VILKS ÄR TABU


Jag har surfat runt på lokala politikers bloggar (Kalmar län) och helt i linje med den politiska korrektheten inte funnit en enda av dessa förtroendevalda politiker som skriver en enda rad om den muslimska attacken på Lars Vilks vid Uppsala universitet. Än mindre någon som lagt upp någon av de videoklipp som finns på nätet.

Jag anser det vara mycket anmärkningsvärt att inte en enda vågar ta upp ämnet yttrandefrihet i sina bloggar. Yttrandefriheten är grundpelaren i ett demokratiskt och fritt samhälle.

Att de lokala förtroendevalda politikerna för de sju riksdagspartierna så fullständigt struntar i att stå upp för yttrandefriheten är minst sagt anmärkningsvärt. Hade de varit Sverigedemokrater som gjort ett liknande upplopp vid en föreläsning gissar jag att en majoritet av nedanstående bloggar tagit upp det i blogginlägg.

Nu var det istället muslimer som stod för upploppet och då skall det istället tigas ihjäl.

Här kommer en lista på dessa "bloggare" som tydligen ser det som tabu att skriva om attacken mot Lars Vilks och inte minst mot vår demokrati och yttrandefrihet.

Johan Persson (s), kommunalråd Kalmar
Inger Hilmansson (fp), oppositionsråd Kalmar
Pierre Edström (fp), landstingsråd
Birgitta Axelsson Edström (v)
Sebastian Hallen (fp) politisk sekreterare
Björn Brändewall (fp)
Sverker Thoren (fp)
Christer Jonsson (c) landstingsråd
Gudrun Brunegård (kd) landstingsråd
Bawar Ismail (fp)
Malin Petersson (m) oppositionsråd Kalmar
Henrik Yngvesson (m) landstingsråd
Nina Åkesson (kd) politisk sekreterare
Anders Andersson (kd) riksdagsman
Jessica Rydell (mp) landstingsråd
Akko Karlsson (mp)
Peter Högberg (s)
Kaj Raving (v)
Linda Fleetwood (v)
Jonas Franzen (s)
Lisbeth Lennartsson (c) kommunalråd Borgholm
Magnus Larsson (c)
Steve Sjögren (s)
Mikael Nilsson (v)
Bertil Dahl (v) kommunalråd Kalmar
Jan R Andersson (m) riksdagsman

En minst sagt sorglig samling!

Är det dessa du tänkt rösta på i valet den 19 september?

UPPDATERING!

Fårlåt att jag missade dig i min listning av politiskt korrekta politiker Christopher Dywik. Uppenbarligen fick mitt blogginlägg dig att skriva om detta idag, efter att jag gjort min sammanställning och publicerat den.

Christopher Dywik (kd)

Tyvärr har herr Dywik ramlat samma fälla som så många andra politiskt korrekta politiker. Han börjar rabbla upp andra exempel på övergrepp på yttrandefriheten eller demokratin. Men han glömmer att ta upp alla övergrepp som skett mot oss Sverigedemokrater i sin uppräkning. Med mötesstörningar, påhopp som t.ex. Jimmie Åkesson utsattes för i Linköping där sedan en vänsteranhängare dömdes vid Linköpings tingsrätt. Eller alla överfall på SDU som skett den senaste tiden när man besökt skolor. Där de flesta av dessa angrepp utförts av invandrarungdomar. Eller varför inte attacken i Rottne på nationaldagen 2005 som till och med Niklar Orrenius tar upp sin nysläppta bok.

När det gäller muslimer skriver Dywik att det inte är en "homogen grupp". Jag har sagt det förr och skrivit det på min blogg. Var är i så fall de muslimer som inte ställer sig på dessa extremisters sida. DE ÄR KNÄPPTYSTA!

Jag är övertygad om att media skulle ge dessa stort utrymme om de kom fram ur garderoben. Antingen beror det på att de i det tysta sympatiserar med dessa fanatiker eller så vågar ingen träda fram och kritisera dessa religiösa extremister av rädsla för att utsättas för "muhammeds hämnd". Oavsett vilket så är det signaler om att något är väldigt fel inom islam och att denna religion skall bekämpas och motverkas. En spridning av islam inom västvärlden innebär en katastrofal framtid för demokrati och yttrandefrihet.

Jag tror mig veta att Dywik ändå sympatiserar med SD i vissa frågor men inte vågar stå upp för detta. Synd att han satsade på ett parti som är på väg ut ur rikspolitiken och även ut ur kommunfullmäktige i Kalmar enligt socialdemokraternas lokala opinionsundersökning. Men vi har många f.d. kristdemokrater inom SD så du är också välkommen till oss när du känner dig mogen Christopher Dywik.


Kommentarer
Postat av: s29

Sveriges framtid! Jag lider med dom som har barn och barnbarn.

2010-05-14 @ 09:28:04
Postat av: Hulda

Vilks-händelsen borde leda till en riksdagsdebatt om yttrandefriheten och dess stora betydelse.

Utredningar behöver startas för att förstärka denna frihet.

Men tror någon att våra riksdagspartier vågar...?

2010-05-14 @ 09:48:38
Postat av: Dunderminnet

Tror de att "betala skatt" betyder att bete sig som småbarn vid föreläsningar?.

Tråkigt att så få skriver om detta spektakel, media kommer väl vrida det till att "högerextrema partier får vatten på kran".

2010-05-14 @ 09:50:43
Postat av: Cavatus

Hallå! Nedladdningssidan på korta-adressen är hackad! Men det är bara en skaladress, så följande adresser leder till samma ställe:www.tinyurl.com/flygblad

http://www.box.net/shared/dn4vryl63jMeddelande även upplagt om filändring påwww.aktualia.wordpress.com/flygbladKämpa på, kamrater! Ni gör ett toppenjobb! Det är därför de vill hota oss och förstöra för oss. De är så rädda att folk ska inse och fatta sanningen. Efter attacken på Lars Vilks finns det ingen återvändo. Vi MÅSTE se till att få en förändring till stånd i Sverige. Det här går inte längre!

