VEM RÖSTAR MED VEM I RIKSDAGEN

Under senare tiden har det i flera artiklar uppmärksammats hur Sverigedemokraterna röstar i riksdagen. Aftonbladet hade en artikel för drygt tre veckor sedan på detta tema.

Givetvis redovisar man inte något om hur de rödgröna partierna röstar eller hur eniga dessa partier är i riksdagen. Allianspartierna och deras ledamöter har egentligen en väldigt tråkig vardag då de till 100 procent håller ihop och några avvikande meningar tycks inte existera inom Allianspartierna.


Att vi Sverigedemokraterna i väldigt stor utsträckning stödjer Alliansen har faktiskt en väldigt enkel förklaring. Sverigedemokraterna är nya i riksdagen och under den allmänna motionstiden under oktober lämnade vi inte in så många motioner. Följden blir då när de ca 4000 motionerna behandlas i riksdagen, där bara ca ett 50-tal är från SD att vi inte har så många motioner att stödja under behandlingen. Alternativet är då att stödja andra partiers motioner om de sammanfaller med SD:s politik och handlingsprogram eller gå på Alliansens linje.

Under nästa riksdagsår kommer givetvis situationen se helt annorlunda ut. Då kommer vi lämna in gissningsvis flera hundra motioner. Följden blir att vi då i första hand kommer rösta på våra egna motioner och reservationer vid voteringarna.För det första skall man komma ihåg att de rödgröna inte är lika enade som Alliansen. Alliansen har aldrig varit splittrad i någon av de 431 voteringar som genomförts. När det gäller de rödgröna ser det dock annorlunda ut. De rödgröna (S+MP+V) har bara varit enade i ca 220 voteringar av 431, vilket motsvarar lite drygt 50 procent av voteringarna. Utav dessa 220 voteringar har ca 45 st varit tillsammans med Alliansen.

Jag har tagit mig friheten att göra en liten egen undersökning över hur de rödgröna partierna röstat i de 431 voteringar som varit fram till den 27 april under innevarande riksdagsår.

När det gäller oss Sverigedemokrater har vi röstat med Alliansen i ca 320 voteringar av 431 voteringar, vilket motsvarar ca 74 procent.

I Aftonbladets artikel säger socialdemokraten Sven-Erik Österberg att ”Sverigedemokraterna är ett extra högerparti. Hur har du Socialdemokraterna röstat i voteringarna?

Sanningen är att Socialdemokraterna röstat med Alliansen i hela ca 160 voteringar av 431, vilket innebär ca 37 procent. Eller mer än var tredje votering går Socialdemokraterna samman med Alliansen.

Miljöpartiet är inte mycket bättre som har gått samman med Alliansen i ca 140 voteringar av 431. Det motsvarar då 32 procent av alla voteringar.

Till och med Vänsterpartiet har röstat med Alliansen vid ett stort antal tillfällen eller ca 60 voteringar, vilket motsvarar ca 14 procent.

Givetvis kommer du aldrig få läsa dessa fakta i någon svensk tidning.

Om nu Aftonbladet är bekymrade på Socialdemokraternas vägar över att SD röstar med Alliansen i så stor utsträckning. Då tycker jag att det är hög tid att Socialdemokraterna börjar prata med oss Sverigedemokrater i riksdagen. Istället för att ljuga som Ylva Johansson i arbetsmarknadsutskottet.

 


Kommentarer
Postat av: Robin Shadowes

This is supposed to be a Happy Occasion! Let's not bicker and argue 'bout who voted on what?!!

2011-04-29 @ 00:14:53
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Anonym

SD måste ta tag i detta så att utvisning är regel.Somalisk duo dömda för våldtäkt.http://politisktinkorrekt.info/2011/04/28/somalisk-duo-domd-for-valdtakt/#more-83797

2011-04-29 @ 00:37:51
Postat av: elon

Bra Thoralf, skicka uppgifterna till Aftonbladet, Expressen, DN och SvD.

2011-04-29 @ 00:51:26
Postat av: LN

Soros förklarar...http://www.youtube.com/watch?v=onPaa30ZZeo2011-04-29 @ 04:29:33
Postat av: Da Capo

Dansk läsövning -- från Snaphanen.

