HARMONISKT OCH GEDIGET

Vilken härlig känsla att se Jimmie Åkesson I riksdagens talarstol och med stort självförtroende hålla sitt anförande med statsminister Fredrik Reinfeldt småtjuriga uppsyn strax intill. Att dessutom inte en enda människa försökte störa eller sabotera Jimmie Åkesson anförande måste nästan ha varit en ”chockupplevelse” för Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson gjorde som vanligt ett lugnt, harmoniskt och gediget intryck under hela partiledardebatten. Detsamma går knappast att säga om Lars Ohly.

Jag är övertygad om att alla övriga partiledare för 7-klövern har ett och annat att fundera över hemma på kammaren ikväll.

Hur många tror att invandringspolitik och integration debatterats under denna partiledardebatt om inte Sverigedemokraterna suttit i riksdagen. Jag tror ingen av partiledarna tagit upp detta i någon nämnvärd omfattning utan möjligen nämnt det i förbigående. Nu blev det istället något av huvudtemat under hela debatten.

Dagens partiledardebatt visar med eftertryck att Sverigedemokraterna redan påverkar debatten i en större omfattning än vad de flesta ännu inte har förstått! Men snart kommer att inse.

Mona Sahlins motargument var som vanligt samma gamla floskler om SD:s ”rasistiska rötter” o.s.v. Så länge Mona Sahlin inte kommer längre än så i sin retorik kommer hon och socialdemokraterna befinna sig på förlorarnas planhalva. När man vägrar se problemet och dessutom inte ens inser vad stora väljargrupper, inte minst de egna väljargrupperna har för uppfattning om utvecklingen i samhället kan det inte sluta med annat än en katastrof för socialdemokraterna.

Roligast är ändå statsminister Fredrik Reinfeldt som avstod från att begära replik på Jimmie Åkessons anförande. Fredrik Reinfeldt skall istället ut och prata med Sverigedemokraternas 340 000 väljare för att förstå varför dessa röstat på SD. Fredrik Reinfeldt kunde bespara sig många resor och samtal genom att istället lyssna på Jimmie Åkessons anförande under partiledardebatten, då kanske polletten skulle ramla ner även för Fredrik Reinfeldt.

Den som påstår att Sverigedemokraterna inte har något inflyttande över den politiska utvecklingen i Sverige borde ha fått sig en rejäl tankeställare av dagens partiledardebatt.


Kommentarer
Postat av: >Kella<

Thoralf, tror du att Jimmys anförande här idag förändrar bilden dina riksdagskollegor har av honom?

2010-11-03 @ 22:53:51
Postat av: >Kella<

Thoralf, tror du att Jimmys anförande här idag förändrar bilden dina riksdagskollegor har av honom? Allt han sa var ju fullständigt logiskt och går knappast att lättvindigt vifta bort..

2010-11-03 @ 22:54:37
Postat av: Nimrod

Vilken kille! Kung Jimmy tycker jag vi ska kalla honom i fortsättningen. Lugn, saklig och inte minst trovärdig, inte konstigt att hans politiska motståndare vill kleta ner honom och SD med olika epitet. Riktigt bra! Imponerande.

2010-11-03 @ 23:08:00
Postat av: Roberth

Underbart och det blir bara bättre!

2010-11-03 @ 23:12:05
Postat av: Thoralf A

KellaInnerst inne tror jag många av riksdagsledamöterna för de andra partierna är imponerade och förvånade över Jimmie Åkessons duglighet men givetvis kommer de inte erkänna det.Däremot kommer det på längre sikt inte bara påverka det svenska folket utan även dessa ledamöter av riksdagen mot en mer Sverigedemokratisk politik.

2010-11-03 @ 23:12:40
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: nesse

Imponerande, han växer för varje gång, kommer säkert att räknas till en av de stora politikerna i svensk politik så småningom.

2010-11-03 @ 23:17:05
Postat av: Johan

Idag lätt de övriga lille Jimmie hållas, men tro inte att debatterna kommer att bli så här i fortsättningen. Vem orkar i längden lyssna på en enfrågepolitiker? Det började bli rejält tradigt redan vid tredje repliken idag.Reinfeldts analys är nog alldeles riktig. Det är en liten minoritet av SD:s väljare som röstat av de skäl som SD-ledningen inbillar sig. Givetvis är protestinslaget stort, och där talar vi om en mycket flyktig väljargrupp.

2010-11-03 @ 23:56:26
Postat av: Måns

Håller med om att Jimmie Åkesson verkligen gjorde utomordentligt bra ifrån sig. Bara det att han talar utan manuskript - härligt att lyssna på en talare som TALAR. Tror att det bara är Carl Bildt och framlidne Gunnar Sträng som förmådde TALA med ledning av stolpar.Sen var ju dessutom innehållet i klass med hans talekonst: Kort sagt så sopade han banan med motståndarna.Själv har jag bandat hans tal och har redan lyssnat flera gånger. Varje gång så inser jag att det nu inte går att lura svenska folket med floskler längre. Motståndarna får uppdatera sina partiprogram som i Danmark. Det är min prognos.

