TT SVERIGES STÖRSTA PK-FILTER

Tidningarnas Telegrambyrå eller i vardagligt tal TT upplevs nog av många svenskar som ett objektivt och kanske rent utav som ett ”statlig nyhetskanal”. TT vårdar sin anonymitet och därmed sin trovärdighet med stor omsorg. TT är det enda vi ser och då är det också sant.

Hur många kan nämna ett namn på någon journalist eller reporter på TT?

Hur många kan namnge någon i TT:s styrelse?

Anonymitet ingår i TT:s image! Om allmänheten visste att Aftonbladet är storägare i TT och att Aftonbladets chefredaktör och ansvarige utgivare Jan Helin sitter i styrelsen skulle TT:s trovärdighet sjunka högst betänkligt.

När man börjar syna det korsägande och det utbyte av styrelseposter som pågår inom dessa mediabolag blir man mörkrädd men man får samtidigt full insikt i varför mediaklimatet ser ut som det gör i Sverige. Frågan är om det inte borde införas en lagstiftning som begränsar antalet styrelser man kan sitta i inom samma bransch.

TT:s styrelse och ägarbild.

 

Styrelseordföranden i TT Raoul Grunthal är ett exempel på hur obehagligt detta ”styrelsemonopol” äroch att det med stor säkerhet ger en snedvridning av nyhetsrapporteringen eller rättare sagt pk-filtreringen av det som svensken möter i media. Många av dessa personer sitter i 15-30 styrelser i företag som är knutna till mediabranschen.

Fölajnde uppdrag gäller Raoul Grunthal. Källa www.ratsit.se
Denna pk-filtrering fick jag under förra veckan se flera prov på. TT har ytterst få journalister som jobbar på fält istället ägnar sig många medarbetare åt att inhämta information från lokaltidningar som de sedan omarbetar (pk-filterar) till egna TT-meddelanden.

På TT:s hemsida skriver man följande.

”TT är Sveriges ledande nyhetsbyrå. Hög trovärdighet, saklighet och opartiskhet i mycket högt tempo kännetecknar TT:s journalistik.”

TT:s arbetssätt tillsammans med lokaltidningarna innebär inte bara en pk-filtrering i kvadrat,utan i kubik. Först pk-filtreras nyheten i lokaltidningen sedan sätter TT sin prägel på meddelandet innan det skickas ut och som ett tredje steg kan de lokaltidningar/nyhetsredaktioner pk-filtrera det ytterligare en gång för att passa tidningens agenda och styrelse. Ett mer eller mindre vattentätt system för att hålla den ”äkta sanningen” borta från det svenska folket. Ett system som till vissa delar är än mer effektivt än Pravda var på sin tid.

I mitt eget fall tänker jag på hur ”en socialdemokratisk politiker från Mjölby” som fälldes för förtal av mig vid Kalmar tingsrätt i TT:s meddelande blev ”en politiker från Östergötland”. Att man dessutom skulle namnge en dömd person från något av de ”etablerade” partierna är helt osannolikt och hör verkligen till undantagen. Ett ganska avslöjande exempel på TT:s agenda. Hur många tror att man strukit partitillhörigheten om det varit en Sverigedemokrat som fällts vid någon domstol i vårt land. Givetvis hade även personen namngetts, det är snarare regel än undantagt när det gäller SD.

Ett annat exempel är fallet med SVT:s inslag om min blogg och det blogginlägg jag skrev i september 2009 om gruppvåldtäkter. Rubriken på detta TT-meddelande blev ”Rasism på SD-ledamots blogg”. Nu handlar det om en Sverigedemokrat och då finns givetvis både partitillhörighet och namn med trots att det endast är ett påstående och att jag inte är dömd för något brott.

Det obehagliga med TT är att bara några få minuter efter att de släppt sitt TT-meddelande finns detta på alla lokaltidningars hemsidor och så småningom i deras tryckta upplaga. Detta sker idag mer eller mer automatiskt genom diverse programvaror hos lokaltidningarna. Därmed får TT:s pk-filtrering ett enormt genomslag på kort tid utan att deras uppgifter ifrågasätts av något mänskligt öga.

SVT kallar sig för Fri Television vilket är ett stort hyckleri men i detta fall tror jag svensken är medveten om hyckleriet i betydligt större omfattning. När det gäller TT så svävar nog svensken i stor okunskap om hur verkligheten ser ut.


Kommentarer
Postat av: Sven Dacke

Det finns flera som är kritiska mot medias rapportering, läs vad Anders Andersson skriver på Newsmill.Och när det gäller att få ut saklig information om Sverigedemokraternas politik får ni ta fram en bra mediastrategi som gör att informationen når ut, inte bara till oss internetväljare utan i byggkojan och fikarummet som en gång det gamla arbetarpartiet "S" gjorde innan dom gick vilse.Postat av: Allemand

Dessutom är kunskapsnivån rent allmänbildningsmässigt väldigt låg hos TT-folket. Skriver nästan dagligen och ber dem rätta fel.

2011-04-13 @ 08:47:45
Postat av: Gnist

I denna blogg hyses det också kritik mot TT :

tt-kritik.blogspot.com/

2011-04-13 @ 08:56:34
Postat av: Ludvig

Förr när man hörde äldre kamrater säga att rapporteringen är snedvriden och färgad, så trodde jag dom inte. Men har på senare år fått ändra uppfattning helt.Att det kan var så förljuget är svårt att förstå. Vore jag journalist skulle jag sätta en ära i att rapportera sanningen.

2011-04-13 @ 08:58:32
Postat av: SM811

Mycket bra Thoralf.

