SEKRETESSBELAGD KALKYL



Sekretessbelagd kalkyl (ett av fem handskrivna blad).

De som följ bloggen vet att SD i Kalmar har ifrågasatt den avsiktsförklaring om att bygga nya lokaler för Linneuniversitetet i Kalmar. Vi har dessutom överklagat detta beslut till Förvaltningsrätten på grund av att handlingar undanhölls för kommunfullmäktiges ledamöter.

Rektor Stephen Hwang införde dessutom sekretess på en hel rad dokument. Nu har Kammarrätten rivit upp sekretessbeslutet och därför har jag begärt ut dessa handlingar från Linneuniversitetet. Jag fick handlingarna under måndagen och jag kan konstatera att de inte är speciellt omfattande.

Den kostnadskalkyl som gjorts är handskriven på ett rutblock och knappt läsbar. Jag har full förståelse för att Stephen Hwang beslutade om sekretess. Det är minst sagt pinsamt att det tagits beslut som kan kosta en miljard kronor med dessa underlag. Kostnadskalkylen skall bevisa att nya lokaler blir billigare än att behålla de ”gamla”. Vissa av de ”gamla” är relativt nybyggda.

Den 27 juli påstod det moderata oppositionsrådet Malin Petersson i  Östran att hon inte sett dessa kostnadskalkyler. Med anledning av detta skrev jag en insändare till Östran enligt nedan.

Kammarrätten har undanröjt den sekretess som Linneuniversitetets rektor Stephen Hwang införde på handlingar rörande nya lokaler i Kalmar. I en artikel i Östran den 27 juli säger det moderata oppositionsrådet Malin Petersson att hon inte kan kommentera de kostnadskalkyler som Linneuniversitetet tagit fram. Hon har nämligen inte sett dokumentet. Ett mycket märkligt uttalande!

Malin Petersson har nämligen sedan 2009 ingått i den styrgrupp som bildades gemensamt av Kalmar kommun och Linneuniversitetet. Styrgruppen har tillsammans med konsulter haft en lång rad möten som utmynnade i det kontroversiella beslutet i februari 2011 att bygga nytt på Ölandskajen och Fredriksskans. Ändå påstår sig Malin Petersson inte sett Linneuniversitetets kostnadskalkyl. Kan man lita på Malin Petersson? Även socialdemokraternas kommunalråd Johan Persson har ingått i samma styrgrupp. Är det så att Linneuniversitetet undanhållit hela styrgruppen dessa kostnadskalkyler? På vilka grunder har man i så fall fattat detta beslut?

Det blir ännu märkligare när dessa politiker under våren försvarade de kostnadsberäkningar som ingen uppenbarligen sett och samtidigt drev igenom frågan i Kalmar kommunfullmäktige. Där kommunfullmäktigeledamöterna endast fick ett beslutsunderlag om knappa 4 sidor, som dessutom var glest skrivna.

Thoralf Alfsson
Sverigedemokraterna

 


Kommentarer
Postat av: LN

Helt vid sidan om dagens viktiga ämne.

-----------------------------------

...ingen här anser således att det redan är KÖRT, om ni nu minns mitt impertinenta påstående i förra tråden tidigare idag. Förlåt en saktmodig fråga, men är ni DUMMA eller bara religiösa på gammalt vis och tror på UNDER?? Detta får väl betraktas som en retorisk fråga. Nu till nästa fråga.

Minns ni den gamle bedragaren och miljonförskingraren Jesus Alkala? Han som snodde biståndspengar och satt på stillot något/några år. Han har dykt upp på nytt. Han tycker kanske att det är lite osharmigt att bo i Östelens utkant, i Tomelilla och längtar tillbaka till skuggan under Stureplanssvampen.



Han gör nu allt för att komma in i multikulti-PK-gängets gemytliga värme igen. För detta måste han efter bästa förmåga svartmåla SD och i synnerhet de båda gulliga tvillingbröderna Ekeroth.



Han har hakat på Breivik-affären och skall nu försöka avliva hela counterjihadrörelsen. Vi får väl se om han inte har skjutit sig uti plattfoten. Han går ut stort i SvD idag - fan vad snabbt han blev rumsren - med en stor artikel betitlad

Hatet känner inga gränser, Snask - snask!



http://www.svd.se/kultur/hatet-kanner-inga-granser_6364558.svd



Han missade tvillingarnas etnicitet. Dålig reserch!



2011-08-03 @ 23:49:29
Postat av: Otto Lyyra

Världsklass!



Thoralf. Vilken research. Vilken hängivenhet. Vilken .. vad skall man säga.. respekt för väljarna och omtanke om skattebetalarnas pengar!



Du borde få Stora Journalistpriset. Och dessutom Patriotiska Sällskapets "Medalj för betydande gärning"!



Om det någonsin hade gjorts en helt neutral undersökning och bedömning av dina gärningar, och världen var rättvis, så hade du varit på dagstidningarnas löpsedlar och i varenda soffprogram i TV. Och om politikerna i de andra partierna i Kalmar hade lyssnat på dig och SD så hade kommunen sparat 100-tals miljoner kronor.



Vi minns dina försöka att få nyktra studier av bl.a.



- Fanerdun (de lurande kineserna)



- Konstmuséet i Kalmar (Kabastenen som blev dyr och onödig)



- Linnéuniversitetet (ovan)



- Ifrågasättande av den nya Kalmar FF-arenan



Bra jobbat! Jag hoppas att du inspirerar SD:are (och andra partiers politiker) till att hålla i kommuners och statens plånbok.

2011-08-04 @ 00:11:12
Postat av: Ruskprick

LN@

En enkel fråga. Varför ska vi ge upp? Vad vinner vi på det? Oj nu blev det visst två frågor. Jaja, ge upp du om du saknar kamplust. Det är ditt val, då får du gärna lämna bloggen också enligt mig om du lämnar kampen för vårt framtida Sverige. Jag vet inte om det är kört eller inte men aldrig slutar jag kämpa för Sverige. SD går sakta framåt, det ger i alla fall mig hopp.

2011-08-04 @ 00:29:28
Postat av: carl

härligt Thoralf!, så här skall det gå till.

finns Nu någon som inte vill bli medlem och aktiv i Sverigedemokraterna?



jag har insett att 7 klöverns "politiker" myglar och trixar och skattebetalarna har förts bakom ljuset i minst 20 års tid.



det finns verkligen fler anledningar till att sverige avvecklats från att varit 3:de rikaste landet i Världen till att bli vad det är nu!



denna post på bloggen borde vara ett UPPVAKNANDE för de flesta! DU som läser här bli medlem i SD och hjälp till att kämpa för ärligheten, solidaritet och rättvisan. det gäller allas framtid.

