BLAMEGAME DÄR ALLA INTE SKA MED

Efter valet har mediafokus handlat väldigt mycket om Sverigedemokraterna och vårt intåg i riksdagen. Men de senaste veckorna har detta fokus lugnat ner sig till en mer normal nivå. Förra veckan ringde inte en enda journalist till mig och det var första veckan av medialugn för min del och väldigt skönt.

Givetvis har detta SD-fokus varit till gagn för Mona Sahlin som sluppit lite av mediadrevet efter valet men nu verkar fokus vara tillbaka på socialdemokraterna och Mona Sahlin. Uppenbarligen känner hon sig hårt pressad när hon anser att hon själv och hela partiledningen skall ställa sina platser till förfogande. Redan har ett ”blamegame” startat inom socialdemokraterna där Thomas Östros verkar vara den mest ”utmobbade” för tillfället om man skall tro socialdemokraternas ”kriskommission” under Morgan Johanssons ledning. I DN:s artikel pekas framförallt skatterna ut som de stora misstagen i valrörelsen, inte minst pensionärsskatten. Ett i mina ögon mycket märkligt ställningstagande. Sänkta skatter kan i nästan alla fall aldrig vara ett felaktigt förslag.

Att återinförd fastighetsskatt och höjdbensinskatt var vallöften som påverkade socialdemokraternas valresultat i negativ riktning håller jag med om men att sänkt krogmoms tillsammans med sänkt pensionärsskatt skulle vara några av de viktigaste orsakerna till socialdemokraternas valförlust är rent ut sagt absurt. Nu är Morgan Johansson ingen analytiker av rang, som jobbar med helt ”öppna” ögon utan skygglappar. Nej, allt som har med invandring, integration, utanförskapsenklaver och kriminallitet är tabu för Morgan Johansson och socialdemokraterna. Därmed är dessa problemområden heller inte kvalificerat för att ingå i den socialdemokratiska valanalysen.

Sunt bondförnuft tycks vara en bristvara inom socialdemokraternas kriskommission men den finns uppenbarligen bland gräsrötterna som valde andra partier på valdagen. Vilket vi Sverigedemokrater tackar för!

Det skall bli intressant att följa detta S-skådespel från parkett i riksdagshuset.

Imorgon är det frågestund av statsminister Fredrik Reinfeldt (klockan 14:00) i kammaren. Jimmie Åkesson kommer ställa en fråga till Fredrik Reinfeldt.

PS

Den låga frekvensen av blogginlägg är förorsakad av alldeles för stor arbetsbelastning den senaste tiden och en släng av ”valårsutmatning” och därmed ”energibrist”. De sista energireserverna har med andra ord sinat och en välbehövlig vila skulle vara mycket välkommet.

 Jag har denna vecka äntligen fått ett eget boende i huvudstaden och slipper nu hotell eller övernattningsrum. Men samtidigt måste lägenheten göras i ordning, då den bara är mycket spartanskt möblerad, vilket kommer kräva en hel del tid. Jag har skrivit en lång inköpslista. TV köpte jag för någon vecka sedan på MediaMarkt i Kalmar, 32” för 2222 kronor men sedan skall den givetvis till huvudstaden också tillsammans med allt annat.

Har idag även inhandlat en smoking inför middagen på slottet om några veckor.


Kommentarer
Postat av: JI

För guds skull Thoralf, du har väl anmält TV-innehav! Tänk vad media skulle göra av den saken!?

2010-11-10 @ 22:24:55
Postat av: alf

Koppla av du, Thoralf, det behöver du så väl. Den här bloggen är självgående, men välkommen in då och då och gör ett inlägg.

