ANSVARSLÖST BESLUT I KF

Tyvärr hade jag inte möjlighet att själv delta vid gårdagens kommunfullmäktigemöte i Kalmar då jag fick hoppa in som ordinarie ledamot i Civilutskottet i riksdagen men min ersättare Micael Foghagen förde vår talan när det gällde Linneuniversitetet.

Jag vill påstå att det beslut som kommunfullmäktige tog om flytt av Linneuniversitetet från Malmen och Brofästet till Ölandshamnen och Fredriksskansomdrådet var det mest ansvarslösa beslut som tagits under min tid som kf-ledamot i Kalmar. Underlaget till detta beslut bestod av två A4-ark, som dessutom var glest skrivna. Att det dessutom är rena vansinnet att flytta universitet några hundra meter gör inte saken bättre. Läs artikel i Östran om utredningen som inte bifogats till handlingarna av detta ärende.

Detta beslut kommer utan tvekan innebära kostnader på hundratals miljoner kronor för Kalmar kommun under en 5-7 års period, om det ens räcker. Jag anser att det är fullkomligt ansvarslöst av de kommunfullmäktigeledamöter som sa ja till detta beslut. De borde därmed ha diskvalificerat sig själva och bevisat sin brist på kompetens och eget ansvar. Det visar också på den totala makt som Kalmars svar på ”Starke man”, nämligen Johan Persson har över sina ja-sägare. Starke Johan gör numera som han vill och moderaterna dansar helt och hållet efter Starke Johans pipa med något undantag. Att det pågår en strid inom moderaterna framgår med all tydlighet och att splittringen är stor. Frågan är hur gammal Malin Pettersson kommer bli på sin post som oppositionsråd?

Av Socialdemokraternas 29 ledamöter i kommunfullmäktige yttrade sig endast en, starke Johan! Det säger också en del om tillståndet inom socialdemokraterna i Kalmar.

Enligt Micael Foghagen menade Johan Persson flera gånger under gårdagens debatt att det råder ”full öppenhet” från kommunens sida i detta ärende men jag har svårt att hålla med Johan Persson med tanke på att underlagen endast utgjordes av två A4-ark när det uppenbarligen finns betydligt mer i kommunernas gömmor och i Johan Perssons personliga arbetsmappar.

Vi från Sverigedemokraterna yrkade på en återremiss för att underlagen på detta beslut skulle kunna kompletteras. Jag kommer återkomma med hur voteringen utföll och hur varje enskild ledamot röstade.

Jag kommer dessutom gräva fram de underlag som Östran tar upp i sin artikel.

Barometern, Östran

UPPDATERING

Så röstade "din" kommunfullmäktigeledamot.



Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

Precis som Alfsson konstaterat tidigare så blir det ingen förändring i Kalmar så länge Barometern myser unde samma täcke som Johan.

2011-04-27 @ 14:02:55
Postat av: Gubben o Gumman

Tänk att man i Helan och Halvans eget forum riksdagen kan ägna så mycket tid åt något som inte finns : Det svenska försvaret (J-S-planen)

"Inte så bra på markmål" citat "Baldt"



Som lök på laxen har man glömt att skruva på den andra motorn.



Försvaret består av 50000 man lika mycket japaner som det gick åt att hålla Okinava 30 dagar i ww2



Sverige kan i bästa fall hålla Gotland i 30 dagar

J-S planen kommer för övrigt aldrig i luften.



Förmodligen räddas piloterna av att någon överorganiserad stackare glömt att beställa rätt bränsle pga tidsbrist/besparingar

2011-04-27 @ 14:11:50
Postat av: Tony Ingman

Denne Johan Persson verkar att vara en exakt kopia av en viss Ilmar Repalu i Malmö, han som resonerar ungefär som tyck vad ni vill , det är ändå jag som

bestämmer. Sosseskolan har fostrat många pösmunkar!

2011-04-27 @ 15:13:32
Postat av: Malin R.

