DN, ÅKESSON O BRUNNE

Jag delar inte Politiskt inkorrekts uppfattning att artikeln i DN om Jimmie Åkesson är ”ovanligt saklig intervju”. Enligt min uppfattning är artikeln fylls av samma gamla floskler som präglad gammelmedias rapportering om SD de senaste åren. Eller vad sägs om följande formuleringar!

”Ett parti som Sverigedemokraterna, grundat 1988, och med rötterna i vit makt-rörelsen Bevara Sverige Svenskt och med nazistinfluerade grundare väcker obehag”

”Han var med och rensade bort det sista i partiet av bomberjackor, kängor, krav på dödsstraff och annat som han inte gillade.”

”Katterna – Mats, som är svart, och Franz, som är vit – krafsar intresserat på utlänningslagen. Åkesson låser in dem.”

”Under kvällens möte görs få inlägg. Också Jimmie tiger, säger bara ”ja” när votering är begärd om den översiktsplan som fullmäktige antar med röstsiffrorna 44 ja och 5 nej.”

Journalisten Lasse Granestrand använder alla knep för att framställa Jimmie Åkesson i en negativ dager enligt min uppfattning. Till och med katterna får vara med i denna strategi. Personligen finner jag inte artikeln särskilt saklig.


Dagens Nyheter har däremot inte med en enda rad kommenterat den allmänpolitiska debatten i riksdagen
under förra veckan då invandring och integration debatterades flitigt av Sverigedemokraternas talespersoner i dessa frågor. William Petzäll och Kent Ekeroth var mycket aktiva i debatten och medias totala tystnad när det gäller denna debatt kan bara tolkas på ett sätt. Ingenav Alliansens företrädare eller från det rödgröna lägret övertygade i debatten.

Frågan som måste ställas är om media tänker försöka tysta ner alla debatter i riksdagen där invandring och integration debatteras? Fria tider skriver om debatten.

Däremot framkommer det dock ändå en del intressanta och anmärkningsvärda detaljer i DN-artikeln när det gäller Eva Brunnes predikan i Storkyrkan.
En av mina läsare har ställt frågor till svenska kyrkan om Eva Brunnes predikan och fått följande svar från Annemarie Rimmerfeldt, INFORMATÖR, SVENSKA KYRKANS INFORMATIONSSERVICE. I sitt svar skriver hon bland annat följande.

”Hon anser att det är hennes uppgift att tolka evangelium in i vår tid.
Hon gör det utifrån sitt valspråk "Gör inte skillnad på människor" (Jakobsbrevet 2:1).
Därför blev hon överraskad av reaktionerna i Storkyrkan.”

Eva Brunne skulle alltså vara överraskad över reaktionerna i Storkyrkan. Tillåt mig att tvivla! När man läser artikeln i DN framkommer en helt annan bild och jag är helt övertygad att journalisten Lasse Granestrand inte ljuger i sin text där han skriver följande.

”Stockholmsbiskopen, Eva Brunne, kommer knappast att missa ett tillfälle att markera mot SD. På pressbänkarna är det glest. När biskop Eva Brunnes pressekreterare delar ut hennes predikan i förväg börjar vi förstå vartåt det barkar. En med blyerts handskriven lapp cirkulerar: ”Brunne håller presskonferens vid ljusgloben efteråt.”

Hur kan Eva Brunne vara överraskad över reaktionerna när hon redan innan predikan kallat till presskonferens! Här kan vi verkligen tala om en hycklande biskop i svenska kyrkan. Jag är väldigt nöjd med att jag tillhörde dem som lämnade Storkyrkan under hennes predikan som inte inkluderade alla medmänniskor. Falska människor tycker jag väldigt illa om!


Kommentarer
Postat av: Nalle i Växjö

Som tidiare har konstaterats så kommer inte denna blogg inte att slå besöksrekord, men den har bidragit till att vi fått ett Svenskt parti i Riksdagen vilket är det viktigasteHoppas nu bar att SD centralt får ordning på informationen om hur det hela gåt till i Riksdagsarbetet så att vi slipper läsa vinklade beskrivningar i PK pressenFortsätt som ni gör alla på SD:s kansli.PS: Nu har jag börjat läsa protokoll från Riksdagen, vilket aldrig inträffat tidigare, men det är en sak jag vill veta och det är hur Sveriges ekonomi egentligen ser ut. Har läst att vi har enorma lån och att statsskulden ökar med 10,000 kr i sekunden.

Hur kan då Borg slå sig för bröstet.Hur ligger vi egentligen till

2010-11-07 @ 18:24:33
Postat av: s29

Ja du Nalle, vi är många som undrar hur det igentligen förhåller sig med Sveriges ekonomi. Vilken påverkan arabvärlden har , märkligt att Saud iarabien vill bekosta ett moskebygge i Rinkeby för 60 miljoner till sina "flyktingar" t.e.x. Man kan undra hur agendan ser ut,och varför den sittande regeringen vill ändra i grundlagen . Sverige är ingen demokrati.

2010-11-07 @ 18:36:06
Postat av: LP

Förräderiet mot oss svenskar bland kyrkans folk är allmänt känt. Jag tänker dock inte dra allt kyrkofolk över en kam, det finns även de som inser att Sverige och svenskarna håller på att avskaffas. Dock ligger den politiskt korrekta filten extra tjock och tung över en institution som Svenska kyrkan och figurer som Brunne kan nästan obehindrat leva ut sina oikofoba böjelser till skada för sig själv och oss andra.

2010-11-07 @ 18:39:57
Postat av: anna

Tack godegud att jimmie kom till makten det var på tiden

han är snygg kunnig vänlig och intelligent. Ska en träskpadda till biskopinna försöka mäta sig med honom!!

2010-11-07 @ 18:43:05
Postat av: Catarina

Brunnes predikan kom i rättan tid.

Jag har sedan länge funderat på varför jag är med i svenska kyrkan och konstaterat att jag dels har råd och dels har jag tyckt att de bevarat delar av vår kultur så fint.

Nu är det slut med det, Caroline Krooks debattartikel i DN satte första spiken i kistlocket och Brunnes predikan den sista. Så nästa år tar jag och gör något roligare för de tusenlapparna. Jag hann nämnligen med att begära utträdet FÖRE 1 november. De vill väl ändå inte ha mina pengar eftersom jag tycker att SD platsar i Riksdagen.

2010-11-07 @ 19:02:07
Postat av: Tor

Thoralf, du nämnde ingenting om migrationsverkets statistik som det skrevs om i artikeln? Allt är bara floskler?Fortfarande, efter jag vet inte hur många gånger det har ombetts en kommentar kring hur det kommer sig att 102.000 i massinvandring egentligen handlar om 20.000 asylanter. Inte ens Skalin verkar klara av att reda ut vad man egentligen menar med att spara så mycket på så litet.

2010-11-07 @ 19:11:59
Postat av: Stephanie & Sannah (AMPELOS)

hey hey :D

2010-11-07 @ 19:23:39
URL: http://ampelos.se
Postat av: LN

till s29,

Beträffande moskebyggen - tomtmark bl.a. som förvärvats av muslimer förblir enligt sharia muslimsk för evärdiga tider - se vidare begreppet Waqf.

Detta är således en form av "fredlig" invasions/ockupationsmetodik, som ABSOLUT måste avvisas i alla västerländska länder.

Hallå SD - är ni med på noterna?2010-11-07 @ 19:35:17
Postat av: kalle2

#i varje kommun där SD finns borde kommuner köra en drive att pensionärer skall få gratis datorkurs på biblioteket. när sedan de äldre får veta sanningen på webben så kommer de rösta på SD.

(efter att de kommit över tröskeln och sedan köper sig en dator och internet abon)#30-40 procent av de skolungdomar som har internet röstar på SD, i skolvalen.#lägg ut riksdagens webb sända debatter på Youtube. de är väl inte copywrite skyddade utan allmäna handlingar.#gör om SD kuriren till en veckotidning precis som ND har gjort med tidningen Nationell idag.#utskottet för media och kommunikation borde lägga till i sändningstillstånden för tv och radio att det är förbjudet att juga och förvränga, lag krav på saklighet och uppge källa för sina påståenden.

2010-11-07 @ 20:25:33
Postat av: J B Doe

Det spelar ingen roll om ett parti är grundat av Fan själv. Det viktiga är vad partiet ifråga står för nu. Men man kan förstå att SD.s fiender inte gärna debatterar det. Man riskerar att åka på storstryk, eftersom man har dåligt på fötterna. Inte ens Reinfeldt vågade debattera med Jimmie. Spelade hellre statsman, men folk såg honom nog snarare som en fegis.

För övrigt tycker jag SD ska närvara vid alla kommande samlingar i Storkyrkan OCH TÅGA UT VARJE GÅNG, om Brunne fortsätter att jävlas!

2010-11-07 @ 20:54:27
Postat av: LN

till s29 och SD:s riksdagsgrupp,

jag gjorde några efterforskningar beträffande det islamsk begreppet Waqf, - här följer två utmärkta sammanfattningar.

----------------------------------------------------

"I’ve written previously (Baron Bodissey) about the Islamic doctrine of waqf, or “sacred trust”, which is a scripturally-sanctioned policy that considers all property to be held in trust for the Ummah. Any territory which has ever been conquered, occupied, or held by Muslims is permanently covered by waqf, specifically including cemeteries where Muslims are buried"

http://gatesofvienna.blogspot.com/2005/07/waqf-call-for-india.html

http://gatesofvienna.blogspot.com/2008/08/waqf-call-in-austria.html

2010-11-07 @ 21:18:00
Postat av: WMB

Glöm inte läsa Julia Caesars Söndagskrönika i Snaphanen! Idag är rubriken "De sanningsfientliga", och som vanligt överträffar hon sig själv.LÄS!http://snaphanen.dk/2010/11/07/s%C3%B8ndagskronik-de-sanningsfientliga/#more-79151

2010-11-07 @ 21:43:26
Postat av: Maria Nilsson

Ni som skriver om kyrkan ni har all rätt i världen att gå in på denna sidan och säga vad ni tycker om Brunne och sedan att ni har gått ur, jag har debatterar ensam där nu.Just nu känner sig kyrkan smutskastad buhu, men att smutskasta andra det går bra.