2010-11-10 @ 22:33:18
Postat av: Nalle i Växjö

Organisationen VI GILLAR OLIKA skickar "spam" till företags e-postadresser.Det gillar vi inteDet vi gillar nuförtiden är att lyssna på Riksdagsdebatter, och i morgon är det dags igen

2010-11-10 @ 22:37:59
URL: http://vigillarolika.nu/
Postat av: Cavatus

Tack för ett livstecken, Thoralf. Det är så intressant att få läsa om hur det är i riksdagen från er horisont. Ska bli kul att få rapporter allteftersom dina krafter kommer tillbaka.Ja, snart nog kommer nog sossarna fram till det allom givna svaret, den allom givna syndabocken, nämligen .... Sverigedemokraterna. För visst är det Sverigedemokraternas fel att det gick så illa för sossarna i valet. I detta fallet är jag benägen att hålla med, åtminstone till viss del. Fast det var en pingpong-effekt. Mona Sahlin fick folk att rösta SD, och SD fick då sossarna att backa. Mig gör det absolut ingenting!Numera är ju riksdagsdebatterna något att se. Rena underhållningen! Man riktigt känner hur Gert Fylings ord ÄNTLIGEN kommer över läpparna när de tabubelagda ämnena ventileras. Jag ser fram emot morgondagens!

2010-11-10 @ 22:56:14
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar
Postat av: Info

ÖVERNATTNING I RIKSDAGSHUSET?Jag hade en gång ett ärende gemensamt med en riksdagsman från min födelsekommun. Han disponerade då i riksdagshuset ett ganska stort rum i form av ett kombinerat sovrum och kontor. Jag vill minnas att tvättställ och egen toalett ingick. Perfekt för både tillfällig och långvarig övernattning.Om Gutelands palatsuppror kan jag nämna det roliga, att hon, när hon utfrågades i radio idag om lämpliga efterträdare till Mona Sahlin, svarade, att just Sahlin var den perfekta, fortsatta ledaren för socialdemokraternas förnyelse...Som alltså var den som i första hand borde återväljas för att föra partiet framåt mot nya, djärva mål.Det ska verkligen bli intressant att se vad Gutelands palatsrevolution kommer att utmynna i.Jytte Guteland hälsar f.ö. alla i sin blogg (2/11):"Nu i november kommer SSU att arrangera flera event mot rasism och för jämlikhet, välfärd och jobb.Samtidigt som vårt land har blivit hårdare, med rekordstor ungdomsarbetslöshet som ett exempel, är Sverige också uppdelat. Det finns ett ”vi och dom”.Vi som har jobb – ni som är arbetslösa. Vi som är friska – ni som är sjuka. Vi som är svenskar – ni som är invandrare. Det är en farlig indelning och gruppering av människor. Genom att samla ihop människor efter etnicitet i kluster skapas ett ”vi och dem [ska vara: de]” som förföljer, begränsar och hämmar människor hela livet. I slutändan får fördomarna om grupptillhörighet konsekvenser för hur politiken utformas."Kanske borde Guteland bli socialdemokraternas nya partiledare?

2010-11-10 @ 23:37:10
Postat av: Anonym

Vilken typ av datakällor använder ni sverigedemokrater när ni analyserar invandringens påverkan på samhället? Det vore jättefint med ett detaljerat svar!

2010-11-10 @ 23:40:40
Postat av: LN

Får jag servera litet småvarmt från vår verklighet?

-------------------------------------------------

Den här US-videon handlar om judar i Sverige och i Stockholm resp Malmö. 13 minuter in får vi träffa käre gamle Mehmet Kaplan, Allahs springpojke, som sitter och ljuger, mest om SD, och om jag inte tog miste sker det i riksdagshuset, men det kan förstås också vara på Operabaren - båda är från samma

tidsperiod, eller? - men det var före 10/19.

20 minuter in dyker den judiska psykpatienten Barbara Sceptre upp, hon som har slagit sig ned i Stockholm på regeringens inbjudan för att propagera för Sveriges och Europas framtida och lyckliga, totala multikulturalism. Skämtsam svordom: Måtte

Merkel ta henne! Nog fasen är MULTIKULTI på väg utför. Det är dags att låsa Mrs Sceptre bakom en polstrad dörr; situationsbilder från hispan: http://oi53.tinypic.com/cuo9s.jpghttp://vimeo.com/14907669

2010-11-11 @ 00:10:06
Postat av: Robin Shadowes

Hela SAP måste bytas ut, annars fortsätter bara nepotismen som om ingenting hade hänt. Det allra bästa vore väl att lägga ned hela skiten så får väl intresse-klubben börja om från början.

