TALANDE STENAR

"Och om någon tystnar eller tystas i kampen förmänniskovärde, måste vi se till att också stenarna ropar."

Jag har fått talande stenar genom mina fönster vid tre tillfällen sedan jag blev förtroendevald politiker. Men inte i min vildaste fantasi kunde jag föreställa mig att en biskop i svenska kyrkan skulle förespråka att stenar återigen skulle ropa till mig.

Lyssna på Erik Almqvist i Studio Ett.

Missa inte prästen Dag Sandals blogginlägg om denna händelse. Det är synd att Dag Sandahl inte får medverka i TV-program som Debatt eller Kvällsöppet.

SD betyder inte Skånska Dragonerna. På tal om en utmarsch!

De tolerantas röst mot intoleransen


Kommentarer
Postat av: Lina Andersson

Förstår inte alls. Har läst igenom talet, men förstår inte varför denna upprördhet från er sida. Främlingsfientlighet och rasism är väl ändå inget som ni förespråkar?

2010-10-07 @ 00:32:17
Postat av: Ola

Jag postade igår mitt utträde ur Svenska Kyrkan. "Hycklare utan dess like" kanske skulle kunna bli en ny psalm att passa dem!

2010-10-07 @ 00:33:20
Postat av: Ola

Lina klarar du inte att läsa inanntill??!Prova att läs "Och om någon tystnar eller tystas i kampen förmänniskovärde, måste vi se till att också stenarna ropar."Fattar du trögt?2010-10-07 @ 00:35:19
Postat av: Göran Lundqvist- SD Halmstad

Jag är besviken på kyrkan. Jag lämnade den förra året efter att ha läst och lyssnat på mängder med uttalanden om islam. Alltid nämns islam som positivt och berikande något vi ska vara toleranta och ödmjuka inför.Samtidigt vingklipps kyrkan och böjer sig för de urvattnade skolavslutningarna. (Detta inleddes redan sent 60-tal. Olof Palme låg bakom. Han hade ansvar för utbildning och kyrkliga frågor) samtidigt som Islam tillåts breda ut sig. jag är förvånad att S och vänstern har minskat kyrkans roll i samhället med politiska medel när de nu helt öppet stöder islam som en inflytelserik religion i samhället. Motsägelsefullt, eller hur. Samma motsägelsefulla paralleller genomsyrar hela vänsterpolitiken. Jämställdhet och islam är som eld och vatten. Mannens "möjlighet och förmån" att vara hemma med barnen är en "kvinnofälla" om kvinnan vill ha tid med barnen. Tydligen så vet staten bäst hur familjerna ska lägga sitt familjepussel, och vilken religion som ska få dominera vardagen ser vi tydliga tecken på. Som sagt motsägelsefullt är ordet. Kyrkan ska vara en neutral plats för oss svenskar. Kungen ska vara neutral och samla oss svenskar i kärva tider. Kungen gör detta med bravur och honom vill vänstern avskaffa för en politikst tillsatt president. Leve monarkin! Ner med socialismen!

2010-10-07 @ 01:20:55
Postat av: LN

Varken Lina Andersson, Nalin Pegul, prellar och biskopar, kungahuset och flertalet andra inblandade begriper något - eller vägrar begripa eller låtsas

ej begripa. Enfalden är total i KRETINOSTAN.

2010-10-07 @ 01:21:22
Postat av: Jorma

Förstår att Lina inte förstår, för hon förstår inte. Hon tänker inte själv. Hon är en inte tänkande robbot som låter andra tänka och se åt henne. Trots dessa små petitesser ser hon sig själv som en himla god människa och kommer att fortsätta med att inte förstå för hon är så vitt hon förstår "på den goda sidan" tror hon..

2010-10-07 @ 01:22:37
Postat av: Hoppla

Ola, nä hon fattar inte trögt, hon är bara dum.

2010-10-07 @ 01:23:34
Postat av: kalle

PK-ismen har drabbat Svenska Kyrkan, våran präst är också sjukt sverigefientlig. ingen går längre i den kyrkan. ett riktigt svin är vad han är.läste Lukas evangelium 19:40 det går ju inte tolka på annat sätt än att prästen uppviglar övriga partier att motarbeta och övriga att kasta sten.men igentligen, vad som står i bibeln kan man tolka som att SD är sanningens järjungar.

Översteprästerna och de skriftlärda och vingårdsmännen kan liknas med vad som nu består av 7 klövern och dess hycklande bihang)`

Luk 20:14

men när vingårdsmännen fingo se honom, överlade de med varandra och sade: denne är arvingen; låt oss dräpa honom för att arvet må bliva vårt.alltså 7 klövern, och media och höga chefer på myndigheter hetsar vänsterextrema till att skada fotfolkets kandidater i SD. bara för att kunna fortsätta ta del av förmåner och höga löner medans folket utförsäkras och tom drivs till självmord.Men nu kan SD använda bibelcitat i debatter som gensvar på detta påhopp från kyrkans hycklare.

finns massor med bibel citat kan svida och återkoppla till invigningens påhopp.

