ULF WICKBOM IN PÅ SVARTA LISTAN

Idag vaknade jag tidigt av Näktergalen! Att en så liten fågel kan åstadkomma alla dessa starka fågelläten är förunderligt. På grund av det kalla och bedrövliga vädret de senaste dagarna har jag låtit min foderautomat för småfåglarna vara kvar och den har varit minst sagt uppskattad dessa dagar då vi endast haft runt 4-5 grader.

Göken brukar också dyka upp runt dessa dagar i maj men än så länge har han inte anlänt. På Barometern tycks man dock fått tag i en riktig ”gökunge” som politisk chefredaktör, han lär knuffa de andra ur boet. I och för sig har ju både Lotte Lundgren och Per Dahl fått lämna ”boet” redan så Ulf Wickbom är väl redan herre på täppan.

Idag uppmärksammar även Politiskt Inkorrekt ledarsidan i Barometern och därmed får detta ”magplask av Barometern” en enorm spridning och det tackar jag för.  Frågan är om denna ledare kommer uppmärksammas av andra ledarskribenter i vårt avlånga land. Eller blir det som vanligt att det är skribenter i våra grannländer som reagerar på den horribla texten.

Sedan vill jag också tacka för alla mail jag fått angående den osmakliga ledaren av Ulf Wickbom. Det är ett väldigt intressant fenomen men givetvis en naturlig reaktion. Dessa mail har innehållit information om Ulf Wickbom som man inte vill skriva i kommentarerna på bloggen. Jag undviker också att ta upp det men det är intressant att veta vad som döljer sig under ytan inför framtiden.

En plats på min Svarta listan har givetvis Ulf Wickbom kvalificerat sig till med denna ledare.

När nu min upprördhet lagt sig och jag fått lite distans till denna text är jag nog istället benägen att hysa ett visst medlidande och jag tycker faktiskt synd om Ulf Wickbom och även Barometern,  som drabbats av denna chefredaktör.
Ulf Wickboms ledare är troligen skriven i en förhoppning om att den skall ge honom pk-poäng inom etablissemanget men samtidigt avslöjar det honom in på bara ”mässingen”. Den fullständiga okunskapen om Sverigedemokraterna går inte att missta sig på men det kan vara honom förlåtet, då han inte är ensam om detta.

Det som dock inte går att förlåta är hans okunskap om tillståndet i vårt land. Jag vill gärna citera hur en känd person (vill vara anonym) uttrycker sig i ett mail till mig angående Ulf Wickbom.

”Värre är dock att han slafsar över en brännande aktuell samhällsfråga som om den inte ens vore värd att diskutera. Vad innebär det för landet Sverige att ungefär 100 000 permanenta uppehållstillstånd årligen beviljas? Hur mycket resurser tar dessa människor från skola, vård, domstolar o s v. Om detta har Wickbom inte ett ord att säga. Därmed sällar han sig till alla de journalister som tror att deras uppgift är att uppfostra människor till de rätta åsikterna och tala om för dem hur det borde vara. Klassiskt journalistiskt arbete, om vilken Wickbom uppenbarligen svävar i okunnighet, är att beskriva verkligheten. När hans barnsliga skröna om en fiktiv bärsärk dessutom är ytterst tråkig så har han verkligen blamerat sig.”

Jag tänkte uppehålla mig vid bärsärkagång en liten stund. En stilla undran är hur Ulf Wickbom kopplar bärsärkargång till Sverigedemokraterna eller svensk kultur. Vikingar?

Vilka är det som använder bärsärkagång i dagens Sverige? För mig är svaret glasklart. Invandrargäng och vänsterextremister! Det som pågår i invandrarenklaver över hela Sverige där våldtäkter, gängbildningar med mord, skolbränder, bilbränder, attacker mot brandkår, räddningstjänst och polisen är dagligt förekommande kan inte annat än kallas för bärsärkargång av våra ”nya svenskar”. Det samma gäller för vänsterorganisationer som demonstrerar genom att slå sönder det mesta som kommer i deras väg, vem minns inte kravallerna i Göteborg eller i Malmö där maskerade vänsterextremister tilläts härja fritt. Det kallar jag för bärsärkargång Ulf Wickbom.

