"LYCKAD INVANDRING"


"Skojaren" Martin Ådahl        Foto Thoralf Alfsson.

Som riksdagsman får man en väldig massa information, tidningar, skrifter och böcker. En av dessa skrifter som kommit i min brevlåda är ”Lyckad invandring” som getts ut av Martin Ådahl och Clara Sandelid. Jag har skummat igenom den och det är inte utan att man lyfter på ögonbrynen mer än en gång.

Här kommer ett exempel på hur dessa skribenter lurar sina läsare med ett enkelt ”knep”. Läs följande text från boken ”Lyckad invandring”.

”För Sveriges del är det viktigt att konstatera att både utrikeshandel och invandring ökat de senaste åren. Sveriges import uppgick 2002 till 66,5 miljarder USD. Exporten uppgick till 82 miljarder USD. Fem år senare uppgick importen till 150 miljarder USD och exporten till 166 miljarder USD. Det totala antalet invandrare ökade med ungefär 230 000 personer.”

Det innebär en ökning med 125 procent när det gäller importen och 102 procent för exporten.

Detta låter väl som helt obestridliga fakta.

Men varför använda sig av USD när vi pratar om svensk utrikeshandel utan att jämföra med något annat land. Kan det vara så att det är mycket mer ”talande” att använda USD för att uppnå sina syften. Det anmärkningsvärda är att under 2002 var kursen på USD ca 10 kronor men 2007 var kursen nere i ca 6,50 kronor.

Omräknat i kronor skulle ovanstående siffror istället vara import 2002 665 miljarder kronor och fem år senare 975 miljarder kronor. När det gäller export skulle siffrorna istället vara 820 miljarder kronor och fem år senare 1079 miljarder kronor.

Istället för en 125 procentig ökning av exporten blir det med svenska kronor 47 procent och för exporten 32 procent istället för 102 procent.

Sedan använder författarna dessa ”falska” siffror för att belägga en ”lyckad invandring” från bland annat Asien genom att t.ex. skriva följande.

”Antalet utlandsfödda från Asien ökade under perioden 2002-2007 med 80 procent, samtidigt som exporten ökade med 85 procent och importen med 174 procent.”

Tänk vad dessa skojare lurar svenska folket!

 


Kommentarer
Postat av: Tvivlaren

Om både invandring och utrikeshandel har ökat så är det väl inte självklart att invandringen har bidragit positivt till detta.Man skulle även kunna skriva: "Trots att invandringen har ökat med 230 000 personer de senaste åren och att huvuddelen av dessa inte har kunnat ge ett positivt tillskott till den svenska ekonomin så har importen ökat med 47 % och exporten med 32 %

2010-11-22 @ 12:20:08
Postat av: LN

Kan det inte förhålla sig så att denna sifferekvilibristik är ett skämt? Den grunt tänkande ramlar dit, vilket ju är roligt, meden den något djupare tänkande genomskådar sådana uppenbara pseudofakta, och får anledning att skratta åt de lättlurade dumbommarna, som tyvärr genom sitt flertal utgör majoritet och således bestämmer var skåpet skall stå. Plakatet som upphovsmannen visade upp i Visby tyder inte på frånvaro av ett humoristisk sinne.Är förövrigt alla medvetna om att morgondagen den 23 november och dagen därpå den 24 november är historiska ödesdagar?I morgon befinner sig sanningen inför rätta i Wien (Österrike). Men det angår ju inte oss här i Nya Sverige. Skulle någon dock vara av annan åsikt, kan man titta på följande video:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HGeTIOWC1W8På onsdag beslutar Nya Sveriges av folket fritt och demokratiskt valda representanter, med undantag av SD-gruppen får man hoppas, att ny Konstitution skall införas, i vilken påbjudes bland annat att Nya Sverige SKALL vara ett MULTIKULTURELLT land. Mera om detta här:

http://snaphanen.dk/2010/11/21/s%c3%b8ndgaskronik-ett-fullbordat-landsforraderi/

2010-11-22 @ 12:37:03
Postat av: AWSvensson

Med tanke på att Irak , Afghanistan och Somalia varit de länder som levererat flesta bidragstagare så skulle exporten dit ökat enormt. I själva verket är den till dessa länder obefintlig.

Hur ökar antalet lediga jobb bara för att arbetsförmedlingen skall ta hand om så kallade nyanlända, ekvationen går inte ihop. Möjligen ligger den matematiska virtuosen folkpartisten bakom.

2010-11-22 @ 12:39:50
Postat av: WMB

LN skrev: "Kan det inte förhålla sig så att denna sifferekvilibristik är ett skämt?"Djupt tänkande eller ej så fick även jag uppfattningen att detta är avsett som ett skämt.

Men, men man vet ju aldrig ...

2010-11-22 @ 13:02:20
Postat av: Nalle i Växjö

Undrar hur dom olika politikerna i Riksdagen partier känner sig inför röstningen på Onsdag om Sveriges framtid.Kan dom ställa sig framför sina barn och barnbarn, se dom i ögonen och erkänna att dom var med och röstade för Sveriges undergång som nationell stat.

2010-11-22 @ 13:11:39
Postat av: robban

tycker det ser ut som att handelsbalansen minskar. använder man Martins siffror så lägg till tex 230k personer till och vi har röda siffror i balansen. om det skulle vara något positivt så är det något fel i huvudet på tomten eller är målet att ha en så hög import som möjligt?

2010-11-22 @ 13:13:43
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Vad har ökning av export/import med invandring att göra när de överhuvudtaget inte ingår i arbetsstyrkan förrän efter 7 år för män och 10 år för kvinnor och innehar en sysselsättningsgrad på 50%?

Möjligtvis i importstatistiken om nu en invandrare redovisas under "import av övriga varor"?

Neej,invandrarna hamnar under rubriken; "Offentlig konsumtion i BNP statistiken!"

2010-11-22 @ 13:17:18
Postat av: lassekolja

Man måste alltid "dra öronen åt sig" i sammanhang, där SD-hataren Martin Ådahl figurerar.

