REKLAMFILM I SVT OCH SD-BLONDINBELLA

Kvällens dokumentär i SVT ser jag som en ren reklamfilm för Sverigedemokraterna. Visserligen missade jag de första 10 minuterna av dokumentären då flyget från Stockholm till Kalmar var försenat men den delen jag såg var helt ok.

Dokumentären ger faktiskt en ganska bra bild av hur begränsade Sverigedemokraternas resurser varit under de senaste åren. Inget glitter och glamour hos Sverigedemokraterna!

 Istället får vi se en bild av hur polisen gång efter gång misslyckas med att upprätta ordningen vid Sverigedemokraternas torgmöten. Utan att gripa och ställa dessa demonstranter som demonstrerar utan tillstånd till svars för sina handlingar. Hur tror ordningsmakten att dessa vänsterextrema skall respektera kravet på demonstrationstillstånd när man fullständigt struntar i lagen.

För vissa tittare kanske det känns väldigt spartanskt när våra företrädare diskuterar politik men det är den verklighet vi lever i, även om den i och med inträdet i riksdagen nu får möjligheten att utveckla och förverkliga en mer professionell organisation.

För den som missade dokumentären finns den här.

Sverigedemokraterna har också lanserat ett nytt grepp med vår egen ”Blondinbella”.
Detta har uppenbarligen rönt en hel del uppmärksamhet i vissa kretsar och tidningen City hade idag en artikel om Alexandra. Det kanske är ett litet udda grepp men det skall ändå bli intressant att följa Alexandra Brunells nya blogg Parliament princess. Det är väldigt tufft av denna unga tjej att ta på sig detta ”uppdrag” med tanke på alla hot och risker det innebär. Förhoppningen är givetvis att denna blogg skall locka många ungdomar till SD.

Tidningen Medievärlden kallar det för årets bästa spin.På följande webbadress hittar du nu fräsande färskt SD-skvaller men också rena SD-nyheter.
www.parliamentprincess.se


Kommentarer
Postat av: MartinA

Nåja, jag föredrar PAOW ändå :)

2010-11-11 @ 23:58:26
Postat av: MartinA

Kollade just hennes blogg, den var rätt intressant faktiskt.

2010-11-12 @ 00:00:21
Postat av: kalle2

klockrent rätt, med en bloggande "blondinbella".SD kommer växa, bara ös på med info i alla medier så kommer väljarna strömma till av bara f-n.#webbtv kanal på youtube

# SD kuriren, ett info ex till varje hushåll

# bygg upp kontaktnät med nån sverigevänlig chef på SVT eller plantera in en SDáre som frilansarefortsätt nu i rätt rikting och fånga upp pensionärerna. Få dom intresserade av datorer och internet och att läsa denna blogg och PI.

2010-11-12 @ 00:32:36
Postat av: Ronny

Måste säga att jag blev positivt överraskad av SVT.s dokumentär om SD. Det första inslaget på många år med objektiv granskning. Nu får väl detta teamet på SVT sparken!?

2010-11-12 @ 01:11:33
Postat av: Robin Shadowes

Får dom verkligen sparken så får väl vi på nätet ge dom stöd istället. Det kan väl vara både moraliskt och ekonomiskt om så skulle vara. Det är väl okej så länge dom inte gör en pudel bara.

2010-11-12 @ 01:27:07
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Robin Shadowes

Förvånansvärt objektivt program för att vara SVT68. Förutom tjatet om BSS och skinnskallar i början av programmet förstås. Då i åtanke den veritabla hets som har bedrivits under hela 2010 med kulmination strax efter valet. Barbaren förutspådde ju att Sverige skulle gå i konkurs om vi röstade in SD i riksdagen. Saida och Nostradamus var förmodligen bättre orakel än flintisen Fredde, så det jobbet bör han nog undvika den dagen då politiker-karriären är över.

2010-11-12 @ 05:08:07
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Erik E

Det känns som SVT i viss grad valt klipp och lagt musik för att framställa sd negativt, och gräsrötterna från Vellinge plockades väl med av samma skäl. Men jämfört med vad man är van att se om sd (t.ex. Sundströms alster) så var det mycket mindre propagandistiskt och mer sakligt (SVT försöker väl återfå någon grad av trovärdighet). Bara att folk får se sd:s ledning i lite mer privata situationer skapar ju ett förmänskligande.Dialogen på arabiska(?) mellan den kristne sd-aren (var väl den stackaren som blev brutalt knivhuggen?) och potentiella kristna väljare gav säkert också många tittare ett nytt perspektiv att fundera på.Intressant kommentar om Brunell. Min första tanke var att många har fördomar om att en ung, snygg, blond tjej inte kan vara intelligent och kompetent och att sd skulle få dessa fördomar emot sig. Men om hon kan bidra till att nå nya väljargrupper så kan det ju vara mycket positivt.

2010-11-12 @ 05:31:02
Postat av: LN

DET FINNS EN ANNN SYN!

Ur en kommentar av 'JohannaV' till Thomas Nydals blogginlägg: Sverigedemokraterna på Stureplan, 10/11.

- - -

Jag kunde inte ha uttryckt det bättre själv, även om jag kanske har en mildare syn på bombnedslaget, påverkad som jag numera är av AWSvenssons uppfattning att man skall "respekterar ett barns rätt att bete sig som ett barn".

