MUSLIMSKA FRISKOLORFinns det någon anledning att tro att muslimska skolor i Sverige lär ut något annat än man gör i danska?

I Danmark avvisar koranskolor dansk jämställdhet. Kan en muslimsk friskola i Sverige jämställas med en koranskola.

Dansk Folkeparti har beställt en rapport om koranskolor i Danmark som presenterades av Danmarks integrationsminister för några dagar sedan.

Länk till artikel i JyllandsPosten.

Nedan följer en svensk översättning av artikeln. I Sverige misstänker jag att SD inte ens har möjligheten att begära en liknande rapport.

Koranskolor avvisar dansk jämställdhet.

Muslimska barn och ungdomar i Danmark lär sig i koranskolor, att de skall följa den muslimska lagen, sharia.

De danska könsrollerna med jämställdhet mellan män och kvinnor är inget som unga muslimer ska intressera sig för. De skall istället följa de regler och förhållanden mellan män och kvinnor, som är skrivet i koranen och sharia-lagarna.

Det beskedet får muslimska barn och ungdomar, som går i koranundervisning eller annan form av muslimsk religiös undervisning, framgår av en rapport, som integrationsministeriet offentliggör idag.

I rapporten skriver ph.d. Tina Magaard, som har sammanställt rapporten för Integrationsministeriet, där hon har intervjuat imamer, föräldrar och ungdomar i koranskolorna.

I samtliga insamlade data, från intervjuer till undervisningsmateriel, råder det enighet om att förmedla, varför kvinnans ställning, definierat av sharia, är bättre för kvinnan än jämställdhet mellan könen, som begreppet tolkas i dansk lagstiftning. Det uppfattas, att sharias dispositioner är bättre för kvinnan än danska regler.

Upp till fyra fruar.

I en del av undervisningsmaterialet, som används i en del koranskolor, redogörs det för, att kvinnan skall vara lydande och kysk, att en muslimsk man får ta upp till fyra fruar, och att en muslimsk kvinna inte får lov att gifta sig med en icke-muslimsk man.

Det är också ett generellt krav i samtliga koranskolor, att flickorna skall ha slöja på sig. En bosnisk imam begrundar det i rapporten på följande sätt:

"Det är för hennes eget bästa, att kvinnan täcker sig. Det beskyddar henne mot onda ögon och mot att en främmande man tittar på dig, att Satan gör något med dig"

Det är Dansk Folkeparti som har bett Integrationsministeriet sammanställa rapporten om koranskolor, och partiets vice ordförande, Peter Skaarup, säger:

"Det handlar om renodlad manschauvinism, och det är djupt skadligt för integrationen"

Det var på torsdagseftermiddagen inte möjligt att få en kommentar från integrationsminister Søren Pind (V).


Kommentarer
Postat av: Dumle

Självklart undervisar koranskolorna (de muslimska friskolorna) samma budskap i Sverige (när Skolverket lämnat deras lokaler). Islam är samma religion oavsett var i världen den finns. Budskapet i skrifterna skiljer sig inte åt. Däremot viljan hos människorna att underkasta sig budskapet(reglerna) i Koranen och haditherna. Därav faktumet att inte alla muslimer beter sig som saudier eller afghaner. Faktum är nämligen att Islam förespråkar bl.a. följande:- En kvinna måste lyda sin man, annars får han misshandla henne. Vilken jämställdhet tror ni detta leder till?

- En kvinna måste ställa upp på sex när mannen så önskar. Vad säger feministerna om den maktfördelningen?

- En kvinna får inte klä sig som hon vill, hon får inte gifta sig med vem hon vill, hon får inte umgås med killar på ett västerländskt sätt, hon får inte....hon får inte... Mannen får dock det mesta.

- Islam beordrar dödsstraff på dom som lämnar religionen. Vilka andra organisationer/grupper skulle respekteras om de hade dödsstraff för avhoppare?

- Profeten Muhammed beordrade morden på de som vågade kritisera honom eller hans religion. Detta föredöme gäller än idag. Islam och yttrandefrihet är därmed oförenliga.

- Islam förordar segregation (specialregler) för sina anhängare på ett otal olika sätt. Detta omöjliggör integration i alla icke-muslimska samhällen.Ni som fortfarande uppskattar att leva i ett fritt och tolerant samhälle MÅSTE läsa in er på vad Islam egentligen står för. Klockan närmar sig fem i tolv.

