SOCIALDEMOKRATISKT VALFUSK

I vallagen finns följande paragraf.

Ordning m.m.

3 §
På ett röstmottagningsställe eller i ett utrymme intill detta får det inte förekomma propaganda eller annat som syftar till att påverka eller hindra väljarna i deras val.

När jag idag besökte förröstningslokalen i Byxelkrok för att lägga ut namnvalsedlar fann jag detta.


ICA-butiken i Byxelkrok den 6 september klockan 10:30

Inte nog med att Socialdemokraterna i Borgholm lagt ut sin valpropaganda tillsammans med valsedlarna man hade dessutom draperat hela bordet med rött papper. Man kan tro att det handlar om en julmarknad.
 
Helt sanslöst!

Jag undrar om ansvarig person i ICA-butiken också är aktiv socialdemokrat eller vänsterpartist. Någon annan förklaring går knappast att finna på detta "röda" valfusk.

Jag informerade ansvarig person i butiken om att det enligt vallagen inte är tillåtet att ha valpropaganda men då surnade han till och jag kunde endast uppmana honom att ta bort detta. Vilket inte omedelbart gjordes så därför dokumenterade jag det hela med min kamera.

Anmälan kommer givetvis skickas till valmyndigheten, inklusive bildbevis.

Även till [email protected]

UPPDATERING

Artikel i Barometern.


Kommentarer
Postat av: krister

kul att se hur desperata sossarna är men tyvärr mona den 19 sep är det bye bye för dej tack o lovsd2010

2010-09-06 @ 12:44:56
Postat av: Dille i Momåla

För bidragstagare framstår nog Mona som en lyckofe, en lyckofe som delar ut bidrag och förmåner.I Rosengård, där bidragen haglar som spön i backen är Mona särskilt populär. I stället för att kallad för svennehora blev hon i dag föremål för hyllningar och alla ville krama henne. Rånad blev hon inte heller, utan fick gåvor.För socialdemokraterna har invandringen från tredje världen varit en cynisk partistrategi: Svenskarna som tröttnat på sosseriet ska ersättas med folk från tredje världen.Det är därför som bidragen haglar i Rosengård. Det är därför som en statsfinansierad pöbel förföljer och misshandlar sverigedemokrater.Valfusk och röstköp, hur kan socialdemokraterna ha sjunkit så djupt.

2010-09-06 @ 13:08:08
Postat av: Utlandssvensk

Thoralf,Jag misstänker att Sd valsedlar kommer bytas ut under själva räkningenPå många orter är rösträknarna aktiva inom de etablerade partierna. Dessa kan lätt besluta att man byter ut SD valsedlarna mot en blandning av riksdagspartierna. I EU valet misstänker jag att man bytte en del SD sedlar mot PP.Ett tips kan vara att de som röstar på SD gör ett märke,lite olika för varje individ, med osynligt bläck på valsedeln, inför vittnen (gärna ett TV team från Danmark). Sen efter räkningen kan man gå igenom valsedlarna, återigen inför danska TV kamror.

2010-09-06 @ 13:11:27
Postat av: Allemand

Utlandssvensk,

Då blir den rösten ogiltigförklarad, inte speciellt smart.

2010-09-06 @ 13:29:12
Postat av: Inte-en-till

Thoralf,Jag hoppas bildbeviset inkluderar en bild på valförättaren.

2010-09-06 @ 13:45:28
Postat av: Gubben o Gumman

Dom etablerade partierna är så vana vid fusk och korruption, så man tänker inte på vad man gör i många fall.Det har säkert sett likadant ut i tex Byxelkrok i många år,till slut blir ju lögner och mygel en del av samhället,där vissa ser den ekonomiska möjligheten.Sossar lever alltid på andras pengar då politiskt, och fackligt,Östran lever på presstöd jippiesvenskarna som röstar på sossarna lever på socialbidrag osv statistiskt sett 50%,det är deras affärside, linda in socialismen i

socialdemokratiska arbetarpartiet,som sedan i sin

tur toppstyrs av 08 Boljevikerna via presskåren

Vi kan kalla dom röda pennan,då även TT röda rummet.Antingen förstår man det el så förstår man inte det.Rätt namn vore socialkommunistiska skatteförslavarpartiet,totalt skattertyck ca 57%