2011-04-13 @ 09:25:10
Postat av: Magentan

Detta var nog det mest intressanta jag har läst på din blogg Thoralf!Ett sådant avslöjande borde verkligen ha högsta prioritet att spridas till den omedvetna och blåögda allmänheten!

2011-04-13 @ 10:06:54
Postat av: Anders Engdahl.

Thoralf, du är en pärla. Om inte du fanns så skulle vi alla famla omkring i mörker

2011-04-13 @ 10:31:14
Postat av: Peter

ThorAlf, du är helt rätt ute med vad TT sysslar med.

Jag har själv noterart att när ett ämne är för känsligt, speciellt om det är invandrar- eller islamrelaterat - då låter tidningarna ofta TT stå som avsändare.

Då slipper de stå som budbärare och ej heller står det en reporters namn man kan kontakta. man tar alltså inget eget ansvar i sin nyhetsförmedling, utan TT är budbäraren.

Ofta är notiserna censurerade och korta. Då har man 'tagit sitt ansvar' att rapportera nyheten - men speciellt utförlig är den inte, och kan närmast likna DDR anpassad nyhetsförmedling.

2011-04-13 @ 10:36:29
Postat av: Gute

Bra att du tar upp problemet med TT och deras rapportering till allmänheten.Medias politiska propaganda är ett jätteproblem i Sverige.JAN HELIN har själv verkligen hamnat i BLÅSVÄDER ett antal gånger under senare tid.

Aftonbladets och Jan Helins politiska hatkampanj mot SD vid valet 2010 väckte många godtrogna själar.

Att en Chefredaktör i allmänhetens tjänst som Jan Helin kan agera så skamligt är rent ofattbart.Men nu är läget ett annat!!2011-04-13 @ 10:40:45
Postat av: JKL

TTalande TTysnad från TT

"Lördagen den 2 april 2011 vaknade världen till en av historiens absolut största diplomatiska sensationer: FN-utredaren Richard Goldstone drog tillbaka anklagelser för krigsbrott riktade mot staten Israel som framfördes i Goldstone Report om Gaza-kriget 2008-2009. Liknade anklagelser mot Hamas kvarstår. Aldrig förut så publik internationell figur gjorde en så tydlig avbön i en så kontroversiell fråga. Nyheten fick plats längst uppe på förstasidor av de flesta nyhetssajter över hela världen.Dock inte i Sverige. Under två dagar, lördag och söndag var det dödstyst i Sverige. Politrukerna på TT visste inte hur de skulle hantera nyheten medan redaktörerna i dagstidningar väntade desperat på politrukernas (bort)förklaringar för att hantera den obekväma nyheten. Redaktörerna på DN, SvD, SVT och TV4 kände till sensationen men inte vågade publicera någonting på egen hand. Till sist när deadline för måndagens pappersupplagor var passerad publicerade TT en notis om nyheten som inte länge kunde ignoreras. Som vanligt för TT var det Israels reaktion och inte själva händelsen som stod i fokusPå måndagen den 4 april 2011 Goldstones avbön är fortfarande okänd för den breda allmänheten i Sverige. Det är dags för oss vanliga medborgare att ta nyhetsförmedlingen i egna händer och bryta TT-politrukernas odemokratiska välde. TT-kritik utmanar sina läsare:* Blogga om Goldstones avbön

* Kommentera andra bloggar för att sprida nyheten.

* Kommentera artiklar på nätet, särskilt dem som är mest populära och omnämna avbönen

* Twittra

* Informera politiker och opinionsbildare

* Delta i Facebook-eventet Bryt tystnaden om Goldstones avbön!

* Kontakta tidningar och uttrycka missnöjet över avsaknad av objektiv och självständig nyhetsvärdering"http://tt-kritik.blogspot.com/2011/04/ttalande-ttystnad-on-goldstones-avbon.html

2011-04-13 @ 10:44:20
Postat av: nosse

TT:s artiklar är oftast helt anonyma också, man får inte veta vem som skrivit skiten.

Det ökar inte trovärdigheten direkt.Nu när man får se namnen på alla som är inblandade i TT Så förstår man att det blir en enorm pk-smörja. När alla Svenska tidningsbossar får slå sina kloka huvuden ihop.

2011-04-13 @ 10:45:10
Postat av: Hm

Detta är ett av det viktigaste missförhållanden som Thoralf tar upp. TT är en propagandacentral av värsta sort! Desto allvarligare som många läsare uppfattar TT som ett objektivt och opartiskt medium. Många kunde väl läsa en totalt snedvriden artikel om parkeringsmordet som jag kunde spåra till TT. Jag fick så småningom kontakt med journalisten som låg bakom verklighetsförfalskningen. Hon förnekade att hon lämnat en felaktig beskrivning men när jag skulle läsa upp domskälen för henne blev hon ursinnig och lade på luren. Domskälen beskrev nämligen ett helt annat händelseförlopp.

2011-04-13 @ 10:51:41
Postat av: Hm

Detta är ett av det viktigaste missförhållanden som Thoralf tar upp. TT är en propagandacentral av värsta sort! Desto allvarligare som många läsare uppfattar TT som ett objektivt och opartiskt medium. Många kunde väl läsa en totalt snedvriden artikel om parkeringsmordet som jag kunde spåra till TT. Jag fick så småningom kontakt med journalisten som låg bakom verklighetsförfalskningen. Hon förnekade att hon lämnat en felaktig beskrivning men när jag skulle läsa upp domskälen för henne blev hon ursinnig och lade på luren. Domskälen beskrev nämligen ett helt annat händelseförlopp.

