SAMARBETE ÖVER BLOCKGRÄNSERNA

Idag har SR publicerat resultatet från en enkät som ett stort antal politiker för de olika partierna fått möjlighet att svara på.  Den fråga i enkäten som SR fokuserar på är om något parti är villig att samarbeta över blockgränserna för att stänga sverigedemokraterna ute. Enligt undersökningen har 78 procent svarat ja på den frågan.

Jag tror att detta är ett bra svar/resultat för Sverigedemokraterna. Jag tror att väldigt många väljare börjar fundera över vad som egentligen skiljer dessa partier åt när man är beredd att samarbeta med ”motståndarna” bara för att utestänga SD.

En liten rättelse. Radio Kalmar uppger att jag skulle vara ordförande för Kalmar län vilket är fel. Jag är ordförande för kommunföreningen i Kalmar och inget annat.

Enligt Tobias Sandblad har ett antal politiker för andra partier uttryckt kritik över att Radio Kalmar ställt dessa frågor och publicerar resultatet då det bara ger uppmärksamhet åt SD och samtidigt utmålar oss som mobbade och martyrer. Men det är ju faktiskt vad det handlar om. Dessa politiker borde istället fundera lite över sitt eget handlande.

De politiker och partier som är beredda att samarbeta över blockgränsen bör nu också redovisa för väljarna vilket av motståndarpartiet de tänker sig ett samarbete med.

Centerpartiet tänker sig uppenbarligen ett samarbete med något parti enligt Ingemar Einarsson. En inte alltför vågad gissning är att Centerpartiet planerar för ett samarbete med Socialdemokraterna. Undrar vad övriga Allianspartier anser om Centerpartiets kommande svek mot Alliansen.

Jag hoppas att väljarna får detta besked innan valet så att de vet att en röst på Centerpartiet innebär även en röst på Socialdemokraterna.


Kommentarer
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

Ärligt talat så målar alla PK-partier in sig i samma hörn. SD tjänar på detta. Hur ska M och S kunna samarbeta? Vad blir en röd röst värd om S tvingas till samarbete med M för att hindra SD att få vågmästarrollen? Mer bidrag/mindre bidrag? högre skatt/lägre skatt? generösa villkor för papperslösa eller inte? Dyrare bensin eller inte?Det kommer att vara omöjligt för detta samarbete. När makten väl står på spel är jag övertygad om att det är annat ljud i pipan. Märkligt nog så tror PK-partierna att detta är något som väljarna önskar sig. Det tror inte jag. Tvärtom så kommer alla tveksamma att rösta på SD istället.

2010-05-17 @ 22:22:45
Postat av: Ferdinand Mjuk

Flera Riks´och Komunalpolitiker i7klövern har tydligen deklarerat att de strävar mot enpartistaten vilket knappast är att se som hälsosamt.

Att betrakta undersåtarna som en oläraktig röstboskap speglar åter igen deras usla omdöme....

2010-05-17 @ 23:49:27
Postat av: Stefan A

Blir bra ammunition för SD-politiker i valrörelsen, vad är en röst på sjuklövern egentligen värd, när politiken blir densamma oberoende av parti, vill man ha någoting nytt och fräscht är det bäst att satsa sin lilla röst på SD, chansen återkommer bara vart fjärde år...

2010-05-18 @ 08:58:19
Postat av: Stefan K

Ni politiker visar inte bara ett förakt för demokratin, utan även mot era egna väljare.



Vill en socialdemokrat verkligen gynna trätobrodern moderaterna, så att dessa kan få igenom sina förslag?



Hur ser en centerpartist på saken om han/hon röstar på partiet för en specifik frågas skull och partiet efter valet gör en helomvändning och röstar mot sitt egna ideal?



Vad händer om en Sverigedemokrat stöder en motion från Miljöpartiet? Kommer Mp då att lägga ner sina röster eller rösta mot sin egen motion?



Vad skulle hända om en Sverigedemokrat lägger en motion som skulle gynna arbetsmarknaden i kommunen och skapa 200 jobb? Skulle övriga partier rösta emot?



Väljarna vill säkert ha svar på dessa frågor innan valet och inte efter.



Sådana här pinsamheter trodde jag inte man skulle behöva uppleva.



Ni har gjort det lätt för mig i alla fall. Nu kan jag med gott samvete stryka sju partier från min alternativlista inför höstens val.

2010-05-18 @ 11:43:19
Postat av: Ingemar Einarsson

Ja Du Toralf; Du tycker väl att världen skulle vara lättare att leva i om det inte fanns muslimer och centerpartister från Påryd. Vill bara meddela att allianssamarbetet i Kalmar fungerar bra. Är övertygad att vi har något som kan leda till maktskifte i Kalmar.

2010-05-18 @ 17:52:28
Postat av: Thoralf A

Hej Ingemar Einarsson



Välkommen till bloggen!



Det var du som sa det, inte jag. Både när det gäller muslimer, centerpartister från Påryd och samarbete över blockgränserna.



Jag har inget problem med centerpartister från Påryd men du och övriga politiker för riksdagspartierna har uppenbarligen problem med sverigedemokrater från Ängö.



"Jag tycker man skall eftersträva det" säger du i intervjun.



Det kan väl knappast sägas tydligare Ingemar. Nu väntar jag bara på att Centerpartiet berättar för väljarna vilket eller vilka av partierna i vänsterblocket man har för avsikt att samarbeta med för att utestänga oss Sverigedemokrater.



2010-05-18 @ 21:41:52
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Ingemar Einarsson

Hej igen!



Mina tankar i denna fråga utvecklade jag i den ledare som jag skrev i Södermöre-Posten/Lokaltidningen i höstas. Jag vet och förstår att Du inte gillade denna, men kan knappast beskyllas för att ha någon dold agenda.

Åtestår att se om vi får ett något mindre "socialistiskt" Miljöparti i Kalmar när den Löhnnska eran i Kalmar är över efter höstens val. För övrigt önskar jag dig en bra dag.

2010-05-19 @ 08:45:49
Postat av: Thoralf A

Hej Ingemar



Nej, den ledaren i er tidningen gillade jag inte dina märkliga kopplingar till antisemistiska länkar var mycket långsökt.



Det jag kan berätta för dig och andra är att jag kontaktats av personer med kopplingar till Israel som efter att ha läst min blogg och vår politik kommer att rösta på SD i det kommande valet. Enligt dessa personer är vi det enda partiet som uttalat stödjer Israel.



Önskar dig en bra dag också så ses vi i fullmäktige!

2010-05-19 @ 16:29:01
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0