2010-11-07 @ 21:53:12
Postat av: Maria Nilsson

förlåt glömde länkenhttp://www.facebook.com/#!/svenskakyrkan

2010-11-07 @ 21:54:04
Postat av: LN

Apropå anhöriginvandring: vem är släkt med vem?

---------------------------------------------------

"The rate of fraud varied among nationalities and from country to country, and is difficult to establish definitively as many individuals refused to agree to DNA testing. “We were, however, only able to confirm all claimed biological relationships in fewer than 20% of cases (family units). In the remaining cases, at least one negative result (fraudulent relationship) was identified, or the individuals refused to be tested.""There is no proof, via DNA verification, that the initial family unit is really a family unit. So a family can come over with children who are not related to each other and each of these children can serve as an anchor for a parent who then brings in other children and so on. Most of our current refugee influx is from polygamous societies which complicates the process further."http://www.vdare.com/nachman/101106_restart_p3.htm

--------------------------------------------------

Till skillnad från USA tillämpar Nya Sverie inte DNA-provtagning.

2010-11-07 @ 21:57:26
Postat av: Funtaren

Ang artikeln: Visst är det uppenbart att den är skriven av en politisk motståndare. Vem är förvånad? Men det är roligt som omväxling att han åtminstone får komma fram med förklaringen till uttåget.Men som sagt, DN fortfar med smutskastningen.Ang siffrorna: bemöt gärna dem! Jag har själv haft svårt att hitta dessa hundra tusen. Jag skulle uppskatta en vederhäftig sammanställning, komplett med källor till alla siffror, som förklarar hur ni räknar på antalet invandrare.Det spelar för mig ingen roll om det är mindre än hundra tusen. Södertälje, Malmö och stora delar av Stockholm och Göteborg är i princip osvenskt land nu. Det säger allt. Det faktum att folk som kommer hit från kulturellt främmande länder inte avkrävs någon anpassning till det svenska samhället är tillräckligt för att göra situationen ohållbar.

2010-11-07 @ 22:58:45
Postat av: Erik E

Tor,

http://politisktinkorrekt.info/2010/10/07/invandringens-kostnader-redovisade-i-nederlanderna/25 000 icke-västliga nettoinvandrare (plus 25 000 barn) kostade i Holland netto motsvarande 67 miljarder kronor årligen, p.g.a. mindre inbetalningar, större utbetalningar och mer brottslighet från/till denna grupp.Om något så verkar sd:s siffror i underkant i jämförelse.Någon borde sätta upp en sajt med all relevant statistik tillgänglig.

2010-11-07 @ 23:08:37
Postat av: MartinA

Jag tycker du är litet överdrivet känslig. Artikeln är bra nog, det är trots allt era politiska motståndare som skrivit den.

Vidare, hur ofta redogör tidningar för riksdagsdebatter? Inte särskilt ofta helt enkelt, tyvärr.

Att kyrkofolk anno 2010 är hobbypolitiker är knappast någon nyhet, bara ytterligare en av SAPs många tentakler.

2010-11-07 @ 23:28:44
Postat av: Robin Shadowes

Tycker det mest brådskande och viktigaste just nu är att SD gör allt i deras makt för att förhindra grundlagsändringen men även få ut information om denna till så många som möjligt.LN, det där med waqf är väldigt obehagligt och någonting jag också har försökt varna för vid olika tillfällen. Det finns mig inget europeiskt land som INTE har minst en moské numera, inte ens Grönland med sin visserligen stora men mest obeboeliga yta och lilla befolkning är muslimfri numera. M a o anser muslimerna numera att HELA Europa tillhör allah. Har för mig att nån av dem t o m uttalat att Europa inte skapades av européerna, utan av allah. Vad detta innebär för oss etniska européer är följande, att även om vi lyckas köra samtliga mohammedaner på porten, i Sverige och andra länder, så kommer dom aldrig att ge upp. Dom kommer i framtiden att försöka återerövra våra länder för allah, så vi måste för alltid vara vaksamma mot islam och dess utövare.Kalle2, din idé är alldeles utmärkt men är inte biblioteken kommunala instituitioner? Om så kommer dom eller redan har gjort, blockerat sidor och bloggar som den här. Vore kanske bättre att hålla kurserna nånstans där man kan kontrollera att man inte censurerar vissa sidor.

2010-11-08 @ 00:29:30
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Putte

@Tor,

Statistiken finns här: http://www.migrationsverket.se/download/18.78fcf371269cd4cda980001753/Beviljade+uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd+hel%C3%A5ret+2009.pdfDu tycks ha missa ca 33000 anhöriga till asylanterna + ca 21000 arbetskraftsinvandrare som i många fall är "dålda" asylanter. Hur många av de knappt 18000 EES Uppehållsrätter som egentligen är "dålda" asylanter vet jag inte, kanske inga alls eller kanske flertalet, men så specad är inte statistiken. Nu närmar vi oss snabbt de 102000 som du märker.

2010-11-08 @ 05:13:48
Postat av: Gubben o Gumman

Bra Putte fakta i nyllet på faktaresistenta

oiokofober "möcke bra" som Svennis skulle sagt.

Vi skall inte dessa oupplysta rödgökar kvacka på

denna bloggen,då får dom vara hos Dinge dingdongs

blogg,hos sina likasinnande folkförädare.

Plattfotskomapniet göre sej icke besvär med sina

pellejöns siffror på denna bloggen att dom aldrig lär sej.

2010-11-08 @ 07:08:48
Postat av: Gubben o Gumman

"låta"

"Plattfotskompaniet"Sorry tumvanten igen.

2010-11-08 @ 07:10:40
Postat av: Riffi

Som jag har skrivit här förut var den allmänpolitiska debatten med Petzäll, Ekerot och Jomshof något alldeles enastående.De dominerade riksdagen under eftermiddagen och var sakliga och aggressiva och fick de andra riksdagsmännen att framstå som dåligt insatta människor som försvarar en sjuk sak.SD borde åstadkomma en CD som visar debatten och distribuera denna. Deras insats var fullt i klass med Åkessons i partiledardebatten. Debatten med Petzäll mfl gjorde att jag fick en av de bästa eftermiddagarna de senast 20 åren.

2010-11-08 @ 07:37:45
Postat av: Nalle i Växjö

Är Danska politiker mera intelligenta än Svenska ( förutom SD)Dansk Folkeparti och regeringen i Danmark har en överenskommelse om modernisering av regler för familjeåterförening vilket ställer krav på vilja och försörjningsförmåga mm.Texten är på Danska, men går bra att läsa online om man använder Google Crome som webbläsare, och som översätter texten direkt till valfritt språk som Svenska.

Läs och förundras över skillnad i politik om man bara kommer över bron.Funktionen att direktöversätta fungerar på många språk som till och med Arabiska så att ni kan läsa koranen

Postat av: Stefan K

Sverige är på väg att tappa sin position som välfärdsstat. Om detta talas det tyst om i plenisalar, på partikanslier och i tv-soffor.Varför frågar sig ingen varför?

Postat av: LN

Transparans-garanti - vad är det?

Fråga justitiedepartementet,

som sysslar med hemlighållning av vart

biståndspengar tar vägen.

Visserligen rör det sig om en droppe i havet.

2.500.000.000 kr rinner ut i tomma intet.

Till vad?,

Till vem?

Ingen som vet!

Vad anser man på riksdagsnivå om det?

2010-11-08 @ 08:28:21
Postat av: Sigvur

Trodde det var slut på inavelsrasismen i Sverige efter 90-talet, men tydligen inte. Människor kommer tydligen alltid tro sig bättre än andra på grund av hudfärg, religionstillhörighet, et c. Det intressanta är att rasisterna oftast själva är undermåliga vad gäller intelligens, yrkesframgång, you name it. De befinner sig med andra ord inte själva i toppen på den "ras" de förespråkar vara bättre än andra raser. Men det är ju därför de är rasister, för att ha någon lägre att sparka på eftersom ni alla rasister känner er så förbannat underlägsna era grannar. "Det är inte mitt fel att jag blev uppsagd, chefen tycker bättre om blattar." "Jag skulle få ett jobb om det inte fanns så många invandrare". "Invandrarna stjäl våra kvinnor".Bu fucking hu, om ni suger så jävla fett kan ni väl begå självmord eller nåt men bespara oss hatet mot oskyldiga invandrare som är del i Sveriges framtid.Utan tidigare invandring skulle vi inte vara värda namnet på kartan. Utan invandring och blandning tunnas genpoolen ut och sjukdomar/missbildningar uppstår.

2010-11-08 @ 08:29:36
Postat av: Robin Shadowes

Sigvur, den enda inavel vi har i Sverige är den importerade. Men du får naturligtvis gärna styrka med fakta att etniska svenskar skulle vara inavlade, om du nu kan det förstås.

2010-11-08 @ 08:34:41
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Gubben o Gumman

Sigvur : Vänligen läs Wikipedia IQ snitt världen.

Sveriges framtid består av medborgare

Där 50% aldrig kommer i närheten av ett

jobb,du har således inte en siffra rätt.

Annars var ditt inlägg bra skrivet av en

12-åring,lycka till med ditt dhimmisliv.

Må Allah vara med dej på färden jontOlle.

2010-11-08 @ 09:15:42
Postat av: Catarina

Det hjälpte inte att ni kom in i Riksdagen, det diskuteras fortfarande hur man ska enas MOT SD:Uppsatspresentation

tisdag 9 november 2010Sim(o) - Institutet för mediestudier - inbjuder till seminariet Hur bör Sverigedemokraterna bevakas och när bör namn publiceras?

Seminariet äger rum på JMG, Annedalsseminariet, sal 402 i Göteborg, tisdagen den 9 november, kl. 13.15.

Sim(o) presenterar de projekt som tilldelats stipendium för Årets uppsats.

Nina Brisman, Linn Duvhammar och Sara Holmberg skrev uppsatsen Som alla andra? En studie om hur svenska journalister vill bevaka Sverigedemokraterna. Elin Hellström och Frida Jakobsson fick ett hedersomnämnande för sin uppsats I allmänhetens intresse? - en jämförande studie av elva svenska och brittiska morgontidningsjournalisters inställning till namn- och bildpublicering.

