BENGT INGEMARSSON OCH SWEPRESS EN KATASTROF FÖR YTTRANDEFRIHETEN I MEDIAVis av erfarenheterna från valrörelsen 2006 där vi Sverigedemokrater utestängdes från insändarsidor i tidningar och dessutom frystes ut i de flesta sammanhang under valrörelsen startade jag en ”insändartävling” mellan Kalmar läns tidningar. Jag har redovisat resultatet vid några tillfällen.

Här kommer senaste status på denna ”tävling” som på ett mycket dramatiskt sätt visar hur dessa tidningar stänger dörren för Sverigedemokraternas kandidater under valrörelsen.Av tabellen framgår det att de lokala tidningarna mer eller mindre stängt dörren för oss Sverigedemokrater från och med början av augusti, då valrörelsen på allvar drar igång.
Det enda ljuset i mörkret är nog trots allt den socialdemokratiska Östran.

Barometern är en bedrövlig historia möjligen beror detta på vår kritik och negativa inställning till deras planer på ett mediehus på Kvarnholmen.

Kalmar läns värsting är utan tvekan Vimmerby Tidning
. Chefredaktören Alf Wesik deklarerade redan i förra valet att han inte tänkte publicera några insändare från Sverigedemokraterna. Detta löfte har han hållit sedan dess. Personligen förstår jag inte hur en chefredaktör tillåts agera på ett så odemokratiskt sätt av sin chef och ägare. Det tyder på ett ruttet och odemokratiskt ledarskap!

Vem äger då Vimmerby Tidning? Jo, det gör Swepress med ”tidningskungen” Bengt Ingemarsson i spetsen. Eller snarare som ensam envåldshärskare!Nu är det även så att Swepress har tagit över Ölandsbladet och Kalmar Läns Tidning. Och där har vi svaret på varför dessa tidningar stoppat alla insändare från Sverigedemokraterna. Jag har under veckan talat med ansvariga på Ölandsbladet och KLT men ingen vill kännas vid någon särbehandling av SD. Min tabell talar dock ett entydigt språk. Dessutom yttrade en säljare på Ölandsbladet följande när en representant för SD villa köpa annonsplats på Tidningen igår.

”Att tidningens ägare har givit order om annonsförbud för Sverigedemokraterna.”

Om tidningens ägare Bengt Ingemarsson gett order om annonsförbud är väl sannolikheten väldigt stor att det även innefattat ett förbud om publicering av insändare från Sverigedemokraterna och dessutom stopp för alla pressmeddelande och artiklar som kan gynna SD under valrörelsen. Detta gäller med stor sannlikhet även alla andra tidningar som Swepress äger.

Bengt Ingemarssons marionett på Ölandsbladet är tydligen Lars-Göran Fält som är ansvarig utgivare för Ölandsbladet. Som en ren tillfällighet är en Niklas Fält ansvarig utgivare för Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning. Finns det möjligen ett släktskap eller är det till och med sonen? Nya marionetter skall skolas inte för att lyda Bengt Ingemarsson.

Det hjälper inte hur mycket ansvariga personer på dess tidningar hävdar ett det inte finns något förbud mot SD, verkligheten talar ett helt annat språk.

Nu har Ölandsbladet och Kalmar Läns Tidning fram till den 19 september på sig att bevisa att det inte finns något förbud från ägaren Bengt Ingemarsson. Jag hoppas att de tar chansen!

När det gäller Vimmerby Tidning och Alf Wesik är hoppet ute för länge sedan och jag kan bara råda tidnings läsare att protestera mot den yttrandefrihetsbegränsning som Bengt Ingemarsson driver med Alf Wesik som ”duktig” marionett. Ett sätt kan vara att säga upp prenumerationen av tidningen.

Till på köpet får Swepress minst 6,7 miljoner kronor i presstöd av våra skattemedel för att upprätthålla detta åsiktsförtryck och begränsning av yttrandefrihet. Skandal är ett milt uttryck!!