2010-11-11 @ 00:30:48
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: S-E Karlsson

Förlorar på gungorna ,vad dom tar in på karusellen , ja det är just det de kommuner gör som gått med på flyktingmottagning ! Först får man djevligt bra betalt av staten för dem man tar emot men sen när ekorrhjulet snurrar på för fullt och det börjar srömma in anhöriga till dem man tagit emot så får man ta till just de fina pengar man fått till att försörja dessa anhöriga eftersom det inte utgår ngn ersättning från staten för just anhöriginvandring ! Ekorrhjulet snurrar på med oförminskad hastighet !

2010-11-11 @ 06:31:35
Postat av: Gubben o Gumman

23.40.40 : Ramlösa brunn

2010-11-11 @ 07:31:54
Postat av: Nimbus

Nu har ju även SD fått sin egen Ursula! Läste i lokalblaskan om politikern i Borgholm som är ska representera SD men är emot dess politik. Samma politiker förekommer flitigt på ett av dom största gay-forumen under namnet Erika (trans). Heja SD detta visar bara att alla sexuella inriktningar är välkomna inom SD.

2010-11-11 @ 08:00:05
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

NIMBUS: Personen i fråga skrevs sitt eget namn på valsedeln. och alltså inte ditsatt av SD. Personen i fråga är inte heller medlem i SD vad jag hört.

2010-11-11 @ 09:25:51
Postat av: Gubben o GummanPå tal om smoking kan det nog bli en backfire

Tänk när hela SD bla kommer uppsnoffsade .

Tre meter innaför dörren kommer skylten

No smoking sedan kanske interna skämt om

Porrkungen bör undvikas i störta möjliga mån.No smoking

2010-11-11 @ 09:44:43
Postat av: AWSvensson

Kan vi verkligen ha en partiledare som är så mesig att han kallade en journalist "rövskalle". Kan inte GoG bli mentor till Jimmie och utbilda honom i riktiga kraftord.

Göran Person omgav sig med slätstrukna personer för att själv kunna framstå som en briljant figur. Detta får nu sossarna betala i form av ett vakuum av intelligentsia i ledningen. Partiet har gått från att tillvarata arbetarnas intressen till att bli de lättköpta rösternas parti, dvs bidragsberoende svenskar och invandrare. Rollen som arbetarparti ligger öppen för Sverigedemokraterna , sen får Moderaterna säga vad de vill.

2010-11-11 @ 10:22:31
Postat av: Henrik

ta det lugnt ett tag, SD-sympatisörerna försvinner inte för att ni vilar efter en tuff sommar och höst.

förresten är vi svenskar vana vid politiker som inte bryr sig ...

;-)

Det spelar ingen roll vad sossarna hittar på, de kan inte gå bakåt till "sina rötter" åt vänsterhållet, då kommer inte de som gått till Moderaterna tillbaka. De kan inte gå åt höger få då tappar de sin bas av bidragstagare.

förövrigt är dessa betongarschlen för rädda om sina positioner för att göra något riktigt radikalt, de tror att de själva kommer vara den sista sossen som måste skaffa ett jobb ute i verkligheten.notering: det finns MediaMarkt i Stockholm också ...

2010-11-11 @ 10:23:01
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson :Kommer ett konkret anställningsanbud

Så får man ta det under beaktande .

Nu är det kanske inte så troligt då

partiert vill växa lagom snabbt.

Gubben o Gumman är rörda av Svensson

omtanke,inga tumvantar här längre.

Tänk bara att ha Gubben o Gumman på

läktaren varje debatt kameran sveper

över fenomenet 6000 nya pensionärs

röster varje debatt snacka om växtvärk.

Får och inte tala om när pressavd får

extrahjälp,kan det bli annat än succe.