2011-08-04 @ 01:14:35
Postat av: Ruskprick

Ja du är klok och trygg du Thoralf. Kalmarfolket borde begripa nu att det som de gör klokast i är att lyssna till smarta och förnuftiga människor, och det står du och SD för. Men gör de det? Kanske så småningom. Man får inte ge upp som andra. Sanningen ska tids nog segra.



http://www.youtube.com/watch?v=-L4m6YTnbn8



http://www.youtube.com/watch?v=-L4m6YTnbn8



Heja Thoralf min första bloggare jag började följa.

2011-08-04 @ 01:22:04
URL: http://www.youtube.com/watch?v=-L4m6YTnbn8
Postat av: PK

TA: Grymt jobb som alltid. Sveriges makthavare har en mycket lång tradition redan från mordet på Ivar Kreuger (ja, det var det största rånMORDet i Sverige någonsin) av att hemlighetsstämpla saker som egentligen inte skall vara det för att oftast dölja fuffens eller ibland grova misstag.



Ivar Kreugers företag och dödsbo, Bordellhärvan, Palme, Estonia, Tsunamukatastrofen, soldaterna i Afghanistan etc etc.



I Sverige råder demokrati, yttrandefrihet, åsiktsfrihet, partifrihet och öppenhet, eller hur?



För att hålla mig till ämnet kunde det kanske vara intressant att granska inblandade personers relationer till byggbolag och liknande då vi ändå har Göteborg och Swedbank arena i färskt minne.

2011-08-04 @ 01:26:40
Postat av: Gubben o Gumman

Detta var ju inte så djävla lyckat sa Helan till Halvan

Siciliansk demokrati skrek Janne Långben.

Skuldfrågan till hur det kunnat gå så här snett är viktig.



Vi håller en spänn på parkbänksjournalisterna som staden tar begåvats med.

Sedan kan man väl så här i kärlekens tecken tipsa borgeliga kommunalpolitiker att det finns annat i världen att pyssla med än politik.



Nästa kalkyl kan säkert barnen på dagiset blåsippna producera,så att Mr Blackmail blir utarbetad.



Denna kalkyl är ju under all heder och värdighet.

Konstigt att det är lagligt att betee sej så här.



Det verkar som Guldfågelpopulisten Persson kan göra som han vill.

2011-08-04 @ 04:20:36
Postat av: Gubben o Gumman

"inte blir utarbetad"

2011-08-04 @ 04:22:27
Postat av: Essendon

Den kalkylen var den mest amatörmässiga kalkyl som jag sett!



Till och med min inköpslista till mataffären är bättre, men då

handlar det om mina egna pengar, vilket inte så noga för mig.

men att trixa med andras surt betalda pengar, då skall det vara förbannat noga!



Hur kunde denna dasspappers-kalkyl rinna igenom?

2011-08-04 @ 06:20:55
Postat av: S-E Karlsson

När man än slår på TV-en så är det en ickesvensk som leder programmet , har vi inga svenskar som vill jobba på TV eller är det smygislamiseringen som pågår ? Svensk television svenska programledare är det som ska gälla !

2011-08-04 @ 07:30:39
Postat av: Stefan K

Utmärkt Thoralf

Det är dylika oegentligheter som borde få sömniga och naiva väljare att vända 7-klövern ryggen.

Tänk att SD har politiker som gör ett sådant utmärkt jobb och som dessutom inte har med invandringspolitiken att göra.

Förmodar att media inte tänker redovisa detta, för tänk vilken bild de skulle måla upp av 7-klövern och SD.

Snacka om att ge naiva och sömniga väljare huvudbry.

2011-08-04 @ 08:12:31
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: SM811

En sådan presentation till ett examensarbeta skulle aldrig bli godkänt.

2011-08-04 @ 08:35:49
Postat av: Tony Ingman

Snyft snyft, är alldeles rödgråten efter att ha läst Aftonbladets pekoral om den stackars 11 åriga

utländska flickan som blev avslängd från tåget

därför att hon saknade biljett, denna innehades nämligen av hennes 22 åriga syster som var på toaletten. Dock uppstår vissa frågor: Sitter denna 22 åring fortfarande på toaletten, eftersom det

inte sägs någonting om hennes version? Existerar denna 22 åring överhuvud taget? Är denna

11 åring kanske 15-16 år istället? Tycker AB att

om man kommer från ett annat land att det är o k

att tjuvåka gratis, och att bilett är bara något som pursvenskar skall ha? Det hade varit klädsamt

om AB hade uppmärksammat konstigheterna kring denna

historia, istället för att demonisera konduktören

2011-08-04 @ 08:58:38
Postat av: Medmänniska

@Tony Ingman

Exeptionellt idiotisk kommentar men föga förvånande från en sådan som dig.

Anser du att det är legitimt att slänga av en 11-åring från ett tåg? Oavsett om hon har biljett eller inte så slänger man inte av en 11-åring från ett tåg. Om man nu är så jävla trång i huvudet bör man fan inte få jobba med folk. Det kanske hade varit lite smartare att, om hon nu saknade biljett, hålla henne kvar på tåget och kontaktat polisen istället för att kasta av henne i en främmande stad. Jag är dessutom tämligen övertygad om att situationen hade sett annorlunda ut om flickan i fråga hade varit blond och blåögd.

2011-08-04 @ 09:20:22
Postat av: Mats B

Anständighetens gräns är med råge passerad



Det är uppenbart att det nu pågår en massiv kampanj från det politiska och mediala etablissemanget för att tysta en viktig debatt om den utmaning som Europa står inför och de angrepp som riktas mot västvärldens frihetliga tankar och idéer. Jag talar givetvis om att man nu vill tysta och likställa all kritik mot islam med att sympatisera med en norsk massmördare.



Läs hela här:

http://sverigedemokraterna.se/2011/08/04/anstandighetens-grans-ar-med-rage-passerad/

2011-08-04 @ 09:29:59
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: N. Roheda

Ja vad ska man säga, är det så här de räknar ut vad saker kostar??? Jag förstår att ingen politiker, utom SD, kan räkna på massinvandringens kostnad. De ska förresten byggas av ett byggbolag från andra sidan Östersjön! Så det blir lite billigare än vad man kan utläsa av kalkylen hahaha

Heja Thoralf, det mörkas med allt/alla du gör ett bra jobb. Synd bara att för få inser fakta & jamsar med Expo, Gardell & Alfons pappa suck

2011-08-04 @ 09:30:48
Postat av: Tomas

Inte ofta, men nu håller jag faktiskt med. Man slänger inte av barn från ett tåg, bara för att det saknas biljett. Fan, man får vara glad att vederbörande biljettkontrollant inte jobbade på flygplan.