Ulf Wickbom tycks vara urtypen för en äkta oikofob, med ett förflutet från Sveriges Radios P1-redaktion. Där för övrigt hans fru Brita-Lena ”Lamino” Ekström jobbar på Dagens Ekos ekonomiredaktion. Därmed borde ju inte Ulf Wickbom sväva i helt okunskap om vad det mångkulturella samhället kostar Sveriges skattebetalare.

Denne förespråkare av mångkulturen lever givetvis precis som han lär. Med bostad i centrala Stockholm (Gärdet enligt Ratsit) andra påstår även villa på Djursholm. Dessutom har familjen ett sommarhus på norra Öland.

Norra Öland är garanterat mångkulturellt fritt 11 månader om året, med undantag av att det går att köpa pizza på några ställen. Varför undviker dessa personer alltid det månkulturella samhället?

Barometern gjorde under 2008 ett ”hemma hos” reportage hos familjen Wickbom i hans arkitektdesignade sommarhus på norra Öland. Man kan ju fråga sig hur detta reportage kom till. Var det Ulf Wickbom som ville visa sin "status" för lokalbefolkningen i regionen. Eller är det bara ett uttryck för hans kontaktnät inom pk-etablissemanget?Ulf Wickboms arkitektdesignade "sommarstuga" på norra Öland.


Nu tror jag inte att detta är det sista alstret på denna låga nivå som vi kommer att få läsa på Barometerns ledarsida i framtiden och någon ursäkt lär vi heller aldrig få läsa från Ulf Wickbom. Däremot har ribban sänkts till så låg nivå på ledarredaktionen på Barometern att den inte förtjänar någon respekt längre.

Vem lyssnar till någon som kan skriva en ”barnsliga skröna om en fiktiv bärsärk” som baseras på okunskap och oikofobi. Tragiskt!

P.S.

Missa inte Julia Caesars söndagskrönika på Snaphanen. Jag kan bara rekommendera Barometern att publicera denna välskrivna krönika på sin ledarsida.


Kommentarer
Postat av: Ludvig

Det är väl som det brukar, att dom som gnäller mest på andra gör mest fel själva.

2010-05-09 @ 10:02:31
Postat av: Gammelsvensk

Denna otroligt fula skapelse, utslängd i gammal fin kulturbygd, säger nästan mer om den mannens "hjärnbruk" än hans texter!

2010-05-09 @ 10:10:27
URL: http://gammelsvensk.blogspot.com
Postat av: Nalle i Växjö

Göken har redan anlänt Thoralf.Men inte som tidigare att göken lägger sina ägg i andra vackra skönsjungande fåglars bo.Nuförtiden skickar göken sina småungar från "långtbortistan" till Sverige där dom lägger sig i något bo, blir matade och uppfödda, för att sedan på gökens vis slänger ut föräldraparet.

Därefter kommer pappa och mamma gök och hela släkten Gök.

Så går det till i naturen

2010-05-09 @ 10:50:54
Postat av: Tomas

Japp! Precis så går det till när den numera skäggiga göken tillförskansar sig hemortsrätt i den Svenska faunan.

2010-05-09 @ 11:40:33
Postat av: Inge Sandén

Tack Thoralf för att du delger oss saklig info om denna värsting Ulf Wickbom.

Din beskrivning av oikofoben Wickbom,skulle jag vilja sammanlikna med,det som Vilhelm Moberg avsåg när han skrev boken "Rid i natt"En budkavle är skickad till alla läsare av Barometern,vad det är för en "Gök"som tagit över ledarskapet av denna tidning.

Den löper genom dag och natt.Den går,såsom otaliga budkavlar fordom har gått,rättsols från gård till gård,från härad till härad.När invånarna i Kalmar län med omnejd,fått Thoralfs Budkavle och insett vilken sverigefientlig chefsredaktör,som sitter på stolen,kan Barometern lägga ned sina planer på att bygga en glasveranda på Kvarnholmen,som Thoralf har beskrivit för oss andra,som inte bor i staden.

Tidningen går under i brist på läsare.

2010-05-09 @ 12:23:14
Postat av: Tomas

För Sverige i tiden (eller verkligheten i framtiden))

Postat av: Blackedvard

Bra skrivet!

Jag har inga näktergalar på tomten, men en hel del småfåglar, som jag utfodrar. Mest lycklig för detta är nog katten som sitter och tittar på dem. Jag hoppas vi slipper en gök här uppe i norr, där jag huserar.

