FRÅN 26 TILL 73 MANDAT I SMÅLAND

Först idag känner jag att jag börjat komma tillbaka till mitt normala jag. Det har varit alldeles för mycket de senaste dagarna, stundtals har det bara ”snurrat runt” däruppe. Imorgon har vi kommunfullmäktige och jag har aldrig varit så dåligt förberedd tidigare men jag hoppas att jag är förlåten.

Har idag tittat runt lite på Valmyndigheten och kommunvalen i Småland. Det finns bara ett ord för detta! Helt fantastiskt! Vi har gått från 26 mandat totalt till hela 73 mandat i Smålands kommuner (valnattsresultat). Vi saknas nu endast i en enda kommun, Mullsjö. En ökning med hela 180 procent räknat på antal mandat. Nog finns det hopp inför framtiden trots all smutskastning i media.

Jönköpings län har gjort ett helt fantastiskt arbete. De 7 mandaten från 2006 har blivit hela 33 mandat. Grattis till alla Sverigedemokrater i Jönköpings län som arbetat hårt för detta.

I Kalmar län ser det ut som att vi går från 11 mandat till 22 mandat. Vi har även också tagit mandat i samtliga 12 kommuner.

För min egen del är ändå Kalmar en liten besvikelse! Trots att vi ökar med nästan 60 procents röster erhåller vi inga nya mandat. Valsystemets svagheter visar sig även här då vi Sverigedemokrater har fått 1872 röster i kommunvalet och får därmed 2 mandat. Ställer man detta i jämförelse med Vänsterpartiet som fått 1852 röster men erhåller 3 mandat så framgår det med all tydlighet hur illa systemet kan slå. Detta beror på att Kalmar är delat i två valkretsar. Samma förhållande gäller även för SD i Växjö. Vi ligger snubblande nära nya mandat i båda valkretsarna i Kalmar. Det innebär i och för sig att med bara en liten ökning i nästa val 2014 så får vi minst fyra mandat i kommunen. Det kommer bli den minsta målsättningen inför valet 2014.


Kommentarer
Postat av: Jimmy

Förstår att det är massa nytt och kanske en hel del stress nu. Bara att försöka ta det piano, en sak åt gången, glädjas åt framgången och inte ta åt sig alltför mycket över vad slaskpressen o de övriga blaskorna skriver. Bäst är nog att i möjligaste mån försöka undvika läsa de riktiga lågvattenmärkena. Bortkastad tid.Jag ramlade faktiskt på en debattartikel på just AB som väl sätter ord på mina känslor bättre än jag själv skulle kunna, men den har postats här på bloggen tidigare, säkerligen. http://mobil.aftonbladet.se/debatt/article7834728.ab;jsessionid=9907E595D37D1BF234A1FD88E05049FF.mobil-www3

2010-09-26 @ 11:48:38
Postat av: LP

Grattis grattis!Synd det där med valkretsuppdelningen. Jag är inte insatt i hur det fungerar i detalj och exakt varför det blir så. Har någon tid att utveckla?

2010-09-26 @ 12:55:05
Postat av: kalle1

grattis till riksdagsuppdraget, det måste kännas fantastiskt att få möjlighet att bli fotfolkets röst i riksdagen.

helt otroligt att för första gången får fotfolket komma in i maktens korridorer direkt, utan att kandidaterna skall under flera år fjäska och indoktrineras i en partipolitisk karriärtrappa.Hoppas att SD folket behåller sina ideal även efter några år i politikens administrativa miljö. det måste vara lätt att bli påverkad.hoppas SD politiker nu kämpar för att medelsvensson äter får det lättare att leva i Sverige.#billigare kollektivtrafik, och banta den onödigt stora administrativa staben i varje länstrafikkontor behöver vd verkligen fallskärmsavtal på flera miljoner?

# socialförsäkringen

#fackförbund måste bli partipoltiskt obundna, helt orimligt att de som stödjer SD riskerar bli utkastade ur sina fackförbund och bli avskedade.

