NATIONALSÅNGEN ÄR RASISTISKVarje gång jag ser valaffischen med Kristdemokraternas toppnamn i Kalmar, Monica Bengtsson tänker jag på hennes inlägg i en flyktingdebatt i Kalmar kommunfullmäktige 2007, där hon uttryckte att hon inte tyckte om att sjunga nationalsången. Vilket hon senare utvecklade i en debattartikel i Barometern.

Framlidne journalisten Kurt Lundgren skrev följande briljanta text på sin blogg ”Östra Ölands Fria Horisont” med anledning av denna debattartikel. När jag läser hans text så inser jag hur mycket jag saknar hans texter. Tänk om Kurt varit med och kommenterat årets valrörelse! Jag är säker på att han hade älskat detta.

Här kommer hans text om Monica Bengtsson från ett blogginlägg 23 juni 2007.

”Hästarna ute ur hagen

Jag får ett mejl till bloggen: Du måste läsa en debattartikel i Barometern torsdagen den 21 juni. Där skriver Kristdemokraternas ordförande i Kalmar, Monica Bengtsson, en debattartikel; efter att ha läst den undrar jag om denna kvinna har alla hästarna inne i hagen.

Det undrar jag med; Monica tycker uppenbarligen att inte bara att flaggan utan också nationalsången är rasistisk; är detta en allmän politisk linje hos KD?

- Vi står inför att fira nationaldagen (den 21 juni?) Flera nya medborgare kommer då att hälsas välkomna till vår kommun. Det är glädjande. Nationalsången kommer att sjungas utöver vårt land, den kommer säkerligen att höras även i Kalmar.

- Själv har jag sedan länge haft svårt att sjunga strofen Jag vill leva, jag vill dö i Norden och jag har varit tyst då denna rad sjungs ända tills jag kom på att jag kunde sjunga Jag vill leva, jag vill dö på jorden.

Så löste Monica sitt djupa dilemma; det är ju genialt, var får denna dam allting ifrån, vilken uppfinningsrikedom ger inte dagens politiker exempel på i alla lägen; allmogen står som förstummad.

Nu fortsätter hon ett tag till emellertid. Det hände sig så nämligen att i den lokala tidningen råkade kristdemokraternas gruppledare i kommunfullmäktige, B-O Roos, präst, som sitter bredvid Sverigedemokraternas representanter i samma fullmäktige, hamna på en bild tillsammans med bänkgrannen Sverigedemokraten.

Monica noterar detta med fasa:

- Att på detta sätt försöka förknippa två partier är förkastligt, som ordförande för Kristdemokraterna betackar jag mig ... för hopklumpning.

Till Monica skulle jag som medmänniska jag vilja rikta frågan: I den himmel där Monica förstås kommer att inta hedersplatsen vid sidan av Gud och Jesus och ärkeängeln Gabriel, finns det plats för en liten Sverigedemokrat där eller är de alla förvisade till ett hetare ställe?

Och, Monica, var tror du jag kommer att hamna efter det här?

Nu tror ni förstås att jag driver med er och att jag av elakhet framställer KD:s ordförande i min lilla stad som en total virrpanna - men, sanningen skall göra er fria - artikeln står på sidan 19 och upptar en halv sida i tidningen.”

Tack Kurt och hoppas du har det bra i din himmel och att du med din ”von oben syn" fortfarande häcklar etablissemanget.

Våra valaffischer är på gång!BJÖRN SÖDER OCH KENT EKEROTH gästar Kalmar på tisdag klockan 13:30 på Larmtorget. 


Kommentarer
Postat av: Ibbe

Bengtsson i Kalmar står som representant för KD för en ny sorts värdekonservatism där man ska devalvera så mycket som möjligt av det svenska kulturarvet. Vilken tur att KD troligtvis mer eller mindre raderas ut i kommunvalet i Kalmar. Partiet tycks där

apropå nationalsången sjunga på sista versen.

2010-09-05 @ 18:28:44
Postat av: Fundersam

KAN INTE VARA NÅGOT PROBLEMDet är klart att vill man inte vara svensk skall man naturligtvis slippa sjunga "Du gamla du fria. . ."Men jag VILL vara svensk (än så länge), och då sjunger jag nationalsången alla gånger den är aktuell.Vill man inte vara svensk, borde man givetvis inte ansöka om svenskt medborgarskap. Och inte få det.2010-09-05 @ 18:48:59
Postat av: Lasse

Vid fotbollslandskampen mot Ungern här om kvällen var det inga svenska spelare med exotiska namn som sjöng med i nationalsången.Åtminstone lagkaptenen borde väl göra det ??2010-09-05 @ 18:53:45
Postat av: OT