Genom ett dåligt underlag fördes ledamöterna i Kalmar kommunfullmäktige bakom ljuset enligt kalmarkällor.De beslutande politikerna fick några rader i handlingarna om affärsmodell för lokalförsörjning "liknande den modell som f.n. används i Växjö".Någon förklaring till vad denna innebär fanns inte i texten.I korthet går upplägget ut på att man inte tar affärsmässig hyra för kommersiella lokaler.Så kan också en subvention utformas utan att kallas så.Kalmarborna står m.a.o. för notan.Vilka framtida summor det rör sig om finns det ingen som helst redovisning om enligt tillförlitliga kalmaruppgifter.Storbingo för universitetsplanerarna alltså.

2011-04-27 @ 16:29:39
Postat av: Inte-en-till

Länken till artikel i Östran funkar inte.

2011-04-28 @ 00:14:23
Postat av: Schweinpälz Schweinfeldt

Your taxmoney at work!!!Socialister älskar att spendera andras pengar. Tur man jobbar "skattefritt" och slipper bidra till slöseriet och vansinnet.

2011-04-28 @ 06:11:39
Postat av: Stefan A

Johan Hakelius i AB:"Och förresten...

... har Venezuelas president Hugo Chavez, som tidigare deklarerat sitt stöd för kompisen Gaddafi, nu också tagit parti för Syriens Bashar al-Assad. Samtidigt har de förtjusta och uppskattande kommentarerna i svensk press om radikalen Chavez blivit färre. Han nämns nästan inte alls. Märkligt, eller hur?"

Hakelius är det sunda förnuftets röst i den Svenska mediaöknen, och måste helt enkelt vara Sverigedemokrat...iaf. i smyg...

2011-04-28 @ 06:14:53
Postat av: Sven Dacke

Våra lokala propagandatidningar rapporterar om senaste beslutet om bedövning vid kastrering.



Skriver dom att SD är dom som gjorde att förbudet gick igenom.



NEJ NATURLIGTVIS INTE.



Inte ett ord heller om förbudet mot djursex.



Förvånad?



Inte det minsta, hoppas det blir allvar med SD TV så att verkligheten kommer fram till folket.

Postat av: Sven Dacke

Att åtgärda symptomen istället för sjukdomen.



Senaste tiden har våldtäkter inträffat på Campus området vid Lineuniversitetet i Växjö.



Nu krävs åtgärder i form av bättre belysning!



Är det för att våldtäktsmännen lättare skall kunna se och hitta kvinnorna?



Och vad ska kvinnor som bor i andra delar av Växjö eller andra platser i Sverige kräva för att kunna gå hem.



Konstigt att ingen har funderat på vad orsaken till grupp och överfallssex utomhus beror på.

Norrmän har gjort det men dom kanske är "smartare".



Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Information undanhölls demokratiskt valda ledamöter i Fanerdunaffären. Nu har det hänt igen, denna gång Linnneuniversitetet. Tycker ledningen för Linneuniversitetet att man inom akademiska världen skall undanhålla vetenskapliga fakta som t ex kan rädda liv o dyl. Akademiska världen skall vara en öppen värld, där tankar och ideer blöts och stöts emot varandra. Detta fick jag lära mig när jag studerade i bla Växjö och Lund. Att S gör det är en sak, men samtidigt borde inte Johan P uppträda som om Sverige vore en bananrepublik. Eller är vi det.

2011-04-28 @ 10:22:29
Postat av: Sven Dacke

Har Svenskar rätt till tolkhjälp när man inte förstår läkare eller annan vårdpersonal ??



Intressant debatt i Västra Götaland, för övrigt något jag själv funderat på

Postat av: Gubben o Gumman

Sven Dacke : Nu pratar vi inte mera om belysning.

2011-04-28 @ 11:12:06
Postat av: Gubben o Gumman

Sverigedemokraten Patrik Olsson har likt Alfsson fått skadestånd för förtal han har också blivit utpekad som rasist/nazist.