2011-04-13 @ 10:52:31
Postat av: AWSvensson

Att TT slafsar i sig så kallade nyheter utan källkritik har jag väl insyn i . I detta fallet en omdömeslös scooptörstande journalist på Radio Kronoberg som ivrigt påhejad av en hatisk släkting till de drabbade vräker ur sig lögner utan någon som helst personhänsyn. Denna lögnen spreds av TT som en okontrollerad kärnexplosion, är det från TT så behöver man inte kontrollera.

2011-04-13 @ 10:55:21
Postat av: Mats

TT skrev i slutet att en Tysk planerade terrordåd, men när man läste utländsk media, stod det att mannen var tysk medborgare, vilket inte är samma som tysk, då han kunde ha varit född utomlands.

Jag ringde TT och påpekade detta, och då svarade han i sann PK-anda att bor han i Tyskland så är han tysk, avsett ursprung.

Nej du svarade jag, om jag skulle flytta till Spanien, skulle du referera mig som spanjor då?? Jaaaaa, det skulle jag svarade han ..... (ja:et var utdraget, det hördes hur han tänkte till, men att ändra uppfattning, det kunde han inte - PKpolisen betalar ju hans lön).

2011-04-13 @ 11:15:24
Postat av: Sven Dacke

Jag har varit nervös någon timme / timmar när Bloggen låg nere. Samtidigt som politisktinkorrekt.info ligger nere.Trodde det var hämnden från TT, Expo eller andra mindre kända myndigheter.Nu rullar i alla fall den här, tack så att vi kan få lite fakta2011-04-13 @ 11:15:54
Postat av: Cavatus

Det som gjorde att jag tappade förtroende totalt för TT var informationen om Stig Larssons arbete där, när han lät intervjua sig själv (i strid mot gällande regler) och kom undan med det hela tiden samt hans jobb med att bedriva propaganda som anställd på TT, trots att han inte ens hade en journalistisk utbildning. Han var ju varnad ett par gången men inget hände - som vanligt i slappa Sverige. En stor skam!

2011-04-13 @ 11:35:46
URL: http://cavatus.wordpress.com
Postat av: H Sivert

Just nu ligger PI nere, men nedan finns en länk till en artikel där TT skrev om flera mord på invandrare, precis som om det skulle vara främlingsfientligt.

Men den gemensamma nämnaren var inte att de var invandrare - de var kriminella och det var kriminella uppgörelser ....

TT däremot var denna gång väldigt snabba att dra sina egna slutsatser, för dansk media skrev aldrig om invandrarmord.

TT fick senare gå ut och revidera.”Nytt mord på invandrare i Köpenhamn”.

Www.politisktinkorrekt.info/.../svensk-media-vinklar-om-danska-gangmord/

2011-04-13 @ 11:37:25
Postat av: Thoralf A

Sven DackeJag upptäckte att PI var nere idag på morgonen.När sedan även min blogg försvann från världsrymden blev jag också väldigt orolig och örjade fundera på vem som låg bakom denna nedsläckning.

2011-04-13 @ 11:45:38
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: AWSvensson

Att pk filtret är i allra högsta grad aktivt blir man påmind om i Aftonbladet, att pixlingen missar vissa delar får väl ses som ett olycksfall. Att det inte är en pursvensk framgår med all tydlighet, då hade man haft både opixlad bild och namn.

Postat av: Allemand

@nosse, kloka huvuden?

2011-04-13 @ 11:49:21
Postat av: Inge Sandén

Tack för detta klarläggande Thoralf.

När man tagit del av vilka som sitter i TT:s styrelse och inser att det är dessa fina herrar,som är SD:s huvudmotståndare.

Då är det en bragd av Sverigedemokraternas partistyrelse och alla sverigevänliga bloggar och självtänkande arbetare och tjänstemän av alla de slag,trots dessa femtekollonare har SD lyckats med att ta sig in i Sveriges Riksdag.

Detta kan bara sluta på ett sätt,som det gjorde i DDR och Sovjet.

Hur mycket denna mediaöverklass försöker att mörka vad som händer i vårt land,går det i varje fall inte att stoppa "budkaveln går".

2014 skall de få stå till svars för sina lögner och sitt mörkande.

2011-04-13 @ 11:51:05
Postat av: HenrikP.

Detta är ett riktigt scoop vill jag lova. Alla läsare på denna blogg måste sprida detta vidare.

Mycket bra grävande ännu en gång av Thoralf.

2011-04-13 @ 11:59:43
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Snyggt jobbat Thoralf! Nog har man ansett att TT dribblar med svenska folket, men aldrig skulle jag kunna tro att turerna utgår från tidningarna själva!Ni som kontaktar journalister som ljuger, sprid deras namn så de får utsättas för publikums vrede.Över en halv miljard i tidningsstöd. Thoralf, arbeta för att rensa bort detta.Alliansen tappar sitt stöd hos vissa institut. Det är en märkbar skillnad mellan dessa i sin rapportering, och Expressen kör sin egen variant.

Skall bli spännande att se resultatet från Västra Götaland i regionsvalet.Är det sant att vi skall starta en egen tv-kanal, samt låta SD-kuriren först bli en veckotidning och sedan bli en daglig sådan? Naturligtvis är detta endast det rätta, och när sanningen delges folket kommer dessa att öppna sina ögon, de som tvivlat, givetvis...2011-04-13 @ 12:04:20
Postat av: Stefan K

Jaha ja, detta kände man inte till, även om man ibland undrat över nyhetsvinklingen från TT.

Nu vet jag och om någon minut vet hela min bekantskapskrets.

Tack för det Thoralf.

2011-04-13 @ 12:08:13
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Magentan

"ETT SJUKT LAND HAR BEHOV AV EN SUND PRESS.

