MONA SAHLIN TAR PENSION

Avgår som partiledare och lämnar riksdagen i slutet av mars. Om hon varit smart hade hon redan avgått på valnatten, vilket hade varit mer naturligt. Uppenbarligen har hon försökt rida ut stormen efter valet men tydligen har trycket och den interna kritiken varit för hård.

Vem blir ny partiledare för socialdemokraterna?

Frågan är om Thomas Bodström kommer att komma hem från USA lagom till extrakongressen i mars?

Det mest intressanta är dock om socialdemokraterna och deras kriskommission kommer att begripa varför det gått så illa i de två senaste valen. Jag och SD är en stor del av detta svar! Men kommer de ansvariga inom socialdemokraterna våga erkänna att invandringspolitiken och arbetsmarknadspolitik är en stor del av svaret.

Vågar socialdemokraterna göra en radikal kursändring när det gäller invandringspolitiken när nu en så stor del av väljarna utgörs av just invandrare? Arbetsmarknadspolitiken är ett annat område som man förlorat stort på. Vågar man sparka ut Vanja Lundby-Wedin från ordförandeposten inom LO och ersätta henne med någon som för en mer protektionistisk hållning i arbetsmarknadsfrågor. Och sist och men inte minst vågar man inta en mer restriktiv hållning till EU och dess överstatlighet. Eller med andra ord vågar man sig på en anpassning till Sverigedemokraternas politik eller är det fortfarande mest viktigt att aldrig ha en gemensam uppfattning med oss Sverigedemokrater. Aldrig, aldrig någonsin ...............

Vågar man inte sig på dessa förändringar i s-politiken så hjälper det inte med hur många kriskommissioner som helst. Även om de leds av "starke" Johan Persson från Kalmar.

 Det skall även bli intressant att se hur Mona Sahlin kommer utnyttja inkomstgarantin från riksdagen! Blir det "förtidspension" vid 53 års ålder? 


Kommentarer
Postat av: Pelle P

I kväll ska här firas med en stor Toblerone.

Men jag hoppas att S får en ny verklighetsfrämmande snyltare som den som just avgick.

2010-11-14 @ 17:42:38
Postat av: vmm

Jag hoppas Bosse Ringholm blir nästa (S)-ledare.(jag är SD-väljare och det vore så himla skojigt med Bosse som S-ledare)

2010-11-14 @ 18:07:39
Postat av: Roberth

Österberg eller Nuder kom ihåg var ni läste det först!

2010-11-14 @ 18:36:25
Postat av: Pelle P

Undrar till vilket otroligt dyrt semesterparadis hon kommer tillbringa dom närmaste veckorna på. Hon har en viss vana att åka på diverse "timeout:er" när det inte går hennes väg,och som lök på laxen så får väl skattebetalarna stå för fiolerna. Vi får se.

2010-11-14 @ 19:07:09
Postat av: Nils

Invandringspolitik hit och dit - är det någon som tycker/anser att moderaternas dito står närmare SD?

M.a.o lär sossarnas invandringspolitik inte vara enda anledningen till deras kräftgång.

2010-11-14 @ 19:12:50
Postat av: Skäribo!

Hej Thoralf!

Här kommer hälsningar från Finland! Hittade din blogg av en till tillfällighet!Och efter det har den blivit nästan dagligen återkommande bloggbesök! Keep up the good work!

2010-11-14 @ 19:38:33
Postat av: matspp

Ska hon redan gå? Det var ju hon som sa vi måste jobba tills vi är 68år!Undrar vilket betungade jobb hon nu kommer att ta? Vårdbiträde fram till 68års ålder kanske? Nä tror inte det utan det överlämnas nog med varm hand till någon annan.

Alla människors lika värde ni vet))De slutliga orden om Måna blir: Hon var inte bara dum utan arbets-skygg också!

2010-11-14 @ 20:15:28
Postat av: Hulda

Allmän flaggdag hädanefter..?? Ett par kalla får det bli för att fira!!