2010-11-04 @ 00:03:39
Postat av: jidde

Till Johan!

Du kan inte har läst Sd partiprogram. Sen kan jag säga också,att det är inte många som slår honom i debatt eller något annat. Till Johan och många andra sjuklöver fantaster vill jag bara säga. Att Sd kommer vara riksdagen i många år. Valet 2014 tror jag att Sd har 15 % av väljarkåren.

2010-11-04 @ 00:10:50
Postat av: Ferdinand Mjuk

Svenska folket är inte bortskämda med klarspråk.....idag fick vi lyssna till det!

Ett utmärkt anförande som näst intill fick plenisalens klocka att stanna för en stund.

All heder åt en lugn, saklig och inspirerande Jimmie Åkesson.

2010-11-04 @ 00:11:14
Postat av: kalle2

Johan 23:56, där har du fel, det kan du fethaja!

de som lever i verkligheten börjar bli allt fler. till och med federley borde vaknat upp för 2a ggr han blev kulturberikad nu i hammarbysjöstad.

och även ute i ödemarken som ex Bergslagen gror vreden bland folket. läs själva när inte censuren är på i kommentarsfälten:http://www.lindenytt.com/page/nyhet/artikel.asp?artikelid=5720lindenytt skrev även om det grova tortyrliknande åldringsrånet utfört av afrikaner.http://politisktinkorrekt.info/2010/10/07/sankta-straff-for-somalier-som-ranade-och-fornedrade-pensionarer/comment-page-19/

2010-11-04 @ 00:20:46
Postat av: Robin Shadowes

Jag är inte det minsta förvånad att sovhjärnan avstod från replik då han för några månader sedan medgav offentligt att han inte kunde vinna en debatt med Åkesson, med mindre att han var brakfull, Åkesson alltså och inte sovhjärnan.

2010-11-04 @ 01:07:56
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Emmie

"Hur många tror att invandringspolitik och integration debatterats under denna partiledardebatt om inte Sverigedemokraterna suttit i riksdagen"Onekligen ett starkt argument.

2010-11-04 @ 04:05:49
URL: http://emmies.eu/
Postat av: Ludvig

Tack Thoralf, att jag fick höra detta fantastiska tal. Det var inget svammel, utan sanningen.

2010-11-04 @ 06:25:42
Postat av: joffe

Jag stålsatte mig down under att lyssna till svensk partiledardebatt, detta efter ett kvarts sekels återhållsamhet gällande svensk politik. Den nye partiledaren väckte nyfikenhet.Det kändes som om jag sparkat igång en gammal raspig 78-varvare med den rostiga politikerseptettens falskspelande soloframförande. I fullständig dissonans med den nutida partiturutvecklingen som förfalskades utan svenska publikens vetskap 1975!I 35 år har de okunniga förblindade missljudande politikermusikerna ständigt framtonat dissonans och pina. De ORKAR inte ens att stämma sina instrument i modern tid! Åhörare pallar inte längre att lystra till falskspeleriet...Plötsligen! - Skivtallriken hoppade i spår 2010 och en ny fräsch solistdirigent, Jimmie Åkesson, tog pulten i besittning med välljud. Med pondus och skicklighet genomförde han tolkningen av den undermåliga partitursonatinen. Heder åt en ny kraftfull melodisk solist som spelar på de RÄTTA strängarna för att FÖRSÖKA rädda det som räddas kan för en uttröttad men lyhörd publik.Må lyckan framledes följa en sann och värdig Svensk virtuos. - Dig och din talang har jag saknat i snart 30 utlandssår...

2010-11-04 @ 06:55:45
Postat av: Stefan A

Intressant, ingen som förnekade konsekvensen av de sk. instegsjobben och den uteträngning av andra som dessa medför på arbetsmarknaden, inget som någonsin tas upp i fulmedia,nu tvingas sjuklövern "ta debatten" som de hela tiden sagt att de ska göra, men aldrig gjort....

2010-11-04 @ 07:45:19
Postat av: Rune

Thoralf skrev:

"Roligast är ändå statsminister Fredrik Reinfeldt som avstod från att begära replik på Jimmie Åkessons anförande."

-----------------

Han vågar givetvis inte. Inte roligt för statsministern att bli tillplattad av en nykomling.

...............................

Kella Skrev:

"Thoralf, tror du att Jimmys anförande här idag förändrar bilden dina riksdagskollegor har av honom?"

---------------------

Det var nog första gången dessa hörde honom tala och det var första gången den stora allmänheten fick höra honom. Det är en stor förändring.2010-11-04 @ 08:40:37
Postat av: Allemand

@Johan, när du skriver "lilla Jimmie" visar du att ditt mindervärdighetskomplex är gravt.

2010-11-04 @ 08:54:30
Postat av: Donnie Blair

En ny ung Toni Blair har trätt fram! En som alla kommer att försöka efterlikna, med all rätt. Att så fullkomligt såga dessa blodsbesudlade kvinnor och män i Sveriges Riksdag, längs fotknölarna, var en bedrift av sällan skådat mått. "Nästa man till rakning"

Undrar om Islamisten(skägget) som kameran föll på ideligen ens begrep vad saken handlade om under debatten.