UPPDATERING!

Idag har Ölandsbladet 3 sidor med insändare från alla riksdagspartier, plus Ölanspartiet. Men självklart ingen från Sverigedemokraterna trots att man fick in ny insändare så sent som för bara några dagar sedan. Ett uppenbart "bevis" för ägarnas agenda på Ölandsbladet.


Kommentarer
Postat av: kalle

är inte detta åsiktsdiktatur förbjudet enlig lag. då skall inte heller dessa tidningar få våra skattepengar i form av statligt pressstöd!

det är många många miljoner dessa ruttna personer tar ut

2010-09-08 @ 22:47:42
Postat av: Essendon

Förbannade skittidningar och dess ägare som inte har fattat vad demokrati innebär!

Hög tid att säga upp prenumerationen och bojkotta dyngan.

När sedan presstödet och annonsintäkterna är borta, kan dom sitta där och undra vad som hände!

Djävla tomtar!

2010-09-08 @ 23:09:12
Postat av: Nalle i Växjö

Min lokala tidning Smålandsposten ingår tydligen inte direkt i gruppen men hör till gruppen av tidningar med hård censur, speciellt på invandrarkritiska inlägg som effektivt sorteras bort.Smålandsposten har nyligen infört ett kommentarsystem som heter Disqus.Är det någon som vet mera om detta system, är det för att lättare hålla reda på dom som gör inläggen och registrera oss för eventuella vidare åtgärder

2010-09-08 @ 23:34:10
Postat av: kalle

Discus används väl även på www.politisktinkorrekt.infothoralf eller nån annan som fått flygbladen, hoppas nån får tid att scanna in flygbladen och lägga upp boxnet konto så alla kan dela ut

2010-09-09 @ 00:22:10
Postat av: Essendon

# Nalle i Växjö

PI (Politiskt inkorrekt) använder Disqus och det verkar fungera rätt bra. Man kan själv

korrigera sitt inlägg i efterhand och man kan till och med ta bort sina egna inlägg.

Alla kan se inläggen man skrivit. Registreringar av inlägg kan göras i alla bloggar.Nu börjar bloggarna bli så stora att dessa är ikapp gammelmedia och går om, vilket gör att det är bättre att skiva sina inlägg på bloggarna.Gammelmedia är snart färdiga med sin egna grav och vi kan flina och titta på

när dom nyttiga idioterna gräver, ljuger och mörkar, samtidigt som dom tror att dom gör nytta!

2010-09-09 @ 00:25:09
Postat av: Robin Shadowes

Vet inte hur det ligger till med Disqus faktiskt men både Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad gick över till det för några månader sedan. Eftersom PI, som jag f ömisstänker drivs av Expo, också gick över till Disqus för över ett halvår sedan, så anar jag ugglor i mossen. Förmodligen är det lättare att hålla reda på folk. Vad avstängningar beträffar så hade dom ju den möjligheten redan innan. Men om mina misstankar visar sig stämma så vet dom redan vilka vi är. Antagligen väntar man bara på grundlagsändringen då dom förmodligen inte har några befogenheter att ingripa mot oss - än.

2010-09-09 @ 00:44:38
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: j-å

@EssendonTyvärr är vi nog inte där ännu.

I mitt kvarter finns 19 villor och 35 vuxna personer.

6 villor av dessa 19 är anslutna till bredband och nätet, vilket gav 14 vuxna som har tillgång till en dator.I mitt eget kvarter är jag 100% säker, men i nästa kan jag ha missat någon. Dock verkar utfallet ännu sämre där.Så ännu har inte dagstidningarna på långt när spelat ut sin roll.