Svenne dom skojar med dej sedan 35 år tillbaka.Som tur är har dom till brytpunkten för att komma tillbaka tillmakten el försvinna för gott, valt

en riktigt träskalle till partiledare bara att tacka

och ta emot,det blir gravöl för sossarna den 19 Sep

Det blir för gott,det är absolut steg ett steg två

är minst 4% för SD .Fast vi är nog framme på steg tre att öka kontakten med utlänsk media, samt politiker världen över om

vi skall få en demokratisk förrändring el en katasrof inom 20 år.Sannolikt finns det hundratsentals svenskar som är beredda att köra igång hjärt och lungrädning på

Sverige,lite mera Emil i Lönneberga och lite minde tusen och en natt tack.

2010-09-06 @ 14:01:04
Postat av: Utlandssvensk

Allemand,"Då blir den rösten ogiltigförklarad, inte speciellt smart."Hur menar du? De som räknar rösterna kommer inte att se märkena. Efteråt kollar man alla valsedlar, t.ex med UV ljus. Om man hittar alla med rätt märken är det inget att kommentera. Om några med märken saknas vet man att det har fuskats.Alternativt kan man sätta på en lite microdot som inte syns om man inte vet att den finns där. T.ex i pricken på bokstaven "i" i partinamnet.

2010-09-06 @ 14:12:04
Postat av: Utlandssvensk

Eller ännu enklare kanske är att trycka ett antal valsedlar med något avvikande färg. Inte så att man tänker på det men klart identifierbart i en scanner.Man kan också skriva partinamnet för hand och göra små avvikelser som man sen kan känna igen.Det finns massor av möjligheter. Poängen är att man efter rösträkningen ska kunna kolla att alla röster verkligen är med.2010-09-06 @ 14:20:57
Postat av: Funtaren

Utlandssvensk: Valsedlarna får inte vara manipulerade på något sätt. De får inte heller bära märken som kan göra att de härleds till enskild person.Var snäll och sluta sätta griller i huvudet på folk. Du kan kosta oss röster, kanske t o m mandat.

2010-09-06 @ 14:26:09
Postat av: Utlandssvensk

FuntarenValsedlarna kan väl inte underkännas för att jag skriver bokstaven "E" med någon liten skillnad på längen av strecken?Tyvärr tror jag att risken är stor för fusk under räkningen men om uppfattningen är att mina förslag gör mer skada än nytta ska jag sluta.

2010-09-06 @ 14:38:04
Postat av: AWSvensson

Läsvärt , klara besked rakt på sak.

Postat av: Calle

@ Thoralf

Kan du få iväg en kopia till Danmark oxå. Tycks vara den enda media som tar upp fusket.

2010-09-06 @ 16:26:05
Postat av: Nalle i Växjö

Och i Växjö har vi manifestation för "tillfälligt ensamma barn"

Synd att demonstrationen inte var på Onsdag kväll för då hade dom fått möta Jimmy kl 16,30 på samma plats

Postat av: Anonym

Så var det med den debatten, när kommentarerna motsäger det budskap man vill sälja in så tar man föst bort dessa kommentarer och hjälper inte detta så man helt enkelt bort möjligheten att kommentera. Att folk genomskådat dessa som migrationsverket säger bedrägeribarn förstår inte dessa journalister , om inte borde de fattat när en utannonserad demonstration inte samla mer än ett fåtal mer eller mindre ditkommenderade. Detta apropå Nalle i Växjös inlägg.

2010-09-06 @ 17:10:11
Postat av: Argus

Valfusk, trakasserier, våld och sabotage mot SD, förbud mot annonsering och diskriminering av media och dess journalister inte bara motivera utan kräver även att SD får internationella valobservatörer eller på annat sätt får en opartisk granskning av det svenska valet. Myndigheterna går i etablissemangets ledband och därför blir det inte möjligt till en objektiv granskning.