2010-11-04 @ 08:55:35
Postat av: Robin Shadowes

Joffe, det där var verkligen en underbar beskrivning! När inte Jimmie var med så var mässandet nästan sövande. Tycker det var synd att han inte fick vara med ännu mer men å andra sidan så kommer detta snart att ändras. Sjuklövern kommer tvingas på defensiven, sanna mina ord!

2010-11-04 @ 08:57:04
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Riffi

Succé

2010-11-04 @ 09:46:02
Postat av: AWSvensson

Jag åtnjöt min första partiledardebatt sedan Ian Wachtmeisters dagar. En upplevelse som kändes igenkännande. Många av oss har långt tidigare skrivit om just denna händelse, att Jimmie (SD) helt ostörd i 10 minuter kan framföra partiets syn inför en paralyserad församling av 7 klövern. Det har väl äntligen gått upp för dem att mardrömmen är inte en mardröm det är verklighet. För innerst inne , med några undantag, så vet de att Jimmie (SD) har rätt, men bakbundna av partipiskan tvingas de agera antingen i tysthet eller ett löjeväckande försvar. Di hör i allra högsta grad när Björklund sa att det finns inget samband mellan invandring och arbetslöshet, med reservation vad sambandet gällde.

2010-11-04 @ 09:52:34
Postat av: Tant Ebba

För första gången satt jag o lyssnade på en partiledardebatt.Var nyfiken på hur den nye ledamoten skulle klara sej. Trodde han skulle bli totalt sågad av de etablerade. Kanske lite skadeglädje. MEN. Jag blev helt fasinerad av en lugn säker o utmanande politiker. Hatten av för Jimmy. Jag ger mig. Nästa val har SD troligen min röst.

2010-11-04 @ 10:08:00
Postat av: Gubben o Gumman

Johan : Du har lite dålig koll på gänget med egen

slutledningsförmåga, SD kallas deras parti.

Du är i gott sällskap av Fredrik Reinfeldt.

"Jag skall lyssna av",börja med Filippas matlista dåIngen som har röstat på SD går tillbaka till oikofoberna ,SD kan bara växa försök att inse fakta.

SD väljare är kunniga politiskt intresserade vana

vid nätet, samt äger mest aktier ihop med moderaterna.Stormamma bara ljuger dej full Johan.

(Sug på det som omväxling Johan)Samtliga partiledare flyttades igår tillbaka til sin debut(den politiska då AW Svensson)

Sannolikt imponerade Åkesson på samtliga.

Minerna var inte allför muntra ibland när Jimmy

talade till svenska folket.

(Dom andra talar till varandras livslögner)Jimmy Åkesson gjorde mycket bra ifrån sej, dom

andra sillamjölkarna förstår nog att friden i

deras skyddade verkstad är finito kaputto.Skrattmusklerna drog igång när Jimmy sa till Hägglund att han ville hjälpa flyktingarna i deras

närområde,och då var godare än Göran som av en ren händelse inte hade någon mera replik.

Göran lommade iväg ,kul var det.Även clownen Sahlin gjorde bort sej i vanlig ordning

"Jag darrar inte på e ö hum manschetten"

Svårt ord det där, tänk vad flickstackarn skall ha tränat hela natten före ,så går det åt helvete ändå.Sedan är det väl inte säkert att hon vet vad rasbiologiska institutet var el sterilisering.Dessa begrepp ingår väl inte i grundutbildningen på Visingsö,snart kommer Erlanders homogena samhälle farande i plytet på Sahlin,Mona "Google"Sahlin.Kameramannen zoomade in Björn Söder och Herrstedt

som skrattade rejält,exakt så skall dessa oikofobes tagas,driv med dom hejdlöst varvat med raka korrekta fakta,ett tag kan dom smita undan sedan börjar dom bli nervösa.Det blir inte kul at gå till jobbet längre,lyckopillren kommer som ett brev på posten ja ni förstår resten själva.Vidrigast var som vanligt Lars "satan jävlar" Ohly.

Man kan nästa se en partiledare gå omkring i KATYNSKOGEN ,eller flanera i vänster partiets

egen stadsdel i Moskva.Man måste börja arbeta på fullt allvar för att totalförbjuda vänsterpartiet.2010-11-04 @ 10:24:03
Postat av: Robin Shadowes

Jag tror att dom minst hjärntvättade bland pk-gänget en del kan tänkas gå över till SD. Än så länge är dom inte rumsrena men vänta bara ett år så ska ni få se.

2010-11-04 @ 10:33:34
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Hans B

Här Alf har du något att spinna vidare på! Du skall veta (men det vet du säkert redan) att Gudmunsson är ett tungt namn påSvD såsom varande ledarsribent. Detta taget från hans blogg:

http://gudmundson.blogspot.com/2010/11/vi-etablerade-opinionsbildare-bar.htmlHans B

2010-11-04 @ 10:55:21
Postat av: Dag

Distribuerar härmed en Blogg. Undrar om PK-media ev är intresserad av denna Blogg. Tror ej att så är fallet.