-------------------

Politisk korrekte forbrydelserDet begyndte da jeg tændte bilradioen i går på vej fra Danmark til Sverige. I 20-nyhederne var tophistorien af højdehopparen Patrik Sjöberg var blevet seksuelt misbrugt af sin træner for 30 år siden. Jeg tænkte, det var da en underlig topnyhed, der tilmed fyldte tre fjerdedele af udsendelsen. Værre skulle det blive. SVT Aktuellt havde på sine 30 minutter to hovedhistorier. Alt for mange svenskere er små-alkoholikere, lægerne skal konfrontere dem. Som om det overhovedet var prioriteret, når en svensker endelig får fat i sin læge. Men to tredjedele handlede om Patrick Sjöbergs klåfingrige træner. TYVE(20) minutter! Aviserne er fulde af det, och radioen. I dag fortsætter det i svensk TV i SVT-Debatt i aften. Det er simpelthen fænomenalt “poppis”, de er upphetsede, fjollede og ekstatiske over det. Fukushima, som de ellers elskede ihjel, kan gå hen og lægge sig, det kan smelte ned til et spejlæg (stekt ägg) i fred for svensk journalistik. I dag stod Fukushima på absolut nul, i radio og tv.

2011-04-29 @ 05:45:16
Postat av: Stefan A

För fulmedia är det förstås en tävling, sakfrågan har ingen betydelse, hade man t.o.m. som krav att S och M skulle gå samman för att stänga Sverigedemokraterna ute är det inget som förvånar längre,Sverige förtjänar en seriösare och bättre medialandskap.

2011-04-29 @ 08:04:30
Postat av: SM811

Nog så viktigt att SD TV-kanalen och tidning startar så snabbt som möjligt.

2011-04-29 @ 08:13:57
Postat av: Sven Dacke

I Riksdagen i dag Fredag med början 09.00 på Webb TVInterpellation

2010/11:326 Motverkande av svenskfientlighet i skolan

av William Petzäll (SD)

till utbildningsminister Jan Björklund (FP)Brott och kränkningar där det underliggande eller uttalade motivet är svenskfientlighet tycks tyvärr bli allt vanligare. Rapporter och expertutlåtanden har visat att invandrare är klart överrepresenterade som förövare och svenskar som brottsoffer. Studier visar också att många svenskar tvingas utstå nedsättande tillmälen på grund av sin etniska bakgrund. Trots detta faktum flyr myndigheter och politiker sitt ansvar och förnekar svenskfientlighetens förekomst. Detta är beklagansvärt och signalerar att den etniskt motiverade fientlighet som drabbar svenskar inte är lika allvarlig som den som drabbar personer med invandrarbakgrund.Det är min övertygelse att den enda långsiktigt hållbara lösningen är en återgång till assimileringspolitiken och ett återskapande av en gemensam identitet i samhället. På kort sikt bör dock konkreta åtgärder vidtas. Skolan har i detta sammanhang en viktig uppgift att fylla genom att i sitt värdegrundsarbete även uppmärksamma och motverka svenskfientliga attityder.Skolan har i decennier erhållit mångmiljonbelopp i arbetet med att motverka den fientlighet som riktas mot invandrare, ett arbete som är viktigt, men där den rasism och fientlighet som drabbar svenskar helt glömts bort.Med anledning av ovanstående vill jag fråga utbildningsminister Jan Björklund följande:Är det utbildningsministerns ställningstagande att det förekommer en utbredd svenskfientlighet i den svenska skolan?Vilka åtgärder avser utbildningsministern att vidta i syfte att skolan i sitt värdegrundsarbete även uppmärksammar och motverkar den fientlighet svenska ungdomar utsätts för?Inkom: 2011-04-15

Sista svarsdatum: 2011-05-09

Besvarad: 2011-04-29Postat av: Sven Dacke

Hela debatten om "Svenskfientligheten" kan nu ses i efterhand länk från SD Riksdagen

Postat av: Gubben o Gumman

Efter att att sett "debatten" om rasismproblemen som uppenbarligen finns,så kan man konstatera att Jan Björklund nu skrivit in i sitt cv att problemet inte finns eller rättare sagt tagit nödutgången via indvid argumentet,som visserligen stämmer allra sist i rasistbrottet.Att försöka få Sten-Achmed Olsson att förstå att han inte lever i Bongo eller Lallabanien etc är inte aktuellt för skolrasisten Jan "ser inte hör inte" Babbelund.Han ljuger medvetet vidare,lärarkåren är en av dom fegaste yrkesgrupper som finns på den svenska arbetsmarknaden,som inte slår larm,sänk lönerna.Janne "ser inte hör inte" samt Beatrice "vandra runt i Rosengård",är alliansen största lögnare i att uppenbart förneka verkligheten.Båda två är politiskt helt rökta i framtidens Sverige,båda skall upplysas om sina politiska gärnigar till sina dödsdagar.Ingen av Janne eller Beatrice har några planer på att sätta stopp för "Dampollarnas" framfart.Lyfta frågan i plytet på Björklund som givetsvis inte skullle svara, gör att herrarna gjort skäl för lönen, samt förtroendet,möjligtvis är upplägget med tre man bra,men inte för "många frågor"