2010-11-14 @ 20:25:35
Postat av: putte

SKÅL, ta me' fan!

2010-11-14 @ 21:30:37
Postat av: MartinA

SAP är nog räddningslöst förlorade. För OM de skulle försöka vinna tillbaka sina gamla kärnväljare skulle de dels förlora sina nya väljare och dels ha en stor konkurrensnackdel, de har ju förverkat sitt förtroende. Och sånt tar lika lång tid att bygga upp som att rasera. Så räkna med en comeback om en 30 år eller så.

2010-11-14 @ 21:56:40
Postat av: Robin Shadowes

Jag tycker Måna Muslim ska bli ambassadör i Riyadh. Där kommer hon garanterat inte få några problem med parkeringsböter eller avställda bilar, av den enkla anledningen att hon inte kommer att ha någon. Allah ska med!! Och Måna får gärna följa efter!Vad efterträdare beträffar, Nuder och Ringholm är ju knappast kvinnor. Det är däremot Pekgul och invandrare dessutom, vilket borde ge ytterligare ett plus i pk-protokollet. Kommer kanske ge tillskott av väljare i den del av befolkningen som är jippiesvenskar. Dom gamla svennarna däremot lär nog inte bli lika förtjusta.

Försöker man nu vända under galgen och bli mer invandringsrestriktiva så kommer ju jippiesvenskarna att strömma över till främst Moderaterna men även till dom gröna, då dom ju huserar kända islamister i sina led. Den delen som är svenska kärnväljare, så kommer dom yngre och medelålders också lämna, för att dom har fått nog. Dom kommer gå över till andra sjuklöverpartier men även till SD, nu när skämmighetsfaktorn till stor del är bortblåst.

Kvar kommer bara bli dom äldre traditionsröstarna utan internet. Som inte kommer förstå hur det kunnat gå så illa för "arbetarrörelsen". SAP kommer utvecklas mer och mer till ett renodlat islamiseringsparti.

2010-11-14 @ 22:36:46
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: LN

DU SKÖNA NYA VÄRLDKommentar idag på 'Snaphanen', här återgiven oavkortd.

------------------------------------------------

Info -- Posted: 14 November 2010 - 14:261984 ÖVERTRÄFFADKäre Steen [på Snaphanen], kära Julia Caesar och kära normala danskar.Nu ska jag i korthet berätta något som ni inte ens i era vildaste föreställningar kunde tro existerade. Karin Boyes Kallocain, George Orwells 1984 och STASI är slagna med hästlängder.1994 införde den socialdemokratiska regeringen i Sverige ett nytt ämne på skolschemat: VÄRDEGRUNDGEMENSKAP SOM SKOLMÅL. Vilket i korthet gick ut på, att varje svensk kommun skulle vidta NORMALISERANDE ÅTGÄRDER om någon elev i någon klass tänkte fel.Har det nuvarande, svenska Sjupartiet försökt mildra denna tanketortyr? Ingalunda. Tvärtom. I stället har tvånget skärpts. Av någon anledning skjuts Beatrice Ask i förgrunden, när De Nya Moderaterna = Det Nya Arbetarpartiet = Kvinnornas Parti tvångsmässigt har infört ämnet LIVSKUNSKAP på skolschemat. Varje svensk kommun ska hyra in konsulter (timarvode 50.000.) för att lära ut healing, rytmen i afrikanska trummor, svårigheten för vissa småtjejer att onanera osv.Alla får ställa sig i en ring. De barn som reagerar fel, får ta ett steg tillbaks. De barn som reagerar rätt får ta ett steg fram.Leken kallas “sluta ringen”. Härmed menas inte “avsluta ringen ” utan “tillsluta ringen”. På slutet skall de som lyckas bäst , mötas i mitten och ta på varandra i extas.Exempel: Alla pojkar får sitta i ett hörn. Alla flickor får ställa sig i en stor ring."Har ni någon gång känt, att ni vill döda en pojke? Alla som vill det, tar ett steg fram.""Känner ni någon som röstar på Sverigedemokraterna? Alla som känner någon sådan tar ett steg bakåt."Hur skulle ni göra, om någon ville, att ni skulle rösta på Sverigedemokraterna? Skulle ni försöka slå ihjäl denne? Ta ett steg fram. Skulle ni INTE försöka slå ihjäl denne? Ta ett steg bakåt."Jag skulle lätt kunna utveckla detta tema till en ny Kallocain-roman – men väntar i första hand på en betraktelse av Julia Caesar.