- - - - -

"Brunells blogg talar för sig själv. Hon ÄR lika korkad som hon ser ut...

Jag konstaterar att jag misstagit mig på Åkesson. Jag trodde faktiskt inte att han skulle visa så dåligt omdöme. SD är tydligen bara intresserad av att tillfredsställa gloparna i ungdomspartiet.""Vi har en oproportionerligt stort antal unga i partiet, vilket både är glädjande och samtidigt MYCKET oroväckande. Vad SD behöver är välutbildade, mogna människor med livserfarenhet och jag trodde Åkesson och co var medvetna om det nödvändiga att locka fler sådana till partiet för att vi ska kunna överleva 2014 års val OCH arbeta långsiktigt för mera "Danske tilstander" i landet.""Nä, det var ingen rolig läsning. Man behöver bara surfa runt och snacka runt lite för att upptäcka att fler tycker som jag här. Nämligen att smekmånaden är över. Nu vill vi se tråkigt, ihärdigt parlamentariskt arbete från våra folkvalda - inte blonderade idioter som lever för ett par nya skor och för att synas."http://nydahlsoccident.blogspot.com/2010/11/sverigedemokraterna-pa-stureplan.html

2010-11-12 @ 07:17:42
Postat av: Stefan A

Med tanke på den våldsamma demoniseringen av SD före valet, var det här ok, men det är klart efter valet behöver de inte ha en politisk agenda att förhålla sig till,den totala ynkedomen var polisens agerande och det i de närmaste utblivna gripanden av personer för störande av ordning, detta bör SD ta upp med de ansvariga, vem det nu är, kanske behövs lagändringar och högre straff..

2010-11-12 @ 07:26:07
Postat av: Nalle i Växjö

Lycka till med "Bellas Blog" som kommer sätta en massa myror i huvudet på alla PK politiker.När det gäller dokumentären tycker jag att den avslöjar mera om hur korkat journalister agerar än vad Jimmie säger efter han satt sig i bilen, privat efter mötet.Det vore intressant att få följa andra partiledare på motsvarande sätt, även efter möten och höra vad dom säger när dom inte är framför "stora" TV kameran.Jag kan bara tänka på vad jag sagt själv i privata stunder efter möten med vissa människor.

2010-11-12 @ 07:36:52
Postat av: Info

RADIO STOCKHOLM: PARTIET SVARTSKALLEDEMOKRATERNA LÄGGS NEDEn tragisk nyhet toppar Radio Stockholms morgonsändningar 12/11: ”Svartskalledemokraterna” i Rinkeby läggs ned efter hot och trakasserier!”Svartskalledemokraterna” bildades i protest mot att 340.000 väljare valde in Sverigedemokraterna i riksdagen. Nu har partiet tvingats lägga ned sin populära och riksomfattande verksamhet efter HOT och PÅTRYCKNINGAR och FÖRFÖLJELSE och ANONYMA TELEFONSAMTAL och HATISKA E-BREV.AINA-polisen har redan lagt ned alla förundersökningar i brist på bevis och konkreta utredningsuppslag.Hur som helst – vad Radio Stockholm (efter Metro) vill få fram är att Sverigedemokraterna i stället för att ägna sig åt arbete i riksdagen som vanligt använder sin tid åt att förfölja och hota medlemmar i andra partier.

2010-11-12 @ 09:08:36
Postat av: Stefan K

Om SD är seriösa med sin utnämning av Alexandra och hon är en tillgång med kunnighet och seriositet, så är detta givetvis en smart värvning.Det är ett risktagande om hon nu visar sig vara en sensationslysten variant av Linda Rosing.Dokumentären igår visar upp Sverigedemokrater som vanliga människor, som inte springer omkring med horn och bockfötter.Däremot låg en viss underton i hela programmet som försökte framställa SD som just det som media och motståndarna hävdar. Att man är lågutbildade rasister som inte kan ta motgångar.Banne mig, om jag inte även denna gång fick gåshud och tårar i ögonen när valresultatet redovisades på bildskärmen.

2010-11-12 @ 09:44:21
Postat av: AWSvensson

En inledning med BSS , Anders Klarström ( senare socialdemokrat men idag tar det piano) ledde fram till tre välutbildade , välklädda ( konstaterat av modeexpert) som la grunden till nuvarande Sverigedemokraterna. I grunden ett balanserat men ändå regisserat för att spegla programmakarens bild.

Den unga tjejen fick sprätta upp brev och blåsa balonger medan killarna pratade i mobiltelefoner.

William Petzäll informerar i skolan med inklippta bilder på personer som ser allmänt trötta och obekväma ut. Intervju med två glada ungdomar som håller med Petzäll , men det kontras med att de kör bara traktor. Nu ska jag erkänna att jag är sjukligt kritisk mot allt vad journalister heter så jag nagelfar varenda scen. Att Petzäll med sin coola framtoning väcker unga flickors intressen är uppenbart, hoppas det gäller även politiken.

Denna upplysning gäller enbart GoG, coola är ett ungdomligt uttryckssätt och inget man blandar med rom.

2010-11-12 @ 10:10:02
Postat av: Kalle

Det nämns ofta att SD:are inte har någon utbildning.På riksdagens hemsida där SD:s ledamöter och andra partiers riksdagsledamöter "presenteras" borde SD lägga in yrke eller utbildning. Något som ger mer kött på benen än det knastertorra som det ser ut idag. Ett litet tips som jag hoppas för SD framåt.I varje fall borde det skapa förståelse för att SD:are är helt vanliga människor och inga monster.

