MIDDAG PÅ SLOTTET


Nästan hela SD:s riksdagsgrupp uppklädd för middag på slottet.

Igår var det middag på slottet och jag fick hälsa på hela kungafamiljen (förutom Carl-Philip). Det var dock mycket köande hela kvällen. Kö till välkomstdrinken, kö till att hälsa på kungafamiljen, kö till festsalen och maten, kö till kaffet.

Slottet är utan tvivel en fantastisk kulturskatt som vi skall vara stolta och mycket rädda om. Sällskapet vid mitt middagsbord var uteslutande allianspolitiker, kanslichef och en hovmarskalk. En mycket trevlig kväll i ett trevligt sällskap även om jag fick skavsår i mina nyinköpta lackskor.

Före detta infrasturktur ministern Åsa Torstensson ”svimmade” under musikunderhållningen i rikssalen och fick läggas på en bänk alldeles intill min plats. Det ryktades att hon även ”svimmade” för fyra år sedan vid samma tillställning. Hon är uppenbarligen väldigt ”svag” för kungafamiljen eller takhöjden i rikssalen.

Kronprinsessan Victoria närvarade inte av förståliga skäl vid årets Victoriadag på Öland. Hon har ännu inte lämnat ett offentligt besked om sin närvaro under nästa års Victoriadag. Men vad jag hörde under kvällen på slottet så kan jag inte tolka svaret på mina frågor som något annat än att hon med stor glädje kommer närvara i Borgholm på sin födelsedag nästa år.

Idag har det varit en hel del förvecklingar i flera utskott. Inte minst i konstitutionsutskottet där Alliansen begärde ajournering av mötet i flera omgångar. Där Alliansen och SD så småningom enades om att inte offentliggöra personer som skänker pengar till partierna. Detta var en mycket viktig fråga för SD då det handlar om våra bidragssympatisörers säkerhet. Till slut lyckades Moderaterna få med övriga allianspartier på samma linje. I utbildningsutskottet går uppenbarligen Socialdemokraterna emot sin egen politik då Sverigedemokraterna har för avsikt att stödja det rödgrönas linje i utskottet. Givetvis får då S stora darren och vänder sina egna förslag ryggen och sätter sig vid förhandlingsbordet med Alliansen. Snacka om att socialdemokraternas väljare blir mer och mer förvirrade.

SVT hade idag ett bra inslag som i varje fall till viss del visar hur de rödgröna och speciellt socialdemokraterna backar från sin egen politik.


Kommentarer
Postat av: MartinA

Varför kan inte andra politiker skriva såhär? Berätta vad som händer? Ni SDare är folk jag förstår när ni pratar och som jag litar på.

2010-11-25 @ 23:50:07
Postat av: Donnie Blair

Snyggt jobbat Thoralf, fortsätt i samma anda. Ge inte "ansvarstagarna" med sina blossande kinder en enda chans

2010-11-26 @ 00:20:11
Postat av: Info

REVIDERAD BETYGSSÄTTNINGFrågan om nya riktlinjer för betygssättningen på skolornas olika stadier har varit aktuell de senaste dagarna. Olika förslag har tydligen stötts och blötts och bollats fram och tillbaks mellan partierna och blocken.Utan att Sveriges radio en enda gång förmått redogöra för exakt vari skiljaktigheterna består. Och framförallt har vi ingenting fått veta om Sverigedemokraternas slutliga ställningstagande.Kan du upplysa oss, Thoralf?Den femgradiga betygsskalan (som numera blivit tregradig) infördes i början på 1960-talet. Dessförinnan och i alla år hade graderingen, som var målrelaterad och allmänt accepterad utom av ett antal socialdemokratiska skolpolitiker (Palme, Edenman, Isling m.fl.) sett ut så här:A (laudatur, berömlig)

a+, a (med utmärkt beröm godkänd, a-

AB+, AB (med beröm godkänd), AB-

Ba+, Ba (inte utan beröm godkänd), Ba-

B+, B (godkänd), B-

B? (med tvekan godkänd)

BC, C (underkänd)Betyg gavs i det första skolstadiet, folkskolan (t.o.m. 1950-talet) redan fr.o.m. klass (årskurs) ett men de första åren endast på en låg nivå (på sin höjd gavs Ba). Ingen liten nybörjare svimmade på den tiden av att avslutningsdagen få gå fram till fröken och hämta sitt betyg. Tvärtom, betygsformuläret utdelades alltid under viss högtidlighet.Studentexamen avskaffades 1968.