MEN I SVERIGE ÄR PRESSEN SJUKARE ÄN LANDET."Detta citat har jag hämtat från boken "Världsmästarna" av Julia Caesar,

och hon har i sin tur hämtat det från den danska bloggen Snaphanen.Sven Dacke" skriver ovan::

"Och när det gäller att få ut saklig information om Sverigedemokraternas politik får ni ta fram en bra mediastrategi som gör att informationen når ut, inte bara till oss internetväljare utan i byggkojan och fikarummet som en gång det gamla arbetarpartiet "S" gjorde innan dom gick vilse."Detta är mycket angeläget! Och det gäller inte bara att få ut information om SD:s politik, utan också t.ex. sådan oerhört viktig information om TT som Thoralf avslöjar här.Det finns så MYCKET som det svenska folket borde få veta!

2011-04-13 @ 12:36:04
Postat av: S-E Karlsson

Bra T.Alfsson , ytterligare ett bevis på att SD är ett viktigt parti som kan rätta till det som är tokigt !

2011-04-13 @ 12:38:37
Postat av: Horoskop

Det är så extremt stor skillnad om man tittar på rapporteringen i exempelvis Norge eller Danmark, där pratar man helt öppet om problem och rapporterar det som händer.

2011-04-13 @ 12:39:43
URL: http://www.horoskop.nu
Postat av: Wille

Väldigt bra skrivet Thoralf.

2011-04-13 @ 12:46:19
Postat av: Magne

Undra vad som kommer hända nu efter detta avslöjandet av demokraturen i Pravda-Sverige? Ingenting antar jag.. Tyyst..

2011-04-13 @ 12:47:21
Postat av: Anonym

Thoralf,försök att få SvD att ta in din artikel på brännpunkt eller opinion,det skulle varit intressant att höra deras respons.

2011-04-13 @ 13:00:42
Postat av: Silver

Jag hade ingen aning om att Aftonbladet var storägare, eller att folkförrädaren Jan Helin sitter i styrelsen. Stort tack för infon!

2011-04-13 @ 13:02:14
Postat av: Sven Dacke

Samtliga partier i Riksdagen är handikappfientliga partier förutom ett.Det är endast ett parti som har en rullstolsburen representant i Riksdagen.Ni som jobbar för PK media, gissa vilket parti?Som pris för dom som gissar rätt får ni teckna ett års prenumeration på Expo helt på egen kostnad2011-04-13 @ 13:06:38
Postat av: Anonym

Lägg in din artikel på SVT-debatt:

http://svtdebatt.se/skriv-pa-debatt/

2011-04-13 @ 13:21:39
Postat av: Lagom är bäst

Svensk invandringspolitik är inte lagom!Det sägs att Sverige är ett lagomland, att svensk kultur präglas av lagomtänkandet och att ordet ordet lagom är unikt för det svenska språket.

mmm... kan nog stämma i vissa avseenden!

Det är dock lite svårt att sätta ordet lagom på svensk invandringspolitik. Den är allt annat än lagom. Svensk invandringspolitik är extrem, måttlös, fanatisk och farlig.

.............................."För mycket och för lite skämmer allt"; Coco Chanel.

2011-04-13 @ 14:19:52
Postat av: Pettersson

Det är ännu värre än vad Thoralf skriver. Tidningarnas och de andra medias debattsidor kontrolleras av ett och samma bolag. Ett och samma bolag censurerar (de kallar det modererar) många av de stora tidningarnas och Tv-bolagens debattsidor. 1984 är inte långt borta. Läs nedan.http://petterssons.bloggsida.se/politik/asiktsfrihet-pa-entreprenad

2011-04-13 @ 15:07:08
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Kalle

Förr i tiden hade TT mera konkurens. En mer borgerlig nyhetsbyrå fanns att tillgå för media. Nyhetsbyrån Förenade LandsortsTidningar försvann för några år sedan.Länk till Wikipedia om FLT

Postat av: Lukas

Självklart manipuleras vi av så kallade journalister via TT och andra medierna. Dessa människor sitter på en unik maktposition och utnyttjar detta till att propagera för den statliga PK-doktrinen:-multikulturalism

-antisemitism som numera kallas antisionism

-grön kommunism d v s miljöpartiet

-antiamerikanism

-feminismDet känns lite grann som om man blivit en del av matrix och att någon har våldfört sig på ens hjärna. Det konstiga i det hela är att detta PK-linje stämmer överens med den sovjetiska doktrinen. Det verkar som om de röda har sedan murens fall blivit kameleonter och numera kan byta färgerna till blått och grönt.Därför har jag slutat att följa svenska medier. Jag vill tänka fritt, inte rätt! Det finns ett stort behov av alternativa medier i Sverige!

2011-04-13 @ 16:40:02
Postat av: AWSvensson

När Borg skall verka pk så blir det mest pucko.Utan denna sinnessjuka invandringspolitik så hade svensken stått och stampat på ett jordgolv. Har man inte högre tankar om svensken då är man inte bara historielös utan har drabbats av den värsta sortens mindervärdeskomplex.

2011-04-13 @ 17:25:35
Postat av: Magne

Själv har jag inte köpt någon kvällspress på flera år eller morgontidning heller för den delen. Varför ska man finansiera lögner och sin egen undergång? Min sambo vet vad som väntar om hon skulle komma hemdragandes med någon multimuslimkramarblaska. Det känns bra som motpol till att man tvingas betala svts lögner och sanningsvridningar samt hetsjakt på icke nyttiga idioter dvs fria personer med en egen tankeverksamhet, egna ögon samt sunt förnuft. Mångkulturen säger vi nej tack till här hemma hos mig.

