ALL TIME HIGH I KVADRATIdag kom två opinionsundersökningar som nog får våra motståndare att få skrämselhicka.

I båda undersökningarna blir det de högsta noteringarna någonsin. Att det i SIFO:s undersökning även sker två månader i rad är exceptionellt. SIFO ger SD 6,9 procent, förra månaden fick SD 6,4 procent.

SKOP ger SD 6,2 procent, den tidigare toppnoteringen i SKOP var 5,0 procent.

Att Sverigedemokraterna är på kraftig frammarsch är väldigt uppenbart men en del av förklaringen till det ökande stödet i opinionen kan vara att det numera är mer ”tillåtet” att uppge SD i dessa opinionsundersökningar efter vårt inträde i riksdagen. Skämmighetsfaktorn är kanske inte lika så stor längre.

Den största förklaringen tror jag dock är att vi inom SD spelat våra kort väl medans Alliansen och de rödgrönas tävlan om att ta avstånd från SD och vår politik straffar sig. Att nonchalera de problem som vi lyfter upp på dagordningen gillar uppenbarligen inte väljarna. Jag är dessutom övertygad om att utvecklingen kommer fortsätta på samma sätt så länge som våra politiska motståndare envisas med att ta avstånd från alla våra politiska förslag.

Personligen anser jag att vi skall vara relativt restriktiva och försiktiga i vår riksdagspolitik just nu. Alliansen och de rödgröna gör just nu allt jobb åt oss och därför kan vi istället vårda vår image med välbalanserad politik och välgrundade utspel. När dessutom socialdemokraterna har drabbats av rena kollapsen finns det inget större behov av att konkurrera med socialdemokraterna om rubrikerna i media.

SvD, Sydsvenskan


Kommentarer
Postat av: Hulda

Nu är dammluckorna öppna. Sanningar som tystats ner kommer sakta fram i dagen. En röst på SD anses nu göra nytta för ett bättre Sverige!

Lycka till i det fortsatta arbetet Thoralf!!

2010-11-14 @ 11:32:31
Postat av: jonas

Mycket bra!

2010-11-14 @ 11:57:07
Postat av: Allemand

Språkpolisen, det heter medan inte medans.De nya siffrorna är glädjande för oss som kämpat för saken.

2010-11-14 @ 12:03:34
Postat av: kalle2

bra. Om fler hittar webbtv sändningarna från kammararen som kommer alla kunna höra hur 7 klöverns argument är rena bortförklaringar.de har inget vettigt att säga och får formulera sig i retoriska fantasier. SD styr och har övertaget i alla debatter ,för SD har sanningen som bästa argument.

2010-11-14 @ 12:26:14
Postat av: Gubben o Gumman

Dessa sifror måste ju vara besvärande för bla

Ulf "rövskallen" Kristoffersson"Just ordet rövskalle är enligt säkra källor en hybrid från den hyperintellektuelle, samt alltid

mot partiledningen hjälpsamma AW Svensson.

Svennsson "tänker" SD 25 timmar per dygn.Denna man som för övrigt skulle få MENSA klubben

att framstå som ett gäng bollkallar,satte sej helt

enkelt ned i somras ned med en gammal Dansk och diskutterade sej fram till rävskalle.Även "knallertPer" var aktuellt men ansågs av

miljöskäl olämpligt.Det tog 15 minuter att brainstorma fram fulordet.

4 timmar att komma upp ur brassestolarna.Vid ett foto dokumenterat möte med Jimmy Åkesson

hörde Åkesson fel ,det blev rövskalle.AW Svenssson gedigna intellekt och kunskaper borde i allt större utsträckning genomsyra partitoppen.Blir det bra så Svensson eller är det något annat du vill ha med?

2010-11-14 @ 12:26:47
Postat av: Tant Ebba

Siffrorna gläder en gammal tant.SD lär ju jobba för en värdig omsorg för oss äldre. och därtill skapa förutsättningar att man tryggt ska kunna gå ut med sin rullator. Och att slippa ha så många nya ansikten i hemtjänsten.