2010-05-09 @ 12:34:25
Postat av: Jonny

@Gammelsvensk

Ja, inte var det ett vackert hus direkt!

2010-05-09 @ 13:04:50
URL: http://exilen.eu
Postat av: Drutten

Ett perfekt hus för ensamkommande "flyktingbarn"

Ulf kan väl leva som han lär för en gångs skull?

2010-05-09 @ 14:01:43
Postat av: Alexander den store

Vem som helst kan bli Chefredaktör på en PK-blaska, bara man har de rätta åsikterna,

inte insikterna.

2010-05-09 @ 14:34:50
URL: http://roljede.blogspot.com
Postat av: lassekolja

Visst är det märkligt, SD:s motståndare (läs:hela PK-patrasket inkl. de 7 förrädarna) antingen demoniserar eller låtsas som att SD inte finns. Varför det är så fullständigt omöjligt att föra en seriös debatt baserad på fakta, kan jag för mitt liv inte begripa. Är enda skälet, som jag tror, att dom få debatter som förts inte gått så bra för motståndarna. Därför är det enklare att vräka ur sig sådan galimatias, som Ulf Wickbom har gjort i detta fallet. Jag måste erkänna att jag blev väldigt besviken när jag läste Thoralfs blogg. För mig är det alldeles obegripligt att en så välkänd och etablerad journalist, degraderar sig själv så till den milda grad, som i detta fallet i Barometern. Det värsta är att man börjar ju förstå att det faktiskt finns måttligt politiskt intresserade och insatta läsare som mot förmodan tar intryck av dylika stolligheter.

Vi måste trots allt jobba vidare mot Riksdagen, eftersom vi Sverigedemokrater trots allt har något, som våra motståndare saknar, nämligen sanningen och verkligheten på vår sida!!!

2010-05-09 @ 15:53:46
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: s29

Inpissat revir är guld värt.

2010-05-09 @ 16:00:06
Postat av: småföretagaren FSE

Fick papperstidningen idag av min svåger, som

fortfarande är prenumrant. Själv sade jag upp

den i höstas, då jag blev besviken på att vi

SD:are nästan aldrig får bemöta påhopp och an-

klagelser i tidningen.

Efter att ha läst ledaren har jag fått uppfatt-

ningen att Ulf Wickberg är en ytterlighetens

skitstövel.

Dessutom, det förstärker ytterligare min önskan

att Barometern inte ska få bygga det nya "glas-

huset" vid Systraströmen. Det skulle t o m kunna

bli fulare än Ulfs "sommarstuga".

2010-05-09 @ 16:22:36
Postat av: Niklas Larsson

Thoralf, lägg inte mer energi på denne Wickbom nu. Han är inte värd det. Låt tidningen hållas på detta sätt så sköter rösttillströmningen av sig själv bland Kalmars läsare. Koncentrera dig på att göra en bra valrörelse nu. Önskar dig lycka till. //Niklas

2010-05-09 @ 16:45:32
Postat av: LN

Versågod! Anpassning in absurdum.Det har varit Landsbygdsriksdag i Sunne."Klimatproblemen och dramatisk torka i södra delarna av Europa samt i delar av Afrika kan innebära att Sverige om 20 år kan ha 20 miljoner invånare. Detta anses i dag vara en kvalificerad gissning, men den kan bli verklighet", sade Pär Holmgren, meteorolog och debattör. "Sverige har bördiga jordar. Vi har gott om utrymme. Detta är skälen till att Sverige kan bli en nation som många vill flytta till för att leva ett drägligare liv. Vi måste också komma ihåg att de som kommer till Sverige har en egen definition om vad kulturen är. Något som vi måste anpassa oss till", sade Annika Carlsson Kanyama, forskningschef vid Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI.

- - - - -

http://www.nwt.se/ekonomi/article704416.ece

2010-05-09 @ 17:26:31
Postat av: Cavatus

Här är dagens gökungar:http://aktualia.wordpress.com/2010/05/05/ensamkommande-propagandabluff/

2010-05-09 @ 17:35:21
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Ibbe

Ny inriktning på Barometerns ledarsida tydligen. Man orkar inte kommentera de rödgrönas budgetmotion ens utan kommer med en helsida i någon sorts kåseristil som dessutom är erbarmeligt dåligt och under lågvattenmärket. Slafsigt och okunnigt är ett bra sammanfattande betyg. Barometerns nya image? Vad säger stiftelsens styrelse som lär ha sammanträde i slutet av månaden?