Politiken måste bli roligare.2010-11-11 @ 11:07:46
Postat av: Kalle

Från Politisk inkorrekt:

>>ISLAM Planerna på att bygga världens nordligaste moské i Norge har stoppats efter att regeringen, med Ragnhild Imerslund på norska utrikesdepartementet i spetsen, sagt nej till finansieringen.

Imerslund säger att det skulle vara paradoxalt och onaturligt att godkänna finansiering från ett land där religionsfrihet inte existerar.<< Skrev Politisk inkorrekt.Våra Norska bröder fattar vad religionsfrihet innebär. Det gör INTE svenska politiker!!!Länk till artikeln på Politisk inkorrekt

Postat av: oveg

"SD ogillar föreslagen grundlagsändring

SR, Publicerat: 2010-11-11, Ekot

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4171618Sverigedemokraterna säger nej till den ändring av grundlagen som är på väg att klubbas igenom i riksdagen med bred majoritet.

Ett skäl till att partiet ogillar ändringen är att det svenska medlemskapet i EU skrivs in i lagen. Ett obefogat tillägg, säger SD-politikern Jonas Åkerlund till Dagens Nyheter.

Ett annat skäl är att lagen beskriver Sverige som ett mångkulturellt samhälle. Partiet anser att beskrivningen inte hör hemma i en grundlag."*****************************

För en grundlagsändring ska det ska vara två beslut i riksdagen, med ett riksdagsval emellan. Det första togs i somras, och det togs med acklamation, dvs med handuppräckning i stället för med det i riksdagen normala röstningsförfarandet via knappar och tavla på väggen som anger hur enskilda ledamöter röstat.7-partiet var således i den första omröstningen 100% enigt om den nya grundlagen. Med SD:s intåg har riksdagen plötsligt fått en opposition!

2010-11-11 @ 12:17:35
Postat av: AWSvensson

Detta skrev jag angående mångkulturellt i december 2007 på denna blogg, att det finns människor som fortfarande talar om det mångkulturella i positiva ordalag bekräftar bara att det finns inget samband mellan logik och styrande av landet Sverige. Förhoppningsvis ledde valet 2010 till en kursändring.Det har inte, det finns inte och kommer heller inte att finnas något mångkulturellt samhälle som inte slutat i katastrof. Så sluta fantisera om denna utopi utan koncentrera dig på att försöka överleva i denna misär som vi kommer att få uppleva om inte massinvandringen från kulturer fjärran från kristen moral och med det strävan efter ett välfärdssamhälle.

2007-12-23 @ 13:20:04

2010-11-11 @ 12:46:06
Postat av: Gubben o Gumman

Bravo AW Svensson du är en stabil "kille".

2010-11-11 @ 13:30:27
Postat av: Gubben o Gumman

Du missar väl inte Gubben o Gummans referat från

den allmänpolitiska debatten.?

2010-11-11 @ 13:31:39
Postat av: AWSvensson

GoG det var ju inte det vi kom överens att ni skulle skriva utan. "Med tanke på den auktoritet du uppvisar så är det oförståeligt att inte riksdagen tagit fasta på dina synpunkter".

Vem kunde undgå det referatet, jag är fortfarande snurrig i huvudet.

2010-11-11 @ 14:15:56
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Då är det nog inte referatet för

det är inte skrivet än.

Vi skall smyga in din hyperintellektuella förmåga

Det blir så ingen märker att det är planterat.

Vi fixar det lita på det.

2010-11-11 @ 14:56:41
Postat av: lassekolja

Grattis och lycka till med boendet Thoralf!

Jag tror inte jag är ensam om förståelse för Din tidsbrist. Det viktigaste är att Du rapporterar när det händer något viktigt i Riksdagen.

Ju stolligare valanalys Mona och hennes gäng gör desto bättre för SD. Jag hörde i något sammanhang förslag till ny partiordförande, nämligen Nalim Pekgul, det vore kanon för SD! Hon skulle nog bli ännu bättre valarbetare för SD än Mona. Även Luciano Astodillo var inblandad, toppen!(för SD!)

Kämpa på Thoralf!

2010-11-11 @ 16:32:50
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: lassekolja

PS: Glöm inte Svt 1-dokumentären (om SD) kl.21:00 ikväll, torsdag!!!