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/11/skolverket-far-mejl-om-romosseskolans.html

2010-11-04 @ 11:15:00
Postat av: joffe

Tack Robin!

Jo man känner sig väldigt tillfreds och glatt uppmuntrad då man under så många år själv kämpat för politiskt uppvaknande. (Långrandiga detaljer åsidosätts here)Mossig och utlandsboende har jag nu haft stora glädjen att se en ung framtida politisk dirigent födas. Då försöker jag uttrycka min spontana hyllning via Thoralfs blogg – kanske en aning kryptiskt – men orden Jimmie framförde var som ljuv musik i mina öron.

Gårdagens ouvertyr var bara intro till senare crescendo! - Den som lever får bevittna...2010-11-04 @ 11:17:57
Postat av: Inge Sandén

Avlyssnat samtal på lite deskret håll.

Kom nu lilla Johan och håll mamma i handen,vi skall åka in till Riksdagens åhörareplats och lyssna på den store Jimmie Åkersson,när han säger sanningen om tillståndet i vårt land,som vi förväkrats av både media och Lars Ohlys stormtrupper.

Nu kommer ytterligare 340 tusen,som inte har internet att rösta SD 2014.

Sanningen kommer forsättningsvis att ljuda som den underbaraste musik,när Jimmie den store beträder talarstolen i Sveriges Riksdag.

Musiken inleds med att man hör människor i bakgrunden nynna "äntligen"

2010-11-04 @ 11:22:27
Postat av: Magnus

Hatten av för Åkesson. Mycket imponerad av hans anförande och dessutom sågar han totalt de andra som går upp och debatterar mot han. Lite skrattretande ändå att inte statministern vågade ta debatten mot han. Som sagt mycket imponerande och det är bara början på en resa för Åkesson och company som kommer bli väldigt angenäm om de fortsätter så här.

2010-11-04 @ 11:24:51
Postat av: Jonas

Jag rös när Jimmy sa att han jobbat halva sitt liv för att ta sig till talarstolen för att förklara att politiken som drivs inte är fungerar... Vilken hjälte! Den här killen kommer hänga kvar ett bra tag =) ni e fan grymma, sd!

2010-11-04 @ 11:29:51
Postat av: Allemand

@Jonas, skitsak men han heter Jimmie.

2010-11-04 @ 11:44:47
Postat av: Stefan A

De sinnesslöas egen sammanslutning,Expressens ledarredaktion, går så långt i sitt SD-hat att de till och med hyllar Ohly i dagens blaska...

2010-11-04 @ 11:57:10
Postat av: AWSvensson

Jonas du var inte ensam , hela plenisalen utom tjoget rös av skräck.

GoG , det skulle du gärna vilja veta, debuten ,första fyllan , spyor och elände.

2010-11-04 @ 12:01:14
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson: Vi har väl kommit lite ifrån ämnet men

ok du kan ta det i den ordningen du själv skriver.Vi trodde att du hade en bakgrund som ordnimgsman i söndagsskolan scoutförbundet samt Frälsnimgsarmen.

Vi förstår nu att vi misstagit oss rejält.Bara släpp ut det hela,tänk bara på att det kan finnas läsare under 18 år.

2010-11-04 @ 12:20:01
Postat av: AWSvensson

Jag stannar i garderoben , jag är inte mogen att träda fram.

2010-11-04 @ 12:31:10
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Ta god tid på dej låt det mogna fram i gaderoben, glöm inte att ta med dej mobilt bredband in i gaderoben bara, som killen som ramlat i brunnen i Tele2 reklam.Du vet väl förresten vad killen som tatuerade in en

hundring på sn-pp-en sa : Det är kul att se pengarna

växa och att kunna sticka till frugan en hundring ibland.

2010-11-04 @ 12:41:55
Postat av: Leif

Ska fatta mig kort.Tack för att du finns Jimmie!

Tack för att alla ni andra SD hjältar finns!

Tack alla ni 340.000 väljare som valde förnuftets väg.

Och sen ett speciellt tack till ''min'' riksdagsman Thoralf.

2010-11-04 @ 13:37:12
Postat av: AWSvensson

Vad säger du Skånepåg, är inte ett rött kort berättigat.

2010-11-04 @ 15:18:50
Postat av: lassekolja

Jimmie´s lugn imponerar, mycket bra att han inte låter sig provoceras!

Betr. huruvida inv.-pol. hade debatterats utan SD i Riksdagen? Det är bara att tänka tillbaka till ex.-vis Almedalen och valdebatterna i SR & Svt innan valet, inte ett ord om de växande integrationsproblemen, det värsta var ju skälet till tystnaden, nämligen att "en dylik debatt kunde ha gynnat SD", = oroväckande demokratisyn!

Nu är det emellertid slut på sötebrödsdagarna för 7-klövern, nu är det äntligen dags att avhandla verkligheten!

Thoralf, instämmer helt med Dig betr. Mona & Fredde Barbar, dom verkar inte trivas lika bra i den nya Riksdagen som i det nya Sverige!?

Bara ett litet minus: Jimmie skulle bemött Göran Hägglund betr. vården för att undvika epitetet "enfrågeparti"!

Framtiden är vår!!!