Postat av: Allemand

Politikernas uteblivna respons visar att de fallit till föga för våld och trakasserier från folk som är gäster i vårt land. Sannerligen känns detta som spiken i kistan.

2010-05-14 @ 10:15:36
Postat av: Stefan K

Du skriver några sanningsenliga ord i din artikel Thoralf.

"...inte en enda vågar..."

Det är vad allt handlar om. De vågar inte. Om det beror på rädsla för muslimernas eventuella åtgärder eller journalisternas drev ska jag låta vara osagt, men helt klart är det rädsla allt handlar om.

Det intressanta är att jag inte sett några kommentarer på min lokaltidnings (SN) ledarsidor eller valbloggar heller. http://www.sn.se/valbloggarTydligt är att våra pk-politiker hellre accepterar muslimers och vänsterextremisters hot mot demokratin, än Sverigedemokraters kamp för Sverige.

2010-05-14 @ 10:19:58
Postat av: Christian

Attacken på Vilks var en dyster dag för oss alla som tror på demokrati. Vem kommer efter det att våga uttrycka kritiska åsikter om islam offentligt, eller att bjuda in Vilks igen? Genom det som hände flyttade islam fram sina ställningar flera steg i vårt land. Vi har yttrandefrihet men vissa saker får man inte yttra sig över. En sorgens dag!

2010-05-14 @ 10:22:52
Postat av: Snaphanen

Jamen, Thoralf, det var vel ventet ? Hvis det kan gavne de "brune,mørke grumliga slipsfascister", så er det bedre at tie.hilsner fra en "pölsefascist" i Danmarkhttp://kvp.expressen.se/nyheter/1.710625

2010-05-14 @ 10:28:17
URL: http://snaphanen.dk/
Postat av: Thoralf A

SnaphanenVisst var det väntat! Men det måste påpekas för att vissa skall förstå hur saker och ting hänger samman.Vissa klarar inte av att tänka själva utan måste få läsa eller höra det.

2010-05-14 @ 10:39:34
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Funtaren

"Det är vårt land också"Nej. Det visar ni klart och tydligt att det inte är. I Sverige lyssnar vi på vad den andre har att säga innan vi argumenterar emot. I alla fall på universitet. Vill man inte höra på det går man ut.När man beter sig på detta sätt avsäger man sig all rätt till respekt. Detta är inget annat än en flock apor som försvarar sitt revir. Fy för den lede för en sådan mobb! Ut ska de!

2010-05-14 @ 10:40:07
Postat av: Snaphanen

Thoralf, det er også godt at se det dokumenteret. Jeg bemærkede det netop igår, hvor jeg skrev:"Sverige er også blottet for politisk lederskab på området - ingen ledende politiker* har åbnet munden om dette flagrante angreb på et landets centrale principper."

Postat av: S-E Karlsson

Fruktansvärt att detta bråk får pågå på ett svenskt univeritet ! Närmaste gräns är givetvis ett måste , att tacka på detta vis för svenskarnas gästfrihet är ju hur fult som helst , det snällaste ord jag kan komma på är hemskt, hemskt !

2010-05-14 @ 11:02:44
Postat av: jonas

Bra att du tog upp detta. Tycket det varit tyst i SVT också

2010-05-14 @ 11:22:17
Postat av: Roberth

Jag betalar med skatt men inte beter jag mig som ett djur för det.

2010-05-14 @ 11:24:17
Postat av: Christopher Dywik

hej Toralf, i sanningen läskiga filmer. Så långt håller jag med dig. Men du tycks glömma bort, likt många andra i den politiska debatten också gör, att muslimer, precis som andra människor inte är en homogen grupp med samma åsikter och värderingar.Det finns de ifrån de etablerade partierna som faktiskt har uttalat sig om det hela och som tydligt har markerat att dylikt beteende är oacceptabelt:http://dywik.wordpress.com/2010/05/14/yttrandefriheten-forpliktigar/Med vänliga hälsningar

Christopher Dywik

Riksdags- och kommunfullmäktigekandidat i Kalmar (KD)

2010-05-14 @ 11:24:38
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: vmm

När Vilks sa att han blivit attackerad av muslimer så var TTs första fråga: Hur vet du att det var muslimer?Ja, det är väl som när Jimmie Åkesson skrev sin famösa artikel i Aftonbladet om islamisering och han fick massiv kritik för den för vi vet ju inte att dom invandrare som kommer från muslimska länder vars medborgare eller fd medborgare är överrepresenterade i brottsstatistiken verkligen ÄR muslimer. Heter man Mohammed och kommer från ett land där 99,9% av befolkningen är muslimer så kan man såklart vara buddhist eller hindu eller whatever. Så där slant Jimmie med sanningen... Och Jimmie fick ju svar på tal när han påstod att muslimsk invandring till Sverige ökat på senare år. Det fanns det ju inga bevis för. Det hade bara gjorts en undersökning av hur många muslimer det finns i Sverige. Den var från slutet av 1960-talet och då fanns det ungefär 1000 stycken. Så det är den undersökningen vi har att rätta oss efter. Det finns 1000 muslimer i Sverige 2010. Om man får tro experterna som Aftonbladet anlitat.Så att TT tvivlar på Vilks uppfattning om att det var muslimer som attackerade honom är ganska logiskt. Att dom skrek Allah akbar och Mohammed kan ju kanske ha varit en indikation som möjligtvis pekade på att dom kanske möjligtvis inte var hinduer, men jag vet inte. Framförallt vet inte TT. Hur kan vi veta att dom var muslimer? Har vi frågat varje person som protesterade genom att skrika Allah akbar om han eller hon är muslim? Nej. Och därför så faller nog det hela på ett strukturellt plan. Dom kan ju lika gärna ha varit kristna eller taoister som bara råkade känna för att skrika Allah akbar när Mohammed visades... Men, äh, jag är skeptisk.

