STOR SKANDAL

Att lura Röda korset på några miljoner kronor ger 5 års fängelse (i praktiken 3 år och 4 månader).

Att slå ihjäl en 78-årig kvinna ger 1 år och 10 månaders fängelse (i praktiken 1år och 3 månader). Två av dessa månader är redan avtjänade under häktningstiden vilket i praktiken ger drygt ett års fängelsestraff.

Finns bara ett ord, SKANDAL! STOR SKANDAL!

Är pengar värda mer än ett människoliv enligt rättsväsendet?

Eller handlar det om att det ena fallet är en svensk och i det andra fallet en muslimsk invandrare?

Var är bilderna på den dömde Ahmad Akileh i media? Nej, visst! Det handlar inte om en svensk!

Sydsvenskan,


Kommentarer
Postat av: Ronken

"Vid häktningen av mannen blev det tumult med spottloskor och tillmälen mot domare och åklagare från 23-åringens släktingar."Vad i helskotta skall behövas för att politiker och media skall vakna????

2010-05-28 @ 11:53:42
Postat av: Allemand

Rättsystemet i Sverige är ett skämt. Snart är det allvarligare att pinka i busken än slå ihjäl en människa.

2010-05-28 @ 11:58:24
Postat av: World Traveller

Minus haktningstid och straffrabatt efter 2 tredjedelar av straffet sa ar han ute till nasta sommar och kan/kommer att pissa pa Ingers grav. Under tiden sa far hans familj traffa honom varje vecka (dag?) i fangelset och de far allt tankbart stod bade ekonomiskt och praktiskt. Vad far Sven? Jo, han far passa sig var han parkerar i fortsattningen.

2010-05-28 @ 12:37:00
Postat av: Ronny

Och så har ALLA tidningsredaktioner, bestämt att INTE ha några kommentarer,efter sina artiklar till detta bestialiska MORD. Inte fan ska allmogen få kommentera detta. Och pixelhysterin fortsätter i media.... Måtte det barka åt helvete med en sådan journalistik, och en sådan politik....

2010-05-28 @ 12:37:12
Postat av: AWSvensson

"Men det här är inget Landskronaproblem. Händelsen kunde ha inträffat var som helst i Sverige".

Ja just de, det är vi fullständigt medvetna om , det dräller av dessa typer över hela Sverige.

2010-05-28 @ 12:38:23
Postat av: Hulda

Han är i alla fall dömd som skyldig, även om straffet var alldeles för lågt. Men tydligen och inte oväntat ska domen överklagas.

Så vi får hoppas på ett strängare straff i högre instans.

En utvisning på livstid efter avtjänat straff saknas också...

2010-05-28 @ 12:57:40
Postat av: Personliga Persson

Den jävlen skulle utvisas direkt om jag fick bestämma, varför ska vi skattebetalare betala hans vistelse i fängelse och göda honom? han har väl nån gång kommit hit och mottagits med öppna armar då han själv vart hotad, nu tackar han det sevnska samhället med att ha ihjäl en gammal pensionär och sedan sitta av ett straff i svenskt fängelse.. Utvisning direkt, detta är skandal!

2010-05-28 @ 12:59:52
Postat av: peerpede

Denna dom lär få upp ögonen på folk och kommer att gynna SD något så otroligt, även saken i sin helhet är en stor tragedi.Vända ryggen åt Islam och de där utöver denna ideologi/religion, sluta handla med muslimer, jobba inte ihop med muslimer (i den mån någon har ett arbete)avbryta alla diplomatiska förbindelser med muslimska stater och avbryt al handel med dessa också, även olja som vi kan köpa i DK eller Norge.

Kasta ut alla icke-demokratier (alla muslimska stater är icke-demokratier) ur FN och låt dessa klara sig själv.Det finns en orsak att det inte finns någon bil, något tåg, kylskåp, datamaskin eller flyg på marknaden producerat inom den muslimska världen och den orsaken är Koranen där inte tillåter kritisk tänkande eller debatt om huruvida jorden är platt eller rund.Islam måste bort från Europa, alla moskéer rivas och alla där bekänner sig till Islam repatrieras utan hänsynstagande till medborgarskap och såklart bör religionen förbjudas och klassas på linje med idag klassade terrororganisationer.Detta låter hårt och lidet demokratisk, men skal vi överleva som fria människor kan vi inte tillåta en rörelse där kommer att avskaffa demokrati och yttrandefrihet inom våra gränser, det är bara att inse faktum.

2010-05-28 @ 13:09:03
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: vmm

Häromdagen kom en annan dom som jag är upprörd för att den är alldeles för mild:http://arbetarbladet.se/nyheter/alvkarleby/1.2055675-samhallstjanst-for-traktorforaren-i-dodsolyckanEn man döms för att ha kört på och dödat en 18-årig tjej. Han döms för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. I domen ingår också att han döms för bokföringsbrott, skattebrott och försvårande av skattekontroll. För hela rasket får han 75 timmars samhällstjänst och får betala 73.000 kronor i skadestånd till flickans anhöriga. Påföljden känns löjligt liten.

2010-05-28 @ 14:17:05
Postat av: Stefan K

Den anklagade döms till 22 månader i fängelse.

Den avlidna kvinnans familj döms till ett liv i sorg och saknad.

Rättvisa? Kyss mig i ars...t!Hur ser domen ut för de anhöriga som uppträdde olämpligt i rätten. Vilka var det som hotade vittnet och vad har de dömts till för straff?

2010-05-28 @ 14:31:24
Postat av: Stefan A

Tänk om det varit svennebanan som slagit ned två äldre invandrar, då hade media "rasat" över den milda domen, nu verkar de flesta skribenterna vara nöjda, och bara det gör ju att domen är åt helvete.....

2010-05-28 @ 14:47:29
Postat av: P

"Det är alltid synd om Ali"Som jag skrev på SD kuriren burde SD fått lov å uttale seg i media.I Norge hadde FRP (som kan uttale seg fritt i media) sin innvandringspolitiske talsmann Willy Amundsen gått løs på systemet med en yxa i et slikt fall i Norge. Det ville vært krav om hård straff som statueres som et eksempel til skrekk og advarsel.Det er en psyk omvendt humanisme blant de styrende krefter i Sverige. Alliansen hva er det for en gjeng?I Norge er dette pr definisjon en mördare. I Sverige har han en "rätttrogen" advokat som skal overklage dommen slik at mördaren blir frigitt.Kjenner jag det flumnaive propaganda apperatet i Sverige rett börjar "Det är synd om Ali del to" i svensk media. Mördaren skal frigis. Landsforädere som Jan Gulliou (och hans følge) skal hyle opp om rasisime, mobben (fordi folk reagerer) och hets mot folkgrupp.Dersom mördaren frigis vil det alltid "väre synd om" mördaren. Mördaren har et lite barn (i motsettning til nordiske mördare) och en familj som må ha skydd. Mördarens lidande samt en tidlig påstand om han "är mördare" hvilket mördaren "inte är", anses han som oskyldig och får skådestand. Den svenske stat må gi han skyddad adress, skyddad identitet och betala for hans boende fordi "mobben" inte skal få tak i han.Som kvinna må jag passe på att jag rett forsvars spray slik at jag inte risikerer å spraye ulovlig spray (impotert fra slemme USA) på en utenom europeisk overfallsmann. Da får jag straff och overfallsmannen skådestand.Nå sendes det ut signaler om at det fritt frem. Det är fint for oss som skal vandre forsvarslöse rundt i gatene. For polisen är det direkte umotiverende å arrestere overfallsmenn som inte får straff. Gud hva trötte polisen i dette landet må väre. Om disse typene får en ekstra runde i piketbussen forstår jeg det (jag sier inte at det skjer givetvis).SD kommer garantert inn i riksdagen.