2010-11-04 @ 15:31:44
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: kalle2

Postat av: Jonas

Jag rös när Jimmy sa att han jobbat halva sitt liv för att ta sig till talarstolen för att förklara att politiken som drivs inte är fungerar... Vilken hjälte! Den här killen kommer hänga kvar ett bra tag =) ni e fan grymma, sd!2010-11-04 @ 11:29:51DETTA ÄR NÅT FÖR HOLLYWOOD, en nation som förstörs under 20-30 år. och sedan kämpar några få för att få befolkningen och dess politiker att förstå sitt egna bästa. om 10 -20 år när multikulti ideerna är passe. kommer Åkesson och hans politiker kollegor bli hyllade som hjältar i filmer och historieböcker.såg ni hur bakgrunden hur mona salin och alla andra galningar som myglat in sig i partierna skämdes. helt otroligt hur reinfeldt kunnat bli statsminister. det var nog många tankar om skam och oro för hur han skall kunna visa sig igen. se hyr han tar sig åt huvet i bänken och skäms.

Reinfelt är helt SLUT som politiker.

2010-11-04 @ 15:46:51
Postat av: Skånepåg

Ett stort Grattis till William Petzäll, som nyligen avslutade en strålande insats i Riksdagens talarstol beträffande invandring och integration. Han hade ett 20-tal replikskiften (!) där han lämnade sakliga och välunderbyggda svar. Ett och annat kunde kanske varit lite bättre, men nu har även han fått känna på "krutröken" och nästa gång blir det ännu bättre.Blev minst sagt konfunderad över de frågor och påståenden som ledamöter från de övriga partierna ställde, där man rent lögnaktigt påstod både det ena och det andra om SD:s invandrings- och integrationspolitik. Man lyssnade över huvud taget inte på vad Petzäll sade, utan samma fråga och påståenden upprepades gång på gång hela tiden. Ingen ville vidkännas orsak och verkan och man körde på i samma gamla spår som om att ”allting var hur bra som helst” och här skall inte SD komma och påstå något annat!

2010-11-04 @ 16:10:27
Postat av: Gubben o Gumman

Skånepåg : Petzäll skötte sej bra, sträck på dej grabben,man sitter totalt fast i gamla hjulspår.

Sossar som står och säger jag är så stolt för ditten och datten samt försöker spinna på sin utlänska bakgrund,tröttgökar modell S Jippiesossen som inte visste om han var svensk eller något annat, intelligensen lös med sin frånvaro i hans fråga.KD tex diskriminerar gärna etniskt svenska arbetstagare för att plocka in en jippiesvensk.

Till råga på allt elände när vi har arbetslöshet.

Mannen kunde inte ta till sej diskrimineringstänket alls i sin pk värld,utan tyckte det var märkligt att SD motarbetade integrationen.Man fick intrycket att dom flesta som skulle brilliera mot Wlliam inte har kontakt med verkligheten,flera av dessa tror att araberna o Somalierna skall ordna äldreomsorgen och pensionerna,att dom inte jobbar är inget problem.

Bättre kvitto är svårt att få faktiskt.En blandad skara förvirrade pk politiker som försökte känna sej fram, hur illa är det?Jippieläkarna som kör taxi var uppe givetvis synd

att Petzäll inte slog in en puck där,samtidigt visar det vilken koll man har,det är bara inlärda fnoskler, man kastar fram,vi har många intressanta

debatter att se fram emot.En del av deltagarna gick nog hem och tänkte vad fan gör vi nu då,SD får väl inte skrata för öppet

åt oikofoberna,dom blir lite kinkiga då.Riksdagsman Petzäll har gjort en bra dag på jobbet idag,bra att Ekeroth morrade åt den överlägsna kladdiga vänsterbruden,jippiekommunisten var väl ingen direkt höjdare heller bla bla bla.

Det var lite "Ormet kruper" över henneÄven centeraraben gjrde väl et halvt magplask.

"Vad skall vi göra med alla kvinnor som har det jobbigt i Irak" förlåt är det Sveriges problem.1,2 miljoner med invandrarbakgrund finns i landet.

Dessa jippieriksdagsmän tror på fullt allvar att hela svenska folket avgudar dom ,och att alla som har problem skall komma till Sverige.Oikofoberna speciellt jippiesvenskarna i partierna försöker pådyvla SD att man är emot människor försök att styra upp det snarast samt begreppet flyktingar ,så blir det kortslutning i huvudet på

50% av dessa argumentslösa godhetsapostlar.

Välfärdssnyltare är det man skall debattera.Frågan är vad "Tarmen Billström" garvade åt.

Det kanske var Sveriges plats i överfallsvåldtäktsligan han tänkte på?Riksdagsman Petzäll kan sträcka på sej.

AW Svensson kan komma ut ur gaderoben nu.2010-11-04 @ 17:20:40
Postat av: Lars

Skånepåg! Hur får man tillgång till den debatten (Pätzells invandringsdebatt)? Har du länk? Riksdagens hemsida!?

