VEM ÄR FÖRVÅNAD

Kommuner och företag gör stora vinster på flyktingbarn skriver idag Dagens Samhälle. Den som följt denna verksamhet är väl inte det minsta förvånad. Det finns uppenbarligen två sätt att sätta sprätt på de generösa ersättningarna från Migrationsverket.

Det vanligaste sättet är nog att man har en enormt hög personaltäthet i jämförelse med annan kommunal verksamhet. Vid många boenden för dessa  16-24 åringar har man minst en anställd/”barn”. Det ingår troligen i alliansregeringens ”jobblinje”. Dessutom har man många aktiviteter och resor för att göra av med ersättningarna och sysselsätta personalen.

Uppenbarligen finns det nu också kommuner och företag som istället låter det stora överskottet gå till vinster som delas ut till ägarna. Gissningsvis har dessa boenden en helt annan personaltäthet. Läs artikel.

Jag är dock övertygad om att Migrationsverket inte kommer sänka sina ersättningar. Det skulle säkert utlösa ett ramaskri hos de kommuner som skrivit avtal med Migrationsverket. Ersättning är delvis mutpengar till kommunerna.

Undrar hur många kommuner som skulle ta emot så kallade ensamkommande barn om Migrationsverket endast betalade ut några hundralappar per dygn och barn.

Försvaret sparkar alla anställda som vägrar göra utlandstjänstgörning. Jag trodde vi hade vårt försvar för att vi just skulle försvara vårt eget land. En förutsättning för detta är ju att vi har anställda i Sverige. Utlandstjänstgörning skall givetvis vara frivillig och inget tvång. Försvaret av vårt eget land tycks numera vara av underordnad betydelse inom försvarsmakten.

Vem är förvånad?

Oikofoberna härjar tydligen inom försvaret också!


Kommentarer
Postat av: Göran Lundqvist- SD Halmstad

Mycket bra sammanfattat. Som sagt man kan aldrig vinna mot oss sverigedemokrater i en debatt.

2010-10-14 @ 23:00:07
Postat av: Cavatus

Oikofoberna härjar överallt i vårt samhälle för att hinna riva ned så mycket som möjligt innan Sverigedemokraterna tvingas ställa allt till rätta (vilket kommer att bli fallet om ett par decennier, när folk har vaknat ur paltkoman och inser vad 7-klövern har ställt till med).Ville egentligen bara berätta att jag såg ett lysande inslag av Mattias Karlsson på SVT. Länk finns på Kent Ekeroths blogg. Det handlar givetvis om mångkulturpengen till museerna för att motverka SD:s intåg i riksdagen. Matttias framför med en otrolig ledighet och naturlighet alla de tabubelagda åsikter som man inte får säga eller tycka. Det är formligen UNDERBART att höra honom säga dessa sanningar - och det i maktens boningar! Måste ses!

2010-10-14 @ 23:14:42
URL: http://aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: alf

När ska vi få se den här snutten i SVT68 eller TV¤???http://www.youtube.com/watch?v=pR_GWJyES_Q

2010-10-14 @ 23:24:37
Postat av: Anonym

När ska vi få se den här snutten i SVT68 eller TV4???http://www.youtube.com/watch?v=pR_GWJyES_Q

2010-10-14 @ 23:36:56
Postat av: RL

Ja, herregud. I detta nordiska land slaktar man tydligen grisen särimner 3-4 ggr per dag för att föda snyltgästerna :(

2010-10-14 @ 23:41:59
Postat av: maminka

Jag har mailat till Uppdrag granskning Janne Josefsson för att kolla lite om några politiker har privata ekonomiska intressen i dessa hem som växer som svampar efter regnet.

2010-10-15 @ 01:03:04
Postat av: S- E Karlsson

När jag hör och läser biskop Eva Brunnes tal i Storkyrkan , som föranledde sverigedemokraternas utmarsch , så blir jag mer och mer övertygad om att jag gjorde rätt när jag för ca två år sedan begärde mitt utträde ur Svenska kyrkan ! Mitt utträde gör att sänkningen av min pension inte märks så tydligt då jag slipper betala skatt till kyrkan , en skatt som förmodligen gör att kyrkan kan gömma fler illegala flyktingar och det vill jag inte medverka till , är man utvisad enligt svensk lag så är man !

2010-10-15 @ 06:38:56
Postat av: LN

"Snacka om räven i kycklingsoppan"!"Det ser inte bättre ut än att vi har en islamist bara ett steg ifrån att bli justitieminister."

- - - - -- Då skulle jag för egen del ha föredragit Thomas Bodström!Osökt kom jag att tänka på invalet i den svenska riksdagen av Mohammeds trogne efterföljare Abdirizak Waberi när jag läste detta inslag om mohammedanisten Sadiq Khan.

Oikofobi i GB är inte annorlunda än i SE.http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/10/sadiq-con.htmlhttp://order-order.com/2010/10/08/5-things-you-should-know-about-the-shadow-

justice-secretary/

2010-10-15 @ 06:53:15
Postat av: S- E Karlsson

Nu är snart Högsby kommuns skrytbygge åt Migrationsverket invigningsklart ! Besöker man Högsby en förmiddag så kan man nästan tro att man hamnat i Bagdad , samhällsbilden är helt förändrad ,

ingen tycks arbeta av alla dessa invandrare som promenerar omkring och snackar i sina mobiltelefoner förmodligen ringer man hem till släkten och berättar hur lyxigt leverne man har i Sverige . Släktingar som kommer hit som anhöriga får ju kommunerna ingen ersättning för från staten utan det tas nog från pensionssänkningarna dvs det är vi pensionärer som pungslås återigen , det viktigaste tycks vara att vi får hit så många som möjligt som ska gå omkring utan att behöva arbeta !

Skrivet av en gubbe som börjar bli gammal .

