansvärda gruppvåldtäkt, ännu mindre vilka som utfört den.

Massmedias mörkning av brott som denna gruppvåldtäkt är mycket effektiv. De lokala tidningarna Barometern och Östran är utmärkta exempel på detta och det måste vara ett uttalat mål för Gota Media att agera på det sättet. Det är mycket skrämmande i mina ögon.

Att jag däremot väljer att visa en bild av en av de misstänkta våldtäktsmännen, som dessutom är tidigare dömd för våldtäkt tycker tidningarna däremot är värt att skriva om. Ibland får man ju nästan uppfattningen att man inom media att jag gör något som de betraktar som värre än att begå en våldtäkt. På något annat sätt har jag svårt att tolka medias sätt att agera.

Sedan frågar jag mig också hur Sverigedemokraternas pressansvariga ser på att publicera bilder på våldtäktsdömda personer med flera fängelsedomar. Anser pressansvariga att det är rätt eller fel? För mig är svaret självklart!


Kommentarer
Postat av: Exilenskalman

Så länge du inte begår en egen olaglighet genom att publicera bilder och CV:n på dömda brottslingar så anser jag att du gör helt rätt och även om det skulle visa sig vara olagligt så kommer jagatt anse att du har rätt och lagen fel.Kriminella kryp ska skämmas oavsett etnicitet och de får nån gång börja ta ansvar för sina gärningar. Stå på dig Thoralf. Du har stort stöd.

Och låt oss hoppas att Sverigedemokraterna som parti står upp för vanligt folks åsikter och inte börjar falla till föga för att vara opportuna.Det hade av många olika skäl varit en tragedi men ett av dom hade varit att det hade öppnat upp fronten för extrema partier som Svenskarnas parti och andra mer eller mindre stolliga grupperingar.

2011-12-27 @ 23:30:18
Postat av: matspp

Har skrivit och frågat den före detta överåklagaren Sven-Erik Alhem om det är brottsligt att återge vad en svensk domstol kommit fram till.Jag har ännu inte fått något svar på mitt mail.Är det fler som vill hjälpa till med att få fram ett svar från Sven-Erik Alhem kan skicka ett mail genom att besöka hans blogg för kontaktuppgifter http://www.svenerikalhem.se/Vi är nog rätt många nu som undrar hur Sverigedemokraternas pressansvariga ser på att publicera bilder på våldtäktsdömda personer med flera fängelsedomar ?

2011-12-27 @ 23:52:58
Postat av: Magentan

Thoralf skriver: "Det som är allra mest slående är hur ovetande många människor är om till och med de mest omtalade händelserna." [...] "Massmedias mörkning av brott som denna gruppvåldtäkt är mycket effektiv."Det stämmer exakt Thoralf. Minst 80 procent av väljarna är ovetande och aningslösa om de flesta och till med om de grövsta brotten. Och jag kan inte se mer än ett sätt för SD att bemöta och bekämpa detta.

2011-12-27 @ 23:57:19
Postat av: Arvid Bengtsson

Jag tycker att Du gör alldeles rätt. Men tyvärr är SD generellt alldeles för tamt i den här frågan. Det måste till ett betydligt bättre opinionsbildande arbete. Vid varje sådan här händelse för SD uttala sig. Som Du mycket riktigt påpekar så hålls folk i allmänhet helt ovetande om vilka det är som står bakom dessa avskyvärda brott. Se också på mörkläggningen av mordet på en svensk i Ludvika.

2011-12-28 @ 00:12:05
Postat av: Birger-Zorro

Bäste Thoralf,Det blir ju ännu bättre effekt på det här sättet! Snart vet hela Sverige om vad som händer utanför PK-medias värld. Alla sätt är bra utom de dåliga. HEHE!Ha de!

2011-12-28 @ 00:19:51
Postat av: JohanS

Mycket bra skrivet! Jag tycker du går från klarhet till klarhet Thoralf, du är en ärans man. Jag står på din sida och jag hoppas verkligen inte att du får någon skit från partiet för ditt arbete, man borde tacka dig stort. Vi lever i ett sjukt land där brottslingar ska skyddas och där den som endast talar sanning förföljs och tystas. Fortsätt kämpa och vik dig aldrig, du har många med dig vad som än händer.

2011-12-28 @ 00:24:46
Postat av: Cyan

@Exilenskalman"extrema partier som Svenskarnas parti"- Nu har du nog läst lite för mycket Expo :) de extrema partierna är sjuklövern. Mycket onödigt att prata strunt om andra nationella partier, om man inte trollar och är ute efter att skapa konflikter så klart.

2011-12-28 @ 00:55:30
URL: http://sdu.nu
Postat av: S-E Karlsson

Det är lätt att vara Sverigedemokrat utom när man bor i ett litet samhälle där alla känner alla och där man i varje hus är släkt med varandra !

Alla känner apan men apan känner ingen !

2011-12-28 @ 05:46:53
Postat av: Anonym

Det blir allt svårare att hänvisa till att svensk lag ska följas, ju mer det står uppenbart att svensk lag inte följs. Dvs att systemet agerar på ett sätt som står i strid med hur vår uppfattning om hur systemet fungerar ser ut.