Året 1985 såg jag denna Socialdemokraternas valfilm "Varför ska vi bry oss om varandra?" och på den tiden trodde jag faktiskt Socialdemokraterna menade att svaret på den frågan var att vi skulle bry oss mer om varandra. Men nu år 2010 med facit i handen förstår jag vad de menade! För de har ju varit med och styrt landet till den punkt att man inte kan särkilja om det är en valfilm för sossarna eller en bild ur verkligheten för våra åldringar...Se: http://www.youtube.com/watch?v=Uza0ElZhTBQ"NAR FAN BLIR GAMMAL BLIR HAN KEYNESIANTrettio ar har gatt sedan en grupp svenska politiker och nationalekonomer iscensatte en intellektuell statskupp i Sverige. Den statskuppen kom att bli avstampet for ett nationalekonomiskt harjningstag som idag har lamnat efter sig ett folkhem i spillror, en nation av trashankar utan vare sig historia eller framtid och en social instabilitet som nar som helst kan storta landet ner i ekonomiskt och politiskt kaos...Konsekvenserna for svenskarna blev nast intill ooverskadliga men kan enkelt sammanfattas i 20 procents effektiv arbetsloshet, 40 procents lagre levnadsstandard - i narmare 20 ars tid, en sjukvardssektor som i praktken befinner sig i fritt fall, en skola som ar sa urvattnad att 2-3 bankrader i varje klassrum ar domda till en bildningslos framtid." Se: http://www.hayekinstitutetsverige.com/2009/01/nar-fan-blir-gammal-blir-han-keynesian.htmlSe också http://sv.wikipedia.org/wiki/Grassman

2010-09-05 @ 19:16:00
Postat av: Stora Småland

H.G strömer spyr galla över SD på sin blogg !Klicka H.G Strömer .

2010-09-05 @ 19:16:42
Postat av: Lotta

@Lasse

Den nuvarande lagkaptenen har aldrig sjungit med i den svenska nationalsången. I början ville han inte ens spela för det svenska landslaget utan tog kontakt med sitt hemland för att få spela i deras landslag. De ville inte ha honom med så för att få spela tvingades han då bita i det sura äpplet och börja spela för Sverige. Behöver jag säga att min aktning för denne individ sitter under mina skosulor.

2010-09-05 @ 19:42:08
Postat av: vmm

"Jag vill leva, jag vill dö på jorden"Ingen som erkänner universella rättigheter till liv, alltså...Jag är en sådan här rymdnörd. Gillar rymden och sådana frågor. Jag gillar SD och röstar SD men jag tycker det är viktigt med rymdfrågan. Faktiskt. Vi har en rymdmyndighet och ett rymdprogram där vi stöttar ESA (vilket bland annat lett till att vi skickat upp Fuglesang två gånger inom det amerikanska rymdprogrammet).Sverige ska ha en rymdmyndighet och stötta internationella rymdprogram men jag vill också att Sverige ska ha en rymdambition. Varför inte sätta som mål att Sverige ska ha en helt svensk rymdexpedition på månen inom 30 år? Avsätt 1 miljard varje år för projektet och jag lovar att det kommer att leda till forskningsplatser och arbetstillfällen.Teknologiska "spinnoffs" (alltså sådana saker som forskare och tekniker kommer fram till när dom håller på att utveckla en månexpedition kan leda till saker som vi här och nu har nytta av. Eller kan sälja.) kan säljas eller allmänt leda till teknologisk utveckling.Jag vill ha en svensk rymdambition och ett svenskt rymdprogram.

Postat av: Allemand

Lotta,

Jag tyckte det var synd när hans hemland nekade honom att spela där. Då hade vi sluppit alla dessa skriverier om hans gudomlighet, när han i själva verket enligt mig är en ganska medioker fotbollsspelare.Satsa i stället på hungriga spelare som vill satsa för sitt land och hoppa över de som bara vill vara fjäskobjekt. Ta Daniel Majstorovic, vars pappa är invandrad jugoslav från 60-tals vågen som ett praktexempel, en av de bästa försvarsspelare vi har som ratades av Lagerbäck i år innan han släpptes in.2010-09-05 @ 20:13:36
Postat av: J B Doe

Ack ja! Vad ska man säga? Det är ju helt meningslöst att brista ut i sång och meddela omvärlden att man vill leva resp dö på jorden. Vad finns det för alternativ?

2010-09-05 @ 20:34:44
Postat av: Lotta

@Allemand

Håller fullständigt med dig i allt du skriver. Med tanke på det så retar det mig när man i massmedia slår fast att vi ”rasister” minsann tycker Zlatan är svensk eftersom han är så bra. Jag tror att Zlatan känner sig lika svensk som jag tycker att han är. Det visar han om inte annat under nationalsången.