2010-11-12 @ 11:02:07
Postat av: Thoralf Alfsson

KalleJag har kollat detta och ser att ledamöter från andra partier även anger titel i sin presentation.

Något som tycks saknas på alla SD:s ledamöter.Jag skall ta upp detta vid nästa veckas gruppmöte så att vi även kompleterar med dessa uppgifter.Tack för tipset!

2010-11-12 @ 11:44:50
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Ronny

Jag läste Dagens Industri för några veckor sedan, då dom hade en artikel om vilka som hade teknisk högskoleutbildning i riksdagen. Bara 2 partier hade folk med denna utbildning, det var flera SD:are och några MP. Ganska kul.........

2010-11-12 @ 12:15:10
Postat av: joffe

Vore intressant om Ni rubricerar yrken för SDs företrädare i officiella sammanhang. Det ger styrka, ty ni är välutbildade och det ökar er aktning.Jag delar nog LNs uppfattning om Alexandra. Är detta verkligen ett framtida positivt schackdrag av Åkesson? Tveksam till tusen som gammal mossig man. Jag kan ha fel då jag hängde runt på Stureplan redan på 50-talet...2010-11-12 @ 14:21:58
Postat av: LN

Joffe!

Jag minns från 1951 Regnbågen, som den åtminstone senre fick heta, när den var NORMAS finaste resataurang med kypare och musikkapell på 3 man och smaklig söndagsmiddag med kalvstek, grönsaker, syltad gurka, sååås och potatis. Mmmm!

Those were the days. Muslimer fick man resa ända till Bosporen för att få syn på.

2010-11-12 @ 14:47:40
Postat av: LN

UT MED KRIMINELLA MIGRANTER!

"Den 26 nov. röstar vi ja till utvisningsinitiativet."

- - - - -

'Sverige(SD)demokrater' håller förstås reda på vad 'Scheizer(SD)Demokraten' håller på med eller skriver - inte sant herr Ekerot?

- - - - -

Ändring av Förbundsrepubliken *Schweiz'* författning av den 18 april 1999.Artikel 121, 3-63: Oberoende av invandrarstatus och art av uppehållstillstånd och andra juridiska rättigheter att bo och uppehålla sig i Förbundsrepubliken Schweiz förlorar utländska medborgare, om de blir dömda för (1) avsiktligt dråp, våldtäkt eller andra graverande sexuella eller våldsmässiga lagöverträdelser, i det senare fallet av typ (2) rån, inbrott, människohandel/trafficing, narkotikahandel eller om (3) social hjälp och/eller social välfärd avsiktligen blivit missbrukad.

(4) Lagstiftaren definierar i detalj de brott som ingår under (3).

(5) Utländska medborgare som förbryter sig mot (3) och (4) mister rätt till uppehåll i och andra juridiska rättigheter i Förbundsrepubliken Schweiz och förbjudes att återinresa under 5 - 15 år,

i grava fall upp till 20 år.

(6) Envar som inte respekterar förbud mot inresa eller eljest inreser skall lagsökas. Lagstiftaren tillser att nödvändiga sanktioner blir vidtagna.Bakgrund: År 2009 var 70.2% av alla inspärrade i schweiziska fängelser utländska medborgare.http://www.schweizer-demokraten.ch/dossiers/auslaender.shtml

2010-11-12 @ 14:56:15
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Som gammal erfaren man, kan jag inte direkt hålla med Thomas Nydahls "occident" eller LD:s kommentar här ovan om dennes beskrivning av att ha en "snyggis" från "Stureplans-gänget som sekreterare för Jimmie Åkesson. Vår framtid i SD bygger på våra ungdomar, samt resten av erfarenheten, som är eftersatt!En 20-åring talar, beter sig som en ungdom gör och därmed talar till denna stora grupp. Detta är något vi äldre har svårt att förstå eller svälja.

Naturligtvis skall vi inte endast rikta våra kriterium till oss äldre, utan vi skall rikta uppmärksamhet till alla åldersgrupper. Så göres också numera. Jag välkomnar verkligen Alexandra till hennes mogna beslut, och hoppas SD skyddar denna vackra varelse, tillsammans med Jimmies fästmö!Att SvT har vissa instick som kan anses beklagliga

genom endast en syn och som ej ges förklaring, är en given journalistik i hatet mot SD. Detta lär vi vara beredda på. Att ha en "egen" dokumentation om oss vore på plats, för att framföra händelser och våra åsikter för att bemöta en del felaktigheter som framförs. Ju oftare dessa förs fram, desto mer sanningsägande blir dessa. Talet om en lögn blir sanning, och en sanning blir en lögn, synes allt oftare i pk-media!Jag är djupt oroad över att 1,5 miljoner svenskar saknar internet, och däribland 1 miljon pensionärer!

Sannolikt av ekonomiska skäl. Här borde vi agera för

en verklig spridning till dessa, då det är "public

service" i deras fall som gäller. Och vi ser ju hur dessa har en viss agenda mot oss, om vi inte reagerar annorlunda...

2010-11-12 @ 15:01:36
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

LN:s kommentar ovan skall det givetvis vara och inget annat! Beklagar...