Hans favoritord är definitivt INTE demokrati!

2010-11-22 @ 14:53:48
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Nalle i Växjö

Att skriva något på webben kan innebära att även om man tagit bort allt från webbsidor eller bloggar kan det finnas kvar.

Något som bland annat Assange "väninnor" råkat ut för.Vi hade ett annat fall där Smålandsposten nitiskt tog bort en artikel när intresset blev för stort för det hemska fackeltåget till kyrkan som stoppades .Här är historien om en vacker tradition som försvannSlut på klassiskt fackeltåg

19 NOVEMBER, 2010 i NYHETER

Slut på klassiskt fackeltåg.Eleverna i Åryd har en tradition.

Att fira första advent med ett fackeltåg till kyrkan och en adventsgudstjänst.

Men det krockar med lagstiftningen.

Så i år går dom till bad platsen i stället.– En del barn är besvikna och en morförälder har hört av sig. Men inga föräldrar, säger rektorn på skolan i Åryd, Pär–Johan Trulsson.

Det är en långvarig och uppskattad tradition som bryts. Men rektorn ser inte något alternativ efter att ha satt sig in i regelverket.

En gudstjänst med inslag av till exempel bön, välsignelse eller trosbekännelse, under skoltid är numera ett lagbrott.

Undervisningen i skolan ska vara ickekonfessionell.

– Vi har inte följt lagen tidigare i Åryd och det måste vi börja göra. Om någon hade anmält oss efter skolavslutningen i somras så hade vi åkt dit direkt, säger Pär–Johan Trulsson.

I dagarna har han skickat ut information till föräldrarna om det här, att fackeltåget går till badplatsen i stället för till Hemmesjö kyrka.

– Jag tror att det blir jätte bra.

Att adventsfirandet blir som det blir i år innebär inte att det är tvärstopp för eleverna att gå till kyrkan under skoltid. Det finns varianter, sammankomster utan inslag av religiösa ritualer. Och det är fullt tillåtet.

Pär–Johan Trulsson säger att han ventilerat frågan med kyrkliga företrädare.

De har kommit fram till att skolavslutningen till sommaren kommer att hållas i kyrkan – utan böner, välsignelser och trosbekännelse. Tyngdpunkten ska i stället ligga på gemenskap och tradition.

Men adventsfirandet hann dom inte riktigt avhandla. Därför blir det badplatsen.

– För att jag ska vara säker på att det fungerar enligt lagen. Det är enda anledningen, säger Pär–Johans Trulsson.2010-11-22 @ 15:43:12
Postat av: LN

Apropå morgondagenhttp://tinyurl.com/sanningen-ej-poppis(bilden kan manipuleras och roteras i ovankanten!)

2010-11-22 @ 16:06:42
Postat av: Alltid denna främlingsfientlighet..

Kanske inte dags att konstant på varje inlägg kommentera negativa saker om invandringen? Inte dags att bli mindre främlingsfientliga och diskutera andra saker? Inte undra på att folk kallar SD för rasister! Men rasister är partiet verkligen inte(bakgrunden ja, och visst röster många rasister på partiet men partier som Svenskarnas Parti o ND är nazister/rasister). Börjar mer och mer likna flashbacks forum "integration invandring,nationalsocialism mm" på dina kommentarer. Kom igen nu, Visa för fan att ni är mer än ett enfrågeparti! Jag är emot islam men mest glad att ni lyfter upp kriminalfrågorna :) Livstid SKA vara livstid!/Svenskfödd och uppfostrad ung man med stolt grekiskt ursprung!

2010-11-22 @ 16:15:29
Postat av: lassekolja

Om det nu skulle vara så att det ibland skulle dyka upp en och annan främlingsfientlig rasist, är det inte snart dags att ställa sig frågan; vad kan det bero på? I just Sverige kanske det inte är så konstigt om den verkliga främlingsfientligheten (i ordets ursprungliga bemärkelse) skulle råka växa. Det kan vi i så fall tacka våra politiker för, som envist "slagit dövörat till" när varningens röster, i form av SD, har höjts. När vanliga medborgare ser vad som händer med Sverige och blir förbannade finns ju bara ett sätt att agera och det är att lägga sin röst på SD. Konstigare än så är det inte Reinfeldt, det kan väl ändå inte vara så svårt att begripa, ens för en barbar!?

2010-11-22 @ 17:28:23
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Trocadero

A leder inte nödvändigtvis till B.

2010-11-22 @ 18:05:28
Postat av: "Alltid denna främlingsfientlighet.."

Lassekolja, Men är det inte så att dessa rasister/främlingfientliga skyller allt på invandringen? att man är arbetslös,att man inte har familj,att man går ut på stan och ser någon person med slöja.. Men vad vill du personligen? minska invandringen eller ha ut alla invandrare? Är du främlingsfientlig eller rasist? Kan dra personliga erfarenheter om att i just kommunen jag bor är det knappast mycket invandrare(sett till malmö...) men ändå är SD stort här. Tror knappast många främlingsfientliga stött på "problem" med den utan det är genom internet man läser mycket skit. Men ALDRIG läser man om det positiva invandringen och invandrare gör! Ingen i min släkt går på soc eller har gått,alla jobbar men ändå känner både jag och mina släkt oss utpekade i normer som "blattar,invandrare" och dylikt. Det är tacken man läser på nätet om allt. År 2010 ska man behöva gömma sitt ursprung och försöka hänga med i SD kommentarer för annars blir man utpekad som en PKperson,kommunist,svin,landsförädare när jag själv enbart har ett gott hjärta och min kultur-min hjärna-mitt hem-mitt tal är svenskt men blod är genetiskt europeiskt. Visst håller jag med SD i flera saker men aldrig i mobbningen vi "invandrare enligt er" får utstå när man skriver något på någon SD relaterad blogg/sida. Jag förstår varför man inte skriver här, För ingen går in här längre förutom dem som är främlingsfientliga. Sluta se ner på invandringen hela tiden och tänk positivt och gladare. Hälsa på någon med utländsk härkomst med ett leende, Visa kärlek!Rasism: Aldrig bra,något världen och Sverige skulle må bättre av!Inga negativa skitkommentarer om mitt ursprung tack, Då vet man sanningen vilka ni personer är.Må gått!