2010-05-14 @ 11:26:32
Postat av: vmm

Jag skrev:"Det hade bara gjorts en undersökning av hur många muslimer det finns i Sverige. Den var från slutet av 1960-talet och då fanns det ungefär 1000 stycken. Så det är den undersökningen vi har att rätta oss efter. Det finns 1000 muslimer i Sverige 2010. Om man får tro experterna som Aftonbladet anlitat."Och det finns säkert någon undersökning från 1670-talet som visar att 20% av kvinnorna i Sverige är häxor. Det har förmodligen inte gjorts någon undersökning av detta senare så då får vi ju köra på dom uppgifterna. (det var satir om ni inte fattade)

2010-05-14 @ 11:30:23
Postat av: Nalle i Växjö

Nu kan vi läsa allt om den som är misstänkt för moden i Härnösand. Med bilder och utförlig information trots att han inte är dömd i domstol.Visst ja. Han är ju vit Svensk, tänk så annorlunda det skulle vara om han kom från annat land

Postat av: Trocadero

Sverige anno 2010...

2010-05-14 @ 11:36:05
Postat av: Jeppe

Mycket bra att många filmer från upploppet är ute på nätet och även översatta. Man behöver inte kommentera allt talar för sig själv. Skam att såderna varelser tillåts att över huvud tagit vara i Sverige och övriga västvärlden.

2010-05-14 @ 11:43:56
Postat av: Kalle

Vilks har skapat ett pågående konstverk där han vill visa hur yttrandefriheten i Sverige är hotadHändelse efer händelse radas upp inför svenska politikers ögon men de föredrar att blunda för hans utsatta verk.Han som konstnär vill visa på hur det svenska samhället är hotat av muslimer. Andra konstnärer fördrar att hålla tyst av rädsla för att blanda sig i den konstnärliga och handgripliga yttrandefrihetsdebatten!!!

2010-05-14 @ 11:52:37
Postat av: krister

finns väl inget annat parti att rösta på om man är svensk och kan tänka klartsd2010

2010-05-14 @ 12:31:57
Postat av: Helene

Anledningen till denna fullständiga tystnad är att 7-klöverns politiker samt svensk journalistkår lider av kronisk islamofobi (Lat: Islamis Skitibyxis). Påfallande ofta lider dessa även av Xenomani.

Xenomani (av grek. xenos, "främling", och mani'a, "galenskap"), överdriven förkärlek för allt utländskt. (Lat: Muslimis Slickirövis).

2010-05-14 @ 13:10:00
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Allemand

Helene,En klippa på latin ser jag.☺

2010-05-14 @ 13:31:01
Postat av: Ulrikal

Jag har tittat på de nya filmer från attentatet som finns på Politiskt Inkorrekt och det verkar som att Vilks klarade sig en hårsmån från att bli knivhuggen.

Detta är bara spekulationer- men i början av filmen precis när överfallet startar stoppar en västklädd man snabbt ner något i fickan.

Det kan vara en kniv som han inte hann använda pga poliserna var så pass snabba.Sedan drar han sig tillbaka och deltar inte i de allmänna pöbelfasonerna.

2010-05-14 @ 13:35:43
Postat av: Skånepåg

@ UlrikalHar sett att på någon blogg påstås i en kommentar, att det med lämpliga skärminställningar t.o.m. går att med stor sannolikhet se att det rör sig om en s.k. butterfly/hopvikbar kniv!

2010-05-14 @ 13:57:32
Postat av: Helene

Allemand

Jajemensan! ;)

2010-05-14 @ 13:58:39
Postat av: LN

Inte sannolikt, men absolut inte alldeles osannolikt!Ikväll håller Angela Merkel ett offentligt tal klockan 19 GMT - kommer Tyskland att återgå till MARKEN? Om fem timmar vet vi besked!

http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/05/13/230631/now-about-those-dem-rumours/

http://www.madjacksports.com/forum/showthread.php?p=2648828

Som Gubben & Gumman brukar säga: kom ihåg var ni läste det först!

2010-05-14 @ 14:00:22
Postat av: Ludvig

Tack vare dig Thoralf får vi veta det som nyhetsmedia inte vågar publicera. Inte är det civilicerade människor man ser på filmen. Skulle vi svemskar bära oss åt så i ett muslimland, så bleve det väl dödsstraff.

2010-05-14 @ 15:01:26
Postat av: S-E Karlsson

Helen ! Du fixade ett gott eftermiddagsskratt !

Kul,kul mvh S-E Karlsson Sd Högsby .

2010-05-14 @ 15:08:54
Postat av: OT

@Christopher Dywik: "...Men du tycks glömma bort, likt många andra i den politiska debatten också gör, att muslimer, precis som andra människor inte är en homogen grupp med samma åsikter och värderingar..."Ni politiker måste sluta urskulda individer som helt klart och tydligt agerar mot demokratins fundament, tydligare än så kan det inte bli - ”Det autoritære trav kan altid kendes på dette: om man er villig til at tale om tingene eller ej”[1].Ni politiker borde börja oroa er för om dessa individer som helt klart och tydligt agerar mot demokratins fundament, agerar individuellt eller i grupp.Ni politiker borde också om dessa individer agerar i grupp ta reda på om de handlar utifrån kulturellt eller ideologiskt bakomliggande orsaker - "Demokratiet kan aldrig sikres - netop fordi det ikke er et system, der skal gennemføres, men en livsform, der skal tilegnes. Det drejer sig om et sindelag, der ikke erhverves én gang for alle, men som skal bibringes hvert nyt slægtsled. Derfor er det folkelige oplysnings- og opdragelsesarbejde nerven i demokratiet"[2]Hal Koch[4]: "Hvad er demokrati?Den mest kendte af Kochs bøger er formentlig debatoplægget "Hvad er demokrati?"[3], der i sin essay-form stiller spørgsmålstegn ved blandt andet retssamfundet og den i demokratiet så centraliserede afstemning. I et demokrati er det ifølge Koch et nederlag, når man er nødt til at stemme om tingene. Dermed har man faktisk bevist, at demokratiet ikke virker, mener Koch. Det er samtalen, der skal være i centrum. Dermed tager Koch den dialektiske arv op fra Sokrates: Vi kender ikke sandheden, men vi må snakke os frem til den i fællesskab. Koch konstaterer i bogen, at total pacifisme ikke lader sig gøre i et demokrati, eftersom der altid vil findes nogen, der ikke vil følge reglerne og forstå værdien af en samtale - over for disse kan man kun værne sig med politi og militær. At disse enheder så ikke udøver regulær vold skyldes kun, at de har retten på deres side, mener Koch."P.S. Ett tips! Läs boken "Hvad er demokrati?"[1] Utdrag ur Hal Koch bok "Hvad er demokrati?" s27