En helt annan sak, glöm inte kryssa Thoralf på SD:s valsedel till riksdagen!

2010-09-06 @ 17:10:34
Postat av: ace

En stor del av svenska folket förtidsröstar. Jag vet inte om alla känner till att man kan ångra sig och sedan gå till vallokalen valdagen, och då drar man ett streck över ditt namn i röstlängden, den lämnade valsedeln räknas och poströsten räknas bort.

Hur svårt kan det vara för en valförättare att kort före stängningsdags (risken att poströstare dyker upp och ser att namnet redan är streckat, är minimal) stoppar ner ett antal kuvert med "rätt" partifärg och sedan raskt drar ett streck över de namn som poströstat.

Åtminstone i mindre vallokaler tror jag inte att man sitter o vaktar på varandra hela iden, man går på toa, ut och röker mm.

Det är ett ögonblicks verk att stoppa ner en bunt preparerade valkuvert och dra ett streck över poströstares namn och vips är dessa poströster ogiltiga utan att vi någonsin får reda på det hela.

Själv tänker jag rösta direkt i vallokaen den 19.e.

2010-09-06 @ 17:57:04
Postat av: Allemand

ace,Fullständigt möjligt och förmodligen kommer detta att hända. Allt som saboterar för SD är okej det har Barbapappa sagt.Nu har förhoppningsvis även valförsvararen j-å insett att det han trodde var ett demokratiskt land med demokratiska val har spårat ur fullständigt.

2010-09-06 @ 18:04:53
Postat av: Anonym

En kanske dum fråga men får man verkligen ta emot gåvor från allmänheten som riksdagspolitiker? Tänker då på att det kan gå under tagande av muta eller något sådant?

2010-09-06 @ 18:34:15
Postat av: Funtaren

ace/AllemandJag ser tre svagheter med era resonemang. Jag är dock inte tillräckligt kunnig i valreglementet för att kunna vara säker på detaljerna.1) Du måste vara i maskopi med en annan person. Röstlängden hanteras vad jag sett av en valförrättare och röstiläggningen av en annan.2) Måste inte kuvertet med de avgivna rösterna lokaliseras och förstöras också?3) För att kunna göra detta måste du veta att personen röstar SD.Alltså: är du känd SD-representant kanske det möjligen kan vara att föredra att rösta i vallokal, men annars ser jag inte detta hända.

2010-09-06 @ 18:56:21
Postat av: shaffier

I mitt bostadsområde på hisingen i göteborg har hela området enbart fått valsedlar från S o V i postlådorna..jag håller på att sätta ihop en vädjan till Danmark med mina valsedlar från dessa kommunister,för nåt är riktigt skevt med "demokratin" när hela bostadsområden blir tilldelade kommunistvalsedlar av statlig post...man undrar vilka makter som ligger bakom detta,DDR är en blek kopia jämfört med sverige idag.

2010-09-06 @ 18:57:06
Postat av: World Traveller

Till er eventuella sossar eller kommunister (idag samma sak) som laser det haer - klarar ni inte av att gora nanting raett? Kan ni inte lata svenska folket fa ha ett endaste val utan fusk? Och hur kommer det sig att alla medlemmar i er Sturmabteilung AFA har skyddad, hemlig identitet? Alla dessa muslimer som importeras varje ar som valboskap till S, far de roestraett omedelbart? Jag har starka misstankar att sa ar fallet.

2010-09-06 @ 19:01:57
Postat av: Sonic

Då har jag precis varit och lagt 3 röster på SD. I min vallokal fanns SDs valsedlar där dom skulle tillsammans med de andra, så det verkar gå ok till där. Fast det var SD-sedlar utan några kandidater på. Men vad jag förstår ska partiet själva lägga ut såna.