2010-11-26 @ 00:41:10
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson: Vilken fin bild första laguppställningen,Sveriges första oikofojägare anno

2010,bestående av lärarare civilekonomer bla.

(Såja Svensson det är inte omanligt att gråta)Kör på bara det verkar som man kommer väldigt långt i riksdagen genom att vara normalbegåvad.

Det verkar ge ett övertag,mattegeniet och tågluffarn

verkar vara lite bakom ,och är nog inte ensamma.Glöm inte bort att smyga in en miniräknare på den enas kontor, samt en stinskeps på den andras i julklapp.Lycka tiil Gubben och Gumman hoppar och visslar stampar i golvet,katten Findus duckar varje gång kryckorna gått 360 grader.Skepp ohoj som vi säger i Kalmar nu för tiden.P.s Vattnet har nu nått 9 meter över normal nivå bla på Ängö, gårdsbryggeriet flöt till Öland igår.

Detta i samband med att öltankarna tömdes dessa flöt då bättre än korkar och vips var man på Öland.

På varvsholmen har alla egen båtplats numera en del u-båtsplats.2010-11-26 @ 01:03:20
Postat av: Cavatus

När svensk kultur ifrågasätts brukar jag hävda att kungahuset är ett levande exempel på just svensk kultur. Det är också en av orsakerna till att jag inte vill avskaffa det.Bra så om sossarna fortsätter att sälja ut sin själ så att deras väljare får se att de inte är att lita på, att undvikandet av SD är viktigare för dem, än att stå för och driva sin egen politik. Det kan inte leda till något annat än till avgrunden. Och sossarnas avgrund ser vi fram emot med nöje. Det partiet har spelat ut sin roll idag.

2010-11-26 @ 01:19:26
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar
Postat av: Gubben om Gumman

Repris : Det är krafigt störande när Pter Akinder

sitter på Östran och ojjar sej över att Svenne

Banan får 30-40% av slutlönen.Samma kille konstaterar att Danmark och Finland har runt 65%,ja Akinder vem har stulit bla svenska arbetares pensionspengar i 40 år?Vad är det som skiljer Sverige och Finland :Jo 1.4 miljoner männiksor med utlänsk bakgrund.

Finland har även slupit alla kommunister på

tidningsredaktionerna.Cavatus där har du den totala schizofrena förträngningen av en socialdemokrat .

Man mår uppriktigt illa av detta maken till

falskhet.Eric Åfors frågar idag i Expressen vad det är för fel på sossarna.Vi har svarat honom att dom är överintelligenta.

Då med slemgrodan Salin på topp maken till spån

får man leta länge efter.

2010-11-26 @ 02:07:05
Postat av: Erik E

Utanför ämnet:

Denna artikel tycker att Thoralf liknar Tom Jones:

http://www.nyheterna.net/opinion/uppnosat/svaengande_hoefter_gudfadern_och_en_mediadirektoerMärkligt vad journalister ägnar sin tid åt.

2010-11-26 @ 04:15:20
Postat av: kalle

grattis thoralf till att besöka slottet och kungafamiljen. det är en upplevelse som styrker nationalskänslan. minns själv när gick högvakt och fick en inblick i vardagen på slottet. fantastiskt god mat och vackra damer som serverade i matsalen i flygeln närmast riksdagshuset. det var som att komma till paradisen jämnfört med jägarvecka ute i ödemarken där man fick äta naturens skafferi och skölja ner med tallbarr te! passa på att beskåda den beridna högvaktsavlösningen det är fint med pukhästarna och de vackra uniformerna.

helt otroligt fel att 7 klöverns landsförädare säljer ut vårt land till EU.

snart vänder denna tokperiod av kultikulti. och Svenska folket kommer återigen bygga upp nationalstaten Sverige.

våra förfäder vänder sig i sina gravar och undrar om deras slit var värt det när landets befolkning nu är som fega självdestruktiva tokjhon.