Tillsammans med uppsatsförfattarna diskuteras de här frågona med en panel bestående av Nina Glans, kanalchef för Sveriges Radio Göteborg, Per Nygren, reporter på Göteborgs-Posten och Kenth Andreasson, tidigare biträdande ansvarig utgivare på Göteborgs-Posten.

Anmälan till seminariet görs till e-post: [email protected] senast den 5 november.

2010-11-08 @ 09:16:43
Postat av: LN

Veckans mest prioriterade ämne?"Hur bör Sverigedemokraterna bevakas"google-sökning:

1. [PDF] Hur bör Sverigedemokraterna bevakas

2. evenemangslänk: Läs mer om Hur bör Sverigedemokraterna bevakas och när bör namn publiceras?

3. Kalendarium - Om universitetet, Göteborgs universitet

Hur bör Sverigedemokraterna bevakas

4. Sim(o) - Institutet för mediestudier - inbjuder till seminariet Hur bör Sverigedemokraterna bevakas och när bör namn publiceras? ...

www.journalisten.se/seminarier/97 träffar totalt!

2010-11-08 @ 09:59:20
Postat av: Nalle i Växjö

Vill du diskutera viktiga frågor i samhället så rekommenderas programmet Ring P1.Veckans " motpratare" är den välkända Täppas Fogelberg

Postat av: s29

Vi är inte rasister Sigvur. Däremot så är vi realister,vilket är en viss skillnad. Och självklart så är det i många fall givande med en kulturell uppblandning av samhället. Dock är den basala kulturen viktig att skydda också. Man åker väl inte till thailand för att käka Mc Donaldskäk eller? Desutom råder det faktiskt arbetsplikt för den som är arbetför i Sverige.I en fungerande demokrati så för man inte folk bakom ljuset. Det du försöker säga är att vår politik är främlingsfientlig,men främlingsfientligheten är en produkt av konflikträdd politik som har lett till ökad krimminalitet och ett förakt av vår inhemska kultur. Givetvis gäller inte detta dig och din närmsta bekanskapskrets, jag förmodar att ni inget hellre vill än att leva att liv med en stor romersk familj brevid, där ni kan sitta i allsköns ro och putsa glorian.

2010-11-08 @ 10:05:57
Postat av: Info

NALLE I VÄXJÖ: TÄPPAS OCH RING P1Jag lyssnade just litet på Ring P1. Mellan samtalen med de sedvanliaga, med Sverige missnöjda afghanistanska, irakiska, iranska osv. inringarna (Javid, Ali m.fl.) hörde jag den i Malmö gripne 38-åringen komma på tal.Någon hade sett någonstans på nätet att vederbörande hade Aspergers syndrom. Något som Täppas tolkade som ett uttryck för ogrundat slaskig ryktesspridning på nätet, som man inte behövde fästa vikt vid.Det skulle vara intressant om någon i morgon, tisdag, kunde ringa in till Täppas och upplysa honom (tillika Sveriges radios övriga journalister) om att 38-åringens egen hemsida redan igår, måndag, fanns utlagd på flera ställen på nätet. På ännu fler ställen fanns enbart hans foto.En petigt detaljerad hemsida, där han inte bara redogör för sitt namn, sin etnicitet (halvfinne) osv. utan också omtalar, att han har Aspergers syndrom. Vidare länkar han till trepaneringssidor - skapade av en underlig sekt, som tror att man kan vidga sin hjärnkapacitet genom att borra upp hål i skallbenet. En lista över litteratur, som han är intresserad av, innehåller uteslutande skildringar av fältslag, krypskytte m.m.BBC har under natten haft ett ganska långt inslag om gripandet bland sina världsnyheter. Den gripne sägs vara - förutom en högerpopulistisk främlingshatare - en normal person "of Swedish origin", som specialiserat sig på att serieskjuta på invandrare. (Att hans verksamhet inskränker sig till bara en bråkdel av all den skottlossning, som förekommit i Malmö de senaste två åren, nämndes inte.)2010-11-08 @ 10:34:59
Postat av: Info

P.S. ANG. 38-ÅRINGENSjälv såg jag hans hemsida publicerad - och kommenterad - på nätet första gången sönd. den 7/11.

2010-11-08 @ 10:47:34
Postat av: Christian

Jag tyckte nog ändå att DN-artikeln var riktigt bra, och just betydligt mer sansad än vad som annars skrivs. Kanhända ett tecken på att media börjar svänga i sin behandling av oss.

2010-11-08 @ 11:03:30
Postat av: Gubben o Gumman

OT : I dagens sportpanel SVT68 kanal 1Arne Hegerfors : Skönt att MFF vann med alla sina

utlänska spelare,i dessa tider......Pamela Andersson : Tänk att få varit med när Zlatan slogs med sin lagkompis och 10 man gick åt för att skilja dom åt (Flämt),nu är Zlatan hjälte även när han slåss.Två politiskt korrekta pucko har talat.Expressens journalist och Sverigehatare Anna Dahlberg,har varit i Jerusalem och där ramlat i en pool med Palestinier som simmar huller om buller.

Mäkta impad har hon skrivit en artikel på Expressen opinionsbloggen.Gubben o Gumman satsar sin ena krona av två på

att Kling o Klant gripit fel laserman, den andra

på att Högsby kommun får en centerpartist till ordförande i fullmäktige.I en faktaruta om flyktingförläggningen i Kristdala

skriver Barometerns medarbetare "magrationsverket"

Kröp det fram en SD journalist, magra betyder väl minska?End of story2010-11-08 @ 11:24:04
Postat av: AWSvensson

För den som är van vid 20 piskrapp måste en reducering till 10 ses som en framgång.

Detta dribblande med siffror, otvivelaktigt så har 102000 invandrat, dessa ingår i begreppet massinvandring. Sedan kan man selektera dessa , och det är då ohederligheten visar sig. Man visar bara antalet uppehållstillstånd , som tidigare påpekats ej på bieffekter på dessa uppehållstillstånd. En dold invandring som jag tro inte påpekats är alla dessa som fått avslag och som ändå stannar i landet, i populär pressen benämnda papperslösa. Men en seriös asylhantering, tillämpad på gällande konventioner skulle ge sådana signaler till omvärlden att asylmissbruket skulle minska radikalt. Vem lägger ner 50 till 100 tusen om möjligheten att tillgodogöra sig den svenska välfärden blir enbart en önskan.

Visst sjutton betalar invandrare som jobbar skatt, varför skulle de inte göra det. Denna skatt skall ju i likhet med alla andra betala denna asylhantering och dess konsekvenser.

2010-11-08 @ 11:29:02
Postat av: Nalle i Växjö

Gunlög Fur, professor i historia på universitetet ( Växjö) har fått knappt tio miljoner kronor för kulturforskning:Det här är vad hon får pengarna till!Det projekt som Gunlög Fur ska leda heter Samtidigheter: Motstridiga och samtidiga röster i postkoloniala landskap. Projektet är tvärvetenskapligt och forskare från litteraturvetenskap, konstvetenskap, kulturgeografi och historia ska delta.

Postat av: LN

till s29,

fortbildning är en process som ständigt bör pågå, även om det berömvärda resultatet därav tyvärr ej alltid leder till bildning.

- - - - -

'Romer', 'roma', är en folkgrupp i Europa och delar av Asien. Romerna antages ha utvandrat från Indien under 900- eller 1000-talet. Av de cirka 20 miljoner 'romer' som bor över hela världen bor ungefär 15 miljoner främst i Östeuropa. 'Romer' kallas också för 'zigenare', en term som uppfattas som nedsättande av romerna själva. 'Rom' är på romernas språk 'romani' en benämning på en 'romsk' vuxen man; för en 'romsk' vuxen kvinna används 'romni'. Ordet 'rom' heter på 'romani' 'chib roma'. Ordet 'roma' kommer av det ursprungliga ordet 'dom' och betyder ’en människa, en person’. Det engelska 'gypsy' och det franska 'gitane' kommer båda från landsnamnet 'Egypten', och refererar till att romerna ursprungligen nådde Europa via Egypten. Ordet 'zigenare' kommer ursprungligen från ordet 'Tsigan' som i sin tur härrör från den gamla grekiska benämningen på romer, 'Atsigan'. Grekiskans 'athyinganis' betyder "de som inte rör" , eftersom romerna på den tiden hälsade med handflatorna mot varandra. Många ord i svenska språket har övertagits från romani.

2010-11-08 @ 12:19:29
Postat av: Kalle

Intressant att DN publicerade detta:""Precis som i många andra europeiska länder kan det bli ett normaltillstånd att Sverige har ett invandringskritiskt parti i riksdagen.I Belgien finns Vlaams belang med 7,8 procent av rösterna,

i Italien Lega nord med 8,3, i Schweiz Volkspartei med 29,

i Norge Frem-skrittspartiet med 22,9,

i Holland Frihetspartiet med 17

och i Österrike FPÖ med 17,5.Sverigedemokraterna har fördubblat sitt röstetal i val efter val. Om de lyckas också i nästa val kan de i storlek bli Sveriges tredje parti ungefär som Danmarks främlingsfientliga Dansk folkeparti, som har 13,8 procent."" Skrev DN.2010-11-08 @ 12:23:27
Postat av: lassekolja

Thoralf, instämmer till 100% i vad Du skriver, men allt är relativt. Jag tolkar trots allt DN:s artikel som en något förändrad attityd gentemot SD, i positiv riktning. Vi måste ha viss förståelse för att det ibland tar en viss tid att ändra inställning, att gå från HAT till ACCEPTANS kan ta en viss tid, även för den mest politiskt korrekte.

Det finns trots allt ett visst hopp!

En sak är i alla fall säker: SD kommer att växa kraftigt!!!

2010-11-08 @ 12:23:36
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: tussan

Brunne är bara för ynklig! men det är hon ju inte ensam om att vara här i landet trams tjafs!