2011-08-04 @ 09:34:48
Postat av: Anonym

En sån borde jobba med invandringen, så fort någon inte hade pappren i ordning vart dom utvisade :p

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-08-04 @ 09:44:01
Postat av: Magnus

Är mycket imponerad av Thoralfs jobb och hans grävande efter sanningen. Det här blir jobbigt för 7-klövern att förklara. Hur kan man överhuvudtaget fatta ett beslut på detta underlag om de nu överhuvudtaget har sett detta.Men det är inte svårt när andra betalar. Det fanns en viss person en gång i tiden O.palme som myntade uttrycket att sanningen är ens värsta fiende. Detta uttryck är mer passande än nånsin i dagens politik.

2011-08-04 @ 09:56:01
Postat av: "Vi gillar olika"

Denna affär i Kalmar luktar,kanske dags att uppdrag granskning rycker ut.



Lite OT:

Hivman dömdes för mord i Kanada efter medveten smittspridning.

http://www.friatider.se/hivman-domdes-for-mord-i-kanada

2011-08-04 @ 09:57:21
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: hatobjektet

ABSOLUT OBLIGATORISK LÄSNING:



http://www.svd.se/kultur/understrecket/diffus-rorelse-med-muslimer-som-hatobjekt_6364272.svd



Det är ju uppenbart att allt

ni sysslar med är hjärnspöken.

Inte finns det någon muslimfara.

2011-08-04 @ 10:07:33
Postat av: Allemand

@Medmänniska, en sak håller jag med dig om, skall det slängas av så skall det göras på en hållplats som är bemannad. Alltid oavsett vem som slängs av.



I övrigt visar polisutredningen att inget brott begåtts av konduktören och att eftersom hon inte har något id-kort så bedömde polisen hennes ålder till mycket äldre än hon själv uppgett.



De frågor du bör ställa dig själv är, varför kontaktar inte systern personalen på tåget om sin försvunna syster, varför efter tåget anlänt till Göteborg?



Mycket frågor, lite svar. Sanningen är inte den som skrivs i svensk media, det skall du veta.

2011-08-04 @ 10:17:45
Postat av: Medmänniska

@allemand

Jag har mycket god insyn i svenska medier och dess "tänk". Sen kan ju konspirationsteoretikerna som brukar hänga här inne säga vad de vill. Bara för att medierna inte är med på invandrarhatar-tåget betyder inte det att de inte talar sanning. Det är det sista jag tänker orda om huruvida svenska medier ljuger eller inte.



Tillbaka till sakfrågan: Som jag har förstått det försökte systern få hjälp av tågpersonal men utan att lyckas. Först efter personalbyte fick hon tag i någon som kunde hjälpa henne. Men jag är medveten om att alla kan göra misstag och allt inte kan skyllas på varken konduktören eller på dennes ideologiska värderingar. Men summan av kardemumman är fortfarande att man kastar inte av en minderårig från ett tåg oavsett biljett, hudfärg eller om stationen är bemannad eller inte. Att facket överhuvudtaget försvarar denna omdömeslösa människa tycker jag är skandal.

2011-08-04 @ 10:35:18
Postat av: Tjadden

För kanske ca 12-13 år sedan hette det att Sverige var förhindrat för mygel och korruption och det ska vi vara mycket glada över.



Underförstått av hade en sådan kontrollapparat så att försöka med något otillbörligt var inte att tänka på.



Större lögn ifrän politiskt håll kan man inte tänka sig och det värsta är att var och varannan har gått på de här, politikerna är oförvitliga och dem kan man lita på? Heregud vad mycket dumt folk det finns och dem ska ha rösträtt?



Apropå rösträtt det borde ordnas kurser i allmäntär politik och dem som inte klarar kursen får inte behålla sin rösträtt, det låter odemokratiskt men det är inte mer odemokratiskt än att låta muslimer ha rösträtt.

2011-08-04 @ 10:50:23
Postat av: Tjadden

Rättelse Ubderförstått att vi hade en sådan...

2011-08-04 @ 10:53:17
Postat av: Lars-Inge

@ Medmänniska



"Som jag har förstått det försökte systern få hjälp av tågpersonal men utan att lyckas. Först efter personalbyte fick hon tag i någon som kunde hjälpa henne. Men jag är medveten om att alla kan göra misstag och allt inte kan skyllas på varken konduktören eller på dennes ideologiska värderingar."



Du framför ovanstående som om du har mer information än vad som framgått i massmedia. Var har du källhänvisning till detta och osmakligt att du i slutet av din mening indirekt peka ut orsaken till det skedda p.g.a den kvinnliga konduktörens "politiska värderingar"! Med hänsyn till att du anser dig ha kuskap om det inträffade, kan du väl även passa på och tala om vilka dessa värderingar är. Eller är allt från din sida påhittat enbart för att få en möjlighet att försöka smutskasta ett visst parti?

2011-08-04 @ 10:54:39
Postat av: Pelle P

Herr Bojerud har lite funderingar om den avkastade lillasystern. Tågmysteriet tätnar.



http://mopsen.wordpress.com/2011/08/03/tuff-taget-gar-ut-i-vida-varlden/#comments

2011-08-04 @ 11:13:15
Postat av: Magentan

@ Thoralf

Tyvärr bor jag inte i din kommun Thoralf, men om jag gjorde det skulle jag definitivt se din information som oerhört intressant att ta del av.



Varför inte föra ut denna och andra viktiga upplysningar (som du har presenterat här) till samtliga hushåll i kommunen? Det bör väl nu finnas tillräckligt mycket material för att få ihop en informationstidning från SD till invånarna i Kalmar kommun? Skulle det bli plats över i tidningen finns det all anledning att fylla på med andra allmänna, sannningsenliga upplysningar om SD för den stora del av allmänheten som endast har tillgång till massmedias förljugna anti-SD-propaganda.

2011-08-04 @ 11:17:49
Postat av: Lotta

@Hatobjektet

Ok nu har jag läst din länk så kan du läsa denna. Efter det kan var och en bilda sig en egen uppfattning om vad som stämmer. Detta utan att blanda in mördaren i Norge.

2011-08-04 @ 11:27:47
URL: http://www.samtiden.com/node/231
Postat av: Tony Ingman

Medmänniska: "Exceptionellt idiotisk kommentar från en sådan som dig" Ja det skulle väl i så fall vara i konkurens med din! Har du bättre kunskaper

än vad tågpersonalen har i frågan? Om nu konduktören ansåg att flickan var äldre än dom

11 år som hon sagt, så finns kanske fog för detta.