Spännande och skrämmande läsning finns bl.a. på:

http://skafferigodis.blogspot.com/

http://sanningenommuhammed.wordpress.com/

http://www.sanningenomislam.se/2011-04-02 @ 23:02:25
URL: http://skafferigodis.blogspot.com/
Postat av: Peer Pedersen

Envar med annat än snömos i skallen vet att det predikas olikhet och Sharia i Koranskolor.Peer Pedersen SD Östra Göinge.

2011-04-02 @ 23:20:47
Postat av: LP

Visst är det underbart att de svenska sk "feministerna" (som inte gör skäl för namnet utan endast består av en hoper bortskämda akademikermedelklassbrudar med för mycket tid) brukar ondgöra sig över att Danmark är ett så manschauvinistiskt samhälle!Fast kanske har de rätt - det är ju muhammedanerna i Danmark som gör landet manschauvinistiskt!

2011-04-02 @ 23:55:48
Postat av: Verkligheten

"Religiösa friskolor är vansinne, oavsett konfession. Skolans uppgift är att förmedla kunskap byggd på vetenskap, självständigt tänkande byggt på ifrågasättande och nyfikenhet byggt på uppmuntran av nya ideer. Religion går ut på att foga in människors tänkande efter anbefallda oföränderliga dogmer, motverka nytänkande och sortera bort så många nya idéer som möjligt. Religiösa friskolor är själva motsatsen till utbildning, vetenskap och utveckling. Om religionen styrt utbildningen skulle vi fortfarande tro att solen och planeterna kretsade runt en platt jord, att hygien inte har något som helst samband med dödlighet i sjukdomar och att kvinnor som kan simma är häxor som ska brännas på bål.Religion och utbildning hör inte ihop.

Religion och inbillning är däremot nära släkt.http://verklighetenisverige.wordpress.com/2010/03/15/religion-och-kunskap-hor-inte-samman/

2011-04-03 @ 00:16:30
URL: http://verklighetenisverige.wordpress.com/
Postat av: LN

Klockan är redan 12 slagen. Det hjälper inte att några tusen etniska svenskar läser in sig på islam. Islam har redan bitit sig fast i Sverige - landet är allvarligt islaminfekterat, lider av akut islamitis. För existenshotande svåra sjukdomar som leukemi, cancer, HIV, pest, lindrig form av ebolafeber osv är botemedlen plågsamma och behandlingen kvalfylld och tillfrisknandet osäkert. Att bekämpa islam är inte mycket annorlunda och inte mindre påfrestande. Endast en mycket liten, klarsynt och rakryggad minoritet inser problemets vidd och är kanske benägen att engagerat bekämpa den invasiva sjukdomen. Att bekämpa islam innebär att man måste överge snällheten, upphöra med den ofta falska godheten, överge 'låt gå' attityden, riskera sitt jobb, riskera att bli kallad rasist och främlingsfientlig, få sin människosyn ifrågasatt osv i all oändlighet. Sådana påfrestningar, som skulle kräva en påtaglig karaktärsförnyelse, är den försoffade pursvenska befolkningen inte mäktig. Flertalet är inte medvetna om islamfaran och många vet inte ens vad islam är. Dessutom, alltför många lever alldeles för gott på den pågående massinvandringen och det oupphörliga islamkryperiet. Hellre dhimmiskap för de kommande generationerna än att nu idka aktivt, obehagligt, påfrestande motstånd under några år.

DET ÄR KÖRT, GOTT FOLK - LIKA BRA ATT FÖRSÖKA GILLA LÄGET - VI SKALL JU ÄNDÅ DÖ FÖRR ELLER SENARE - EFTER OSS KALIFATET.

2011-04-03 @ 00:32:39
Postat av: Gubben o Gumman

Rent praktiskt/samhällsmässigt/politiskt så motverkar "måsslimska frikadellskolor" effektivt anpassning till ett svenskt samhälle för bidragssnablarna.Svenska kvinnans frihet skall ersättas med medeltiden och för detta skall svenska damer gå upp varje morgon och gå till skatteslaveriet ev bli sexmördade om dom har otur, el bli våldtagna i en svartaxi.Dom enda som tror på det är 355 mutkolvar i Rosenbad

Detta är Sverige inte Saudiarbien.Fast svenne banan är så hjärntvättad av SVT68 så ifall det inrättades:- Socialistiska friskolor

- Nationalsocialitiska

- Pedofila friskolor.Skulle inte svenne reagera nämvärt,rote avdraget och bingolotto eller postkodlotteriet är viktigare.