åter igen kommer Svenskarna bli stolta att vara Svenskar.

2010-11-26 @ 06:01:15
Postat av: kalle

när man bodde i logementet i flygeln så fick man gå ner i de tegelklädda källarvalven för att låna en grå telefon som satt på väggen i trappen.

dålig belysning och lite kallt och genast sätter tankar om det kan spöka, vad gör man om lyset slocknar? jag lovar att gå ner där själv det gör man bara en(1) gång. jag lovar det spökar där nere, det måste vara några som dött där och som inte får ro i själen. alltså i källaren under logimentet i flygeln närmast riksdaghuset. det kan inte varit naturligt vad hände där nere. fy f-n det finns ju spöken.

jag förstår att kungafamiljen valde att flytta ut till drottningholm, den verkliga orsaken kan de nog inte gå ut med offentligt.

2010-11-26 @ 06:17:41
Postat av: Anonym

åsa T kanske hade sovit oregelbundet, ätit skräpmat och stressat, kan ge svimmnings och kräkningskänsla.ajjaja skavsår , bästa skorna är fabrikatet "Sievi" som även gör yrkesskor typ dansskor. bra sulor med bra gummiblandning som inte smulas sönder efter några år och halkfria.lite dyra för de säljs mest hos yrkesbutiker.http://www.sievi.com välj yrksskor lågskor

2010-11-26 @ 09:27:36
Postat av: Stefan K

Det måste svida i hjärtat hos Lars Ohly och andra som föraktar kungahuset, att tvingas sitta på middag hos Kungen. Han var väl där?Själv har jag växlat några ord med både Kungen och Silvia då jag gick högvakt på 80-talet. Trevliga människor och att se Silvia i träskor, jeans och vit uppknäppt skjorta var en syn för gudar.Att inte SD vill redovisa det ekonomiska stödet från olika sympatisörer har jag förståelse för. De skulle omedelbart utsättas för medias drev och vänstermobbens våld.Moderaternas ihärdiga motstånd har jag lite svårare att förstå. Mina teorier om att något muslimskt land pumpar in pengar i partiet för att på så sätt ge Islam fritt fram i Sverige står fast. Abdirisak Waberis plats i riksdagen stärker min teori.

2010-11-26 @ 09:38:37
Postat av: Irene

Stiliga är ni men nu får du glömma skoskav ty enligt DN/Synovates senaste mätning ligger partiet på 4,3 (-1,4).Det räcker inte med "Princess", hemsidan och kuriren MÅSTE igångsättas så att vi får vettig information om vad som görs/ska göras.

2010-11-26 @ 09:40:27
Postat av: Robin Shadowes

Kalle, spöken är inget att vara rädd för. Det finns två sorters fenomen, dom som verkar vara som en filmsnutt som spelas upp igen och igen. Där finns inget mänskligt medvetande kvar bland dessa spökerier. Det är blott en traumatisk händelse i det förflutna som spelas upp igen för dem känsliga nog att uppfatta det. Sedan har vi dom där det de facto finns ett medvetande kvar. Men jag säger som så att vi inte bör vara rädda för dem heller. Använd din intuition till att känna efter om dom känns hotfulla eller inte. Många av dem verkar inte ens medvetna att dom är döda, andra vet det, kanske har dom förstått det när dom inte lyckas få kontakt med oss levande. Tror knappast att dom är onda de flesta av dem även om det säkert finns undantag. Många är nog nyfikna, precis som vi är och vill nog gärna ta kontakt om det är möjligt. Vad som skrämmer folk tror jag mer är rädslan för det okända än något annat. Egentligen är det ju inte så att bara enstaka människor är mediala. Vi har alla den potentialen men de flesta har av olika orsaker valt att tränga undan den förmågan. Har du den inte redan så kan du ju alltid träna. Att jag skriver dessa rader är enkelt. I vårt sekulariserade samhälle upplever jag det som ett stort problem att så många människor gåromkring och är rädda för döden. Det finns ingen död. Själen är ren energi och energi är oförstörbar, det har vi även Einsteins ord på.