2010-09-09 @ 01:04:13
Postat av: Ronny

Svensk s.k.media måste ju känna sig utanför internationell press. Bl.a Danmark, Norge, och nu Tyskland vågar premiera press och åsiktsfrihet, till skillnad från den mediala bananrepubliken Sverige . Saxat från PI: I går kväll hedrades Kurt Westergaard och fick ta emot den tyska pressens Mediepris, M100, vid en ceremoni i Sanssouci-slottet i Potsdam, där Angela Merkel levererade huvudtalet. Mediepriset tilldelas den 75-årige Westergaard för hans ”obändiga engagemang för press- och åsiktsfrihet och för hans mod i försvaret av dessa demokratiska värderingar trots hot om död och våld”. Läs mer »

2010-09-09 @ 01:12:36
Postat av: Essendon

# Robin Shadowes

Vet inte om jag tolkat dig rätt, men jag läser det som att du misstänker att PI drivs av Expo?

Är det rätt tolkat av mig?

2010-09-09 @ 01:27:22
Postat av: Nalle i Växjö

Jag har sett diskussioner om PI (Politskt Inkorrekt)på www.flashback.org men är osäker på kopplingar till Expo, men det är enkelt att slänga ut en länk.Men att aktiva bloggare är övervakade och registrerade är ingen tvekan, men eftersom kvällstidningarna är med i samma rävspel sker inge grävande journalistik. Är misstänksam på det nya kommentarsystemet Disqus, vem har kontrollen över det, kanske bara ett smart sätt att katalogisera oss

2010-09-09 @ 06:30:18
Postat av: Thoralf A

Nu är det för mycket konspirationsteorier!Visst är det illa med yttrandefriheten i media men överdriv inte!

2010-09-09 @ 07:06:17
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Lisa

Demokratur heter detta med ett fint ord.

D E M O K R A T U R alltså!

2010-09-09 @ 07:22:47
Postat av: Nalle i Växjö

Sverigedemokraternas valturne i VäxjöVar och lyssnade på Valturnen i går kväll, som stördes en stund av ett fyllo och några "lekande" barnungar.En personlig kommentar. Vi som känner budskapet känner väl igen vad dom diskuterade i soffan, men jag tycker att det var lite för mycket Islam snack.För en grupp med SD eller SDU hade det varit rätt, men för den som första gången hör SD på ett möte kan missuppfatta budskapet, även om jag i princip håller med.Det gäller att vara lika smarta som övriga partier och samla röster.2010-09-09 @ 07:28:45
Postat av: Stefan A

Ölandsbladet lyfter 2 239 000 kr i presstöd i år,+ 110 000 kr i dist.stöd, Kalmar läns tidning samma 2 239 000 kr + 11 000 kr i dist.stöd. Glöm inte att nu kan man ställa frågor till pratmaskinen Wetterstrand på svt;s h-sida, ställer inte journalisterna de svåra frågorna till pratmaskinen, får vi göra det, vem vet kanske någon fråga, mot förmodan, kan slinka igenom...

2010-09-09 @ 08:21:23
Postat av: Skånepåg

Hur illa ställt det är med pressfriheten i Sverige, framgår av följande.Från den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine Zeitung.Kurt Westergaard, som tecknade en av de omtalade ”muhammedteckningarna”, mottog i går ”Potsdamer Medienpreis” för sin kamp för yttrandefriheten av den tyska förbundskanslern Angela Merkel.”Das Geheimnis der Freiheit ist der Mut” (Geheimnes= hemlighet, Freiheit= frihet och Mut= mod) sade Angela merkel då hon överlämnade priset. Som framgår av artikeln rasar muslimska företrädare i Tyskland över utdelningen av detta pris.Oerhört modigt gjort av Angela Merkel och förhoppningsvis ger hon en och en annan PK-vurmare i Sverige en tankeställare.

Postat av: Skånepåg

P.S. till min förra kommentar.Missa inte videon som inledningsvis bl.a. visar det 24-timmars polisskydd, som Westergaard måste ha p.g.a. den "toleranta religionen" islam!

Postat av: AWSvensson

Smålandsposten gick som sagt över till Disqus, det tog tre timmar sedan hade man infört moderering (censur) . Så var det med den öppenheten. Inte kunde man släppa loss folks synpunkter , det vore värre än att sälja sprit på ICA. Åsiktskonsumtionen skulle öka i negativ riktning. Att Politisk inkorrekt skulle ha kopplingar till Expo, kom igen lite seriöst få det väl ändå vara.

