MAGISK KVÄLL PÅ GULDFÅGELN ARENA


Guldfågeln Arena                                      Foto Thoralf Alfsson

Jag hade förmånen att vara inbjuden som gäst till invigningen och premiärmatchen på Guldfågeln arena ikväll. Jag gissar att Kalmar FF bjudit in ca 150 personer, däribland ganska måna politiker från kommunen och hela länet. Östran uppmärksammade detta i en artikel i förra veckan. Det märkliga med denna artikel var att jag var den enda namngivna politikerna utav gissningsvis 15-20 politiker från Alliansen och de rödgröna. Ändå var det bara Sverigedemokraten som man namngav i artikeln. Uppenbarligen var väl förhoppningen att detta skulle ge negativ publicitet för det kan omöjligen vara det motsatta syftet för redaktionen på Östran. Läs artikeln.

Jag vill passa på att tacka KFF för inbjudan och en trevlig stund innan matchen.


Ballongsläp                                               Foto Thoralf Alfsson

Att bänka sig på en fullsatt arena (ca 12 000) var en mycket härlig känsla. Matchen började mindre bra för KFF som verkade tagna av stundens allvar och ganska logiskt tog Djurgården ledningen med 1-0.

Sedan kom dock KFF igång med ett underbart skott innan halvtid. Och sedan ytterligare två vackra mål i andra halvlek innan Djurgården reducerade till 3-2 i slutminuterna.

En otroligt härlig känsla att höra jublet och uppleva känslan vid varje mål av KFF.

Djurgårdsklacken höll igång hela matchen trots att KFF drog det längsta strået. Hoppas att det inte blev något bråk efter matchen.


Djurgårdsklacken.                                    Foto Thoralf Alfsson

Dessutom var det en bra avkoppling från det mediadrev som pågått sedan igår. Har pratat med ett antal journalister under dagen. Skall bli intressant att se vad dessa skriver eller om de avstår med tanke på de kommentarer de fått av mig.

Jag vill dessutom tacka de personer som kom fram under kvällen och gav mig sitt stöd och tackade mig för bloggen och det arbete som jag gör. Det känns otroligt skönt och jag känner verkligen den värme och tacksamhet som ligger bakom deras ord.

Nu hoppas vi på flera liknande kvällar på Guldfågeln arena! Då kommer den vara utsåld varje hemmamatch i fortsättningen.


Kommentarer
Postat av: hektor

härligt thoralf! bra med lite avkoppling från politik och agendastyrda journalister. det verkar som att kff blir ganska starka den här säsongen. dock var rydströms distansskott i början på matchen inte särskilt imponerande...

2011-04-12 @ 00:06:19
Postat av: Magne

Hade gärna varit på Guldfågel arena ikväll men skiftjobbet satte stop. Får bli ett annat tillfälle. Har varit FF-supporter sen barnsben trots att jag bor i O-Hamn. Tyvärr har detta mattats pga Rydströms svenskhat. Svårt att glädjas med en sån mörkerman i laget tyvärr. FF-supportrar som klär sig i rödvitt går tydligen bra men nationella tillställningar där folk klär sig i blågult samt svenska traditioner som midsommarafton får Rydström att kvälja. Ja, sån är han och så skriver han för expo titt som tätt..

2011-04-12 @ 01:22:26
Postat av: Gubben o Gumman

OT "Vem har inte åkt taxi med en läkare eller annan högt utbildad person" citat Håkan Ljugholt S

(Vilken lysande verklighetsuppfattning)Slutsats en sosse ljuger så han tror sej självt.

Sanningen och en socialist går sällan hand i hand.Sannolikt är denna pajas ännu mera korkad än Mona "dåna" rätt in i väggen.Det blir fint med denna klåpare och långfingrade "Bettan" på Nobelfesten ifall han fortfarande är partiledare då.Snacka om reprisämne till katastrofen med Mona förra valet.Socialdemokraterna har gjort det igen vadå AW Svensson jo hittat en ny multikulticlown."Olle med airbagen" måste lära sej ljuga lite bättreKompiiizaarna som denne fjolle plockat ut är lika tunna som en dvärgmus kådis.

Lysande "Sickan"Traditionell social-demokrati,ja men börja bygg en ny Berlinmur då, en Boljevik måste kunna mura.

Ljugholt brillierar även i Agenda68 med att han varit journalist idiot och nu partiledare.Varför blir man så dj-vla trött på en sosse

AW Svensson förklara.På tal om blogginlägget hehe,så blir det ingen fotboll på fjäderfjun arena förrän Rydström försvunnit vi är nog inne lite på Magnes linje där.En apröv kan man se på Ölands djurpark om man så önskar,då utan boll och flint,även integrationen i det svenska samhället har gått bra där med...Gubben o Gumman skriver som privatpersoner utan koppling till Thor-alf Alfsson eller SD

Däremot undrar vi vad Jimmies nya keps kostar?