2010-11-12 @ 15:08:16
Postat av: AWSvensson

Referat från Torsdagen 11 november , Jimmie ställer en fråga till statsministern.

Reglerna för arbetskraftsinvandring

Anf. 12 JIMMIE ÅKESSON (SD):

Herr talman! Regeringens syfte med de nya reglerna för arbetskraftsinvandring var att lösa företags brist på kompetent personal. I stället ser vi nu att lagen inbjuder till en ny chans att få stanna för sådana som tidigare har fått avslag av olika skäl. Det är också inte sällan fråga om kraftigt undermåliga villkor för dem som är här för att arbeta på riktigt.

Många är beredda att betala dyrt för ett svenskt arbetstillstånd eller utnyttjas av samvetslösa oseriösa företagare som erbjuder en enkel väg in i Sverige i utbyte mot till exempel en stor summa pengar. Vi har läst om fall av utbyte av sexuella tjänster och liknande.

Inte nog med att systemet utnyttjas av många, de nya reglerna har framför allt gjort det enklare att arbetsinvandra för dem inom yrken där vi redan har ett överutbud av arbetskraft. Man kan förstås ställa sig frågan om det finns någon poäng med att ytterligare öka arbetslösheten inom vissa sektorer genom arbetskraftsinvandring.

Är statsministern beredd att omvärdera och reformera reglerna för arbetskraftsinvandring så att de mer fyller det uttalade syftet?

Anf. 13 Statsminister FREDRIK REINFELDT (M):

Herr talman! Vi är alltid beredda att se över så att avsedda reformer får tänkt effekt och att reglerna efterlevs.

Jag vill samtidigt påpeka att Sverigedemokraterna ibland beskrivs som ett parti som skulle vara bekymrat över att människor kommer till Sverige och här lever på bidrag av olika former. Jimmie Åkesson är bekymrad över att människor kommer till Sverige för att jobba. Det är ett problem. Vi har skilda synsätt på detta.

Arbetskraftsinvandringen öppnade en dörr som inte fanns in till Sverige förut. På den enda dörr som förr fanns stod asyl. Det gjorde att många människor försökte ta sig in även om de inte hade asylskäl. Genom att skriva arbete på ytterligare en dörr får vi en bättre ordning, en tydligare signal till omvärlden, att i det här landet finns en arbetslinje som vi försöker följa.

Ja, det finns exempel på arbetsgivare som missbrukar den här reformen, precis som det finns arbetsgivare som missbrukar även andra reformer. Men det är glasklart att vi har skilda syften med vad vi vill med samhället. För mig är det i grunden bra att det kommer fler som arbetar i Sverige och på det sättet säkrar vår välfärd nu och för framtiden.

Anf. 14 JIMMIE ÅKESSON (SD):

Herr talman! Det är förvisso intressant att statsministern nu erkänner att det här är en ny väg för dem som inte har haft asylskäl att ändå ta sig in i Sverige.

I fråga om utnyttjandet är åtminstone inte jag förvånad. Reglerna är utformade för att utnyttjas. Det är lite konstigt om man sedan blir förvånad när det sker.

I praktiken var det inga problem för den högkvalificerade kompetensen att få arbetstillstånd i Sverige med de tidigare reglerna – om kompetensen behövdes. I dag är det knappt en fjärdedel av arbetskraftsinvandrarna som har den specialistkompetensen som det pratas om, medan ungefär hälften, 8 000 förra året, går in i kategorin utan krav på särskild yrkesutbildning.

Samtidigt finns 30 000 som söker jobb inom städbranschen. Arbetslösheten inom restaurangbranschen är uppåt 9 procent. Behovet finns inte.

Det här är ännu ett led i regeringens strävan efter att skapa ett överutbud av arbetskraft, ännu ett led i strävan efter en lönedumpningspolitik.

Anf. 15 Statsminister FREDRIK REINFELDT (M):

Herr talman! För mig finns inte ett visst antal jobb i en hink att dela ut – sedan är det slut. Det går att föra ekonomisk politik med hjälp av drivkrafter så att jobben kan bli fler.

Ett av de allvarligaste samhällsproblemen Sverige har haft är att ha en tydlig arbetslinje gentemot människor som av olika skäl kommer till Sverige från andra länder. I ett replikskifte jag hade med Jimmie Åkesson under partiledardebatten påpekade jag att om Sverige gentemot asylsökande som kommer till Sverige inför ett arbetsförbud ska vi sedan inte vara förvånade över att de inte jobbar. Vi har ju förbjudit dem att arbeta. Det är klart att de sedan inte jobbar. Då försvarar jag en ordning där vi både möjliggör för asylsökande att arbeta under asylansökningsprocess och öppnar Sverige för arbetskraftsinvandring. I grunden tror jag att Sverige, i övrigt också Europa, behöver detta.

Jag noterar att vi har skilda synsätt. Jimmie Åkesson tycker att detta ska hållas borta från Sverige och Europa. Jag menar att ni kommer att se stora problem att klara välfärdsutmaningar och demografiska förändringar av Sverige för de år som nu kommer. Det är ett viktigt vägval för Sverige.