2010-10-15 @ 06:55:32
Postat av: Info

NÅGOT OM SVENSKA BISKOPAR (apropå S.-E. Karlsson ovan)Sverige har världens näst mest ”jämställda riksdag”, men det finns som bekant andra områden ”där vi ännu har långt kvar”. Ett sådant område är det kristna prästeriet. Visserligen börjar det så sakteliga att ”gå framåt” även på den fronten: Av tio prästvigda präster i Lund förra året var NIO kvinnor och EN man. Vad gäller könsfördelningen inom biskopsskrået är det sämre ställt. Nu de senaste åren har dock en viss ljusning kunnat skönjas också här. Utvecklingen går framåt i Sjupartialliansens Sverige:EVA BRUNNE, biskop i Stockholms stift..”Eva Brunne lever med Gunilla Lindén och har varit engagerad i HBT- frågor sedan lång tid.” (QX.) Uppträder i prajdparaderna tillsammans med sin fru i full ornat. Efterträdde biskop CAROLINE KROOK, också prajdstjärna, officiellt ensamlevande..TUULIKKI KOIVUNEN BYLUND, biskop i Härnösand.Minglar friskt i prajdparaderna. Tidigare domprost i Uppsala, där hon meriterade sig för biskopsstolen genom att inbjuda Elisabeth Ohlson- Wallin att ställa ut sina Ecce Homo-bilder i Uppsala domkyrka.ANTJE JACKELÉN, biskop i Lund.Mäktig, kyrklig lobbyist för enkönade äktenskap: ”Äktenskapet inte sämre för att fler inkluderas”. – ”Kyrkligt pris till Mannen som älskade Yngve. — Priset delades ut av lundabiskopen Antje Jackelén.” (QX 2009.)Tidigare biskop i Lund: CHRISTINA ODENBERG

Aktuell biskopsaspirant: HELLE KLEIN.

2010-10-15 @ 07:04:29
Postat av: Nalle i Växjö

Bra jobbat alla inom Sverigedemokraterna både i Riksdagen och ute i landet.Nu märks redan effekten av SD i Riksdagen. Journalister pratar MED SD representanter, och inte bara OM dom som tidigare.Jag vet inte om jag inbillat mig men jag tycker att man kan se en annan öppenhet inom den ogenomträngliga PK muren och i dag är mera vanligt med artiklar som gynnar SD, som exempelvis alla dessa företag som tjänar enorma pengar på flykting och invandrarindustrin.

Förmodligen kommer det även snart avslöjanden på kopplingar mellan dessa företag och våra politiker.I Öst rämnade muren, I Sverigige rämnade "PK kulturen"2010-10-15 @ 07:06:47
Postat av: S- E Karlsson

Såg nyss på 4:an att man kan nominera någon eller ev några till något som kallas för Svenska hjältar:

Härmed nominerar jag alla Sverigedemokrater till denna tävling !

2010-10-15 @ 08:50:49
Postat av: Stefan A

Media rasar om någon privatiserad förskola råkar gå med vinst, men när det gäller ekfb så är det största möjliga tystnad,är nog skönt för vissa kommunalråd att kunna omsätta sin "godhet" i reda stålar, en godhet som är sockrad av det allra sötaste som finns,våra gemensamma skattepengar...

2010-10-15 @ 09:08:44
Postat av: Dag

Efter att ha tagit del av en av insändarna här på bloggen, fick jag en idé att göra lite "efterforskningar". Det gäller då Aleris som verkar tillhöra "Investorgruppen". Aleris och dess olika verksamheter. Kanske att det bl a kan förklara. i alla fall en del, den stora vinst som Investor redovisade senast. Det var ca 5 miljarder kronor. Vore verkligen intressant om någon journalist hade intresse av att fördjupa sig i det hela. (Om det nu är någon som vågar och om det finns substans i det. fortsättning kanske följer. Ser i så fall fram emot det med stort intresse)

2010-10-15 @ 09:18:55
Postat av: Ronny

Info.

För något år sedan var Caroline Krook i Skåne och talade då om mångfaldens förträfflighet, och svensk kultur som negativt (som vanligt). Har någon läsare här hennes tal??

2010-10-15 @ 09:22:19
Postat av: AWSvensson

Du är inte ensam i de tankegångarna .GoG , det är en helt vanlig almanacka, idag har jag bokat in möte med Hedvig o Hillevi. I morgon skall jag ta mig ann Finn, på söndag Antonia o Toini så du förstå att jag har fullt upp.

Postat av: S- E Karlsson

2010-10-15 @ 10:14:09
Postat av: AWSvensson

Kan det vara två ensamkommande som på sitt eget speciella sätt vill tacka för gästfriheten.

Postat av: Gubben o Gumman

Ronny : Caroline Krook är inget att hänga upp sej på

2010-10-15 @ 11:56:23
Postat av: Alexander den store

Det måste bli ett slut på vansinnigheter och tokerierna som pågår på Migrationsverket.

Här fösvinner pengar rakt ner i fickan på skruppelfria uthyrare av boende för ensamma "skäggbarn". Rena guldgruvan. Och vem betalar?

Sedan åravis har det pågått rena vansinngheter på detta verk. Läs Merith Wagers blogg!

Jag anser att en av de största uppgifter SD bör sätta igång snarast, det är att granska detta verks verksamheter ordentligt i sömmarna, påtala att skulden till den vansinniga invandrings politiken till stor del ligger där, och att vissa politiker vill skydda rena idotier, bara för att man inte vill erkänna en totalt urspårad invandringspolitik.

Börja jobba nu! Klockan är som alla vet fem i tolv...

2010-10-15 @ 12:51:21
URL: http://roljede.blogspot.com
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svenssson det är intresant att se dom borgeliga

journalisterna? ta sej ann "lastbilsmännen".

Journalister börjar i fel ände,frågan är om man går

ända ned till DNA tester , knappast va.Journaliserna börjar använda termen svenska medborgare, då vet alla vad klockan är slagen.

Man pekar ut utan att göra det jurisdiskt.Lite förpudlande efter SD:s inträde i riksdagen.

Fast tydligst är ju Björklund med kristendomen.