2010-11-11 @ 16:35:12
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: LN

AWSvensson,"Jews abuse their guest status in order to enforce upon us multiculti: 'You are not sufficiently multiculturel', we are instructed by jewish witch Barbara Spectre."Den här bruttan, omnämnd ovan 2010-11-11 @ 00:10:06, Barbara Spectre, som för tio år sedan installerades som direktor för Paideia, Institutet för Högre Judisk Utbildning, har alltsedan dess arbetat för ett totalt multikulturellt Sverige såväl som Europa. Hennes institut inrättades på initiativ av Sveriges regering = Göran Persson, som gick in med initiala 40 miljoner. Den sionistiska 'Judiska världskongressen' höjde med ytterligare 40 miljoner kronor och det svenska näringslivet tillsköt 20 miljoner. Årskostnaden för institutet är obekant, men för ett antal år sedan lär den ha varit 6 miljoner från staten. Bruttan är 3-barnsmor och , är gift med Stockholmsrabbinen Philip Spectre. Bruttan är ökänd på google med 7000 träffar. Uppgifter ovan hämtade ur Dagens Nyheter 26/9-2000 och Nya Dagen 27/9-2000

-------------------------------------

Hur är SD:s relation till denna dame?

2010-11-11 @ 17:03:52
Postat av: AWSvensson

Även solen har sina fläckar, eftersom jag inte är en representant för Sverigedemokraterna så kan du finna min personliga åsikt i ovan länk.

2010-11-11 @ 17:29:29
URL: http://http://janmilld.wordpress.com/
Postat av: AWSvensson

mer direkt AWS

Postat av: AWSvensson

Tredje gången gillt.dessa http spökar

Postat av: Info

NIONDE BOKEN OM SVENSKARNA SOM INTE FINNSJag hoppas att jag har räknat rätt – men jag tror att Anders Johnsons nya bok ”GARPAR, GIPSKATTER OCH SVARTSKALLAR – INVANDRARNA SOM BYGGDE SVERIGE” är den nionde under loppet av bara ett år, som behandlar det ruskiga partiet Sverigedemokraterna, den onda, svenska främlingsfientligheten, som måste utrotas, att svenskar egentligen inte finns, eftersom Sverige alltid varit ett invandrarland, att vår tids invandrare betyder oändligt mycket för landets välstånd och att det vore ytterst olyckligt, om inte Sverige fortsätter att hålla sina gränser öppna för hela världen.Eftersom Anders Johnson uppträtt som expert på sin bok i Sveriges radio idag (naturligtvis oemotsagd), så har jag tagit mig en liten titt på vad Johnson i övrigt presterat inom området.En bloggare, Jonas Wikström (vänsterpartisten med samma namn?), har sammanfattat saken så här 2010-09-14:”Den gamle folkpartisten Anders Johnson försöker få till ett argument mot Sverigedemokraterna på DN Debatt genom att räkna upp namnen på tio invandrare som gett Sverige "värdefulla impulser" och berikat vår kultur. Minsann - "rader av välkända svenska företag har skapats av invandrare". Det låter som en uppsats jag skrev på mellanstadiet. - - -Det skolfrökenpräktiga argumentet att invandrare "berikar" Sverige är helt enkelt ganska värdelöst. Rasister har aldrig haft problem med att acceptera enstaka, skötsamma, assimilerade invandrare - Sverigedemokraterna har ju en del på sina listor till och med. Det är "de andra", massan, det är fel på.Sverigedemokratiska väljare röstar inte på SD för att de inte känner till att Astrid Lindgrens böcker har illustrerats av en balt - orsaken är snarare att de inte direkt ser några blivande barnbokillustratörer framför sig när teve sänder från dagens fattiga förorter, bara stenkastande muslimer på socialbidrag. - - -Försvaret handlar förstås om avetnifiering. - - - Men problemet är ju att när vänstern försöker förklara problem och elände med klass och sociala klyftor, rycker tidningar som Anders Johnsons Dagens Nyheter (där han var chefredaktör för några år sedan) ut och förklarar att det inte finns något klassamhälle, kallar arbetarklassområden för "förorter", ordnar in sociala problem under rubriken "integration" o s v. Med marxismen begraven är etnicitet 2000-talets enda återstående förklaringsfaktor. Sedan kan man ställa spaden åt sidan och skriva förnumstiga debattartiklar om att Georg Riedel kom från Tjeckoslovakien och ändå skrev väldigt fin musik. - - -Som vanligt är det inte Jimmie Åkesson som debatten ska föras med - det är med Sverigedemokraternas potentiella väljare. Alla goda argument måste utgå från vad de väljarna faktiskt känner och tycker sig uppleva, och sedan förklara varför SD har de sämsta lösningarna. Anders Johnson utgår bara från sin egen inåtvända förnumstighet.”Anders Johnson presenterar sin nya bok på ett seminarium, anordnat av Handelskammaren m.m. den 22 november 2010 16:30-19:00 i Handelskammarhuset, Västra Trädgårdsgatan 9, Stockholm, sista anmälningsdag 17/11.”Efter författarens presentation av boken hålls en paneldebatt om de invandrade entreprenörernas betydelse. I panelen finns Babak Sadighi, vd Axiomatics, Imran Ahmad, vd Fittja drift och Underhåll, samt Anastasia Georgiadou, vd Svensk Personlig Assistans. Medverkar gör även Handelskammarens VD Maria Rankka.”2010-11-11 @ 19:22:03
Postat av: LN