2010-05-28 @ 14:56:07
Postat av: Mats

Bra att han som vägrade skaka hand fick högre skadestånd än Ingers make. Allt annat hade varit stötande för den allmänna rättskänslan.

2010-05-28 @ 15:09:57
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

För inte så länge sedan blev jag själv attackerad av tre st MENA-ungdomar.Upprinnelsen var den att jag höll på bli påkörd på cykelvägen efter att ha varit och handlat. Tre cyklade i bredd utan lyse.Vänligt ropade/tipsade jag om att de vore lämpligt att ha lyset på och att det kostar rätt mycket om "farbror blå" skulle stanna dom.Men de fortsatte och stannade längre fram i ett i dunkel mellan två lyktsolpar och väntade in mig. Där fick jag två knytnävsslag i ansiktet(nästan), tappade mina matkassar.... sedan skulle de " slå huvudet i asfalten".Polisanmälde förstås, tittade igenom massor av skoltidningar utan napp. en man som rastade sin hund såg allt men ville inte vittna vid en ev rättegång.Så kan det gå i dagens Sverige.P.S. Nu är jag hyfsat vältränad så jag hann ducka tillräckligt för att ine få mer än ett kortvarigt blåmärke och slag nummer 2 flög i luften....

2010-05-28 @ 15:14:12
Postat av: Roberth

Cheferna styr! Den enskilda journalisten kan inget göra när herr Matsson och Helin hotar med sparken om de skriver sanningen och publicerar bild.

2010-05-28 @ 15:14:49
Postat av: Robin Shadowes

Tydligen har Sven tappat livsgnistan av att mista sin älskade maka sedan 50 år. Läste att han inte ens orkar titta på sport på tv, något som var ett av hans största intressen innan mordet. Han lär sannolikt inte bli på bättre humör inför dagens dom. Förmodligen kommer han att sörja ihjäl sig själv inom några månader så diktaturen kan sägas ha slagit två flugor i en smäll. Tror fulmedia kommer dra igång ett drev för att få skithögen frikänd. "Men tänk på hans stackars dotter som inte får träffa sin far på så länge."

2010-05-28 @ 15:25:22
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: P

Till Micael Foghagen. Vältränad hjelper inte då jag är fra det som är pr definisjon et rikt, nasjonalistisk land med det store "rasistiske" partiet FRP. Dårlig kort även om jag är kvinna, om jag kan forsvara meg. Kan håpe på rättegång i Norge slik at folk kan få noe å skratte åt.

2010-05-28 @ 15:44:46
Postat av: Christian

För att recitera prins Hamlet - "There is something rotten in the state of Denmark". Även om det nu råkar vara Sverige som är ruttet...

2010-05-28 @ 16:32:46
Postat av: Rättvis

Mats Alm , som dömdes för brott mot griftefriden, fick nästan lika högt straff som förövaren av parkeringsdådet i Landskrona.

Antag att etniciteten varit omvänd så att förövaren av parkeringsdådet varit svensk.

Är det någon som tror att förövaren då kommit så billigt undan?

Är det någon som tror att de politiska partierna, press kyrka, ja hela PK då skulle ha tävlat om att förringa brottet och tycka synd om förövaren?Sen är ju skadestånden en tydlig markering av att domstolarna anser svenskar mindre värda.

Ja jämför skadeståndet med det skadestånd utlänningar får för så kallade kränkningsbrott. Att bli avvisad från en butik har ungefär samma skadevärde som att bli dödad.Just detta är ett klart bevis på att svenskarna är diskriminerade, grovt diskriminerade i eget land.Men det visste förstås alla innan.

2010-05-28 @ 16:33:31
Postat av: P

Ingen vettig människa kan väl tycka att det här är ok, men Sverige har tyvärr länge varit Kalle Anka land. Så länge det hycklande mediafolket och politiker bor i fredade/kraftigt segregerade zooner kommer det fortsätta.

2010-05-28 @ 17:09:19
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Den 26-årige Libanesen i Smedby som satt anhållen för våldtäcktsförsök är försatt på fri fot för han kan inte försvåra utredningen enligt åklagaren. Då ställer man sig frågan: Finns det inte risk för fortsatt brottslighet? Skall ytterliggare ett överfall ske eller en fullbordad våldtäckt för att myndigheterna skall vakna? Häktning-dom-och första plan till Libanon tack.

2010-05-28 @ 17:40:41
Postat av: http://www.barometern.se/nyheter/monsteras/man-greps-for-valdtakt(1945505).gm

Vadå, diskriminerade?

Hur vore det att sköta sig? Då slipper "ärlig svensk" fundera över straffskalan.

Undrar bara varför SD grottar ner i sig straffskalor....

2010-05-28 @ 18:21:38
Postat av: Fredrik

Tack för att ännu en gång visat för mig att jag gör rätt när jag lägger min röst på SD i höst.Hoppas det blev ett riktigt wake up call för svensken hemma i stugorna!!Ungefär 10.000 pensionärer har just nu bestämt sig att visa sitt missnöje genom att rösta SD I HÖST!Sorgligt att de ska ske genom en sån här händelse !

2010-05-28 @ 18:48:12
Postat av: Anders

Jag trodde jag läste fel.

Jag tyckte det stod 10 år och 1 måndad

vilket det borde vara men eftersom det blev

1 år och 10 månader måste han skickas till Gulag.

2010-05-28 @ 19:25:07
Postat av: World Traveller

Titta vad jag hittade pa en vansterblogg (www.zaramis.nu):'Som jag ser det är domen för parkeringsdödsfallet i Landskrona inte helt rimlig. Inte heller helt orimlig dock. Den 23-årige unge mannen döms för misshandel, grov misshandel och grovt vållande till annans död till 1 år och 10 månader i fängelse.Utifrån att han själv och ett vittnesmål hävdar att han bara knuffade kvinnan och inte slog henne så anser jag att det kanske vore mer rimligt om han dömdes för vållande till annans död och inte för grovt vållande. Dessutom för misshandel och inte för grov misshandel av kvinnan.Att han döms för misshandel av den äldre mannen tycker jag verkar underligt. Den äldre mannen borde ju i så fall också dömas för samma brott då de faktiskt slog vad jag förstår. Dessutom verkar det ju enligt en del uppgifter som om det var den äldre mannen som började bråket.Med tanke på detta är jag inte förvånad över att försvarsadvokaten Leif Silbersky tänker överklaga domen.Å andra sidan finner jag domstolens resonemang ganska klara och sammanhängande och domen framstår i domskälen som väl avvägd. Jag har i sammanhanget inget till övers för den som anser att 23-åringen kom lindrigt undan. Straffvärdet för brottet anges av domstolen till 2 år och han fick en liten nedsättning på grund av en störning. Han har fått ett i förhållande till brottet hårt straff som jag ser det och det borde inte finnas nån anledning för åklagaren att överklaga.'Vad ar det som gor vansterpartister sa sjuka i huvudet? Varfor hatar de sitt eget folk sa hemskt mycket?