Även Fredrik Reinfeldts kamikaze uppdrag till Erisch

Moderaterna har gjort Folkartiet till sitt eget SD.

Detta sväljer dessa naiva oikofober i Folkpartiet.Begravningen för svenska försvaret startade på 80

talet när Palmes invandrare började välla in från

Menaland,slutpunkten och begravningen skedde i

samband med Mats Odelberg lämnade in när han insåg

sanningen om vilket oikofobskämt försvaret blivit.Det var inget som bekymmrade den politiskt framavlade broilern utan gjord värnplikt:

Sten "Tomhylsan" Tolgförs".Han kunde lika gärna blivit jordbruksminister som försvarsminister,prata skit och vara god räcker

mycket långt i dagens svenska broilerskara.

Det enda man behöver säga är att jag älskar multikulti och vips blir man en etablerad politiker.Detta är en födkrok som många intelligensbefriade löss begripit på något sätt.AW Svensson : Hur fan kunde detta gå så långt?2010-10-15 @ 13:33:47
Postat av: Info

VEM SPONSRAR SVERIGE?Just nu försiggår en domstolstvist i England och Usa om vem som egentligen har rätt att köpa upp (för egen vinning) ett visst, berömt, engelskt fotbollslag.Är hela det offentliga Sverige – hela riksdagen (riksdagis), alla politiker, hela journalistkåren – uppköpta av ett oljerikt land i Mellanöstern?Haha, det kommer att bli några kvar, de som behövs för att försrja alla invandrade somalier, palestinier, irakier, afghnaner osv. Tror någon, att Sveriges radios och dagstidningarnas redaktioner blir de som blir kvar?

2010-10-15 @ 13:42:38
Postat av: Gubben o Gumman

LN : OM din hypotes om uppköpta politiker skulle stämma ,skulle alla partier ha samma uppfattning i tex försvarsfrågan , för att det skulle stämma.

(Exklusive partiet "Hjälp vi sjunker")Dessutom skulle man sammarbeta över alla partigränser för att försvaret skulle kunna stärkas ,till varje pris,ev försvarsfientliga partier skulle bemötas med våld, vuvuzelor ,förtal

vuxenmobbning mordförsök mm påhejade av landets högst chef vi kan kalla honom Greger Ollonbock.Det som skulle kunna stoppa det hela är pressen

såvida inte den har en majoritet som inte tror på enskilda länder av politiska skäl.Det skall inte finnas några nationalstater,varför inte nacka den närmaste, den egna till att börja med,detta då i en schizofren symbios med penningkåta

ägare, sk "Skitenhjelmare".Nu har ju inte detta funkat någon annastans ,men

vad spelar det för roll, en ideologi är till för

att följas rätt ned i helvetet,gärna med en vuvuzela

samt en foliehatt på tomburken.Fast allt detta skulle ju vara så korkat så det

skulle inte kunna inträffa i något land.......Så du får faktiskt sluta med dina konspirationsteorier LN.

2010-10-15 @ 14:56:33
Postat av: LN

Postat av: Ronny

För något år sedan var Caroline Krook i Skåne och talade då om mångfaldens förträfflighet, och svensk kultur som negativt (som vanligt). Har någon läsare här hennes tal??

------------------------------------Nej, jag lyckades inte hitta det, men det bör gå att leta upp med rätt sök-taktikHär kommer litet annan inte ointressant biskopiana som jag hittade.

- - - -

Eva Brunne blir ny biskop i Stockholm stift « Dagen.se

26 maj 2009 ... Eva Brunne efterträder Caroline Krook som biskop i Stockholms stift. ...

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=171055Biskop Caroline Krook: Samkönad kärlek är en självklarhet ...

22 okt 2009 ... Stockholms stifts avgående biskop Caroline Krook anser att kyrkomötets beslut

2005, ... gjort ett inslag om varför det bland Skånes 2600 poliser inte finns en enda öppen bög.

... Luxaria talar på europeisk transkonferens ...

http://www.qx.se/samhalle/12080/biskop-caroline-krook-samkonad-karlek-ar-en-sjalvklarhet

www.qx.se/.../biskop-caroline-krook-samkonad-karlek-ar-en-sjalvklarhetwww.qx.se/.../biskop-caroline-krook-samkonad-karlek-ar-en-sjalvklarhetALLT OM STOCKHOLM PRIDE CAROLINE KROOK TROR PÅ PRIDE

http://www.qx.se/file.php?id=52Homosexuella Eva Brunne firas in som ny biskop i Storkyrkan | SvD

15 nov 2009 ... Rösten får en skärpa i sin skånska dialekt när hon talar om ....

Således fick Eva Brunne det stora korset om halsen efter Caroline Krook, ...

www.svd.se/.../homosexuella-eva-brunne-firas-in-som-ny-biskop-i-storkyrkan_3800693.svdStudio Ett - politik, studio ett och region skåne

Straffrabatt för den som talar sanning · Rättare sagt / Johan Pehrson .....

Helle Klein debatterade ämnet med Biskop Caroline Krook i P1:s Studio Ett under eftermiddagen. ..... Socialdemokraterna i Region Skåne / Heidi Laine Lundgren ...

knuff.se/u/5584efPrästen blev utfryst som egenföretagare - Uppdrag granskning | svt.se

23 jan 2007 ... Caroline Krook, biskop i Stockholms stift, är inne på samma linje. ...

Euro-orphans: De övergivna barnen, UG Kultur - Skånska skallar ...

svt.se/2.63378/1.../prasten_blev_utfryst_som_egenforetagare?lid=puff...Svenska kyrkan saknar andlig ledare

svarade Caroline Krook: "Ja, jag tror inte att det är bra för en präst att ....

Åkerlund konstaterar vidare att K G Hammar "talar en timme om framtidens kyrka, ...