Bra gjort grabbar.Vara läktarpolitiker är lätt fråga oss bara hehe.Hade vi varit coachar, så hade frågan om varför SD är så stora i skolan upprepats av samtliga tre från SD, enkom,inget annat, då hade Björklund förmodligen fått rejäl handsvett,men det går ju fler tåg.Där är han ute på hal is,för eller senare måste han rasiststämpla eller idiotförklara etniskt svenska skolungdomar,frågan är skitviktigt,dels för ungdomarna som får ta en massa skit,dels är det där SD växer,åt det kan Jan Björklund göra nada shit.

Förrutom att fortsätta och förneka, och därmed gräva sin egen politiska grav, samt att SD växer.För eller senare hoppar det ut en stressgroda ur Jannes mun,då blir det följdfrågor modell tre-åringen,få malande frågor är att föredra.Denna man medverkar till att svenska skolans resultat sjunker, samt att välståndet försvinner.

Dessutom fullt medveten om det, en äkta FolkpartistProva lite ny teknik i talarstolen när en rutinerad storljugare står där,upprepa frågan som en treåring.Det handlar mera om att rubba cirklarna av talarstolstryggheten än sakfrågan egentligen.Dessa Rosenbadsclowner upptäder efter en viss mall.

Svarar man inte på frågorna, gå ned på en fråga tills den är besvarad.Med 5,7% kan SD inte spela "Rosenbadsspelet" utan bli lite mera tjatiga, som typ en tre-åring.Låta Björklund showa med att säga jag besvarar i första hand intepellatens frågor pågrund av tidsbrist är ett magplask modell nybörjare.Generellt sett glider ju en yrkespolitiker i alla frågor eller debatter,här handlar det om att sänka ett helt land ,och medge att man är landsförädare.

Detta faktum är väl förnekat/förträngt.Låta honom köra rasistsnacket med att dela in folk i grupper,kunde ha besvarats med ja det är riktigt skolelever är en grupp människor från olika länder.

Det är rasism inom grupppen vi debatterar här idag.Nästa "treåringsfråga" är om mobbning är samma sak som rasism ,bara mal på till ja eller nej besvarats på den frågan.Han torskar ju hur han än svarar ,affischeringen i Lund är det mobbning eller rasism?Kalla en svensk flicka för svennehora är det mobbning eller rasim?Ge denna kille rep så han kan hänga sej själv.

Björklund har den mest utsatta positionen bland multikultilögnarna ,han är därmed mest sårbar.

Han har sprungit och gömt den största bottenpluggen till Regalskeppet Sverige som sjunker som en gråstenMånga av yrkespolitikerna är mer manipulativa än en aktiv alkoholist,lägg sedan till att dom flesta är makt/plånboksmytomaner,så blir det ju tufft.Talarstolen handlar defakto mera om psykologi och att knäcka Sverigefientliga killar i första hand.

Kort o gott ge dom mycket rep.Köp dessutom in psykologhjälp med annalysarbete av svaren, och uppträdandet kroppsspråk,det gäller Sveriges framtid.Till häst pojkar och flickor i SD det är krig.

2011-04-29 @ 11:28:58
Postat av: Jimmy

Har Julia Caesar slutat med söndagskrönikorna? Tänkte jag skulle fråga här. Mvh

2011-04-29 @ 11:48:24
Postat av: AWSvensson

Har inte lyckats få igång eftersändningen på datorn av riksdagsdebatten. Är därför tacksam för att GoG tagit sig tid i väntan på bröllopet i UK och utförligt refererat densamma. Finns inte problemen så kan man inte definiera problemet och därmed inte finna en lösning. Vi dödliga,undantaget GoG som enligt egen utsago närmar sig 110, år eller hastighet på Forden framgick inte, har den uppfattningen att man röstar och beslutar efter övertygelse, så icke, det synes viktigare att man röstar med rätt block snarare än dess innehåll. Logik och politiker verkar inte i symbios , hoppas GoG satt sig till rätta i fåtöljen med en Ramlösa och ekologiskt odlade chips och dito näsdukar, så förväntar vi oss ett referat senare. Under tiden strävar vi andra vidare i professionen.