Det minsta man kan begära av en som smutskastar är att vederbörande stiger fram med ett namn. På den här bloggen finns utrymme för alla åsikter , ingen tvingas läsa , är det några som inte behagar så framgår det tydligt vem som gjort inlägget. Detta sagt pga anonymt påhopp, som svar till vederbörande höj nivån.

2010-09-09 @ 10:13:11
Postat av: Skånepåg

Thoralf i valchatt på Barometern i dag. Har kollat, nej inte 1:e april!Valchatt: Thoralf Alfsson, SD

Ny dag, ny valchatt. På torsdagen är det Sverigedemokraternas Thoralf Alfssons tur att svara på läsarnas frågor på Barometern.se. Chatten pågår klockan 11-12.Man kan starkt misstänka att vissa personer på tidningen i förväg fått "order" att tänka ut knipsluga frågor och delta i chatten "som vanliga väljare" så att den får den utformning som Barometern önskar. Detta är definitivt inget konspirationstänkande, utan en konsekvens av hur tidningen hitintills behandlat Sd under denna valrörelse.Både jag och tösen håller tummarna!

2010-09-09 @ 10:17:00
URL: http://www.barometern.se/chatt/
Postat av: Skånepåg

Enligt SVT är Sd tredje största parti på nätet!

Postat av: Robin Shadowes

Essendon, ja men jag kan inte bevisa det men dom uppträder väldigt skumt. Bara en sådan sak att dom blockerade Cavatus tidigare i somras. Visserligen tog dom bort den igen men bara efter en folkstorm. Cavatus har gjort mer än nån annan att dra dit nytt folk. Orsaken var nåt så trivialt att han inte nöjde sig med att posta länkar i sin egen flik på sidan. Innan dess hade dom varit ute efter Nuder för precis samma sak. Dom är tydligen inte intresserade av att sidan skall vara interaktiv. Själv blev jag avstängd bara för det triviala uttrycket MENA-pack. Och dom har mage att kalla sig politiskt INkorrekta? LOL

2010-09-09 @ 10:48:41
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Måns

PK-iterna är helt desperata över den popularitet som SD åtnjuter. Det är därför som pressen gör allt för att lura läsarna. I denna skammens mobilisering drar även präster och rektorer sitt strå till stacken. Allt för att dra demokratin i smutsen och lura och förnedra väljarna.Rektorn för Överums skola hetsar mot demokratin genom att förbjuda SD:s valsedlar vid skolvalet.Rektorn använder sig av samma argument som de kommunistiska mördarna Lenin, Stalin och Trotskij nämligen att folket ska skyddas från demokratin, skyddas därför att folket är alldeles för okunniga.Så här säger :

Men se framför dig att vi har 40 partier med valsedlar från alla möjliga partier. Vad hjälper det till. Det är svårt ändå för eleverna att skilja på riksdagspartierna.Men det blir värre ändå:

”Våra elever och andra med för den delen vet ju inte ens vad statsministern heter. Vi vill inte försvåra för eleverna. Därför har vi bara riksdagspartierna med, säger denne antidemokrat.http://www.vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5526499

2010-09-09 @ 10:55:45
Postat av: Kalle

OFF TOPICSOSSARNA VALFUSKAR.

Som vanligt anklagas sossarna för valfusk. Det är som en gammal gramofonskiva som hakat upp sig. Samma odemokratiska beteende i val efter val. Denna gång är det i det invandrartäta området Flemingsberg i Huddinge kommun.Länk till EXPRESSENS artikel:

Postat av: Rättvis

Kalle@

Det är inte bara valfusk. SSU samarbetar nu med båda EXPO, AFA och ANC. Det framgår av deras hackade hemsida som varit tillgänglig på nätet.