Karlstadsbiskopen Bengt Wadensjö skriver i en artikel i Nordvästa Skånes ...

www.tidenstecken.se/svky.htm******************************************

Härförleden tippsade jag om Uppdrag Gransknings

"Trådlösa nätverk i din dator öppnas av kriminella"

Denna video är något mera detaljerad/avslöjande:

http://www.youtube.com/watch?v=EKCCIZQRg5U

2010-10-15 @ 15:11:01
Postat av: Gubben o Gumman

Vid viadukterna runt Rosengård roar man sej med små

"små pojksträck : Kasta bla stenblok igen om vindutan på under passerande bilar,vilket en kvinna fick erfara igår enligt PI.Brottsrubriceringen är :1 Mordförsök (planerat)2 Dråpförsök3 Skadegörelse framkallande av fara.Åker raggar raggarbil i Sverige har jippiekillarna

rabatt i rättsystemet?

2010-10-15 @ 15:27:37
Postat av: Gubben o Gumman

Givetvis är det bara en rubricering vilken tror du?

2010-10-15 @ 15:30:28
Postat av: S- E Karlsson

Talade i dag på förmiddagen några ord med en sosse som påverkad sen barnsben av socialdemokratiskt tänkande påstod att vid nästa val 2014 så åker SD ut ur riksdagen , han påstod också att det var fel av SD att säga att invandringen borde sänkas med 90% , man ska istället angripa själva systemet tyckte han , men varför gör ingen det då ,SD börjar ju iallafall någonstans vilket inget av de andra partierna gör, istället vill ju övriga partier totalöppna sveriges gränser det är väl inte att angripa systemet ? Nej jag håller benhårt på SD.S förslag att först och främst minska mottagandet därefter kan vi angripa systemet !

2010-10-15 @ 15:49:34
Postat av: AWSvensson

SE Karlsson, angripa systemet, hur ska det gå till. Själv åker jag till Tyskland och handlar.Låt dessa sossepajasar ha sina drömmar, i själva verket är det nog sossarna som ska se till att deras branta nedförsbacke inte leder till utanförskap.

90% minskning är bara en korrigering till att följa svensk lagstiftning.

2010-10-15 @ 15:58:11
Postat av: LN

Gubben o Gumman skriver: "LN : OM din hypotes om uppköpta politiker skulle stämma...".

- - -

Jag måste tillstå att jag blev aningen desorienterad - har JAG uttalat mig om detta tema?

Är ni helt säkra G&G? Det är inte jag.

Men hypotesen är intressant, inte minst om köpeskillingen erlades i petrodollar.Som en liten uppmuntrande gåva till G&G för deras idoga och stundom humoristiska

författarskap, vill jag passa på att överräcka följande ljud-clip till G&G. Kanske kan

man tala om kongenialitet? Det kan väl inte vara

så att Stefan och G&G är identiska?http://www.box.net/shared/kx8nt72mu2

2010-10-15 @ 16:04:18
Postat av: lassekolja

S- E Karlsson@, skit i systemet, gör som även jag gör, handla i Tyskland(hepp).

Betr. Svenska Hjältar, jag har redan anmält 20 riksdagsledamöter! Vad tror Du om oddsen att dom blir kårade till Hjältar?

2010-10-15 @ 16:33:04
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Tony Ingman

Är det månne ett krav idag från Svenska kyrkan att

en biskop måste vara homosexuell för att uppnå detta höga embete?? hur går detta ihop med att man

kryper ock krälar inför Islam i andra sammanhang,

där ses inte homosexualitet med blida ögon?

2010-10-15 @ 16:35:58
Postat av: S- E Karlsson

Nej dom blir nog inte korade till hjältar men dom borde absolut bli det ! Förstod skämtet med systemet men det var sossens ord !

Ha en skön helg mvh Sven-Erik SD Högsby .

2010-10-15 @ 16:41:02
Postat av: WMB

Från Politiskt Inkorrekt:

Docent Mehmet Necef vid institutet för Mellanöstern-studier vid Syddansk Universitet i Odense har tydligen också blivit grundligt trött på PK-etablissemangets bortförklaringar på skol- och bilbränder, stekastningar mot polis, ambulans och brandkår osv, som invandrarungdomarna roar sig med i Danmark liksom här. Han förklarar i tidningen Dansk Politi:

"Jag är dödstrött på mina kultursociologiska kollegor som anser att samhället bär ansvaret när ungdomar löper amok.

Danmark är ett av de mest privilegierade samhällena i världen. Ungdomarna har tillgång till skolor och utbildning. De bor i lägenheter som är rent av lyxiga i jämförelse med deras släktingars motsvarighet i Mellanöstern...

Det finns ingen anledning till varför de måste hata samhället. De har alla möjligheter att själva skapa sig ett gott liv, säger Mehmet Necef.

Unga människor är inte dumma. De tar till sig bortförklaringarna. Och så plötsligt är det Muhammed-teckningarnas fel."När ska vi läsa något liknande i en svensk tidning? Om kritiken kommer från en som själv är invandrare, som docent Necef, finns det antagligen mindre risk för de vanliga motaktionerna i form av hämnd och repressalier från PK-nissarna och deras extremistiska fotsoldater.Läs mer i Politiskt Inkorrekts artikel här:

http://politisktinkorrekt.info/2010/10/15/sluta-upp-med-bortforklaringarna/#more-62223Jag vill särskilt rekommendera en av kommentarerna under artikeln!

"Humanist_PI" har skrivit fyra väldigt bra och sanningsenliga förklaringar till dessa ungdomars vettlösa beteende.

2010-10-15 @ 16:52:32
Postat av: Tony Ingman

Det skulle vara intressant att få ta del av hur

kostnaderna fördelas mellan det inhemska försvaret,

respektive de utlandsbaserade styrkorna.

Frågan är väl om det inte kostar mer att hålla dessa styrkor i utlandet än vad dom ynkliga rester

som skall försvara fosterlandet kostar?

Det verkar mer och mer som att Sverige styrs av

fullblodsidioter, som skiter i sin egen befolkning

till förmån för människor från jordens alla hörn.