2010-09-05 @ 20:53:44
Postat av: AWSvensson

När ordet valboskap fick ett ansikte.

Betydligt bättre än kärringkacklet på SVT.

Postat av: Robin Shadowes

Jag är inte så insatt i fotboll och visste därför först inte vem det var som var lagkapten men ju längre jag läste så bekräftades alla mina misstankar om det var Zatan som åsyftades. Denne importerade rövlyftare har visat gång på gång på gång att han verkligen inte har vare sig lojalitet eller kärlek till Sverige. Kan tyvärr inte räkna just honom som landsförrädare dåjag inte räknar honom som svensk och aldrig kommer göra det heller. Han borde flytta hem till sitt eget musse-land nu när det inte krigas där längre. Fast hans fotbolls-karriär gjort honom till mångmiljonär så vill mycket ha mer och alla våra bidrag är väl därför viktiga för honom så att han kan suga ut detta hatade land så mycket som möjligt innan han flyttar hem till Balkan igen.

2010-09-05 @ 22:43:12
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Christopher Dywik

Åter igen käre Toralf så tycker jag att det är tämligen trist att du åter igen väljer att rycka det som Monica sa ur sitt sammanhang. Du vet lika väl som jag att Monica sa detta i samband med att hon försvarade barnens rätt att sjunga nationalsången på skolavslutningen och förklarade att hon INTE tyckte att det var något rasistiskt med nationalsången.Sen är det så att Monica inte är född i Sverige utan har bott på annat håll, i ett land som hon också skulle kunna tänka sig att bo i. Därav att hon inte sjunger den delen av nationalsången.Med vänliga hälsningarChristopher Dywik

Riksdags och kommunfullmäktigekandidat(KD)som med stolthet klämmer i alla verserna av Du gamla du fria.

2010-09-06 @ 00:20:23
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: Rättvis

Nu förfasar sig till och med ryssarna över det antidemokratiska förtrycket av oliktänkande i Sverigehttp://www.youtube.com/watch?v=469o4GJ_wn8

2010-09-06 @ 00:42:14
Postat av: Mattias

Vilken häxa.. får rysningar när jag ser den affischen.

2010-09-06 @ 00:43:24
Postat av: Gubben o Gumman

Det gick ju inte så bra att komma och vara juggekaxig i Barcelona det blev adios Amigo.

Spanjorena accepterar inte några kaxiga kroknäsor

från Balkan inte.När det gäller nationalsången och KD så är det

lika självdestruktivt politiskt sett att pinka på

svenska nationalsången, som att skjuta heroin i armvecket,det slutar med att man avecklar sej själv.

I båda fallen krävs proffisonell hjälp för att

"Roger" mortis ej skall infinna sej.En av årets "valskrällar" kan förrutom SD:s 17% blir

att KD ramlar ur riksdagen, men so what i det läget.Lokalt : I byn har tydligen sheriffen sytt in en kemikaliehandlare i "två kilo i veckan klassen"

Ca 10 år på kåken väntar "äggbert de la hoja"

Oikofoberna på Barometern samt presstödsnarkomanerna

på Östran sover sött,efter den stora insattsen med

"Mackan" och "SmedbyAlex i huvudrollerna , och deras gedigna peace and love arbete.Dom två valstugorna i Norrliden måste vara idiotrekord i Sverige, eller lider upphovsmanen av stammning el schizofreni?

2010-09-06 @ 00:49:22
Postat av: Humanist

Jag kan inte annat än skratta åt detta. Kan man bli mer skitnödigt politiskt korrekt än denna Monica Bengtsson? Det är sådana som hon som gör att politikerföraktet blivit allt mer utbrett i Sverige - folkvalda som ägnar tid och kraft åt att uppröras över icke-frågor eller perifera banaliteter som ingen vanlig människa fäster uppmärksamhet vid, men samtidigt undviker att ta tag i verkliga samhällsproblem.

2010-09-06 @ 01:13:43
Postat av: Anonym

Pompöse Persson kan man i alla fall skratta åt:http://www.youtube.com/watch?v=bQsIXMszP_whttp://www.youtube.com/watch?v=bQsIXMszP_w

2010-09-06 @ 01:44:06
Postat av: Lasse

vmm:

Det är klart att vi skall ha svenska satsningar på rymden! Vi har ju redan en rymdminister faktiskt!

Maud Olofsson.En månexpedition är otroligt kostsam. Jag tycker vi kunde starta mer blygsamt: Skicka ut Maud Olofsson i rymden. I rymden kan ingen höra henne ljuga!