2011-04-13 @ 17:31:34
Postat av: Ronny

Tror inte BLOGSTEN blir arg om jag klistar in detta från hans utmärkta blog! "Man borde inte längre bli upprörd, man borde resignerat. Vi måste ha världens sämsta journalistkår i vårt land. Vi måste ha den mest tendentiösa och partiska jornalistkår i hela världen. Jag tror på fullt allvar att journalisterna i t.ex. Botswana eller Jemen har en betydligt högre yrkesheder än de som kallar sig journalister i vårt land. Skulle andra yrkesgrupper missköta sin uppdrag som våra journalister gör dagligen skulle de sparkas från sina arbeten. Alltså det är dags att vakna. Skulle t.ex. läkare ha samma yrkesheder som vår journalistkår skulle de äta pizza på patienterna innan operation. Det skulle vi aldrig acceptera men vi accepterar samma bristande yrkesheder hos journalistkåren. Just journalister tillåts på något konstigt sätt lägga precis all yrkesheder åt sidan, märkligt."2011-04-13 @ 17:37:24
Postat av: SD faller i bitar

SD trillar i bitar och Thoralf spyr ut sin rasism , tror ingen vill förknippas med detta .http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/544591-sverigedemokraterna-avhopparna-kritiska

2011-04-13 @ 17:40:14
Postat av: RL

Bra Thoralf!När det gäller större händelser rekommenderas annars, Ritzau (Danmarks TT-motsvarighet).

2011-04-13 @ 17:40:17
Postat av: Hoppa av medans du kan

Gör som 150 andra redan har gjort sedan 2010 ...http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/544591-sverigedemokraterna-avhopparna-kritiska

2011-04-13 @ 17:41:19
Postat av: Magne

Namnlös: Sd fick 8,2% häromdagen. Snart spränger vi 10%-spärren. Förstår om du är förvirrad och desperat.

2011-04-13 @ 17:49:47
Postat av: Allemand

@Hoppa av medans du kan, lite kan göra små barn lyckliga. Jag skulle skämmas om jag vore dig, du behärskar inte grunderna i ditt eget modersmål, ynkligt.

2011-04-13 @ 17:54:12
Postat av: Gör som Voigt hoppa av pajaspartiet 2014 är det över LOL

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1440663/Tung-Sverigedemokrat-blir-politisk-vilde.html

2011-04-13 @ 18:06:36
Postat av: sd ETT PAJASPARTi som faller i bitar överallt

vOIGT TRÖTTNADE PÅ ATT åKESSON SMÖRJDE BÖGAR PÅ STUREPLAN HAHAHAhttp://www.sydsvenskan.se/malmo/article1440663/Tung-Sverigedemokrat-blir-politisk-vilde.html

2011-04-13 @ 18:07:49
Postat av: Lyssna på avhpparna era SD drönare ni är dummare än en kossa LOL

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/544591-sverigedemokraterna-avhopparna-kritiska

2011-04-13 @ 18:09:56
Postat av: gÖR SOM vOIGT HOPPA av SD skiten medans du kan

Sverigedemokraten Christer Voigt lämnar partiet, men stannar kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde.Christer Voigt säger till Sydsvenskan att han är missnöjd med sverigedemokraternas generaliserande bild av invandrare. Han vill driva en mjukare linje, mer riktad mot invandrare, men mera inbjudande. Sverigedemokraterna i Malmö drabbades av interna motsättningar direkt efter valet. Två falanger stod mot varann, Christer Voigt övervägde redan då att lämna partiet.

2011-04-13 @ 18:40:01
Postat av: Tjadden

Intet nytt under stjärnorna, min framlidne Far sa redan på 50 talet att aftonblaskan dominerar på TT

så vad de skickar ut i etern får man ta med en nypa salt.

Säg sedan vilken tidning man törs lita på, möjligtvis Nationell Idag som jag fått i handen några gånger när aktivister delat ut den vid tunnelbanans stationer, de har inte någon anledning att ljuga om oss svenskar.

Läste förresten en artikel om vår Jimmy i den tidningen, som givetvis tog honom i försvar mot PK maffian.

Appropå PK, de som förstör vårt land så är det PK typerna som oftast består av totalt okunnigt folk som inte ens kan räkna upp våra riksdagspartier och än mindre vet de, om det är vänstern eller högern som styr landet? För att inte tala om dessa invandrare som är analfabeter men rösträtt har de? Vad vet invandrarna om svensk politik, bortsett det där som PK kör med, för att de känner sig hotade av oss SD och därför så slår de blå dunster i dumskallarna som de givetvis sväljer som en sanning.

Många av de okunniga PK, kommer in i kommun och landsting och hos myndigheter som inte har en susning om Sveriges egentliga tillstånd.

2011-04-13 @ 19:30:45
Postat av: jägarn

Någon som vet varför det inte går att komma in på PI (Politiskt Inkorrekt )?

2011-04-13 @ 19:58:09
Postat av: Essendon@JägarnPI var igång några minuter idag 13/4 vid 19 tiden, innan den brakade ihop igen.

Beskedet om felet var att ett byte av programvara orsakade minnesbrist...

2011-04-13 @ 20:41:29
Postat av: SD och dess likar dör ut överallt.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/provokatoren-provocerar-inte-langre_6089271.svdhttp://nyheter24.se/nyheter/inrikes/544591-sverigedemokraterna-avhopparna-kritiska

2011-04-13 @ 20:58:39
Postat av: Tjadden

Jägaren vad ska du in på PI att göra som har en ledning som lutar åt Vänstern med en massa förbud?

Gå in på något forum som du har glädje av istället.