2011-04-12 @ 03:04:58
Postat av: Gubben o Gumman

OT : SVT68 manipulation "svenska" 15 årinngar resultat kan minsann både vara tredje plats eller 31 plats?Enligt den danske profferson Hick Tuborgsen (mutbar)

Filminslaget visar 4 icke pursvenska elever.Dom nya hjältarna på SVT68 här ,göres sej inga pursvenskar besvär,såvida man inte heter Niklas och är från Umeå tex.Den något stora differansen beror förmodligen när på dagen man frågar Hick TuborgsenDag ut dag in i 40 år snart.

2011-04-12 @ 07:18:26
Postat av: Gubben o Gumman

Nyhet : Ashmeds hälsotaxi"Vi tar dej mellan olika platser medans vi mäter blodtrycket opererar och mycket mera.

2011-04-12 @ 07:27:01
Postat av: Gubben o Gumman

OT: Så pratar man lite sjukförsäkring dvs dom fyra fallen som inte blivit sjukskrivna trots att man hade huvudet under armen, bars in på bår, med båda benen en resväska.Här gäller det att göra en banan dvs en Janne Josefsson flytta fokus från att hela världens folk kan få sjukpenning pension sjukpension eller stora "kaninbidrag" i mångmiljonklassen.Varje dag i snart 40 år....visst är SVT68 värda alla sina licenspengar.

2011-04-12 @ 07:41:58
Postat av: Sven Dacke

Vi går ett steg längre än Östtyskland.

Nu skall skvaller om ???????samlas in av Statligt kontrollerade radion. Frågan är vilka tips som samlas och hur det kommer att hanteras.Vad händer med dom som tipsar om skrämmande Statshemligheter, förvinner dom bara spårlöst?Postat av: Gubben o Gumman

OT: Nu kontrar SVT68 ut sej själva,kanske börjar

morgonsilen verka?"I Enköping klarar bara 60% av eleverna av målen"OBS sedan säger man att var femte elev i klass 9

kommer att gå ut utan full behörighet.Hur ser då ut i klass 7-8?, 30-40% där då ellerEller glömde Katja, Iris, Oleg, Pjotr den mattematiska faktorn här.Den vetgirige kan ju forska vidare i hur detta fördelar sej mellan pojkar och flickor.....Detta är den svenska välfärldens STENDÖD.Blanda dessa resultat med den blödande sjukförsäkringen, och du har fått en social demokrat med mustasch i ditt provrör.

2011-04-12 @ 07:55:12
Postat av: Gubben o Gumman

Igår basunerade SVT68 ut att 181 läkare gick på soc

1-2 år tar det att komplettera bristfälliga utbildningar till svenska läkarleg.Du skall känna skuld för dessa överaktiva väldfärdsresurser svenne banan.Dag ut och dag in i snart 40 år.....Sedan kan man ju undra varför man skall jobba som läkare när det är så in i helvets kul att köra taxi?

2011-04-12 @ 08:03:08
Postat av: Vansterwiki

Hoppas biljettsystemet fungerade. Jag var inblandad i det.

2011-04-12 @ 08:36:13
Postat av: Ibbe

Sverige har läkarbrist. Med en godkänd utländsk läkarexamen är det inga svårigheter att med eventuella kompletteringar få svensk läkarlegitimation. För några år sedan visade Socialstyrelsen med statistik på ett närmast satiriskt sätt hur Sahlin blåljög om arbetslösa nysvenska läkare. Juholt fortsätter i samma anda. Vi kan notera att inga av gammelmedia borrar djupare i Juholts påståenden. Verkligheten är att det inte står mängder med hjärnkirurger, ortopeder,narkosläkare m.m. vid taxibilarna i våra större städer. De utbildade läkare som inte fått jobb i Sverige står själva för anledningen till detta. Svårare är det inte.

2011-04-12 @ 08:45:30
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Jag har själv varit utsatt för en "kamelryttare" till s.k. läkare! Personen i fråga kunde varken svenska eller någonting om sjukvård! Men som tur var, så kan Vi fritt välja vårdcentral numera och efter diger undersökning så fann jag en nyöppnad vårdcentral med enbart "pursvenskar" varvid Vi kan konversera på svenska, förstå svenska traditioner med mat och hälsa, hur fungerar svenska arbetsplatser och hur påverkar det svenska klimatet hälsa och välstånd! Försök få svar på dessa frågor från en "kamelryttare"?