2010-09-06 @ 02:41:09
Postat av: Nalle i Växjö

Idrotten som förenar folketRamadan Cup

Postat av: Fredrik

Ja att man hatar nåt som står för sitt egna land är och kan inte bli mer främmande?Hörde Lars Ohly igår! Snacka om att inte alla hästar är hemma. Har med saker i partiprorammet som han ej kan svara på eller förklara för dom är inte tänkta att genomdriva denna mandatperiod?Går till val på skrönor och önsketänkande men vänsterflummets media låter honom hållas på äkta PK maner! Sorgligt dåligt!

2010-09-06 @ 06:56:52
Postat av: Tomas

Behövde nog inte skriva att jag inte behövde sriva något..

Postat av: Gubben o Gumman

OT En kvinnlig sportreporter på TV4 :Vad vore en morgon utan Zlatans leende?

Så går det när munnen pratar innan huvudet hänger

med,fast samtidigt säger det allt om företagskulturen på TV4.Efter intevjun Jimmy Åkesson placerade man ord i manipulationens tecken, som främlingsfientligt parti ,samt luftslott ang Anders "Sorgs" kommentar om SD:s budget.Lite fis-krypskytte,ang nettoinvandringen han dom båda kvinliga urfrågarna med också.

TV4 har ganska många genusmanipulerade enucker anställda på den manliga sidan "ladyboys"50% av alla som kommer hit för att välfärdsnatta

kommer aldrig ut o jobbar med ca 50000 jippiesvenskar i nettoinvandring, så importerar vi 25000 socialfall per år just nu .

Uppriktigt so what TV4 ?Strax efter kommer en nyhet om skottlossning i Skåne

Polisen använder ord som klaner familjer.Igår sålde TV4:s Göran Rosenberg in att Södertälje

är Sveriges mest globala stad och ledande i landet

om 20 år,läs gärna Politiskt Inkorrekta nyheters artikel om Södertälje så förstår du vilken jubelidiot Anders Lago är,kriminaliteten nämner han

snabbt i förbiseende under intervjun.

Hela stan har kloakvarning.Måtte denna man få skaka galler innan han blir jordgubbe.Sedan kan man ju fråga om globalt är samma sak

som Iran Irak Syrien Finland,"mellanöstern globalt"?

Således bor tusentals raketforskare i Södertälje.Snart kanske hela staden flyger till månen fast

på lite annat sätt än genom forskning.2010-09-06 @ 07:36:51
URL: http://:
Postat av: Gubben o Gumman

Hälften av alla tillfrågade svarade att man inte

tror att eleverna får tillräckliga kunskaper i skolan,en normal följdfråga i ett mediafriskt land

blir : Varför tror du det är så?Tänk om dessa väljare kunde koppla ihop detta sosseflumskolan,samt en gedigen Mena import sedan

1980-talet,vilken valkväll det skulle bli för SD.Pk oikofoberna pratar om obehöriga lärare friskolor

bara en massa blahaj förbi den verkliga orsaken till att svensk skola snart är totalt förstörd.

Dessutom eldar ju idioterna upp skolorna med.Ni glömmer väl inte bort PK läraren som sa i tv

att Ahmeds skolpropblem kan tex bero på fel glasögon

Det är värstingen hittils i hyckleri modell gummirygg,när man bränner ned skolor är det ingen fel på glasögonen bara hjärnan,en ide som en verklig

flykting aldrig skulle tänka.Rösta för guds skull SD så vi får slut på denna dårskap.

2010-09-06 @ 08:13:36
Postat av: Gubben o Gumman

"Zlatan är lagets dirigent han skapar ljuv musik"

Detta sitter en nippertippa och säger.Ops: Det finns andra som gör bra saker i landet

(säger en annan inbjuden till studion)

Va replikerar kärringen Anders utan att tänka sej för( detta är atta svära i kyrkan i Anders värld)

Vilken skitkanal TV4 är."Chefsdirigent" är Zlatans nya titel,man börjar bli

lite trött på detta tjat i oikofonkanalen TV4.

2010-09-06 @ 08:21:49
Postat av: Gubben o Gumman

"Zlatan är gud, Anders Hamren hans lärjunge"

2010-09-06 @ 08:23:09
Postat av: Thoralf A

Christopher DywikFör det första är hela texten i citat från Kurt Lundgrend blogg, även rubriken kommer från rexten.Att jag påminner väljarna om detta klavertramp av kristdemokraternas gruppledare i Kalmar Monica Bengtsson kan du väl knappast klandra mig för då hon till och med upprepade det i en debattartikel i Barometern.

2010-09-06 @ 08:24:52
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: S-E Karlsson

Helt regelvidrigt att 18 åringar ska kunna väljas in i kommunfullmäktige , oftas bor dessa hemma hos pappa och mamma och vet inget om verkligheten i livet att sedan sitta och tala om för oss som har arbetat i 60 år hur vi ska leva är ju helt galet !