2011-04-13 @ 21:29:25
Postat av: Essendon

@ CavatusStieg Larsson var även med och startade Stiftelsen Expo....Finns det kopplingar idag mellan TT och Expo?Det hela börjar bli kusligt!

2011-04-13 @ 21:29:38
Postat av: Sven Dacke

Om du såg programmet Krig för Fred om Sveriges krig i Afganistan som är inne på 11e året.Tycker du att Sveriges Krigsmakt har där att göra, eller bör åka hem och försvara Sverige istället?

Postat av: En SD sympatisör

Såg riksdagsdebatten idag om den ekonomiska politiken. Tyvärr är SD:s Johnny Skalin inte vuxen sin roll, han saknar pondus och uppvisar ett alltför osäkert intryck.

2011-04-13 @ 22:14:21
Postat av: Allemand

@En SD sympatisör, jag är tyvärr benägen att hålla med dig. Hans uppträdande är lite av en rädd pojke i en vuxen församling.

2011-04-13 @ 22:28:04
Postat av: Funtaren

Se här ett utmärkt exempel på mediernas sanningsenlighet i rapporteringen:http://www.dn.se/nyheter/politik/fler-vill-oka-flyktinginvandringenStor rubrik: "Fler vill öka flyktinginvandringen"Därefter en harang som är lika lättutredd som kabelhögen bakom datorn:"Andelen svenskar som tycker att det är ett bra förslag att ta emot färre flyktingar minskade från 46 procent 2009 till 42 procent 2010. Samtidigt ökade andelen som tycker att det är ett dåligt förslag att ta emot färre flyktingar från 26 till 30 procent"Och sedan, på säkert avstånd från den vilseledande rubriken: "SD:s möjlighet att öka sin röstandel är begränsad, trots att en majoritet av de 5.000 svenskar som intervjuats vill minska flyktinginvandringen."Aha, så fler vill öka, men fortfarande vill flest minska. Men så säg det då, tvetungade ynkedomar!Och varför SD skulle ha svårt att öka sin röstandel när fortfarande en majoritet, trots kolossal propaganda för luftslottsbyggen, håller fast vid sin verklighetsförankring framgår inte. Som vanligt är det en fantasi man försöker ikläda faktadräkt.

2011-04-13 @ 22:51:17
Postat av: Stig

Jag har alltid uppfattat TT som det mest neutrala och objektiva som man kan tänka sig inom mediavärlden, i den mån objektivitet är möjligt inom densamma. Nu rök även den illusionen. Tack Thoralf för det...! Falska illusioner vill jag helst bli avprogrammerad från.

Jag känner inte igen så många av namnen på TTs styrelses lista men de andra redaktionerna de sitter i talar sitt tydliga språk om PK-färgningen TT måtte präglas av. Två från Aftonblaskan och två från (s)Expressen är illa nog men det hade räckt med ett enda skrämmande namn: Jan Helin.

2011-04-13 @ 22:56:12
Postat av: Anonym

Apropå TT och Stig Larsson var skall sleven vara om inte i grytan.Den svenska media diktaturen är nog svårslagen.

Sverige har sannolikt en av dom mest grundlurade befolkningarna i världen.Internet rår inte kommunisterna på det blir deras död ,fast det tar tid i Sverige blogginlägget talar sitt tydliga språk hur läget ser ut.SD är i riksdasgen för att stanna och växa.SD är ett informationsparti lägg allt annat åt sidan närmsta 10 åren SD TV, SD RADIO, SD NÄRRADIO.

SD BLOGGDIVISONEN.Det är uppdraget från 330000 väljare nummer 1.Sedan kan man konstatera att att en del i rikdsdagsgruppen har hajjat från start så att säga.Varför då kan man undra:Fremsrittspartiet 25-30%

Danskt Folkeparti 17%

Sannfinländarna 17%

Sverigedemokraterna 5,7%Så illa som Boljevikerna gjort svenska folket och SD så är allt fram till sprängattentat tillåtet.Det vill nog till att herrarna och damerna inom SD begriper det snabbt.Det är krig

2011-04-13 @ 23:12:50
Postat av: Gubben o Gumman

Oops

2011-04-13 @ 23:13:44
Postat av: Tjadden

Ett nytt parti i uppseglande med spillror av Piratpartiet plus en och annan samhällsfrånvänd i dess ledning.http://www.liberaldemokraterna.com/manifest/

2011-04-14 @ 00:07:06
Postat av: Tjadden

Gubben o GummanInget ont om våra grabbar i riksdagen, men en viss osäkerhet råder bland dem av förståeliga skäl, att hamna i lejonets kula och försvara den svenska fanan är inte den lättaste uppgiften att ge in på, men jag tror dock att lejonen blir till lamm med tiden eller ska vi säga att våra grabbar tar över i den rollen och börja ryta till, att nu får det vara nog med det politiska tramset om SD.

2011-04-14 @ 00:17:04
Postat av: Gubben o Gumman

Blogginlägget om TT (röda rummet) är mycket bra.

Låta dessa Boljeviker putta in SD i fällan av att bli skitglada bara SVT68 ringer är livsfarligt.Det är bättre med ingen publicitet alls än negativ.

Sitta och hålla med dessa kreatur ang tex Thor-alfs blogg inlägg är precis dit dessa vill ha SD.

Varför hänvisar man inte till Alfsson ,så han kan svara på frågorna?????Varje medlem i riksdagsgruppen måste vara bloggproffs det gäller att snappa det igår.

