BAROMETERN DEKLARERAR SIN AGENDA

I dagens tidning av Barometern framgår det med all tydligt vilket ingen kan missta sig på vad Barometern anser som viktigast i valet 2010.

De senaste veckorna har Barometern haft ett helt uppslag med rubriken ”Valet 2010” som varit fylld med artiklar/reportage om valet. Givetvis utelämnas SD för det mesta men efter påpekande fanns SD med i dagens opinionsläge som en stapel. Det kanske är läge att göra vågen! Frågan är om United Minds 6,1 procent kommer att visas imorgon?

I dagens tidning finns det bara en enda stor bild över hela uppslaget på en återförening i en flyktingfamilj eller kanske snarare ett besök till en invandrarfamilj.

Jag ställer mig frågan vad detta har att göra med valet 2010. Är det så viktigt att man måste upplåta ett helt uppslag i den tryckta upplagan.


Dessutom har Anders Blank in förvirrad artikel som delvis tar upp kostnaderna för invandringen i Kalmar kommun. Problemet är att Anders Blank endast nämner kostnaderna för Invandrarservice på ca 28 miljoner kronor. Dessutom så redovisar man personer med utländskt medborgarskap i Kalmar läns kommuner istället för personer med utländsk bakgrund. Troligen för att kunna redovisa en lägre procentandel.

Dessutom skriver han att socialbidragen inte särredovisas vilket är ren och skär lögn. Denna statistik finns på SCB för varje kommun och jag har dessutom redovisat den på bloggen vid ett flertal tillfällen. I Kalmar kommun betalades mer än 40 miljoner kronor ut i socialbidrag till personer med utländsk bakgrund men det vill givetvis inte Anders Blank redovisa.

Möjligen föranleds denna artikel av det flygblad om invandringskostnader i Kalmar kommun som vi snart delat ut i ca 5000 exemplar av. Denna information kommer dessutom alla hushåll i länet få ta del av när vår valtidning kommer i brevlådan på torsdag.

Genom dessa artiklar visar Barometern sin agenda och inte minst framkommer den okunskap i invandringsfrågan som råder bland tidningens journalister.

Tyvärr finns inte någon av dessa artiklar på nätet!


Kommentarer
Postat av: Skånepåg

Splittring i Folkpartiet i Olofström. En modig kvinnan som går emot den officiella partilinjen, åtminstone i vissa frågor. Mja, vad säger man? Oavsett vilket, är kramen i slutet från den folkpartistiske "rättrogne" i debatten den falskaste man kan tänka sig!

Postat av: Lotta

@Thoralf

Stod det inte dessutom något om att invandringen diskuteras ofta?

2010-09-07 @ 20:57:30
Postat av: robban

Thoralf, om det nu vore så väl att det bara var okunskap som står bakom deras påståenden. tyvärr så har de full insyn och kunskap om kostnadera och ljuger rätt upp i synen på sina läsare. i min bok så är det värre än att agera i okunskap. om inte annat så märks det när de gör misstag för att motivera att tex SD räknar fel etc.

2010-09-07 @ 22:08:06
Postat av: Suss

Tips: Scanna och lägg in artiklarna.

2010-09-07 @ 22:18:23
Postat av: Inte-en-till

"Tyvärr finns inte någon av dessa artiklar på nätet!"Det är givetvis avsiktligt, för att bloggosfären inte ska kunna länka. DN gör likadant.

2010-09-07 @ 22:23:24
Postat av: Fredrik

Är inga dåliga summor som läggs på människor som kommer till Sverige? Undra hur många utav dessa som har riktig flyktingstatus!? och undra hur många som kommit från abdulfirman bidragskåt AB.Mångkultur my ass!

2010-09-08 @ 06:03:38
Postat av: Stefan A

Verkar vara ett mönster hos landsortstidningarna, även i min lilla lokaltidning var det, för någon vecka sedan, stora uppslag om invandrare och invandringens välsignelser,tänka sig lagom till valet, vilken tillfällighet, not! undrar vem (vilka) som drar i trådarna? Lars Lindström sexpressen i dag, kallar det politiska våldet mot SD för "repressalier" ursäkta ordvalet men vilken jävla skithög,undrar om det kallats samma sak om det varit folkpartiet som utsatts för samma sak,eller om det blivit krigsrubriker och krav på ökade polisinsatser, törs nog satsa en krona på det senare.

2010-09-08 @ 08:05:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0