2010-05-09 @ 17:39:16
Postat av: LN

Komplettering till LandsbygdsriksdagenFÖRE TORKAN:2105 st somaliska asylsökande till Nya Sverige i 4:e kvartalet 2009.EFTER TORKAN:se ovan!

- - - - -

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-QA-10-018/EN/KS-QA-10-018-EN.PDF

2010-05-09 @ 17:59:28
Postat av: S-E Karlsson

Jaja , Per Holmgren tror jag inte ett piss på , vi såg hur det var gångna vinter det var ju en avde värsta vintrarna vi haft på hur länge som helst !

Enligt honom så ska vi ju inte få några vintrar mer !

2010-05-09 @ 18:08:24
Postat av: P

Det är djupt tragiskt med alla PK-hycklare och mångkulturförespråkare som ALDRIG bor i invandrartäta områden själva, tvärtom så bor dom så gott som uteslutande i svensksegregerade områden. Det är fan inte en jävel som lever som dom lär, självklart är Lars Ohly och Måna Sahlin inräknade i denna grupp. Gummiryggar och lögnare, Sverige = bananland :(

2010-05-09 @ 19:15:18
Postat av: AWSvensson

För några år sedan hade vi en justitieminister som hette Sten Wickbom som gick under namnet Hickbom. Är denne Ulf av släkten Hickbom. I den blekingska övärlden fanns intet spår av näktergal eller gök, endast en kärlekskrank gröngöling som annonserat ihärdigt efter en partner. Det enda som importerats från Turkiet är namnet dolme, i övrigt finns det ingen likhet. Allt sådant prat visar enbart på en svaghet i argumentationen. Gubben o gumman vissa dagar måste man bara ge yttryck för sin humor något annorledes.

2010-05-09 @ 19:32:27
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonInehållet i bifogade länk om kåldolmar säger väl det mesta. Observera det sista desperata påståendet av de troende, att det var genom de turkar som kom till Sverige för att driva in svenska statens skuld och som kanske hade infört o.s.v. Hans majonäs knugen gör också bort sig vid sitt tal, så herr Wickbom är i gott (hehe!) sällskap!

2010-05-09 @ 20:39:19
URL: http://www.faktoider.nu/dolmar.html
Postat av: LN

Kan någon likhet med det havererade folkhemmet, dvs Nya Sverige, skönjas?I 'www.telegraph.co.uk' kunde man den 4 maj läsa utförligt om valet i Storbritannien.Det 4:e stycket av samtliga 10 hade följande lydelse (i LN:s översättning):

- - -

Labours inställning till välfärdspolitiken var initialt åtminstone välmenande. Detsamma kan inte sägas om labours bedrövliga hantering av invandringen. Labour har administrerat den största tillströmningen av invandrare i Storbritanniens historia - under de senaste 12 åren ha tre miljoner migranter gjort detta land till sitt hem. Detta brukade tidigare tillskrivas ren inkompetens, en oförmåga att kontrollera de egna gränserna. Det framkom emellertid tidigare i år genom att ett dokument från regeringskretsar blev läckt, att tillströmningen var en medvetet förd politik för att få detta land att bli "i sanning mångkulturellt" samt samtidigt som extra bonus för labour-partiet, förse detta med många nya väljare (sk valboskap). Häri ligger också fröna till att British National Party har blommat upp på nytt. Labours institutionaliserade cynism slutar inte med detta. Storbritannien har blivit det mest utspionerade, det mest reglerade, det mest daddade samhället i västvärlden. Praktiskt taget alla medborgares aktiviteter fångas av övervakningskameror, allt fler av våra personuppgifter administreras av företrädare för statliga myndigheter (som också ofta slarvar bort dem). Staten dikterar för oss var vi tillåtes röka och försöker även skriva oss på näsan vad vi bör äta och dricka. Detta har inte i någon högre grad med folkstyre att göra utan här är det Big Brother som styr. [Big Brother - härskarfigur i Orwells roman 1984]

- - - - -

http://www.telegraph.co.uk/news/election-2010/7678946/General-Election-2010-

Only-a-Tory-government-can-restore-nations-fortunes.html

2010-05-09 @ 20:46:38
Postat av: OT

Apropå maträtter här är lite Rotmo(s): http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_trondelag/1.7112754

2010-05-09 @ 21:16:34
Postat av: Skånepåg

@ OTIntressant länk. En vänsterpartist i Norge som säger det som en sverigedemokrat skulle bli kallade rasist för, om man skulle uttrycka sig på ett liknande sätt!