2010-11-12 @ 15:29:21
Postat av: LN

Alla SD-are och andra som numera vet vad PAIDEA (grekiska för 'uppfostran/utbildning') är och kanske är intresserade av vad hittills minst 100 miljoner (40 milj initialt och minst 6 milj/år)

av skattemedel tillåtes bekosta, bör lämpligen lyssna på dagens Människor och tro - programmet i skärningspunkten mellan religion och politik. Ägna gärna en tanke åt initiatorn, godsägare Persson samt åt Madame Spectre, som lever väl av detta av dig och mig bekostade judiska nys.

'Människor och tro' sändes lördag kl 17 eller här:

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=416

-------------------------------------------------

SKULDKÄNSLORNA FÖR HOLOCAUST SKALL SJÄLVFALLET VARA STÖRST I TÖNTLANDET SVERIGE, SOM PÅ SIN HÖJD NEKADE ETT ANTAL JUDISK-TYSKA LÄKARE INRESA?

2010-11-12 @ 15:50:27
Postat av: WMBThoralf!Bra att du tagit till dig Kalles förslag om att lägga in yrke och utbildning för SD:s ledamöter i presentationen. Alltså inte enbart titel utan ÄVEN UTBILDNING, speciellt akademisk sådan.

Att Jimmie Åkesson t ex har läst statsvetenskap och har hela 240 universitetspoäng finns väl ingen som helst anledning att dölja, liksom att många andra av SD:s riksdagsledamöter har mycket goda och för riksdagsjobbet adekvata utbildningar.Jag skulle inte alls bli förvånad om SD är det parti i riksdagen som procentuellt sett har högst utbildningar bland riksdagens partier. Det är ju både löjligt och irriterande att SD ska kablas ut som ett parti, känt för att bestå av "outbildade lantisar", om det i verkligheten är det totalt motsatta förhållandet.

2010-11-12 @ 16:40:06
Postat av: Erland

Mattias Karlsson gjorde ett mycket sympatiskt intryck i dokumentären. En kämpande småbarnsfar med principer!Sedan undrar jag varför sådant fokus lades på det gifta SD-paret från Vellinge? Var det för att latte-liberalerna ska få något att förfasa sig över? Sannolikt ja. Det finns få fördomar som är socialt accepterade idag men svenska nationalister från landsbygden är fortfarande legitimt villebråd.

2010-11-12 @ 17:32:35
Postat av: LN

Varför lägger AWSvensson upp replikväxlingen mellan Åkesson vs.Reinfeldt här? Inte av informationsskäl, väl? Det finns nog ett annat syfte. Vill han få igång ett kommentarskifte? Vill han provocera fram åsikter?

Kör i vind och håll till godo ::::::: Jag hörde det i radio och jag har läst det här tvenne gånger. Beträffande Reinfeldt kom jag att tänka på Googles

översättningsprogram, som numera faktiskt är mycket bra.Den första datorn jag kom i kontakt med var en computor som hette Bull och som stod på SCB, året var ca 1956. Den var ca 4x5x2 meter, hade skorsten för avledning av varmluften, programmerades med

telefonistsladdar, input/output var via hålremsa. Den kunde de 4 räknesätten + rotutdragning + Pythagoras sats. Den var snabb, men den var inte lika smart som BESK. Jag hade nöjet att lyssna på grabbarnas (kolleger till Hans Riesel) snack, och enligt dem skulle det varken gå att ta fram en talsyntes- eller översättningsmaskin, i alla fall inte i våra livstider. Jag fick uppleva det.Tillbaks till Googles översättningsprogram, om vilket Fredrik Reinfeldt påminner mig. Elegant, verserat, effektivt och skenbart intelligent levererar han - men i likhet med Google Translator förstår han inte det lingo som rinner ur honom och det krävs faktiskt både möda och litet förstånd för att man skall kunna dechiffrera hans vältalighet och inse att det är luft, åtminstone i ovan anförda replikväxling. Reinfeldt är en politisk android, som man skulle kunna döpa till Foobel. Ordet är ledigt och låter sig också ledigt associera till många besläktade begrepp: (1) Google, Foogle, Foobar, Fucking something men dock främst till (2)

Fubar med betydelsen *fucked up beyond all recognition or /any repair*.

Återstår nu att författa en lämplig definition av ordet FOOBEL och lägga in på urbandictionary.

Nu är det någon annans tur!

2010-11-12 @ 20:23:11
Postat av: Skånepåg

@ LN”Elegant, verserat, effektivt och skenbart intelligent levererar han - men i likhet med Google Translator förstår han inte det lingo som rinner ur honom och det krävs faktiskt både möda och litet förstånd för att man skall kunna dechiffrera hans vältalighet och inse att det är luft."

Utmärkt sammanfattat!Att kalla honom för en politisk Android är en utmärkt jämförelse. D.v.s. en förprogrammerad robot som agerar som en mänsklig varelse.Beträffande Foobel så har jag inget förslag att komma med, utan i hans fall så duger det skånska uttrycket fubbick mer än väl för mig.

2010-11-12 @ 21:05:26
Postat av: VoP

Vill bara uttrycka mitt fulla stöd och förtroende för Thoralf och övriga SD riksdagsmän. Ni utför ett storartat jobb och jag hoppas att ni får liknande hyllningar från andra som röstade på er. Ni är Svenska folkets hjältar.