2010-10-07 @ 01:28:18
Postat av: WMB

@ Lina AnderssonFörklaring för dig som inte förstår:Biskopens predikan var en illa dold vänsterpolitisk uppmaning till att ytterligare trappa upp det redan helt vansinniga våldet och hoten mot ett demokratiskt valt parti. Detta framgick mycket tydligt bland annat genom att hon hyllade den hatfyllda manifestationen mot SD på Sergels Torg som hon själv hade deltagit i dagen innan, och där Lars Ohly var huvudtalare. Hennes predikan var en direkt fortsättning på denna manifestation vars syfte var att förgöra SD.Du kan läsa flera tydliga förklaringar bland kommentarerna till Thoralfs inlägg från gårdagen.Jag kopierar här också del ur ett välskrivet inlägg från Politiskt Inkorrekts blogsida.Citat från Crusader46: "Biskop Eva Brunne tog tillfället i akt och iscensatte en medveten provokation mot SD. [...] I predikans form serverades ett vänsterpolitiskt manifest i nödtorftig religiös förklädnad. Hon kunde ha valt att betona samförstånd, samarbete och god vilja över de avgrunder av hat och misstänksamhet som öppnats under valrörelsen. Hon valde att bakom en mask av falsk godhet uppegga till ytterligare politiskt hat." "

2010-10-07 @ 01:38:44
Postat av: ღ Saara Saariioniitaa ღ Җ Noя∂aғяίkaη Җ

Kolla in senaste inlägget (Genom att spela olika roller blir du, osann, oärlig, falsk, osäker, rädd, trångsynt, begränsad, avundsjuk, överanpassad, återhållsam, planerande....)Lång text men värd att läsas :)

2010-10-07 @ 01:59:58
URL: http://saarasaariioniitaa.blogg.se/
Postat av: kalle

Lina Andersson läs detta:

LUK 19:39

Och några fariseér som voro med i folkhopen sade till honom: Mästare, förbjud dina lärjungar att ropa så.LUK 19:40

Men han svarade och sade: Jag säger eder: Om dessa tiga skola stenarna ropa. (Hänvisning till)Hab 2:11

HAB 2:11 (denna sitter fint i debatten då något självklart förnekas av 7 klövern)

Ty Stenarna i muren skola ropa, och bjälkarna i trävirket skola svara dem. (hänvisning till) 1 MOS 4:10helt klart att prästen missbrukat guds skrift till att ge stöd för extremväntern att kasta sten.dessutom har burit falsk vittnesbörd ,då hon säger att hon inte hörde, inte såg något som var hets mot SD. 9:de budordet brutet.1.Jag är Herren, din Gud. Du ska inte ha andra gudar vid sidan av mig. (kyrkan avgudar Islam och profeten mohammed nu)2.Du ska inte göra dig någon bildstod eller avbild, och du ska inte tillbe eller tjäna dem.

3.Du ska inte missbruka Herrens namn.

4.Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.

5.Visa aktning för din far och din mor.

6.Du ska inte dräpa.

7.Du ska inte begå äktenskapsbrott.

8.Du ska inte stjäla.

9.Du ska inte vittna falskt mot din medmänniska.

10.Du ska inte ha begär till din medmänniskas hus, inte heller hans hustru eller tjänare eller något annat som tillhör honom

2010-10-07 @ 02:07:53
Postat av: Göran Andersson

Har som inbjuden gäst bevistat några barndop vid skiljda tillfällen i olika kyrkor. Från olika präster har serverats såväl ris som ros. En kyrkoherde började sin predikan med "Håller vår svenska kyrka på att bli en ceremonikyrka"? Hade jag inte varit inbjuden av barnets föräldrar, utan varit i kyrkan i egenskap av kyrkobesökare, så hade jag defintivt gått ut. JAG TAR HELLER INGEN SKIT.Vid ett annat tillfälle började prästen, en komminister, sin predikan med "Välkommen hem till Din kyrka"! Det var en viss skillnadDet får mig att reflektera lite över hur det är med titelsjukan inom svenska kyrkan. Kommer man så långt som till biskop så kanske maktfullkomligheten stigit åt huvudet i så svårartat tillstånd så någon plats för ödmjukhet och människovänligt beteende finns inte utan har vuxit bort.För cirka sju år sedan levererade jag ett långt brev till dåvarande ärkebiskopen K G Hammar som i TV mottagit s.k. flyktingar, flera hundra från avlägset land (kommer inte ihåg vilket) Jag ifrågasatte lämpligheten i att vidta dessa åtgärder enär det finns risk för att det lockar hit ännu fler med liknande bakgrund, o.s.v.Har ännu inte fått något svar från biskop emiritus K G Hammar och förväntar mig det inte heller.2010-10-07 @ 02:35:00
Postat av: Ludvig

Mycket dåligt av en präst att förespråka våld mot ett demokratiskt parti som är demokratiskt inröstat i riksdagen. Det finns däremot en präst på Öland som har fler hästar hemma än denna stockholmspräst. Kolla gärna Dagblogg i Östran.