Det råder kaos, och varje annan livsstrategi än total förlamning, är att röra sig i okänt land.

2011-12-28 @ 05:51:07
Postat av: Sven Dacke

Våra politiker tycks inte ha snappat att resten av Europa har backat?

Det är en politik som är helt ”ute” i dag men vänstern främst i Sverige tjatar på. De borde sätta sig in i vad resten av Europa säger om saken och studera den forskning som finns.Detta har jag läst på bloggen Rädda Sverige. och på många andra bloggar så jag är medveten om problemet.Men hur tänker alla "goda" krafter göra för att den stora allmänheten får del av vad som verkligen händer.Förmodligen ingenting och Alliansen blir bara större och Sverige går under.För att något skall ske måste samtliga som strävar åt samma håll samarbeta effektivt,

och där sprack mina drömmar om en fram tid!.

Postat av: HM

Det låter ju i förstone lite vekt att pressansvariga och olika centrala funktionärer i SD inte ger dig sitt stöd i den publiceringen du gjorde. Samtidigt blir det kanske lite fel om om de skall avkrävas uttalanden om allt vad olika SD riksdagsmän och ännu värre varenda medlem skriver. Det om något kan ju leda till en verklig toppstyrning. Så i grund och botten tycker jag Kinnunen´s undanglidande svar är klokt.Däremot kan du påräkna mitt, nästan alla läsare av din blogg och de människor som vill leva i ett lagligt samhälles stöd.Man skall nog dessutom vara medveten om att en hel del av de journalister som hänger ut dig Thoralf Alfsson vet precis vad deras handlande utmynnar i - att du får fler läsare av din blogg och ett större stöd för SD´s politik.

2011-12-28 @ 07:54:41
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: Tony Ingman

Det skulle vara intressant att veta hur det gått till när makthavarna fått pressen att mangrant

ställa sig på deras sida i den sjuka flyktingpolitiken. Finns det inte en enda journalist med självaktning som vågar stå upp mot

vansinnet? En journalist ska ju betraktas som högutbildad, och borde inte sakna förutsättning

för att få nytt jobb i andra branscher, om han gick

emot sina chefsredaktörer i denna fråga.

Det är förödande för det fria ordet att det endast

finns ett fåtal ägare till massmedia, som sen styrs

av makthavarnas grumliga ideer.

Var det detta som åstadkoms på lilla Saltsjö- badsavtalet?

2011-12-28 @ 08:26:56
Postat av: allemand

"Minst 80 procent av väljarna är ovetande och aningslösa om de flesta och till med om de grövsta brotten. Och jag kan inte se mer än ett sätt för SD att bemöta och bekämpa detta." skriver Magentan och jag kan inte annat än att hålla med.

2011-12-28 @ 08:32:39
Postat av: Ludvig

Att vårt land har blivit så förljuget gör mej ledsen.

2011-12-28 @ 08:53:25
Postat av: Gute

MOTALA - http://mvt.se/nyheter/motala/1.1486265-sd-politiker-utkastad-ur-facketDu är aktiv Sverigedemokrat. Därför vill vi utesluta dig ur facket.

Det är beskedet som Fredrik Lantz har fått från Transportarbetarförbundet.-----------------------------------------------------När folk läser sånt här så kokar det inombords.

Bloggarna får visa upp vilka diktaturfasoner som förekommer i Sverige, och vad det är för personer som är ansvariga bakom beslutet!2011-12-28 @ 09:08:56
Postat av: Hulda

Gute:...

Facket är en filial till Socialdemokraterna och har alltid varit det.

Nu oroas de (med rätta) för att SD tar väljare från PARTIET. Därför reagerar de hårt mot aktiva Sverigedemokrater.

Sverige behöver opolitiska fackföreningar!

2011-12-28 @ 09:52:53
Postat av: Gustav

SVERIGE - SVERIGE - FOSTERLAND

"Du är aktiv Sverigedemokrat. Därför

vill vi utesluta dig ur facket."Det är beskedet som Fredrik Lantz, nyvald ordförande för SD i Motala, har fått från Transportarbetarförbundet. Men den positionen gillas inte av hans fackförbund Transport där avdelningen begärt att han ska uteslutas ur förbundet på grund av att han är aktiv Sverigedemokrat. Själv förstår han inte agerandet utan ser det som ett hot mot demokratin.

http://mvt.se/nyheter/motala/1.1486265-sd-politiker-utkastad-ur-facket

2011-12-28 @ 10:15:48
Postat av: En SD sympatisör

Thoralf, du är riksdagsman och träffar SD-trojkan förmodligen varje vecka. Vad jag förstår av vad du skriver har ingen i partiledningen kommenterat din blogg. Hur är egentligen klimatet inom partiet, pratar ledningen med fotfolket? Din blogg är som jag ser det den bästa PR som SD kan få, betydligt bättre än Sverigedemokraternas egen.

2011-12-28 @ 10:27:50
Postat av: Hacke

Det är beklämmande hur lite folk vet i dessa frågor, ibland tvivlar jag till och med på om dom ens vill veta.

Av bekvämlighet eller politisk korrekthet? Det ena utesluter inte det andra.Bra jobbat Thoralf! Sd och de fria bloggarna visar att det går att väcka liv också i pk-ismens förlorade land.