[2] Utdrag ur Hal Koch bok "Hvad er demokrati?" s13:

[3] http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8700058033

[4] http://da.wikipedia.org/wiki/Hal_Koch

2010-05-14 @ 15:14:17
Postat av: Gubben o Gumman

Skärpning Dywik nanzister och musslimer sammarbetade under kriget.Dessa stod även "hand i hand" på Sergelstorg

senast det begav sej vid en demostration.

Hemläxa direkt i dessa allvarliga frågor.Vi pratar folkmord ,samt uppbrända människor.

Förnekar du detta kan du lika väl byta till V.

Enda sättet att komma ut ur lägren var via skorstenen.Tänk till lite nu Dywik inte vill du väl vara en del av detta.Detta manipulerar du el noncharlerar du, inte snyggt.Allt "Storjesus" säger är inte sant, en hel del bogus.Antingen är du historiskt okunning, el ljuger du rakt av på din blogg inte bja.Ingetdera gagnar Sverige el din framtida karriär.Det är bättre du satsar på Sverige istället för

Adolfkramarna.2010-05-14 @ 15:30:03
Postat av: Hulda

"Det är vårt land också"... Oerhört obehagligt att se och höra dessa "män" stå och skrika så...

"Tack så mycket" till de politiker som är ansvariga till dessa människors närvaro i Sverige.

2010-05-14 @ 15:35:53
Postat av: Christopher Dywik (KD)

Hej Toralf, faktum är att jag och en vän började skriva artikeln redan i onsdags med syfte att publicera den på bloggen idag. Men det är egentligen ganska ointressant när den skrevs.Du skriver att jag har ramlat i samma fälla som så många andra politiskt korrekta politiker och blundar för attacker mot er. Det tycker jag är ganska trist med tanke på att du vet att det helt enkelt inte stämmer. Jag och mitt parti har ju tidigare gått ut i media och tydligt markerat mot AFA-attackerna på demokratin i allmänhet och Dig i synnerhet. Yttrandefriheten får inte kränkas, vilken etnicitet dessa vänsterungdomar har är för oss tämligen ointressant. Om en organisation eller ett parti inte stör allmänheten och bryter mot våra lands lagar så har de en lagstadgad rätt att träffas och hålla möten. Detta gäller såväl för nationalsocialistiska, kommunistiska eller islamistiska organisationer. Uppmanar de däremot till våld eller försöker påverka de styrande genom våld eller planerar att gripa makten genom våld, då skall de terroriststämplas och behandlas utifrån det.

Du ifrågasätter också var alla dessa muslimer är som inte ställer sig på dessa extremisters sida och påstår att de är knäpptysta. Faktum är att det var av en av dessa hemska muslimer som jag först fick höra talas om attacken. Min vän Ardavan Khoshnood, som är ordförande för Föreningen för Demokrati i Iran skrev i tisdags följande: Lars Vilks överfallen. Rasande är jag. Jag är så rasande över att inte ens här i Sverige får jag ha min yttrandefrihet i fred.

Och ja, jag tror faktiskt att du har en poäng i att det finns en rädsla ifrån många att stå upp emot dessa grupperingar, då det faktiskt finns en hotbild framförallt i form av grupper kopplade till regimen i Iran (vilket FDI har talat om i flera år).

Jag tycker att det är lite intressant att du påstår att mitt parti skulle vara på väg ut ur fullmäktige i Kalmar och hänvisar till en undersökning som du tidligare sågat, lite inkonsekvent kan tyckas. Jag har dock alla respekt för dessa siffror, även om jag inte helt litar på sossarnas egna undersökningar. Vissa, påstår att vårt i nuläget låga stöd beror på att våra värderingar inte attraherar väljare. Men undersökningar visar att majoriteten av ungdomar tycker att familjen, traditioner och trygghet är viktigt – och fler ungdomar kallar sig idag för konservativa än socialister. Jag tror alltså inte det är där problemet ligger. Problemet är att vi själva inte har insett att vi av många har uppfattats som otydliga. För vårt ungdomsförbund, KDU som i dagsläget är största ungdomsförbundet i länet och nästa största i hela Sverige har det inte varit ett problem. Nu när vi i partiet också har insett detta är jag övertygad om att opinionen kommer vända.Du säger att du tror dig veta att jag skulle sympatiserar med SD i vissa frågor men att jag inte vågar stå upp för detta. Åter igen Toralf, som jag har sagt till dig tidigare så tycker jag att det är trist att man inte kan tycka att även politiska motståndare ibland gör något bra. Ibland säger Jonas Lönn (MP) något bra detsamma gäller Bertil Dahl (V) och Johan Persson (S), då säger jag det till dem. Nu tycker jag att det är bra att du uppmärksammar attacken mot Vilks och att du tar ställning för yttrandefriheten. Gör det mig till Sverigedemokrat?Givetvis inte, de ideologiska grundvärderingarna som ditt parti har är helt enkelt för långt ifrån mina och jag tycker att du gör fel i att dra alla Sveriges muslimer över en kam. Man måste kunna göra skillnad på Islamister/Islamofacister och de många sunda muslimer som faktiskt finns i vårt land.Med vänliga hälsningar