Och fortfarande kvarstår frågan, Var är den 22 åriga systern , och framförallt vad har hon sagt?

Men det kan väl en besserwisser som du svara på,

du verkar ju ha insyn i artiklarna!

Kanske en liten tidningsmurvel på AB??

2011-08-04 @ 11:51:21
Postat av: hatobjektet

@ Lotta

Bravo!

Fähstorkhs artikelsamling är en veritabel guldgruva.

Förbisedd av de flesta. Tyvärr hade jag själv missat just denna om det "obefintliga Eurabia".



En annan sak från min länk,

citat:



"En aspekt av Breiviks dåd som lett till diskussioner och förvirring är varför han, när han nu var så antimuslimsk, riktade in sig på Arbeiderpartiets ungdomsläger."



"I andra europeiska länder har polisen lyckats förhindra högerextremistiska attacker som planerats mot muslimer, men Breivik valde i stället ett mål som representerade hans eget lands politiska system."



"Detta är helt följdriktigt inom ramen för counter jihads diskurs, som framhåller att islamiseringen av Europa uppsåtligen genomförs av de europeiska eliterna under multikulturalismens flagga."

- - -

jmf. denna passus med allt ståhej från etablissemangets, domares, hans eget partis SD sida beträffande SD-nämdemannen och bloggaren i Halland, som skulle avstängas från jobbet, uteslutas ur partiet, för att ha gett uttryck för samma - nu helt legitima - tankegång.



Tänker SD visa styrka och förnuft och be sin partikamrat om ursäkr?



Offentligt och inför hela menigheten?



Eller tänker man kura ihop sig tillsammans med alla andra kujoner?



2011-08-04 @ 11:54:56
Postat av: Lotta

@hatobjektet

Är inte riktigt klar över vad du är ute efter faktiskt. Det jag försökte göra var att visa en artikel som belyser det som du beskriver som hjärnspöken. Sedan är det upp till var och en att bilda sig en egen uppfattning om vad som är rätt eller fel. Läste precis en artikel på DN som också belyser det jag försöker säga.

Postat av: Tjadden

hatobjektet



Det lyser igenom att du är feminist och ingår i Fi.

2011-08-04 @ 12:33:52
Postat av: Stefan K

hatobjektet (vad det nu innebär?)

Det finns inget hot från muslimer, skriver du 10:07. Drar du alla muslimer över en kam eller räknar du bort de extremister som i Islams och Allahs namn hotar och mördar?



Se denna presskonferens i lugn och ro och återkom sedan med ett svar.

http://www.youtube.com/watch?v=6wBfH8ExYfg



Visst är det tre extremister vi ser i filmen, men de finns och är i högsta grad levande. Så länge den muslimska världen inte går ut och tar ett öppet och bestämt avstånd från dessa så lär ni ha ögonen på er och kritiken kommer fortsätta att hagla.



Dessa personer och deras likar är ett gigantiskt hot mot Europa och allt som det europeiska samhället står för. Långt fler än Sverigedemokrater anser detta.



Tycker du att dessa extremister är ett undantag, så rekommenderar jag dokumentärerna "Slaget om muslimerna", "Det muslimska brödraskapet", Undercover mosque" och viss mån "Abrahams barn".



Det som sägs i dessa dokumentärer är extremt och inget vi vill se och höra i Västeuropa och det som sägs framförs inte av extremister, utan imamer, mullor, muftin och politiker. Islams agenda är tydlig och detta vill vi inte ha i Europa.



Media, 7-klöverns politiker och diverse proffstyckare må blunda av olika anledningar, men verkligheten finns framför våra ögon och redovisas tydligt på datorskärmen och bildrutan.



Hopps, nu kom jag från rubrikens ämne.

2011-08-04 @ 12:37:58
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: hatobjektet

@ Lotta

JAG beskriver inget som hjärnspöken, - artikelförfattaren gör det, jag bara

hängde på och försökte vara ironisk.



Vad anser du om Hallandsfallet?

Kanske uttrycker jag mig oklart?



PS Det var inte jag som SLÄNGDE av den 11-åriga flickan!



RING TILL POLISEB, SVENSKA FOLK - RING TILL POLISEB, SVENSKA FOLK - RING TILL POLISEB, SVENSKA FOLK - RING TILL POLISEB, SVENSKA FOLK!

TÄNK INTE SJÄLVA!

2011-08-04 @ 12:44:32
Postat av: Tjadden

Stefan K



Visst är det tre extremister vi ser i filmen, men de finns och är i högsta grad levande. Så länge den muslimska världen inte går ut och tar ett öppet och bestämt avstånd från dessa så lär ni ha ögonen på er och kritiken kommer fortsätta att hagla.



Gång på gång uppdagas det när något muslimskt attentat har begåtts så jublar den lilla muslimska kvinnan som svensk massmedia försvarar att dem har ingenting med islamister att göra och ska betecknas som oskyldiga i sin förklädnad.



Det finns vittnen till här i Sverige att dessa oförargliga muslimska damer skrattade och sjöng någonting och jublade över när de två tornen rasade samman.



Så oavsett vilken förklädnad muslimen bär är dem en fara för vårt samhälle, för samtliga lyder under Muhammed och Koranen är deras bok, om att lära för livet! (denna bok som jag kallar djävulens bländverk)

2011-08-04 @ 12:58:02
Postat av: medan islamiseringen pågår

@ Stefan K

Singularis: mufti, pluralis: muftis



Snälla, ingen FATVA över mig nu!

2011-08-04 @ 12:58:22
Postat av: Lotta

@hatobjektet

Du får ursäkta mig men nu förstår jag ännu mindre. Bäst att låta det vara så tror jag.

2011-08-04 @ 12:59:32
Postat av: Lotta

@Tjadden



Tänkte på något liknande som du. Man ser på bilder i tidningar och på TV muslimer som jublar när några bränner något annat lands flagga eller som du skriver när de två tornen rasade. Är det dessa individer som stannar kvar i sina hemländer eller är det de som "flyr" till väst? Att det endast är de "moderata" muslimerna som "flyr" till väst motsades ganska tydligt vid Lars Vilks seminarie i Uppsala och alla hot som framförs via hans hemsida. Vilka är då de individer som söker sig hit och varför söker de sig hit?

2011-08-04 @ 13:06:46
Postat av: Lotta

Nu sprids åter den stulna listan på personer som kontaktat SD för att få information. Denna gång av en Socialdemokrat som tydligen inte tyckte det räckte med våld i samhället utan försöker trigga en alldeles egen dåre. Och så ifrågasätter fler varför många av oss skriver med nick. Där har ni min förklaring.