2011-12-28 @ 10:42:04
Postat av: JohanS

Tony Ingman:"Det skulle vara intressant att veta hur det gått till när makthavarna fått pressen att mangrant

ställa sig på deras sida i den sjuka flyktingpolitiken."Det är snarare media som styr makthavarna, de är filtret mellan makthavarna och folket. Media väljer helt vilken bild som ska målas upp av partier och politiker. Vi ser det hela tiden, går någon utanför pk-ramen attackerar media genast med näbbar och klor och försöker få personen att göra avbön eller uteslutas. Politiker är livrädda för att bli av med sitt "inflytande" och sin lön och rättar sig därför lydigt in i ledet."Det är förödande för det fria ordet att det endast

finns ett fåtal ägare till massmedia"Det är just pga. denna täta kontroll av media det är möjligt att styra politiken. Politiker är medvetna om detta och det är därför vi hela tiden förvånas över sjuka utspel från politikerna. Ju mer sjuka saker de gör och säger desto mer positivt utrymme får de i media. Mediatopparna är de verkliga bovarna som inte sätter svenskarnas framtid och väl först.Om detta har något att göra med Erik Ullehags myt nr. 6 får var och en kritiskt fråga sig själv.

2011-12-28 @ 10:53:08
Postat av: Söder

Sitter inte dessa fackförbund med förhandlingsrätt också? Ingen valfrihet här inte. Kommunisterna blev utsparkade ur LO förbunden då de fick för mycket makt. LO är viktig för SAP och deras position. Bryter man ner LO finns inte SAP längre. Så det handlar nog mer om konkurerande partier än om s.k människosyn. Men det är fint att dra rasistkortet som orsak.

2011-12-28 @ 10:56:04
Postat av: Renen

Brott och straff.Under de senaste månaderna har det varit ganska livliga diskutioner ang de lama straffen i Sverige. Snack om att utvisning ska vara praxis i fall som rör invandrare.

Nu till min fråga. Viket straff hade varit lämpligt i fallet med SD´s Jan Borsing? Han dömdes för våld mot tjänsteman till vilkorlig dom, 50 timmars samhällstjänst och han får även böter på ca 8000:-Är detta ett rimligt straff, vad hade han fått om SD varit vid makten? För det kan väl inte vara så att tuffare straff enbart ska gälla vissa människor?

2011-12-28 @ 11:24:29
Postat av: J B Doe

Det är mycket viktigt att skilja mellan "misstänkt" och "skyldig". Alla är oskyldiga tills de är dömda. Ingen som endast är enbart misstänkt ska hängas ut. Det kan slå sönder tillvaron för en oskyldig.

Den som är dömd däremot, kan gott få visas upp och skämmas. I brittiska domstolar talar domaren ofta om för den dömde hur vidrigt han har betett sig. I vårt land däremot verkar domen vara en mekanisk följd av en handling. Ingen moral ligger bakom domsluten.

Vad gäller att SD borde se till att svenska folket får reda på vad som verkligen händer, håller jag med de som säger att det är nödvändigt för att växa att man skaffar sig n kanal som når ut. Men jag tycker det är meningslöst att tjata på Thoralf om detta. Han kan inte på egen hand ändra på det. Han är i stället värd allt stöd för det ovärderliga arbete han lägger ner.

2011-12-28 @ 11:30:40
Postat av: Renen

@J B DoeAtt man inte ska hänga ut folk som inte är dömda ser jag som en självklarhet, det Thoralf gjorde förra veckan (om det nu visar sig att han hade fel) kommer han förhoppningsvis få betala dyrt för.Men detta gäller ju inte fallet med Jan Borsing. Han är enligt tingsrätten skyldig, får se hur det blir efter en vända i hovrätten, målsägaren Bahadin Abdullah har funderingar på att överklaga, då straffet enligt honom var för lågt. Även den dömde kommer att överklaga domen.Det ska även bli mycket intresannt att se hur SD i Göteborg kommer att hantera det hela.

2011-12-28 @ 11:41:35
Postat av: Hulda

Renen:..

Var det inte så att "Hagamannen" och Englas baneman hamnade i media med bild och namn innan de dömdes? Men det är väl skillnad på folk och folk....

2011-12-28 @ 12:03:54
Postat av: joffe

Thoralf har helt rätt att publicera namn och bild på förrövare av grova upprepade brott, precis som alla tidningar skulle göra, där det redan finns domslut och straff utmätt. Om en person begått upprepade brott och ”åker dit” som i gruppvåldtäkten i Mariannelund ska namn och bild publiceras nationellt. Ett statistiskt faktum är att dessa våldtäkter begås av utlänningar och då ska utvisning ska ke på studs utan pardon redan efter första brottet!Sunt förnuft säger att sv.skattebetalare inte ska bidraga med fängelsförsörjning för dessa vidriga varelser...Sverige är ett sorgeligt land i dessa fall. Redan på 80talet läste jag i mitt nya hemland ofta artiklar signerade av en korrespondent Roy Carson som skrev sanningar om Sverige åt 42 tidningar världen över. (Totalupplaga 20 milj.ex). Han tröttnade nog på Sverige efter många år och någon nutida korrespondent som intresserar sig för Sverige finns inte. Här ett litet arkivexempel från 1984, där han med rätta undrar över hur många slags moral vi har i Sverige:”Ni kan inte ta namn och bild på en våldtäktsman, ni tejpar över ansiktet på polismördaren i Gällivare. Men ni publicerar glatt våldsbilder, bilder av våld och våldsmän från New York och Los Angeles och London. Ni har slippriga moraliska och etiska regler?!”2011-12-28 @ 12:10:46
Postat av: En SD sympatisör

@Renen

Har du missat alla domar sen tidigare på den "uthängde begåvningsreserven" och dessutom enligt vissa partiledare är Sveriges framtid.