2010-05-28 @ 19:42:28
Postat av: Kurtan

Så mycket värt är alltså Ingers liv värt ! Jag finner inte ord för denna dårskap.Kanske dags att slå ihäl några politiker/domare eftersom det bara ger ca 15 månaders effektiv "semester" på våra fjantinstalter...Om några hundratal ställer upp så kanske vi kan reda ut vansinnet.... men denna löjligt låga dom kanske bara gäller om man är muslim och har en stor gapig skara till släktingar bakom sig ?!Bra jobbat Slembersky ! Hur i helvete kan du sova om natten ?!MVH

2010-05-28 @ 20:45:43
Postat av: Il Padre

Domen är en skam för rättsstaten. Tingsrätten i Lund har låtit sig påverkas av sådant som inte hör hemma i en rättssal. Jag hoppas att HovR i Skåne och Blekinge förstår sitt ansvar på ett helt annat vis. Han skall dömas för MORD, minst ha 8 år och utvisas ur riket på livstid! Slutsnackar om ”trasslig mage” och ”störda sociala relationer” som görs om till ”personlig störning”! Åklagaren skulle vid stämningen som alternativ åtalat för MORD, inte nöjt sig med grov misshandel och vållande till annans död. Spelar ju ingen roll vilken häktningsgrund som beviljades! Snart är det gratis ”att knacka” svenskar, särskilt gamiingar. Ärligt talat undrar jag om inte regering och riksdag drabbat av hjärnsmälta liksom många på våra myndigheter. Nu finns förslag om att t o m de som fått avslag på asylansökan ska få svensk skattefinansierad pension skickad till hemlandet!!! FÖR HELVETE FOLK, RÖSTA IN SD I RIKSDAGEN PÅ CHOCKERANDE MÅNGA MANDAT! ANNARS ÄR DET UTE MED SVERIGE – SOM VI KÄNNER DET!

2010-05-28 @ 21:03:38
Postat av: P

Vad ar det som gor vansterpartister sa sjuka i huvudet ?Det som gjör vänsterpartister sjuka i huvudet är en misforstått kamp för orättvisa och mot undertrykking av det som de anser som "dom svaka". En politikk som gjør at det bestemte grupper de er forhåndsprogrammerte til å tycke synd om. Med andre ord er undertrykte mennesker pr definisjon fra utenomeuropeiske land som tex afrika och muslimske land. Det gjör at de utpeker seg selv til de "goda och snälla".Vi "vanlige nordiske middelklasse borgere" är i deres ögon skyldiga til "å gi plass" til de undertrykte. Derfor forsöker vänstreradikale och / eller sosialister med (media)makt å sopa under mattan at intergrasjonspolitikken inte fungerar. Rasistkortet som sitter löst i Sverige kan tas frem och brukes i en hver anledning. De fornyer inte politikken och har inte fått en reell opposisjon i Sverige (som jag tror kommer).Saken är att vänstreradikale ljuger like mye for seg selv som for andre (det är det som blir sjukt). Fordi det är gitte grupper det är synd forsöker de å hitta ursäkter for tex en muslim har mördad en svenske. Hvis en mördare får en dom hvor står oskyldig kan de si "se han är jo oskyldig". Med andre ord är deres politikk är det rätta. Det är givetvis naivt å tro at å gjenta budskapet om at "det är synd om Ali" mange nok ganger så blir det slik i virkeligheten. Vänstreradikale är spesielle overalt men det er viktig at de får motstand.Når(store)innvandringsproblemer inte kan debatteres på en demokratisk måte i det offentlige kan problemet eksplodere.2010-05-28 @ 21:08:20
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Hörde på nyheterna att kulturberikaren i Landskrona fått 4 månaders rabatt p g a dålig och nervös mage. Skall man skratta eller gråta. Jag är också helt övertygad om att hade det varit andra kulturberikare som han kommit i diskussion med på parkeringen så hade han aldrig slagit till. Det här var ett hatbrott.

2010-05-28 @ 21:42:22
Postat av: Robin Shadowes

SD måste in i riksdagen och med betydligt mer än 5,5%!! Inte kan det väl vara så illa ställt att 94,5% av svenska folket tycker det är okej att en gammal människa blir mördad?? Tycker dom shlager-festivaler och Så kan det låta är viktigare än Sveriges undergång?

2010-05-28 @ 21:58:07
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Britta Svensson

Ett år och tio månader.. Jag häpnar! Ett mycket hårt och rasistiskt straff för ett litet "möte" mellan två människor på en parkeringsplats. Svenska rättsväsendet är rasistiskt.

Postat av: Joakim

Man blir så arg. Riktigt arg. Jag kan inte beskriva hur arg jag är. Varför straffas inte människor som slår ihjäl tanter?

2010-05-28 @ 22:23:50
URL: http://www.realisten.se
Postat av: Trisse

Thoralf Alfsson.- Du har en berättigad och mycket viktig plats och mission att fylla i riksdagen efter valet.- Nu skall vi alla hjälpas åt att lyfta dig och andra SD dit.SD kring 5 till 7 procent någonstans blir det.Vill eller vågar etablisemanget inte ta den nu så blir det riksdagen:detta kommer de ta mig f..n inte undan!

2010-05-28 @ 22:33:58
Postat av: Trisse

Det är snart dags för den

" vanlige knegarens revolution".I min lilla ort i Skaraborg(Skara) såg jag idag en äldre kvinna iklädd huvudduk (som det heter numera) och framförandes rullator.Där slog mig tanken kopplat till min gamla mor (87).Det kan ju inte skilja så mycket i pension mellan dessa.Skillnaden är ewmellertid att min mor arbetat i landet sedan 1940 talet och på så sätt byggt upp sin pension.Men den person som myndigheterna "importerat" hit får nästan lika mycket.Med bidraget...nada...Att ställa grupp mot grupp säger PK-iterna är fel.Dom säger och påstår sig själva ha tolkningsföreträde.Men lilla barn.-Var finns rättvisan i detta då?Får inte ihopét

2010-05-28 @ 22:45:36
Postat av: Magne

Ja alla måste hjälpa till nu. Om alla hjälper till så är det inte mycket besvär per man/kvinna. Sätt upp Cavatus flygblad på närmsta anslagstavla i Konsum, Ica eller på ryggen på närmsta PK-it. Dela ut flygblad eller bara predika i fikarummet. Det är en jädra kick varje gång man gjort en insats i alla fall för mig. Snart är valet över. Vad har du gjort för att öppna ögonen på Svenne banan? Jag kommer i alla fall känna att jag haft del i framgången i höst..http://www.box.net/shared/dn4vryl63j/1/38240974/393012696/1

Postat av: P

Brottsrabatt for nervös mage?!? Legger till allergi också kan mördaren få ytterligere 5 måneder til i rabatt. Dansker och nordmenn jag har kontakt med forstår inte en skit av svensk politikk och rättssymtem. Likhet for loven heter det.Jag skal be alle svensker jag kjenner å röste på SD. Hvilken tragedie alt dette är for Sverige. Fy f....hva dårlig dere svenner blir behandlet.Snakket med en eldre svensk dame som skal gi sin röst til SD. Hon är rädd for å bli slått ned på gaten och inte få rättsskydd.2010-05-28 @ 23:12:14
Postat av: Trisse

Svar till sign " Magne"Var finner jag flygbladen? I så fall skall jag i alla fall försöka, och på egen bekostnad, göra mitt bästa i eget valdistrikt.(Skaraborg Ö,riksdagsvalkrets)

2010-05-28 @ 23:12:17
Postat av: Magne

Trisse; Jag tror de får lite mer än genomsnittet. Runt tio tusen rent i månaden utan att ha gjort ett jota för detta landet tidigare. Det tycker jag de är värda då de reser tillbaks till sina hemländer igen och inkasserar sin feta pension. Det är detta som di andra partierna slår sig för bröstet och kallar solidaritet. Rätta mig gärna någon om jag har fel.