Ingen skulle få bli politiker som inte har minst 10-15 års arbetslivserfarenhet då först kan man uttala sej om hur livet är .

2010-09-06 @ 08:25:24
Postat av: Skånepåg

Från Sd kuriren 2010-09-06"Lyckade aktiviteter på marknader i sydsverigeI fredags var det dags för den sista av sommarens stora marknader i Halland, nämligen Våxtorp marknad. Marknaden anordnas två gånger varje år, en i början av Juni och en i början av September. Och precis som i Juni fanns Sverigedemokraterna på plats även denna gång. Från morgon till kväll arbetade partiets aktivister flitigt med att dela ut flygblad, tidningar, pennor och godis till förbipasserande marknadsbesökare. Många stannade också för att prata en stund och få svar på frågor om partiets politik. Allt som allt får dagens ses som mycket lyckad.

Sverigedemokraterna har också deltagit på Adelövs marknad som är Smålands största marknad vilket lockade över 40 000 besökare i år.I samband med marknaden så arrangerar Tranås-posten en lokal opinionsundersökning av marknadsbesökarna. Siffrorna är inte helt statistiskt säkerhetsställda men ger en fingervisning om att SD är på gång. För både tidningen Tranås-posten och de andra partierna blev resultatet en chock. Sverigedemokraterna fick 25,6 procent av rösterna vilket Moderaterna lyckades slå med 0,8 procenteneheter!Riksdagskandidaten Per-Arne Wahlberg från Tranås var givetvis mycket nöjd med resultatet men han medger för SDK att han hade det på känn:

"Vi har arbetat på bra här uppe i Höglandet och har kandidater klara i samtliga kommuner och med alla de aktiviteter som genomförts ser vi på det här som ett första kvitto på allt slit. På kort tid delade vi ut drygt 6000 SDK och valbroschyrer, avslutar Wahlberg."P.S. Beträffande Christopher Dywiks trovärdighet kontra Kurt Lundgrens, är det ingen tvekan om vad som gäller. Politiskt korrekta och undanglidande dåliga ursäkter, står sig slätt mot fakta presenterad av en synnerligen respekterad och trovärdig journalist!

Postat av: Gubben o Gumman

SE-Karsson : Det är just däför det är suveränt

att Miljöpartiet skall välja "Fritte Fridolin"

till nytt språkrör,större politiskt blysänke är

nog svårt att producera,nu fattas bara "Ursula"

så är man nere på "Lazlo"nivå".Då kan inte kommunisterna på tidningredaktionerna

rädda el matcha fram MP längre hur gärna dom än

vill det sketbra Karlsson.

2010-09-06 @ 08:35:39
Postat av: Stefan A

En sansad debatt faktisk med Åkesson i tv4 på morron, inga våldsamma utfall och angrepp från programledarna, kanske för tidigt på dagen, åtminstonde den manliga programledaren brukar inte vara sen att komma med sitt "främlingfientlig"..

2010-09-06 @ 08:46:55
Postat av: Gubben o Gumman

Skånepåg : Vi gör det enkelt människan är summan

av sina erfarenheter el hur Christoffer?Försvara virriga oiokofober med rötterna i jippieland är no good.Fast som fadder till en "flykting ligger du långt

fram Christoffer i utvecklingen,vi får hoppas att man kan placera ut samtliga "flyktingar efter medlemsregistren hos dom sju systrarna i riksdagen

så fort det bara går.Enligt FN benämning på flykting så är det bara en bråkdel av dom som kommit till Sverige som är flyktingar,så risken är stor att du guidar en välfärdsnattare som kommer att leva på Kalmar kommuns skattebetares pengar i 50 år.

Risken är ungefär 95% att någon skojar på dej

Christoffer.Pensionärena fick visst skita i byxan på Oxhagshemmet pga av personalbrist?Vi får se vad väljarna säger om detta och annat

den 19 Septmber.

2010-09-06 @ 08:59:32
Postat av: Måns

Lång intervju med Åkesson i TV4

http://www.tv4.se/1.1796606/2010/09/06/sd_s_jimmie_akesson_fragas_ut_i_nyhetsmorgon

2010-09-06 @ 10:08:52
Postat av: Rättvis

Det är valtider, och PK-iterna jobbar på högvarv med att förringa brottsligheten.“Svenskarna inte så rädda som SD tror“, lyder rubriken för en artikel i DN.

Nej, det är “BARA” runt femton procent som är rädda att gå ut. Det är “BARA” var fjärde svensk som utsatts för brott. Och det är “Bara” 11,5 procent som utsatts för brott mot enskild person: Hot, misshandel, sexualbrott, trakasserier, personrån och bedrägerierAllt enligt BRÅ:s statistik. Man undrar bara hur PK-iternas människosyn är funtad? Och tänker dom inte? Ja, jag menar att motsvarande siffror för t ex förorter i närheten av Rosengård och Tensta nog är helt annorlunda.