2011-12-28 @ 12:15:25
Postat av: Ateisten

@RenenHängt ut någon som inte är dömd?

Vad svamlar du om?Han har redovisat den misstänktes tidigare brottslighet, som han blivit dömd för.

Vad är felet med det?Det påstås ingenstans att han är skyldig i det aktuella våldtäktsfallet, bara misstänkt än länge.

2011-12-28 @ 12:17:38
Postat av: Thoralf Alfsson

RenenKan du inte läsa eller "låtsas" du bara vara dum?

2011-12-28 @ 12:36:09
Postat av: Lotta

@Muppen

Du fick ju två svar på ditt lika infantila inlägg under förra diskussionen, som det ju stavas. Dög inte de åt dig? Du har inte svarat där så jag tolkar det som om att du inte hade något svar att komma med. Dina försök är bara patetiska med tanke på att du jämför SD-politikern, som dessutom funderar på att överklaga domen men en mångdubbelt grovt kriminellt element som aldrig borde släppts in i landet. Att du inte skäms.

2011-12-28 @ 13:00:26
Postat av: Inge Sandén

Den 12 dec.var jag på ett möte i Ängelholm arrangerat av SD,s partiordförande Patrik Olsson.

Björn Söder höll ett anförande där vi fick nyttig information om partiets arbete i riksdagen.

Enligt Björn arbetar partiet hårt med att få ut en tidning.

Till att börja med som en veckotidning något år och få så många prenumeranter,att man därefter kan söka pressstöd likt det Nationell i dag lyckats med.

Till alla som misströstar,att SD inte får ut sitt budskap,kan jag glädja med att det arbetas hårt med detta.

Men det är många problem att lösa med chefredaktör och få opolitiska journalister att skriva artiklar.

Jag föreslog Mats Dagerlind som chefredaktör.

Återkommer till min analys att partiet ökat med 100% sedan genombrottsåret 2002 och att svenska folket lyckades med att rösta in partiet i Sveriges Riksdag trots allt motstånd från all sorts media och den intellektuella vänsterkultureliten.

Vidare är det som så,att varje händelse som att facket utesluter medlemmar som är Sverigedemokrater,sitter i TV-sofforna och prater smörja om SD,skriver vinklade artiklar om 28-åringar och det sista värsta,Svensk anhållen för deltagande i massmorden mot Tuttsierna i Rawanda.

Vid varje sådan händelse är det Sverigedemokraterna som får nya röster och tappar inte en enda röst.

Thoralf har allt stöd från alla och Kinnunens diplomatiska svar skall ses att han är skolad hur man skall svara media på frågor,så att dom inte gör en fjäder till ännu flera hönor.

Lyckades folket i forna Sovjet och DDR med mun mot munmetoden krossa makthavarna kommer också SD att lyckas med detta.

Ullenhags misslyckande med sina 13 myter gynnar enbart SD.

Ännu sålänge får vi vara nöjda med att varken Ullenhag eller journalisterna har förstått,att det enbart gynnar SD,när man med nya lögner skall försvara gamla lögner.

SD behöver en egen tidning och den kommer före valet 2014.

Thoralf är en kämpe,som har mera stöd än han kan ana.

Vi andra får kämpa efter förmåga och hade SD en Thoralf i varje kommunförening,hade vi redan i dag utan tidning haft 15%.

2011-12-28 @ 13:04:22
Postat av: Skånepåg

@ LottaMuppen blir sågad gång på gång, så nu återstår det bara renskav. M.a.o. inte mycket resurser att tänka med!

2011-12-28 @ 13:13:17
Postat av: Johan

Spridning av uppgifter om t.ex. tidigare brottslighet kan mycket väl vara förtal. I synnerhet om syftet varit att utsätta någon för andras missaktning. Det är bara att läsa innantill i lagboken, vilket Thoralf och hans gelikar uppenbarligen inte klarar av.Om Thoralf hade velat lyfta fram själva domarna och använda dem som ett slagträ i den politiska debatten, så hade detta kunnat ske utan namn- och bildpublicering. Nu är det uppenbara syftet att samtidigt utsätta en enskild för andras missaktning. Att uppsåtet dessutom lyckats framgår med all önskvärd tydlighet i de efterfölljande kommentarerna. Detta är dock inget rekvisit. Det räcker med att missaktningen varit ett av syftena med spridningen av uppgifterna.Man har faktiskt rätt att ställa högre krav på en riksdagsman. Detta är riktigt, riktigt omdömeslöst agerat.Nu är det ju inte säkert att den utpekade väljer att anmäla saken. Men annars är detta ett solklart fall, i synnerhet som YGL inte är tillämplig för denna blogg. Det finns också en möjlighet för åklagare att väcka åtal om det kan anses påkallat från allmän synpunkt. Skulle Thoralf göra sig skyldig till ytterligare överträdelser av samma slag håller jag det för troligt att en åklagare kommer att gripa in.