2010-11-22 @ 18:36:40
Postat av: Nils

Men varför inte ifrågasätta det uppenbara - Vad f-n har invandring med export att göra??

2010-11-22 @ 19:19:57
Postat av: Gubben o Gumman

Lyckad invandring i Söderhamn är väl synd att säga.

Bedrövigt att se sekvensen i gårdagens program kalla fakta.Där man först zoomar in den lokale fylleskallen som talar om för sina fyllebröder hur en slipsten skall dras.Denna man intervjuar man sedan och får att säga att

han röstat på SD ,som inte har något med idiotin i bla Söderhamn att göra,om inte detta är manipulation av en röskallejournalist vad är det då.Problemt med just denna sekvensen är att den är så

förbannat klumpig så ingen går på det.Sedan undrar man ju om man vill spä den så kallade

främlingsfientligheten när man släpper loss en Somalier som skall bli president i Somalia.Ifall man tar upp invandringen till 40-50% nivåer

Då håller man på med att förgöra nationalstaten.

Att sedan en del tröga sossar inte fattar i vilket spel dom ingår i är förståeligt....Till dej Greken kan man rekommendera att du läser svensk historia från 1940-2010,eftersom du fått det

mesta om bakfoten,då är det ganska ofint att komma

in här och babla dynga.Läs SD program istället så kanske polleten ramlar ned,du kanske tycker att 1.4 miljoner människor i Sverige av utlänsk härkomst inte är nog.Sätt dej in i hur många av dom sista 10 åren komna som jobbar,tror du tomten betalar för dom.

Svenska gamlingar sitter inlåsta ensamma på

ålderdomshemmen,det finns inga pengar.

2010-11-22 @ 19:20:45
Postat av: Robin Shadowes

"Med tanke på att Irak , Afghanistan och Somalia varit de länder som levererat flesta bidragstagare så skulle exporten dit ökat enormt. I själva verket är den till dessa länder obefintlig."Det enda som exporteras dit är en helvetes massa "såssial-pidrak".

2010-11-22 @ 19:52:00
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: LN

@ Alltid denna främlingsfientlighet..

Vad föranleder dig att vara stolt över ett "grekiska ursprung"? Struntprat! Är du stolt över att dina föräldrar är födda i Grekland, att de kopulerade med dig som resultat och att din mor födde dig i Sverige? Till detta har du uppenbarligen inte bidraget ett jota. Inte mycket att vara stolt över. Då kan du lika gärna skämmas över att dina föräldrars landsmän har misskött landets ekonomi in absurdum. Men kanske skulle du ha anledning att vara stolt över något som du postnatalt alldeles själv av egen kraft har åstadkommit, tom i det usla landet Sverige, numera Nya Sverige.

------------------------------------------------

Apropå nasism, rasism, medlöperi och motstånd:http://www.youtube.com/watch?v=sZyl2WoBPZQoch muslimska busar i GB

http://www.youtube.com/watch?v=-nqxP2bpF7I

2010-11-22 @ 19:54:02
Postat av: Till LN

Vad fan är det för rasistkommentar va? Folk ska vara stolta över sitt ursprung, Vilken låg kommentar du skrev alltså. Vad menar du igentligen, Att jag inte ska vara stolt över att mina föräldrar är från grekland( farsan född här i Sverige) eller att jag ska vara stolt över att jag är född i Sverige? Förklara bättre vad du menar.

2010-11-22 @ 20:14:54
Postat av: Dumle

Har någon vaknat på fel sida? Hur orkar du ens diskutera vem som skall vara stolt över sin födelseplats? I så fall kan du ju räkna upp vilka ursprung man INTE skall vara stolt över? Om ens förfäder lyckats skapa ett samhälle där människor kan leva i frihet utan att vara rädda över förtryck eller att svälta ihjäl kanske ursprunget spelar roll. Annars är det väsentliga hur man själv agerar för att nå dit. Din insats i det här livet spelar roll, inte vad din farfars farfar lyckades med för 300 hundra år sedan. Lägg ner nu och diskutera väsentligheter istället.