2010-05-09 @ 21:25:24
Postat av: Robin Shadowes

Det är ju allom bekant att vi har invaderats av för landet tidigare främmande djur-arter. Bra exempel på detta är den spanska mördar-snigeln och den ryska jätte-krabban. Uppenbarligen blir vi nu tvungna att lägga till ännu en främmande art, den arabiska skägg-göken. Voine, voine, nu får dom väl utöka hets-lagstiftningen med HMD (Hets Mot Djurart). Man kanske rent av blir tvungen att inrätta en helt ny myndighet, DjO (Djur-Ombudsmannen).

2010-05-09 @ 22:04:24
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Robin Shadowes

Jag tar upp LN's tråd och fortsätter med följande:Many theories have sprung up in regards to what exactly happened on Thursday that would cause a 1,000 point drop in the DOW. Some say that it was a computer or human error that caused the trillion-dollar collapse, but few have theorized the possibility of an engineered collapse that would purposefully create more instability in the United States.

Here’s CNBC’s Maria Bartiromo calling the crash in the DOW a manipulated event.

“That is ridiculous”, Bartiromo replied. “I mean this really sounds like market manipulation to me. This is outrageous.”Evidence that the financial oligarchs manufactured this market crash has been discovered from a 2009 Bilderberg pre-meeting booklet that was obtained by reporter Daniel Estulin. It warns that the Bilderberg is fostering a false sense of recovery of the economy, suckering investors to plunge back into the stock market to only unleash another massive downturn which will create “massive losses and searing financial pain in the months ahead,” does this not sound like what occurred on Thursday?

The DOW crash seems to be an engineered event that created a loss of confidence in the current system, using it as a spring-board to promote the globalist economic system run by the World Bank and the IMF. This was a very painful event, the U.S. economy will soon resemble what is currently happening in Greece where we are debt slaves to the IMF, which is the financial arm of the United Nation’s world government.Läs resten här:http://www.infowars.com/bilderberg-manipulated-stock-market-crash/Här ett par video-länkar om hur dom ekonomiska kriserna på Island och i Grekland är medvetet skapade av den globala eliten. Var medveten om att dom inte kommer nöja sig med att sänka dessa två länder.Alex talks with New York Times-bestselling author and a journalist for the British Broadcasting Corporation as well as the British newspaper The Observer, Greg Palast.

Beginning in the 1970s, having earned his degree in finance studying under Milton Friedman and free-trade luminaries, Palast went on to challenge their vision of a New Global Order, working for the United Steelworkers of America, the Enron workers’ coalition in Latin America and consumer and environmental groups worldwide.http://www.infowars.com/greg-palast-tells-how-the-imf-set-up-iceland-greece-on-alex-jones-tv/

2010-05-09 @ 22:11:09
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Stora Småland

H.G Strömer tycker på sin blogg att Ulf Wickboms ledare var humoristisk ! Konstig humor sossarna har !

2010-05-09 @ 22:48:01
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : "Överaskningsdolme" "Snurrgås"

"pyjamascyklist" "valboskapstekniker".Nu e det din tur att para ihop dessa synonymer med:

Gåsmördare i pyjamas,journalist,gåsdråp,våldtäkare.Gubben o Gumman vinkar till AW Svensson o alla andra förstås ,ex Sölvesborgs "Nisse".Förresten vilken fin "Rubeldatja" Wickbom har, andas DDR lång väg.Stasiarkivens journalist avd blir julafton att att

få läsa så småningom.

2010-05-10 @ 12:07:35
Postat av: Gubben o Gumman

Försök förresten att koppla upp HG Strömer mot

elnätet ,om det går så får han "Svintofrilla" fortare än kvickt.

2010-05-10 @ 12:10:31
Postat av: Henrik

Kanon skrivet Thoralf!

2010-05-16 @ 21:04:24
Postat av: gurkan

Ulf har INTE en villa i djursholm! Hade hus i stocksund visserliggen men no more.

Dessutom är det inte Ulfs hus på öland utan Brita-lenas.

Ta reda på fakta innan ni publicerar er.

2010-05-24 @ 16:09:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0