2010-11-08 @ 12:26:31
Postat av: Kalle

Tänka sig att svenska politiker måste ha livakt med sig. VAD har hänt med sverige??? Förr kunde politiker röra sig utan livakter i det svenska samhället. Vart är vi på väg eller vart har vi kommit med den personliga säkerheten???DN skrev:

Fullmäktigemötet är slut. Jimmie Åkesson plockar ihop handlingarna och hejar snabbt på några i partigruppen. En kvinnlig säkerhetspolis har kört fram bilen, Jimmie skyndar ut i höstmörkret. En man från Säpo sluter upp tätt bakom honom.Skrev DN.Tycker det är bra att Jimmie får livakter efter de senaste årens attacker mot honom och SD men varför ahr det blivit så i det lugna Sverige???

2010-11-08 @ 12:29:07
Postat av: s29

Till LN: Tack för historiken kring romerna. Det mesta var jag redan bekant med, syftet med mitt ironiska exempel var att självgranska sig. Själv har jag umgåtts med invandrare sedan slutet av sextiotalet,så jag hoppas jag inte blivit missförtådd.

2010-11-08 @ 12:49:40
Postat av: LN

Staten, dvs du och jag och alla andra skattebetalare, betalar Mc Donald 75% av den lön som Mohammad får för att plocka disk i deras sylta. Så skapas arbete.

Även sedan Mohammad avancerat i graderna och börjat steka pannbiffar åt Mc Donald, betalar du och jag 75% av hans lön - vi skall så göra i 36 månader, om jag inte är felunderrättad.För att administrera detta behjärtansvärda arrangemang är åtminstone Arbetsförmedlingen inkopplad. Så skapas mera arbete.2500 skäggiga små asylsökande barn tas om hand av kanske 2 personer per barn, tillkommer gör all nödvändig administration, tolkning, advokatkostnader, tillsättning av gode män och dito kvinnor osv - det ena leder till det andra - kostnad per barn och år ca 1,2 miljoner.

Så skapas arbete.Beundra dessa barns kloka afgahnska och somaliska föräldrar, som sänder iväg barnen för skolgång, gymnasie- och kanske högskolestudier i det goda landet Nya Sverige. Det vore som om svenska föräldrar skulle skicka iväg sina barn till Eton och låta engelska drottningen stå för fiolerna.Ett härom påminnande tillvägagångssätt tillämpas också i djurriket av fågeln Cuculus canorus, även kallad gök. Dock avses med ordet 'göka' någonting helt annat. Gökens egoistiska beteende leder tyvärr inte direkt till att nya anställningar skapas.

Det nysvenska tjänste- och kunskaps-samhället är på väg mot sin undergång - tillräckligt med mervärde skapas inte av att alla skattefinansierade entreprenörer kliar varandra på ryggen.

Men om professor Gunlög Fur kunde åläggas att starta en undersökning av gökens postmoderna äggdeponeringsvanor, skulle detta leda till fler arbetstillfällen för inkompetenta universitetsmagistrar.

I ett tjänste- och lärdoms-samhälle som det nysvenska gäller det att låta också den inhämtade kunsakapen skapa mervärde.

2010-11-08 @ 13:56:44
Postat av: Cavatus

Att det blivit så här med livvakter är delvis islams fel. Julia Caesar belyser sambandet i sin senaste krönika i går på Snaphanen. Jag har inte sett sambandet SÅ tydligt tidigare, men hon ger tydliga exempel som tar bort dimridåerna framför mina ögon.

2010-11-08 @ 15:26:31
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar
Postat av: Nalle i Växjö

Äntligen har kravet på visum slopats för BalkanländerTänk vad bra för dom som vill hit innan vintern.Något förhånande är att Cecilia Malmström är bekymrad. Och jag som trodde hon villa ha alla gränser helt öppna

Postat av: Putte

Sigvur är väl ett tydligt exempel på inavelns baksidor!

2010-11-08 @ 17:18:58
Postat av: Putte

Det är mycket intressant att muppar som Sigvur så ofta använder rasistiska argument som exempelvis "Utan tidigare invandring skulle vi inte vara värda namnet på kartan" och "Utan invandring och blandning tunnas genpoolen ut och sjukdomar/missbildningar uppstår" Snacka om vem som är rasisten här. Det är inte finare att vara rasist mot svenskar än det är att vara det mot främlingar.

2010-11-08 @ 17:53:53
Postat av: Janne

Varför har partiet inte tagit avstånd från Islands-fylleskandalen eller Lasermannen?

2010-11-08 @ 18:28:58
Postat av: Janne

Varför har partiet inte tagit avstånd från Islands-fylleskandalen eller Lasermannen?

2010-11-08 @ 18:29:05
Postat av: Nalle i Växjö

I kväll avgör SD vem som blir kommunstyrelsens ordförande i Högsby Kalmar län.Klart är att de fyra SD-rösterna får avgörande betydelse.

Postat av: LN

Inte minst till Sverige immigrerade judar har en stor vurm för multiculturalism och som alla vet(?), var den försto store propagndisten för multicultur juden David Schwarz... nu har ett fruntimmer: Spectre, anlänt som är ute i samma syfte.http://www.youtube.com/v/z6qN4Uijuiw

2010-11-08 @ 23:34:04
Postat av: Sven D.

Angående grundlagsutredningen: Korta och tydliga flygblad borde tas fram. Det finns många som är villiga att dela ut för att upplysa medborgarna...

2010-11-09 @ 01:55:59
Postat av: Anonym

Svar till Tor:

Eftersom jag precis avslutat en diskussion i ämnet så kan jag dra det lite snabbt:2009 fick 11 000 uppehållstillstånd efter att ha sökt asyl. Samma år fick 34 082 uppehållstillstånd som anhöriga. Dessa kommer enligt immigrationsverket företrädesvis från Irak och Somalia. Summa 45 000 personer.(Totalt under 2009 ansökte 24 000 om asyl. Och de 13000 som fick avslag kommer inte heller att lämna Sverige. De kommer att vara kvar här i medeltal 3-5 år till, i väntan på att deras ärende avgörs i migrationsdomstolen och ev. migrationsöverdomstolen. Och då kommer majoriteten av dem att få stanna.)Utöver detta har 21 582 icke EU-medborgare fått PUT av arbetsmarknadsskäl. I denna grupp finns ett (ännu) okänt antal som ”köpt” arbetsintyg för icke existerande jobb. Och som kommer att jobba svart, och om några år kommer att hävda anknytning till landet. Som till exempel det enmansgatukök som ville anställa 8 personer från hemlandet för att hacka lök.Och så 17 000 EU-medborgare. Och i denna grupp återfinns också ”importbrudar” från andra invandrarkolonier i Europa. Som också blir försörjda av svenska staten, utifall att äkta hälften här är det.Plus 13487 gäststudenter.En bra indikation om fördelningen mellan arbetskraft kontra asyl/anhörig är den statistik som visade att mediantiden till jobb för HELA gruppen är 7 år. Dvs den tid det tar för 50% av en "årskull" att hitta arbete. Arbetskraftsinvandrare har som max 3 månader på sig att hitta jobb. Hade de utgjort mer än 50% av gruppen, så hade alltså medianvärdet varit just 3 månader. Så vi kan definitivt veta, att mer än 50% av alla PUT under ett år går till icke arbetskraftsinvandrare.Tyvärr vet vi inte fördelningen över tiden, eftersom immigrationsverket märkligt nog lät bli att redovisa övre och undre kvartil. Men om vi gör en konservativ beräkning: Antag att alla som har jobb inom 7 år får det jobbet dag 1. Och att alla som får jobb efter 7 år, får det år 7 dag 1. Då blir kostnaden för dagens invandringsnivå 7x50 000 x 350 000= 122 miljarder. Per år.Försöker vi också skatta den bortre halvan, får vi göra några antaganden till. Vi vet att personer från medel- och lågutvecklade länder utgör ungefär hälften av invandringen. Och vi vet att dessa grupper har en arbetslöshet efter 20 år på 60 respektive 40%. Men vi vet inte fördelningen här heller, vare sig mellan grupperna eller över tid. Så vi antar att de som fått jobb efter 20 år, får det jobbet år 7. Och vi antar 40%-nivån för hela gruppen. Då blir den totala kostnaden, för de första 7 åren plus de följande 13 drygt 300 miljarder.Med nuvarande politik så ökar denna kostnad med ca 25 miljarder/år. Om 8 år kommer den alltså att vara ca 500 miljarder.Den besparing man kan göra genom att lägga om politiken kommer på kort sikt att komma från minskade kostnader för själva mottagandet. Flyktingförläggningar, tolkar, personal. Plus att vi inte ökar på kostnaden i samma tempo. Den försörjningskostnad vi redan har kan bara minska genom att dessa människor får arbete, eller att ersättningsnivåerna sänks, eller att folk i denna gruppen migrerar ut igen.