Internet är ert sätt att få SD att växa NUMMER 1.MediaBoljevikerna har säkert personal avdelad/avlönad, för att "halshugga" varje SD:are avdelat, detta är dödens ideologi.F-an dom är ju redan och räknar starkölen och decibellen hos småkillarna i deras trappuppgång.Lägg energin på att försvara bilder utlagda på sönderslagna åldringar och kvinnor utlagda på SD:s egna sidor ,än hur många öl Ekeroth klarar innan det blir tjo o tjimm i holken.Ge samtliga lokalavdelningar enligt PI maner order om att lägga upp bloggar med namnet "Brott i vår by"

Lokala självförsvars kurser för kvinnor är en självklarhet det handlar om PR för att växa.Årets polis dvs säga den polis som beslagtagit mest narkotika mätt i kilo, fast då kanske det blir svårt...pröjsa 2 veckor på Grna Canaria med frugan så blir det liv i luckan på rödgökarna.Kan en kille sitta nere i skåne och intevjua politruker på SVT 68, så kan SD närradio på nätet också göra det, och då snackar vi igår.Mera resurser eller stålar i lönekuvärtet blir det aldrig.Sluta lägga meningslös energi på om vi skall bubbla i mobilen eller inte köp pizza istället det ger mera.Visst det är kul med den allmänpolitiska debatten men det är paintboll med riksdagsgruppen också.Det är mera viktig med klistermärken och flaggor med aktuella schizofrena beslut tagna av dessa diktaturens kreatur.Det spelar ingen roll hur rätt SD har när det kommer ut till folket vi SVT 68 är det helt annat.Skall det ta så lång tid att begripa det.Partiet har trots denna mobbning tagit sej in i riksdagen sätt gräsrötterna i arbete främst på nätet, och i brevlådorna köp anonnsplatser när det är läge för det.Jobba på bred front från det simplaste till dom grövsta slagen under bältet på nätet ungefär som PK media gör.Det krävs extraordinära åtgärder för att vidga sprickan i PK dammen så vi får ett ketchupval innan Sverige är totaltförstört.Det är jättegulligt att uppträda i folkdräkt men det ger inga väljare men det gör bloggen brott hemma i byn.Eller det aktuella klistermärket i simhallen

"här badar vi med kläderna på".Glöm aldrig bort på vilken ilska och förtvilan SD är inröstat för.Skall man väcka koma Svenne då får man vara på hans hemmaplan, i hans brevlåda, på hans lycktstolpe, i hans bil och simhall radio etc.

Glöm aldrig blåstället.20 Sverigevänner sitter i riksdagen 400000 tvärförbannade gräsrötter ute i stugorna.

Dessa är SD ,som får SD att växa.

Dom flesta av desssa önskar nog att SD önskar SVT68 God jul och gott nytt år varje gång dom ringer.Det är gerillakrig som gäller den konventinella krigföringen får vänta till 20% är uppnådda.

Annars går det åt helvete.Gubben och Gumman skriver som privatperoner med högst personliga åsikter och tips.

Vi har ingen koppling till Thor-alf eller SD."Stig Larsson" på TT ,tjenaaare..

2011-04-14 @ 00:28:06
Postat av: Notarien

To TT:

Why lie when you can't blindfold the truth?Till alla oss:

Sanningen skall göra oss fria!

2011-04-14 @ 01:22:29
Postat av: Sverige AB

Tack Thoralf för att du demaskerar skumrasket på TT. Du har nog hittat huvudet på ormen (i alla fall ett av huvudena på den månghövdade ormen)!TT´s nyhetsförmedling är tendensiös, partisk och inkonsekvent.

För att ta upp ett exempel som är vanligt förekommande:

Det systematiska användandet av negativt laddade prefix som "det högerpopulistiska", "det främlingsfientliga" och dyl varje gång Sverigedemokraterna (eller ex det nederländska Frihetspartiet) nämns i nyheterna.

Det förekommer däremot aldrig att man i nyheterna talar om t ex det civilisationsfientliga/ muhammedanvänliga Miljöpartiet eller det diktaturkramande/ demokratifientliga Vänsterpartiet!

Användandet av den sortens värdeladdade ord på det inkonsekventa sättet, som TT gör, är inte förenligt med saklig och neutral nyhetsförmedling.*Jag har personligen haft många duster med TT genom åren och jag har blivit förskräckt av den ignorans, arrogans och översittarton jag mött de gånger jag ringt och lämnat synpunkter.

TT har hittills varit “impeccable” som påven och höjt över alla misstankar, men det ska bli ändring på det snart, hoppas jag.

Sanningen den ska fram.

Vi kämpar vidare....

Hälsningar!.......................................

* Intressant i sammanhanget TT´s egna "Allmänna skrivråd":http://www.tt.se/ttsprak/skrivregler/previewPage.aspx?chapter=0&page=0&xml=ttspraket.xml&template=ttspraket.inc"Värdeladdade ord

Var uppmärksam på värdeladdade ord och ord som kan innebära ett ställningstagande.

Skriv till exempel inte skattereform utan skriv skatteomläggning om det inte rör sig om ett direkt citat. Det är ju inte säkert att det verkligen är en reform som är liktydig med förbättring.

Det är därför också bättre att skriva ändra eller göra om i stället för att reformera.

Det är inte heller säkert att polisen tvingades använda tårgas. Det räcker med att konstatera att polisen använde tårgas"!

2011-04-14 @ 01:37:46
Postat av: Sven Dacke

HEMLIG NATOMEDLEM. Medan alliansfriheten inympades i det svenska folket pågick i decennier kontakter och samarbeten med Nato. Mikael Holmströms bok ”Den dolda alliansen” redovisar mängder av tidigare okända dokument och sakuppgifter om den hycklande retoriken.Det verkar vara traition att ljuga och blåneka inför väljana, då som nu

Postat av: Allemand

@Sven Dacke, det var inte svårt att lista ut dock. Har upplevt den tiden och insåg fort hur det hängde ihop egentligen. Med all den teknik som vi köpte från USA så fanns inget annat alternativ.