Christopher Dywik

Riksdags- och kommunfullmäktigekandidat i Kalmar (KD)

2010-05-14 @ 15:48:54
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: Helene

S-E Karlsson

Tackar tackar! Roligt att jag kunde locka till lite skratt :)

2010-05-14 @ 15:53:02
Postat av: Christopher Dywik (KD)

Till: Gubben o GummanJag är medveten om att bland annat Jerusalems "stormufti" samarbetade med Tyskland, tror även att han var medlem i partiet. Men för detta kan man inte lasta alla muslimer,lika mycket som man kan lasta alla dagens tyskar.Vad gäller den islamistiska demonstrationen på Sergels torg så är jag medveten om att vissa nynazistiska grupperingar befann sig på plats för att stödja dem. Men detta är väl snarare ett bevis på nazisternas anti-svenska hållning än svenska muslimers. Vad ni tycks utelämna är att det även var en motdemonstration på Sergels torg bestående av främst människor ifrån Iran, och denna demonstration var långt mycket större än den islamistiska.MVH

Christopher Dywik

Riksdags- och kommunfullmäktigekandidat i Kalmar (KD)

2010-05-14 @ 16:01:51
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: ulrika

Ok ,Skånepågen.Det var alltså så illa,vi får hoppas att även polisen nagelfar varje millimeter av filmen.

2010-05-14 @ 16:18:26
Postat av: Stefan K

Du räknar upp ett antal bloggare i Kalmar län som inte sett denna händelse som något problem. De fegisarna finns inte bara i Kalmar, utan även i Nyköping som jag skrev i mitt förra inlägg.

Läs exempelvis vad centerkvinnan Eva Andersson skriver http://www.sn.se/valbloggar/nykopingc/1.654524 under "Centern tar ställning." Läs framför allt de två sista meningarna. Suck!Jag skrev en kommentar till artikeln, men förväntar mig inte att den publiceras. Det sker nämligen ofta i SN att inlägg med "en viss vinkling" inte gör det. Skriver därför kommentaren här."Är detta något som du och centerpartiet reagerar mot, eller väljer ni att sopa det under mattan? Jag har ännu inte hört någon centerpartist ta avstånd och fördöma. Varför?

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2010/may/vilks-ar-tabu.html

Är man främlingsfientlig om man reagerar och är detta en öppenhet som centern förespråkar?"

2010-05-14 @ 16:27:10
Postat av: Tomas

Fy f-n!!! Detta var den värsta filmsnutt jag sett på länge. Om SD inte kommer in i riksdagen vid detta val, då har vi inte mer att säga i frågan. Det är kört. Själv lämnar jag då staden i oktober och bosätter mig på landet. För där vill Muslimerna som är flockdjur inte vara.

2010-05-14 @ 16:39:36
Postat av: Plösligt

spänns musklerna och blicken blir svart. Varför står det en hög poliser, som inte gör något? Polisen skulle handgripligen fört ut hopen. De som protesterade skulle fått batongen mitt i pannan. Det daltas något fruktansvärt med brottslingar och människor som uppviglar. Här bryts filmvisningen istället för att fortsätta när djuren åkt ut. Fegt är det minsta. Dumhet det största! Halal nisse skrattar åt dumme Svenne.

2010-05-14 @ 17:00:59
Postat av: Gubben o Gumman

Tack för ditt svar Dywik,vi tror att kompisarna

helheten och sannolikheten är ganska nykter att

stödja sej på.Redskap att använda till dessa är radio samt tv

Situationen i Malmö är ute i utrikes press.

Vill du fortsätta att tro att det är enstaka musslimer som stökar så är det ditt problem.Förnekelsen är ett grundfundament i oiokofobin.Du har inte en aning om agendan hos flertalet musslimer lika lite som vi,men använd kompisarna

samt verktygen ovan ,så ser du vart åt det pekar.

Vill du försvara dessa grupper politiskt så gör det,beklagligt,men dina framtida pudlar är din sak.Hålla på med PK argumenetet att det är bara ett fåtal osv håller inte om man har syn och hörsel

i behåll ,samt en egen slutledingsförmåga.Tror du på fullt allvar att dessa som attackerad

Lars Wilks var samtliga stolpskott i Sverige så

är det bara att beklaga uppriktigt sagt.Tänk till nu ett medlemskort i Sveriges snabbast

växande folkrörelse ger sannolikt en bänk i Rosenbad där kan man påverka och tjoa..

Där man kan verka för ett politiskt friskare Sverige,samt att verka för det stora oikofobhemmet nya "Myrmarksanstalten" som kan komma att ersätta

dom stängda mentalsjukhusen.Hålla på att försvara anksnurrande måsslimer i fullmäktige ihop JP blir man bara snurrig av själv.Sist men inte minst i frågan ang demonstationenvarken Iranier eller Irakier el nassar har på Sergelstorg att göra.

Dom flesta hade aldrig stått där med en frisk PUT kontroll.Den 19 September är festen slut.

Då inträffar informationsfasen/fördubblingsfasen 4 år lång ,till nästa val du hajjar resten va ?.Snälla Dywik se dej omkring i Norden vart den politiska utveckling gått i vissa frågor.

Exakt samma sak kommer i Sverige men fan så mycket

snabbare skriv upp det.Samtidigt skall du ha en eloge för att du har stake

att ge dej in i en faktabaserad diskussion med

Mumbo-jumbo argument modell Pk.Gubben o Gumman vet att du är en bra grabb.

Du har bara haft liten otur när du tänkt.

Bara att tänka om ,tänka rätt ,inte tanka rätt.