2010-10-15 @ 16:53:35
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson: Blir du behandlad som tysk när du

kommit över gränsen, eller ser tyskarna på dej som en svensk?Du kanske kan få 87% rabatt om du förklarar för

kassörskan att du berikar Tyskland.

2010-10-15 @ 17:02:31
Postat av: Gubben o Gumman

LN : 1 Vi får inte igång ljudfilen.

2 Det var Info , vi blandade ihop er

Ni är inte identiska?

2010-10-15 @ 17:06:28
Postat av: AWSvensson

GoG , jag köper alltid 3 timmars biljett, tydligen tillämpar man fyra timmars regeln,fast det var ju i Sverige. Nå vars , rabatter i procent det får trädgårdsmästaren tar hand, här handlar man i andra procent.

2010-10-15 @ 17:15:32
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson "Såklart" inte kan man ha promille i rabatten,gud så korkade vi är.Vi såg en annons på nätet: Serbiatravel go to Sweden stay in country 4 ouers ,then become att citizen of Sweden ,all free.Regards Mr Erisch Ullenhag.(Swedish invation chief)

2010-10-15 @ 17:39:27
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Akta dej för att åka ut från

(PUT)tgarden om du inte vill bli en av dom elaka Tyskarna Marteus skriver om idag.

2010-10-15 @ 17:44:45
Postat av: Sune Olsson, Ruda

Hur kan militära nmyndigheter gå med på eller be-

sluta att utbildade officerare och andra militära

personal skall avskedas för att de inte vill vara

med på utlandsuppdrag. Det måste väl vara frivil-

ligt, eller? De har väl, för f-n, tagit sin an-

ställning för att försvara vårt Sverige.En del län-

der i vår närhet rustar upp medan vi tydligen av-

rustar.

Det vi rustar ner idag tar minst 10-15 år att

rusta tillbaka.

2010-10-15 @ 18:45:03
Postat av: Gubben o Gumman

Enligt svenska osäkerhetspolisen var det en

"handfull" Somalier som rest till Somalia för att bli "terror Achmed ,detta var innan valet.Nu säger i samband med två åtal samma polisgren att det minst är 20 stycken?(dags för kulram)Helt klart är att Sverige kommer att få mycket lattjo över tid med en grupp nysvenskar.2010-10-15 @ 19:12:09
Postat av: LN

@GoG

"Vi får inte igång ljudfilen."

- - - -

Två möjliga orsaker, antingen endera eller båda.

1.intelligensdeficit

2.dator äldre än 2000

2010-10-15 @ 19:12:26
Postat av: Gubben o Gumman

"En våldtäktsman skall inte ha någon framtid"Du som trodde att det var Beatrice Ask, april april.

Detta utalandet är Margot Wahlström ,landet är

Kongo, där Margot ibland sitter och gråter över

våldtäkter.2 män friade i Södertälje nyligen mot 15 -åring?

2 män dömda våldtäkt av förståndshandikappad flicka.

Straff 1 års ,ministraffet är 2 år ?

Samtliga inblandade män är jippiesvenskar.Snälla Margot spara några tårar till du kommer en

på besök.

2010-10-15 @ 19:21:20
Postat av: Robin Shadowes

Vi behöver inget försvar. NATO, FN och Eurogendfor fixar det istället. Det vill säga att försvara landet mot sådana som oss som vill ta det tillbaka...

2010-10-15 @ 19:55:10
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Farbror fritte

Kommentar kring utlandstvånget för försvarsanställda.(Del av Alfons artikel)Bakgrund:Statsmakten har beslutat om en IO (insatsorgsanisdtion) Denna uppgift sträcker sig förutom till det nationella försvaret och dess uppgifter , också till att täcka utlandsstyrkans personalförsörjning.Ett uppdrag som förutvarande riksdag gett FM (Försvarsmakten) i uppgift att utföra.Därför har ett nytt personalförsörjningssystem skapats.Med uppgiften som bas.

Uppgiften rätt ställd.KommentarerMen det som gått ganska fel är föjande.Tvånget hade aldrig behövts.Det har vad jag vet aldrig rått någon brist på sökande till US (utlandsstyrkan)När tvånget nu blir ett faktum är det tveksdamt om man får nedskickad rätt personal.Det jag menar är sådana som är motiverade för uppgiften.

Har man inte rätt attityd blir inget bra jobb utfört.Vad jag har förstått så har officerarnas fackförbund (OF) tagit stor strid kring hur förfarningssättet kring hur detta har gått till.En grannlaga uppgift finns för SD i försvarsutskottet att syna detta förfaringssätt i sömmarna!Och kanske där också konsultera OF i frågan.Innan ett definitivt ställningstagande sker i FU.

Ingen anna verkar ju lyssna påOF

2010-10-15 @ 20:36:08
Postat av: alf

Gubben o GummanEnligt svenska osäkerhetspolisen var det en

"handfull" Somalier som rest till Somalia för att bli "terror Achmed ,detta var innan valet

Enl textTV var det SVENSKAR som planerade självmordsbombningar. Så det så. TV kan väl inte fara med osanning?

2010-10-15 @ 20:39:40
Postat av: Gubben o Gumman

Alf : Just TV kan man alltid lita på nu tex tar man upp dom kriminella gängen som beordrade mordbränder

(skadegörelse via brand),samt avslutade terrorist

handlingarna,utförda av jippie elitens barn.

Detta sänds efter valet givetvis.Snacka om att samvetet bränner hos slaktarens barnbarn Ivan, Katinka ,Pjotr Katinka på SVT68.Etnisitet sej noga för att nämna, annars kan ju Svenne få 1+1 att bli två,vilket vore farligt.Så det bästa av allt detta upphörde när gängens

inkomster försvann?,kanske något för DO ?

Detta överträffas samtliga grupparbeten på

Sveriges mentalsjukhus åren 67-83.Det var väl gulligt att sluta iallafall,man började rädda pensionerna igen hurra narkotikan och jag.