2010-11-04 @ 17:29:53
Postat av: Tony Ingman

Att Mona Sahlin försöker att göra sig billiga poänger på att SD skulle ha nazzistiska rötter är

enbart patetiskt. Antingen är hon precis så dum som hon låter(ganska troligt). eller så tror hon att Svenska folket inte vet om att det var just sossarna som var rasistiska långt in på 50-60 talet

med sin rasbiologi, där man sorterade in människor i olika fack. Jag hoppas att SD påminner denna dam

om deras förflutna varje gång hon öppnar käften om

att SD är rasistiskt.Sen är det märkligt att denna s.k sjuklöver inte vågar att ta debatten om invandringen, utan istället bara vräker otidigheter momkring sig.

Men om dom tycker det är okey att spotta på 340.000

sd röstare, så är dom otroligt korkade om dom tror

att anhängarna till SD blir färre efter nästa val.Svenska folket är i grunden genomtrötta på det enorma slöseri med skattemedel som pågår, därför

kommer SD s röstantal att öka lavinartat till nästa val, nu när man ser att 340000 vågade trotsa

viktigpettrarnas domedagspredikningar.

2010-11-04 @ 17:39:04
Postat av: AWSvensson

Jag hade tänkt kolla in den allmänpolitiska debatten ikväll, men med GoG:s utförliga referatet så kan jag koppla av med något stillsammare. Det får bli gult kort.

2010-11-04 @ 17:41:02
Postat av: Gubben o Gumman

Stillsammare "Naughty boy there".

Fast nu blir det nog problem vi är 2, får vi varsit

gult kort ,då blir det ju två gula kort vem är då utvisad av oss?

2010-11-04 @ 17:50:53
Postat av: Tony Ingman

Om jag inte minns fel var det någon som föreslog

att alla invandrare skulle lägga ner jobbet för en

dag, för att se vad sverige förlorade. Jamänvist

det går väl bra om sen alla som är beroende av bidrag avstår sitt bidrag för en dag. Sen kan vi ju jämföra summorna.

2010-11-04 @ 17:51:44
Postat av: Christian

Vad trevligt att reinfeldt skall hälsa på mig. Då skall jag säga en och annan sanning till honom...

2010-11-04 @ 18:04:24
Postat av: Lotta

Lysande anförande och replikskiften av Jimmie, njöt varje sekund. Har bara en liten synpunkt. Han skulle ha tagit upp att nästan 100 000 vårdplatser som försvunnit under de senaste 30 åren. 6 % av dessa har försvunnit de senaste 10 åren. Det hade varit intressant att höra vad Hägglund hade haft att säga om det. Statistiskt är Sverige sämst i världen när det gäller andelen vårdplatser. Sverige har 2,1 vårdplats/1000 invånare, Österrike har 6,1 motsvarande.Läs även: minskar-_befolkningen_okar?lid=senasteNytt_1765014&lpos=rubrik_2199305" rel="nofollow">http://svt.se/2.33538/1.2199305/vardplatsernaminskar-_befolkningen_okar?lid=senasteNytt_1765014&lpos=rubrik_2199305

Postat av: Skånepåg

@ G&G

Beträffande "jippiesvensken" (S) som inte visste var han hörde hemma. Jisses, såg du hur hans ögon blev kolsvarta och glödde av hat vid repliken?@ Lars

Jag vet inte om det går i repris på SVT Forum? Jag såg direktsändningen. Kolla på SVT eller kanske någon annan som vet?@ Lotta

Då Hägglund frågade om SD:s välfärdspolitik, så tänkte jag med en gång att måtte Jimmie känna till och nämna detta. Men så bidde det tyvärr inte.

2010-11-04 @ 18:49:24
Postat av: alf

Han var rolig, den guben som idag debatterade med Pätzell, tror han var folkpartist. Han påstod att om man sänker invandringen med 90% så ökar man den 10%. Jag tycker han skall be lönekontoret att sänka hans lön med 90%, så får han se om han får 10% mer i lönekuvertet.

Tyvärr är han inte ensam i den församlingen om att ha svårt för "pocenten".

Vad jag sett hittills av SD i riksdagen har varit riktiga höjdare, ser med förtröstan fram mot mera sådant!!!

2010-11-04 @ 19:03:36
Postat av: Skånepåg

Vid dagens opinionsundersökning från Sentio Research ökade SD till 6,3 %. Vid förra mätningen från detta företag (i september innan valet) var siffran 5,9 %. Således en ökning med 0,4 procentenheter eller 7 % om man vill uttrycka det på detta sätt.

2010-11-04 @ 19:05:05
Postat av: LN

citat:

"Ett stort Grattis till William Petzäll, som nyligen avslutade en strålande insats i Riksdagens talarstol beträffande invandring och integration. Han hade ett 20-tal replikskiften (!) där han lämnade sakliga och välunderbyggda svar. Ett och annat kunde kanske varit lite bättre, men nu har även han fått känna på "krutröken" och nästa gång blir det ännu bättre."