2011-04-29 @ 12:34:24
Postat av: AWSvensson

Fann denna länk som funkar, måste ses av varje vaken svensk.

2011-04-29 @ 12:52:57
Postat av: Anonym

Postat av: Tjadden

ThoralfDet måste var jobbigt" att över huvudtaget att rösta med våra belackare, visst jag förstår att det gäller att rösta på sådant som kan vara gynnsamt för Sverige av två dåliga alternativ. (genomsnittligt sett)Aftonbladet fungerar som någon slags sekt där de gör sig saliga i sin tro och därför är sanningen inte så noga med.

2011-04-29 @ 14:06:06
Postat av: AWSvensson

Kamp i kampen , den mellan de forna officerarna , Björklund resp Sällström. Vem skulle ni anförtro försvaret av Sverige. Som gammal degraderad furir så är svaret givet, Björklunds ordergivning hade inte fått mig att lätta från brassestolen.

Samtliga SD skötte sig utmärkt,som GoG tidigare påpekat, speciellt Sällströms offensiv vilken fick Björklund att framstå som den liberal, läs vekling, han visat sig vara som ett resultat av Sverigedemokraternas intåg i riksdagen och konfrontering med obekväma frågor.

2011-04-29 @ 14:45:14
Postat av: Tjadden

AWSvenssonTack för din hänvisade länk, det här är politik när den är som bäst, den anklagade vevade sitt positiv och använde fnoskler till sitt försvar.

2011-04-29 @ 14:49:55
Postat av: Magne

Björklund står ju bara och rabblar en förutbestämd fras om hur hemska SD är som gör skillnad när det precis är tvärt om. -Det är individen inte... Anfall och svammel på alla besvärliga frågor är den falskes svar. Han är ju livrädd där han står och upprepar samma floskel tre-fyra gånger. SD-trion borde gått hårdare fram även om de gjorde det bra ändå men jag tror att det bara behövts så lite till så hade byxorna åkt ner på skolministern. Lite mer tid kanske..Snart blir det Plura och Eldkvarn på Big Bang i Oskarshamn men först en vårrulle och en med skumm.

2011-04-29 @ 16:45:09
Postat av: Magentan

SKATTEFINANSIERAT BESÖK AV PALESTINSK FLYGPLANSKAPARESka tala på 1:a maj på Sergels Torg!Den palestinska flygplanskaparen Leila Khaled, pionjär i den kommunistiska terroriströrelsen PFLP, har bjudits in till Stockholm för att delta i arrangemang i helgen. På Första maj är det tänkt att hon ska tala inför syndikalisterna på Sergels torg..."Läs mer i SvD och kommentera gärna!http://blog.svd.se/ledarbloggen/2011/04/27/du-betalar-nar-flygplanskaparen-kommer-till-stan/

2011-04-29 @ 17:40:40
Postat av: Tony Ingman

Ja det gäller tydligen att framhålla det Arabiska

livsmönstret på alla sossetåg. I Ystad skall det serveras Arabisk mat i folkets park, förmodligen

halalslaktat så att det Arabiska riktigt kan hamras

in i medvetandet hos Svensken.

2011-04-29 @ 18:07:01
Postat av: Helene

Jimmy

Någon här skrev att Julia håller på att skriva en ny bok.

Jag måste säga att jag saknar hennes krönikor. De var verkligen söndagens höjdpunkt.

2011-04-29 @ 18:35:25
Postat av: Gubben o Gumman

Det glädjer oss att AW Svensson nu börjar visa intresse för T-Fordar,en mycket bra bil att fara omkring i en Messerscmidt (trehjulig"bil") blir trist i längden för Svenssson.Henry Ford började med traditionell ihopskruvning för att senare ha tre "löpande band" i produktionen.På detta sätt fick man ned monteringstiden från 12.5 timme till 93 minuter,dvs säga samma tid som det tar för Svenson att tvätta sin "bil"Detta är otroligt viktigt att känna till för den politiskt orienterade,fråga Björklund nästa gång om monteringstiden.På fredag är det fredagsmys a la OLW det har vi fått lära oss i reklamfilmen med Vera och Bongo sådeså,efter det blir det gymnastik 23.00-23.04

2011-04-29 @ 18:36:01
Postat av: Skaraborgare

Thoralf har enligt min ringa mening som valigt (nästan) rätt.