2010-10-07 @ 06:29:57
Postat av: Info

JO, JAG LYSSNADE MED INTRESSEpå debatten i Studio ett mellan Almqvist och borderline-företrädaren för Rättvisepartiet socialisterna. Akmqvist har förvisso redan hunnit bli rapp i replikerna och gav bra svar på tal i de flesta fall.Låt mig påpeka en liten poäng, som han missade – men som han kan plocka upp vid nästa tillfälle:AFA-iten försökte bl.a. bita sig fast vid Sd:s hemska förflutna, såsom att man ville ha ett homogent Sverige och att detta vore lyckligast för sammanhållning och solidaritet. Almquist svarade med diverse krumbukter och förklarade programenligt att Sverigedemokraterna gärna ville ha ökad invandring (hur stor som helst), bara det rörde sig om verkliga flyktingar.Han skulle ha klippt av med:- DET VAR INTE SVERIGEDEMOKRATERNA SOM FÖRST TALADE OM FÖRDELARNA MED EN HOMOGEN BEFOLKNING. DET VAR ERLANDER! TAGE ERLANDER!!Apropå nedanstående – gör inte redaktionen sig skyldig till uppvigling eller åtminstone någon form av lagbrott, när man på bästa plats utan vidare publicerar stort uppslagna insändare, som uppmanar till lagbrott?GRATISTIDNING ENGAGERAR SIG I KAMPEN MOT SVERIGEDEMOKRATERNA

[Reviderad kommentar 2010-10-06.]”Mitt i Kungsholmen”, en annonsbaserad gratistidning i Stockholm, vilken delas ut till lokala hushåll en gång i veckan, har sidan två som insändarsida. Ytterst få insändare kan av naturliga skäl beredas plats varje vecka. Av samma skäl är naturligtvis insändarnas innehåll noga redaktionellt filtrerat och utvalt.Intressant är därför en i veckan spatiöst införd insändare, betitlad ”Låt oss bygga upp en folkrörelse mot rasism”. Insändaren visar sig vara en kampartikel riktad mot Sverigedemokraterna. Kampen ska föras med utomparlamentariska metoder:”HÅLL ÅTERKOMMANDE MASSDEMONSTRATIONER MOT RASISM I VARENDA STAD. VISA ATT LANDET STÅR STILLA UTAN INVANDRARE GENOM ATT HÅLLA INVANDRARSTREJKER. ENGAGERA ER I FLYKTINGSRÖRELSEN, GÖM FLYKTINGAR OCH PROTESTERA MOT AVVISNINGAR.”Artikeln illustreras av en färgbild föreställande en knapp med en överkorsad blåsippa och med texten SVERIGEDEMOKRATERNA NEJ TACK.Insändarförfattare är ”svensken” ARASH HAKIMNIA, en student som lever gott på svenska bidrag och studiemedel, sitter i redaktionen för Yelah, har varit medlem i palestinagrupperna och vill störta det svenska samhället under mottot ”målet helgar medlen”.Frågan är om inte redaktionsledningen och övriga politiskt korrekta journalister på ”Mitt i Kungsholmen” här övertolkat sina annonsörers behov av våldsromantisk, anarkistisk propaganda. Eller har också medarbetarna på denna hyperkommersiella produkt en egen, hemlig, politisk agenda?

2010-10-07 @ 06:41:27
Postat av: Robin Shadowes

Jyllandsposten har en bloggare vid namn Morten Uhrskov Jensen. MUJ har några enkla punkter för att komma åt problemen med ghettona.Her følger en simpel pakke, der på meget kort tid kunne sætte en stopper for de ubærlige tilstande i landets ghettoer:

a) En minimumsstraf på to års fængsel for stenkast mod politi, brandvæsen og ambulancefolk, det samme for den mindste brandstiftelse.

b) Ved gentagen grov kriminalitet - stenkast mod offentlig myndighed, brandstiftelse, grov vold, røveri og voldtægt - gives efter f.eks. tre domfældelser livsvarigt eller i hvert fald ti års ubetinget fængsel uden mulighed for prøveløsladelse.

c) Den kriminelle lavalder sættes ned til 12 år, allerhelst gøres den fleksibel, så ingen kan begå kriminalitet risikofrit.

d) Øjeblikkelig udvisning af ikke-statsborgere efter udstået straf. Udvisningen følger umiddelbart af kriminaliteten og er altså ikke op til domstolene.

Så enkelt er det faktisk at genskabe en samfundsorden, hvor myndighederne overholder statens første pligt, nemlig at sikre borgernes liv og levned, så godt det overhovedet lader sig gøre.

Men se, om de vil, de små bange mænd og kvinder i det danske folketing. Det ville jo også kræve af dem, at de tog Danmark og danskerne alvorligt, og det er selvfølgelig for meget at forlange.Kanske något för SD att ta efter?http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2010/10/06/befriende-%C3%A6rlig-tale/

2010-10-07 @ 07:10:37
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Zalgonenko

Erik Almqvist är briljant!

Det blir alltmer tydligt vilka skärpta människor som representerar SD i riksdagen!

Fortsätt så och SD är ett 25%-parti nästa val!

2010-10-07 @ 08:55:00
Postat av: Stefan A

Man får hoppas att SD snart får börja diskutera politik snart, och inte själva SD;s existens, som är ett faktum som inga pk-journalister eller vänsterexstremistika demonstrationer kan ändra på, och inga präster eller stenar och knivar kan ändra på att över 340 000 väljare valde SD, inte ens OG-Janne från det etniskt rensade Bromma på "vi anställer inga invandrare"- aftonslasken kan ändra på det...