2010-09-06 @ 19:26:31
Postat av: Sonic

Kan nämna att jag la ut SD-sedlar i några bås om någon inte skulle våga ta SDs valsedlar från bordet om någon ser på :-)

2010-09-06 @ 19:29:19
Postat av: Nalle i Växjö

Smålandsposten i Växjö bör nomineras till STORA Humorpriset för 2010.Enligt SMP vill man ha diskussion om artiklarna, och har nytt system för hantering av kommentarer.Varför går man ut och vill ha diskussion, när alla kommentarer helt plötsligt försvinner när inte alla professionella "gråterskor" håller med.

Manifestation för tillfälligt ensamma, är nu rensad på alla kommentarer, på samma sätt som alltid.

Postat av: S-E Karlsson

Hälften av 40 talisterna har i år gått i pension då frågar jag mej var är den fruktansvärda arbetskraftsbristen som skulle bli efter att dessa gått i pension ???

2010-09-06 @ 19:37:25
Postat av: Claes, kalmar

Hej alla glada. Jag och en kompis var idag och röstade på SD i stadshuset, där såg allt bra ut. nu kämpar vi nästan två veckor till sen firar vi.

2010-09-06 @ 19:41:57
Postat av: Måns

PK-iternas desperation tilltar, desperation över SD:s sannolika vågmästarroll. Så har tv4 förkunnat; att SD inte kommer in i riksdagen!

Prognosen är baserad på EN ENDA undersökning, som är gjord i Växjö!

Resultatet blev knappt fyra procent vilket skulle ge mycket mer i ett val.Men PK-iterna är nervösa och vill uppenbarligen försöka lura väljarna att en röst på SD är bortkastad.

2010-09-06 @ 19:43:09
Postat av: Torsten Fransson

Jag är också mycket orolig för att röstsedlar byts ut, speciellt de som nu redan lämnats som förhandsröster på Sverigedemokraterna.Själv har jag ingen tanke på att förhandsrösta, men jag hoppas att många av er som förhandsröstat går till er vallokal den 19 september och säga att ni vill "ändra" er röst och sedan kolla så att det verkligen är den röstsedel ni lagt som ligger i det kuvert ni lämnad! Jag är faktiskt riktigt orolig över att det kan fuskas med dessa förhandsröster!Sen får ni givetvis lägga tre nya röstsedlar på Sverigedemokraterna i tre nya kuvert och jag tror det blir mycket svårare att fuska bort dessa eftersom vi är många som kommer att finnas på plats i många vallokaler över hela Sverige.

2010-09-06 @ 19:44:04
Postat av: kalle

i Örebro hade sossarna och Mona Salin intensiv indoktrinering och skrämselpropaganda på de förtidsröstande somalier som bor i Vivalla.7 kövern bryr sig inte om Sveriges framtid de enda de bryr sig om är att få feta partistöd.

2010-09-06 @ 19:51:44
Postat av: Torsten Fransson

Klockrent och väldokumenterat valfusk i Eskilstuna:http://www.youtube.com/watch?v=DLeZQdMV-Ww

2010-09-06 @ 20:04:00
Postat av: Stefan A

Migrationsdomstolen i Malmö (vart annars) har nu öppnat dammluckorna till Grekland, genom att kringgå regeln om första asylland och låtit fem invandrare som först kom till Grekland och sedan fortsatte "till hela världens Sverige" att stanna, under skäl att deras asylprövning i Grekland inte var rättssäker.Grekerna lär ljubla, nu är det bara att slussa invandrarna vidare till Sverige, så slipper dom problemet och det blir vårt, domstolen vet nog inte vad den gjort.

2010-09-06 @ 20:10:56
Postat av: Skånepåg

@ Torsten FranssonTusan vad hon hittade de dolda Sd valsedlarna snabbt. Man kan ju bara undra?

2010-09-06 @ 20:21:35
Postat av: PK

Det kommer vara mer fusk än någonsin tidigare detta valår, dokumentera och rapportera så mycket ni kan!Utländsk media bör även få ta del av någon slags sammanfattning av allt fusk efter valet.

2010-09-06 @ 21:19:12
Postat av: TB

Ska inte valsedlarna rangordnas efter partinamn i alfabetisk ordning?