Släng ut fanskapen,eller skicka dom till Baltiska

fängelser,stolpskotten på SVT68 alltså.Sparka Eva Hamilton.

2010-10-15 @ 21:31:15
Postat av: Gubben o Gumman

Alf : Sannolikt har osäkerhetspolisen ,samt en del redaktioner köpt in grupparbetet : Blir kattens barn hästar om dom föds i ett stall.Det kan bli problematiskt i framtiden att förklara hur man kan tex Somalier med ett 4 timmar gamnmalt medborgarskap för svenskar,fast det är bara en teori.Ett alternativ kan ju vara SD:s inträde i riksdagen.

Ingen vill helt enkelt bli den sista oikofoben på

skutan ,Sverige går mot Danmark och Norge om

än i långsammare takt.En sak är nog säker att i lagbok 2 kommer första

sprängningen att rubriceras som nedskräpning via

explosionstekniska produkter.

2010-10-15 @ 21:44:49
Postat av: Gubben o Gumman

"hur man kan kalla"

2010-10-15 @ 21:46:37
Postat av: Ronny

Örebromannen, denne vedervärdige svensk!! Nu har media 2 (två) st, Hagamannen och Örebromannen att skriva, rapportera,analysera,om. Vilken tur svensk media har! Det händer och har hänt mycket grövre våldtäkter, men då är förövaren från ett annat land, och det tystar dom ner, dessa regimens avskum, betalda och försvarade av ett politisk elitkommando, förklädda till helgon.

2010-10-15 @ 21:49:34
Postat av: alf

Gubben o Gumman

Grannens katt fick en kalv i somras!Den här länken har jag sett 3 gånger i kommentarer på Expressen. Efter 2 min. har den varit borta. Man kan undra varför. Kan Expressen vara så illmariga att di censurerar sanningen?http://www.youtube.com/watch?v=pR_GWJyES_Q

2010-10-15 @ 21:56:08
Postat av: Gubben o Gumman

Ronny : Bra det var vår tanke med nu är det en Svenne då platsar det helt plötsligt i Aktuellt.Personalen på SVT68 för Sverige lika mycket värdasom en använd barnblöja,förresten märkte ni vad lågmäld Lars "pillemojjen Ohly var,när han var på "huvudkontoret" publicistklubbens i deras eftervalsdebatt.Sparka Eva Hamilton.

2010-10-15 @ 21:57:18
Postat av: LN

Öppet brev från Inger-Siv Mattson i Nacka den 10 oktober 2010 till:Arbetsmarknadsdepartementet (v g diarieför och meddela dnr, tack!)

Integrationsminister Erik Ullenhag

Statsrådsberedningen, statsminister Fredrik Reinfeldt f k

Näringsdepartementet näringsminister Maud Olofsson f kÄmne: De har inte kommit hit för att leva på bidragDet inlärda mantrat

Mantrat om att arbete skall lösa problemen med den misslyckade integrationen upprepas med et gökurs envishet [senast idag okt 16 i P1-intervjun]. I Alliansens regeringsförklaring står: ”Integrationen bygger på arbete och möjlighet till egen försörjning. ” Därför är regeringens arbetslinje också integrationspolitik.”

Ni konstaterade nyligen att ”integrationspolitiken har brister – det gäller att de snabbt kommer i arbete.”

Vilka arbeten det är som de "snabbt" skall få och som skall ”leda till egen försörjning” framgår givetvis inte. Inte heller när 100 000-tals invandrare kommer att vara integrerade genom arbete? Det har ju inte gått så bra hittills trots alla skattesubventionerade instegsjobb, nystartsjobb, starta-eget-bidrag och en oändlig rad integrationsprojekt, som samtliga havererat. Bilaga 1.Arbetslinjen gäller

Statsministern konstaterade för femtielfte gången i Lördagsintervjun den 9 oktober att, ”det är arbetslinjen som gäller. De som har arbetsförmåga ska arbeta.”

Uppenbarligen saknar 100 000-tals invandrare ”arbetsförmåga” eftersom de är ”exkluderade” från arbetsmarknaden. Vad är det för fel på arbetslinjen ” bärplockning”? Era invandrare tycks inte ens vara kvalificerade för bärplockning, eftersom1000-tals säsongsarbetare varje år måste flygas hit från avlägsna länder som Bangladesh och Thailand. Statsministern konstaterade vidare att ”vi har tagit bort arbetsförbudet för asylsökande” Därmed tycks problemet vara löst. Frågan är som sagt bara, vilka jobb skall de asylsökande få? Det finns ju inga jobb! 434 200 personer var arbetslösa i maj i år, vilket är 90 600 fler än 2006. Medianmåttet för att en kommunplacerad invandrare – kallad ”flykting” - skall komma ut på arbetsmarknaden är sju år. För många tar det ännu längre tid. Många – bl a ett illitterat trasproletariat importerat från Tredje världen - lever på bidrag hela livet. 25 procent av invandrare i åldern 18 – 45 år – dvs. en synnerligen arbetsför ålder - har inte fått sitt första jobb efter nio år! [1][1]Sverige har f ö en ungdomsarbetslöshet på 29,7 procent – en av de högsta i EU och den högsta i Norden.

T o m under 80-talets högkonjunktur och trots att majoriteten var unga och arbetsföra stod invandrarna utanför arbetsmarknaden. Massinvandring och massarbetslöshet är uppenbarligen två oförenliga begrepp.Det skall onekligen bli intressant att se när alla dessa gästarbetslösa fått arbete – de arbeten som inte finns.

Allt tyder på att integrationsministerposten även fortsättningsvis kommer att vara en pratministerpost. Traditionen går tillbaka till när Mona Sahlin innehade denna statsrådspost.

Ni har sagt att Ni träffat många asylsökande: ”Ingen enda av dessa asylsökande har sagt att dom kommer hit för att leva på bidrag utan de vill alla arbeta.”

Tror Ni hr Ullenhag, att de är så dumma att de skulle erkänna att de kommit för att leva på bidrag.? I så fall underskattar Ni grovt Era invandrares intelligens. ”De har flytt för att få en fristad i vårt land”.