2010-11-22 @ 20:52:36
Postat av: Info

TILL: "ALLTID DENNA FRÄMLINGSFIENTLIGHET"som påpekar, att han är en "ung man med stolt grekiskt ursprung" samt att "folk ska vara stolta över sitt ursprung": Din uppmaning är ofullständigt formulerad. Skall lyda: "alla folk i hela världen utom just svenskar ska vara stolta över sitt ursprung".Sen är det ju så, att saken snart saknar betydelse. I Sverige råder masspsykos. Vilkens innebörd är att kvarvarande etniska svenskar snarast möjligt ska bytas ut mot människor (vilka som helst) med annat etniskt ursprung. Om vi känner akut rädsla och oro inför detta totalt obegripliga, oförklarliga och livshotande, är detta ett tecken på främlingsfientlighet, rasism och nazism. Svensk ondska, kort sagt. Det enda genuint svenska karaktärsdrag, som våra makthavare och journalister kan godkänna.OIKOFOBI EXEMPLIFIERAD (av Info)”Oikofobi är ett sjukligt behov av att nedvärdera sin egen kultur” (intressant.se). – ”Scruton har även myntat nyordet Oikofobi (engelska oikophobia) som, i likhet med xenofobi, inte syftar på en fobi i medicinsk mening utan i det här fallet på vad Scruton såg som en konsekvent nedvärdering av den egna nationen och dess kultur genom en individs identifikation MOT vad Scruton menade var dennes ”egentliga” nation och/eller kultur.” (Wikipedia.)EXEMPEL 1: ”Och så är vi tillbaka i det här med svenskt och ursprung och traditioner och bevara vår svenska folksjäl. Fuck it, säger jag. För återigen, vad är svenskt?” – ”Midsommar är över och jag sörjer inte det. Jag nämnde tidigare att jag inte är förtjust i högtiden. Precis som när det kommer till nationsvurmande vid idrottsevenemang får jag SD-vibbar av midsommar. Det kryper i mig när det svenska ska firas.” (Från blogg av fotbollsspelaren i Kalmar FF, Henrik Rydström.)EXEMPEL 2: ”Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.” (Mona Sahlin i mars 2002 inför turkiska ungdomsförbundets kongress ”Euroturk”.)EXEMPEL 3: ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån.´ Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje på onsdagen. Det första utländska besöket som statsminister gick till Finland. Det första inhemska gick till assyrier-syrianerna i Södertälje.” (Nyhetsartikel i DN 15/11 2006.)EXEMPEL 4: ”Jag hatar allt genuint typiskt svenskt” (Linda Skugge i Expressen 26/7 2002.)EXEMPEL 5: ”I en gryta puttrade kåldolmar som jag lagat precis som min mamma gjorde men för att inte vara för svenskt traditionell stod också en stor fräsch grekisk sallad och glänste av olivolja, oliver och Fetaost på köksbänken.” (Täppas Fogelberg i krönika, okänt år.)EXEMPEL 6: ”AVSKAFFA SVENSKAN. – Professor vill att svenska språket ersätts med engelska. Professor Marian Radetzki, 69, vill avskaffa svenska språket. Och ersätta det med engelska. – Det skulle ge oss enorma fördelar, säger han.Marian Radetzki lanserar idén i sin bok ´Sverige, Sverige! Fosterland?´. Radetzki, som själv kommer från Polen, väckte uppseende bland sina studenter i Luleå när han krävde att alla hans doktorander i nationalekonomi skulle prata och skriva på engelska. —Radetzki säger att språkbytet skulle bli ett enormt projekt. – Det skulle ta ett par generationer. Vi skulle visserligen mista en stor del av vår svenska kultur, men vi skulle å andra sidan få tillgång till den anglosaxiska som är rikare och oändligt mycket större.”

(Svante Lidén i artikel i Aftonbladet 2/2 2006.)EXEMPEL 7: KROSSA DEN SVENSKA KULTURRASISMEN! (Svenskt fältrop sedan 1990-talet.)EXEMPEL 8: ”— var det FAN bättre än det mesta i ACTIONväg jag sett de senaste åren. och jo jag vet. det är FÅNIGT, LÖJLIGT, PATRIOTISKT, exkluderande. men jag SKITER i det just nu —.” (Typisk passus i ung svenskas blogg. I detta fall en som inte kan interpunktera och skriva stor bokstav i början på en mening men som i gengäld kan svära som en hel karl och som kan flera ord på popengelska och följaktligen kallar sig ”cree”. Och så vet hon precis vad som är löjligt här i världen. Patriotisk = löjlig, fånig.)EXEMPEL 9: ”Jag kan bara beklaga att hemmarasistsvensken börjar krypa ur sina hålor…” (Sign. Patriks kommentar i Thoralf Alfssons blogg 22/11 2009.)EXEMPEL 10: “Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.” (Maud Olofsson i Östra Sörmlands Posten, nov. 2007.)

……………………………………………………………

2010-11-22 @ 21:21:34
Postat av: Stora Småland

Märkligt att ett land som Irak med över 30 miljoner innevånare inte kan ta hand om sitt eget folk , men lilla Sverige ska ta hand om nya 100000 tusen varje år jag tycker det rimmar mycket dåligt !

2010-11-22 @ 22:39:44
Postat av: Robin Shadowes

Till "kreken", jag är stolt över det land jag föddes till men knappast stolt över dagens mångkulturella Det Nya Sverige. Det senare avskyr jag rent av. Hade jag skrivit något i stil med att Grekland är ett jävla skitland, så hade det sannolikt tagit hus i helvete som man brukar säga. Hade jag däremot istället råkat skriva att Sverige är ett jävla skitland, ja då hade vår lilla "ormet kryper" inte ens lyft på ögonbrynen. Det är bara nysvenskar som tillåts älska Sverige, dess ursprungs-invånare får enbart hata sitt land, annars är dom rasister, nazister och hela fadderullan.

2010-11-22 @ 23:03:51
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: WMB

@ InfoDu glömde ett slående exempel, så jag fyller på listan:EXEMPEL 11: "AVSKAFFA SVERIGE!" Vår nuvarande EU-minister Birgitta Ohlsson skrev en artikel i Expressen på Sveriges nationaldag den 6 juni 2001 med denna rubrik. Hon var då ordförande i LUF (Folkpartiets Liberala Ungdomsförbund).

Här finns hela hennes artikel att läsa:

http://photoimagine.wordpress.com/2010/02/06/avskaffa-sverige/

2010-11-22 @ 23:16:37
Postat av: LN

Folkhemmet som blev en sluten anstalt

Maj Grandmo skrev igår på sin blogg om den sk människosynen i Sverige. Jag har själv en rutten människosyn. Den har jag skaffat mig under ett långt liv i Sverige och utomlands. Min människosyn började försämras redan i samma veva som jag upplevde Olof Palme som eklesiastikminister framträda på Kårhuset i Sthlm. Det var den gången då den rödaste fanan svängdes av unge Carlberg, Sveriges egen motsvarighet till Röde Danny i Paris. Herr Carlberg blev sedan salongssober och fick livtidsförsörjning som chef för Fryskuset. Numera framtäder han då och då med muslimskt färgade morgonbetraktelser i SR1. När fan bli gammal blir han religiös.Egentligen hade jag tänkt mig att bli litet yvig och motivera min ruttna människosyn, men jag nöjer mig med att konatatera att jag numera är