2011-08-04 @ 13:11:19
Postat av: Allemand

@Medmänniska, kan bara konstatera att du påstår att du vet mer än du gör.



Svara på varför damen inte ringde till polisen utan höll 18-åringen ej elva kvar en hel natt.



Svara på varför kunde hon inte svenska på tåget, men talar bra svenska hos damen.



Svara på varför är deras föräldrar i Kongo, skall inte föräldrar skydda och ta hand om sina barn?

2011-08-04 @ 13:17:34
Postat av: Inge Sandén

@medmänniska.

Den samvetsömme "medmänniskan" visar upp ett hat som visar att han inte är ute efter en saklig debatt för de som nu är för eller emot konduktörens handlande.

Kunduktörerna är mer eller mindre varje dag utsatta för personer som försöker "tjuvåka"

Flickan slängdes inte av,hon upplystes om att det inte är tillåtet att åka tåg utan giltig biljett.

Innan utredningen är klar skall iaf.ingen få mig att tro,om det är sant att systerns hade biljetten,borde flickan med gester och teckenspråk visat på att biljetten fanns hos systern,som satt på toa.

Hela artkeln lyser som den klarste sol vad Aftonbladet och "medmänniska är ute efter.

Aftonbladet vill sälja lösnummer då alla normala människor

reagerar på rubriken"11-årig flicka kastades av tåg.

Medmänniskan låter sitt hat gå ut på de som röstar SD och är kritiska till den förda invandringspolitiken.

Nu håller vi ann,tills utredningen är klar.

Vill man sedan irronisera över händelsen så klart att "Tomas tog hem en poäng när han säger"tur att konduktören inte jobbade på ett flygplan.

2011-08-04 @ 13:35:21
Postat av: Tjadden

Lotta



Jag skrev under mitt rätta namn för ca 5 år sedan, men när de spårade mig och fick hotfulla mail, då blev jag tvungen att byta mailadress,



Och hör och häpna min mailadress var utlagd på Google när jag bad om att den skulle tas bort den, förnekades mitt krav med hänvisning om att vara offentlig person.



Vadå offentlig person för jag var medlem i ett parti och härjade vilt med dåvarande VPK och slog ner på nästan allt de skrev av amsagor och blev intervjuvad i DN som en hero.



Jag var en bloggare just då och skrev om de sanningar som folk talade tyst om, tyvärr gav jag vika för etablissemanget som hoppade på mig med orden att vara uppviglare.



Att jag var en mycket kontroversiell person vid den tiden kan jag inte förneka men SD har givit mig rätt i många av mina åsikter och därutav så känner jag mig trygg och säker i mina värderingar hos likatänkande, jag vill vara den svensk jag är född till och det ska inga översittare ta ifrån mig!



2011-08-04 @ 13:45:53
Postat av: Skånepåg

OT

Denna ledare i Expressen är ta mig f-n den värsta smörja jag läst på ett bra tag. Man slutar artikeln med: ”Sverigedemokraterna måste ta ansvar för det hat och den krigsretorik partiet sprider.”



Krigsretorik. Har man totalt tappat förståndet och fotfäste i verkligheten?

Postat av: hatobjektet

Frågan kvarstår!



Tänker SD visa styrka och förnuft och be sin partikamrat nämndemannen i Halland om ursäkr?



Offentligt och inför hela menigheten?



Eller tänker SD kura ihop sig tillsammans

med alla de andra föraktliga kujonerna?



Och låtsas att det regnar.



Jag hörde idag svenska domare diskutera fallet i

statsradion - enfalden och den sk funktionella dumheten dröp ur deras politiskt korrekta mungipor.



Det finns nästan ingen vettig människa i landet Sverige - ingen under 40-45 år, ty alla dessa har

hjärntvättats av de kulturmarxistiska dagisen och den därpå fäljande pseudoskolgången.



Arma land.



Som någon sade, det är KÖRT, alldeles förbannat KÖRT.

2011-08-04 @ 14:26:59
Postat av: See you later, Alligator!

FOX NEWS är en de mest kommenterade sajterna på nätet. Kommentarhastigheter på 100 Kom./min eller mer är inte ovanliga, speciellt när det handlar om heta frågor som ras, terror, islamisering och dyl.

Det skulle krävas enorma resurser för att moderera alla dessa inlägg.

-----------------------------



Black Student Sues Minnesota High School for Celebrating 'Wigger Day'!



The slang word "wigger" is commonly used to refer to a white person who copies the mannerisms, language and fashions commonly associated with American black culture.



Read more: http://www.foxnews.com/us/2011/08/04/black-student-sues-minnesota-high-school-for-celebrating-wigger-day/#ixzz1U3wqRFq3

2011-08-04 @ 14:40:20
Postat av: Tjadden

Som svar på en fråga här om dagen, vad är det för fel med invandringspolitiken?



Om vi krymper ner hela invandringspolitiken till att hända i din farstu, så sker följande din granne vi kan kalla honom Ali (alibaba och de fyrtio rövarna) ringer på din dörr och ska ha mat av dig och som godhjärtad svensk så skänker du honom mat, efter en stund kommer han tillbaka jag behöver pengar till en TV och du efter känt manér ger honom dessa pengar.



Rätt som det är står hela hans familj utanför din dörr och vill komma in hos dig och välvilligt öppnar du din dörr på vid gavel och folket strömmar in och så var det dags igen, min familj har inte några pengar, du tar välvilligt fram stora plånboken och delar ut en bunt sedlar till var och en.



Det går en tid så kommer de tillbaka och vill ha din lägenhet eftersom de är så många och självklart står du till deras förfogande och flyttar för att du har ledsnat på dem o.s.v. o.s.v.

2011-08-04 @ 14:42:12
Postat av: hatobjektet

Tjadden, du säger att jag flyttar, nej, jag flyr.



Men vart skall ja ta vägen - pengarna är slut, så köp av BRF-boende är uteslutet, alla hyreslägenheter är upptagna av MENA-medmänniskor.

Jag tvingas till hemlöshet - men jag har inte de förmåner som papperslösa och ÄFS-pensionärer har. Vad skall jag göra med min tandvärk, som nästan gör mig självmordsbenägen. Jobba? Fan, jag är 68 år och har KOOL. Hade jag haft jobb på Eternitfabriken i Lomma och haft asbetsförorsakat mesoteliom, så hade jag åtminstone fått 18.00 för att företaget nästan toagit livet av mig. Jag inser sent omsider att det är KÖRT - när skall du ocks inse att det är KÖRT.