2010-10-07 @ 09:16:03
Postat av: Janne

Hur tolkar man att stenar pratar som en uppmaning till våld?Det är väl en biblisk metafor?

2010-10-07 @ 10:10:30
Postat av: AWSvensson

Hur tolkar man "alla människors lika värde"?

Det är väl en biblisk metafor?

2010-10-07 @ 10:28:03
Postat av: Baltzar A.

Tack för tipset att läsa kvinnoprästmotståndaren Dag Sandahls blogg! Väldigt intressanta synpunkter! Applåderar man i kyrkan? Jag har tidigare trott att man bad till Gud där, men jag är ju inte medlem. Det kan väl knappast någon tänkande person vara som inte är anställd.

2010-10-07 @ 10:40:23
Postat av: Skånepåg

@ JanneHelt rätt i ditt påpekande. Men har numera fått en profan tolkning hos den vänsterradikala pöbeln, som innebär ljudet då stenar krossar fönster och helst ljudet av krossade kroppsdelar.Du hörde kanske i inslaget från SR att polisen utsatts för äggkastning på Sergels torg, något som företrädaren för Rättvisepartiet Socialisterna halvmumlande nästan fick att framstå som en "gest av uppskattning mot poliserna"!Att dessutom sitta och blåljuga om varifrån det politiska våldet numera kommer (trots Almqvists flera exempel på detta) säger allt om denna mans total avsaknad av trovärdighet, då vi vet vad SD utsatts för (speciellt under den här senaste valrörelsen) av anhanget inom de grupperingar som han företräder!

2010-10-07 @ 10:54:04
Postat av: WMB

En biskop som ljuger i kyrkan?!Lyssnade för en stund sedan på Göran Skytte i radion (P1-Morgon). Han ansåg att vänsterbiskopen Eva Brunne INTE ÄR TROVÄRDIG när hon påstår att hon inte hade för avsikt att provocera SD i Storkyrkan.Skytte menade att det mycket tydligt framgick att den demonstration som Brunne hyllade och deltog i främst var en manifestation MOT Sverigedemokraterna, och att detta absolut måste ha framgått väldigt tydligt för Brunne som var med på demonstrationen.Skytte sa något i stil med att "ledare för demonstrationen var Lars Ohly och Ohly var den som idéellt stod längst till HÖGER bland deltagarna i demonstrationen".

Med andra ord menade han att detta var den allra hårdaste vänstern som manifesterade sitt hat mot SD.Själv tittade jag en kort stund på Webb-bilden över Sergels Torg under demonstrationen och jag konstaterade två saker. Det var inte alls lika många deltagare som det var i den förra, och utan att höra vad som sades kunde man mycket tydligt se på skyltar och fanor vad det handlade om.Även biskop Brunne var inbjuden till P1-diskussionen, men hade tackat nej (?!) och ersatts med en annan kyrkans kvinna. När denna började prata orkade jag inte lyssna längre.Kan bara konstatera att om inte SD:s representanter hade lämnat kyrkan så hade det aldrig blivit några som helst diskussioner och ifrågasättanden i media om denna predikan.Men nu har ännu fler bland den slumrande allmänheten börjat få upp ögonen för vad som pågår bland Sveriges maktelit och upptäcka att det är vänsternissarna som nu har herraväldet även inom kyrkans maktsfär.

2010-10-07 @ 11:10:54
Postat av: Ronny

Var är nu dom som värnar om djuren, då svenska kyrkan, (s), och dess Broderskapsrörelse, med många muslimer i styrelsen ihärdigt jobbar för halalslakt i Sverige!?

2010-10-07 @ 11:34:37
Postat av: AWSvensson

Nu behöver en biskop inte vara religiös, denna politikertillsatta titelperson kan hämtas i princip från alla håll , vilket förklarar en hel del. Man får närmast känslan av att det är en politisk viljeyttring som återspeglar sig i val av biskop. Så mycket bråk och tjabb som dessa biskopar åstadkommit , nu senast i Växjö stift borde inte förekomma i Svenska kyrkan.

2010-10-07 @ 11:45:08
Postat av: AWSvensson

I Aftonbladets värld är den som protesterar mot grundlagsskyddade rättigheter en vardagshjälte. När det stod klart att Sverigedemokraterna hade tagit sig in i riksdagen gick Felicia Margineanu 17 in på Facebook. för att uppvigla människor att demonstrera mot det felaktiga val folket hade gjort. Jan Helin som tappat förståndet i sitt hat mot att sanningen ska förmedlas folket via riksdagen har i Aftonbladet nominerat en uppviglare till en svensk hjälte.2010-10-07 @ 12:25:24
Postat av: Anonym

Även en blind höna kan hitta ett korn.

http://ulfekman.nu/category/eva-brunne/http://sv.wikipedia.org/wiki/Eva_Brunne

En länk säger mer än 1000 ord.

Stockholm har fått en opolitisk socialdemokrat till biskop.

2010-10-07 @ 12:31:28
Postat av: Dille I MomålaVänstertomten ville inte kännas vid någonting av alla de våldsdåd som Erik Almqvist räknade upp.