2010-11-09 @ 02:05:20
Postat av: M Capensis

Svar till Tor:

Eftersom jag precis avslutat en diskussion i ämnet så kan jag dra det lite snabbt:2009 fick 11 000 uppehållstillstånd efter att ha sökt asyl. Samma år fick 34 082 uppehållstillstånd som anhöriga. Dessa kommer enligt immigrationsverket företrädesvis från Irak och Somalia. Summa 45 000 personer.(Totalt under 2009 ansökte 24 000 om asyl. Och de 13000 som fick avslag kommer inte heller att lämna Sverige. De kommer att vara kvar här i medeltal 3-5 år till, i väntan på att deras ärende avgörs i migrationsdomstolen och ev. migrationsöverdomstolen. Och då kommer majoriteten av dem att få stanna.)Utöver detta har 21 582 icke EU-medborgare fått PUT av arbetsmarknadsskäl. I denna grupp finns ett (ännu) okänt antal som ”köpt” arbetsintyg för icke existerande jobb. Och som kommer att jobba svart, och om några år kommer att hävda anknytning till landet. Som till exempel det enmansgatukök som ville anställa 8 personer från hemlandet för att hacka lök.Och så 17 000 EU-medborgare. Och i denna grupp återfinns också ”importbrudar” från andra invandrarkolonier i Europa. Som också blir försörjda av svenska staten, utifall att äkta hälften här är det.Plus 13487 gäststudenter.En bra indikation om fördelningen mellan arbetskraft kontra asyl/anhörig är den statistik som visade att mediantiden till jobb för HELA gruppen är 7 år. Dvs den tid det tar för 50% av en "årskull" att hitta arbete. Arbetskraftsinvandrare har som max 3 månader på sig att hitta jobb. Hade de utgjort mer än 50% av gruppen, så hade alltså medianvärdet varit just 3 månader. Så vi kan definitivt veta, att mer än 50% av alla PUT under ett år går till icke arbetskraftsinvandrare.Tyvärr vet vi inte fördelningen över tiden, eftersom immigrationsverket märkligt nog lät bli att redovisa övre och undre kvartil. Men om vi gör en konservativ beräkning: Antag att alla som har jobb inom 7 år får det jobbet dag 1. Och att alla som får jobb efter 7 år, får det år 7 dag 1. Då blir kostnaden för dagens invandringsnivå 7x50 000 x 350 000= 122 miljarder. Per år.Försöker vi också skatta den bortre halvan, får vi göra några antaganden till. Vi vet att personer från medel- och lågutvecklade länder utgör ungefär hälften av invandringen. Och vi vet att dessa grupper har en arbetslöshet efter 20 år på 60 respektive 40%. Men vi vet inte fördelningen här heller, vare sig mellan grupperna eller över tid. Så vi antar att de som fått jobb efter 20 år, får det jobbet år 7. Och vi antar 40%-nivån för hela gruppen. Då blir den totala kostnaden, för de första 7 åren plus de följande 13 drygt 300 miljarder.Med nuvarande politik så ökar denna kostnad med ca 25 miljarder/år. Om 8 år kommer den alltså att vara ca 500 miljarder.Den besparing man kan göra genom att lägga om politiken kommer på kort sikt att komma från minskade kostnader för själva mottagandet. Flyktingförläggningar, tolkar, personal. Plus att vi inte ökar på kostnaden i samma tempo. Den försörjningskostnad vi redan har kan bara minska genom att dessa människor får arbete, eller att ersättningsnivåerna sänks, eller att folk i denna gruppen migrerar ut igen.

2010-11-09 @ 02:06:13
Postat av: Gubben o Gumman

Tor : Kort o gott dödgrävarpolitik för Sverige.

Tyvär galopperar dom schizofrena oiokofoberna

vidare i riksdagen exklusive 20 stycken

Tor rösta rätt sluta gå snett 2014 hurra.

2010-11-09 @ 05:53:00
Postat av: Nalle i Växjö

Och på Öland väntar mera arbetskraft eller man kan kalla det pensionsräddare på läkarundersökning.Jag undrar vad Immigrationsverket har för plan om det visar sig att många av dessa har allvarliga sjukdomar som Aids, TBC och liknade.

Kommer då före detta politiker som Jan Emanuel att starta sjukhus för att ta hand om vården ( pengarna)

Postat av: Info

SPÄNNANDE KULTURMÖTEN I INVANDRARTÄTA BREDÄNG”BREDÄNGS BIBLIOTEK STÄNGTBiblioteket i Bredäng i södra Stockholm hålls stängt sedan en vecka tillbaka. Det nya biblioteket som öppnade i våras har blivit ett tillhåll för barn och ungdomar som tidvis trakasserat både anställda och låntagare.I förra veckan spårade det ur helt då en låntagare som försökte få tyst på stöket, attackerades med både stolar och böcker.Flera gånger har polis fått tillkallas, trots att biblioteket sedan i somras anlitat en väktare för att hålla ordning.Förra måndagen urartade det alltså helt - ett 20-tal killar i 15 årsåldern kom in och började bråka med en besökare som satt och läste, de spottade och kastade böcker på honom, och började sedan kasta runt stolar i lokalen.Personalen är idag chockad av det som hänt, och ingen vill låta sig intervjuas av rädsla för att bli igenkända. Många av dom som jobbar i Bredäng har under året varit sjukskrivna i perioder för stressrelaterade problem som högt blodtryck, depression och sömnproblem. Idag är de rädda för att gå till jobbet, ingen av dom vill tillbaka.”(Källa: Radio Stockholm 8/11.)”Berikande busstreck”, tänker Jercy (utbildad lantmätare och politiskt korrekt multikultiprofessor) svara i nästa radiointervju.

2010-11-09 @ 07:47:53
Postat av: Nalle i Växjö

Sverigedemokraterna röstade för Anders Ek (C) som ordförande i kommunfullmäktige i Högsby Kalmar län.Anders Ek är mest känd för sitt positiva uttalande om samarbete med SD, tvärt emot partipiskanPostat av: S-E Karlsson

Anders Ek är en rakryggad kille som kan "ta" människor och vi är glada för att vi kunde hjälpa in honom med våra fyra röster , man hör också på hans uttalande att han är en hyvens kille !

Detta kommer att bli bra !

Sven-Erik SD Högsby .

2010-11-09 @ 09:14:44
Postat av: Gubben o Gumman

SE Karlsson : Nu är ni pionjärer för det nya Sverige

Det är inte dåligt för att vara av en grålleägare.

Passa på att skriv och meddela Expo om detta historiska ögonblick.Dom blir säkert glada när Boljevikerna i Högsby

hamnat på läkttaren för att aldrig mera få något att säga till om precis som i rikspolitiken.

2010-11-09 @ 09:22:09
Postat av: AWSvensson

Grattis till vår man i Högsby. Tänk att bli omnämnda i media ,Smålandsnytt, utan att kallas främlingsfientliga.Ska vi ta det som en islossning redan i November. Samarbete skall uppskattas , detta kan skicka signaler till andra obstinata politiker som inte fattat demokratins spelregler.

2010-11-09 @ 09:46:32
Postat av: Gubben o Gumman

Nalle : Det vet du väl att proffisionella fotbollsspelare bla läkarundersöks innan dom skall

uträtta stordåd,personligen tycker vi det är lite hög nazistfaktor att läkarundersöka folk som skall

ingå i arbetslinjen fast dom skall utvisas?

Vi börjar nu närma oss det rasbiologiska institutet.Aldrig trode man väl att Dr Menglers ande skulle sväva över bla Öland,mörka tider i Reinfeldts

Sverige,eller kommer MÖLLSTORPS CAMPING el

LUNDEGÅRDSCAMPING använda det i sin reklam.

"Under vintersäsongen har vi en skylt här"

Arbeit machts frei?(arbetslinjen)."Besök oss i sommar här

får du chansen att sova i samma säng som en diskriminerad Rom gjorde i vintras".Fast dom kastade Sverige ut i våras innan du kom hit,så nu har vi dina skattepengar på kontot.Tänk om campingen glömmer att ta ned ev skyltar om

läkare,tänk vad missnöjda dom skall bli när dom trodde att deras skattepengar flyttat med dom ut på semestern,nytänk skrek Svennebanan innan han och lillsvenne hänvisades till den lilla holken som

kallas för Kalmarjouren.Kommer man rent av att läkarunderöka även kommande turister,hur går det med "dom långa fingrarna "har dom kommit med eller stannade dom hemma ?Tänk om dom hunnit bli illegala asylanter.

Då med fri läkarvård samt skolgång för "småberberna"Kanske kommer Lasse pillemojs högra handtrall "Juanita de la Hojja" att tjoa om allmän

amnesti för alla ziggisar, som göms under Höglandskyrkan,som på höjden börjar närma sej chefen von Oben.Vi kanske även får, utlandsläkarstyrkan från Sverige som åker runt i Europa och läkarundersöker

människor,för det är ju precis det man gör med dessa "Berbiska" medborgare som lurats till fel sida av den svenska gränsen.Dom skall avisas inte läkarundersökas.Såvida inte "magrationsverket" skall gå i samma mörka hjulspår som en liten man med mustasch gjorde

på 1940-talet i Europa.Den schizofrene oikofoben galopperar vidare.

2010-11-09 @ 10:00:39
Postat av: Nalle i Växjö

Och i Kristdala ( Oskarshamns kommun) kör Migrationsverket över både innevånare och Kommunalrådet Peter Wretlund ( S)

http://www.nyheterna.net/nyheter/oskarshamn/han_kaenner_sig_definitivt_lurad/(comment)/view#view

Postat av: Stefan A

Bra om SD kan hjälpa till och spara 670 miljoner åt skattebetalarna genom att rösta med den rödgröna sörjan om besparingar i regeringskansliet,, samtidigt som man kan påminna Täbytarzan att han inte har majoritet i riksdagen längre....

2010-11-09 @ 11:04:19
Postat av: AWSvensson

Nu när nomineringstiden för årets löjligaste SD- artikel börjar rinna ut så skickar Expressen in en lågoddsare, en artikel som har alla möjligheter att vinna.

Postat av: Annika Sjöqvist Platzer

Sänder för kännedom det mail jag sänt Lasse Granestrand.Lasse Granestrand,följande felaktigheter i artikeln ”I huvudet på SD:s partiledare” införd i DN den 7.11.10 känner jag mig föranlåten att påpeka:1 I avsnittet om riksmötets gudstjänst i Storkyrkan sägs att ”på pressbänkarna är det glest”.Faktum är att det var ett 20-tal in- och utländska journalister på plats mot högst 5 som brukar vara det vanliga vid dessa gudstjänster.2 Vidare sägs att ”när Eva Brunnes pressekreterare delar ut hennes predikan i förväg börjar vi förstå vartåt det barkar”.Vid större gudstjänster är det brukligt att vi delar ut den predikan som ska hållas. Vid denna gudstjänst delades också domprost Åke Bonniers inledningsord ut till närvarande journalister.3 För det tredje beskrivs hur ”en med blyerts handskriven lapp cirkulerar:” Och så följande som är direktciterat i artikeln: ”Brunne håller presskonferens vid ljusgloben efteråt”.Den handskriva lappen som min pressekreterarkollega i Storkyrkan skrev, och som bifogas detta mail, hade följande lydelse: ”Pressträff med de som medverkar i gudstjänsten vid ljusgloben efter gudstjänstens slut”. Vissa journalister hade efterfrågat intervjuer i kyrkan varför denna spontana träff aviserades. Utöver biskop Eva Brunne gällde den också domprost Åke Bonnier och föreståndaren i Filadelfiakyrkan Niklas Piensoho4 Slutligen är trapporna från läktaren inte av sten utan av trä.HälsningarAnnika Sjöqvist Platzerbiskopens medieansvariga

2010-11-09 @ 12:05:31
Postat av: S-E Karlsson

Jojomen ljusningen vid horisonten börjar anas mer och mer , vad gäller EXPO behöver man nog inte skriva till, dom har nog koll på vad som sker i kommunerna ! Tack för era kommentarer AW Svensson och G&G.