Då är det dags för SD folket att lyfta upp det till nästa nivå, dvs att bli utpekad som FRÄMLINGSFIENTLIG av tex journalister/vänstertomtar.



Ett pilotfall som fastslår att detta bara är en omskrivning för att undgå åtal.



Dessutom är ju ett "intervjukontrakt" helt kanon

Tänk vilket skadestånd, som kan begäras med en tidnings spridning.



Använd rättssystemmet mot Boljevikerna dom har inte "personal" att besätta alla tjänster där.



Lagen skall användas mot brottslingar

Skit i KO PO JO tandlösa organisationer "målvakter" för att lura Svenne Banan,så han kan sova vidare.



Enda myndigheten som kan dömma ut skadestånd är ju DO men där ingår ju inte etniska svenskar som bekant

Hur djävla genomskinligt kan Boljevikernas mygel bli egentligen, f-n det är ju skrattretande.



Lägg sedan till Expo på toppen i denna schizofrena komatraumatiserande myndighets idioti, skapad av Kannibalöns vänner V S (MP) under 50 år.



SD televison är lika självklart som SD rättsskydd



Googla på Kannibalön Stalin deportation



Gubben och Gumman skriver som vanligt som privatpersoner samt ordförande och viceorförande för Getingens liberala fritänkande revoulutions arme

Utan koppling till Thor-alf Alfsson SD eller Karlshamns revoulutionära fritänkade befrielsearme anonyma Sverigedemokrater med förkortningen aswrgammeldanskgtrpoärjuyrlivetggrt.

2011-04-28 @ 12:39:06
Postat av: S-E Karlsson

Brist på vårdplatser inom sjukvården i hela Sverige , jojomen ska ca 60000 illegala flyktingar ha gratis vård så tär det nog på resurserna !

2011-04-28 @ 13:43:20
Postat av: MatsBern

"Vi gillar olika" men inte på vår bakgård.

Det Stora Svenska Hyckleriet – irländskt resandefolk versus Romer(zigenare).



Till den aktuella saken. Idag rapporterar Dagens Nyheter om att ett 60-tal (!) husbilar och campingvagnar avhysts från Bromma.

60 husbilar innebär lågt räknat 350 resande, vilket i sin tur innebär att mer än en procent av samtliga engelska resande återfinns på tillfälligt besök i denna välmående Stockholmsförort.



Ojdå! En drös zigenare på farstukvisten till Aftonbladets chefsredaktör Jan Helin (som bor i

Bromma)!



http://politisktinkorrekt.info/2011/04/28/det-stora-svenska-hyckleriet-%E2%80%93-irlandskt-resandefolk/#more-83845

2011-04-28 @ 15:33:47
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: MatsBern

Så röstar boråsarna i omvalet - unik mätning för BT:s räkning.

Sverigedemokraterna tredje störst i Borås med 7,2% av rösterna.



http://www.bt.se/nyheter/omvalet/sa-rostar-borasarna-i-omvalet--br-unik-matning-for-bts-rakning%282743707%29.gm

2011-04-28 @ 15:42:30
Postat av: Anonym

Lokal vänsterpartist dömd för SD-förtal.

DÖMD Den kurdiske nationalisten och socialisten Zana Hussan, född 1990, grundare av facebookgruppen SD i riksdagen – Nej tack samt tillika riksdagskandidat och politisk sekreterare för Vänsterpartiet i Järfälla, har dömts för förtal av Sverigedemokraten Patrik Ohlsson, där han utmålas som nazist i ett blogginlägg.



Notera: Den beskurna bilden han använder till header i sin blogg är samma bild överst. Där formar han sin hand som en pistol. Om än en trivial gest kan tyckas – men är han verkligen lämplig som aktiv politiker? Han har dessutom figurerat i demonstrationer tillsammans med våldvänsterns svarta block – AFA.



OBS.Viktigt att komma ihåg!