2011-04-12 @ 09:08:15
Postat av: Gubben o Gumman

TV4 slår ett slag för att bli blodgivare ett reportage från Angered.Där får vi veta att en liten genrackare som finns runt medelhavet och mellanöstern gör att transfutioner behövs.Just i Angered bor det många Spanjorer och GrekerSå sätt igång och skänk blod,åk komunalt så du inte råckar ut ör en bilolycka....

2011-04-12 @ 09:26:02
Postat av: Stefan K

Våren är aldrig här förrän Allsvenskan har premiär.

Härligt med alla höga publiksiffror under de första omgångarna och grattis Kalmar till en ny och fin arena. T.o.m. Henrik Rydström var nöjd och då måste det vara bra.

2011-04-12 @ 09:26:17
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Gubben o Gumman

Vad skulle svensk sjukvård göra utan dessa gener, d-vitaminbrist omskärelser och skott/knivskador.Detta är ju fantastiskt tänk så mycket jobb och skatteintäckter detta ger.

2011-04-12 @ 09:29:10
Postat av: Allemand

Inte för att jag supportar Kalmar men att Djurgården får stryk gillar jag. AIK, för alltid.

2011-04-12 @ 09:30:12
Postat av: Gubben o Gumman

Sverige Sverige fosterland : "Utsatt för" kanske skulle ändras till "behandlats av" annars hamnar Thor-alf i SVT68 igen.Hasch-Per korrekturläser allt på bloggen.

2011-04-12 @ 10:07:38
Postat av: Da Capo

Lars Milld skriver om Söders fega förvillelse:Sparka uppåt eller nedåt?

Det är frågan.

Eller borde i alla fall vara det.

För ett parti som Sverigedemokraterna.Svaret borde vara lika givet.

SD ska stå på småfolkets sida,

mot makthavare och pk-iter,

hycklare och rövskallar.Framförallt borde dess ledande företrädare

ha en spontan lojalitet med sina egna partikamrater.Vidare borde SD-företrädare ta vara på varje tillfälle

i media att driva sin linje och att vara offensiva.http://janmilld.wordpress.com/2011/04/11/sparka-ratt/

2011-04-12 @ 10:08:07
Postat av: Gubben o Gumman

"Skänk blod såklart" (TV4)

"Bli ett dhimmisrussin din bästa tid är nu" (GoG)Obs du måste bli godkänd låt bli fläskottletten avliva, hunden,inga starkbärs.

Gäller att vara på den säkra sidan.

Icke en enda otrogen droppe.40000 blodgivare behövs för att täcka behovet i stigande kurva får man väl förmoda,Sverige har ju i

alla tider varit populärt bland Spanjorer bla.Ser du en skrynklig Angeredsbo tex ,skänk ett par spänn till en flaska mineralvatten.Det går bra att lämna bil och husnycklar ocksåGubben o Gumman skriver som privata russin utan koppling till Thor-alf "tv-idolen" Alfsson el SD.

2011-04-12 @ 10:22:02
Postat av: AWSvensson

Jag tycker nog inte du tillhör kategorin ganska måna utan riktigt måna , dvs måna om både Sveriges och Kalmar FF:s bästa. Jag gläds med all småländsk idrottslig framgång och ser fram emot att Kalmar skall få möta ett annat småländskt lag på en ny arena i likhet med det HV får göra. Går inte närmre in på detaljer då det finns risk att GoG kan ironisera över mitt favoritlag , det får växa till sig lite först.

Apropå sossar , har de inte slutat tänka så gör de när de blir partiledare och partiprogrammet är det enda saliggörande. I likhet med en muslim som fått Koranen på hjärnan och därmed försvunnit in i en bubbla utan kontakt med verkligheten. Slöjförbud i skolan var inte att tänka på, bensinskatten ska höjas ,men bara lite va det ska vara bra för. Återinförandet av förmögenhetskatt , inte för att det bidra med något till statskassan , men det lugnar bolsjevikerna, så risken att det rödgröna ska återkomma till makten avgörs helt och hållet om Reinfeldt efter nästa val förstå att Sverigedemokraternas 12% räknas också om han vill styra vidare.

2011-04-12 @ 10:23:46
Postat av: Skånepåg

Sd Sveriges fjärde största parti enligt opinionsmätning i Metro.

Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson ditt intresse för konstsim är inget att skämmas för.Clownfeldt kommer inte att fatta något förrän han sitter på en flotte utanför Somalias kust med en bok om släktforskning.