2010-11-12 @ 22:14:14
Postat av: WMB

Leif T Åhlin SD skrev

"Jag är djupt oroad över att 1,5 miljoner svenskar saknar internet, och däribland 1 miljon pensionärer! Sannolikt av ekonomiska skäl."Jag är också oroad över detta faktum.Men minst lika oroad är jag över att en så fruktansvärt liten procent läser politiska sajter (av OLIKA slag) på nätet även bland dem som faktiskt har både dator och tillgång till internet.Runt 90 procent av Sveriges väljare får all politiskt information från gammelmedia, speciellt TV. Dock är de flesta ovetande om att de manipuleras och blir politiskt påverkade (kallas även hjärntvätt).

2010-11-12 @ 23:11:04
Postat av: Roberth

Jag förstår att man vill nå fler yngre och framför allt tjejer men jag är skeptisk.

2010-11-12 @ 23:39:12
Postat av: Ex occidente lux

Vaddå dum blondin?? Tjejen verkar ju riktigt smart! Betydligt smartare än 94,3% av svenska folket.Att många äldre inte använder nätet är ett demokratiproblem. Egentligen ett genarationsproblem. Varför visar vi inte de äldre hur man gör? Så svårt är det väl inte. Min mor är 95 och läser dagligen ett stort antal nyhetssajter på 5 olika språk.I USA/Canada är det mycket vanligt att medborgare 70-100 år dagligen använder internet.I Sverige tror många att myndigheter/landsting/kommuner löser alla problem. Så enkelt är det inte. Visa de äldre hur enkelt det är att använda internet!

2010-11-13 @ 00:25:40
Postat av: Robin Shadowes

En annan orsak än att bara lära dom äldre söka information är ju att internet kan användas till så mycket annat. Vad jag förstått så känner sig många äldre även väldigt ensamma. Det finns ju även många sociala communities på internet. Har ofta fått höra av äldre internet-skeptiska att det "inte är på riktigt" på nätet. Vad dom då förbiser är att det bakom varje dator-skärm finns en människa av kött och blod. Visst, man kan ju ladrig riktigt vara säker på att personen är den han/hon utger sig för att vara. Men sånt lär man sig efter ett tag, vilka man kan lita på och inte. Har man väl lärt känna någon annan så är det lättare att berätta mer om sig själv.

Sedan så finns det ju även spel-sidor, tänker då inte på moderna typ av spel som WoW och Sims utan gamla hederliga spel dom redan känner till. Sådana finns det gott om på både Blip och Yahoo m fl ställen. Dessutom kan man chatta samtidigt som man spelar så det blir socialt också, precis som IRL.

Dessutom kan man lyssna på musik, webb-radio, se filmer och videos. Kan man dessutom fler språk än svenska så ökar möjligheterna ytterligare.

Men det viktigaste är som tidigare påpekats, möjligheterna att söka information och alternativa nyhets-källor. Men nämner även dessa saker så att ni kan använda dom som argument om ni får chansen att försöka sälja in internet till äldre internet-skeptiker. Det bästa vore väl om dom fick chans att prova på i sin egen takt.

2010-11-13 @ 01:29:30
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Vi har tidigare raljerat om att 40-talisterna får lagomkul på hemmet när all outbildad arbetskraft, med lite brister i svenska språket hamnat där,varsågoda:I gratisexet av Östran har man gömt undan en lite notis på andra sidan om den anställde vi kan kalla

honom "Omar Amed Foad lingonkruka"

(Sannolikt taget efternamn)Han har jobbat på ålderdomshem och nu stängts av för att ha varit lite för hårdhänt mot sina kunder.Detta har fått Antidiskrimineringsbyrån med "Mackan"

i spetsen får man förmoda att göra en anmälan till

"Kåta Lina" om diskriminering bla pga av att den

anställde ombetts att skriva en redogörelse om

det inträffade,eftersom mannen tydligen talar eller skriver dåligt på svenska tycker byrån bla

att detta är diskriminering,tjenare sopprötter.

Brighta flickor och pojkar i den föreningen.Vad dom slagna åldringarna tycker framgår inte av artikeln.(På pk språk hårdhänt behandlade)Det är ju lite synd att lagen inte medger anmälan om diskriminering av etniskt svenska medborgare.

Den tokdj-vulen som kom på det kan man hänga upp i en pianotråd runt "Petter Niklas" och sätta fart på

varje fredag,vi snackar högbrodelen på Ölandsbron.Vore ganska intressant att se vad tex "Mackan" skulle göra om han fick en smocka på hemmet för att blöjorna var lite blöta eller at han ville pinka på

toa istället för i byssan.(Detta kan du inte motstå Alfsson)

(Sover ni på PI) eat that hehe.AW Svensson gratisexet skall läsas som gratis-exet

Har alltså ingen med sex att göra alls.

Så att det inte blir några missförstånd.

2010-11-13 @ 03:49:38
Postat av: Stefan K

Kan väl flika in med ett inlägg om just arbetskraftsinvandringen.Reinfeldt hävdar att en stor arbetskraftsinvandring är nödvändig, men min personliga teori går ut på lönedumpning. Stor efterfrågan = låga löner.

5 600 söker jobb som städare i Stockholm, 150 lediga jobb finns. Ända importerar vi just städare genom regeringens nya politik som underlättar för arbetskraftsinvandring. 400 000 arbetslösa och ändå importeras arbetskraft till lågutbildade yrken som exempelvis städare.

Alliansens politik att sätta alla medborgare i arbete verkar dömt att misslyckas om man ger de lediga jobben till människor utanför landets gränser.