Det är en gammal beprövad taktik inom våldsvänstern. För mer än 100 år sedan grundade Stalin en rörelse inom det ryska vänsterpartiet ( då kallades då för bolsjevikpartiet) som sysslade med bankrån och faktiskt finansierade Lenins lilla sekt. Vid ett av bankrånen dödades mer än fyrtio människor och bytet blev mer än en miljard i dagens penningvärde.Utåt ville Lenin framstå som en man med hög moralisk resning och såg därför till att Stalins medlemskap blev hemligt. Stalin var till och med medlem i centralkommittén - men hans medlemskap förblev strängt hemligt. Lenin och Stalin träffades i hemlighet därför att det var viktigt att lura även de egna inom partiet, alla de dummerjönsar som trodde att han var en humanist.Jag tänkte på denna historia av ondska lögn och bedrägeri när jag hörde vänstertomten tala om “ alla de grupper” som var med i den kommunistiska demonstrationen. Tänk så bekvämt för Ohly att kunna skylla på andra när folk misshandlas och hotas. Och prästen, är hon lurad eller en bedragare?

2010-10-07 @ 12:47:11
Postat av: Gubben o Gumman

Fredrik Reinfeldt,har redan sanktionerat våld.

Detta gäller Sverigedemokrater,i dagsläget handlar

det inte om diskusioner el vunna debatter.Att uppträda värdigt är en sak att uppträda dumdristigt är en annan,tror man att man skall debattera ned motståndaren,som till och med kan få

Släpo att vänta med terroristinfo,bara för att det

inte skulle gynna SD,så är man nog ute och cyklar.Det handlar inte om ansvar det handlar inte om

vilka siffror som gynnar vem och vilka i kommande

budget,denna man och hans parti drivs inte ens av en itutad ideoligi , utan handlar kalt och beräknade,ändä in till kyrkogården bildligt skrivet.Gemene man följer inte alla intevjuer el annat som

många på bloggen här, och på PI,84 % gör inte det!

Långt alla dom 340000 som röstat på SD vill se ett

stöd åt Fredrik Reinfeldt under rådande situation.

Oavsett vilken fråga som avhandlas.Politik är en sak politisk samt fysisk misshandel något helt annat,spela på samma plan.Fortsätter man närmsta året att stödja Reinfeldt som är större landsförädare än Mona Sahlin är frågan

hur många av dessa 340000 som finns kvar nästa val.Många röster har tillkommit som en sista åtgärd

för landet,samt att rejäla käftsmällar utdelas.

Sverige är inte Danmark el Norge,Sverige är Sovjet.

Till och med vänsterjournalisterna börjar undra när SD skall surna till,läs börja sätta käppar i hjulet.Media gör sitt yttersta för att förinta partiet till

nästa val,vad som sker på gator och torg ser vi alla,att indirekt stödja Reinfeldt i budgetfrågan.

Då genom ett eget förslag, i all sin ridderlighet .

Detta kommer att vara en gigantisk felbedömning.Det enda som händer är att media stormen tilltar

med ett eget budgetförslag ,till ingen nytta.

Dessutom får Reinfeldt igenom sin,är han värd det.

Det tycker nog inte dom två senaste mördade flickorna bla i allafall.Reinfeldt skall i backen så fort det bara går.

Spelar ingen som helst roll hur el när el i vilken fråga,vill inte fienden förhandla får man "bomba"

dessa till förhandlingsbordet.Be en bön att Sahlin är så satans korkad att hon begär misstorende mot Reinfeldt så denne oikofob kan sparkas rakt ut i kylan.Sahlin och Ohly tar deras resp parti bort under

mandatperioden,invandringen har redan kostat Sverige

så mycket, att några spänn hit el dit spelar kvitta

i det korta perspektivet,Sahlins efterträdare kmmer att vara mycket lättare att ha att göra med i annat

fall skicka av fanskapet efter nästa val i ett misstroende.Man kan inte ställa sej och odla tulpaner på ett

slagfält under brinnade krig,dom lär aldrig ta sej.Att tro att dom andra partierna kommer att vilja

förhandla är naivt,den förbannade oreda dessa partier ställt till i landet är mycket värre

än att skaka om dessa stolpskott riktigt ordentligt.Partiets företrädare kan inte gå ut på stan utan

att löpa risken att bli mördade av Ohlys stormtrupper,som ham helt öppet har kallat ut.

Varför sitter inte han hos Släpo eller Killen bakom

Sergelstorgs mötet?SD sitter på dom skarpladdade politiska bomberna

använd dom det är det mandatet gäller från många väljare i Sverige,Sverigeblockets "egna" politik är minst ett val för tidigt att dra igång.Nu gäller det att sätta tummen i ögat på den som står närmast i tur inget annat.Politik kan SD:s riksdagsgrupp ägna sej åt när dom andra lärt sej veta hut.(Gubben o Gumman skriver som privatpersoner utan koppling till SD el Thor-alf Alfsson)Copyright Gubben o Gumman2010-10-07 @ 13:45:46
Postat av: Måns

G o G Har rätt i att Reinfeldt är en fara för Sverige, en fara i det att folk som insett det socialdemokratiska förfallet med otrygghet, hot, misshandel, kvinnoskändning och mord…

Dessa människor protesterar nu mot socialdemokraterna genom att rösta på Reinfeldt. Att han inget har gjort under de fyra åren förklarar de tåliga svenskarna med att han behöver tid på sig.Men för att bringa reda i invandringspolitiken behövs ingen tid. Ordentliga straff och statsunderstödda medborgargarden skulle ha kunnat införas för länge sedan. Detsamma gäller kameraövervakning.Och för alla som kommit hit utan inhandlingar borde en utvisning förberedas. Ja, jag vet att min inställning där står i opposition till partilinjen. Men landet och folket måste gå före partiet.