2010-11-09 @ 13:08:49
Postat av: LN

Den socialdemokratiske invandringskritikern Thilo Sarrazin, författare till boken "Deutschland schafft sich ab" (Tyskland avskaffar sig själv), med mer än 1 miljon exemplar, befinner sig på föredrags- och uppläsninsturné i Tyskland. Från hans framträdande i Pforzheim igår har 95 minuter oavbrutet framförande samt därpå följande 30 minuters frågestund inspelats. Finns i två avsnitt på följande länk.

www.pi-news.net/2010/11/livestream-sarrazin-lesung-in-pforzheim/På frågan 'vad göra?', fick frågeställaren svaret att i en demokrati har man möjlighet att påverka situationen, tillhör man ett parti, får man ge sig på sin(a) parlamensföreträdare (en möjlighet som (hittills) saknats i Nya Sverige - eller?), - se på mig, sade Sarrazin, jag har gjort vad jag har kunnat.

En annan fråga: - begriper inte våra politiker däruppe hur 'landet ligger', eller är de helt enkelt rädda? Svar: - för det första, en politiker tänker först och främst på att bli återvald, för det andra, en kompetent politiker vägrar identifiera andra problem än de som han kan lösa, ty endast genom att lösa ett problem blir han en framgångsrik politiker, för det tredje, alla problem som han inte kan lösa och för vilket han inte kan kasta skulden på någon annan, bryr han sig inte om att betrakta eller erkänna som problem; - sedan får det ankomma på enskilda medborgare att agera, att tala om för politikern att han är värdelös, - medborgarna har de politiker de förtjänar!

En turkisk tredje genarationens kvinnlig invandare stack upp genom att påstå att Sarrazin hetsade mot invandrare genom att jämföra anpassade sådana med oanpassade - Buuuu, sade salen, - men Sarrazin hänvisade till de siffror och den statistik han tidigare redovisat - och dessa fakta är otvetydig: Tyskland håller på att gå åt helvete. Sarrazins primära dellösning: totalstopp av invandring från MENA, Subsahara och Turkiet.

- - - - -

för SD:s internationelle sekreterare, som förutsättes behärska tyska, är SARRAZIN obligatorisk, gäller även kommentarerna i länken.

2010-11-09 @ 14:10:30
Postat av: Dag

Till Nalle i Växjö. Vad det gällee flyktninmottagning i Kristdala. Man verkligen undra i dessa dagar hur det står till med den kommunala självbestämmanderätten. Kommunens högsta ledning i Oskarshamn verkar inte vara informerad. DET ÄR ILLA. Statliga myndigheter kör bara över. Dessutom anser jag att de använder våra skattepengar utan att ha mandat. Men så är det, makten talar. Ge mer makt åt svensken men det är väl uteslutet i det nya "mångkulturella samället". anser att det går utför med "gamla Svedala". Verkar inte vara någon hejd på dumheterna nu för tiden. Kan ju alltid hoppas på nyval. Det här landet är nu verkligen i behov av ett mer sansat styre.

2010-11-09 @ 15:35:47
Postat av: LN

Har SD redan hunnit bli försörjningsinrättning? - samtidigt som lekstuga inrättats i riksdagskansliet? Börjar Jimmie Åkesson avslöja för oss hittills dolda intelligensdeficiter?

- - - - -

Sverigedemokraterna påstår sig villja stävja brottsligheten genom att satsa på stöd till brottsoffer samt visa hårdare tag mot unga brottslingar. En av partiets dåvarande kandidater, Louise Erixon, gjorde under flera år inte rätt för sig gentemot ett brottsoffer, som hon skulle ha misshandlat och bitit. Erixon dömdes 2006 i Gävle tingsrätt till att genomgå ett vårdprogram för sin alkoholkonsumtion samt att betala ett skadestånd till den bitna på 7 000 kronor. – Jag hade just slutat skolan och hade inget jobb. Därför kunde jag inte heller betala. - Var ska en 16-åring få de pengarna från? Därför gjordes en överenskommelse med Brottsoffermyndigheten, Louise skulle betala tillbaka 100 kronor i månaden (under 5 år och 10 månader ?!?). Trots de låga delbeloppen funkade inte heller denna uppgörelse. Flera gånger tvingades Brottsoffermyndigheten skicka påminnelser för obetalda betalningar till Louise Erixon. - Jag är ganska slarvig som person och glömmer lätt bort. (Just egenskaper man inte väntar sig av en sekreterare) - Men jag har aldrig missat en påminnelse. (Inte så som Mona Sahlin?).

- Nu vill du ner till EU och handskas med mer pengar. - Kan du sköta jobbet? – Jag är bara slarvig när det gäller mig. - Jobbet kan jag prioritera. - Jag skulle aldrig kunnat vara förbundssekreterare för Sverigedemokratisk ungdom (sdu) om jag slarvade med mina uppgifter. En vecka innan SD presenterade sin lista i EU-valet fick Louise Erixon tillbaka betalningsförmågan. Den 5 december 2008 betalade hon av hela restbeloppet på 4 200 kronor. Den 13 december presenterades hon som en av partiets kandidater i EU-valet.

(Vilken djävla tur att hon inte hamnade i Brussels - det är illa nog att hon har flyttat in på Helgeandsholmen.)

- - -

Varför väljer en omogen brud med smak för vänstervridna alfahannar svärmorsdrömmen Jimmie Åkesson - förväntas han bli en bra försörjningsinrättning?

http://tinyurl.com/louise-flodstr-m

http://tinyurl.com/idolpotraettet

2010-11-09 @ 15:55:40
Postat av: Tony Ingman

Tänk vad signaturer som SIGVUR är enkelspåriga,

det enda som han kan haspla ur sig, är hur rasistiska svenskarna är som inte vill ha Sverige som en enda Stor Socialbyrå, där man utan någon som

kontroll av personen kan ta sig in och snylta på dom sociala förmåner som svenskarna byggt upp.När skall poletten för sådana som dig ramla ner,

dom som är kritiska till invandringen , säger inte

att vi inte skall ta in några invandrare, utan vill

att vi tar in ungefär samma antal som andra civilserade länder. Har svenska folket på något sätt uttryckt att dom vill att Sverige skall ta emot fem gånger fler invandrare än andra länder??

Nej dettahar politikerna bestämt åvanför folkets huvud, men det är klart är man en inskränkt PK ist

som kanske inte bidrager själv med samhällskostnaderna är det ju lätt att leka jultomte med samhällets resurser.

2010-11-09 @ 16:07:04
Postat av: kalle2

LN Att smutskasta våra SDáre som bygger upp vår tillvaro och samhälle igen är som att såga av den gren vi sitter på.egoistiska, ömdömmeslösa och hycklande politiker i 7 klövern som vanstyrt och ännu förstör vardagen för fotfolket dessa borde ni granska.

dom har gjort kaos av Sverige.

2010-11-09 @ 16:15:31
Postat av: KurtanHar just sett hela den allmänpolitiska "debatten" migration o integration 2010-11-04 från riksdagen.Har nu fått bekräftat, utom allt tvivel, att riksdagen skulle bättre kunna byta namn till dårhuset.Vilka idioter, SD's ledamöter undantagna naturligtvis.Undra på att Sverige håller på att förintas. Mycket skrämmande.Om ni inte tror mig på mitt ord, vilket ni naturligtvis inte skall göra, gå in på länken nedan och tryck utan att fylla in något i fälten på "SÖK".Därefter skull rekommendera att ni väljer nr 11. på sidan 2 som just är den "debatten" jag nämde ovan. Välja gärna att selektera "hela debatten". (Du måste ha "real player" installerad, hänvisning för nedladdning finns på riksdagens sida)Sätter debatten inom situationstecken eftersom SD's motdebattörer är rena imbiciller....SD "gubbarna" sågade dem jäms med fotknölarna. Tänk när den breda allmänheten i Sverige blir varse att de styrs av idioter...MVH

Kurtanhttp://www.riksdagen.se/templates/R_ExternalPage____3383.aspx

2010-11-09 @ 16:42:10
Postat av: Dag

Kära SD:are läs boken: 40 piskrapp för ett par byxor av Lubna ahmad Al-Hussein. Efter det går det att till en del förstå hur den av Islam- styrda världen fungerar. Jag för min del vill inte ha ett sådant "helvete" i vårt kära fosterland Sverige. (Hanlar om Sudan)

2010-11-09 @ 16:53:38
Postat av: AWSvensson

LN håll dig för god att fördöma minderåriga , jag är alldeles övertygad om att det faller inte i god jord på denna bloggen. Ska du bli tagen på allvar så kritisera politiker och dess politik men inte barns beteende i sådana ordalag.

2010-11-09 @ 17:37:27
Postat av: LN

till kalle2 - och även AWSvensson,Hur mycket SANNING är tillåten?

Hur mycket SANNING tål vi?

Snikenhet och girighet är egenskaper som på sin höjd endast pelarhelgon och kanske äkta buddhister är befriade ifrån. "SDáre" är varken det ena eller det andra.

I mer än 35 år har vår tillvaro kontaminerats av egoistiska, egocentriska, kleptokratiska, maktlystna och maktmissbrukande, omdömeslösa, hycklande, idiotiska etc. politiker - vanliga män och kvinnor oftast utan karisma, utan rakryggighet, utan courage utan sunt förnuft. Med tiden har det blivit allt värre. Vi har i alla sammanhang trakasserats av detta oikofobfrälse.