först och främst människoskeptiker. Jag anser att flertalet människor i moraliskt/etiskt avseende är "svin" (förlåt Piggy!). Endast ytbehandlingen skiljer: tjock fernissa, tunn fernissa, avflagnad fernissa och avsaknad av fernissa. Det är mycket, mycket värre nu än för 30 år sedan. Som hobbyhobbean skulle jag vilja påstå att människan är människans varg. Verkligt goda människor är rariteter - Moder Theresa var en snål satmara som försnillade, enligt ett ögonvittne jag träffade för länge sedan i Dublin. Inte ens hotet om att hamna i islams helvete, det absolut jävligaste ställe som uppfunnits av människa, kan inspirera en usel krake att bli god. Jesus, en betydligt mera konstruktiv uppfinning, har dock ibland lyckats med detta. Javisst är det skillnad på människor - alla är olika och unika, men just därför inte lika värda. Det är skillnad på bil och bil också - därför valde jag CV3 framför Merca. Förvisso finns det rasskillnad(er) - helt enligt vetenskapens senaste rön. Därför måste man inte vara sann rasist. Redan Tintin, när han var i Afrika, kunde konstatera en viss olikhet mellan vit och svart. Det kan man nog idag på socialen i Borlänge också. Avslutningsvis vill jag framhålla att jag varken är kommunist eller nasist - tji fick du! Men, i det stora hela delar jag Maj Grandmos syn, som hon presenterar på sin blogg i två mycket läsvärda inlägg:

http://www.majgrandmo.com/2010/11/manniskosyn-och-forakt.html

http://www.majgrandmo.com/2010/11/alla-manniskors-lika-varde.htmlPS Till 'kreken' skulle jag vilja säga att det märks att du har gått i svensk skola. -Lär dig läsa innantill innan du blir för gammal! (detta är ett gott råd - helt orasistiskt!)

2010-11-23 @ 02:56:32
Postat av: Info

WMB: MER OM BIRGITTA OHLSSONDu har alldeles rätt - Birgitta Ohlsson är väl meriterad för en plats bland Sveriges tongivande oikofober:Enligt SVERIGES RADIO 2/2 09 är Birgitta Ohlsson• för en fri och obegränsad invandring (till Sverige men inte till ett visst annat land, som hon själv har anknytning till)• motståndare till sitt eget partis förslag om godkänt på ett enkelt språktest som villkor för att få bli svensk medborgare• stark förespråkare för en övergång från krona till euro som svensk valuta• vidare vurmar Birgitta för en förbättrad behandling av mängden oinbjudna, romska invällare i Italien• Birgitta är för kvoterad föräldraförsäkring (och annan könskvotering, som ger henne makt att detaljreglera andra människors privatliv)• hon är motståndare till män i historien, som förekommit före henne själv; sådana kallas av henne kort och gott ”dinosaurier”• sitt eget ofödda barn säljer hon ut i förväg mot en fet EU-lönÖvrigt:Birgitta Ohlsson har genom åren tillsammans med Mona Sahlin varit en av de ivrigaste deltagarna i Stockholm pride, där hon förutom i HBTQ-frågor i allmänhet särskilt engagerat sig i lesbiskas rätt till fri insemination (på skattebetalarnas bekostnad). Hon är ordförande för Liberala kvinnor och medlem i Folkpartiets partistyrelse. Redan 2003 bildade hon dessutom ett eget ”liberalfeministiskt” parallellparti (”nätverk”) till Feministiskt initiativ, kallat FELIRA. Marknadsförs:”Uppgiven över borgerlighetens oförmåga att se könsrollsstrukturer? Feminist, liberal och radikal? Då är Felira någonting för dig.””Birgitta förklarar att hon vill se jämställdhetsplaner redan i förskolan vilka sedan följs genom hela skoltiden och arbetslivet.”Hon har mycket riktigt tidigare uttalat, att hon vill AVSKAFFA NATIONALSTATEN (i första hand Sverige), eftersom hon betraktar den som enbart en barnsjukdom på vägen mot hennes eget mogna, feministiska världsparlament. I en debattartikel (Corren) har hon som ett annat steg på samma väg pläderat för att islamska böneutrop från minareter skall tillåtas i Sverige.Birgittas idoler: Hillary Clinton och det egotrippade bokstavsbarnet Pippi Långstrump (Asperger).Undra på att Birgitta är en av Sjupartiets populäraste förgundsfigurer! Rentav en tänkbar efterträdare till Mona Sahlin

2010-11-23 @ 08:26:06
Postat av: Torsten Fransson

Det är ju lätt att dra fram invandrare från Asien som perfekta invandrare och det stämmer helt! Arbetssamma människor som vill arbeta och inte leva på bidrag som dagens invandrare från MENA-länderna gör.Vissa politiker älskar att dra fram Gnosjö som ett perfekt exempel på lyckad flyktingmottagning och integration i det svenska samhället.Det de däremot inte brukar tala om är att dessa flyktingar kom från sydostasien och inte från Somalia, Afghanistan eller Irak!Ungefär som att jämföra en fullblodshingst med en sköldpadda.

2010-11-23 @ 09:05:41
Postat av: Nalle i Växjö

Vad händer i RiksdagenHär finns en del länkar till olika utfrågningar i Riksdagen levererade av Statliga Televisonen.Riksdagens egna sändningar ligger flera ljusår efter när det gäller teknik trots alla pengar VI lägger på Riksdagen, i varje fall VI som betalar skatt

Postat av: Emmie

Gör lite PR för ny kul hårdhudad blogg, dock partipolitiskt obunden

http://emmies.eu/

2010-11-23 @ 09:28:57
URL: http://emmies.eu/
Postat av: WMB

"Info" skrev i en av sina punkter om Birgitta Ohlsson att hon är:• motståndare till sitt eget partis förslag om godkänt på ett enkelt språktest som villkor för att få bli svensk medborgareDetta är en mycket viktig punkt eftersom den illustrerar Folkpartiet i ett nötskal. Det är nämligen inte enbart Birgitta Ohlsson som är motståndare till det enkla språktest som Lars Leijonborg slängde in som ett (falskt) förslag inför valet 2002, utan i stort sett hela FP.FP låg då mycket illa till i opinionen, och Leijonborg försökte lyfta med ett gammalt "Ny Demokrati-förslag". Det lyckades med råge. FP hoppade från 4,7% till att få 13,3% i valet tack vare detta "främlingsfientliga" förslag som levererades av Leijonborg strax före valdagen.Det framgångsrika (men falska) förslaget röstades givetvis bort omedelbart efter valet av i stort sett hela det övriga liberala och starkt invandrarvänliga Folkpartiet, som i verkligheten likt MP och V kämpar för att gränsen runt Sverige ska slopas helt