Ni påstår utan att blinka, att ”de har flytt för att få en fristad i vårt land.” Tror Ni själv på detta, tror Ni förmodligen även att jorden är platt, att månen skall trilla ner, att tomten kommer med julklapparna och storken med de små barnen.

Högt räknat har ca sju procent av alla de drygt 1,5 miljoner invandrare – varav 1,3 miljoner utomeuropéer – Sverige tagit emot de senaste decennierna flyktingstatus enligt FN:s flyktingkonvention. Detta vet Ni mycket väl - eller borde veta - men väljer att mörka. Under perioden 1980-2008 fick 354 404 asylsökande permanenta uppehållstillstånd, PUT. Av dessa asylsökande var 25 724 flyktingar enligt FN:s flyktingkonvention.

”Något av det mest svenska vi har är vår tradition av öppenhet mot omvärlden. I Sverige har generationer av människor som flytt förtryck och fattigdom fått chans att börja ett nytt liv.” På vems bekostnad är en fråga ni aldrig ställer er? Men vi vet svaret: priset har ”verklighetens folk” fått betala med fattigdom och höga skatter – inte minst straffskatt på våra redan skandalöst låga pensioner.

Däremot finns det obegränsade resurser för ett skattefritt äldreförsörjningsstöd på drygt 11 000 kr/mån som frikostigt utbetalas till alla som är 65 år eller äldre vid ankomsten till Sverige. Förklara gärna hur detta hänger ihop.Invandrarna är berikande

För politiker av Er kaliber är det viktigare att ”stå upp för öppenheten. Sverige är ett öppet och tolerant land och det är viktigare för Er att se till att det förblir så”, än att ha ett fungerande samhälle.

De invandrartäta bostadsområdena är laglöst land. Tryggheten på gator och torg är obefintlig. Vi har mord, rån, misshandel, gruppvåldtäkter samt våldtäkter ”av normalgraden.” Vi har ständiga skottlossningar på öppen gata, lekplatser, sjukhus, parkeringsplatser, i krogköerna etc. etc. Vi har beskjutning med automatvapen mot polishus, nerbrända skolor, daghem, ungdomsgårdar, bilbränder, vandalisering av bostäder och bostadsområden mm mm Vi har stenkastning mot polis och räddningstjänst – ambulanspersonal och brandmän hindras från att rädda liv och släcka bränder. Brandmännen får sin utrustning förstörd - bla a sina vattenslangar sönderskurna, vilka är deras livlina i rökfyllda hus. Bussar och annan lokaltrafik vandaliseras och utsätts för stenkastning. Som följd av massinvandringen har vi fått ett rättsväsende i förfall. Domare och åklagare måste ha polisbeskydd för att kunna sköta sina jobb.. Enligt Brå har var 10:e tingsrättdomare utsatts för hot och trakasserier. Listan på den berikande invandringen kan göras hur lång som helst. Och all denna berikning bemöter svenska politiker med ”tolerans”. Ni tycks inte förstå att var och en av er har ett individuellt moraliskt ansvar för alla etniska svenskar som misshandlats, rånats, våldtagits och mördats av invandrare.

(fortsättes)

2010-10-16 @ 21:45:21
Postat av: LN

(fortsättning)Stängda gränser gör Sverige fattigare

På vilket sätt? Det går Ni och Era gelikar av någon anledning aldrig in på. Det vore onekligen klädsamt om Ni någon enda gång gav exempel på denna påstådda berikning. Jag antar att Ni inte syftar på religiösa vanföreställningar, kvinnoförtryck – s k ”heders”-mord, kvinnlig könsstympning, tvångs-, barn- och kusinäktenskap – de senare med inavel som följd, avancerat djurplågeri – bl a halalslakt där livet långsamt rinner ur de arma djuren. Givetvis har de lyckan att vara vända mot Mecka!

Kanske är det kebaben som gjort oss mindre fattiga?

I ett av Era uttalanden var de enda exempel på att Sverige skulle berikas av invandringen Ni hade att komma med var att ”utländska företag som Felix och Bonnier har gjort Sverige rikare.”

Detta hr Ullenhag, är ett mycket tunt argument. Hur många företag från MENA-länderna dvs. Mellanöstern och Nordafrika (Maghreb), Somalia, Afrika söder om Sahara, etc. har ”gjort Sverige rikare”?

Invandringsförespråkarna är experter på att slänga ur sig svepande formuleringar. Ni får allt slipa Era argument, om Ni skall kunna ta debatten med SD.Föregångslandet Danmark

Den danske statsministern Lars Lökke Rasmussen har konstaterat att ” I områden där danska värden inte råder räcker inga vanliga åtgärder .”

Medan den danske statsministern föreslår en lång rad handfasta åtgärder[2][2] pratar svenska politiker om arbeten som inte finns!

Enligt Lökke Rasmussen är situationen ”ohållbar”: ”Regeringen kan inte acceptera bostadsområden där vandalism och våld präglar vardagen och lagarna sätts ur spel.

Den danske statsministern har uppenbarligen mycket att lära av svenska politiker. Här kan nämligen politikerna – såväl alliansen som oppositionen –mycket väl acceptera såväl att vandalism och våld präglar vardagen som att lagarna sätts ur spel.

Eftersom dessa laglösa områden kännetecknas av stor brottslighet och stora sociala problem förordar Lökke Rasmussen bl a ”ökad polisiär närvaro.” .

I Sverige innebär eventuell ”ökad polisiär närvaro” att polisen skall föra en dialog med gängen. Allt annat vore rasistiskt och främlingsfientligt

Danmark har 29 invandrarstadsdelar över hela Danmark som kräver ”speciella insatser.”