Det finns sannolikt bara en lösning, avskaffandet av översåtlighet och undersåtlighet - införandet av nattväktarstaten - minimerande av maktinnehavare parat med maximerande av medborgarinflytande. Eftersom det ej är givet att vem som helst utan prövning varken skall få äga vapen, eller förutsättningslöst få köra omkring i bil, bör ej heller vem som helst i avsaknad av basala samhällskunskaper, ges fri möjlighet att i val påverka samhällsstyret. Det behövs en total samhällsomvälvning - kallas med ett fult ord för revolution. Att vara politiker är fan ta mig ett kall, om inte begreppet är avskaffat - inte primärt någon simpel försörjningsinrättning.

På "SDárna" har vi "högre" ställda förväntningar. Skall de bli infriade, tror du, 'kalle2'?

Se även Sarrazins beskrivning av dagens politiker!

Jag kan hålla med AWSvensson om att myndighetsåldern borde ha förblivit 21.

2010-11-09 @ 17:50:08
Postat av: Rättvis

En terrorist har nu dömts till fängelse för misshandel av Kinnunen. Domen var bra, men jag saknar beskrivning av vem gärningsmannen är: vad han levt på hans brottsbelastning och familjeförhållanden.http://politisktinkorrekt.info/wp-content/uploads/downloads/2010/11/misshandel.kinnunen.pdf

2010-11-09 @ 18:13:22
Postat av: Dag

Efter att ha lyssnat på debatten som kurtan refererat till så kan man ju verkligen undra om riksdagen är till för oss vanliga svenskar. Har mycket att säga om det hela men............ när vissa företrädare från ett av regeringspartierna anser att det är en sandlådedebatt då får man nog. Som vanligt makten talar så länge nu man kan sitta kvar i denna possition.

2010-11-09 @ 18:13:56
Postat av: Anonym

Biblioteket i Bredäng, Stockholm har tvingats stänga på grund av bråk från gäng. Källa: ABC-nytt

2010-11-09 @ 19:28:24
Postat av: Kalle

Sorgligt att de var tvungna att stänga bibblan i Bredäng. Det var nytt. Öppnades i våras vid Bredängs tunnelbanestation. Efter ett tag betraktade ungdommarna det som sin privata ungdomsgård.Bredäng är en invandrartät förort till Stockholm. Biblioteket hade satsat på allehanda förströelsespel för att få dit så många besökare som möjligt. Bråken urartade och bilblioteket satte in en ordningsvakt för att stävja konflikterna.

Vad har inte allt detta kostat skattebetalarna???Ungdomarna var inte nöjda ändå. En vuxen besökare hyssjade på ungdomarnas oväsen. Ungdomarna blev förbaskade och attackerade den vuxne med kastade böcker, stolar och annan biblioteksinredning.Då gav kommunen och biblotekarien upp och stängde bibblan på obestämd tid. Den nyöppnade. Den fina biblan där man gjorde allt för att ungdommarna skulle trivas. Det gjorde inte ungdommarna hur mycket bibloteket än försökte få dem nöjda och trivas i den infandrartäta förorten Bredäng!!!Bliotekspersonalen som känner rädsla för att gå till jobbet skall slippa tjänstgöra på Bredängs bibliotek!!!En spegling av Sverige idag.

2010-11-09 @ 20:37:34
Postat av: Funtaren

LN är en idiot. Louise Erixon bedöms uppenbarligen kunna bidra till SD:s framgång genom att arbeta i deras riksdagskansli. Så må då ske. Det absolut värsta SD kan göra nu är att inte använda de resurser som står till buds för att väl förvalta det förtroende nästan 400 000 svenskar gett dem.Om sedan det resulterar i att Louise får en löneökning, so what - jag är helt säker på att hon förtjänar det.Jag har sagt det förr, jag säger det igen: Våra politiker är inte lycksökare. Då hade de sökt sig till ett annat parti, ett där förtroendevalda inte riskerar misshandel och död för sin demokratiska görning och övertygelse.

2010-11-09 @ 21:34:00
Postat av: Rätvis

Aftonbladet argumenterar på ett skitnödigt sätt när dess chefredaktör i grötmyndigt ordalag förklarar varför det är rätt och riktigt att publicera namnet på den misstänkte skytten i Malmö.Ja Jan Helin låter skitnödig därför att han säger ju inte sanningen. Och sanningen är att det är de nationella bloggarna som drivit fram en konkurrens inom nyhetsförmedlingen, en konkurrens som tvingar media att ljuga mindre.Tack Thoralf och tack Politiskt Inkorrekt för att ni får skojarna inom media att ljuga lite mindre.

2010-11-09 @ 22:39:23
Postat av: Robin Shadowes

Tipsar om att Fria Nyheter nu även har ett forum fr o m idag. Ni måste dock regga nytt konto för Disqus funkar inte där, bara i kommentatorsfälten.

2010-11-09 @ 22:54:53
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Jag undrar hur många 16-åringar från Mena el Afrika som betalar sina "dömda gärningar"!

Louise Erixon har ju betalat sin skuld, och som sagt, Sverigedemokrater har det inte lätt, med all sköns attacker från media och privat. Hon har ju dessutom "gjort rätt för sig, trots sin ungdom".

Dessutom är hon en vacker och en trogen SD brud, som sekreterare i fyra år till Björn Söder, och därmed

en fortsatt befattning hos denne.Att komma med förtäckt sladder förbehålles Expressen

tycker jag. Hade jag varit yngre skulle jag helhjärtat stött denna varelse, då hon dessutom är en intelligent varelse som passar Jimmie utmärkt.

Ponera att SD skulle anställa en utomstående till denna befattning och dessutom "behaga" sig att lita på denne.DN var det visst! Denna blaska slutade jag att ha för några år sedan. Trots detta återkommer förslag om återprenumeration. Och varje gång förklarar jag

varför jag inte vill ha den i mitt hus. Även nu visas i förtäckta ord, där bakgrunden är att kränka!Efter ett mycket moget övervägande, har jag efter att varit registrerad i Svenska Kyrkan i över 71 år

lämnat dessa till djävulens biskopar och prästerskap. Naturligtvis gav jag en lång och stor förklaring till att jag som kristen protestant ämnar

söka mig till annan mer kristen kyrka.

Nu sover jag mycket gôtt, säger jag detta nådens år

2010.Gjorde förresten en utskrift av det "Allmän politiska", då det var mycket angenämt att höra/läsa. Det där med att "såga jäms med fotknölarna", var verkligen rätt uttryckt. Trevligt och underhållsrikt.1.500 svenskar, och av dessa 1.000 pensionärer saknar internet! (dator)

Här måste vi agera för att dessa skall erhålla rätt

information.

Thoralf! du agerar och lobbar för detta hoppas jag!

2010-11-10 @ 00:36:02
Postat av: Notarien

OT: Efter att ha sett "Ung och bortskämd" i SVT om curlingbarn/-föräldrar så är det bara att konstatera att detta land befinner sig på ett brant sluttande plan, utför! Att inte deltagarna skäms. Plussa på detta till allt annat elände så blir man mörkrädd!

2010-11-10 @ 01:47:50
Postat av: Erik E

Annika Sjöqvist Platzer:

> Den handskriva lappen som min pressekreterarkollega i Storkyrkan skrev, och som bifogas detta mail, hade följande lydelse: ”Pressträff med de som medverkar i gudstjänsten vid ljusgloben efter gudstjänstens slut”. Vissa journalister hade efterfrågat intervjuer i kyrkan varför denna spontana träff aviserades.Hade det varit en normal predikan utan något partipolitiskt ställningstagande hade det väl inte funnits någon större anledning att intervjua biskopen. Ursäkta, men detta låter som en efterkonstruktion, lika lite trovärdig som biskopens påstående att hon inte visste vad den demonstration hon själv deltog i dagen innan handlade om.

2010-11-10 @ 02:27:47
Postat av: Nalle i Växjö

En av de viktigaste förmågorna för en nutida politiker är ju att låtsas att verkligheten inte finns, att den bara är en konstruktion. Det är nog därför de kan sova på natten.Läs gärna hela artikeln av JOAKIM FREDRIKSSON på Fria Tider

2010-11-10 @ 07:11:30
URL: http://www.friatider.se/sveket-mot-europa
Postat av: Nalle i Växjö

En fruktansvärd rasist ringde Ring P1 i dag 10/11 ca 09,30 och stressade stackars Täppas och frågade hur dom stackarna som flytt, kunde åka tillbaka så fort dom fått PUT.Samtalet fick ett ganska snabbt slutNästa ringare togg upp problemet med Muslimer.

Stackars Täppas

2010-11-10 @ 09:32:55
Postat av: Måns

PK-partierna avslöjar sig på löpande band. Idag är det Morgan Johansson som blottar cynismen, makthungern och väljarföraktet inom sitt parti. Det gör han i DN där han öppet medger att socialdemokraternas paradnummer, slopad pensionärsskatt, var ett TAKTISKT missgrepp.Jo, säger han, detta vallöfte gav ju inga röster och därför var det fel.Rättvisan, som Mona Sahlin talade om var alltså bara munväder.Tack Morgan för ditt besked.http://www.dn.se/nyheter/politik/fyra-fel-blev-de-rodgronas-fall-1.1205792

2010-11-10 @ 12:29:36
Postat av: LN

Funtaren har tagit sig en riktig funderare och kommit fram till att jag är en idiot. Sannolikt andra, däribland en Arvikabo med förunderligt modern uppfattning om vad fri uppfostran är, delar hans uppfattning, men är litet finare i kanten och avstår (fegt?) från att skriva det i klartext.

Jag inskränker mig till att meddela er samtliga att jag inte delar er uppfattning.

Emellertid tänker jag alldeles strax komma med ett kort inlägg till ert försvar.

I anslutning till min konfirmation för 62 år sedan blev jag i ungdomlig yra ateist - med tiden tillväxte emellertid min klokskap, så att jag växlade över till att bli agnostiker - dock förhindrar ingetdera mig från att vid lämpligt tillfälle citera högre makt: "Herre, förlåten dem, ty de veten inte vad de skriva!"

==================================================

I 'Nya Sverige' har sedan Olof Palme tillträdde makten, dumheten varit upphöjd till ideologi.