Postat av: Kalle

Apropå äldre och IT:Det finns en IT-förening för äldre, Seniornet, i Sverige med flera lokalklubbar spridda över hela landet.På seniornet finns även olika comunitys. En gång om året brukar Seniornet ha en pröva på dag för äldre på de svenska biblioteken. Iden till denna verksamhet kommer ursprungligen från U.S.A.Länk till seniornets hemsida med dess olika nätaktiviteter.

2010-11-13 @ 10:40:35
URL: http://www.seniornet.se/
Postat av: Ludvig

Dokumentären om SD var bra, det hade man knappast väntat sig. Roligt att den inte var förljugen.

2010-11-13 @ 11:43:53
Postat av: LN

Kurt Lundgren skrev 2008-09-04 till Skattebetalarna och frågade om fattigpensionärerna och hur många de var. Han trodde det rörde sig om 30- 40 000. Chocksiffran kom : Antalet var 800 000!

INTE I MIN VILDASTE FANTASI HADE JAG TROTT ATT DET VAR SÅ ILLA - ALLA ÄR GRUNDLURADE

http://kurtlundgren.webblogg.se/2008/september/chocksiffra-sverige-har-800-000-fattigpensio.html

-----------------------------

ÄR ANTLET MINDRE IDAG?Det är glädjande att så många här ömmar för pensionärernas otillräckliga datorinnehav. Men ingen har påtalat att det kanske rör sig OCKSÅ om en kostnadsfråga. Att som helt obevandrad skaffa sig tillgång till nätet är inte helt billigt - och inte helt enkelt och inte helt ofaligt.

En kostnadsplan gällande totalkostnaden skulle kunna vara till stor hjälp - med "handgripliga" anvisningar på ett eller några lägsta-pris-alternativ."SeniorNetSweden" förutsätter datorinnehav; sedan möts man av följande:

"Varför vara medlem i SeniorNet Sweden? Som medlem får Du fullständig tillgång till vår hemsida. Du deltager i den fortsatta utvecklingen av en bred IT-förening som också rymmer lokala klubbar på flera platser i och utom Sverige. Medlemsavgiften är 250 kronor för detta"Jävla snikna pensionärer - de kunde åtminstone bjudit på ett två veckors provmedlemsskap, så att man kunde bedöma om medlensskapet är värt pengarna.

Är det förresten värt pengarna: över 56% i skatt, att vara medborgare i NyaSverige?Det beramade datalagringsobligatoriet kommer kanske att kosta engångssumman 250:-, därefter 80:- i månaden.Den helt klart efterblivna bredbandsleverantören Tele2/Comviq, lika jävla dumma som fåren de använder i sin reklam, påstår att du betalar bara för vad du surfar, dvs en månad för 286:- »»oavsett om du surfar eller ej«« och skulle du surfa mer än 2 GB stryper de trafiken till 56 kb/sek384 kb/sek för 99:- i månaden duger inte för streaming och YouTube, knappast ens för Sveriges Radio.

(med reservation för att sifferuppgifterna kanske inte är helt korrekta).Mycket är gratis av nödvändig programvara - men anskaffning och hantering kräver kunskap.Hela branchen och allt som har med internet att göra, Faecesbook, Twitter, Operativsystemet Windows, Browsers, vad du vill,liksom allting annat i det nya samhället, karakteriseras och är påverkat av dagens EXPANDERANDE ideologi: DUMHETEN.

Skratta inte - sök på Googles efter en översikt över NEW PUBLIC MANAGEMENT och läs......

- - - - -

Nu får någon annan ta' vid!

2010-11-13 @ 12:57:45
Postat av: andreas

När anställer ni folk som sköter de lokala och regionala SD- hemsidorna? Det verkar som om den privata profileringen har blivit viktigare än det interna SD-arbetet!Skyll inte hela tiden på an nat, som att ni inte har folk och SD- ledningen flyttat till Stockholm mm. utan se till att ni få någon ordning i den här sörjan.

2010-11-13 @ 13:08:23
Postat av: WMB

Jag håller med Andreas. SD:s hemsidor måste rättas till snarast!

2010-11-13 @ 13:29:17
Postat av: andreas1960

Hej på er !

Jag har något i egen sak som jag vill ta upp.

Sd har blivit invald i kommunfullmäktige i både mörbylånga och borgholm. För borgholms del så är det andra mandatsperioden partiet har en plats som inte utnyttjas. Det kan med hänsyn till partiets väljare inte fortsätta så här. För tillfället så finns ingen kommunförening på Öland. Det är angeläget att Sd blir aktiv som ett politiskt hembygdsparti på Öland. Om Du bor och är mantalsskriven på Öland och inte är medlem i SD, men vill gärna bli aktiv , så hör gärna av dig till :

[email protected]

2010-11-13 @ 16:04:08
Postat av: Berit

Jag vill att SD lägger sig i vanvården av grisar som pågår hela tiden Lars Hultström som nyss blev friad från alla anklagelser fast det finns dokumenterat på film som djurrättsalliansen tagit.

Nya bilder på vanvården visar att det är fortfarande likadant.

Inga djurhållare följer djurskyddslagen och inga straff utdöms.

SD är för ett bra djurskydd att djurskyddslagen skall följas har jag förstått SD rätt?