2011-04-14 @ 10:12:44
Postat av: jägarn

Missa inte kopplingen, Afa- Expo- Aftonbladet (TT)och TV 4.

2011-04-14 @ 10:14:52
Postat av: Sverige AB

TT bryter systematiskt mot sina egna "Allmänna skrivråd"Ett annat exempel (tidigare inlägg ovan) på hur TT systematiskt bryter mot sina egna uppsatta normer vad gäller användande av "värdeladdade ord" är det systematiska bruket av ordet "ockupation" när de talar om USA och dess allierades närvaro i Irak.Faktum är

- En förkrossande majoritet av befolkningarna i Irak (så gott som alla kurder och majoriteten av shia) ser inte USA´s närvaro i Irak som "ockupation" utan som befrielse. (Endast en minoritet bestående av sunnigrupper som varit privilegierade under Saddam´s tid, anhängare till den religiöse ledaren Al-Sadr och Alqaida-anhängare ser USA´s närvaro som "ockupation".

- Irak är ett land under ockupation, inte av USA som TT syftar på utan av araber, en ockupation som pågått sedan 600-talet.........................

TT´s egna "Allmänna skrivråd" som de inte lever upp till:http://www.tt.se/ttsprak/skrivregler/previewPage.aspx?chapter=0&page=0&xml=ttspraket.xml&template=ttspraket.inc"Värdeladdade ord

Var uppmärksam på värdeladdade ord och ord som kan innebära ett ställningstagande.

Skriv till exempel inte skattereform utan skriv skatteomläggning om det inte rör sig om ett direkt citat. Det är ju inte säkert att det verkligen är en reform som är liktydig med förbättring.

Det är därför också bättre att skriva ändra eller göra om i stället för att reformera.

Det är inte heller säkert att polisen tvingades använda tårgas. Det räcker med att konstatera att polisen använde tårgas"!

-

2011-04-14 @ 11:28:24
Postat av: S-E Karlsson

Hustrun och jag går på en utbildning TSS= Tecken som stöd : eftersom min maka är döv från födseln så behöver i synnerhet jag lära mej TSS , senast vi var på kursen var igår det visade sej att i det materialet vi studerade igår hade man smygit in ett tecken för muslim och ett tecken för moskè ! Vi ska tydligen bli tvungna att acceptera en annan religion .

2011-04-14 @ 12:07:15
Postat av: Leif

TT... Sverige är byggt på en stor lögn. Allt är lögn från början til slut.

2011-04-15 @ 08:43:57
Postat av: PK

TT "fair and balanced". Läser bara utländsk media och Flashback där man kan få helt ofiltrerad information. Finns en del skräp på Flashback, men annars otroligt mycket bra information.Svenska folket är tyvärr oerhört hårt PK indoktrinerade. Min rekommendation till svenskar är att skaffa en bra utbildning ocj bosätta sig i ett svenskt område. Om det helt spårar ur är Norge ett bra alternativ.

2011-04-17 @ 18:27:52
Postat av: egen hjärnkraft

Tack! Tack! Tack! Har bara väntat på att få detta bekräftat. Det är ju något som man länge misstänkt, på grund av de politiskt vinklade "nyheter" som levereras.

Visst vore det intressant om det gick att kartlägga vänskapsband och politisk hemvist hos flertalet redaktioner på SR och SVT också? Är det bara jag som upplever att antalet svenska nyheter i åtminstone riksradions nyhetsprogram minskat kraftigt, medan det "globala perspektivet" (och mellanöstern-fokuset) fått orimligt mycket utrymme under senare år?

En inte alltför vild gissning är att det även här kan finnas viljor som försöker påverka inställningen till den så kallade globaliseringen, vilken för övrigt inte är den opåverkbara naturkraft som många beslutsfattare låter påskina, utan bara det samlade resultatet av en mängd politiskt liberala beslut.2011-04-18 @ 18:26:58
Postat av: Goten

Att ens diskutera om judiska grupper i Sverige ligger bakom hatkampanjerna mot Finland är tabu.Men inte för Gotiska Klubben:

http://gotiskaklubben.wordpress.com/2011/04/20/judisk-media-hetsar-mot-finland/

Postat av: Pettersson

Förra året kom det en undersökning gjort av SOM-institutet på Göteborgs universitet. Där media fått ett telegram från TT som angav att endast 36 % av svenskarna tyckte det fanns för många utlänningar i Sverige när det i själva verket var 71 %.http://petterssons.bloggsida.se/politik/rattelse-begard-av-sodermanlands-nyheter

2011-08-20 @ 09:10:09
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Discount Nike Sneakers

I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.6.Thank you for this article. That’s all I can say. You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you’ve covered so many bases.Thanks!

2011-09-10 @ 08:51:18
URL: http://www.nikerwo.com
Postat av: jägarn

AFA-EXPO-AFTONBLADET-TT så ser kopplingen ut.

2011-11-20 @ 16:48:25
Postat av: Robert Stöm

Du sitter i riksdagen nu gör något! Anmäl dem kräv att de kontrolleras av ett oberoende organ!

2012-05-23 @ 23:39:36
Postat av: Johannes Brahe

Chockerande. Tack för upplysningen.

2012-08-15 @ 11:27:40
Postat av: Angela

Bra Jägarn.:) Politiskt erfarenhetsutbyte i sommar blir bra.

2013-05-11 @ 09:59:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0