#höj garantipensionen ingen skall bli bestraffad för de uppfostrade sina barn på 60-70 talet och var hemmafru. nu får de 80 åriga damerna betala skatt på sina ofattbara 6700 kr/månaden.

#straffavgiften 300 kr/månaden på medlemskap i fackförbund skall bort.

#förhöjda straffavgiften på bilförsäkring behövs den?

#stöd till Svenska industrinsom ännu har tillverkning i SVERIGE! frankrike stödjer sin industri med 260 miljarder, kinas stat lånar ut 20 miljarder till att köpa volvo. men alliansen dödar helst sin egna industri,vaför vill de sabba sitt egna land, obegripligt!

#borde inte Håkan Lanz få advokathjälp av staten. hans patent är ju värda miljarders miljarder. om han då betalade skatt i Sverige skulle dessa ge enorma inkomster. större än bill gates och kamprad och andra tillsammans.

HEJA THORALF fotfolket komm in i maktens korridorer.

hoppas SD kuriren kan utvecklas så alla får hem den på posten och få läsa om en sann bild av partiet.

Nu har media med hjälp av statliga pressstöd indoktrinerad Sveriges befolkning som nu tror att SD är värsta sortens avskum.

2010-09-26 @ 14:16:44
Postat av: Zalgonenko

Arbeta för att förändra valsystemet!

Inför ett system med EN valsedel där ALLA registrerade partier finns med! Med ett kryss väljer man det parti man vill ha helt enkelt.

Då slipper man trycka upp 600.000.000 miljöförstörande, trädslukande, fuskinbjudande och energislukande valsedlar.

2010-09-26 @ 14:37:15
Postat av: Rättvis

Läste någon stans att Kalmar län har en stor andel åldringar i befolkningen. Dessa är mycket partitrogna och byter ogärna parti.

Det är därför som SD har så liten andel bland de äldre. Detta trots att pensionärerna många gånger är de mest kritiska mot den orättfärdiga invandringspolitiken.Men förr eller senare så kommer även pensionärerna att rösta på SD. Det tar bara lite längre tid att övertyga dem. Personligen tror jag dock at fyra år ska räcka mer än väl.

2010-09-26 @ 15:48:17
Postat av: Anonym

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article7849991.ab

2010-09-26 @ 20:54:49
Postat av: MartinA

Valsystemets orättvisa är ett nödvändigt ont. Som politiker vet inte du om du främst representerar den falang i partiet som nominerat dig eller om du representerar medborgarna i ditt valdistrikt. I ett ännu orättvisare valsystem, som det i england eller usa eller australien (au har en intressant utjämningsprincip) så är det kristallklart vem du representerar, där skall du företräda medborgarna i din region eftersom de har enmansvalkretsar. Finns ingen mening med att gnälla över orättvisor i valsystemet, denna gång missgynnades SD, nästa gång gynnas SD.

Om vi fick ett toatalt rättvist valsystem så skulle du inte kunna företräda en viss region, en viss specifik grupp medborgare. Politiken skulle bli rent teknokratisk. En riktigt skrämmande tanke tycker jag. Vi människor är oss själva närmast och vår egen region närmast, det bör avspeglas i valsystemet.

2010-09-28 @ 22:24:27
Postat av: kalle008

Valsystemet: jag tror man kan vara rätt nöjd med den nivå av rättvisa vi har idag; inte mycket att bråka om, i längden.Värre är tekniken med flera valsedlar, som inbjuder till fusk. OCH framför allt att man inte kan stryka en eller flera kandidater.Det senare är betänkligt, eftersom man ju väljer PERSONER, som inte alls är fast knutna till partiet, bara föreslagna AV partiet. De kan hoppa av när de vill, och gå till annat parti.Ska det vara så ska jag också kunna plocka bort personer med brottslig bakgrund eller annan egenskap jag inte gillar. Jag ska kunna lämna kvar PÅLITLIGA personer.Axen (riksdagsman för östergötland) har om jag inte minns fel jobbat för sådan strykningsrätt.

2010-09-30 @ 22:45:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0