2010-11-26 @ 10:07:18
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: AWSvensson

Enligt media , som vi i vanlig ordning har största tillit till, så har de nya ledamöterna i Sveriges Riksdag haft en kurs i uppförande. Man talar till talmannen och inte till en enskild ledamot , allt för att stämningen skall hållas på en gemytlig nivå.

Detta diskvalificerar vissa kommentatorer på denna blogg, dessa har också haft det goda omdömet att inte kandidera.Om jag fattat det rätt så innebär den nya grundlagen att den Gamle Dansken skall också har tillträde till kammaren, nu återstå bara att lösa frågan om hur man ska få plats med en brassestol och en Oxel, och innan detta är löst föredra jag min enpersonsriksdag i den Blekingska

övärlden,för övrigt inte långt från en av ledamöterna i Sveriges Riksdag.

2010-11-26 @ 10:27:55
Postat av: Gubben o Gumman

Hoppsan Fogdö fick frågan om vem som är Sveriges

bästa journalist Wordarski DN svarar Fogdö.

Programledaren i SVT68 försöker rädda det hela."Jamen tycker du det, Wodde skriver ju på en drivande sida",han insåg vad Fogdö sagt mera än Fogdö sjäkv i sin stiltypiska svenska naitivitet.Motivering : Wodarski kopplar bort sitt eget

tyckande när han skriver,eat that Irina Boris Igor mfl,haha vilka ägg ni är.Wodarski jobbar som en journalist skall göraSnacka om klockren, det kan Boljevikerna sutta på.

Manipulerande Leninkramare kan hoppa i sjön.

2010-11-26 @ 10:31:38
Postat av: Stefan A

Verkar inte bli något stora journalistpris för aftonbladets superstjärnor som skulle göra scoopet med att försöka muta Sverigedemokrater,är kanske inga stjärnor, och då är det bara super kvar, och det kan nog stämma, ab behöver aldrig fira jul, för där är tomtarna i farten på redaktionerna året runt...

2010-11-26 @ 10:34:43
Postat av: Gubben o Gumman

aw Svensson : Är det inte lite kallt i en brassestol

i skärgården så här års el har du hus med?Egentligen kvalar väl Spånberg och mattesnillet in

på den nya listan : Gammeldansk och tomtar på loftet

året om?

2010-11-26 @ 10:48:07
Postat av: Gubben o Gumman

Dela ut stora journalistpriset måste väl vara lite

bekymmersamt,priset måste ju gå till en journaist

Då blir ju urvalet av kandidater något begränsat...Lång näsa fick Hellin och Mattson så exploderade dom

poff.

2010-11-26 @ 10:56:10
Postat av: Nalle i Växjö

Vår Jimmi Åkesson har blivit så folklig så att Sveriges Radio Blekinge har ett matprogram med Jimmi.

Pågår just nu men kommer säkert att ligga i arkivet för sända program i morgon.Tänk att Jimmie låter precis som en vanlig person från Bleking. Kanske en chock för många

Postat av: Donnie Blair

Jag önskar också veta när de 100-tals miljarder som Göran Persson och sossarna plundrade pensionsfonderna på, ska återbetalas

2010-11-26 @ 12:19:12
Postat av: LN

APROPÅ FREDENS OCH KÄRLEKEN RELIGION

På perfekt förortssvenska och faktiskt ganska vältaligt hälsar på denna video en kär nysvensk helig krigare till dig och mig, till kungen och till Thoralf, till alla bröder och systrar

och uppmanar oss att komma ned och kämpa i Somalia och göra jihad(?); han fortsätter sedan med att mordhota Lars Vilks: "Lars Vilks, vi kommer att ta dig, vart du än befinner dig, ska vi ta dig, du vet vad som väntar dig, det är bara halshuggning som gäller..." (expressiv gest).