Tack SD! Ni får min röst i nästa val

2010-11-14 @ 12:33:35
Postat av: TB

För SD:s del handlar det nog mycket om att första året låta allmänheten bekanta sig med riksdagskandidaterna för att bredda ansiktet utåt. Med tillräde till partiledardebatterna finns inte heller samma anledning att provocera fram rubriker. Bör dock stjäla showen i Almedalen.Hoppas bara inte att SD blir för bekväma så att man bara kampanjar och möter väljarna var fjärde år som övriga riksdagspartier gör. Ser gärna att man inom ett år gör ett postutskick där man informerar om Sveriges nya riksdagsparti.Kan ju också dyka upp stora frågor att kampanja kring på andra arenor än i riksdagen.

2010-11-14 @ 12:46:47
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

"Pisspotta" tycker jag duger alldeles utmärkt för Ulf "TV4" Kristoffersson och hela TV4 för den delen också!

2010-11-14 @ 12:49:09
Postat av: MartinA

Jag tror Thoralf har helt rätt. Jag var så rädd innan valet att SD skulle bli ett menlöst stödparti som Ny Demokrati men på något sätt är det annorlunda. SD presenterar sin politik och röstar på den, att den blir nerröstad gör inte så mycket, SD presenterar ett alternativ. Och ifrågasätter i riksdagen. Ofta framstår SD som värdigare och ansvarsfullare än sjuklövern.

2010-11-14 @ 13:13:07
Postat av: DaCapo

GoG,

RÄVHUVUD eller RÖVHUVUD

Upp till beslut - eller är det tumvanten nu-i-gen?

-----------------

"Journalister kallas för "rövskallar", poliser anklagas för att inte sköta sina jobb och man ordnar anti-islam-demonstrationer samtidigt som man sätter in pansarglas i sina egna hem - om riksdagens nya goddagspiltar."http://demokratiochyttrandefrihet.wordpress.com/2010/11/11/ulf-kristoffersson-ar-inte-vilken-rovskalle-som-helst/

---------------------------

SEKRETERAREASPIRNTER - Я говорю на русском

Nyanlända kompetenser är källor av kunskaper och erfarenheter - dessa kompetenser skall snabbt

bli tillgängliga, är tanken.....INSTEGSJOBB!http://content.yieldmanager.edgesuite.net/atoms/9c/73/56/eb/9c7356eb834865e476858abd67ad65f3.jpghttp://content.yieldmanager.edgesuite.net/atoms/ad/f4/31/f9/adf431f909fd3e60431d5e406c2e0787.jpg

2010-11-14 @ 13:32:31
Postat av: riffi

Det är fantastiskt att ha fått vara med om dels sovjetunionens kollaps, dels berlinmurens fall, dels den svenska socialdemokratins kollaps.Med 10 % för SD i nästa val och utan kristdemokrater blir situationen rolig och intressant.Jag hoppas att ingen sverigedemokrat någonsin glömmer Reinfeldts åsikt att sverigedemokrater får tåla att bli misshandlade om de tycker annorlunda än statsminister Reinfeldt.

2010-11-14 @ 14:30:06
Postat av: Jag kryssade Thoralf!