2010-09-06 @ 10:52:21
Postat av: j-å

@ Thoralf och SkånepågVad Cristopher menar är att Lundgrens text, som du Thoralf citerat, är ryckt ur ett större sammanhang. En mycket använd metod för att vinkla till det så det passar syftet.Är ett billigt ursäkt att efteråt påstå att någon annan skrivit det. Man bär väl ändå ansvaret för att texten förts vidare.Det är vanligt förekommande bland kommentarerna på bloggen att man hänvisar till vad andra skrivit, samtidigt som man kommer med en uppmaningen typ "läs dessa kloka ord" eller "detta är sanningen".För att göra denna bedömning bör man väl själv vara klokare, eller veta vad som är sanningen, så varför då hänvisa till någon annans text.Följde Lundgrens bloggande under flera år för han var en "hejare" på att få till "roliga" inlägg.

Men det var både "si och så" med sanningshalten många gånger. Nu menar jag fakta som man lätt kunde kontrollera. Så "respekterad och trovärdig" är något relativt.2010-09-06 @ 10:55:30
Postat av: Skånepåg

@ j-å"Nu menar jag fakta som man lätt kunde kontrollera."Har du själv några konkreta fakta på detta påstående?

2010-09-06 @ 11:12:30
Postat av: j-å

@ SkånepågJapp. Men jag har ingen lust att ge mej in i en långrandig textväxling för det blir bara ordbajs och misstolkningar.

2010-09-06 @ 11:23:54
Postat av: Nalle i Växjö

Inte alltid bra med olika kulturer i samma land.Sveriges Radio rapporterar, omen i Sverige är det en helt annan sak förstås

Postat av: Nalle i Växjö

Påminnelse om SD Valturne se tidtabell så ses vi när den kommer till oss.

Postat av: AWSvensson

Är en stor vän av sanningen. Men för försvararna av det mångkulturella är sanningen underordnad budskapet.

Tänk om alla påståenden från detta försvar kunde verifieras vad skulle då återstå , ingenting.

2010-09-06 @ 12:21:00
Postat av: AWSvensson

Tänk om alla påståenden från detta försvar skulle verifieras vad skulle då återstå , ingenting.Rättelse

2010-09-06 @ 12:22:39
Postat av: Kalle

OFF TOPIC

På sajetn "Politisk inkorrekt" finns en mycket detaljerad och inträngande artikel om maffian och brottsligheten i det invandrartäta Södertälje. Är utvecklingen i Södertälje hur det kommer att bli i det framtida sverige???Länk till artikeln i Politiskt inkorrekt.

Postat av: Thoralf A

j-åTill skillnad från dig satt jag i kommunfullmäktige och lyssnade på Monica Bengtsson när hon i ett debattinlägg berättade att hon inte kunde sjunga orginaltexten av nationalsången. Jag vet dessutom i vilket sammanhang detta sades, i en debatt om ökad flyktingmottagning.Att jag citerade Kurt Lundgren beror på att han uttryckte det på ett alldeles utmärkt sätt.

2010-09-06 @ 12:41:29
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Inge Sandén

Tack för länken Måns.

Har nu lyssnat på Jimmie,när han får tala utan att bli avbruten,visar han sin storhet.

Allt var sant,det vi dagligen hör på arbetsplatser och sammankomster med släkt och vänner.

Eftersom vänsterkrafterna har all makt i media,förstår man varför de är så rädda att låta Jimmie Åkersson framträda.

Om nu j-å och Christoffer skulle ha rätt i att Sverigedemokraterna är så hemska och har fel i sitt tänkande och att de problem som SD angriper finns inte,ja då skulle det ju vara den lättaste sak i världen att visa det genom att debattera med Jimmie av de sju-systrarnas partiledare.

Jag börjar mer och mer förstå var skon klämmer.

Jimmie säger sanningen,som vi vanliga medborgare känner att precis så är det som Jimmie framställer sakerna.

Skulle man släppa fram Jimmie Åkersson att delta i TV,s slutdebatt,skulle SD få minst 20% i valet.

SD,s huvudfiende är den vänsterintellektuella eliten i all sorts media och övriga som känner sina maktpossitioner hotade.

Svenska folket, som måste med knuten näve i fickan,vänta till den 19 sept att säga,vi folket har avslöjat er som lögnare,likt DDR och Sovjet försökte,men när folket fått nog av lögner går det inte att tysta dem med ännu mera lögner.

Det är en plikt för alla sverigevänliga medborgare att rösta på SD den 19sept.