2010-09-06 @ 21:49:30
Postat av: Kurtan

Beträffande valfuskfilmen i Eskilstuna.Hur kunde hon hitta Sverigedemokraternas saknade valsedlar direkt ? Först bakom sozzarnas valsedlar, och sedan bakom några andra på stället bredvid. Pang direkt !?Hur kunde hon hitta dem direkt med 100 procents säkerhet. Denna fråga borde "filmaren" ha ställt. Hoppas att han har rapporterat och skickat in denna film till SD....Etablisemanget har ju skapat ett klimat där det är helt OK att göra på detta vis. Med andra ord godkänna VALFUSK !!! samt attentat mot SD's valkampanj via AFA och annat avskum,,,,Skamligt är bara förnamnet !MVH

2010-09-06 @ 22:12:51
Postat av: Skånepåg

På Kenth Ekeroths blogg hittade jag bifogade länk om hur sjukt det politiska tillståndet är i Sverige. Och av namnet framgår, att det är skrivet av en som verkligen vet.Länken är en automatöversättning till svenska av det danska originalet, men hoppas att det ändå framgår för alla vad han vill ha sagt.

Postat av: Skånepåg

Tillägg:Observera kommentarerna i ovanstående danska artikel. Huga, hade aldrig haft en chans i en svensk blaska!Använd Google translate om det behövs!

2010-09-06 @ 22:24:26
URL: http://www.google.se/language_tools
Postat av: j-å

Den ena spekulationen värre än den andra.Förtidsrösterna anländer en eller ett par gånger till vallokalen under valdagen.

Vid tillfället när förtidsrösterna avprickas i röstlängden och läggs i urnan finns det minst tre röstmottagare närvarande. Sker det efter 20.00 finns det minst sex närvarande.Har en känd Sverigedemokrat förtidsröstat måste man vara helt överens för att kunna fuska bort dennes röstning genom att byta ut kuverten innan de läggs i urnan.De Sverigedemokrater som är kända och är oroliga, skall naturligtvis rösta i vallokalen på valdagen.

Som väljare övervakar du ju själv när dina kuvert läggs i urnan.Som jag ser det är rösträkningen den enda möjligheten att byta ut rössedlar. Men då får ju vem som helst närvara och kontrollera.

2010-09-06 @ 23:03:32
Postat av: Robin Shadowes

Jag hoppas att det går så här. Måna Muslim vinner och bildar ny regering. På valnatten kommer hon sitta och skrocka åt Sverigedemokraternas 3,9%. Hon kommer håna dem och säga att nu har svenska folket sagt sitt, att vi vill inte ha rasister på våra gator och sådana som gör skillnad på folk i vår fina demokratiska riksdag. Men bara det att dagarna efteråt kommer det rapporteras om ett monumentalt valfusk. Inte i svensk fulmedia förstås men i utländsk, främst nordisk men även i engelsk, tysk, amerikansk o s v. Medan Måna Muslim håller på att sätta ihop den nya regeringen börjar det äntligen ställas krav på omval, denna gång med utländska observatörer. Måna Muslim och Ohlyckan blir tvungna att bita i det sura äpplet och utlösa nyval.

Det kommer ej längre gå att lägga locket på när det hela blir så pass uppmärksammat internationellt. Även många hjärntvättade traditionsröstare kommer nu äntligen inse att det inte är Erlanders eller Per Albins parti längre utan att dom tvärtom har ljugit i flera decennier. Svenne Banan blir nu så förbannad att man proteströstar på SD i omvalet. Då kommer SD få minst 30% och äntligen åker Ohlyckan ut i kylan för gott. Har inte dom andra små partierna trillat ur i det vanliga valet, tack vare fusket, så lär dom göra det nu. Efter nyvalet kommer det finnas tre större partier, M, S och SD. Fp och Mp kommer klamra sig kvar strax över 4%-gränsen. Allt skitsnack om att man inte kommer samarbeta med SD kommer då vara bortglömt.

Ja, jag kommer rösta nu med men jag hoppas faktiskt mer på nyval eftersom dom enda som har en chans att tjäna på det faktiskt är just SD.