2011-12-28 @ 13:40:06
Postat av: Anonym

@Hulda

Jodå så var det, och det har helt säkert hänt många gånger både innan och efter. Men var det rätt?@Lottaråttan

Att jag skulle skämmas för att jag argumenterar med högerextremister och rasister, du är rolig du!

Bevisligen är denne Jan Borsing en kriminell brottsling (tills han avtjänat sitt straff). Han är dömd efter Sveriges rikes lag. Det är så dåligt att han slapp undan med samhällstjänst och böter, han borde åkt in ett par månader. Men det ordnar nog hovrätten.

2011-12-28 @ 13:48:45
Postat av: Skånepåg

@ JohanDu har skrivit samma sak tidigare. Ett "tyckande" blir inte mer korrekt om det så upprepas 100 gånger. Mycket omdömeslöst att som du tänka i dessa banor. Hur vore det om du någon gång tänkte på allt elände denna aktuella personen ställt till med och de som han fördärvat livet för?

2011-12-28 @ 13:49:26
Postat av: Inte-en-till

"Sedan frågar jag mig också hur Sverigedemokraternas pressansvariga ser på att publicera bilder på våldtäktsdömda personer med flera fängelsedomar. Anser pressansvariga att det är rätt eller fel? För mig är svaret självklart!"Rätt så.SD börjar uppenbarligen bli lika fega som sjuklövern.

2011-12-28 @ 13:51:18
Postat av: Skånepåg

@ Inte-en-tillSom någon skrev tidigare bland kommentarerna, så måste pressansvarig tänka på att lämna ett "diplomatiskt" svar. Annars så hittar journalisten med 100% säkerhet en ny anfallsvinkel och gör en hel hönsfarm av en fjäder!Svårare än så är det inte, om man har någorlunda förmåga till tankeverksamhet.

2011-12-28 @ 13:57:41
Postat av: Magentan

Inge Sandén skrev: "Vi andra får kämpa efter förmåga och hade SD en Thoralf i varje kommunförening, hade vi redan i dag utan tidning haft 15%."Det kan jag helt klart instämma i.Inge Sandén skrev också (efter att han räknat upp en del typiska PK-händelser): "Vid varje sådan händelse är det Sverigedemokraterna som får nya röster och tappar inte en enda röst."Att SD skulle få några nya röster vid varje sådan händelse håller jag definitivt INTE med om. I så fall skulle SD legat på minst 30% vid det här laget. SD:s ökning sedan valet är istället högst obetydlig. Däremot tappar SD inga röster trots allt förtal och demoniserande i samtliga medier, eftersom vi som röstar på SD har vaknat, öppnat våra ögon och TYDLIGT ser och förstår vad som pågår.

2011-12-28 @ 14:04:01
Postat av: Skånepåg

@ No name (Råttanpottan?)"jag argumenterar med högerextremister och rasister"

- Skulle vara intressant att läsa. På vilken site då?"kriminell brottsling"

- Aj f-n, så enligt dig så finns det ej kriminella brottslingar. Kompisar eller?

2011-12-28 @ 14:21:38
Postat av: Ryggrad

@Inte-en-till

Jag håller med dig. Jag vet inte vad som hänt med SD. Varför inte visa sig eniga och starka emot media istället. Media kommer alltid försöka förstora för oss vilket fall. Låt de göra sina hönor av fjädrar, ju mer de håller på ju starkare blir vi. Fler och fler får upp ögonen när när de håller på som de gör, men ingen vill gå med i ett parti som inte håller varandra bakom ryggen.

2011-12-28 @ 14:24:15
Postat av: Skånepåg

@ Ryggrad"ett parti som inte håller varandra bakom ryggen"Tror du verkligen på allvar att det är så. Låtsas du bara, eller är du dum på riktigt?

2011-12-28 @ 14:27:03
Postat av: Ryggrad

@skånepåg

Tråkig ton du har. Det är så jag uppfattar det, vad säger att inte andra tolkar det som jag när man hos så här? Uppenbarligen är jag inte ensam. Ta av dig av kritiken istället, att kalla någon för dum i huvudet lockar ingen.

2011-12-28 @ 14:36:51
Postat av: Jörgen

Du Johan:

Övriga riksdagsmän och media är alldeles för fega. Det behövs en kanal som håller medborgarna vakna på de växande problemen i samhället. Mycket bra att vi nu fått se vem vi inte vill ha som granne eller möta i någon mörk gränd. Inte ens du Johan, skulle vilja utsättas för det våld som mannen i fråga utsatt en del utav sina medmänniskor för. Sen må du tycka och skriva vad du vill. Du borde kanske bläddra i lagboken igen och hitta ett kapitel som skulle passa nämnda man istället. Troligen finns inte det, eftersom i Sverige är det endast offret som ska lida.