2011-04-03 @ 02:19:38
Postat av: Gubben o Gumman

OT : I Norrliden (berikarcentrum) har två män sannolikt skjutit varandra i magen enligt Barometern bla.Nyligen rånades en busschaufför av tre idioter.Skolan i området bytte nyligen namn från Norrlidsskolan till Nicabstrandsskolan.Som bonus för den fina berikningen skall Johan "snillet" Persson mfl bygga en pir och fin badanläggning till vinstlotterna det så kallade Nicabstrand.Personrån, misshandel, mobilrån ,samt, skjutningar

sexulla ofredande svarttaxi börjar bli en del av vardagen i Kalmar.Exakt så fungerar berikningen tycker verkligen 96% av Kalmar befolkning att detta är bra?

2011-04-03 @ 02:27:46
Postat av: MatsBern

Invandrare och invandrare.

Sverigedemokraterna gör sig själva en stor otjänst om man inte särskiljer invandrargrupperna från varandra.

Som en andra generationens invandrare känner jag att det finns skäl för SD att fördjupa sig i problematiken kring invandringen ur assimilerade invandrarnas synvinkel. Detta för att motverka den nidbild som medier brukar måla upp av Sverigedemokraterna.

Intressant artikel som tål att läsas i sin helhet:

https://politisktinkorrekt.info/2011/04/02/invandrare-och-invandrare/#more-80877

2011-04-03 @ 04:16:29
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Robin Shadowes

Kvinnans kön är en åker som mannen har rätt att beträda när han så finner för gott, allt enligt den sinnesjuke pedofeten himself.

2011-04-03 @ 05:28:46
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Sven Dacke

Läs i SVDDet kan vara ett grovt misstag för Sverige att bidra till en militär operation som mer än något annat gynnar den stora vinnaren i krig: vapenindustrin. Sverige borde istället stå upp för humanistiska principer genom att fördöma allt dödande, skriver tre forskare

Postat av: Hulda

LP..

Man kan verkligen undra över vad våra feminister gör mot Islams kvinnosyn.

Det var INTE en protest mot den som inspirerade Gudrun Schyman till att bränna 100 000 kronor under Almedalsveckan i fjol.

Nej någon liten procents löneskillnad mellan kvinnor och män - det var väldigt upprörande....

Sharialagar - känner landets feminister överhuvudtaget till dem..?

2011-04-03 @ 08:36:00
Postat av: Tony Ingman

Ja det är förunderligt att Sveriges värsta mediakåta pladdermaja som är för total jämställdhet

när det gäller mellan Svenska män och kvinnor nu är

knäpptyst när medeltiden med stormsteg håller på

att förflytta kvinnors rättigheter tusentals år

bakåt i tiden. Hur kan Gudrun Schyman se sig själv

i spegelen? Hon är helt enkelt inte trovärdig!

2011-04-03 @ 08:57:56
Postat av: jägarn

Inte skulle jag gråta om våra batikhäxor och det socialdemokratiska fittstimmet vore täckta från topp till tå.

2011-04-03 @ 09:08:12
Postat av: Hulda

Tony Ingman och jägarn..

Schyman mfl. vågar inte ta i Islams kvinnosyn. Då riskerar de att sammankopplas med SD.

Så tydligen anser de att det är värre med den eventuella kopplingen än allt ont som Islam gör mot kvinnor i världen...

Märkligt och tragiskt. Feminismen i Sverige är inte trovärdig.

2011-04-03 @ 09:22:19
Postat av: Kalle

Man mår illa när man läser om sådana här händelser i Sverige.

Den lagstiftande församlingen, riksdagen verkar helt handlingsförlamad!!!En läskig historia från bloggen canuteocean:

""Flickan och hennes familj blir flyktingar i sitt eget land.