Jag tycker att du är alldeles för blygsam och försöker låta "neutral" i din analys om varför SD ökar, sanningen är den att allt fler människor faktiskt får höra deras budskap! Om SD hade fått 3.9% i valet tror du Åkesson hade fått chansen att få ta en debatt en mot en med strebern Ullenhag i svt:s Aktuellt som ses av kanske 600 000 personer främst varav många gamla som inte söker info på nätet? Åkesson vann den debatten på knockout.SD har ju den bästa politiken och tycker som majoriteten av det Svenska folket i betydligt fler frågor än vad Sjuklövern gör så detta är bara början. Tycker precis som du att man nu i lugn och ro ska mala på och inte komma med så spektakulära utspel.Sen har jag en helt annan fråga som jag gärna ser att du svarar på:Hur ska ni hantera alla dessa "SD-experter" som gör grova pengar på att skriva böcker och åka runt och föreläsa för er (givetvis betalda av skolor och ABF, ingen vettig människa betalar ju ur egen ficka)Dessa "experter" är ju så grymt partiska man kan bli, sitter man på twitter och tycker att man är fyndig för att man uppmärksammat att en Sverigedemokrat skrivit att han ska äta Falafel så visar det liksom på vilken nivå man ligger på, de är ju inte intresserade av en seriös granskning.Även att det blev ett stort samtalsämne om att Vellingeparet i Dokumentären bor i Thailand delar av året visar ju på deras okunskap. Tror få Svenskar skulle ha problem med att Penningstinna skötsamma Tyska/Franska pensionärer slog sig ner i vårt land och spenderade sina pengar (alltså även sjukvård med mera precis som paret i Thailand).Ett problem som jag såg direkt efter valet var att man i vissa soffprogram satt och blädrade igenom olika länders tidningar och såg vad de skrev om valet, typ "Rasister har kommit in i Sveriges Riksdag" trots att SD knappast är mer invandringskritiska än de ländernas egna regeringspartier.Skälet till att utländsk press rapporterar på det sättet är väl att de ringer svt eller liknande stort mediebolag och frågar om de känner någon SD-expert. Javisst svarar SVT och ger dem Lena Sundströms nummer. Hon kan sen sitta och blåljuga i en halvtimme över en koppkaffe och sedan står det i Spansk press att SD är Nazister i kostym.Jag tycker helt klart att ni ska bli betydligt mer selektiva och till exempel ta varje tillfälle i direktsändning att påpeka att Expo är tungt finansierade av Socialdemokraterna varje gång de är medbjudna som "oberoende experter".Jag menar tänk om utländsk press blev kopplade till "oberoende expert på moderaterna" Gudrun Schyman när de ville ha ett objektivt expertuttlåtande på valresultetet och Moderaternas framgång.Hur ska ni nå ut till Svenska folket så att minst 80% av Svenska folket vet vilka skojare till exempel Expo är?

2010-11-14 @ 14:48:56
Postat av: Måns

Glädjande opinionstal. Socialdemokraterna är nu föremål för svåra slitningar och en extrakongress kommer snart.

Det är partiets många pampar runt om i hela Sverige som ser sitt levebröd och sin maktposition hotad.Det här är bara början. Snart händer samma sak i andra partier, dvs att höga pampar sätter politiken i fråga.Det är nog bara en tidsfråga innan något av de borgerliga partierna för sin överlevnad närmar sig SD och en folkligt förankrad invandringspolitik.Kanske KD lämnar regeringen för att därmed kunna föra sin egen politik och en sund invandringspolitik?Skulle detta ske så kommer dominobrickorna att falla: parti efter parti kommer att föra en ansvarsfull invandringspolitik.Så gick det ju i Danmark.

2010-11-14 @ 15:02:08
Postat av: LN

OM SD AV LGWP

"Invandringen till Sverige under efterkrigstiden har varit en av de mest vitaliserande faktorerna i den svenska ekonomin.

"Vi som byggde Sverige" var långt ifrån alltid svenskar.

Först kom finnar, norrmän och danskar från våra krigshärjade grannländer, sedan

italienare, jugoslaver och turkar i en av Sverige organiserad arbetskraftsinvandring som givet vår storlek har få motsvarigheter i västvärlden."skrev Leif GW Persson i Expressen 22 november 2009, vilket han citerar på sin blogg.

Han fortsatte:"Så låt oss tala om det istället. Låt oss inte huttla med det faktum att tjugo procent av befolkningen här i landet - "trots sin härkomst"- har lika stor rätt i en mänsklig, moralisk och ekonomisk mening att kalla sig svenskar som vi andra som bott här sedan Hedenhös."

http://www.leifgwpersson.se/22nov09.htmlHerregud, skulle jag vilja utbrista, fast jag inte tror på den potentaten, har Leif GW Persson något fel på huvudet, håller han redan på att bli dement? Han kan inte vara tillräknelig.

JAG SPOLAR HÄRMED GWP SOM AUKTORITET.

GÖR DU DET OCKSÅ!Svens invandringshistoria slutade inte ca 1975 - det var då den började på allvar.