Du är så ung så du har en god möjlighet att öppna

ditt sinneslag.Bli inte en på Thoralfs lista till som kandidat oikofoblandslaget regionalt sett."Sällan har så många gjort så lite för sina landsmän"2010-05-14 @ 17:56:00
Postat av: Magne

Off topics;

Nu har jag dämpat den värsta av min frustration över Sverigescenen genom att sprida 8 av Cavatus ypperliga infospridningar på 8 olika ställen i O-Hamn med omnejd (P-Vik och Fliseryd). Man har alltså möjlighet att flika loss länkadresser till PI, fria Nyheter och Fria tider (Flygblad3ripoff). Känns himla bra att jag gjort en viktig insats för Sverige. Kostade några liter bensin dock och drygt en timme av min fredagseftermiddag men vicken härlig känsla det gav.http://www.box.net/shared/dn4vryl63j

2010-05-14 @ 18:01:36
URL: http://www.box.net/shared/dn4vryl63j
Postat av: Sebastian Hallén (fp)

"Det fria ordet står över alla religioner, det har jag sagt förut och det tål att upprepas. Rätten att forma en åsikt och att framföra denna utan rädsla för hot, våld eller förtryck står över alla religioner - även islam."Så skrev jag i min blogg den 12 maj (http://basseblogg.blogspot.com/2010/05/en-mix.html), dvs för två dagar sedan. Jag länkade även till Per Gudmundsons utmärkta inlägg på SvD:s ledarblogg.

2010-05-14 @ 18:01:41
URL: http://basseblogg.blogspot.com
Postat av: Lee

När det gäller muslimer skriver Dywik att det inte är en "homogen grupp...Bra då är det ingen folkgrupp eller RAS...Så hets mot folkgrupp eller Rasism kan det inte vara om man kritiserar cykelställen ...

2010-05-14 @ 18:03:54
Postat av: Magne

Det känns skönt att jobba för det goda partiet, utan något hycklande eller falska agendor. Det är så enkelt att vara Sverigedemokrat. Det är bara att hålla sig till sanningen och så sover man ganska gott också.http://sverigedemokraterna.se/

2010-05-14 @ 18:11:58
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: OT

@Sebastian Hallén (fp)Ta det inte personligt Sebastian, men efter Westerbergs eskapader, så tål jag varken folkpartister eller Rödakorset längre.För en folkpartist går det jävligt bra att vara liberal med andras pengar! Men folkpartisten själv är alltid konservativ med sina egna pengar, inte sant?Se bla:http://politisktinkorrekt.info/2010/03/14/girige-bengt-westerberg-m-fl-snyftar-over-ensamkommande-unga-man/http://politisktinkorrekt.info/2010/05/12/rk-vill-att-du-forsorjer-anhoriginvandrare/http://politisktinkorrekt.info/2010/05/12/roda-korsets-pengar-finansierar-anhoriginvandring/

2010-05-14 @ 18:32:47
Postat av: Gubben o Gumman

Sebastian Hallen "Som Per Altenberg skriver"

Länkning till SVD osv .

Vad skriver du med egna ord Sebastian Hallen?

Ta chansen att tycka till här på den goda bloggen.Gömma sej bakom journalister gör bara gummiryggar.

Flummiga blogginlägg ger inget stöd åt Wilks el

yttrandefriheten.

2010-05-14 @ 18:33:22
Postat av: Thoralf A

DywikAtt jag sågade socialdemokraternas lokala opinionsundersökning var att SD:s siffror var så låga. Det anser jag bero på att väldigt få vågar tala om att de stödjer SD. När det gäller Kristdemokraterna anser jag inte att någon anser det skämigt att ange sitt stöd för KD. Jag tror att även du inser detta faktum. När det gäller KD har ni ju tyvärr förlorat ert bästa kort, Bengt-Olof Roos, som är en mycket trevlig och sympatisk. Istället har ni Monika Bengtsson som har problem med att sjunga Sveriges nationalsång. Här har du orsaken till att jag tror KD kommer tappa ett eller flera mandat till kommunfullmäktige. Vi kommer utan tvivel påminna väljarna om hennes problem med nationalsången.Du skall dock ha en eloge för att du vågar gå emot den politiska korrektheten och även ge mig som Sverigedemokrat ok för någon åsikt, förslag eller blogginlägg. Det är du ganska ensam om att göra öppet. Det flesta brukar komma med dessa positiva omdömen när ingen annan hör på.Ett exempel på detta fick jag vid senaste KF-mötet där jag fick flera positiva kommentarer från flera ledamöter men inte under mötet utan efter.Jag hoppas att vi får se flera muslimer komma ut ur garderoben och kritisera dessa extrema islamister men jag är inte förhoppningsfull utan jag anser att vi istället borde mer eller mindre spika igen gränsen mot invandring av muslimer så länge dagens situation blivit bättre. Det är dock en utveckling som jag inte tror det minsta på utan utvecklingen kommer bara innebära fler händelser likt den i Uppsala just på grund av att dessa muslimer inte har samma kultur och värderingar som vi är uppvuxna med i västvärlden. Ett faktum som vara sig du eller jag kan ändra på och då måste man förhålla sig till detta. Därför är jag övertygad Sverigedemokrat.

2010-05-14 @ 18:38:50
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Sebastian Hallén (fp)

OT:

Jag tar det inte personligt, ty jag är inte Bengt Westerberg.Gubben och gumman:

Som sagt, jag skrev så här:

"Det fria ordet står över alla religioner, det har jag sagt förut och det tål att upprepas. Rätten att forma en åsikt och att framföra denna utan rädsla för hot, våld eller förtryck står över alla religioner - även islam."Det tycker jag är ett rätt tydligt ställningstagande för yttrandefriheten. Jag kompletterade med ett par länkar, eftersom både Altenberg och Gudmundson skrev bättre än jag själv skulle kunnat göra.

2010-05-14 @ 18:46:13
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Var det inte en filosof som skrev: Jag är inte rädd för de onda människornas ondska, jag är rädd för de goda människornas tystnad.