-------------------------------------------------

Ur en radio i ett angränsande rum har jag med ett öra hört medan jag var sysselsatt med någonting annatn, gissningsvis mellanstadieflickor skildra denna metodik att stå i ring och behöva besvara närgående eller kränkande frågor om mobbning och liknande, för att sedan ta ett steg fram eller

tilbaka. Jag har lusläst radiotablån men inte hittat något. Mer info kanske kommer hos Snaphanen

2010-11-14 @ 22:37:21
Postat av: Cavatus

Denna söndag har skriver inte Julia Caesar någon krönika. FYI. Passa istället på att läsa de gamla igen, de är lika slitstarka än idag. Läs på och vässa argumenten.

2010-11-14 @ 23:56:53
URL: http://www.korta.nu/jc
Postat av: Erik E

Jag lurar på om Ilja Batljan kunde vara bra. Som montenegrin förstår han nog farorna med islam och mångkultur och skulle kunna samarbeta med sd utan att anklagas för främlingsfientlighet.

2010-11-15 @ 05:05:10
Postat av: Hugo

Thoralf, jag tycker du har lite väl magstarka kommentarer vad beträffar ert eget parties betydelse för sossarnas fall samt dina kommentarer beträffande arbetsmarknadspolitiken. Protektionism är omöjligt med EUs regelverk. Fri rörlighet av personer är en av fyra grundpelare som bär upp hela EU-rätten. Så glöm det där med ett protektionistiskt LO som skall skydda svenska löntagare.

Ni prisar, likt sossarna och moderaterna för den delen, den svenska modellen med kollektivavtal. En modell som effektivt stänger ute bl a invandrare och lågutbildade från den svenska arbetsmarknaden. Dessa människor fråntas sitt enda konkurrensmedel, d v s arbeta till lägre lön, vilket kollektivavtalen effektivt förhindrar. Enda utvägen blir svartjobb eller evigt bidragsberoende.

Laval-domen kommer på sikt att förändra arbetsmarknaden. Fackens makt krymper och så småningom får man införa en lagstadgad minimilön likt många andra medlemsländer.

SAPs kris är också LOs. Den odemokratisk alliansen mellan fack och partiet måste brytas och så kommer också att ske. Enpartistaten ligger där nu i konvulsioner och det blir en tung väg att bara resa sig upp. Något 45% parti blir sossarna aldrig mer.

2010-11-15 @ 10:24:50
Postat av: Tony Ingman

Dom har alldrig begripit att många av deras egna

väljare är lika mycket emot mastodontinvandringen

som sd s väljare, så jag tror att sd har rätt många

väljare från s att se fram emot vid nästa val.

2010-11-15 @ 11:01:55
Postat av: Hugo

Säkert blir det en del röster från SAP, men andra partier kommer också att ta sin del tror jag. Sedan kommer det ann på SD att bli något annat än ett i princip sosseparti med profil mot invandring. Asylinvandringen är gravt misskött och SDs enda förtjänst torde bli att andra partier inte räds vrålen från vänsterkanten utan tar tag i frågan. Arbetskraftsinvandring kommer vi att behöva oavsett inte minst när alla 40-talister pensioneras.I övrigt är partiprogrammet tunt utan visioner för framtiden. Lite grann som dagens sossar. Att isolera sig som framförs av Thoralf ovan håller inte, vi lever i en alltmer globaliserad värld vare sig vi gillar det eller ej.