- - - - -

Det vill till att det blir d j % % l i g t mycket bättre.Dagens framträdande var då inte något att hänga i den berömda julgranen - en, två, kanske tre repliker OK, men sedan blev det som en avbarrad gran i gamla EPA:s skyltfönster dagarna efter nyår!Herr Petzälls anförande var bra, fattas bara annat, tillverkat i förväg med kompetent hjälp som det var, men det efterlämnade inga bestående avtryck där i salen. Om någon sedan gång på gång upprepade sig, så var det herr Petzäll. Hans ammunitionsförråd innehöll bara lösa skott med samma glappande träpluggar och hans revolver hade inte smakat på någon korrosionsinhibitorer sedan 1945. Herr Petzäll är en illa påläst lycksökare, som kanske kan bli bra, men inte till imorgon.

Till herr Ekeroth kan sägas: studera Mark Steyn, Udo Ulfkotte, Allen West, tag lärdom och se inte ut som om en elefant trampar dig på tårna var gång du skall gå i svaromål.Herr Petzälls vänstergängade och så mycket mera soignerat uppträdande antagonister av såväl utländsk som inhemsk börd var väl indoktrinerade och programmerade med det traditionella tramset om att ohämmad invandring och dito mångkultur 'till alla lycka bär' - samt att framtidens pensioner skall fixas av PUT-beviljade illitterata getfösare.

Särskilt damerna gav intryck av att vilja vara mycket generösa med skattemedel för att uppnå det multi-culti-happiness-for-all samhälle de drömmer om. Helst ville några ha total 'gränslöshet', som så väl skulle passa samman med den mest excessiva välfärd som världen har skådat men som i skatt kostar landets arbetande befolkning nästan ¾ av deras inkomst.Sista striden är inte ens påbörjad, men idag sades det dock saker och framfördes det från SD:s sida beska sanningar, som aldrig tidigare har uttalats i den plenisalen. Det är en god början.

- - - - -

Jag saknade palischalen på snubben från Solna, som kom hit till Nya Sverige i en korg som treåring.

2010-11-04 @ 20:23:03
Postat av: Robin Shadowes

Såg en kort men kul video i natt från just riskdagsdebatten. Den var väl bara en halvminut eller så. Poängen med den var att i bakgrunden syntes en tydligt uttråkad Reinfeldt. Han såg ut mer som han satt och dagdrömde än lyssnade på Jimmie. En kommentar efteråt skrev att Reinfeldt ofta såg ut så där i plenisalen. Att det var väl frågan om han verkligen satt och antecknade i sitt block eller bara satt och ritade kukar visste han inte.

2010-11-04 @ 20:53:55
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Måns

Någon som har en länk till Petzälls anförande?

2010-11-04 @ 20:54:35
Postat av: Skånepåg

@ LN"så mycket mera soignerat uppträdande antagonister"

D.v.s. på ren svenska "så mycket mer elegant uppträdande antagonister".Petzäll påpekade själv att han gång på gång var tvungen att upprepa samma svar p.g.a. de likartade frågorna. Men var i herrans namn hittar du det "soignerade" hos hans antagonister? Stela personer som ställde förutsägbara frågor, utan att lyssna på de svar som man fick.Att bemöta cirka 15-20 stycken i sitt första framträdande i Riksdagen skulle göra de flesta knäsvaga. Att han var ganska slutpumpad märktes då han inte ens uppfattade talmannens besked att det var en annans tur att äntra talarstolen."hans revolver hade inte smakat på någon korrosionsinhibitorer sedan 1945" D.v.s. ingen utförd vapenvård för att i första hand förhindra gravrost i pipan sedan 1945. En jämförelse som jag anser missvisande eftersom nog var det en och annan som verkade "träffad" och verkade inte alltför bekväm efter det svar som han fick tillbaka. Killen är vad jag vet 22 år och m.h.t. det ovan nämnda gjorde han ett "hyfsat jobb", inte tu tal om den saken!

2010-11-04 @ 21:04:20
Postat av: Skånpåg

@ alf

Gunnar Andrén (fp) heter ledamöten som har det svårt med pocenten och med sina 90% och hur dessa kan förvandlas till en annan betydelse på 10 %. Kanske var det efter en god lunch med lite pocent, som det blev en liten felkoppling hos denna ledamöt och som gjorde att det blev ett så soignerat uppträdande?Nej nu nog med "elakheterna" för i dag och kanske ett tag framöver.

2010-11-04 @ 21:37:15
Postat av: Cavatus

Nu går drevet kring Julia Caesar. Följ debatten på följande länkar:http://www.expressen.se/ledare/marteus/1.2200684/ann-charlotte-marteus-fredrik-reinfeldt-typisk-kommunisthttp://gudmundson.blogspot.com/2010/11/synd-att-expressen-missar-poangen.htmlhttp://www.axess.se/blog/post/2010/11/04/Det-taktiska-och-det-faktiska.aspxhttp://www.medievarlden.se/nyheter/2010/11/pa-vilket-satt-rader-samizdat-kultur-i-sverige-per-gudmundson

Läs kommentarerna!http://www.document.no/2010/11/sverige_har_fatt_sin_samizdat-.htmlVar finns Petzäll att beskåda? Hittar ingen aktuell länk på riksdagen.se. Någon som vet bättre?