2010-05-14 @ 18:53:22
Postat av: Magne

Var det inte Gubben och Gumman som sa; "Sällan har så många gjort så lite för sina landsmän"

2010-05-14 @ 18:58:16
Postat av: Gubben o Gumman

Sebastian Hallen : Vi feltolkade texten sorry.

Rätt skall vara rätt.

Men du aktar dej från att nämna Wilks luddig PK

text på din blogg vågat att nämna Islam bussunge.Idag damp lite "valreklam" ned hos oss från FP:

Folkpartiet vill lagstifta om en parboendegaranti.

Nu när segregerade ålderdomshem för invandrare planeras undrar vi om vi kan få bo på ett hem med

bara Svennebananas, då vi är svårintegrerade och har svårt att lära oss 28 nya språk.Kommer Folkpartiet att och Sebbe att jobba för oss

om vi lägger rösterna på Folkpartiet.Vad tycker Folkpartiet om segregerade boende överlag?Du får gärna räta ut begreppen Sebbe då du tillhör

Folkpartiet, "Die Folkepartie" (Rysningar)Vidare står det i valbladet :"Språk o jobb är nyckeln till integration"Jobb finns inga utbilding saknas ofta hos nyanlända

även en viss motvilja mot att lära sej språket

finns inom vissa grupper,hur löser Folkpartiet det.Vi har texd 400000 Somalier där dom flesta går och

skräpar.Däremot finns det en massa arbetslösa utbildadade

Svenska ungdomar som talar Svenska flytande.Alltså ej analfabeter vilket Sverige har en förkärlek till,däremot så slänger vi enligt TV igår ut utlänska studenter som vill stanna och jobba i Sverige är vi lagt stålar på deras utb.24% av ungdomarna har inga jobb varför skall vi ta hit flera invandrare då?Vad tycker Folkpartiet o Sebbe om detta blir det

inte systemfel model xl?500000 förstagångsväljare i höst många av dom läser

bla denna bloggen och andra SD bloggar.Skulle du Sebastian Hallenn tex medverka till att stänga våra gränser och ge våra Svenska ungdomar jobb och bostad istället för en massa lycksökare

Ja el Nej.

2010-05-14 @ 20:24:59
Postat av: Gubben o Gumman

Vi hoppas att ni noterade "hjärntvättavisonens" inslag (Rapport) om den Burundiska familjen på

Gotland.Multikulti de e fint de se sa Röde Börje på SVT.

Det kommer mera inslag i större omfattning ju närmare valet vi kommer, patetiskt.

Det är Börjes tafatta bidrag till att försöka dämpa SD framgång i valet.Det går vi inte på "dräggPär".

Du hamnar bara på denna bloggen med byxorna nere.

2010-05-14 @ 20:34:30
Postat av: Robin Shadowes

Programmet borde döpas om till Kvacktuellt för dom är inget annat än kvacksalvare hela bunten!

2010-05-14 @ 22:05:10
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Robin Shadowes

Till Dywik och alla andra politiskt korrekta. Jag uppmanar er att se flmen Good med Viggo Mortensen, för trots att den utspelar sig i Tyskland under andra världskriget, så är det ER framtid den beskriver. För det är precis så här det kommer gå för er som saknar ryggrad.http://www.youtube.com/watch?v=XTT47IrcyXcJohn Halder is a 'good' and decent individual with family problems: a neurotic wife, two demanding children and a mother suffering from senile dementia. A literary professor, Halder explores his personal circumstances in a novel advocating compassionate euthanasia. When the book is unexpectedly enlisted by powerful political figures in support of government propaganda, Halder finds his career rising in an optimistic current of nationalism and prosperity. Seemingly inconsequential decisions lead to choices, which lead to more choices... with eventually devastating effecthttp://www.imdb.com/title/tt0436364/plotsummaryDywik, jag inser mycket väl att du aldrig kommer ta på dig SS-uniform, den tiden är för länge sedan förbi. Din uniform kommmer snarare bli långt skägg, klänning och rolig hatt! Filmens John Halder var också en gutmenschen precis som er. Och se hur det gick för honom.

2010-05-14 @ 22:19:39
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Magne

Off topics;Äntligen har jag tagit steget fullt ut till att säga upp min TV-licens.http://www.informationsfrihet.nu/avanmal_tv-innehav.shtmlVarför skall jag bidra ekonomiskt till min egen och mitt folks undergång? Till och med på fakturan blir jag hånad av texten; "Sveriges radio och UR som är oberoende av politiska och kommersiella intressen".Nä, jasch! Nu är den utskriven och ifylld. Igenslickad och slängd i hallen. Nu återstår enbart ett frimärke imorgon och sedan kan jag sova lugnt.Läs om era rättigheter här; http://www.informationsfrihet.nu/dina_rattigheter.shtmlTveka inte kära svenskar ni som är kvar. Varför finansierar ni er egen undergång?Just det min TV gick sönder igår.. AFA slängde en tegelsten rätt i fronten.

Postat av: Mattias

Såg att någon Mohamed Omar kommenterat Lars Vilks-händelsen. Blir bara lessen när jag läser om vad den här Omar vill göra, bland annat att ändra grundlagen för att ta bort ytrandefriheten.Jag känner igen namnet Mohamed Omar men vet inte i vilket sammanhang.http://alazerius.wordpress.com/2010/05/12/muslimer-forsvarade-civilisationen/

2010-05-15 @ 00:16:15
Postat av: Jannne

Tänk så fel man kan ha, jag trodde man gick på universitet för utbildningens skull, inte för att bära sej åt som "apejävlar". Förvisso saknar jag kanske "värdegrund", men enligt mej saknar samtliga "apejävlar" i det anvisade You Tube-klippet mycket mer än så!