2010-11-15 @ 12:52:16
Postat av: Stefan K

Det här med pension är intressant. De politiker som förespråkar att vi "vanliga" hårt arbetande väljare ska jobba allt längre, kan själv gå i pension vid 40 om de så önskar. Rättvisa?2010-11-15 @ 16:40:58
Postat av: S-E Karlsson

Verkligen på tiden att Mona avgick , hon har kostat oss skattebetalare enorma pengar med sitt invandrarvurmande och i och med detta så körde hon socialdemokratiska partiet i botten ! Hade hon sagt sej vilja minska invandringen med 75 % så hade det säkert gått bättre för "sossarna"

2010-11-16 @ 11:39:46
Postat av: becca

Allt bra idag?? :D

2010-11-16 @ 11:50:13
URL: http://myranstankar.blogg.se/
Postat av: SD pedofilpartiet ?

SD en hop fjollor haha och kolla in detta Jimmie omger sig av småbrudar som han avlönar med SD medel. Tack och hej för SD 2014 pedofilvarning pedofilvarning pedofilvarninghttp://parliamentprincess.se/http://www.youtube.com/watch?v=upXZ1im1leU

2010-11-16 @ 13:26:43
URL: http://parliamentprincess.se/
Postat av: SD har en 20 årig bimbo som partisekreterare

Stackars lille kryllpajasen Thoralf som raderar känsligt på bloggen om Åkessons blonda bimbo som ställer hela SD i dålig dager. Ska skrattar ihjäl mig 2014 när det oseriösa skitpartiet SD åker ur riksdagen som NyDParlimentprincess haha hela sverige skrattar.http://parliamentprincess.se/Åkessons två bimbos som avlönas av SD pengar. Fyfan säger vi om detta.http://img266.imageshack.us/img266/5138/sdbimbos.jpg

2010-11-16 @ 19:08:41
URL: http://parliamentprincess.se/
Postat av: Putte

@HugoMu har ju redan mer än hälften av 40-talisterna gått i pension och vi har ändå en rekordhög arbetslöshet. Att vi behöver arbetskraftsinvandring är bara en myt.Sedan till byfånen med signaturen "SD pedofilpartiet ?" Om de nu är 20 år gamla, hur kan de då vara som pedofili? Är det inte bara "ensamkommande flyktinbarn" som kan vara mellan 20 och 30 är gamla? Svenskar räknas väl som vuxna i den åldern.

2010-11-17 @ 06:37:57
Postat av: Tony Ingman

sign. SD är förmodligen ett litet AFA drägg det

syns på kommentarerna, inteligensnivån ligger

ungfär på en somaliers nivå.

Skillnaden på partierna SD och kommunisterna

är att SD bara kommer att gå framåt, medan

rödgökarna alltid kommer att bli det lilla

skitparti som det varit dom sista 40 åren.

2010-11-17 @ 09:01:35
Postat av: Hugo

Putte,.....som vanligt, även i högkonjuktur, har vi hög arbetslöshet p g a trånga sektorer där kompetent folk saknas och dessutom är rörligheten relativt låg. Det är en paradox, men sådan är verkligheten.

Märk väl, arbetskraftsinvandring kommer att behövas i framtiden. Däremot asylinvandringen/anhöriginvandringen är en katastrof som jag tidigare påpekat. Gudmundson på SVD ger en balanserad bild av frågan

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/skydda-ratten-till-asyl_5625557.svdVi kan inte vara hela världens socialkontor men arbetskraftsinvandring kommer att behövas. Glöm ej heller att ca 1 000 000 svenskar utvandrade från Sverige kring förra sekelskiftet. Jag ogillar därför de kategoriska mer eller mindre rasistiska kommentarer som syns i vissa inlägg mot all invandring.Lite sans och balans skulle inte skada.

2010-11-17 @ 13:10:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0