2011-12-28 @ 14:37:50
Postat av: Renen

@Ryggrad"..men ingen vill gå med i ett parti som inte håller varandra bakom ryggen"En eloge till dig! Jag hoppas verkligen att du förstår vilken björntjänst du gör SD genom att posta sådana inlägg! Det är mycket bra att få veta vad "gräsrötterna" inom partiet tycker, på riktigt!

2011-12-28 @ 14:40:55
Postat av: Gretha

Jag följer din blogg och jag tror att du är av mycket få ärlig politiker som finns i detta land. All Heder åt dig nne med många uppgifter som du och SD kunde ha nytta av

2011-12-28 @ 14:45:11
Postat av: AWSvensson

Vad bra att du funnit en kompis Renen ,kan ni då inte fortsätta er konversation muntligen utan att förlöjliga er på denna blogg.

2011-12-28 @ 14:48:40
Postat av: AWSvensson

Här hamnar man i filter som den värsta kaffesumpen.

2011-12-28 @ 14:50:40
Postat av: Skånepåg

Uttrycket "inte håller varandra bakom ryggen" tolkar nog de flesta som ett något slarvigt sätt att uttrycka, att man "stöttar" varandra då det behövs. Men allt går att misstolka in absurdum bara man bjuder till (!), och det har "Renskavet" verkligen bevisat med råge här på bloggen!

2011-12-28 @ 14:58:28
Postat av: Renen

@SkånepågSlarvigt uttryckt? Var det den uppfattningen du hade när du skrev:

Citerar dig:

"Tror du verkligen på allvar att det är så. Låtsas du bara, eller är du dum på riktigt?"Tillåt mig tvivla!

2011-12-28 @ 15:17:58
Postat av: Skånepåg

@ "Renskav"Du är ju mer "korkad" än jag trodde var möjligt. Att du tvivlar säger mer om ditt eget intellekt än andras.Nu skall jag göra något som du själv aldrig klarar av, nämligen svara på en fråga. Och svaret blir givetvis inget annat än självklart!

2011-12-28 @ 15:27:57
Postat av: Stefan K

Renen

Värre dolkstötar än de som delats ut bland socialdemokrater lär du få svårt att finna.

Vad tror du pågått bakom kulisserna när kommuni...förlåt, vänstersocialisterna valt ny partiledare?

Hur såg det ut i centerpartiet och hur ser det just nu ut bland kristdemokraterna.

Välkommen till verkligheten renen.

2011-12-28 @ 16:24:30
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Ryggrad

Helt makalöst. Jag förstår inte varför vissa måste vara aggressiva och rent av otrevliga. Visst, jag ifrågasatte SDs förhållnigssätt mot Thoralfs publicering med namn och bild av en straffad främling. Jag tycker att man skulle ställt sig bakom Thoralfs handlande, sedan kan media gråta hur mycket de vill, de gör bara bort sig när de tar dömda brottslingar i försvar. Kan man inte ifrågasätta någonting utan att bli kallad för dum i huvudet, är man bara smart om man nickar och håller med om allt? Hur ska SD då kunna utvecklas och bli bättre? Det känns som det har byggts upp en slags politisk korrekthet fast inom partiet, vilket jag tycker känns mycket olyckligt. Men jag är säkert bara dum i huvudet?

2011-12-28 @ 16:33:43
Postat av: Pettersson

Många tidningsredaktioner befinner sig i fullständigt förfall. Expressen till exempel hade för en tid sedan på samma dag reportage om två likartade mord. I båda fallen var det en blond svensk flicka som blivit brutalt mördad. I det ena fallet var en svensk mördaren, han visades upp med bild och namn. I det andra fallet var en kulturberikare gärningsman och Expressen vitpixlar och nämner inget namn. Expressen är utan tvekan rasistisk – mot svenskar.http://petterssons.bloggsida.se/politik/expressens-redaktion-ar-rasistisk2011-12-28 @ 16:56:40
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Johan

@ Ryggrad:Det hela är mycket enkelt. SD:s pressansvariga har bättre koll på vad lagen säger än vad Thoralf tycks ha. De kan aldrig stödja något som i lagens mening klassas som förtal. Då skjuter de sig själva i foten.

2011-12-28 @ 16:59:32
Postat av: Svensson

Grova brottslingar har rätt till ett Långt Fängelsestraff.

2011-12-28 @ 17:12:43
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Jörgen

Du Johan!

Titta in hos Pettersson precis ovanför ditt inlägg. Där kan du se att Expressen inte är ett dugg bättre. Mot Svenskar då, givetvis. Du bör nog fundera lite på dina inlägg.

2011-12-28 @ 17:23:37
Postat av: Observer

Med ett brottsregister som en längre matsedel på en lyxrestaurang kan det tyckas märkligt att en av våra centerpartistiska "nybyggare" i Mariannelund inte utvisats för länge sedan med tanke just på matsedelns innehåll.Medierna tiger och samtycker uppenbarligen mot ganska så grova övergrepp inte minst mot kvinnor från "nybyggarnas" sida.Som vanligt kan man konstatera.Kalmar läns lokaltidningar är ett talande bevis för detta.Märkligt är inte längre ett tillräckligt omdöme för detta beteende.Det är samma tidningar som skriker sig hesa över hur viktigt det är att det finns undersökande journalistik,åtminstone om den finns i andra länder som t.ex Etiopien.Låt oss konstatera att sanningen i vårt eget land kan vrängas eller undanhållas hur som helst i s.k. tongivande medier.I detta avseende är svensk press inte minst numera en föregångare och i en europeisk jämförelse unik.Man skäms inte för det heller.Dubbelmoralen står som överlägsen vinnare.Det är det värsta.