2010-05-28 @ 23:14:11
Postat av: Magne

Trisse; Se länk.http://www.box.net/shared/dn4vryl63j/1/38240974/393012696/1Bara att välja och vraka.

Postat av: vmm

Men ursäkta nu om jag provocerar er: men fattar ni inte skillnaden mellan mord, dråp och vållande till annans död? Lagstiftaren gör skillnad mellan dom där sakerna och det är därför straffen kan skilja sig åt rejält trots att grundfaktum är att någon dödat någon annan.Så ni som skriver att han fick löjligt lågt straff för mord har helt enkelt fel för han dömdes inte för mord. Nu kanske jag låter som GW men jag tycker ändå att någon jävla ordning och reda måste det vara i debatten.

2010-05-28 @ 23:17:32
Postat av: Sven Duva

Hur många år fick Anna Linds mördare? Är det skillnad på folk och folk tro?

2010-05-28 @ 23:40:24
Postat av: Ronny

Med vämjelse läser jag igen vad en s.k. journalist, kastar ur sig i en artikel ang. Landskronamordet. En av dessa lismande betalda äckel,som fritt får kasta ut sina egna perversiteter. Hon är ett avskum iklädd rollen som fanbärare åt nedmonteringen av rättsamhället. Läs och begrunda: Britta Svensson: Han får inte hålla i sitt nyfödda barn

LUND. Till slut vänder sig 23-åringen om och hans blick är svart av förtvivlan. Hans unga hustru försöker tränga sig fram, men polisen går emellan. Mannen som precis häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt vållande till 78-åriga Ingers död får inte hålla i sitt nyfödda barn.4 maj 2010

1 april 2010Polisen söker vittnen efter brutal p-plats-misshandel

I går häktade Lunds tingsrätt en 23-årig man för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Han misstänks också för misshandel av Ingers 71-årige man utanför Hemköp i Landskrona förra måndagen.

- Men det rör sig inte om ett vansinnesdåd som de påstod på radion i dag. Så är det inte, sa 23-åringens advokat Urban Jansson.I över en timme la åklagaren Göran Olsson fram de bevis som finns. De räckte inte för en häktning för mord eller dråp som åklagaren krävt, ansåg tingsrätten. Polisen sa senare under en presskonferens att inte heller de i fortsättningen kallar det som hände ett mord.

Britta Svensson: Han får inte hålla i sitt nyfödda barn4 maj 2010

Polisen söker vittnen efter brutal p-plats-misshandel

I går häktade Lunds tingsrätt en 23-årig man för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Han misstänks också för misshandel av Ingers 71-årige man utanför Hemköp i Landskrona förra måndagen.

- Men det rör sig inte om ett vansinnesdåd som de påstod på radion i dag. Så är det inte, sa 23-åringens advokat Urban Jansson.- Nu har tingsrätten sagt sitt, och det är vad vi har att rätta oss efter. Vållande till annans död är ju ett oaktsamhetsbrott, alltså ett icke-uppsåtligt brott, sade polisens spaningsledare Tommy Lindén. Den 23-årige mannen nekar till anklagelserna om misshandel. Han säger att han är helt oskyldig.

Han är en liten kille, spenslig, i går i rätten iklädd svart luvtröja och träningsskor. Det som hände vid Hemköp i Landskrona blev bara frågetecken när man såg honom.

En personutredning ska göras, för att utreda om han lider av en psykisk störning, beslöt rätten i går.23-åringen satt bortvänd tills häktningsbeskedet kom, då vred han huvudet mot sin advokat och de svarta, plågade ögonen blev synliga från åhörarplatserna.

Sedan klev hustrun in i handlingen.

Med den en månad gamla dottern tryckt intill sig invirad i en filt, ville hon gå fram till maken.

Häktesvakten ställde sig emellan.

Trots ett flertal uppmaningar att gå ut ur salen gav hon sig inte, utan stod kvar, uppbackad av flera manliga vänner och släktingar.

-- Bara kort. Alltså bara lite. Ni kan få vara med. Bara två minuter, fortsatte den unga kvinnan om och om igen.Till slut tvangs hon ge sig och brast i gråt. 23-åringen tog tillfället i akt att vinka till sina anhöriga och den förtvivlade minen lättade lite.Han är en liten kille, spenslig, i går i rätten iklädd svart luvtröja och träningsskor. Det som hände vid Hemköp i Landskrona blev bara frågetecken när man såg honom.

En personutredning ska göras, för att utreda om han lider av en psykisk störning, beslöt rätten i går.23-åringen satt bortvänd tills häktningsbeskedet kom, då vred han huvudet mot sin advokat och de svarta, plågade ögonen blev synliga från åhörarplatserna.

Sedan klev hustrun in i handlingen.

Med den en månad gamla dottern tryckt intill sig invirad i en filt, ville hon gå fram till maken.

Häktesvakten ställde sig emellan.

Trots ett flertal uppmaningar att gå ut ur salen gav hon sig inte, utan stod kvar, uppbackad av flera manliga vänner och släktingar.

- Du får träffa honom, i morgon eller nästa dag, försökte polisens undersökningsledare Tommy Lindén säga.

- Bara kort. Alltså bara lite. Ni kan få vara med. Bara två minuter, fortsatte den unga kvinnan om och om igen.2010-05-28 @ 23:53:04
Postat av: Gubben o Gumman

Ang pensioner,så betalas dom ut lika snabbt som

dom kommit in,så glöm att dom hamnar i din kakburk

Svenne.4 miljoner försörjer 10 milj just nu ,hur länge? Var går brytpunkten för "utrinnande" pengar kontra "behövande" från jordens alla länder.Det är därför kommunisterna måste hålla ett skattetryck på 57% ,samt gärna höja det lite till.

"The pigs are i town"Detta har inte dumskallarna på mötet Thor-alf var på en susning om,men pisk de skola få så de blir blå.Det blir ett smärtsamt uppvaknande när dom privata

pensionförsäkringar räknas rakt av bara, och Svenne o Svea Banan i bästa fall får 30% av sin lön.Då är även färdtjänstbussen ett minne blått.

27 språk talas på hemmet mm.Således två problem med pensionsbiten ingen fondering ,samt inget gnetande ,pensionspengarna spenderar bla vinstlotterna för fullt just mfl.

(Salvebyn,Fanerdun.Norrliden Strand osv)Dåvarande politiker kommer att pudla sej blå :

Det är våra företrädares fel skyll inte på oss.Lägg sedan till att Svensk militär skall få skjuta

på Svennebanan om han tröttnar, enligt grundl.änd.

Så kanske du förstår Svenne vilken valsedel du

skall pilla i valurnan den 19 Sept."Bättre en levande Svensk ,än en ihjälskjuten skatteslav".Trodde aldrig vi skulle behöva sätta ihop detta

ordspråket, är uppriktigt chockade efter nyheten om

detta.