2010-11-23 @ 11:00:23
Postat av: Nalle i Växjö

Stort uppsving för Högsby och omgivande orter och öppet hus på skyltsöndagen.Migrationsverket har i regionen 1450 asylsökande, varav knappt 80-talet har eget boende. Det finns asylsökande på en rad orter som Blomstermåla, Ruda, Högsby, Fågelfors, Berga Virserum, Järnforsen, Silverdalen, Hultsfred, Storebro och Totebo. Dessutom blir det snart även i Kristdala och Oskarshamn.Postat av: LN

NU STÅR YTTRANDEFRIHETEN I EU PÅ SPELRättegången mot Elisabeth Sabaditsch-Wolff pågår'Gates of Vienna' är nästan on-line!http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/11/trial-of-elisabeth-sabaditsch-wolff-day.htmlSenaste rapport från 11.34 CET

2010-11-23 @ 12:07:08
Postat av: AWSvensson

Något vi misstänkt länge.

Postat av: Gubben o Gumman

DO är en myndighet skapad av oikofober bemmanad med en träskalle till chef,används av kravmaskiner utan vett hyfs och samhällsinsikt.Det går alldeles utmärkt att lägga ned myndigheten

Skicka hem Linna till Baltikun skulle vara bra.En typisk sosseprodukt svidyrt till ingen nytta

Linna Lago Repaluu kan lösa gruppbiljett till Balitikum enkel då.Bäst av allt är att Linna sitteer med burka beslutet

Står och blåljuger i tv om att det inte är prioiterat,anmäl DO till DO.2010-11-23 @ 13:46:20
Postat av: Gubben o Gumman

Mannen på bilden måste väl vara chefen för Swedsco-Russia Marin,förmodligen släkt med fallskärmsjägaren Tolgfors.

2010-11-23 @ 13:48:53
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Artikeln om dom två 20-åriga ungdomar som

tvingades ned på knä och rånades i helgen i Kalmar.

Verkar ha tagit borts el flyttats undan,artikeln om hamburgerånet ligger kvar.I det första fallet ville inte polisen tala om vad för vapen som användes,vad tror du AW Svensson

slangbella kanske?I Kalmar är en Kosovoalban dömd för pistol och ner på knä hot.En annan Kosovoalban tog man med en pistol utanför en ungdomsfest.Så nu måste det väl vara en Rockneby bo?Vi förstår att både polis och tisning vill mörka ned detta det är ju dels panikskapande samt ingår ju inte i den falska bilden av våra underbara

jippiesvenskar,många rövhål iblandade i det rånet.2010-11-23 @ 14:38:27
Postat av: Johan

Det är få saker som är så patetiska som inbördes beundran. Den värsta formen är nog stoltheten över nationen, som mer än något annat syftar till att exludera andra.Om någon jublar över landslagets framgångar, så må det vara hänt. Där ju bara lek. Men det är när man tar nationalismen på allvar, som det blir synnerligen patetiskt, för att inte säga komiskt.Tack för underhållningen. Här saknas inte material till nya Grotesco-avsnitt. Fram för fler parodier av kungen och nationalsången.

2010-11-23 @ 14:39:23
Postat av: LN

.

En ny grundlag för ett icke existerande folk"Jag [Baron Bodissey] har ofta beskrivit infödda svenskar som "personer med svensk bakgrund". Detta är inte ett skämt - det är [en engelsk översättning av] den officiella terminologien som används av den svenska staten för att beskriva de ljushyade, blåögda, svensk-talande människor som bortsett från en minoritet av utlandsfödda medborgare utgjorde den svenska befolkningen före 1970. Vad vi brukade kalla "svenskar" är nu "personer med svensk bakgrund", precis som finnar som bor i Sverige är "personer med finsk bakgrund", somaliska invandrare är "personer med somalisk bakgrund", och så vidare.Denna nomenklatur är ett medvetet försök att underminera grunden för samhället självt genom att förvränga språket och därigenom söka förändra svenskars tankevanor och hur svenskar tänker om sig själva. Oligarkerna, som styr den europeiska region som tidigare kallades Sverige, är övertygade om, att de har den moraliska och laglig rätten att skapa den perfekta mångkulturella staten. Att peka ut en specifikt svensk identitet som avgörande för vad som är 'svensk kultur' och utmärkande för det 'svenska' är en försyndelse mot multikulturalismen som med alla medel måste undertryckas. Själva svenskheten skall devalveras och reas bort.För att uppnå detta syfte kommer den svenska riksdagen i morgon att rösta för införandet av den reviderade och delvis nyskrivna grundlag som skall återpegla oligarkernas samförstånd. Eftersom parlamentet har röstat för förändringen både före och efter det senaste allmänna valet, kommer den nya och reviderade grundlagen att träda i kraft 2011. Det finns ingen återvändo."översättning av ca 12% av det engelsk originalet, som finns här: http://gatesofvienna.blogspot.com/2010/11/constitution-for-non-existent-people.html

2010-11-23 @ 14:52:35
Postat av: Gubben o Gumman

Johan : Vi får väl se om du känner likadant nere på

knä med en pistolpipa i tinningen,eller när din

syster tvångspippas i tvåan.Alla jippiesvenskar är stolta för sina länder el

ursprung,vilket är friskt,är du frisk Johan?Alla friska människor gillar sitt land har du klart

för dej vad du skrivit egentligen.I en del länder hade du hamnat framför en mur med ögonbindel på dej.Titta du på dina oikofob program och dröm dej tillbaka till fröken på sossedagis som gjorde ,dej könslös och ångestfylld.Sedan är det bättre att vara komiker än dum i huvudet,även om en del komiker är dumma i huvudet.