AWSvensson,

Det gick ju bra, till slut.

Tillåt mig kontra:

http://snaphanen.dk/2010/11/07/s%c3%b8ndagskronik-de-sanningsfientliga/

Comment

Posted: 7 November 2010 - 17:37

2010-11-11 @ 19:25:06
Postat av: Gubben o Gumman

LN : Har du några respektabla källor det kan faktiskt vara dags att börja kika på detta så

vi inte bla i Sverige har några som lägger gökägg i vårt land,sedan får dom gapa o rasism och fan och hans mormor så mycket dom vill.Det vore ju bingo om Sverige drabbats efter kriget av joddlare som skall göra om landet till multikulti

Samtidigt som Boljevikerna ockupperat Rosenbad samt media och öser in araber i Sverige.Är det på det viset skall Svenne Banan upplysas om det högt och tydligt,sedan får dom som tycker mest synd om sej själva i hela världen säga precis vad fan dom vill på vanlig svenska.Isåfall har vi en syntags error i bla Malmö där

araberna jagar ut joddlarna ur byn, ett minikrig mellan kommunister och joddlare , kan man säga.

Det har helt enkelt blivit lite för bra med multikultiTeoretiskt kan det vara här det skitit sej när Europa invaderas av Mena gubbar.Det första araber gör är ju att börja jaga joddlare

i största allmänhet,således är dessa inget bra om

man skall koka mulitikultisoppa i andra länder för

att skydda sej själv på ett perverst utstuderat sätt.Isåfall bör man lägga ned gullegullet åt ett håll omgående,helt klart är att det är något som inte stämmer,är det så att multikultiljuset har två

vekar så får man blåsa ut båda ,om det är Sverige

man värnar om vill säga,annars hamnar man ju i

den värsta blåsning man kan hamna i.Faktum är ju att det värsta som kan hända i den planen är ju att assisterande kock heter Ivan.

För chefskocken då vill säga.Det som är högintressant är hur det först och främst ser ut i det politiska högsta skiktet i Sverige,här bör en eventuell genomlysning börja.

Den enklaste vägen att gå historiskt sett.Skrapar man lite på ytan är ju kommunisten Perssons

givmildhet mot Padeia ganska intressant.....Sedan är det ju så att drevet mot SD inte står i

propotion till riksdagsinträdet,media skjuter mygg

med luftvärnskanoner symboliskt utryckt.Fast då blir ju Israel gulle gullet lite märkligt.

Att partiet innehåller särintressen är väl ganska

klart för den med normal intelligens,sedan är ju

djupet samt omfattningen och målet det intressanta.