2011-04-12 @ 10:39:21
Postat av: jesse fransson

jo jo minsann det va annat än hemmalaget Lycksele if det. Hela 20-25 personer står å gluttar när det spelas. Men hulliganerna lyser med sin frånvaro iaf

2011-04-12 @ 10:54:47
URL: http://kattsvans.wordpress.com
Postat av: MatsBern

@Skånepåg.

Det är nog siffror som mer visar verkligheten än PK blaskornas styrda undersökningar.8,2% och fjärde störst verkar mycket rimligt,men det är bedrövligt att läsa vänstervridna Sannerstedts förklaring:

– När SD går fram så kraftigt är det ofta något missnöje som ligger bakom.

2011-04-12 @ 11:11:37
Postat av: AWSvensson

Kan det vara så att det mest sinnessjuka som denna regering bidragit till nämligen att ge illegala immigranter tillgång till gratis sjukvård mm som inneburit att ytterligare några procentenheter av landets väljare har skådat ljuset i form av Sverigedemokraterna.Om inte , vad ska då få folk att inse asylsvindleriets omfattning,

2011-04-12 @ 11:41:29
Postat av: Ronny

Är det inte konstigt, att så fort en utländskfödd med högre utbildning kör taxi eller gör något som inte motsvarar utbildningen så skriver media en massa snyftreportage om detta. Men att det finns över 70 000 svensk födda akedemiker som har jobb som INTE motsvarar utbildningen, då är det tydligen tyst! Va håller den här mediakåren på med egentligen? Pinsamma figurer...........

2011-04-12 @ 11:48:47
Postat av: Fallaci

Läkarutbildningarna i arabvärlden och övriga tredje världen är självklart inte av högsta standard. Det kan exemplifieras nu senast med Mubarak som sökt vård i Tyskland. Jag har själv bott i det största muslimska landet, Indonesien. Om något allvarligt inträffade, så åkte man till Singapore för vård. Att vårdas i landet var fullständigt otänkbart. Presidenterna Suharto, Gus Dur och Habibie hade alla läkare i USA eller Europa. Så vi ska kanske vara tacksamma för att dessa 181 "läkarna" kör taxi i stället för att stå vid operationsbordet.

2011-04-12 @ 12:09:31
Postat av: Notarien

Kompetensdiskussionen handlar sällan om svenska ungdomar med +12 års utbildning som tvingas skala bananer i Oslo!

2011-04-12 @ 12:44:01
Postat av: Robin Shadowes

"Så vi ska kanske vara tacksamma för att dessa 181 "läkarna" kör taxi i stället för att stå vid operationsbordet."Fast dom är ju inte speciellt bra på att köra bil heller. Mycket troligt att dessa bilkörande hjärnkirurger snarare skaffar nya patienter till sjukvården...

2011-04-12 @ 14:35:54
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Robin Shadowes

"Vad händer med dom som tipsar om skrämmande Statshemligheter, förvinner dom bara spårlöst?"Enligt bloggen Corruptio sker sånt redan. Kanske inte försvinner men dör under mystiska omständigheter. Följ bloggen ett tag så blir du varse hur korrupt inte bara polismyndigheten är men även politikerna.

2011-04-12 @ 14:43:01
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Lotta

På TV igår, (kommer inte ihåg vilken kanal) hade man ett inslag om en utländsk läkare som försökt få svensk legitimation i fjorton (14) år. Vad problemet var förstod jag inte för han pratade så dålig svenska så det gick inte att fatta vad han sa. Någon som såg inslaget och kan förklara vad det hela gick ut på?

2011-04-12 @ 16:47:44
Postat av: Putte

En "konstig" sak. En utlänning som inte förstår svenska har rätt till tolkhjälp vid besök hos myndigheter och sjukvården. En svensk som råkar få en utländsk läkare som inte kan svenska, eller talar mycket dålig svenska, har inte rätt till tolkhjälp. Sverige i ett nötskal! Det är mycket mycket viktigare med främlingar än det egna folket.

2011-04-12 @ 17:56:28
Postat av: Peter Andersson

Postat av: Gubben o Gumman

OT "Vem har inte åkt taxi med en läkare eller annan högt utbildad person" citat Håkan Ljugholt S

(Vilken lysande verklighetsuppfattning)Reagerade också kraftigt på detta. De flesta svenskar åker inte ens taxi! Snacka om att s-toppen lever isolerat från folket numera. Vet inte om man ska skratta eller gråta.

2011-04-12 @ 20:42:31
Postat av: S-E Karlsson

Att gå ut som Håkan Juholt har gjort med löften om höjning av bensinskatten , gör ju bara att moderaterna får fler röster ! Det är ju fotboll och pengar som gäller för de flesta .

2011-04-12 @ 22:33:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0