Allt på grund av rädslan för att ta i med hårdhanskarna när såna här brott sker. I Sverige råder strutsmentalitet. Rädslan för att brotten ska väcka rasistiska känslor och åtgärder gör att dessa pojkar får gå lösa.Inte ens tidningarna vågar skriva om händelsen eftersom den inträffade i en av dessa berömda miljonprogramsförorter.I Sverige i dag krossas en 12-årig flickas liv skoningslöst av ett gäng invandrarpojkar.""Skriver canuteocean.blogspot.comLäs hela den ruskiga händelsen på länken

Postat av: Inge Sandén

All religion är en inbillningssjukdom.

Islam är den värsta på så vis,att man lyckats med att inbilla ett antal miljader människor att Koranen är botemedlet mot allt elände man möte i livets hårda skola.

Det ligger i människans natur att inbilla sig olika saker.

Är man sjuk så inbillar man sig att det finns en Gud som kan göra dig frisk.

Eftersom det finns många som blivit friska efter en sjukdom och bett till en gud,så tror dom att det finns en gud.

Är man i nöd ute på havet så har de flesta bett om hjälp av någon Gud.

Därför är Amiralitetskyrkan i Karlskrona smyckad med vackra saker som sjömän i nöd skänkt,då de lovat att skänka något,om Gud kunde rädda dem.

Eftersom det nästan alltid räddas några då en större olycka sker,så tror de som räddats att det var deras Gud som kom till deras räddning,då dom bad till honom.

Är du fattig inbillar du dig att du skall vinna högsta vinsten på olika spel.

Eftersom man visar upp en sådan vinnare i TV4,så inbilar sig en miljon människor,kan han hon,så måste ju också jag kunna vinna.

Innan islam kom till vårt land,hade vi lyckats med att frigöra oss från vår kristna religions inbillning,att det finns en Gud som ser om vi arbetar på en söndag eller dansar jitterbugg på de kristnas stora helgdagar.

Nu måste vi gå en runda till,då islamisterna vill inbilla svenska folket att som man levde för 1400 år sedan,så vill deras Gud,att vi nu i Sverige skall ta till oss detta tankesätt som t.ex.att kvinnan är en avelsmaskin och hennes plats är köket och alltid vara mannen tillags.

Nu inbillar Gudrun och Fi att deras Gud skall fixa allt detta bara om män och kvinnor får lika lön.

Fan tror det.

2011-04-03 @ 12:38:08
Postat av: Tjadden

Hur många känner till att pengar på enarmade banditer som Svenska spel håller oss med och pengarna ska gå till idrotten, då ska man också veta att pengar går till muslimska skolor? Vilket är horribelt så att det stör!

Men vem sa att Svenska spel är hederliga, uppgifter om det motsatta finns.

2011-04-03 @ 12:48:45
Postat av: S-E Karlsson

Blott 29 % av Postkodlotteriets intäkter går till hjälpverksamhet resten går väl till miljonårslöner till gräddan !

2011-04-03 @ 14:31:54
Postat av: LP

@Tony IngmanSchyman bor på vischan mellan Tomelilla och Simrishamn på det underbara Skånska Österlen. Allt enligt hennes egen utsago i media och eniro.Där ute har inte mångkulturens välsignelser nått så långt, ännu...

Däremot är ditflyttade Stockholmare och lokala "bonnrövar" som eventuellt röstar på SD ganska vanliga, allt enligt min egen erfarenhet. Undrar hur Schyman står ut med dessa lokala skåningar som kanske inte precis delar hennes vision om det mångkulturella Sverige, utan liksom alla andra normala människor, uppskattar att leva bland de som kan identifiera sig med någorlunda?

2011-04-03 @ 16:47:07
Postat av: Tony Ingman

LP: Om Gudrun Schuman inte inte står ut med dom,

som du så föraktfullt kallar " lokala bonnrövar"

är det bara att susa vidare i tillvaron, ingen har

bett henne flytta dit, men om man som hon i tid och

otid gapar om jämlikhet men samtidigt håller truten

när medeltiden brer ut sig mer och mer, kan hon inte räknas som något annat än hycklare.För övrigt, vilken av dom nämnda kategorierna tillhör du själv??

2011-04-04 @ 09:04:21
Postat av: Olle

Det blir värre, det är inte bara muslimska skolor..http://www.islamiskaskolan.com/hem/

2012-04-29 @ 02:15:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0