2010-11-23 @ 14:55:56
Postat av: F

Att ni bara orkar..

2010-11-23 @ 15:16:48
Postat av: Nalle i Växjö

Ännu en dödsruna i Expressen.Konstigt nog går den inte att kommentera, det brukar dom göra.

Postat av: Johan

Tanken om nationalstaten är som bekant ett ganska nytt fenomen i ett historiskt perspektiv. Och som torde framgå av ovanstående kommentarer, så tycks utövandet av nationalism inte vara speciellt befrämjande för välbefinnandet.Givetvis är det lika patetiskt när nationella minoriteter inom landet slår vakt om sin "särart".

Vilket larv.Nej, inbördes beundran bör förpassas till historiens skräphög. Det är hög tid att sätta den bortre parentesen för nationalismen. Men tills dess får vi ändå glädjas åt komiken, som utövarna så frikostigt bjuder på.

2010-11-23 @ 15:56:31
Postat av: Berit

Varför tog inte SD upp grundvalsändringen i valdebatten?

Hade SD debatterat denna fråga i valrörelsen hade SD fått minst 60% av rösterna och då hade vi inte stått inför detta senarie som vi står inför imorgon 24/11.

Inte en enda politiker diskuterade denna viktiga fråga i valrörelsen ej heller i media det är skandal att mörklägga en så allvarlig fråga för svenska folket.

Frågan handlar om Sverige och svenskarnas undergång och immigranternas framgång!

2010-11-23 @ 17:47:51
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Vi har ju inför tidens gång låtit en hel del "kreker" invandrat, som intagit en hel del arbetsplater och startat små företag. Vi har också fått erfara en hel del av dessa med återresa och "förtidspension"!

Deras "normala" ålders pension låg vid denna tiden på 50 år, till skillnad vår egen på 65, vilket kan misstänkas ett "givande" till denna "förtida" pension. Frågan uppkommer därmed om ersättningen tages tillfullo från just hela ATP, då dennes storlek minskade avsevärt under denna återflykt. Vi får se framöver vad jag kommer fram till i min undersökning om just ATP och dess svindleri, tiden mellan 1960 och 1999.Naturligtvis var det ett stort misstag att inte kraftfullt diskutera grundvalsändringen före valet!

Och som "Berit" säger, hade vi sannolikt haft minst

"50%" av rösterna, och satt "Barbaren" på pott-kanten! Uppgivenheten visar alla tecken hos svenska folket, från de som var informerade.

Vi närmar oss allt mer ett inbördeskrig "på alla fronter"!2010-11-23 @ 19:25:43
Postat av: LN

@ Johan, skämtare där!

Naturligtvis har du rätt i att nationalstaten är ett tämligen ungt fenomen. Nationalismen anses ju ha uppstått under 1700-talet, men förutsättningarna för nationalismen har nog mycket djupa rötter. Det är svårt att precisera hur länge människan har släpat runt med den komiska idéen att det är fördelaktigt att sluta sig samman och samverka med gelikar på en och samma plätt - kanske med 'staket' runtomkring! Skall vi våga oss på en gissning? Vad säger du om 9.000 - 12.000 år? Från urminnes tid, med andra ord. Åtminstone sedan våra förfäder tvingades att sluta med nomadlivet och övergå till att bli bofasta jordbrukare. Man var då något slags stam eller klan som höll ihop och hade en ledare - en hövding. Det uppstod så småningom stater utan fasta gränser: Mesopotamien, Egypten, Grekland, Germanien osv - sedan blev det behov av fasta gränser - tiden gick - massor av småstater och stadsstater uppstod - 'detta är mitt och inte ditt' - krig , röveri och jävelskap böljade hela tiden fram och tillbaka - man behövde bli större för att kunna freda sig eller slå ihjäl grannen - så enandet av småstaterna satte igång och slutade möjligen med Bismark. Nationalism, (som har med latinets 'natus'= födas att göra - "där man är född") i sin simplaste och primitivaste form, kanske den drivkraft kan kallas, som under årtusendena har styrt utvecklingen och som har lett fram till att det idag vimlar av nationalstater. En sådan nationalstat var Sverige, som emellertid är på väg mot sin upplösnin, åtminstone som "välfärdsstat", ty en sådan kräver samfälld solidaritet och ansträngning, inte parasitism.

Se 2010-11-23 @ 14:52:35

Nu får du fortsätta!

Skissa gärna upp hur du föreställer dig framtiden, den nya, ljuva framtiden. Det är ju "hög tid att sätta den bortre parentesen för nationalismen". Vad kommer att hända fram till bortre parantesen - och därefter?

2010-11-23 @ 19:43:04
Postat av: Gubben o Gumman

Leif T : Du pekar på en blåsning av en del Greker.

Dessa "tog" ut förtidspension och drog hem.

Frågan blir då hur mycket har dessa

Bidragit med ekonomiskt för att bygga

Sverige sannolikt en förlustaffär

Inget Boljevikerna bryr sej om i sin värld.

Detta var den första rejäla blåsningen av

Svenska skattebetalare vem är då ansvarig

Jo som vanligt korkade socialdemokrater.

Blir intressant med siffrorna för krekerna.

Alla vet hur vansköt Grekland är.

Snart kommer Anders Sorg att kasta nya

miljarder dit först Irland.

Många Greker inte alla är och förblir stora

Skämt,saningen är alltid svår men så är det2010-11-23 @ 22:54:40
Postat av: Gubben o Gumman

Jojan det är bara att skratta på titta inte på Danmark Norge Finland och resten av Europa för då blir du ledsen,det är ju egentligen det bästa när

stolpskott skrattar åt den nya taggade folkrörelsen.Inget som röstar på SD går någonsin tillbaka till

rektum socialisterna el Saudimoderaterna.Ordspråket den som skrattar bäst skrattar sist.

Är kanooon passar mycket bra ju flera skrattande

oikofober det går omkring dessto bättre.