Det framkommer nu med all tydlighet att det är förtal att peka ut en sverigedemokrat som rasist eller nazist. Kom ihåg detta till nästa gång ni ser eller hör massmedia, politiker eller andra upprepa mantrat. Det ska polisanmälas direkt.



http://politisktinkorrekt.info/2011/04/28/lokal-vansterpartist-domd-for-sd-fortal/#more-83836

2011-04-28 @ 16:42:06
Postat av: S-E Karlsson

Har försökt hitta något om hur många illegala flyktingar det finns i Sverige , ingen tycks veta det och det kanske inte är så underligt , så min siffra på ca 60000 kan vara både rätt och fel !

2011-04-28 @ 17:02:33
Postat av: Tony Ingman

Har någon en förklaring till att det s.k resandefolket eller som jag uttrycker det Zigenare

har råd att åka omkring i husbilar som brukar kosta

uppåt en Miljon?? Är det så lönsamt att tigga på

gator och torg? Kanske skattmyndigheterna kan förklara fenomenet! Jag menar att om jag och alla andra Svenskar hade saknat inkomster, men ändå pyst

omkring i prylar i milionklassen hade nog fan myndigheterna slagit till med upptaxeringar och eventuella åtal som följd. En första åtgärd borde väl vara att dra in all form av bidrag för personer

som inte kan redovisa någon inkomst, men ändå flyter okring i lyxprylar.

2011-04-28 @ 17:12:47
Postat av: Anonym

Sverige brinner fortfarande.



Återigen brinner det i våra förorter, nu senast i det mångkulturellt berikade Bergsjö-området i Göteborg natten till den 28 april då fyra bilar hastigt och lustigt började brinna. Även Frölunda och Hammarkullen har senaste tiden varit hårt drabbade av bilbränder. Med det bättre vädret och då folk allt mer börjar vara ute om kvällar och helger tycks bilbränder återigen bli en populär hobby i våra förorter. På senare tid har mängder av sådana bränder ägt rum runt om i landet, inte bara i Göteborgsområdet.



Så vad kom först, hönan eller ägget? Vad är egentligen roten till det onda – är det arkitekturens fel att områdena idag är gettoiserade och socialt urartade, eller är problemet att invandringen helt tagit överhanden och trängt ut de flesta av den svenska ursprungliga befolkningen?



http://politisktinkorrekt.info/2011/04/28/arkitekturen-roten-till-det-onda/#more-83897

2011-04-28 @ 18:06:26
Postat av: LN

Tony Ingman - Soros sponsrar zigenare/gipsies i alla möjliga och omöjliga sammanhang - kanske finns det en "connection"! Sök och du kommer sannolikt att finna åtskilligt intressant. Bl.a. har Soros bekostat några mycket dyra processor som omintetgjort nationella försök att begränsa zigenares rörelsefrihet i EU. Sarkozy är nog sur på Soros. Soros ligger bakom mycket fanskap! Kanske är också han en grönmöglig islamkramare?

2011-04-28 @ 18:35:16
Postat av: OT

Apropå ANSVARSLÖST BESLUT I KF här kommer mer kalla fakta!



Kanske det finns hopp om framtida Påskmiddagar, ägg och kaffe till våra gamlingar om vi läser det här?



"Udlændingestramning giver gevinst



...Danmark har sparet 5,1 mia. om året på at have indført en udlændingepolitik, der er langt strammere end før 2002...": http://jp.dk/indland/indland_politik/article2413143.ece

2011-04-28 @ 19:27:42
Postat av: Lotta

OT/ I programmet Censuren en thriller på SVT 1 just nu pratar man om porrfilm där en S-politiker ser tittandet på porrfilm som en bidraga de orsak till gruppvåldtäkt, bl a gruppvåldtäkten i Rissne på 90-talet. Intressant att höra att bortförklaringar och floskler användes redan då.

2011-04-28 @ 22:00:39
Postat av: Robin Shadowes

@LN, Pamela Geller har skrivit om Soros kopplingar till "revolutionerna" i Nord-Afrika. Sök lite på Atlas Shrugs så hittar du det nog.

2011-04-29 @ 00:24:33
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0