I riksdagen,landstingen och ute i komunerna måste man samarbeta och kompromissa.Framför allt lära sig att tala med varandra.Oberoende av partifärg.De politiker som inte klarar av detta bör medelst omedelbar expedition ställa sina platser till förfogande.De som är invalda sitter där som representanter för andra och för också deras talan.Avslutningsvis.Nu hoppas jag att SD "ger järnet" och jagar ut våra väljare, ur slott och koja, till omvalet i region västra götaland den 15 maj.

2011-04-29 @ 18:52:44
Postat av: Gubben o Gumman

Ja då var det dags att ge Clownfeldt en ny lavett

S V MP vill ta hem Jasplanen redan i sommar.Gubben o Gumman hoppar visslar och gnisslar tänder.

2011-04-29 @ 19:08:10
Postat av: OT

Snacka om en rak höger rätt i plytet på Expo! "Stop meddling in asylum cases, unelected Euro judges warned by 47 countries": http://www.dailymail.co.uk/news/article-1381351/Stop-meddling-asylum-cases-unelected-Euro-judges-warned-47-countries.html#ixzz1KvtRrLhaOch till alla er skattebetalare - Äntligen Fredag: http://www.youtube.com/watch?v=b2pHaHHgqks

2011-04-29 @ 19:10:33
Postat av: S-E Karlsson

Håkan Juholts bästa förslag hittills i varje fall att vi ska lämna Libyen ifred , dom är väl för faen vuxna människor dom med ! Låt dom sköta sitt land själva !

2011-04-29 @ 19:22:36
Postat av: Lotta

Hörde att Sagerska palatset skall renoveras och att Reinfeldt med familj kommer evakueras (sic) under 6 månader. Grattis Reinfeldt, vilket gyllene tillfälle att flytta ut till något mångkulturellt mönsterområde som exempelvis Rinkeby. Nu har han chansen att fåt vistas i paradiset i hela 6 månader, vilken lyllis. Några frivillga som kan tänka sig hjälpa till med flytten?

2011-04-29 @ 19:53:41
Postat av: Skaraborgare

svar till sign "S-E Karlsson"

Det som pågår i Libyen är inget annat än en humanitär katastrof.Där despoten sätter in tunga vapen mot den egna befolkningen.Jag anser det inte vara mer än rätt att världssamfundet och EU ingriper för att upprätthålla flygförbudet över landet.För att förkorta lidandet för civilbefolkningen och få ett militärt avgörande till stånd, måste marktrupp sätas in för att stödja oppositionen.Vilka f n har bristfällig utrustning och ledning.Krisen i Libyen påverkar hela världsekonomin.

Slutligen och avslutningsvis.Bra jobbat i rksda´n Alfons.

2011-04-30 @ 06:42:17
Postat av: Ludvig

Tack för uppgifterna. Det är alltid bättre med sanningen i längden.

2011-04-30 @ 09:35:15
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Vi lär väl få uppleva samma med Syrien och Yemen!...eller? Varför inte Iran och Saudiarabien i samma veva, så dessa kan få "demokratiska" idéer,

om det nu är någon som tror på detta arabiska eländet.Och varför inte Jordanien, som är det rättmätiga landet för alla spillror ur det "palestinska" haveriet. Men då får de ju inte sätta igång och mörda sin "konung" där, som de gjorde 1947 då Abdullah I mördades av dessa opålitliga element som då skingrandet till de olika närstående länderna!Även judarnas tilldelade land erhöll sin pott, och

när sedan dessa (judarna) utropade sin frihet 1948

för staten Israel tog det "hus i helvete" precis som brukligt är av en religion som strävar efter ett världsherravälde.Vi skulle aldrig ha fallit för Natos tryck, om att ställa vår krigsmakt under Natos flagga. Låt araberna slåss, tills en ledare utses precis som tidigare tyglat de mest vansinniga. Precis som i Irak kommer detta att kosta civila liv, och vilket krig kostar inte civila liv, oavsett de har blå, brun eller röd färg!Jag välkomnar sossarnas beslut att "ta hem våra flygplan", precis som mitt parti förespråkat, att aldrig inblanda vårt flygvapen i andras olägenheter! Det som pågår i Libyen kommer vi få erfara under en mycket lång tid! Vi skall arbete som den neutrala stat vi också är utan någon som helst inblandning. Det är min absoluta mening...

2011-04-30 @ 17:16:46
Postat av: S-E Karlsson

Till "Skaraborgaren " Den humanitära katastrofen blir väl inte bättre för att Sverige medverkar till att ännu fler oskyldiga dödas ?? Nej utbildning i demokrati är vad som behövs inte vapen .

2011-05-01 @ 10:05:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0