2011-12-28 @ 17:24:26
Postat av: Observer

Samtycker mot ,ska ju naturligtvis vara samtycker med i mening två.Ursäkta felet.

2011-12-28 @ 17:34:15
Postat av: Tjadden

THORALFNU FÅR NI SOM SITTER I RIKSDAGEN AGERA OM SD SKA FÅ BEHÅLLA SITT FÖRTOENDE TILL VÄLJARNA,

DET KOKAR OCH JÄSER PÅ AVPIXLAT SOM KRÄVER ATT SD AGERAR JU FORTARE DESS BÄTTRE!http://avpixlat.info/2011/12/28/sd-politiker-utesluts-ur-transport/2011-12-28 @ 18:21:27
Postat av: Tjadden

THORALFNU FÅR NI SOM SITTER I RIKSDAGEN AGERA OM SD SKA FÅ BEHÅLLA SITT FÖRTOENDE TILL VÄLJARNA,

DET KOKAR OCH JÄSER AV ILSKA MOT EXPO OCH TRANSPORT SOM AVSKEDAT EN RIKSDAGSMAN GÅ IN PÅ AVPIXLAT SOM KRÄVER ATT SD AGERAR JU FORTARE DESS BÄTTRE!http://avpixlat.info/2011/12/28/sd-politiker-utesluts-ur-transport/2011-12-28 @ 18:23:42
Postat av: Rune

Är signaturerna "Johan" och "Renskav" talespersoner för den organiserade brottsligheten?

Det går ju inte att förstå det på annat sätt när de kräver anonymitetsskydd för grova brottslingar.

2011-12-28 @ 18:54:52
Postat av: Johan

@Jörgen:Nej, du talar om äpplen och päron. Ett särskilt avsnitt i lagen ägnas åt de fall, där YGL eller TFF kommer in i bilden. Tidningarnas regelverk är inte tillämpligt på denna blogg. Men självklart kan även en ansvarig utgivare dömas för förtal. Läs lagboken. Kom också ihåg att syftet med spridandet av uppgifterna är centralt i sammanhanget.

2011-12-28 @ 19:10:29
Postat av: OT

@Johan "Nu är det ju inte säkert att den utpekade väljer att anmäla saken. Men annars är detta ett solklart fall, i synnerhet som YGL inte är tillämplig för denna blogg."Först 13 myter och sedan en anmälan av den misstänkte! Nu får ni allt lugna ner er Johan och Renen annars så kommer SD få över 20% i nästa val.Tänkte jag skulle skapa ett nytt bevingat ordspråk - "Aldrig tidigare i Sveriges historia har så många idioter gjort så mycket verklig nytta för Sverige!"Idiot - "An idiot... someone who acts in a self-defeating or significantly counterproductive way.": http://en.wikipedia.org/wiki/Idiot

2011-12-28 @ 19:37:01
Postat av: Calle

Stöttar dig Thoralf, till 100 % i vad du säger och gör! Skulle Du mot förmodan drabbas av några " ekonomiska" straff för det Du skrivit, så ställer jag upp med bidrag.Är ju för j-t att t.o.m. sanningen numera anses som " rasistisk".

2011-12-28 @ 19:43:08
Postat av: Magnus Svensson

Vi får väl helt enkelt se vad framtiden visar. Om Thoralf åker in i finkan och afganhannen och hans sju-tio "gruppkompisar" alla benådas och får svenskt medborgarskap samt grovt skadestånd vilket renpalten och hans låtsaskompis Johan visat att de kämpar och brinner för.

2011-12-28 @ 19:59:48
Postat av: Skånepåg

Med hänsyn till att herr Besserwisser har det lite svårt med förkortningarna så jag tar mig friheten att rätta:

TFF= Ta bort ett ”F” så blir det ”TF”= Tryckfrihetsförordningen och inte Trelleborgs Fotbollsförening/TFFKan även passa på att nämna att YGL är samma sak som Yttrandefrihetsgrundlagen.

2011-12-28 @ 20:03:04
Postat av: Thoralf

Magnus Svensson skrev: "Vi får väl helt enkelt se vad framtiden visar. Om Thoralf åker in i finkan och afganhannen och hans sju-tio "gruppkompisar" alla benådas och får svenskt medborgarskap samt grovt skadestånd, vilket renpalten och hans låtsaskompis Johan visat att de kämpar och brinner för."I det här vansinneslandet skulle jag inte bli så där jätteförvånad om det blev så.

2011-12-28 @ 20:08:21
Postat av: Anna Svensson

Egentligen borde nu [Fredrik Lantz kontra Transportarbetarförbundet] samtliga SD'are som fortfarande göder något fackförbund, lämna detta och endast vara med i A-kassan, eller Alfakassan. Duger inte deras medlemsavgifter, så borde antingen SD starta ett eget fackförbund, eller så struntar man i facket. De gör ju ändå ingenting för sina medlemmar när det kommer till kritan.