2010-09-06 @ 12:48:07
Postat av: Skånepåg

@ j-å"det blir bara ordbajs och misstolkningar."Tala för dig själv och blanda inte in mig i sådant trams!

2010-09-06 @ 12:57:28
Postat av: Gubben o Gumman

OT: Peter Akinder eldar på dom röda skarorna idag

Tydligen har man redan kastat in handuken och börjat skälla på varandra se Östran Opinion.Tänk att det skall vara så svårt att förstå att det

aldrig mera blir en socialistisk regering i detta landet mera,det roliga var slut 2006.2010 kommer SD in 2014 närmar vi oss våra grannländer,detta är inte möjligt att stoppa

Svenska folket har fått nog frågan är bara hur många

detta valetDet enda som är intressant är om SD får 10% el 15%

Så att Reinfeldt kastar in handuken ihop med Mona.

Ingen av dessa kan vara kvar efter sina uttalande

Skall Sverige utvecklas och tillfriskna finns ingen

plats för dessa oikofober i Rosenbad så är det bara.Många DDR karriärer kommer att gå i backen dom 10

närmsta åren,det finns som AW Svensson skriver inget

försvar bara en massa floskler hit och dit.

Det blir en straffspark för SD att knäppa den ena efter den andra,detta är bara en tidsfråga .Hur i glödheta h-lvete skall någon kunna stå och försvara att 50% av våra vinstlotter aldrig kommer ut i arbete?Sverige behöver arbetskraft javisst men är lösningen

då att ta hit analfabeter?Bara där kostar det ju skjortan i soc bidrag.

Det hela bygger bara på en kedja lögner som journalister undanhåller,den dagen detta rämnar

blir det inte roligt för dom sista oiokofoberna.Skall bli ett rent nöje att se dom som skall försvara att man kan komma till Sverige och få

ålderspension,vad tog solidariteten vägen till

det svenska socialförsäkringssystemet vägen?Vad händer när det avslöjas att hundratusentals PUT

är felaktiga,dessa människor vill inte flytta på

sej,då kan det bli mycket explosivt,det handlar

om många,hur våra jippiesvenskar löser konflikter

kan vi ju läsa om i tidningen varje dag ,med vapen.För eller senare kommer man ju fram till att stora

skaror skall avisas enligt regelverket.För eller senare måste ju Malmö o Södertälje

Städas upp från allt kriminellt drägg,vad händer

då,polisen har inga resurser att klara det dom

är bortskjutna på två röda sekunder.Sverige är mycket mera illa ute än Danmark och Norge

Folket är grundlurade,vad som händer när man kommer på det är att man möts av militär som fått mandat

att skjuta på civila modell Ådalen ,det håller man

på med at grundlagsändra för fullt.Svensk militär skall få skjuta på dom egna medborgarna då förstår den normalbegåvade att

problemen inte handlar om ordningsfrågor i skolan el burka i första hand,utan något helt annat.Du som är ung bör tänka dej för två gånger innan

du lägger din röst i September,hur du har det på

bostads o arbetsmarknad och i grundskolan vet du ju redan så att säga,Gubben o Gumman hoppas du väljer rätt beslut för din och dina barns framtid,i annat

fall flytta från landet ,för får detta fortsätta

kan det aldrig bli en fredlig lösning i slutändan.Vi kanske har en chans att få en fredlig lösning det avgörs faktiskt den 19 Sep 2010.2010-09-06 @ 13:18:42
Postat av: Stefan K

Apropå de svenska fotbollsspelare som inte sjunger nationalsången före match, är detta inte unikt för Sverige.

Såg ni fotbolls-vm i somras kunde ni se samma "fenomen" i samtliga europeiska landslag med invandrade spelare från icke-nordiska länder i laget.

Det visar väl bara att dessa spelare inte känner sig hemma i det land som tagit emot och gett dom ett fortsatt bra liv.

Frankrikes nya förbundskapten Laurent Blanc har infört ett tvång att spelarna SKA sjunga med i nationalsången för att visa sin sympati och tillhörighet med det land de representerar.Såg ni friidrotts-vm i somras, kunde ni se glädjen i guldmedaljörernas ansikten när landets fana hissades och nationalsången sjöngs. Flertalet sjöng med i sitt lands hymn.

Monica Bengtsson kanske vill förklara om idrottarna från Kenya, Jamaica, Indien m.fl. har en rasistisk grundsyn p.g.a. detta.

2010-09-06 @ 17:29:59
Postat av: j-å

Ok SkånepågDu ska få ett konkret exempel.

Ett av värsta slaget.Kurt Lundgren skrev i sin blogg om larmtyfonerna.