2010-09-06 @ 23:07:15
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Magnus S

Varför inte ha som i Danmark. En valsedel med alla partier (skitpartier som rakryggade) och så en ruta att kryssa i? Då slapp man allt jävla förfusk med lappar som inte sätts ut eller lämnas ut eller byter plats eller blandas ihop. Varför denna soppa? Som om det medvetet skall serveras ett smaskigt smörgåsbord med fuskfrossa. Jävligt märkligt..

2010-09-06 @ 23:11:01
Postat av: j-å

@ SonicHoppas att du skämtade, i annat fall har DU begått ett valfusk. Ett oförargligt, men dock ett valfusk.En av röstmottagarnas uppgifter är nämligen att hålla båsen/skärmarna rena från röstsedlar m.m.

Ingen ska råka ut för att av misstag lagt i fel sedel.

2010-09-06 @ 23:15:29
Postat av: Nalle i Växjö

I Malmö behövs inget röstkort, det räcker att någon intygar vem man är.För att det skall gå rätt till övervakar Demokrati observatörer.Är det här rätt ??????

Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

För helsike, inget klotter på valsedlarna!

När vallokalerna stängs, kan man närvara vid rösträkningen. Kom ihåg att varje deltagare prickas av i röstlängden. Även de som förtidsröstat. Om någon

av dessa röstat i röstlokalen, är det denna och inte förtidsröstningen som gäller.

Men som sagt, INGET KLOTTER PÅ VALSEDELN, OAVSETT HUR LITET KLOTTRET ÄR!

Jag bor i en socialist kommun! Naturligtvis närvarar jag i denna vallokal vid stängningsdags!

2010-09-07 @ 01:00:42
Postat av: Anonym

2010-09-07 @ 04:03:28
Postat av: Anonym

Fortfarande inga SD-röstsedlar via posten i Oxhagen på Arrheniusgatan.

2010-09-07 @ 06:05:21
Postat av: Tony Ingman

Ingen skall känna sig förvånad över att sossarna

fuskar , hela deras existens bygger ju på hyckleri.

2010-09-07 @ 08:45:48
Postat av: Thoralf A

AnonymKontakta Posten och fråga vad detta kan bero. Kontakta dessutom andra boende i området och kolla om de fått valsedlar?Om det är många som blivit utan kan det tänkas vara brevbäraren som "fuskat". I så fall hör du av dig till mig på 070-6520773 så gör vi en anmälan.

2010-09-07 @ 10:25:16
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: vmm

Thoralf: bilden med valsedlarna och (S)-reklamen bredvid är ju helt... makalös! Årets bild, eller nått. Ett scoop.

2010-09-07 @ 18:58:40
Postat av: S-E Karlsson

Gick i kväll vid 17 tiden in på Misteln i Högsby där förtidsröstningen finns , inga gula SD med namn fanns kollade runt lite och sa därefter till dem som skötte om röstningen att jag inte hittade SD:s valsedlar för kommunvalet eftersom det just då var lungt i vallokalen så kom båda två och kollade det visade sej att "våra" valsedlar hade gömts bakom ett par av SPI:S valsedlar . Valsedlar utan namn fanns för SD så det var OK ! Det gäller tydligen att kolla flera gånger per dag och det borde även gälla dem som sköter om röstningen ! Har sagt till mina partikamrater att dom också måste göra kontroller titt som tätt .

2010-09-07 @ 19:30:12
Postat av: S-E Karlsson

Har idag anmält ovanstående inlägg till Sverigedemokraternas hemsida så det finns dokumenterat hos dom .

2010-09-08 @ 23:05:47
Postat av: Il Padre

Jag förtidsröstade idag och det kändes underbart att stoppa ner Sverigedemokraterna i alla tre valkuvert!Några valsedlar som skall ha skickats ut den 2/9 fick jag dock aldrig hem och det har jag anmält till SD liksom att min kommun hade hänvisning för att få fler valsedlar till ett nummer som "inte är i bruk eller telefonen är avstängd" som den automatiska rösten uppgav... Detta anmälde jag också.2010-09-09 @ 20:18:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0