2011-08-04 @ 15:07:24
Postat av: Lars

Jag röstar på SD för att det är det enda rätta, i dagsläget, inte för att jag tror att det går att rädda Sverige.

För ca 17 år sedan flyttade jag in i mitt nuvarande bostadskvarter i en vacker Stockholmsort. Det var i huvudsak svenskar som bodde i området då, majoriteten av dem var gamla.

Under åren som gått sedan dess har jag sett mina gamla grannar skiljas hädan en efter en. Idag finns inte många av dem kvar i livet.

Kvarteret bebos numera främst av muhammedaner.

Inom en snar framtid finns bara muhammedaner här.

Det är inte bara massinvandringen och mångkulturalismen (smygislamiseringen) som är ett hot mot Sverige´s framtid som nation och demokratin som system utan även den negativa demografiska utvecklingen,

och det är inget som SD kan göra någonting åt.



2011-08-04 @ 15:17:01
Postat av: S-E Karlsson

Svar till "hatobjektet" , jag blev oerhört ledsen när jag läste vad du skrev och lider med dej , i ditt fall har livet tydligen varit extra grymt hoppas att det på ngt vis blir bättre för dej !

Mvh S-E Karlsson .

2011-08-04 @ 15:26:22
Postat av: Tjadden

H-objektet



Invandringspolitiken kör snart slut på varenda en i vårt avlånga land inklusive PK nissarna.

Det är bara de rika och besuttna som kommer att överleva och det är de nog så medvetna om.



Det låter som om du är en utslagen människa och man kan undra över vad som föranlett detta tillstånd, självförvållat eller samhällets fel?

2011-08-04 @ 15:31:58
Postat av: Tjadden

Lars



Du tror att inte SD kan göra någonting nej, inte ensamma och det vet vi om som opinionsbildande parti. Först när vi har fått svenska folket på vår sida då kommer det att hända positiva saker.



För det första ex antal partier kommer inte att klara 4 % spärren och därpå tappar sossar och moderater sina främsta väljare som är muslimer och mer behövs inte sägas resten ger sig självt.

2011-08-04 @ 15:42:08
Postat av: Medmänniska

Ekot har talat med systern, det var tydligen samma konduktör som sålde biljetterna till dem. I de andra medierna har det framgått att flickan inte fick hjälp förrän tåget hade bytt personal. Jag har inte tid att länka till dem just nu eftersom jag har ett jobb att sköta men jag ska se vad jag kan göra ikväll.



Jag har full förståelse för att man kan göra misstag men att kasta av en 11-åring från ett tåg är inget misstag, det är omdömeslöst.



Nej jag är inte murvel på ab. Men visst fan vill de sälja lösnummer, det är deras inkomstkälla så det är inget direkt scoop du har kommit på där. Innehållet är dock sant.



Det kanske är en fördom från min sida men jag tror inte att hon hade blivit avstängd om hon inte hade haft annan etnisk bakgrund än den svenska.

2011-08-04 @ 16:48:31
Postat av: Lars

Jag var inte tillräckligt tydlig i min förra kommentar.

Jag menar att den sjunkande nativiteten bland svenskarna, jämte massinvasionen av muhammedaner och islamiseringspolitiken, också är ett hot mot Sverige´s framtid.

2011-08-04 @ 16:51:05
Postat av: Mats B

@hatobjektet.



Måste säga att jag ogillar denna häxjakt gentemot oliktyckare inom inom partiet.



Att man uttrycker sig klumpigt men ändock som media i gemen och alla andra proffstyckare med annan retorik.



Att detta ska vara en anledning till utredning och eventuellt uteslutning är för mig inte acceptabelt.



Jag vidhåller fortfarande fast vid min åsikt.

Vill partiet kväsa oss gräsrötter så är ni ute på farligt vatten och folkrörelsen Sverigedemokraterna blir en dagslända som Ny demokrati.



Låt oss slippa detta och lev upp till vår önskan om det fria ordet,yttrandefrihet och demokrati.



Vänligast

Mats Berndtsson

2011-08-04 @ 17:14:08
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Tjadden

Lars



Du har rätt i din iaktagelse och det här medför att svenska folket är redan nu utrotningshotat.



Varför tror du etablissemanget går hårt åt oss, jo, för att vi vill stoppa denna utveckling som 7 klövern ställt till med att byta ut oss svenskar mot andra folk som de tror att de kan behandla hur som helst och då förstår du också varför detta vurm för de fredligt moderata muslimerna, tala om aningslösa politiker som inte kan lägga ihop två och två utan att det blir fel.

2011-08-04 @ 17:16:27
Postat av: Carl

Thoralf!



Du har ju en av Sveriges mest lästa bloggar och jag är en trogen läsare. Det är rätt imponerande att du trots dina politiska uppdrag hinner med att vara så pass aktiv med bloggandet som du är. Jag hade ett förslag, kanske ett dåligt sådant, men har du funderat över att kanske skapa en maillistan där man kan prenumerar på dina inlägg, m a o att man får "Dagens Thoralf" i mailkorgen, för att på detta sättet öka antalet läsare ytterligare? Dessa kommer ju sedan att vidarbefordras av dina läsare till andra via mailen, varvid större spridning uppnås.



Mvh



/Carl

2011-08-04 @ 19:20:46
Postat av: Leif T Åhlin SD/Arvika

Man får som man väljer. Tyvärr vaknar folk upp försent! Optimismens höga svansföring börja falla.

Beror dessa "långstyrda" skurkkommuner utvecklar detta märkliga styre med fusk och mörklägganden?



Vi här i Arvika har också lite att brottas med, dock inte i miljardklassen. Men så är vi också en glesbygdkommun.



Vi har runt 26.000 själar. Många pensionärer och en stor utflyttning av pursvenskar. Kommunen minskar varje år, och nysvenskar tar över...då som "arbetsbefriade".



Jag skrev en Interpellation före semestern om att

Länsstyrelsen (Stockholm) utrett invandrarnas arbetslöshet till 56 % arbetslösa efter 9 år i landet. Jag ville veta hur stor andel av dessa kommunen hade. Ja, interpellationen omfattade dessutom det höga "socialbidraget" som utbetalades,

och dessutom den dålig kontroll av utbetalda pengar, allt enligt revisionen. (grov anmärkning)



Det dröjde någon timma tills "bossen" jagat upp sig ordentligt, när han genom sin sekreterare meddelade att jag inte fick skriva Interpellationer, eftersom jag endast var inhoppare! Han ville dessutom att jag skulle kontakta honom! Naturligtvis vill han att jag skulle kontakta honom...men jag...aldrig! Vill han mig något står det honom fritt att kontakta mig! Lite anständighet borde han ju ha!