2010-05-29 @ 00:16:40
Postat av: Humanist

Jag instämmer i det mesta som sagts tidigare i denna tråd. Men det jag oroas av är följande:Massor av infödda svenskar (och troligen en hel del skötsamma, välintegrerade invandrare) upprörs av massinvandringen och den eskalerande kriminalitet som följer i dess spår. Massor av människor anser att det daltas alldeles för mycket med brottslingar och vill ha skärpta straff samt obligatorisk utvisning av utländska kriminella. Och massor av människor ser islams expansion som ett hot mot vår västerländska liberal-humanistiska värdegrund. Men ändå når inte sd högre än 4-5% i opinionsundersökningarna!!!När man ser den enorma upprördheten hos "vanligt folk" i samband med t.ex. misshandeln av Inger i Landskrona, attacken mot Lars Vilks i Uppsala eller det hedersrelaterade mordet på 16-åriga Bea i Västerås - då kan man få intrycket att sd med lätthet skulle få egen majoritet i riksdagen. Men när sedan opinionsundersökningarna redovisas ligger siffrorna som vanligt kring 3 - 5%.Vad ska partiet göra för att nå ut i denna valrörelse? Hur ska man fånga upp alla de vacklande väljare som i många fall delar sd:s värderingar men inte blivit helt övertygade eller kanske påverkats av pk-medias beskrivning av sd som "ondsinta rasister"?Detta oroar mig, eftersom jag anser att det nu MÅSTE ske en förändring, och att denna förändring kräver att sd kommer in i riksdagen, förhoppningsvis med tillräckligt bred marginal för att bli vågmästare. Annars väntar ytterligare 4 år av vettlös massinvandring av permanenta socialbidragstagare, kombinerat med fortsatt urholkning av polis- och rättsväsende, intensifierad islamisering samt ett samhällsklimat i vilket dessa frågor är omöjliga att debattera utan att anklagas för att vara främlingsfientlig/rasist/nazist/islamofob.

2010-05-29 @ 00:20:43
Postat av: P

Till vmm som skriver om mord, dråp och vållande till annans död avhenger det av hur det rubriseras (och det är avhengig av hur det tolkes). En feg rättsläkare taler också till mördarens fordel.Han dömdes inte for mord och jag mener det är fel. Det kan också ha varit dråp med tanke på at han har en psykisk störning (igjen en fråga om hur det tolkes). Den som vil kan fråga jurister och advokater.2010-05-29 @ 01:15:38
Postat av: Cavatus

Humanist! Jag håller helt med dig att NÅGOT MÅSTE GÖRAS. Du säger att alla reagerar på det som hänt. Jaså? Vardå? Jo, här på bloggarna på nätet. Men i verkligheten? Det vete fanken! I mina kretsar pratas det aldrig ens om det som hänt. Folk luras av medias duperingskonster/förtigande etc.Det var därför jag drog igång flygbladskampanjen FÖR NÅGOT MÅSTE GÖRAS. Folk MÅSTE få tillgång till ocensurerade nyheter, så de vaknar ur sin dvala.Hjälp till att sprida flygbladen. Jag vet att det är på egen bekostnad, men så måste det tyvärr bli i det här prekära läget. Vi får själva ta ansvar och bekosta att folk kommer till insikt. Det är det enda vi just nu kan göra OCH VI MÅSTE GÖRA DET. Det är vår ansvar, vi som kommit till insikt.Det är val i september och DET BRINNER I KNUTARNA. Därför är det viktigt att vi fortsätter att dela ut och sprida informationen om ocensurerade nyheter hela tiden fram till valet.Om ni lever i väldigt pk-aktiga miljöer, som jag, så får man informera folk om vansinnigheter och lämna frågan öppen utan värderande kommentarer. Man får leda in dem på rätt spår och få dem att dra sina egna slutsatser. Det är viktigt att överhuvudtaget ta upp frågorna och visa att man bryr sig, som t ex domen idag, som överfallet på Vilks, ja, listan kan bli lång, men det är viktigt att det nämns och sedan får de fnula vidare själva.VI HAR ETT OERHÖRT ANSVAR! Vifta inte bort det!www.korta.nu/flygblad

2010-05-29 @ 01:41:59
URL: http://aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: Tore (preact)

Fria Nyheter har en artikel där Jimmie Åkesson "vill bjuda in den röd/gröna röran"! Givetvis har detta en "sprängande effekt" då man minns ju Mona Muslim och hennes "aldrig, aldrig någonsin osv"! Det har ju med sosseväljarna att göra.

Jag skrev några rader om smartheten i Jimmies drag!

Jag skrattade mycket länge...

2010-05-29 @ 01:50:50
Postat av: Jonas

Folk skulle filma dessa rättegångar innan dom börjar så dom kan se verkligheten när släktingar börjar spotta på domare mm..

2010-05-29 @ 05:02:38
Postat av: S-E Karlsson

Personligen tror jag inte ett smack på vad som säjs

i tv,radio och press dvs att det ska gå så bra för

Sverige jämfört med andra länder i Europa ! Det kan omöjligt vara sant , vi har tex en arbetslöshet på nästan 440 tusen dessutom importerar vi så gott som 100000 nya arbetslösa varje år många av de importerade kommer aldrig ut i något arbete utan ska utnyttjas som valboskap ! Det är ljug någonstans !

2010-05-29 @ 05:32:15
Postat av: Trisse

Ju mer jag läser denna och sidor andra såsom politiskt inkorrekt (PI) ,fria nyheter, Ted Ekroth mfl så får man en bild av hur illa ställt det är i landet.Jag visste det var illa ställt.Mien inte så här j..ligt.Monopolmedia mörkar ut allt för " svennebanan" som dom tror är " dum i huvet"Artikeln om Borlänge i PI fick mig att bli rejält förbannad.Där importerar mindre vetande politiker ett jätteproblem i form av Somalier vilket föranleder att ekonomin i kommunen håller på att erodera.Nej.Vi måste resa oss. Trygga Jimme Åkessons mfl (SD)inval i riksdagen.Mitt viktigaste politiska projekt i år.

2010-05-29 @ 07:12:48
Postat av: nesse

Den här sortens skevheter som Alfsson på pekar är ju fullständigt absurda. Hela rättssystemet är naturligtvis gravt "sossefierat" och väldigt politiskt indoktrinerat inte minst i nämnde- mannakåren. Det kommer ta ett decennium innan det tillfrisknar. Sd:s krav är sunda då det krävs straffskärpningar på inte minst våldsbrott.

2010-05-29 @ 07:14:24
Postat av: Trisse

Svar till sign " S-E Karlsson"

Jag ger dig helt rätt i din analys.Undertecknad såg i veckan en debatt mellan arbetsmarknadsminister Littorin (m) och hans motsvarighet i oppositionen S-E Österberg (s).Båda var ense om att man måste göra något.

Båda var också ense om att arbetslösheten ökar.Men man gick naturligtvis inte (inte PK)in på grundorsakerna.Importerar man ,som den nuvarande riksdagen gör, en arbetslöshet på omkring 80.000-100.000 personer per år så får detta naturligtvis avtryck i statistiken.Hela debatten är väldigt förljugen och hymlande anser jag.

2010-05-29 @ 09:09:02
Postat av: Lotta

 

Käre Gud.

I år tog du ifrån mig min favoritskådespelare Patrick Swayze.

Du tog min favorit hårdrockare, Dio.

Du tog en av mina favoritsångare, Michael Jackson.

Så nu vill jag bara Du ska veta.....

att min favoritpolitiker är Fredrik Reinfeldt...