2011-12-28 @ 20:13:55
Postat av: Da Capo

Denna dag med en okontrollerbar och vilsesprungen, stånglysten ren innom hörhåll, är följande info hämtad från AVPIXLAT av största betydelse.

Minnens!

- - - - -

En kvinna ville inte låta sig betjänas av en mörkhyad handläggare på en myndighet. Kvinnan informerade handläggarens chef om att hon inte ville betjänas av en mörkhyad person. Detta ledde till att kvinnan åtalades för ofredande och förolämpning. [Dumsverige förnekar sig inte]

I tingsrätten friades kvinnan med motiveringen att hon inte vänt sig direkt till handläggaren. Därmed saknas enligt rätten uppsåt att ofreda eller förolämpa handläggaren. Målet överklagades till hovrätten som gör samma bedömning och friar kvinnan.

- - - - -

Således, använd alltid ombud, tilltala aldrig - utan ignorera objektet, kommunikationsvägran är ännu inte åtalbar.

2011-12-28 @ 20:38:11
Postat av: Habib

Har inte så mycket att tillägga i inlägget. Bra jobbat Thoralf. Det är ett nöje att följa din blogg. Måste däremot få kommentera fotot på dig som tidningen har i artikeln. Ett riktig "Mugshot" där du ser ut som en förhärdad brottsling som varit på en veckolång stöldturné. Kan nästan höra fnisset och lyckan på tidningsredaktionen när dom "lyckades" hittade det fotot. Inte det fotot som står hemma i bokhyllan? ;-)

2011-12-28 @ 20:43:20
Postat av: Wiktor

Bra jobbat!

2011-12-28 @ 21:08:00
Postat av: Skånepåg

@ Thoralf"I det här vansinneslandet skulle jag inte bli så där jätteförvånad om det blev så."Var inte orolig. Vi skall ordna ett schema för att ta hand om post och blomvattning! D.v.s. Gumman och Gubben betalar räkningarna, AWSvensson kommer att ta hand om all "sponken" med bäst före datum och vi andra vattnar blommorna.No panic!

2011-12-28 @ 21:09:18
Postat av: Leif Tore Åhlin SD Arvika

Nu vet vi ju inte med säkerhet vad "Kinnunen" svarat

tidningslusen. Det borde vara en självklarhet att du

Thoralf kontaktar denne om just detta spörsmålet.

Har svårt att tänka mig att ovetandet om din blogg

och händelsen i Mariannelund undgått herr Kinnunens

öga & öra! Ett märkligt svar annars!Att dessa asylsökande är häktade för gruppvåldtäkt

(omhäktade) tyder på gärning och inget annat.

Den drabbade kvinnan har sannolikt drabbats av chock

och polisens arbete är sannolikt att fastställa DNA

över gärningsmännen.Personen som Thoralf påpekat om, är också den som släpat in kvinnan i förläggningen, sannolikt planlagd gärning. Att denne har ett antal domslut mot sig, är just det som Thoralf påpekat, och att denne tidigare borde haft enkel resa till sitt hemland.Jag ser ingen anledning till att Thoralf kringgått lagens mening med den upplysning som ligger. Det är

givet att tidningar "söker" ingångar i SD uttalanden och skrifter, allt för sitt "drev" och publikation om sin negativitet mot just SD.Hittills har du klarat detta jättebra Thoralf, och jag kan bara hålla med att din blogg är den bästa i och för Sverige, där tidningarna onekligen stöter på din patrull.Får passa på och önska eder alla Ett Gott Nytt År,

speciellt till dig Thoralf.

2011-12-28 @ 21:15:27
Postat av: Magentan

OBS! Hjälp! Har jag gjort bort mig nu igen!?Det som står under "Postat av Thoralf" 20:08:21 är skrivet av MIG (Magentan) och inte av Thoralf!Jag förstår inte alls varför jag skrev Thoralfs namn istället för mitt eget? (En förhoppningsvis tillfällig kortslutning pga upprördhet kanske.)Jag får verkligen be om ursäkt Thoralf!

Radera gärna om det går.Usch vad pinsamt, jag får nog sluta skriva här ett tag nu.

2011-12-28 @ 22:10:06
Postat av: Thoralf Alfsson

MagentanJag blev lite förvånad och började fundera på om demensen redan slagit till ;-)2011-12-28 @ 22:36:55
Postat av: Gubben o Gumman

Olika personligheter.....

2011-12-28 @ 23:28:01
Postat av: Magentan

Jag förstår att du blev lite häpen Thoralf, men någon demens behöver du inte oroa dig för. Jag däremot ...Nåja, du fick i alla fall lite tröst och fina ord från bl.a. Skånepåg pga min fadäs. Så nu vet du att vi ställer upp enligt Skånepågens schema om det skulle behövas någon gång i framtiden.

2011-12-28 @ 23:28:11
Postat av: Thoralf Alfsson

Greta KrookSkicka info på [email protected]Den mail du angav fungerar inte!

2011-12-28 @ 23:43:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0