SSU:s antidemokratiska beteende kanske bottnar i desperation över att ingen gillar dess politik. I västmanland hade SSU inte mer än ett tiotal medlemmar. Detta i en gammal bruksregion med en historiskt stor uppslutning till socialdemokratin.

Med hänsyn till det ringa medlemstalet så är det möjligt att SSU blivit en täckorganisation till AFA.Och PK törs inte säga halvsju i sina tidningar och kanaler.

http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1262

2010-09-09 @ 11:35:16
Postat av: WMB

Gå gärna in och titta på det här valresultatet nu!http://www.valresultatet.se/Så ska det se ut! Efter att drygt 4000 har röstat ligger (SD) etta, (M) tvåa och (S) trea. Alldeles säkert kommer det att se ut så här också för SD. Inte i år, men 2014 eller senast 2018.Om SD bara kommer in i riksdagen i år, så går det inte att dölja och ljuga om sanningen längre för svenskarna och för alla de laglydiga invandrare som jobbar och sliter och är minst lika trötta på nuvarande läge som svenskarna är.

2010-09-09 @ 11:35:45
Postat av: Cavatus

Instämmer i Shadowes replik ovan, att något är lurt på PI, men jag tänker inte fördjupa mig i någon uppsplittrande debatt som bara gynnar motståndarlägret. Personligen ser jag PI som en förlösande faktor inom nyhetsjournalistiken, och när locket lättar alltmer, kan det komma ännu bättre och mer kvalitativa "inkorrekta" nyhetsforum. PI är embryot till en demokratisering av nyhetsförmedlingen, och deras värde får inte underskattas, även om det givetvis finns smolk i glädjebägaren där, som på de flesta andra ställen.Nu finns f ö ett nytt flygblad uppladdat, som en aktivist bidragit med. Det handlar om religionsfriheten och hur den utnyttjas för att driva fram politiska budskap. Ett vasst flygblad som riktar udden mot de politiskt korrekta. Missa inte det.Jag har fått indikationer på att Julia Caesars bok på 500 sidor är nära förestående. Ett ekonomiskt bidrag tror jag skulle uppskattas, då det är oerhört dyrt att finansiera utgivningen, eftersom inget svenskt förlag ger ut samhällskritiska böcker av den här kalibern. Mejla mig privat om intresse finns att bistå henne.

2010-09-09 @ 12:34:57
URL: http://aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: Dille i Momåla

PK:s bojkott av SD lär inte överleva valnatten. Då kommer alla floskler att begravas och ett skede av samarbetspolitik att inträda.Ja, titta på landskrona där alla floskler har begravts och fp har ett nära samarbete med sd.Kommunalrådet Niklas Karlsson (S) beskriver samarbetet mellan fp och Sd så här:

”- Det är väl i ett fall av 20 som de inte är överens. Man kan fundera över var den socialliberala traditionen i Folkpartiet tog vägen”Men Niklas Karlsson vet säkert bättre, nämligen att även (s) kommer krypande när SD kommit in i riksdagen.Detta är även världspressen full på det klara med och dess representanter befinner sig ju nu i Landskrona.Varför? Jo, Landskronas modell av samarbete med SD anses komma att bli normgivande för den nya politiska kartan i Sverige. Det är denna demokratisering som världspressen vill rapportera.Spotta och svälj, herrar och damer landsförrädare!

Postat av: Ronny

GRATTIS SD !! Idag fick jag SD Kuriren (Kronoberg)i postlådan,och måste beundra Er för en fantastiskt väl och gedigen utgåva. Saklig och korrekt. Både frugan, dotter, svärson läste den ingående, och kommer att lägga sina röster på SD, (jag med givetvis:). Och Ni SD:are i kommunerna vill jag bara önska ,LYCKA TILL !

2010-09-09 @ 12:55:33
Postat av: Skånepåg

Sjuksköterska utesluts ur Vårdförbundet eftersom hon är medlem och kandiderar för Sd.Detta är en handling värdig en diktatur!