2010-11-14 @ 15:17:30
Postat av: lassekolja

Nu för tiden är det lättare att leva än före valet. Först den naturliga glädjen över valresultatet, därefter skadeglädjen över Monas "framgångar". Förklaringen till skadeglädjen är naturligtvis Monas upprepade kaxighet gent emot oss, inte minst i Almedalen. Jag är inte ett dugg förvånad, med tanke på gnället på Alliansen och attityden mot SD.

En ökande asyl-, anhöriginvandring och nu dessutom en okvalificerad arbetskraftsinvandring med enbart lönedumpning som syfte och hela sosseriet inkl. LO (med Wanja ha-ha!) samtycker med Alliansen och ser bara på. Det enda, som återstår för en Socialkdemokrat, som vill ha någon välfärd kvar är ju faktiskt bara Sverigedemokraterna.

Den stora lyckan är ju om Mona sitter kvar eller ännu bättre byts ut mot ex.-vis Nalim Pekgul, Luciano Astoudillo el. liknande.

Att SD kommer att växa kraftigt är i alla fall jag övertygad om!!!

2010-11-14 @ 16:02:26
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: S-E Karlsson

Ägaren till högsbybloggen H.G.Strömer tänker mer på Sverigedemokraterna än vad vi Sverigedemokrater gör själva ! Han har verkligen fått SD på hjärnan , måste vara jobbigt .

2010-11-14 @ 16:07:05
Postat av: lassekolja

Många bra inlägg, en extra eloge för bra analys till "Jag kryssade Thoralf!", vilket även jag gjorde.

LN@, att invandringen på 50-&60-talen var bra för Sverige är ett faktum, som även SD instämmer med, absolut inte att förväxla med dagens invandring, som Palme inledde på 70-talet. Den håller på att rasera hela vårt kära gamla Sverige!!! Palme inledde även destruktionen av vår skola med att avskaffa den "riktiga" studentexamen före 1969!!!

Sitt i båten, SD kommer att växa kraftigt, eftersom SD är ensam om att förmedla sanningen och den dessvärre dystra verkligheten. Det gillar normalt funtade människor, kanske särskilt ur LO-leden, vilka nu får sig en tankeställare!!!

2010-11-14 @ 16:27:29
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Kalle

Har kollat igenom Snaphanen idag Söndag men inte kunnat hitta något inlägg av Julia Ceasar. Har det hänt något eller har hon tagit ledigt ett tag nu efter valet??? Det är alltid intressant att läsa hennes inlägg.

2010-11-14 @ 16:58:09
Postat av: AWSvensson

GoG det är bra men lite diskretion vore önskvärt.

Inte nog med att du skrämde bort vår perserfröken, nu har du dessutom skrämt bort vårat hatobjekt Måna.

en kriskonferans skulle kanske till.

2010-11-14 @ 17:04:42
Postat av: Pelle P

http://www.expressen.se/nyheter/1.2212935/mona-sahlin-avgar-som-partiledareUndrar vad vi får för verklighetsfrånvänd valarbetare i stället för Mona?

2010-11-14 @ 17:18:42
Postat av: .

DU ÄR EN PSYKOPAAAAAT !jimmie åkesson har verkligen hypnotiserat er

2010-11-14 @ 17:18:52
Postat av: Dag

En liten händelse i marginalen. Mona Sahlin har avgått. vore bra dessutom om "7-klövern" insåg att deras politik är fullständigt fel. Heja Sverige, Kanske vi någon gång i framtiden kan bli befriade från "ett visst" politiskt förtryck och utvecklas som en nation i framtiden.

2010-11-14 @ 17:37:22
Postat av: Gubben o Gumman

Dacapo : "SkidErik" är vår favorit

2010-11-14 @ 19:07:50
Postat av: Dag

En liten händelse i marginalen. Mona Sahlin har avgått. vore bra dessutom om "7-klövern" insåg att deras politik är fullständigt fel. Heja Sverige, Kanske vi någon gång i framtiden kan bli befriade från "ett visst" politiskt förtryck och utvecklas som en nation i framtiden.