Stamträdet är klart besvärande milt utryckt.Sverige har ju en Boljeviktidning och en tidning med joddlarägare,är det så enkelt så särintressena samverkar när dom är hotade, fast på olika grunder.Media är ju bla väldigt snabba att klistra konspirationsteorier samt rasist och nazist stämplar

på folk som opponerar sej,dessutom i flockattack.

Det är väl första tecknet på att allt inte står

rikktigt rätt till i Sverige egentligen.

Anfall är bästa försvar sägs det ju....Gemensam nämnare är att utrota det etniska Sverige.

Ganska jobbig teori för så illa kan ndet väl inte va

Isåfall är Svenne Banan inte grundlurad han e sönderpippad.För helt klart är att tittar man på helheten med oskuldens ögon samt normal intelligens är det

lätt att bli knäpp på en del ologiska saker.Det lutar åt att Sverige haft en djävla otur från

1945 och till 2010.

2010-11-11 @ 19:31:45
Postat av: Inge Sandén

Det brummar i sosseleden än här och än där.

I dag erkänner Margareta Winberg att det finns problem med den stora invandringen som okontrollerat pågått i 35 år.

Men hon sträcker sig så här i början inte längre än till att medge, att Sverigedemokraterna har bara en USEL lösning på detta problem.

Gott så.

Vi har försvarat med emfas ett system som nog bör synas,utvärderas och få en ny human lösning.

Vi kan aldrig förtiga ett existerande problem.

Bara om vi ser det,kan vi lösa det.

Bara på vårt sätt,var hon ju tvungen att tillägga så att hon var helgarderad mot att stämplas som rasist,när hon nu säger det SD har sagt hela tiden.

Skillnaden mellan sossarna och SD blir nu mycket tydlig.

Sossarna vill endast försöka rädda partiet.

Sverigedemokraterna vill rädda Sverige.

2010-11-11 @ 19:47:43
Postat av: LN

Hallå alla SD:are i Kungliga huvudstaden!

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Välkomna till ett seminarium om invandrarna som byggde Sverige i Handelskammarens lokaler. Välkommen att stanna kvar på mingel med lättare förtäring efter paneldebatten.

Anmälan per e-post till [email protected] eller [email protected].

Antalet platser är begränsat, först till kvarn gäller.

- - - - -

Anders Johnson är författare med inriktning på svensk näringslivshistoria. Hösten 2010 utkommer han med boken Garpar, gipskatter och svartskallar - Invandrarna som byggde Sverige.

Garpar, gipskatter och svartskallar är tre skällsord som använts om dem som kommit hit från andra länder. Men invandrare har - under alla epoker sedan medeltiden, i alla delar av landet och inom alla samhällsområden - haft stor betydelse förSveriges utveckling.

Det finns framförallt fyra skäl till att invandrare är så viktiga för ett lands utveckling.

(1) De kan ha särskild kompetens som ännu inte finns i Sverige.

(2) De kan tillföra landet kapital för investeringar.

(3) De kan ha ett internationellt kontaktnät som är värdefullt för internationella affärer.

(4) Människor som bryter upp från sitt hemland är dessutom genomsnittligt sett mer kreativa och initiativkraftiga än de som hela livet bor kvar där de har fötts.