Han blev så skrämd, när det gick ett provlarm, att han höll på att hoppa ur byxorna. Hans egna ord.Vilket fick honom att föreslå skrotning av dessa, enär det ändå inte fanns något krigshot mot Sverige. Provlarmen och underhållet av systemet var alltså meningslöst bara för att det inte fanns någon hotbild.Man kan ju bara spekulera om hur många läsare av hans blogg som höll med honom om detta. Läsare som liksom Lundgren var helt ovetande om syftet med detta "brölande skrot".Ett rent livsfarligt ställningstagande, enär syftet med tyfonerna i fredstid är att varna allmänheten i en katastrofsituation, t.ex. gasutsläpp eller strålningsfara.Man kan alltså medvetet eller omedvetet vilseleda andra människor.

I ovan nämnda fall kan det gå så illa att någon av Kurt Lundgrens läsare ignorerar ett tyfonlarm och promenerar, cyklar eller kör rakt in i ett gasmoln.Samtliga mina påståenden går att kontrollera.

2010-09-06 @ 17:49:43
Postat av: Skånepåg

Gode Gud vilket fantastiskt exempel på hur "dålig" journalist han var.Hur många vet i dag hur man skall reagera då "skrotet börjar att bröla". Det finns massor av radio- och TV-kanaler som mer än väl fyller denna funktion och där man dessutom får reda på vad det är frågan om och vad man skall göra.Tack så mycket, det räcker mer än väl med detta exempel för att förstå vad du är ute efter!

2010-09-06 @ 18:27:44
Postat av: Ibbe

En av Kurt L:s kännetecken var att han alltid noga kollade källan till uppgifter. Många gånger publicerades också källan fastän den var omfattande in extenso. Det blev en hel del omtumlande upplevelser under den tid han bloggade. Men som sagt uppgifterna var väl dokumenterade. Om KD-damen i Kalmar sagt ngn sak oöverlagt så får hon väl leva med det. Sägs det däremot flera gånger så är det väl alldeles klart att man måste få ställa frågor.

2010-09-06 @ 19:25:17
Postat av: j-å

@ SkånepågNu kom den. Misstolkningen.Var har jag skrivit att han var en dålig journalist?

Det var du som bad om ett konkret exempel och du fick ett. Att du sedan inte förmår hantera det, utan att dra ytterligare fel slutsatser, är förståss upp till dej.

2010-09-06 @ 20:19:05
Postat av: SkånepågVajert Stickan, precis det svaret som jag förväntat mig!Jag bad om ett konkret exempel och du drog till med något som Kur L har fullständigt rätt i och som jag förklarade varför. Vem är det som inte fattar vad?Fortsätt du med din pajkastning, men det blir utan min medverkan!

2010-09-06 @ 20:30:31
Postat av: Tony Ingman

Skånepåg: Det är inte lönt att diskutera med sign.

J-Å, för så fort han har överbevisats om en sak,

så kör han med svaret att hans påståenden misstolkats.

2010-09-06 @ 22:05:30
Postat av: Skånepåg

@ Tony IngmanDet var därför jag skrev som jag gjorde: "Vajert Stickan, precis det svaret som jag förväntat mig!"På bifogade länk finns ärliga minnesord över Kurt från seriösa personer och som talar sitt tydliga språk. Därför gör varje försök till smutskastning av en av Sveriges ärligaste journalister mig heligt f-b!

2010-09-06 @ 22:42:01
URL: http://kurtlundgren.webblogg.se/
Postat av: Anonym

@ Tony IngmanInte nog med att mina svar misstolkas. Det är medveten misstolkning. Tror inte Skånepåg ens orkade gå tillbaka i tiden och kolla vad som skrevs i Lundgrens blogg ang. tyfonerna.Trots ett konkret exempel. Ett exempel han själv bad om, vidhåller han sin förutfattade mening och samtidigt påstår att radio och Tv kan ersätta tyfonerna. Folk måste väl bli varnade först innan de över huvud taget reagerar.

För ingen bär väl en radio eller Tv med sej på gatan.

2010-09-07 @ 00:20:08
Postat av: Skånepåg

@ Tony IngmanMin avslutande kommentar och sorry att du också blir "påhoppad".Med j-å:s predestinerade sätt att tänka och att inte riskera att hamna på ”farlig mark” utanför sina egna ramar och kompetens, understryker han än en gång med en usel kommentar sina egna brister och projicerar detta i stället på de som inte delar dessa.Att beskylla andra för att inte orka, är ett solklart försök att komma ifrån vad det hela handlar om. Och den här gången var det inte endast att svaren misstolkas, utan det var t.o.m. en "medveten misstolkning". Det tar sig sa ”mordbrännaren”!För att avslutningsvis travestera ett av Kurts favorituttryck, så kan man börja undra om en viss person verkligen har "alla hästarna i hagen"!

2010-09-07 @ 09:19:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0