Postat av: Skånepåg

Någon/några har försökt att bränna ner Sd:s valstuga i Uppsala under natten.

2010-09-09 @ 13:30:53
URL: http://twitter.com/SofieAxe
Postat av: sd-2010

Kan ingen vettig journalist starta en rikstäckande demokratisk tidning som förmedlar ocencurerade nyheter och låter folk få framföra sina åsikter utan att klåfingriga redaktörer filtrerar.

Finansieras ordnas genom att stoppa 10 st mottagningar av "ensamkommande herrar" och tillföra dessa medel till tidningen.

2010-09-09 @ 16:29:24
Postat av: Stefan K

Cavatus och Robin Shadowes

Jag vet att ni av olika skäl är sura på PI, men varför säger ni att bloggen drivs av Expo när ni vet att det inte är sant?

2010-09-09 @ 17:10:43
Postat av: Skånepåg

@ Stefan KJag har en känsla av att PI har en mycket liten kärna av någon eller några entusiaster. Vilka skulle givetvis vara intressant att veta. Att denna/dessa jobbar häcken av sig och att jag dessutom då och då får en uppfattning av att man börjar gå på knäna.PI har lyckats åstadkomma något stort inom bloggvärlden och har sökt efter fler medarbetare. Verkar som om några medarbetare som gjort inlägg inte visat sig hålla kvaliteten och dessutom gjort modereringar som inte har varit normal PI-standard.Hoppas att man ror i land med att fortsätta såväl med hänsyn till ekonomin som att man får tillgång till seriösa medarbetare och slipper mullvadar.Att Expo skulle ha ett finger med i spelet är enligt mitt förmenande osannolikt även om mer ser på lång sikt, eftersom det kommande valet om drygt en vecka har en så enormt stor betydelse för hur vårt land skall utvecklas de närmaste åren.Vilda gissningar eller?

2010-09-09 @ 18:14:19
Postat av: Robin Shadowes

Stefan K, jag har postat på Exilen om deras rekryteringskampanj för nya skribenter och moderatorer. Det finns ett helt gäng mycket bra skribenter på forumet, Skribenten, Luttrad & Klarsynt, Skåning, Absurd, Aake, RL och några till. T o m Walter Rehagel spottar ur sig en del briljanta inlägg när han klarar av att lägga band på judebabblandet, det samma gäller Stratos Iesos Christos när han inte predikar för mycket. Om dom vill göra skäl för namnet så vore dom alldeles utmärkta.

2010-09-09 @ 19:58:02
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Silverriksdalers

Jag är övertygad om att de flesta större dagstidningar kommer att ha gått i konkurs inom fem år. Denna min åsikt har inget med mina politiska åsikter att göra, utan dagspressen kommer att stupa på teknikutvecklingens altare.Upplagorna för de svenska tidningarna faller i likhet med annonsintäkterna, exempelvis Dagens Nyheter som är den dagstidning vars upplaga minskade mest förra året, med 23 600 exemplar till 316 200 sålda exemplar per utgivningsdag, eller en minskning med 7 %. Se sidan 1 på följande länk http://www.ts.se/Pdf/Upplagestatistik/dags_10_19feb.pdf samt DN:s bokslut http://www.allabolag.se/5562468172/bokslutJag skrev en längre analys om dagspressen för sex veckor sedan om någon är intresserad. http://silverriksdalers.blogspot.com/2010/07/dagspressen-sitter-fast-i-en-ravsax.html

2010-09-09 @ 21:19:18
URL: http://silverriksdalers.blogspot.com/
Postat av: Skånepåg

@ SilverriksdalersSer att bl.a. vår lokala tidning Barometern minskade under 2009 med 600 ex. Undrar hur det ser ut för 2010, eftersom jag hört flera som avsagt sig sin prenumeration. Tidningen har under året vid upprepade tillfällen hört av sig till tidigare prenumeranter med rabatterade erbjudanden, så nog verkar man lite pressade. Ser att även Östran i Kalmar minskade med 600 ex.