Jag hade dessutom tidigare rört om i grytan i en annan interpellation i ett markärende. Då yttrade han sig inte om behörigheten.

Den 6 juli, alltså några dagar efter, fick jag från Länsstyrelsen en bekräftelse på min ordinarie plats.



Får se nu i augusti när KF åter samlas, om han grinar illa mot mig. Jag älskar detta, att utan våld

"slå en sosse på käften"!



Är det bara S kommuner där fusk och mörkläggning tillämpas!? En rolig tid framöver att få "gnälla" på etablissemanget, och se deras miner!



Naturligtvis är det A och B blocket som styr i min kommun! De sju sammansvärjda! Sverigeblocket äga ej tillträde till nämnder eller utskott. Ren diskriminering av ett folkvalt parti. Nog får man jobba dubbelt utan ersättning. Men det känner riksdagsledamoten Thoralf Alfsson väl till!



Kämpa på Thoralf, inte f*n ger sig en Sverigedemokrat...eller hur!

2011-08-04 @ 19:55:28
Postat av: Tony Ingman

Medmänniska: Nähä,och omvänt hade det förmodligen, om det varit en blond flicka inte blivit en story i AB, sen om man är 11 år tror jag att man är kapabel att ta hand om en biljett själv.

Sen uttrycket avslängd, hon blev väl inte avslängd

i farten, och när det gäller att AB lever på att sälja lösnummer, nåja det utgår väl en hel del feta press stöd också, det vet väl du som säger dig ha stor insyn i hur pressen jobbar.

2011-08-04 @ 20:09:28
Postat av: Allemand

@Medmänniska, nu är inte ekot någon bra referens tyvärr.

2011-08-04 @ 20:09:47
Postat av: AWSvensson

Lägg märke till "kan drabba oskyldiga" ,vad är det personer som sympatiserar med Sd skyldiga till.

2011-08-04 @ 20:14:43
Postat av: AWSvensson

Medmänniska förklara för mig varför man åker till Göteborg när man köpt biljett Örebro -Herrlunga ,detta med vetskap om att systern är försvunnen.

Källa den alltid pålitlge Expressen.

2011-08-04 @ 21:04:25
Postat av: AWSvensson

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postat av: Gubben o Gumman

Medmänniska : Aftonbladet är ingen bra källa för dej att läsa,lyssna på Ekot (från Öst)är ingen hit heller.



70% av media är kommunister,kommunistens bästa vän är lögnen sedan kommer mord stöld osv.(läs historia)

Så du måtro att du får objektiva nyheter,på TT tex har dom så kallade sändare som ändrar i journalisternas texter.



Dom "lyrar" dej till månen,för att sätta nypotatis

Eventuella attitydproblem hos SJ:s personal kan du väl ta med dom,ingen här hindrar dej från att fortsätta din hjärntvätt från sossedagis eller grundskolan.



Enligt dom pressetiska reglerna så skall etnisitet inte ha någon betydelse,ringer det någon "lyrapådej klocka",inte ett skvatt tydligen, utan du ger dej raskt in i hata SD debattten,som denna artikel egentligen är en del av.



Du har noll koll på det politiska läget i pressen

Skaffa dej lite samhällskunskap innan du ger dej in på en av Sveriges bästa bloggar.

Grundlurade "blöjbloggare" tar bara en massa tid.



Om inte du fattar Aftonbladets syfte, så låt oss seriösa bloggare höra dit orerande.



Precis som du skulle bry dej om flickan löjligt ,ta och gå och tvätta dina AFA strumpor stinker benke.



Du har inte en siffra rätt utan adderar minussiffror

Det kan väl inte vara Tony Ingmans fel om hela ditt proppskåp brunnit upp.

Du är inte den förste fjollen vi hänvisar till Dinge ding gongs blogg.

Där kan du hata dina landsmän vidare i lungn och ro.



Som om inte det skulle räcka kallar du folk här för konspirationsteoretiker,nu är du så god att du utvecklar vad du menar med det så skall du får svar utan dess like,vi väntar på dej....



Flickan kunde fått åka med det är ändå en piss i Mississipi av vad nybyggarverksamheten kostar hederliga arbetande rättsmedvetna svenskar.

Oavsett om dom är gröna blå röda eller bryter lätt på Swahili.



Med oändlig kärlek från Gubben o Gumman

2011-08-04 @ 21:15:43
Postat av: Gubben o Gumman

Medmänniska : Aftonbladet är ingen bra källa för dej att läsa,lyssna på Ekot (från Öst)är ingen hit heller.



70% av media är kommunister,kommunistens bästa vän är lögnen sedan kommer mord stöld osv.(läs historia)

Så du måtro att du får objektiva nyheter,på TT tex har dom så kallade sändare som ändrar i journalisternas texter.



Dom "lyrar" dej till månen,för att sätta nypotatis

Eventuella attitydproblem hos SJ:s personal kan du väl ta med dom,ingen här hindrar dej från att fortsätta din hjärntvätt från sossedagis eller grundskolan.



Enligt dom pressetiska reglerna så skall etnisitet inte ha någon betydelse,ringer det någon "lyrapådej klocka",inte ett skvatt tydligen, utan du ger dej raskt in i hata SD debattten,som denna artikel egentligen är en del av.



Du har noll koll på det politiska läget i pressen

Skaffa dej lite samhällskunskap innan du ger dej in på en av Sveriges bästa bloggar.

Grundlurade "blöjbloggare" tar bara en massa tid.



Om inte du fattar Aftonbladets syfte, så låt oss seriösa bloggare höra dit orerande.



Precis som du skulle bry dej om flickan löjligt ,ta och gå och tvätta dina AFA strumpor stinker benke.



Du har inte en siffra rätt utan adderar minussiffror

Det kan väl inte vara Tony Ingmans fel om hela ditt proppskåp brunnit upp.

Du är inte den förste fjollen vi hänvisar till Dinge ding gongs blogg.

Där kan du hata dina landsmän vidare i lungn och ro.



Som om inte det skulle räcka kallar du folk här för konspirationsteoretiker,nu är du så god att du utvecklar vad du menar med det så skall du får svar utan dess like,vi väntar på dej....



Flickan kunde fått åka med det är ändå en piss i Mississipi av vad nybyggarverksamheten kostar hederliga arbetande rättsmedvetna svenskar.

Oavsett om dom är gröna blå röda eller bryter lätt på Swahili.