1900 hade Sverige tre invandrartäta s k ”eftersatta områden. 2000 var de 137 och 2006 hade de ökat till 156 stycken. Med en årlig invandring som motsvarar tre städer av t ex Landskronas storlek torde de vara ännu fler idag. I Danmark har det även framförts förslag på att vägra socialbidrag till kvinnor i niqab, eftersom de genom sin heltäckande klädsel visar att de inte står till arbetsgivarnas förfogande. Något sådant är givetvis otänkbart i Sverige. Här anmäls arbetsgivarna för diskriminering och de burkaklädda ”offren” tilldöms gigantiska skadestånd som ett komplement till social- och övriga bidrag.De kommer inte hit för att leva på bidrag

2007 startade SDN Lärjedalen halvårslång utbildning i hammarkullen för tio somaliska kvinnor med inriktning på hotell och hushållsnära tjänster dvs. städning. Åtta kvinnor fullföljde utbildningen som avslutades med en träff med en presumtiv arbetsgivare, en städfirma. Tre av kvinnorna, som under utbildningen varit normalt klädda kom till mötet i heltäckande klädsel. Städbolaget konstaterade att de p ga sin klädsel inte var anställningsbara.

Enhetschefen på socialkontoret i Hammarkullen sade I GP att ”Vi uppfattade att kvinnorna gjorde en klar markering. Självklart ska man ha frihet att tro och klä sig hur man vill, men om man sätter upp hinder som gör at man inte är anställningsbar har man då rätt till försörjningsstöd?” [3][3]

Ingen - utom möjligen en naiv politiker som Erik Ullenhag, som ”inte träffat någon som kommit hit för att leva på bidrag” - tror väl annat än att kvinnorna fortsatte att leva på socialbidrag dvs. på de svenska skattebetalarnas bekostnad. Jag erinrar mig osökt Harry Scheins klarsynta kommentar: ”Jag ogillar kvinnor i slöja i Sverige. Med det visar dom att dom inte tillhör Sverige och inte heller vill göra det.”

Ytterligare ett exempel som motsäger Er tes om att ”ingen enda asylsökande har sagt att dom kommer hit för att leva på bidrag utan de vill arbeta.” Göteborg-Postens reporter Christer Lövkvist intervjuade en somalier som arbetade (!) som tolk i Hammarkullen. Denne berättade: ”När det regnar och är grönt i Somalia och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar (och tuggar khat förmodar jag) och på nätterna spelar man spel (och tuggar khat). Men när torkan kommer jobbar nomaderna och ser till att kamelerna och getterna och korna överlever i öknen. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?”

Någon kommentar, hr Ullenhag? ”Ingen enda asylsökande har kommit hit för att leva på bidrag utan de vill jobba:” Var det inte så Ni sade?Ett litet tips för Ert kommande integrationsarbete: Ansvarig för flyktingfrågor i den norska kommunen Löten utanför Oslo, Wenche Stenseth, sökte 2006 ett extraanslag på en miljon norska kr för att köpa in tio till tjugo kameler. Tanken var att ett hundratal utomeuropeiska asylsökande i kommunen – främst från Somalia och Sudan – skulle integreras genom att arbeta med kamelskötsel, vilket många av dem hade erfarenhet av sedan tidigare.Dies irae

Er rädsla för att Sverigedemokraterna kommit in i Riksdagen beror givetvis på att ni vet att ni kommer att avslöjas och offentligt anklagas för att i decennier ha fört en ansvarslös invandringspolitik. Ni har dessutom fört - och fortsätter att försöka föra - svenskarna bakom ljuset med era floskler om att ”stängda gränser gör Sverige fattigare.” .

Det borde vara en självklarhet att inte ta emot fler – i synnerhet utomeuropeiska - invandrare än ni klarar av att integrera. Förstår man inte det har man ”en hjärna som en kolibri” för att citera statsmannen, presidenten och generalen Charles de Gaulle.[4][4]

Sveriges absorptionskapacitet – eller på lätt svenska: mottagningsförmåga - är sedan länge överskriden med råge. Lösningen på den havererade integrationspolitiken är därmed inte arbeten - som inte finns - utan ett moratorium för all invandring som saknar stöd i FN:s flyktingkonvention

Dessvärre finns det inget som tyder på annat än att alliansen kommer att fortsätta att föra en oansvarig, omdömeslös och penningslukande invandringspolitik som totalt saknar verklighetsförankring.Avslutningsvis, föreslår jag att Ni begrundar den franske 1500-talsfilosofen Michel de Montaignes kloka ord. ”Vid randen av en avgrund finns blott en sak att göra: ta ett steg tillbaka.”

Ty det är just till en avgrund decennier av en ansvarslös invandringspolitik har fört Sverige.

- - - - -

Inger-Siv Mattson, f d internationell sekreterare vid ett statlig forskningsråd

Alphyddevägen 55, 131 35 Nacka

2010-10-16 @ 21:51:14
Postat av: ragnar

Kostnader flyktingbarn. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6104788.ab

Enligt Migrationsverket i artikeln får varje kommun 60.000kr/mån/ barn + en årlig ersättning på 500.000kr+ Plus riktade bidrag till skola, landsting, socialtjänst samt för barnets gode man. 2009 tog vi emot 2250 barn. Med mina beräkningar om varje kommun tar emot 8 barn. 60.000/mån ger 720.000+ drygt 62.500/år o barn =782.500 , vilket ger 1,75 miljarder + de riktade bidragen så närmar vi oss 2 miljarder/år för dessa ”barn”. Därtill har vi 100.000 nya invandrare varje år att ta hand om, där männen i snitt får jobb efter 7 år och kvinnor 10 år. Räkna även in kostnader för vård, skola, och kriminalvård, så är vi uppe i 300 miljarder/år.... vilket är 1/3 av statens offentliga utgifterna 2010.

2010-10-17 @ 14:16:52
Postat av: Ludvig

Ja nog trodde man att försvaret var till för att försvara Sverige, inte för att vi skulle kriga i andra länder.

2010-10-18 @ 06:51:02
Postat av: Helge

Det heter landsförrädare inte Oikofob........

2010-10-19 @ 19:18:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0