2010-10-07 @ 14:12:46
Postat av: Isaac

Svenska kyrkan är infiltrerad av karriärkommunister. De skriker att Gud är död och de arbetar för att driva människor bort från kyrkan så att de ska kunna lägga ner den och sälja dess tillgångar.

2010-10-07 @ 14:15:37
Postat av: Nissolf

G&G

"Sverige är Sovjet"

Två hjärnor borde komma i håg bättre en en:

En sur Rosenkvist sade för några år sen att "Norge är den sista Sovjet-stat".

Vem har rätt? G&G eller kvisten?En härlig artikel i Ölandsbladet i dag om den nyanlända berikningen.

Postat av: AWSvensson

Nu har det avslöjats vilken döljer sig bakom signaturen Gubben o Gumman,nämligen den peruanske författaren Mario Varga som tilldelats Nobelpriset i litteratur 2010 "för hans kartläggning av maktens strukturer och knivskarpa bilder av individens motstånd, revolt och nederlag".2010-10-07 @ 15:30:38
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Det där var inte snällt ,men vi

skall väl komma över det hehe

2010-10-07 @ 15:47:46
Postat av: Skånepåg

Åtminstone en vettig moderat Jan Ericson, angående debaclet i Storkyrkan.@ AW Svensson

Jaha då gissade jag fel. Har hela tiden trott att G&G är pseudonym för Jan (jag är störst, bäst och vackrast) Gooolio. Förresten har det inte varit rätt tyst om honom sedan han avlöjats som springpojke åt KGB?

Postat av: Skånepåg

F´låt G&G. Jag säger som i ett tyngdlyftarskämt, humor är inte min starka sida.

2010-10-07 @ 16:04:11
Postat av: Gubben o Gumman

Bra att ni vaknar till lite pöjkar det var meningen

Föresten kan ni se vad AW Svensson ställde till med i torktumlaren häromdagen,om det läser ni i Barometern bla.På tal om humor så har ni väl hört om skåningen som skulle hoppa fallskärm,instruktören berättade att han skulle räkna till tre sedan dra i snöret

(fallskärmens snöre då AW Svensson) ut ur planet for Skåningen,alla såg honom falla ingen skärm vecklades ut,när man kom fram till hållet i åkern där han landat hördes : treee

2010-10-07 @ 16:18:21
Postat av: Skånepåg

För den som vill följa den rättsvidriga rättegången mot Geert Wilders i Holland, har han skapat en hemsida på engelska.

2010-10-07 @ 16:33:54
URL: http://www.wildersontrial.com/
Postat av: LN

"Kan talet om mänskliga rättigheter närmast liknas vid nonsens på styltor?".Efter järnridåns fall i slutet av 1980-talet har man inom vänstern haft svårt att formulera lockande alternativ till den liberaldemokratiska samhällsmodellen. Den folkligt förankrade begreppsbildningen runt de mänskliga rättigheterna har här kommit väl till pass. På ett enkelt sätt har den omskrivits och anpassats till den nya vänsterns ideologiska syften.Skilda vänsteraktivister har också under senare år framträtt inom ramen för olika NGO:s (non-governmental organisations) som frenetiska försvarare av mänskliga rättighetsidéer. Här kan vi bland annat nämna Attac och deras antiglobaliseringskampanjer samt officiella och semiofficiella biståndsorganisationer i olika västeuropeiska länder.Rörelser med "mänskliga rättigheter" som politisk ledstjärna verkar under senare år ha fångat upp splittrade och tidigare ideologiskt desorienterade vänstergrupperingar, grupperingar som framför allt via talet om sociala och ekonomiska rättigheter funnit ett möjligt sätt att fylla ut det ideologiska vakuum som järnridåns fall förorsakade. Något tillspetsat kan man säga att mänskliga rättigheter på den globala politiska arenan i dagens läge inte nödvändigtvis framträder som en "sekulär religion" i Elie Wiesels allmänna mening utan snarare som en speciell ny "religiositet" för olika vänstergrupperingar eller närliggande socialliberala falanger.http://www.vr.se/huvudmeny/arkiv/2002/tvarsnittnr42002/manskligarattighetervansternsnyareligion.4.64fbca2110dabf7901b80002439.html

2010-10-07 @ 16:47:03
Postat av: kalle

har ännu inget diskuskonto på PI, kanske man kan säga här istället.

angående ficktjuvar och luriga säkjare på gatan.#utanför riksdagshuset finns sydamerikanska indianer som säljer panflöjter. den dom demonstrerar är stämd i noter, men de som säljs är bara tillsågade pamburör-100 kr ,skattefritt?angående radio prgm P1 kl 1700 Ohly vs Åkesson.

varför säger inte åkesson att de flesta är INTE flyktingar utan hitsmugglade via globala nätverk. som sedan hamnar i bidragsberoende.varför frågas inte ohly varför han själv inte bor i invandrartät område,varför hans barn går i privatskola, varför han inte lever som han lär ut.radio och tv och tidningar är totalt mjäkiga och stryker hycklarna medhårs.DET BEHÖVS NY RIKSTÄCKANDE TIDNING, NY RADIOKANAL,NY TV KANAL.