I decennier har befolkningen av den allt mera stupida, kleptokratiska, politiska makten passiviserats, gjorts dummare, slappare, fantasilösare - nästan somnambulent, än vad dess genetiska förutsättningar dikterar. En skendemokrati råder och människor är invaggade i tron - ingen övertygelse men en förhoppning, att de vid fria, demokratiska val påverkar det politiska klimatet.

Än en gång så har en befolkning av mest sömngångare vandrat iväg till valurnorna och där av valförrättaren fått nedlagt sina sedlar på något av de sju mer eller mindre landsförrädiska, medborgarfientliga och oikofobiska partierna. Vissa av dessa röstande kan dock i efterhand tillåta sig medge, att det var bra att 'de där Sverigedemokraterna' kom in i riksdagen, så att de kan "röra om litet i grytan så de sju tvingas skärpa sig litet". Inga stora förväntningar, minsann.

Grovt räknat en på sexton (1/16) röstande lade emellertid sin röst på SD. De har större förväntningar på framtiden än lagom skvättande i den slitna helgeandholmsgrytan. Bland SD:s kardinalfrågor, som intresserar dem, kan nämnas: (1) stopp på den fosterlandsdestruktiva massinvandringen; (2) stopp på den krypande islamiseringen; (3) stopp på uppförandet av moskéer, också om Saudi- eller Iranfinansierade; (4) slut på EU:s överstatlighet till att börja med; (5) stopp på alla försök att få in Turkiet i EU; (6) redovisning av kostnader för den förda immigrationspolitiken och dess följdverkningar i form av ghettoisering, kriminalitet och påbörjat, lågskaligt inbördeskrig; (7) intensifierad kamp mot brottsligheten, även den vardagliga av etniskt svenskt ursprung, utövad av flertalet förslappade medborgare med den ursäktande kommentaren: - än sen då, de e väl inte så noga, försäkringen betalar.

Inte ens existensen av dessa frågor vill sjuklövern vidgå.

Sveriges fortbestånd som svensk nation är helt avhängigt av Sverigedemokraternas arbete och framgång. Det är mycket som står på spel. Inte underligt att SD-anhängare kan bli stingsliga och förfalla till osaklighet, om kritik framföres mot SD-ledningen eller att dess beslut dras i tvivelsmål eller om dess publika framtoning ifrågasättes. Mera rationalitet, sunt förstånd och rakryggighet förväntas av SD-ledningen än någonsin hittills av ett partistyre i Sverige. Men låt därför inte SD-sympatierna förvridas i sekteristisk riktning.

2010-11-10 @ 15:58:58
Postat av: AWSvensson

Vi som röstat och lobbat (bloggat) för Sverigedemokraterna ställer upp till 100% på dina (LN) visioner. Det jag däremot inte ställer upp på , som jag tidigare påpekat, är att man inte respekterar ett barns rätt att bete sig som ett barn. Finns det överhuvudtaget någon tonårsfröken som betett sig oklanderligt i alla sammanhang, lärd av misstag har alla rätt att gå vidare.

2010-11-10 @ 16:17:29
Postat av: LN

AWSvensson,

Barn har all rätt i värden att vara barn, till och med att bita en antagonist och ta sig en bläcka, utan inblandning av rättssystemet. I ett "vuxet samhälle" skall sådant kunna reglera utanför jurudiken av föräldrar/vuxna!.Men barn skall inte skickas iväg till Brussels och få föreställa representant för ett medlemsland.

Strategien bakom den idéen var sannolikt att skaffa kosing till partikassan.Håll isär mandel och nötter, AW!

2010-11-10 @ 16:39:16
Postat av: LN

Snabbt svar, Eee-skärm och enögdhet, inga tumvantar!, resulterade i felstavning. Beklagar!

2010-11-10 @ 16:47:14
Postat av: adjfajf

"Jag är väldigt nöjd med att jag tillhörde dem som lämnade Storkyrkan under hennes predikan som inte inkluderade alla medmänniskor."Själv lämnade jag Svenska kyrkan p g a ekonomiska skäl för några år sedan. Nu har jag fått ordning på ekonomin och skulle gärna gå med igen, men känner att jag inte är välkommen. Ty, Svenska kyrkan gör ju skillnad på människor utifrån deras politiska hemvist.

2010-11-10 @ 16:49:44
Postat av: AWSvensson

Ja då kan vi lägga mandlarna åt sidan LN och övergå till nötterna. Menar du att det var möjligt att som nummer 14 på Sverigedemokraternas EU vallista att nå Bryssel. Det var väl inte ett allvarligt försök att kandidera utan en utfyllnad av listan. Hennes kompetens i nuläget kan jag inte bedöma , men nog har det blivit kompetent folk som är belastade med större misstag.

2010-11-10 @ 17:53:41
Postat av: LN

OK AW, du har rätt, utfyllnad är ordet, no more nuts.

-----------------------------------------

Men här är två verkliga nötter - på väg till Gaza får man väl förmoda.

Är Kaplan ledig från jobbet? Nu klarade han av både tillresa och utvisningsåterresa på en söndag, men så var det inte planerat.

================================================

JERUSALEM (AFP – Sun Nov 7, 3:12 pm ET) – Israel on Sunday expelled a Swedish MP of Turkish origin who had been on a Gaza-bound aid ship intercepted in May by Israeli commandos, the interior ministry said. Mehmet Kaplan was ordered to leave minutes after his plane landed in Israel because he had "failed to follow procedure" and obtain an entry visa in Sweden, ministry spokeswoman Sabine Hadad told AFP. He was travelling together with Dror Feiler, an Israeli artist based in Sweden who has relinquished his Israeli citizenship. Also he was expelled upon arrival at Ben Gurion airport in Tel Aviv, Hadad said. The pair had been detained after Israeli commandos on May 31 intercepted an aid flotilla bound for the blockaded Gaza Strip and nine Turkish activists were killed when commandos raided the flagship, the ferry Mavi Marmara. Passengers detained in the raid on the flotilla were later released after signing a letter "in which they pledged to obtain authorisation to enter Israel from Israeli embassies in their respective countries," Hadad said. "They (Kaplan and Feiler) were perfectly aware of these dispositions but they did not respect them," she said, explaining why the pair were barred from entering Israel on Sunday.

2010-11-10 @ 18:10:39
Postat av: J B Doe

Vad har Kalmar-tidningarna att säga om biblioteket som fick stängas i Bredäng?

Som vanligt tiger Östran som ett ostron.

Och Barometern säger inte ett barr.

2010-11-10 @ 18:41:59
Postat av: Gubben o Gumman

J B Doe : Det ligger inte i allmänhetens intresse

att få ta dek av det,däremot att Jöns Jönssons traktor brann i Gökabyhult med öppen låga hör dit.Sedan tycker vi det är lite lågt av AW Svensson och LN att börja röka fredspipa strax innan kokosnöterna

börjat regna,då kunde Gubben o Gumman gått in och mäklat fred och på så sätt fått Alfred Nobels fredspris,hur kul är det att bli blåst på 10 miljoner?

2010-11-10 @ 20:18:09
Postat av: Kalle

Apropå Bredängsbiblioteket så har polisen till slut kommit på att det är föräldrarnas ansvar för dåligt uppfostrade ungar som bär skulden.Nu vill polisen att föräldrarna söker stöd hos allehanda föräldrahjälpande institutioner och föreningar.

2010-11-10 @ 20:26:10
Postat av: AWSvensson

Det är Gog i ett nötskal, ligga och trycka medan granaterna briserar för att dyka upp och ta åt sig äran.

2010-11-10 @ 20:45:54
Postat av: Gubben o Gumman

Kalle : Det måste väl vara Bup som avses?

Möjlign särskolan.

2010-11-10 @ 20:46:27
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Det är alltid dom som legat och tryckt

Som berättar hur hemskt kriget var .

Dom andra ligger still 1 meter under

jord.

2010-11-10 @ 20:50:24
Postat av: KurtanHej,Här kommer länken till den rykande färska videon av den eminente "riddaren" Pat Condell.

Han smular sönder multikulti förespråkarna och vänstern så det ryker om det.Den fungerar, i alla fall på mig, som en injektion av adrenalin mot den upponervända världen som PK och vänstern uppfunnit.MVHFree speech in Europehttp://www.youtube.com/watch?v=bWw7H4m389o

2010-11-10 @ 21:23:42
Postat av: Nalle i Växjö

Vi gillar inte "spam" på e-postOrganisationen Vi gillar olika skickar "spam" till företags e-postadresser.Det gillar vi inte

2010-11-10 @ 22:32:59
URL: http://vigillarolika.nu/
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

LN,i ovan vårt pennfäktande om ungdomars roll, precis som i våra ungdoms dagar, kanske inte med åtal bakom då vi fostrades under andra omständigheter! Jag vill bara klarlägga att jag har en dotter på 14 år. Därför har jag en "modern" åsikt om barnuppfostran, där vikten av att föräldrar ställer upp till 100 % ger ett tryggt förmanande.

Vi hade ju inte dessa pågående oroligheter under vår tid, som idag visas.Ditt sökande i agnosticism lär bli påfrestande i din ålder. Att söka det man aldrig finna! Även om vi trampar nedåt på livets stege, finner jag mitt liv

mycket angenämt och nöjsamt. Min anmälan som representant för SD, har den enkla förklaringen, att jag inte ville se en tom stol i kommunfullmäktige.Arvika är en socialistisk kommun med 48,8 % av socialdemokratisk makt. De två invalda för SD behåller sina platser, men är helt utestängda i de olika utskotten.

Hittills i år har 8 sammanträden i Kommunfullmäktige genomförts. Detta innebär att stå till förfogande under 8 till 9 gånger per år för en gammal man, gör att mitt uppdrag sannolikt kommer att upphöra, men kvarstå som medlem i SD. Målsättningen för mig detta året var också att SD kommer in i riksdagen, och den genomfördes också! Nu gäller det för "ungdomarna" att sköta sina papper så vi växer till ett tryggt och välordnat samhälle för både unga och gamla. Förresten har jag inte haft någon semester sedan mitten på sjuttiotalet, så resten av min tid blir att resa runt i världen innan det blir försent. Förhoppningsvis börjar resan redan i december...:-)2010-11-12 @ 17:49:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0