2010-11-14 @ 19:28:37
Postat av: Dag

Sorry ngt fel råka bli dubbelt men........... GOG "SkidErik" vem är det. Appropå skidor så borde vi få in i det här landet en ny typ av Gustav Wasa. Det har tramsats alldeles för länge nu. I ca 80 år. Vissa tillbakastående har sin tideräkning ca 600 år tillbaka i tiden. (Behöver inte nämna vilka, en del kan nog räkna ut det) Vi behöver återigen bli en nation som man kan räkna med i framtiden. Inte bara en som delar ut almosor till vem som helst som minst sagt behöver det.

2010-11-14 @ 19:37:53
Postat av: LN

Återblickar är mycket nyttiga.

Tiden går men ljugandet består.http://www.youtube.com/v/UF-vmcaI_mk

2010-11-14 @ 21:00:05
Postat av: Gubben o Gumman

Dag : Byt ut d mot t och vips har du lite Danska.

Även skällsordet fisse kan användas fast det får

AW Svensson översätta,försök inte med persika bara.

Kalmar har ju skickat Thor-alf "Wasa" Alfsson till

Rosenbad,orginalet jobbar med tjänstepensioner numera på Alecta.

2010-11-14 @ 21:00:30
Postat av: Gubben o Gumman

AW : Persiskan var inte vårt fel hennes man gav henne datorförbud när hans dator ångade av rakvatten

För övrigt känner vi ingen Mona,däremot har Moa

Qvissling fått packa ihop efter att ha självimploderat.Nu får alla jobba stenhårt för att man skall tillsätta "Mackan" Malik som överkucku i S.

Fast det är väl redan klart som nästa genidrag i

rörelsen även kallad full back framåt.Svensson det är ju söndag kväll och lite knåp och knepdags för dej : Vet du vad det är för skillnad på

en korumpa och en brevlåda?

2010-11-14 @ 21:17:01
Postat av: Cavatus

Julia Caesar tar en paus denna söndag. Hon har dessutom influensa. FYI

2010-11-14 @ 21:43:13
URL: http://www.korta.nu/jc
Postat av: AWSvensson

Av en händelse tog jag ett steg tillbaka och fann en frågeställning, ingen aning jag skickar alltid frun att posta breven, så den gubben gick inte.

2010-11-14 @ 21:50:17
Postat av: Gubben o Gumman

AW S : Bra fortsätt att låta frun posta breven så dom inte hamnar fel...

2010-11-14 @ 22:05:50
Postat av: Robin Shadowes

"Herregud, skulle jag vilja utbrista, fast jag inte tror på den potentaten, har Leif GW Persson något fel på huvudet, håller han redan på att bli dement? Han kan inte vara tillräknelig.

JAG SPOLAR HÄRMED GWP SOM AUKTORITET.

GÖR DU DET OCKSÅ!"Otroligt med tanke på att karl'n trots allt är kriminolog och mycket väl vet vilka som står för majoriteten av all brottslighet. Men såsse-generna går ju knappast bort av sig själva.

2010-11-14 @ 23:05:15
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Erik E

I senaste danska folketingsvalet så fick DF 20 % högre resultat (faktor 1,2) än ett snitt av de 20 mätningarna som var närmast valet. Så även där finns det en svartmålningsfaktor. Därför tror jag inte att den är borta i Sverige heller.Det spelar förstås roll hur mätningen går till, vilken grad av anonymitet som ges, både gentemot det utfrågande institutet och gentemot familj/vänner i den utfrågades närhet.Det är svårt att bedöma hur stor faktorn var i riksdagsvalet 2010, eftersom det dels var så stort inslag av taktikröstning med återkoppling från mätningarna närmast valet, dels extrema kampanjer mot sd strax före valet.

2010-11-15 @ 05:02:27
Postat av: Kalle

Roligt med så höga opinionssiffror för er. Men tappa inte kontakten med verkligheten för det. Det kan vända fort. Gneta på bara, det är det enda som gäller !

2010-11-15 @ 13:10:47
URL: http://kadawerhielm.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0