2010-11-04 @ 22:37:34
URL: http://aktualia.wordpress.com/flygblad/
Postat av: Bert Olsson

Vi vet på ett ungefär när sossarna slutade med att mäta skallar och såna hemskheter. När slutade Sverigedemokratena/bss vara nazister? 90-tal? rentav 00-tal? Ingen sarkasm i min fråga. Jag är uppriktigt nyfiken

2010-11-04 @ 23:10:05
Postat av: joffe

Spot on Cavatus! Hyvens tack för info om dessa högst intressanta tänkvärda läsvärda länkar inklusive kommentarer. En del av oss, mossgubbe som jag exvis, har svårigheter att hitta rätt i det rika IT-utbudet - Hyvens TACK !Att drevet kring Julia Caesar är i full gång gläder mig ofantligt. Hennes söndagskrönikor i Snapphanen och den verkligt sanna väl faktaunderbyggda boken "Världsmästarna - när Sverige blev mångkulturellt" tycks nu ha lästs av flera i "PK-eliten". Finimang och kommentarerna låter inte vänta på sig. Pang i bygget!Marteus or Lena Sundström behövs snart inte som SDs reklam-megafoner längre. Dom har redan skaffat SD en mängd nya röster och fler blir det när jubelpris utdelas till elitskribenter av den här klassen...Jag såg en kort info på FOX-news alldeles nyss att det pågår demonstrationer i Moskva mot rådande invandring. "Ryssland till ryssarna" skalderas.Jo man börjar vakna lite överallt utom i Sverige förståss. Där vågar man inte viska "Sverige till svenskarna". Det kommer aldrig att ske eller hur Ohly? Skaru inte ut och demonstrera på Sergels torg snart igen mot demokrati? Glöm inte att bjuda in biskopsvännen från Storkyrkan...2010-11-05 @ 02:18:36
Postat av: joffe

Men se där! En ny framtid för Sverige börjar skönjas. Ett ljus synes i mörka tunneln. Gudmundson skriver sanning! Anders Ek(C)gör sammaledes i Barometern.

Mitt hjärta jublar och jag njuter på gamle dar.Tack vare PARTILEDARDEBATTEN och Jimmies rakryggade framträdande tror jag politiska slussdörrarna öppnats på glänt! Häpp! God fortsättning SD!

2010-11-05 @ 02:58:30
Postat av: Gubben o Gummani

Skånepåg : Vi missade nog dom svarta ögonen i det fallet, även om han spelade ut 267 rasistkort på en gång,men vi är ju rätt vana vid korkade sossar om

man säger så, inget undantag här inte.Detta parti har överlevt genom skatteslaveri samt jippieimport,med det ena stolpskottet vid rodret

efter det andra.Däremot är det otäckt att se "Pillemojjens"hat samt tänka på hans uppmaning till uppvigling, samt mötet i bästa Stalinstil på Sergelstorg.Detta är en mycket farlig kille,som vi inte tror har rent mjöl i påsen,bör gås igenom av osäkerhetspolisen så fort det parlmanetariska läget

medger det.Detta är den mest hatiska mannen i hela Sveriges riksdag dessutom står stolpskottet och pratar om rasism och främlingsfientlighet.Dessutom bryr han sek sannolikt mer om araber än

svenska arbetare.Boljevikerna är en s-tans blandning av riktiga

dårar per medicinsk definition ,och bör därför

totalförbjudas att verka i Sverige i framtiden."Pillemojjen vill ju göra dte med SD,den som gräver en grop åt andra....vilket man gjorde i Katynskogen.Gubben o Gumman skriver som privatpersoner utan koppling till Thor-alf Alfsson eller SD.Ps. Återigen bra jobbat av William Petzäll.

Vi får äta upp vår kommentar efter framträdande

I TV tillsammans med Julia Kronlid fan vad det

svider när man egentligen är klokast i hela

landet,exklusive AW Svensson då såklart.

2010-11-05 @ 03:21:20
Postat av: Skånepåg

@ Bert Olsson"När slutade Sverigedemokratena/bss vara nazister? 90-tal? rentav 00-tal? Ingen sarkasm i min fråga. Jag är uppriktigt nyfiken"BSS var en löst sammansatt konstellation av flera olika grupperingar vars enda gemensamma mål var att protestera mot den rådande massinvandringspolitiken.Då denna konstellation sprack uppstod nya grupperingar varav SD var den ena. Jag har följt SD sedan dess och jag har inte märkt någon nazism inom partiet sedan det grundades. Så min uppriktiga fråga till dig är, eftersom du genom utformningen av din fråga anser dig ha svaret på denna, när började SD att agera som ett nazistiskt parti? Och givetvis ingen sarkasm från min sida heller, eftersom jag liksom du är uppriktigt nyfiken och att vi skall eftersträva en korrekt historieskrivning eller hur?

2010-11-05 @ 09:21:47
Postat av: Bert Olsson

@ Skånepåg Jag tackar för ditt svar och förstår genom det att jag har missförstått historien bakom sd.

2010-11-05 @ 09:45:14
Postat av: Klas Johansson

Mycket bra gjort!! Jag är djupt imponerad!

2010-11-13 @ 12:51:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0