http://www.dn.se/debatt/sa-bevarar-vi-sverige-svenskt-1.1170035

---------------------------------------------------

Invandrare har under alla epoker sedan medeltiden, i alla delar av landet och i praktiskt taget alla branscher haft en stor betydelse för Sveriges ekonomiska utveckling. Många välkända svenska företag har byggts upp av invandrare, till exempel Bonniers och Gleerups, Cloetta och Marabou, Expressen och Göteborgs-Posten, Felix och Findus, Höganäs och Perstorp, Handelsbanken och Sparbanken. Detta seminarium kommer att handla om handelsmän från tyska Hansan, smeder från Vallonien, brittiska ingenjörer och andra invandrare som har gjort viktiga insatser i Sverige.Läs om handelsmän från tyska Hansan, smeder från Vallonien, brittiska ingenjörer och många andra invandrare som gjort viktiga insatser i Sverige. Här porträtteras framför allt företagare, uppfinnare, experter och yrkesarbetare, men även intressanta personer från andra yrkesgrupper som konstnärer och forskare. Denna bok spänner över flera århundraden och berättar om såväl medeltidens katedralbyggare som dagens entreprenörer.Vi möter också många välkända svenska företag som byggts upp av invandrare, till exempel Bonniers och Gleerups, Cloetta och Marabou, Expressen och Göteborgs-Posten, Tysken Theodor Blanch öppnade Blanch’s Café 1868, Felix och Findus, Höganäs och Perstorp samt Handelsbanken och Sparbanken.Domkyrkan i Lund byggdes troligen av italienska byggmästare och med hantverkare från England, Apulien, Lombardiet och Tyskland.

Än idag pryder den tyske 1700-talsläkaren Johan Jacob Döbelius flaskorna från Ramlösa

Många Astrid Lindgren-figurer illustrerades av Ilon Wikland från Estland och Idas sommar­visa komponerades av Georg Riedel, född i Tjeckoslovakien. Medan Fredrik Åkare och Cecilia Lind skapades av Hollandsfödde Cornelis Vreeswijk.

Pågensbageriet byggdes 1960 av den engelske arkitekten Ralph Erskine och de välkända funkisvillorna på Näset av Josef Frank från Wien. Den senare formgav också mycket av det typiskt svenska från Svenskt Tenn

Pyramidbageriet nära Dala-Järna drivs av Emad Bayoumy från Egypten. Och Operakällaren har fått rykte om sig genom namn som Werner Vögeli från Schweiz, bröderna Catenacci från Italien och Abbe Ibrahim från Somalia.Johnson har skrivit om hundratals individer som kommit till Sverige och bidragit till det svenska. Ingen kunde på förhand veta att just dessa människor skulle visa sig vara idoga, kreativa och nyskapande, ja, ”lönsamma” om någon nu absolut vill försöka sig på omöjligheten att sätta en prislapp på inflyttningen.Nog är det frestande att, precis som Anders Johnson gör, citera Esaias Tegnérs ord om att ”blott barbarit var en gång fosterländskt”.

-------------------------------------------------

2010-11-11 @ 20:36:40
Postat av: LN

Ovanstående är hämtat ur programmet -

Dilsa D-S skall leda panelen.

- - - -

Tid och plats

Måndagen den 22 november 2010, kl. 16.30–18.00 (därefter mingel och förtäring). Stockholms Handelskammare, Västra Trädgårdsgatan 9.

2010-11-11 @ 20:56:24
Postat av: Robin Shadowes

Här nere i Skåne är vi också ytterst tacksamma mot invandraren Carlos Zoéga.

2010-11-11 @ 21:03:29
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Robin Shadowes

Läs även om det politiskt korrekta bostadsområdet Djurgårdsstaden på Snaphanen. Det är banne mig helt otroligt. Det är nämligen tvingande att umgås med grannarna, sopsortera, vara vegeterian, motionera med mera. Förmodligen måste man älska det mångkulturella också för att vara välkommen i gemenskapen, fast det framgår inte. Man får inte röka eller supa. Får man lov att knulla utan tillstånd från bostadsrättsföreningen?

2010-11-11 @ 21:10:42
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Maja

Blev förra veckan vittne till hur personalen på Köpstaden fick bevaka ett antal romer genom butikerna. Smyckesställen utanför hårfrisören länsades. Tragiskt att se.

2010-11-11 @ 21:44:59
Postat av: LN

Nu, sedan nästan alla i hela Nya Sverige har sett SVT:s presentation av Sverigedemokraterna, kan man alludera på kung Gustav V:s kända fråga om älgen: "Nääär kommer strömhoppet?

2010-11-11 @ 22:25:08
Postat av: Ludvig

Morgan Johansson pratar en hel del i nattmössan. Då tror jag Håkan Juholt är mycket mer vettig.

2010-11-13 @ 11:48:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0