2010-10-07 @ 17:39:37
Postat av: Rune

Janne

"Hur tolkar man att stenar pratar som en uppmaning till våld?"

----------------------

Ett mindre känt bibelcitat. Jag har aldrig hört detta förut trots att jag då och då tittat i bibeln.Medlemmarna i våldsvänstern känner naturligtvis till bibeln ännu mindre än jag. För deras del är ju detta bibelcitat en solklar uppmaning till stenkastning.

Ett listigt sätt av Eva Brunne att uppmana till våld mot Sverigedemokraterna.2010-10-07 @ 17:39:58
Postat av: Cavatus

Har just lyssnat på Jimmie som debatterat mot Ohly. Ohly blev sopad av banan, då han bara körde med sina ständiga retoriska fraser och rasismkortet. Det börjar kännas utslitet nu, när sakdiskussionerna kan skönjas. Jimmie gav ett vederhäftigt och trovärdigt intryck. Ohly för bara Ohlycka med sig vart han än går. Hans dagar är nog räknade. Att ständigt ta till brösttoner blir som sagt tjatigt i längden.

Postat av: AWSvensson

Man är inte lite stolt för att man dels blev medlem och sedan återigen röstade på Sverigedemokraterna.

Stackars Ohly, det stundar nya tider nu eller vad Svenson sa i Hedebyborna. Retoriken han för är lika föråldrad som GoG:s dator ,tids nog kommer Ohly att fatta detta men då är det försent.

2010-10-07 @ 17:50:26
Postat av: Mammabea.se

Jag försöker bara komma in på "mest aktiva"listan. Ha det bra

2010-10-07 @ 17:55:25
URL: http://mammabea.se
Postat av: AWSvensson

GoG , jag menar att Ohly fattar att hans retorik är föråldrad, din dator tro jag inte han känner till, möjligen om han har det goda omdömet att läsa denna bloggen.

2010-10-07 @ 17:57:02
Postat av: LN

"Dom som kommer hit skapar nya jobb",

hävdade Lars-Pillesnoppen-Ohly i dagens "debatt" med Jimmie Åkesson. Hur rätt har han inte! Nya, improduktiva,skattefinansierade jobb - kanske nästan lika många som antalet anlända asylsökande - inom migrationskombinatet.

Lyssna på munhuggningen - verkar det inte som om Pillesnoppen Ohly börjar bli litet desparat i tonen?

http://www.box.net/shared/4f5s47mi7v

2010-10-07 @ 18:02:28
Postat av: Rättvis

Bra analys av en statsvetare. Gå in på länkenhttp://andreasjohanssonheino.blogspot.com/2010/10/principdebatten-saknas-efter-brunnes.html

2010-10-07 @ 18:02:34
Postat av: Riffi

Briljant Åkesson! (mot Ohly denna gång)Jag blir mer och mer imponerad. För ett halvår sedan satt jag på nålar varje gång någon SD:are skulle säga något och var rädd att de skulle göra bort sig. Det gjorde de inte utan de skötte sig bra då också, men iallafall var jag nervös.Det här kommer att bli riktigt bra!

2010-10-07 @ 18:18:07
Postat av: lovisa

Vad gör du ikv?(:

2010-10-07 @ 18:20:00
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Cavatus

Precis vad jag också tänkte, LN! Invandringen skapar jobb. Jo jag tackar. Och alla dessa tusentals och åter tusentals människor som har sin utkomst från massinvandringen slåss nu med näbbar och klor under täckmantel av alla är lika värda, för att få behålla sina jobb. Tänk på Expo och UMR, som får miljonstöd för att motarbeta ett demokratiskt parti! Tacka fan för att dom inte vill bli av med sina jobb.Det sorgliga är att alla dessa jobb är pseudojobb, som bara tär mer och mer på skatteproletariatet. Under täckmantel av allas lika värde håller man skatteslavarna i schack.Det som de är så rädda för nu med Jimmie och Co, är att hela korthuset ska avslöjas. Det förhalar de medelst rasistanklagelserna. Men det KOMMER att rasa, sanna mina ord.

Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Tror du verkligen Ohly bryr sej om åldern på vår dator,nu skall vi snart lyssna på Jimmie Åkesson när han borstar tänderna på Ohly.

"Paus"

2010-10-07 @ 18:28:08
Postat av: Hajen

Thoralf känner du igen detta sosseavskun?

http://www.frianyheter.nu/index.php/nyheter/162-socialdemokrat-atalad-misstaenkt-foer-bedraegeri

2010-10-07 @ 18:28:17
Postat av: LN

Cavatus, förträfflig kompletterande sammanfattning.

- - - - -

Obligatorisk läsning på denna skönlitteraturens festdag:Biskop Eva Brunnes Förlorade Hederhttp://varstundisverige.blogspot.com/2010/10/biskop-eva-brunne-och-hennes-forlorade.html

2010-10-07 @ 18:45:00
Postat av: alf

Vad är det för en klantskalle som har översatt följande till att betyda: alla människors lika värde? Värde = value, värdighet = dignity.Human rights set out in the DeclarationThe following reproduces the articles of the Declaration which set out the specific human rights that are recognised in the Declaration.[14]Article 1

All human beings are born free and equal in dignity and rights. They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in a spirit of brotherhood.