Ta upp djurskyddet i riksdagen alliansens politik är för vanvård och djurplågeri!

2010-11-13 @ 16:46:56
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Sparkrav på demensboende i Kalmar anställda

mailar Johan Person.Ja Johan Persson vilket är viktigast skäggabarnen el

hundratals miljoner i socialhjälp till våra nysvenskar,våra socialdemokratiska landsförädare

passar bäst på historiens soptipp vilka as det är.

Att svenska folket till 94.3% är så förbannat korkade att man inte kan se sambanden sanlöst.Utanför komvux är hucklena många dom nya svenskarna

utan framtid eller utbildning man mår illa rent ut sagt,måtte rättsväsendet hinna ifatt dessa idioter.Den händige kan ju länka in Barometerns artikel nätet.

2010-11-13 @ 17:35:25
Postat av: Ex occidente lux

Många yngre och medelålders byter ju dator regelbundet. Själv har jag två datorer, som bara står och skräpar. Dessa kan man ju skänka till någon äldre. Datorer finns desutom på alla folkbibliotek. Personalen visar gärna hur man gör. Inom SD skulle man ju kunna skapa ett datortorg, där äldre datorlösa medlemmar kan förmedlas en dator som andra inte längre behöver.Myndigheter, företag och kommuner kasserar årligen hundratusentals datorer. Här skulle SD kunna agera lokalt och ta initiativ till ett program där utrangerade, men fullt funktiondugliga datorer erbjuds äldre utan dator. Några av våra yngre medlemmar skulle ju kunna lägga några timmar på att visa datorovana hur det fungerar. Det är mycket lärorikt för yngre och äldre att samarbeta kring en konkret uppgift.

2010-11-13 @ 19:01:11
Postat av: carl

LN: Telenor har helt obegränsat datamängd att surfa för. välj då mobilt bredband som Ni kan ta med vartsomhelst. telenor och tele2 har gemensamt 4G bolag som ger 80 Mbit/sek. telenor är väl Norskt så vinsten får inte reinfeldt del av.

2010-11-13 @ 22:07:45
Postat av: Emmie

Ursäkta men finns det någon som helst vettig ursäkt att anställa en politiskt oerfaren och inte utbildad för jobbet som "sekreterare", blondin eller inte? Svagt.

2010-11-13 @ 23:17:48
URL: http://emmies.eu/
Postat av: S-E Karlsson

Kommunallagen säger följande : Kommuner och landsting skall förvalta sina medel på ett sådant sätt att krav på god avkastning tillgodoses, detta funderar jag på om man verkligen gör vad det gäller asylsökande/flyktingar ! Man skriver avtal om ett visst antal flyktingar och man får bra betalt av staten för dessa, vad som glöms är att när de fina pengarna man fått av staten är slut efter ett antal år och anhöriga till de mottagna börjar komma till kommunerna " Anhöriginvandring är något som staten inte står för utan dessa skall försörjas helt utav kommunernas skattebetalare ". Man förlorar alltså på gungorna vad man tagit in på karusellen och där menar jag att man inte förvaltar kommunmedel så att det ger god avkastning . Man hamnar i ett ekorrhjul som är väldigt svårt att ta sej ur ! Staten borde stå för hela kostnaden för både invandring och anhöriginvandring , denna kostnad ska inte läggas på kommunernas skattebetalare med neddragningar inom sjukvård,skola,äldrevård som följd !

2010-11-14 @ 08:23:52
Postat av: AWSvensson

En bra karl reder sig själv.

Postat av: AWSvensson

Det går långsamt fram , men det ända fram

Postat av: Tony Ingman

Jag tycker att dom etablerade partiernas ledare

ofta kommer för billigt undan med sina uttalande.

När vår stöddige statsminister var på resa i

Finland tyckte han att Sverige tar emot för många

flyktingar, alltså tvärtemot vad han tycker hemma

i Sverige. Jag har inte hört att någon har pressat

honom på detta uttalande. Vidare har han i förklenande ordalag påstått att ingen kultur och

utveckling kommer från Sverige, utan endast barbariet. Fäller han sådana uttalande om det land

som han är satt som högsta ledare för borde det bli

ett enormt ramaskri. Av den hjärndöda pk pressen

går det ju inte att förvänta sig någon reaktion,

men nu när SD kommit in i riksdagen borde ni ta alla chanser att pressa honom på dessa frågor.

Detta är bara exempel på några graverande uttalande som han har gjort, där finns många fler.

2010-11-14 @ 09:17:58
Postat av: AWSvensson

Kan vi skönja dagens ljus............

Postat av: Nalle i Växjö

Det innebär också ett nytt steg för Kulturparken Småland och Smålands museum: att öppna för det nya, mångkulturens Småland.Välkommen till nya Sverige

Postat av: Robin Shadowes

Utvandrarnas hus borde kanske snarare döpas om till Invandrarnas hus istället? I mångkulturell anda menar jag. Istället för Karl-Oskar och Kristina så kan det ju handla om Ali Baba och Fatima istället.

2010-11-14 @ 23:08:26
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: PK

Oerhört smart att starta bloggen parlamentprincess.se! Eloge till Alexandra och personerna bakom idén! SD har överhuvudtaget varit mycket framgångsrika som gräsrotsrörelse och det är så man får långsiktig framgång. I like!

2010-11-15 @ 00:05:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0