"Smack"Bloggen här är ganska ok det går bra att sitta och

babbla sin Boljevik dynga,fast bäst är nog Dinge

Ding dongs blogg,där kör man pundardiskussioner.Som godnattsaga rekommendras sagan om socialförsäkringar dess brukare och premieinbetalareLite tuffare läsning finns i boken spärra in alla kommunister och ansvariga sossar genom tiden.2010-11-23 @ 23:07:05
Postat av: Kalle

England drar ned kraftigt på arbetskraftinvandring.Länk till SkyNews

Postat av: Magnus S

Själv sitter jag och undrar på vad som hänt sedan mitt parti kom in i riksdagen..OK. Jag vet lite grann via PI men skulle gärna vilja läsa någonstans, på någon SD-blogg om vardagen. Nä det känns lite tomt på info..

2010-11-24 @ 02:04:21
Postat av: TB

Hur många svenskar har IKEA och Volvo fått exportera genom åren för att sälja sina produkter?

2010-11-24 @ 02:08:47
Postat av: TB

Grundläggande inom forskning:Bara för att två saker korrelerar behöver det inte finnas ett samband...

2010-11-24 @ 02:10:14
Postat av: Torsten Fransson

Svar till Magnus S som undrar vad som händer i vardagen:Jag tycker Alexandra som är Jimmies sekreterare börjat sin nya blogg alldeles utmärkt och där följer jag vad som händer i vardagen.http://www.parliamentprincess.se/

2010-11-24 @ 02:56:32
Postat av: Info

DEN IDEALISKA BAKVÄGEN TILL ENPARTISTATENSjupartiet = den välkamoflerade enpartistaten = svensk demokrati.Sundbybergs kommun utgör det senaste exemplet på samarbete över de påstådda blockgränserna. I och med att De Rödgröna i ett känsligt läge bildat koalition med Alliansens Kristdemokraterna och Centerpartiet.Dvs. kanske inte riktigt allas belåtenhet. Det var just däri det känsliga låg. Det var just därför koalitionen bildades. I kommunfullmäktige finns nämligen också det Onämnbara Partiet, som med hot om visst inflytande hotade Sjupartiet med sina befarat avvikande åsikter i vissa frågor. Och därmed befarade hot om något som kunde likna en tvåpartistat.Socialdemokraterna röstade inför samma hot i riksdagen igår emot ett av sina egna förslag.Idag röstar riksdagen igenom för hela Sverige genomgripande grundlagsändringar i enlighet med Lissabonfördragets direktiv. Härom inte ett ord i Sveriges radios nyhetssändningar och aktuella morgondebatter.Hur röstade för resten du själv i folkomröstningen om en grundlagsändring?Jaså, har det inte förekommit en folkomröstning. Folket kan ju rösta fel.

2010-11-24 @ 08:32:15
Postat av: Fruntaren

Ni SDare är en frisk fläkt i tradiga Sverige som vågar festa och supa och ha trevligt. Ni förtjänar det efter att äntligen efter hårt slit ha lyckats ta er fram till köttgrytorna. Nu kan ni glida stilla och obekymrat till åtminstone 2014. Jag har sagt det förr, jag säger det igen: för första gången på 25 år känner jag att jag representeras av snubbar lika mig själv. Jag har fått de politiker jag röstat på, inte bara utnyttjas för att de skall få en karriär i en skyddad verkstad.

2010-11-24 @ 08:56:25
Postat av: Fruntaren

Ni SDare är en frisk fläkt i tradiga Sverige som vågar festa och supa och ha trevligt. Ni förtjänar det efter att äntligen efter hårt slit ha lyckats ta er fram till köttgrytorna. Nu kan ni glida stilla och obekymrat till åtminstone 2014. Jag har sagt det förr, jag säger det igen: för första gången på 25 år känner jag att jag representeras av snubbar lika mig själv. Jag har fått de politiker jag röstat på, inte bara utnyttjas för att de skall få en karriär i en skyddad verkstad.

2010-11-24 @ 08:58:24
Postat av: LN

Du inbjudes till evenemanget ”Sverige i kriget mot terrorismen - från Rinkeby till Kabul” anordnat i Sthlm av "Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén" och "Afrosvenskarna" - framtida makthavare i Nya Sverige - på ABF Stockholm, Sveavägen 41, den 23 och 24 november, kl. 18.00-21.00. Särskilt onsdagens fokus på terrorismbekämpning torde intressera. På seminarierna finns politiker, journalister, aktivister, muslimska representanter, advokater, svensk säkerhetspolis.

Naturligtvis är också SD där - eller - man har kanske inte tid för allt omfestande enligt beskrivning ovan.

2010-11-24 @ 10:11:57
Postat av: Robin Shadowes

Terroristbekämpningen dom syftar på handlar snarare om hur man bäst tystar uppstudsiga svenska kuffar och ingenting annat.

2010-11-24 @ 12:23:19
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: AWSvensson

Falskpressen skriver idag om en asylsökande som nekats vård . Vi som av vana och erfarenhet inte tro ett något om denna falskpress, i synnerhet när möjligheten att kommentera är borta, söker svar på andra håll.

Postat av: s29

2010-11-25 @ 16:29:03
Postat av: s29

Svar till alltid denna främlingfientlighet: Du har helt rätt,främlingfientlighet är givetvis inget hälsotecken i ett samhälle. Och givetvis skall du vara stolt över att vara grek.Greker har på många sätt en högre kultur än vi svenskar,ni tar ju hand om barn och äldre e.x.v. Själv så känner jag många greker och dom är arbetsamma och laglydiga. Att främlingsfientlighet har uppstått i vårat land beror på att vi har universums mest korkade bidragssystem,vilket vi kan tacka sossarna för. Många har kommit från andra länder för att missbruka och utnyttja detsamma. Dom mest sverigefientliga sitter ju trots allt i regeringen. Slutligen vill jag som aktiv sverigedemokrat säga att jag hoppas vårat parti får med oss väljare som dig i nästa val. " kalinista"

2010-11-25 @ 16:55:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0