AMEN ...

2010-05-29 @ 09:31:06
Postat av: Allemand

Lotta,

Hoppet är det sista som överger människan.

2010-05-29 @ 09:47:10
Postat av: Kalle

http://www.dn.se/nyheter/sverige/mir-abbas-sista-resa-1.1113760Mycket sorgligt

2010-05-29 @ 10:06:19
Postat av: Stefan A

Är uppenbart att den sk. "olycksfallsteorin" som snabbt kom fram i media fick fäste i rätten, är nog ett gigantiskt misstag av Silbersky att öveklaga, men bra för oss som vill ha slut på våldet, och ge våldsverkarna vad de förtjänar....

2010-05-29 @ 10:25:34
Postat av: Skånepåg

Och Barometern har i dag levererat ett knivskarpt signalement på en ny kulturberikande åldringsförövare:"Den vänlige mannen frågade 88-åringen om en adress men stal hennes nyckel.Med hjälp av en medgärningsman tog de sig in i kvinnans lägenhet och lade beslag på en summa kontanter samt trisslotter. Stölden ägde rum på Norrgårdsgatan i Kalmar vid 11.30-tiden i torsdags. Det enda signalement kvinnan kunnat lämna är att männen är i 30-årsåldern och att den hon fick kontakt med i trappuppgången talade knagglig svenska.""Knagglig svenska". Led personen av något handikapp eller vad?

2010-05-29 @ 10:47:25
Postat av: Widar Nord

Det anses ju att man ska vara försiktig med att anklaga domstolar för felaktigheter hit och dit, men nog börjar även jag undra när dom helt avskriver dråpmisstankarna vid första häktningsförhandlingen. Sen tillkom ju ett vittne som sett uppsåtliga knytnävsslag mm - fortfarande vållande.Vållande till annans död brukar bara i undantagsfall tillämpas på slagsmål mm. Normalt handlar det om trafikolyckor, händiga män som kopplat i hempulat eldragningen till diskmaskinen och haft ihjäl hustrun och liknande fall. Slår man ihjäl någon och är likgiltig för konsekvenserna handlar det normalt om dråp.Tingsrätten ville ju för övrigt ta i med maxstraff här, 2 år. Sen hade muslimen gråtit och pratat om "ont i magen" tillräckligt mycket för att få det reducerat 4 mån med hänsyn till sin psykiska hälsa.Men som sagt "skandalen" är i så fall att man inte ens försöker med dråp. Vid fällande dom hade man nog kunnat utvisa fanskapet.

2010-05-29 @ 12:14:13
Postat av: Allemand

Widar,Vi får sätta hoppet till hovrätten.

2010-05-29 @ 12:22:38
Postat av: HenrikP.

Vi måste alla ut och jobba med flygblad,information mm. Ifall ni inte vill jobba ensamma så kontakta era loka SD-företrädare och de kan styra upp det hela. Det behövs mycket mankraft för att informera det tyvärr hjärntvättade svenska folket.Det viktigaste är också att vi vågar stå för våra åsikter i alla läger, basta!

2010-05-29 @ 12:33:41
Postat av: Rättvis

Hat jag räknar rätt är det i morgon sexton veckor till valdagen. Av tradition brukar folk inte bry sig ett skvatt om politik under sommaren. Politikern och ledarskribenter tar semester. Folk ligger och slappar.Man kan därför lite grovt säga att det återstår 10 veckor av valrörelsen.Det är därför som flygbladsutdelning just nu är så otroligt viktigt för SD. För kom ihåg att ju närmare valet vi kommer ju mer kommer media att ljuga och mörka om SD, invandringspolitiken och kriminalpolitiken.

2010-05-29 @ 12:41:59
Postat av: Mats (Malmo)

Betr domen - så finns en artikel i dagens Sydsvenskan (lördag 29 maj) "Sömnproblem sänkte straffet". En panel bestående bl a av Leif G W Persson uttalar sig.

Leif G W säger att "man hade utrymme att döma ut 10 år, eller mer, eftersom det är flera brott".

Han säger också, bl a, att det är synd att man dömer ut ett så lågt straff, och att det ger ett tydligt budskap till våra gamla - gå inte ut.

Tyvärr hittar jag inte denna artikel "online".

2010-05-29 @ 12:42:59
Postat av: Robin Shadowes

Så här skriver skitstöveln Ulf Kristiansson på HD.Tingsrättens dom känns rimlig och vettig. Resonemanget känns klart, redigt och logiskt.

Men hur bra den än är, så finns det människor som blir besvikna, arga och fulla av hat.

Det här kan vara en dom som ingen är nöjd med.

Tittar man i låtsasvärlden på internet möts man av ett så oresonligt hat att det i vissa fall är sjukligt. Bara att jag skrev den meningen kommer med rätt stor sannolikhet att leda till hatiska och spritt språngande galna kommentarer om mig som person.

Så är det i låtsasvärlden.

Och det är inte som jag gissar, jag har sett vad som skrivits om mig tidigare.

Domen blev offentlig klockan 11 på fredagen och det tog inte lång tid förrän det knappades hat på tangentbord runt om i Sverige.

Det går lite långsammare i den riktiga verkligheten.

På fredagseftermiddagen gick jag och snackade med en verklig person i Landskrona som träffar och pratar med många människor, dagarna i ända. En Landskronabo.

— De jag träffat tycker att ett år och tio månader var ett kort straff. Men många vet inte riktigt hur det gick till där på p-platsen, bara att det blev bråk och att en kvinna dog.

— Jag tror att en sån händelse gör att folk blir ännu räddare... jag vet inte hur ofta jag hört att folk är oroliga för att gå i stan.

Rädslan i Landskrona är tyvärr utbredd.

Den är inget påhitt.

Människor i Landskrona är bekymrade för våldet och otryggheten, många upplever att de inte kan röra sig fritt i stan. Och där nånstans tror jag att det finns en skillnad mellan verkligheten och den värsta dårskapen på internet.

I Landskrona finns otrygghet och bekymmer. På internet finns sjuka fantasier om massmord.

I Landskrona finns riktiga människor, på internet anonymitet.

Imanen i Islamiska församlingen i Landskrona, Othman Al Tawalbeh, säger att domen ska respekteras. Samt att han hoppas att alla ska se att det här handlar om en enskild händelse, om en enskild person som begått ett brott.

Det fungerar kanske i verkligheten.

Förra veckan, när rättegången avslutades, skrev jag så här:

"Vad hade hänt om 23-åringen stannat kvar på platsen, tittat till kvinnan, kallat på hjälp, ringt 112 och förklarat att det var en olycka? Om han hade gjort... nånting för att hjälpa till?"

Nu vet vi. Hans agerande efter händelsen plus att han fortsatte hålla sig undan och sedan ljög i polisförhören gör att tingsrätten inte tror på honom.

Men domen är, trots att den är vettig, kanske sådan att ingen blir nöjd.

23-åringen och hans anhöriga hoppades på ett frikännande, 71-åringen som förlorade sin livskamrat fick ett bantat skadestånd och väldigt många människor tycker nog att straffet är kort.

Och så har vi dårarna på nätet... De värsta hade inte ens varit nöjda om 23-åringen fått livstids fängelse.