2010-10-07 @ 19:25:13
Postat av: Robin Shadowes

Hajen, han brukade hänga på Jorma Antiisms blogg för ett 1½-1 år sedan. Kallades allmänt för Läderlappen.

2010-10-07 @ 20:54:37
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Raoul G

Thoralf: jag följer din blogg dagligen. Lycka till och var så säker på att du och dina kamrater som vi valt in i riksdagen har vårt fulla stöd. Allt detta skit stärker oss bara i vår övertygelse att vi gjorde rätt som röstade på Er!

2010-10-07 @ 21:27:44
Postat av: Tony Ingman

Svenska Kyrkan tror att man blidkar muslimer genom

att vara undfallande. Inget kan vara mera felaktigt

muslimer ser bara ner på unfallenhet och fjäsk, vare sig om det är en Biskop eller en PK politiker,

som krälar i stoftet för denna vidriga religjon.När det gäller pajasen Lars Ohly är det för Djävl.

att han oemotsagt får stå och rapa sina inövade

floskler om att alla invandrare bidrar till Sveriges välstånd. Om bidragsberoende invandrare

är en tillgång för landet, så måste ju även alla

arbetslösa ungdomar med A kassa vara det också.

Av alla dom horder av människor som väller in på

ett år är det bara en bråkdel som kommer ut i

arbetslivet, resten är inget annat än snyltande

på den svenska levnadsstandarden.

2010-10-07 @ 21:56:26
Postat av: Stefan Carlsson

Talande stenar är ett bibliskt uttryck. Men att en biskop refererar till bibeln kanske är en hemsk kommunistisk komplott?

2010-10-07 @ 22:07:47
Postat av: Thoralf A

HajenTack för infon.

2010-10-07 @ 22:52:41
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: S-E Karlsson

Inte en endaste jevla krona mer till Röda Korset !

Nu vill dom öka anhöriginvandringen från Somalia !

Det blir bara värre och värre med den svenska blåögdheten !

2010-10-07 @ 23:25:40
Postat av: Magnus S

Robin Shadow eller någon annan@Vad hände med Jormas blogg Antiism? Han lade ner så plötsligt. Jag undrar eftersom hans blogg var en av de första jag började läsa och jag gillade verkligen hans lite tuffare attityd. Är det någon som vet varför? Han har väl inte kolavippat?

2010-10-07 @ 23:29:53
Postat av: Robin Shadowes

Magnus, vet faktiskt inte varför han lade av. Du hade ju kunnat fråga Dragan Klaric då dom verkade vara polare men han verkar också ha lagt av.

2010-10-08 @ 01:40:28
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Magnus S

Tack för ditt svar Robin. Frågan kvarstår. Vart Jorma tog vägen. Jag saknar honom. Min vardag känns tom.

2010-10-08 @ 02:08:08
Postat av: Fiia

Är inte alla människor lika värda då ? Sd är ju inte rasister, säger dom. Ändå går de ut ur kyrkan när det talas om att man ska kämpa för alla människors lika värde. Att gå på om vänstern är ju bara en egen tolkning som kanske inte stämmer med hur andra människor tolkar uttrycket.

2010-10-08 @ 11:43:14
Postat av: Kurtan

Hej Fiia samt andra hjärntvättade !Alla människors lika värde är en "floskel".Vänligen begrunda fölande frågor:

Är din mamma lika mycket värd som Idi Amin?

Är Bin Laden lika mycket värd som Moder Teresa?

Är Martin Luther King lika mycke värd som låt säga en pedofil?

Listan kan göras hur lång som helst !Vakna upp! Begreppet är endast vänsterns sätt att försöka tysta meningsmotståndare. Andra exempel är "rasist" "främlingsfientlig" "nazist" etc etcMVH

2010-10-08 @ 12:56:21
Postat av: S-E Karlsson

Fiia , tillhör tydligen dom som inte ser skogen för bara trän , då är det inget man kan göra !

2010-10-08 @ 14:01:55
Postat av: Göran Lundqvist- SD Halmstad

När Sverige gick från jordbruk till industrisamhälle bildades LO. Dess hjältar som tog de första stegen mot förnedring och som vägrade låta sig förslavas förföljdes av kyrkan och mäktiga fabriksägare. Idag har dessa hjältars gärning varit förgäves. Återigen svartlistas och förföljs politiskt aktiva. Det parti som bildades för att politiskt genomföra LO:s visioner är idag förtryckare. Då kunde svartlistade fackföreningsaktiva kliva ombord på stora amerikaångare och bygga upp ett nytt liv i USA och Kanada. När skall det från Göteborg lägga till dagens motsvarighet? Vi kanske snart behöver en biljett till friheten.Engelska kan vi redan och kulturen har vi lärt oss av åratal av Tv-tittande. Idag är denna resa för oss svenskar betydligt enklare. Kunde denna resa genomföras för 100 år sedan kan kjlara av den idag. Idag gissar jag att resan kan ske med flyg...

2010-10-11 @ 00:03:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0