2010-05-15 @ 00:24:53
Postat av: Gubben o Gumman

70% av lärarna på universiteteten röstar rött

precis som journalistkåren,vilken härlig demokrati

Svennebanan lever i.Ett stolpskott till lärare försvarar attacken på Wilks, läs PI ,denne har bla fått Myrdals Leninpris hej å hå röd idiotkeps på.

(Polisen har fått tröttkepsar samt dialogvästar)Boljevikdagis, Boljevikskola ,Boljevik tidning,

Bojevik universitet,Boljevik TV.Titta även på artistkåren Wiehe ,Benny Andersson

som återigen donerar pengar till Gudrun "fru Pravda" herself numera kommandora för FI(..stimmet)Två utmärkta bra exempel på kulturkommunister.

Haschsnubben "Bebs" är ett annat lysande exempel.

Bo Kasper(s) gift med Lena Sundström.

Svenne du kan ser den röda tråden eller?Wiehes nästa sånga kan heta:" Vi har snott allt

inklusive den Svenska folksjälen" ,vilken plattfot.4% av väljarkåren styr AB sverige.

uppbackade av AFA samt Expo ,militanta sektionen

och utbildningsektionen för bla kommunfolk.

Polisen ser mellan fingrarna när dessa utför sina

verk el lägger ned utredningarna.Här är det nära till 40-talets "gullegrisar" Josef

och Adolf och dess polisstyrkor ,då i Svensk

tappning,fy fan rent ut sagt på vanlig Svenska.Citat Björn Rosengren : Norge den sista Sovjetstaten ? hallå (Skånsk dialekt)

Borde inte han kallas "Bakfoten" Rosengren i stil

med "Ingvar sulan Karlsson" på hans tid.Snacka om grundlurad nyttig idiot.

Alternativt Dramaten ämne ,money talks.En typisk "VänsterAllan", med aptit på pengar,

Andras pengar då intjänade av skatteslaven Svennebanan.Till råga på allt jävla elände 4st "borgeliga" partier som tror att dom styr landet.Med företrädare bla här på bloggen som leker

Rikard rättrådig ,sedan dagistiden ,och frökens sagor ringande i huvudet "wake up Charlie".

Byt medlemskort grabbar.Detta handlar valet om i första hand. Invandringsfrågan är ett mentalt sjukdomssymptom

som härjar i dessa kretsar bestående av pundare

och andra diagnoser , med bla med bok kafeerna som huvudsakliga "Dampholkar".Dessa sköter din ekonomi Svennebanan då förstår

du kanske sambandet med 57% i total skatt och 1.6

miljoner människor med invandrabakgrund i Sverige.Titta och lyssna på Kalle Bakom ,V ,så förstår du

direkt vad det handlar om psykiskt sett.

En svårslagen totalidiot "APEJÄVLARNAS kung Loui.

2010-05-15 @ 04:06:51
Postat av: Nalle i Växjö

Intressant artikel i Newsmill om den brottsmisstänkte "S" politikern med Syrisk bakgrund.Citat ur artikeln

"Lösningen på frågan är mycket enkelt: ställ samma krav på invandrarpolitikerna som man ställer på svenskarna"

Postat av: LN

Till yttrandefrihetens försvarPrimaternas återkomst: Efter tisdagens brutala överfall på konstnären Lars Vilks av en korandopad muslimsk pöbelhop kan ingen längre blunda för hotet mot yttrandefriheten. Offren är många...

De som har överlevt har för återstoden av sina liv förlorat sin frihet, flertalet lever med ständigt livvaktsskydd.Julia Ceasars söndagskrönika ---> http://snaphanen.dk/

2010-05-15 @ 07:43:44
URL: http://snaphanen.dk/
Postat av: S-E Karlsson

Såg i Oskarshamnstidningen i dag , ja jag har faktiskt den tidningen på grund av att man är edsvuren och det råder delade meningar om att ha eller inte ha den , nåväl det står i OT idag om socialnämnden i oskarshamn som begär 8 miljoner fyra hundra sjuttiofem tusen kronor extra för att täcka de sociala kostnaderna för år 2010 !!!

Det kanske är så att man tagit emot för många "flyktingar" och därmed blivit översvämmade av anhöriga till dem för vilka kommunerna inte får någon ersättning från staten utan det är vi skattebetalare som får pröjsa för dem ! Ytterligare ett bevis på att man ska tänka efter före ! Liknande förekommer i de flesta kommuner som har flyktingmottagning det är bara så att man vägrar att se det problemet , det viktigaste är att ha inställningen "tycka synd om alla människor " framför ögonen vilket medför att vi själva mer och mer får fara illa !

2010-05-15 @ 07:54:17
Postat av: A

god morgon! :)

2010-05-15 @ 08:05:47
URL: http://annnaaah.blogg.se/
Postat av: Thoralf A

S-E KarlssonI Kalmar ser det som socialnämndens budget kommer överskridas med mångmiljonbelopp även detta år.

2010-05-15 @ 08:40:06
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Hulda

Mattias...Muhammed Omar är en farlig människa som förhoppningsvis är portad i TV. Han gjorde bort sig rejält i Aktuellt, finns nog ett klipp på You Tube.

Han tillhör den grupp av mörkermän som vill förändra Sverige till ett muslimskt land.

2010-05-15 @ 09:10:30
Postat av: Tea

Den här filmen får mig verkligen att må illa och jag ryser över hela kroppen av starkt obehag när jag ser den.Är det såhär vi vill att vårt Sverige ska se ut?Detta borde vara en väckarklocka till alla som förnekar vad som sker i vårt land. Finns bara ETT självklart parti & vettigt parti att rösta på i årets val.Och Thoralf, ser fram emot nästa SD-möte här i Kalmar!

2010-05-15 @ 20:23:10
Postat av: Maja

900905-3373 Alija Mensur är häktad och inlagd på sjukhus för brännskador som han fick när han skulle sätta eld på Vilks hus.

Klantskalle o amatös.

2010-05-16 @ 12:35:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0