2010-05-29 @ 13:31:36
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Robin Shadowes

Glömde länken.http://hd.se/landskrona/2010/05/28/en-dom-som-ingen-ar-nojd-med/

2010-05-29 @ 13:32:14
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Måns

Vad är det PK-Nissen skriver, vilket är hans syfte? Jo att tysta all kritik mot invandringspolitiken, att skambelägga oppositionella.Lägg märke till att han ÖPPET medger att situationen i Landskrona är sådan att folk inte vågar gå ut.Han försöker uppenbarligen att blanda in ren sanning för att få sitt lögnaktiga evangelium trovärdigt.Så utstuderad kan en PK-nisse vara. Så se upp och lägg märke till hur hans budskap liksom dryper av hat mot de oppositionella.

2010-05-29 @ 13:51:05
Postat av: Ibbe

Domen påverkades också av att gärningsmannen har magbesvär och känner sig nervös, enligt Kvällsposten igår. Man tar sig för pannan. Straffvärdet för att ha ihjäl en människa är närmast en nullitet idag. Domstolen är också extra snällgenom att lägga sig i det närmast lägsta intervallet i straffskalan för brottet. Som sagt, det är billigt att ta liv i Sverige idag.

2010-05-29 @ 17:22:02
Postat av: Malin R,

Har just kommit hem från jobbet och läser länken till Hälsingsborgs Dagblad.Det som presenteras där är nog en av årets största intellektuella kollapser i dagspressen.Vilken värld befinner sig skrivaren i och framför allt,i vilket skick var han när artikeln skrevs?

2010-05-29 @ 17:35:48
Postat av: peerpede

Att det inte var mord kan nog de flesta nyktre erkänna, men dråp, grovt vållande och grov våld på båda Inger och Sven, är bortom all tvivel och med den visheten är domen ett hån mot vanligt folks rättsmedvetande.

Sen har man hela svärmen av krystade förklaringar var domen försvaras i syfte att låta denna muslimska invandrar släppa undan så enkelt som det bara går, att man inte fatta att man lekar med elden och göder på verklig rasism genom sitt agerande inom media, anser jag helt obegripligt.

SD lokalt i Landskrona kommer att styrkas genom denna dom och det finns oavsett hur bra man har undangömt rapporteringen kring domen, ingen chans att Sven och Ingers öde är glömt innan valet i september.

2010-05-29 @ 17:48:16
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: vmm

Lotta 2010-05-29 @ 09:31:06:Så osmakligt inlägg så jag blir spyfärdig. Skäms! Vi är ett land som drabbats hårt av politiskt våld med en statsminister och en utrikesminister mördade i modern tid och du skriver något sådant där! Fy fan. Skäms.

2010-05-29 @ 18:13:15
Postat av: P

Till Lotta 2010-05-29 @ 09:31:06Bete dig vuxet!!!Till dere andre - inte ta hon på alvor (hon vill bare ha uppmärksomhet).

2010-05-29 @ 18:36:55
Postat av: P

Till Malin 2010-05-29 @ 17:35:48

Med tanke på artikkelen i Hälsingsborgs Dagblad. Vi hoppas att han har druckit sprit sent om kvelden(på et eller annet PK treff), och att han skrev artikkelen för han la seg for å sove ut spriten.Det står skrevet : "Och så har vi dårarna på nätet... De värsta hade inte ens varit nöjda om 23-åringen fått livstids fängelse."Nätet rätar. De vill så gjerne men kommer inte åt nätet.Jag är en pr definisjon en av "dårarna på nätet". Jag är jättenöjd om 23 åringen fått 15 år effektivt.Lite smart strategi å väre översittare och tråkke på alle ute på nätet. Vi är många....2010-05-29 @ 19:07:04
Postat av: WMB

@peerpede

Enligt 3 kap. 1 § i den nuvarande brottsbalken skall den som berövar en annan människa livet dömas för mord till fängelse i tio år eller på livstid.I den strafflag som gällde FÖRE nuvarande brottsbalk fanns skillnader mellan mord och dråp, dvs om gärningen skett med berått mod eller av hastigt mod. Numera dras i brottsbalken gränsen i stället med hänsyn till hur grovt brottet framstår med beaktande av samtliga omständigheter.Dråp finns alltså inte längre kvar i vår nuvarande brottsbalk.

2010-05-29 @ 19:22:15
Postat av: carl10

rättsväsendet är politiskt korrekt och politikerna har sålt Sverige. Nu skall Svenska folket våldtas och mördas av vårt nya herrefolk.

det är en stor skam att politiker i 7 klövern och myndighetschefer och media beter sig så här mot sina egna syster och bröder.en dag skall hela Svenska folket resa sig upp och slå näven i bordet. allt fler vaknar upp och ser vad som sker. hjälp till att dela ut cavatus flygblad.

www.korta.nu/flygblad

http://www.box.net/shared/dn4vryl63j

2010-05-29 @ 19:26:41
Postat av: WMB

Polisprofessor Leif G W Persson kommenterade denna rättegång i TV någon dag i förra veckan, INNAN domen kom. (Det kanske var i Efterlyst, för Hasse Aro var med.).Jag såg endast Leif G W Perssons kommentar, och han tyckte det var mycket dåligt att åklagaren inte åtalade för mord.

Leif GW ansåg också att det inte fanns någon som helst anledning att sätta minsta tilltro till den åtalades ord och förklaringar, eftersom han ändrat sina uppgifter hela tiden. Först påstod han att han inte varit på plats över huvud taget. Han hade t o m fixat några släktingar/kompisar som skulle vara hans alibi för att han varit på annat ställe vid den aktuella tidpunkten. När denna lögn avslöjades hittade han på en ny historia, och så har han hållit på med nya historier tills han slutligen tvingades erkänna.

Finns ingen anledning alls att tro på den sista historien heller om att kvinnan föll omkull för att han råkade stöta till henne, ansåg Leif GW.

Dessutom tyckte han att även den åtalades föräldrar/släktingar skulle åtalas för bland annat skyddande av brottsling (tror jag det var).Förhoppningsvis kan man hitta dessa kommentarer av Leif GW så småningom på YouTube.

2010-05-29 @ 19:30:00
Postat av: peerpede

@WMB

Nu är jag inte jurist, men "mord" kräver planering eller uppsåt att döda och det fanns nog inte, bara medeltidig muslimsk machotänkande.

Sen är det väl "grovt vållande" där kommer som nästa steg om "dråp" inte finns på skalan mer.

I all fall är straffet ett skämt och en skam för svensk rättssamhälle.

2010-05-29 @ 19:31:29
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: A

riktigt dåligt!

2010-05-29 @ 19:44:33
URL: http://annnaaah.blogg.se/
Postat av: Cavatus

Nytt flygblad utlagt skapat av en av våra duktiga utdelare. Filen heter: Media mörkar.pdf. Innehåller mer text, en bild och länkar till fler webbplatser. Bra att lägga i postlådor och sätta på bilrutor m.m.www.korta.nu/flygblad

2010-05-29 @ 19:59:14
URL: http://www.aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: P

GW har rett i att han burde värt anklagd for mord, dråp i andre land.Det är litt av et politisk korrekt herrfolk her i Sverige. Arrogante selvutnevnte "humanister" som ser ned på sitt eget folk - fin klassekamp!!!2010-05-29 @ 20:17:02
Postat av: Måns

Bara gå in på tv3 play, välj efterlyst. Där kan man se hela programmet.

2010-05-29 @ 20:59:16
Postat av: Tore (preact)

Vållande till annans död har straffskala 6 månader till 6 år Det är bara att hoppas att inte åklagaren sitter nöjd! Här borde ske en obligatorisk utvisning efter avtjänat straff...