Med oändlig kärlek från Gubben o Gumman

2011-08-04 @ 21:16:12
Postat av: Lotta

Lite funderingar. De flesta minns säkert hur Aftonbladet hanterade de först begravda efter dåden i Norge. Jo, man letade reda på filmklipp där ett av offren var med och hade både namn och bild på henne. Åtminstonne ytterligare två offer visade man bild på och namngav i tidningen. Någon politiker från Turkiet talade vid begravningen fick vi också veta. Idag begrovs arton (18) av andra offer. Gro Harlem Bruntland talade vid en begravning. Hur skildrade man då detta i Aftonbladet? Jo med en kort notis på undanskymd plats utan en enda bild. Hur var det nu med att vi gillar olika? Gäller det endast de som har en viss tro? Sedan tycker jag att det är rent trams att göra en sådan stor affär av 11-åringen som fick kliva av tåget. Jag menar, nu tar man till och med upp det på Aktuellt. Kom inte och inbilla mig att nyheten fått ett så stort nyhetsvärde om det varit en svensk 11-åring. Det som däremot borde haft mycket högt nyhetsvärde är Thoralfs grävande gällande Linnéuniveritetet och Stephen Wangs mycket märkliga byggplaner tillsammans med Kalmar Kommuns politiker.

2011-08-04 @ 21:34:15
Postat av: Gubben o Gumman

Uffe Karlsson(Östran) har brist på debattörer i invandrafrågor.

Han funderar 'ven på att stänga kommentarsfälten

Ge honom ett handtag visa att ni visst vill debattera invandring på ett faktatakorrekt sätt.

Östran lider tydligen brist på det.

Den hjälpsamme kan ju smyga in en länk på PI också,så skall det väl kunna ta fart lite.



Ps Du glömmer väl inte bort att använda Internet?

2011-08-04 @ 21:35:47
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson :??????????????????????????????

2011-08-04 @ 21:38:47
Postat av: AWSvensson

GoG skulle länkat till vädret på annan Blekinge stad på lördag, det blev fel , men med tanke på klurigheten bland denna bloggens besökare så var den tydligen en som missade.###¤¤5

2011-08-04 @ 22:09:28
Postat av: Robin Shadowes

Robsten uppmärksammar att Gellert Tamas kör med grova lögner om SD i AB.



http://robsten.blogspot.com/2011/08/bilden-av-en-lognare.html

2011-08-04 @ 22:33:05
Postat av: Gubben o Gumman

W Svensson : Ok vi leker alltså väderkanalsleken nu

loligt tjoho,kulgubbe där.

2011-08-04 @ 23:04:54
Postat av: Tony Ingman

Om vi nu jämställer den sorglustiga storyn om den

"avslängda flickan" med en annan 11 årig flicka,

nämligen hon som höll på att bli grupp våldtagen av

ett gäng invandrarslynglar på badhuset, så får man en god insyn hur sådana som AB jobbar. Henne var det tydligen inte synd om, där försökte AB att vända det hela så att det var synd om slynglarna.

Eller det som sign. Lotta tar upp, hyckleriet på den tidningen känner inga gränser!

Sen kan man ju undra om det inte hade varit mer sanningsenligt att skriva Avvisad från tåget, istället för avslängd.



Den ärligaste tidningen i Sverige i dag måste väl vara Grönköpings Veckoblad!

2011-08-05 @ 06:28:03
Postat av: Medmänniskor

@Gubben o Gumman

Du har ingen som helst aning om vad jag har för insyn i den politiska debatten i pressen, du har heller ingen aning om hur mycket samhällskunskap jag har läst. Jag tippar på att mina högskolepoäng överskrider dina.



Jag tycker ni ska tacka medierna för den uppmärksamheten ni fått, positiv som negativ. Ni fick mycket plats i medierna, orimligt mycket för ett parti av er storlek. Om ni inte hade fått det hade vi kanske sluppit att ha en massa stollar som vågmästare i Riksdagen.

2011-08-05 @ 09:20:47
Postat av: Tony Ingman

När man läser signaturen medmänniska, så förstår man att studier ibland kan ha rakt motsatt effekt

mot vad som är tänkt, att bli klokare.



2011-08-05 @ 11:23:12
Postat av: Lotta

@Medmänniskor

"sluppit att ha en massa stollar som vågmästare i Riksdagen." På vilket vis menar du att Sverigedemokraternas representanter i Riksdagen är stollar? Vill verkligen att du utvecklar detta.

2011-08-05 @ 12:02:28
Postat av: Leif T Åhlin SD/Arvika

Ja Lotta, något svar från en "stollarnas stolle" lär du aldrig erhålla.

Dax för Thoralf att utestänga denne stolle!

2011-08-05 @ 14:43:41
Postat av: HSL

Är kostnadskalkylen korrekt? Det säger du inte så mycket om. Det verkar mest vara intressant att den är skriven för hand på ett papper och inte kommer i form av ett excel ark, alternativt en utskrift av sådant.



Är det något fel på kalkyler skrivna på papper? Duger det inte med papper och penna längre?



VAD ÄR INNEHÅLLET? Angrip innehållet inte formen. Formen är inte alls intressant. Innehållet är allt.

2011-08-05 @ 19:28:11
Postat av: Thoralf Alfsson

HSL



Det intressanta är att Stphen Hwang stoppade dessa kostandskalkyler att få offentligt ljus genom att införa sekretess.



Sedan är det också intressant att styrgruppen uppenbarligen inte delgetts dessa dokument.



Slutsatsen av dessa dokument är att det blir billigare att bygga nytt, vilket är helt orimligt enligt min uppfattning.



Jag kommer givetvis göra ett försök att begripa dessa dokument. Något jag tror Stphen Hwang är än mer orolig över.

2011-08-06 @ 00:18:24
Postat av: HSL

Tack. Jag ser fram emot detta.

2011-08-06 @ 14:33:35
Postat av: D.

Bra jobbat Thoralf! Ville se fler politiker med din dedikation.



Vill slänga in ett liten kommentar om att "teknikum" är en byggnad som inte fungerar i studiemiljö. Jag pluggade här och i denna nybyggda lokal hade arkitekterna fått fri lekstuga.



* Byggnaden är centrerad runte en stor glaspelare med balkoner runt de övre våningarna. Massor av yta är därmed i onödan och man känner sig som aporna i skansen på bottenplan.

* För liten lokal för verksamheten, beroende på att planeringen av lokalen är kass. Massor tomma oanvändbara ytor.

* Outhärdligt hett om solen ligger på och svinkallt på vintern.

* Inget varmvatten på toaletterna "för att spara miljön"

* Ventilation existerar knappt. Mycket syrefattigt i klassrummen.



Problemet här är att om de bygger nya lokaler kommer många av dom ha samma standard som teknikum.

2011-08-09 @ 13:30:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0