Klippet fanns tidigare på YouTube men är raderat där. Om du inte kan se det direkt från denna länk, är det bara att ladda ned det och sedasn köra det (DivX--längd bara 75 sekunder).

http://eticha.dk/news/wp-content/uploads/vilks final.avi

2010-11-26 @ 12:22:40
Postat av: AWSvensson

Jag kan bara inte hålla inne med att jag är fullständigt enig med er , då tänker jag inte bara på er fabulösa beskrivning av mig som person, utan på det faktum att journalistpriset utses av journalister, när det självklara vore att de betygssattes av läsarna. Utgången skulle kanske inte falla dessa retoriska lögnare i smaken.

En hyllning till GoG innan de försvinner i hammocken till Baltikum.

2010-11-26 @ 12:51:51
Postat av: Kalle

Tack för bilden på er vid slottet. Ett prydligt, uppklätt och representativt gäng med SveigeDemokrater inför den stundande Kungamiddagen. Kul att du publicerade den bilden på det vanliga livet som riksdagsmän.Bra Thoralf att du tänker på oss stora SD-fans. Tyvärr så ligger ju SD:s kontakter eller info till oss SD-fans på sparlåga. En verklig sparlåga. All brinnande engagemang och eld behöver syre och bränsle. Bra Thoralf att du förstått det men det har inte SD-ledningen gjort. Se bara på att de inte fått igång SD-kuriren.net efter sönderhackandet!!!

2010-11-26 @ 12:54:25
Postat av: Skånepåg

För info.

Riksdagsledamöterna har skapat en blogg för löpande inforamation från riksdagsarbetet.Postat av: AWSvensson

Multi kulti lever farligt.

Postat av: Irene

Tack för informationen "Skånepåg".

2010-11-26 @ 16:42:26
Postat av: lassekolja

Det gläder mig att Ni hade en trevlig kväll på Slottet. Om Kungafamiljen hade vetat vad vi Sverigedemokrater ställer oss till Sverige och Kungahuset, hade förmodligen Ni fått "enskild inbjudan" till Er egen "trivselkväll" med Kungafamiljen!

Att det politiska spelet är viktigare för 7-klövern än det bästa för Sverige, är ingen nyhet. I analogi med det borde SD motionera om ökad invandring, det verkar vara enda sättet att få Riksdagen att besluta om minskad invandring!?

Jag är född 1946, alltså gick jag i skolan 1952-66, "lekskola" - VVS-ing. Jag har ännu inte sett ett bättre bertygssystem än det vi hade, med A - C fr.o.m. 2:a klass. Första året fick vi omdömen, typ "Framsteg: Mycket goda" o.s.v. Jag lovar att jag inte har tagit minsta skada av tidiga betyg, tvärtom, jag är tacksam att jag sluppit dagens skola, som för övrigt Palme förstörde! Han avskaffade även den "riktiga" studentexamen 1969, rena vansinnet!

Kämpa på Thoralf!!!

2010-11-26 @ 17:46:49
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Kalle

>Skånepåg.Tack för infon att SD har öppnat en blogg med info från Riksdagen.

2010-11-26 @ 18:32:57
Postat av: sten

Det måste vara något genetiskt fel på sossarna. Någon mutation i arvsmassan.

2010-11-26 @ 21:49:04
Postat av: krister

trevlig bildhoppas att nästa val är det fullt på trappan och alla inte får plats på fotot SMILEsd forever

2010-11-26 @ 21:56:17
Postat av: Roberth

Vad är kungarna av Tylösand när vi har kungarna i riksdagen.

2010-11-26 @ 22:55:14
Postat av: Katinka Glahd

Ni är underbara.En sann prydnad i vår riksdag.

Gud välsigne er alla.Glöm aldrig bort vem som röstade in Er.Gud välsigne Sverige.

2010-11-27 @ 14:33:10
Postat av: Katinka Glahd

Ni är underbara.En sann prydnad i vår riksdag.

Gud välsigne er alla.Glöm aldrig bort vem som röstade in Er.Gud välsigne Sverige.

2010-11-27 @ 14:35:18
Postat av: Joakim

Vad menar du med att hon "svimmade"? Var det i själva verket hög spritkonsumtion som låg bakom?

2010-11-29 @ 22:23:29
URL: http://www.realisten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0