2010-05-29 @ 23:01:03
Postat av: Ferdinand Mjuk

Innan komentatordelen i dagens DN debattartikel har hunnit att raderas...!De båda debattörerna har tydligen i avsaknad av begåvning kompenserat detta med ren dumhet.http://www.dn.se/debatt/sds-valjare-litar-inte-langre-pa-den-etablerade-politiken-1.1113615Av för närvarande -näst intill- 300 kommentarer får man en bra insikt av klarspråk....Ps ...ursäkta Thoralf att jag handlade lite vid sidan om bloggposten

2010-05-29 @ 23:24:50
Postat av: Robin Shadowes

Vet i fan om inte Kristianssons svammel t o m slår det som Britta Svensson lyckas kräka ur sig för några veckor sedan. Antingen är dom onyktra som nån ovan föreslog eller så är dom fullständigt sinnesrubbade.

2010-05-30 @ 00:28:57
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: P

Han är inte helt nöjd da han skal overklage hvor målet är at han skal frigis helt. Det är givetvis fest i klanen fordi "de lurte alle".

2010-05-30 @ 10:18:29
Postat av: Lotta

@vmm och @PHerregud, ta det för vad det är en rolig historia som jag hittade på nätet. Självklart önskar jag inte livet ur Fredrik Reinfeldt för det.

2010-05-30 @ 11:50:33
Postat av: P

"Att göra människor till socialister är mycket enkelt. Att göra socialismen mänsklig är däremot mycket svårt".Citat Oscar Wilde

2010-05-30 @ 12:11:49
Postat av: Måns

Citat från kommentar På DN:

Och det här med att stämpla alla som är kritiska till den förda invandringspolitiken som "främlingsfientliga" är ju så otroligt korkat. Det går utmärkt att kritisera all annan politik. Det är ingen som kallar mig för elevfientlig eller patientfientlig om jag kritiserar skol- eller sjukvårdspolitiken. Och om det nu är en "plusaffär" som alla politiker säger – var är siffrorna?

Postat av: vmm

Lotta: okej, jag fattar. Bara det att jag inte tycker sådana där saker är så kul med tanke på det som hänt. Och dessutom kan sådana här saker användas mot SD i en valrörelse; jag har inte svårt att tänka mig rubriker om att det på en SD-riksdagskandidats blogg skämtas om att mörda Reinfeldt osv. Tidningarna kan få det här till vad som helst även om du inte menade något med det du skrev och jag förstår det och Thoralf förstår det och alla förstår det. Tidningarna VILL inte förstå. Dom VILL att vi ska missförstå.Och den här typen av "skämt" sätter också Thoralf i en lite knepig sits. Jag vet att han inte gärna raderar saker och att alla som skriver får stå för det själva, men samtidigt är det som jag sa ovan att nu är det "anything you say will and can be used against you" (som man säger i USA när polisen griper en person). Thoralf och SD kan få skitrubriker i media för saker som andra skrivit i kommentarerna. Jag lovar. Raderar han kommer han att anklagas för censur och sådana saker och raderar han inte så blir det rubriker. (om jag fattat rättsläget rätt så är bloggägaren, dvs Thoralf i det här fallet, INTE juridiskt ansvarig för kommentarer. I kvällstidningar och i politiken står dock det juridiska lågt i kurs och där kommer han att dömas hårt även om han inte är ansvarig)Några tips:-vanligt vett och sans är alltid bra när man kommenterar. Här och på alla andra ställen.

-tänk på att om du skriver kontroversiella saker så sätter du Thoralf i en knepig sits och du kan öppna en "träffyta" på SD inför valet. Media och politiska motståndare kommer att leta tills dom hittar sånt och oavsett vad du menade med din kommentar kommer det att beskrivas negativt för SD.

-Hey! Skriver du något som du känner är lite pågränsen så varför inte skriva direkt i kommentaren att "såhär tycker jag och det är inte SDs eller Thoralfs tankar utan mina egna". Man ska inte vara feg och man ska säga vad man tycker men en sådan disclaimer i en kommentar fritar faktiskt Thoralf från ganska mycket moraliskt ansvar och SD från politiskt ansvar. Och det gör det lite knepigare för media att medvetet misstolka - och DET är mycket värt, haha! :)

2010-05-30 @ 14:24:15
Postat av: Lotta

@vmmNu tror jag att du lägger in mer värde i den roliga historien en vad det är tänkt. Det står inget om att mörda någon. Det är ju hur betraktaren väljer att tolka det som står som är det roliga. Läser du historien igen så står det att Fredrik Reinfeldt är min favoritpolitiker varken mer eller mindre. Övriga personer som nämns i historien har heller inte blivit mördade. Det är alltså du som tolkat det på ett annat sett och det kan ju inte jag lastas för.

2010-05-30 @ 14:57:26
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: FreeBird

Jag hoppar över straffets längd. Men det som jag tycker är mest upprörande är skadestånd till den mördade kvinnas make. Skadeståndet blev 61994skr. Muhammedanen som kände sig ”krängd” när han skulle skaka hand med en kvinnlig anställd på Arbetsförmedlingen krävde 120000. Till slut fick han 60000skr. Dvs, ett människoliv i Sverige värderas till ca 2000skr.

2010-05-30 @ 19:04:04
Postat av: Robin Shadowes

Vmm, tidigare i våras dök det upp en låt som hette Jag sköt Fredrik Reinfeldt igår. Den fick vara uppe på You Tube en dag, sedan försvann den spårlöst. Om låten hade hetat Jag sköt Jimmie Åkesson igår, hade den försvunnit lika fort då tror du?

2010-05-30 @ 23:15:29
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Uncle Bob

Jag var nära att bli "parkeringsmördad" i Landskrona.Tog bilen till CoopForum, skulle hämta paket. När jag skulle svänga vänster inne i den rondell utanför Ö&B som leder in till Coop Forums parkering så hände följande:

Jag blinkar höger när jag skall svänga ur rondellen eftersom jag har ömtålig last kör jag försiktigt i rondellen. Spännblatte närmar sig hastigt i sin sileverfärgade Mercedes Cabriolet. Han pratar nonchalant i mobiltelefon och verkar inte sett att jag har förkörsrätt. Jag tvingas panikbromsa för att inte kollidera. Även han bromsar fast stannar först inne i mitt körfält i rondellen. Jag är tvungen att köra runt Mercan. Han har helt klart kört in i rondellen för fort och utan uppsikt åt mitt håll.

Ger honom det onda ögat, och skakar på huvudet (men inget finger från min sida.

När jsg stannar min bil på parkeringen ser jag att samma vårdlösa typ ställt bilen 20 m bort och står och skriker "Knulla din mamma!" och gör hotfulla gester åt mig. Jag svarar: "Du får ju se dig för och inte köra som en idiot" Jag avvaktar hans reaktion några sekunder och parkeringen är som tur är fylld av shoppande kunder. Han vill helt klart ha bråk och visar det tydligt. Men jag ignorerar rövskallen och går obesvärat in på Coop Forum för att handla.

Historien har en tendens att upprepa sig så normala trafikregler kan leda till att spännblattar "kränks"Detta är en vardag som tyvärr är alltför vanlig i Landskrona.2011-06-13 @ 11:52:06
Postat av: UncleBob

2011-06-13 @ 11:55:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0