2010-09-09 @ 21:38:41
Postat av: Ann-Heléne Thörning

Hej.

Eftersom det aldrig är någon Sverigedemokrat som hört av sig till mig om en presskonferens eller dylikt, blev jag uppriktigt sagt förbannad när jag läser hur du spyr galla över Ölandsbladet och Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning som är samma tidning och med samma ägare.

Om du drar dig till minnes frågade jag dig när vi träffades på en utlandssemester förra hösten om jag inte skulle skriva ett porträtt på dig, men du tackade nej och bad att få återkomma eftersom du var rädd för att få en "sten genom fönsterrutan" om du ställde upp på det. Däremot kunde du tänka dig att ställa upp på en intervju precis innan valet, sa du. Nu är det bara några få dagar kvar till att det är dags att rösta och på fredag kommer sista tidningen innan valet ut. Men ännu har du inte hört av dig om någon intervju. I Nybro där jag jobbar finns ingen företrädare för SD, men hade du kallat till presskonferens eller möte på torget som alla andra politiker gör, kan jag garantera dig att jag hade kommit, för på min tidning är ingen köpt till tystnad som du fått för dig. Tvärt om. Det finns nog ingen tidning i det här länet som är så noga med att alla ska få komma till tals som den här. Men det går tydligen bra att kasta skit på medierna utan att själv lyfta så mycket som en telefonlur, eller skriva ett mejl för en kontakt. I en demokrati ska alla ha rätten att få uttrycka sina åsikter (så länge de inte kränker någon annan), det är jag den första att skriva under på och det kan jag också garantera att den som vänder sig till vår tidning också får. Pratade precis med Niklas Fält som du också helt utan anledning ondgör dig över och han har heller aldrig hört talas om något förbud. Där ser man så lätt felaktig propaganda sprids! Och den här gången är det du själv som står bakom det.

Hälsningar

Ann-Heléne Thörning

Lokalredaktör på Nybro Tidning

2010-09-15 @ 11:04:04
Postat av: Ann-Heléne Thörning

Hej.

Eftersom det aldrig är någon Sverigedemokrat som hört av sig till mig om en presskonferens eller dylikt, blev jag uppriktigt sagt förbannad när jag läser hur du spyr galla över Ölandsbladet och Kalmar Läns Tidning/Nybro Tidning som är samma tidning och med samma ägare.

Om du drar dig till minnes frågade jag dig när vi träffades på en utlandssemester förra hösten om jag inte skulle skriva ett porträtt på dig, men du tackade nej och bad att få återkomma eftersom du var rädd för att få en "sten genom fönsterrutan" om du ställde upp på det. Däremot kunde du tänka dig att ställa upp på en intervju precis innan valet, sa du. Nu är det bara några få dagar kvar till att det är dags att rösta och på fredag kommer sista tidningen innan valet ut. Men ännu har du inte hört av dig om någon intervju. I Nybro där jag jobbar finns ingen företrädare för SD, men hade du kallat till presskonferens eller möte på torget som alla andra politiker gör, kan jag garantera dig att jag hade kommit, för på min tidning är ingen köpt till tystnad som du fått för dig. Tvärt om. Det finns nog ingen tidning i det här länet som är så noga med att alla ska få komma till tals som den här. Men det går tydligen bra att kasta skit på medierna utan att själv lyfta så mycket som en telefonlur, eller skriva ett mejl för en kontakt. I en demokrati ska alla ha rätten att få uttrycka sina åsikter (så länge de inte kränker någon annan), det är jag den första att skriva under på och det kan jag också garantera att den som vänder sig till vår tidning också får. Pratade precis med Niklas Fält som du också helt utan anledning ondgör dig över och han har heller aldrig hört talas om något förbud. Där ser man så lätt felaktig propaganda sprids! Och den här gången är det du själv som står bakom det.

Hälsningar

Ann-Heléne Thörning

Lokalredaktör på Nybro Tidning

2010-09-15 @ 11:55:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0