PRÅNGLA UT SIFFROR OCH FAKTA

Jag håller just nu på med material till vår lokala valtidning för Kalmar län. Det är mycket letande och sammanställande av material för att hitta det som är mest användbart.

Igår gjorde jag en liten uträkning på hur ekonomiskt bistånd (socialbidrag) utvecklats sedan 1983 när det gäller andel som går till personer med svensk bakgrund respektive personer med utländsk bakgrund i Kalmar kommun.

Det blir en minst sagt skrämmande tabell! Under 1983 gick ca 97 procent av det utbetalade socialbidraget till personer med svensk bakgrund och endast ca 3 procent till personer med utländsk bakgrund. Fram till 2008 har dessa 3 procent blivit hela 60 procent av kakan för personer med utländsk bakgrund.

Statistik för 2009 finns ännu ej tillgänglig.


Ekonomiskt bistånd (socialbidrag) för Kalmar kommun. Källa SCB.

Ett diagram som mycket väl kan symbolisera den svenska misslyckade integrationspolitiken eller som Mona Sahlin uttryckte det i Agenda.

”Jimmie Åkesson är expert på att prångla ut siffror och fakta.”

Vad Mona Sahlin egentligen menade var sanningen! Det är sanningen man kan bevisa genom siffror och fakta. En sanning som det politiskt korrekta etablissemanget unviker.


Kommentarer
Postat av: S-E karlsson

Hej Thoralf ! Vi kan nog förvänta oss att statistiken för 2009 är ännu ruskigare !

Mvh Sven-Erik .

2010-05-17 @ 08:17:16
Postat av: Nalle i Växjö

Jag tror inte på statistiken Thoralf.Alla rapporter och artikllar som länken i BLT visa att invandring är lönsamt och ökar Sveriges affärsmöjligheter i Världen, bland annat Vallmoimport från Afganistan och Kath.Jag tycker vis skall ta vara på alla möjligheter att ta in mera människor och befolka även delar av Sverige som Boholmarna i Kalmar, Södermalm, Lidingö och Gamla Stan.Dessutom har invandrare med sig som motsvarar 3o miljarder.Det är vad som står i den "riktiga" pressenPostat av: j-å

Om vi vidare utgår ifrån att behovet av ekonomiskt hjälp till etniska svenskar är ungefärligen konstant över tid, samt bortser ifrån penningvärde m.m.

Då innerbär detta att kommunens kostnader har mer än fördubblats.

Det ska m.a.o. avsättas mer än dubbelt så mycket skattemedel.2010-05-17 @ 09:08:10
Postat av: Roberth

Mycket bra!

2010-05-17 @ 09:30:37
Postat av: Hajen

Statistiken finns redan på Affes blogg, det är bara att skrolla till det önskade.

http://affes.wordpress.com/

2010-05-17 @ 10:10:05
Postat av: Sw

Ah, det stora valarbetet går igång i mitten av augusti och kallas Ramadan. Frågan är om du lyckas säga "vad var det jag sa(?)" tillräckligt högt.Valarbetarna går igång kvällstid när de fått äta efter en lång dags tristess. Då gäller det att ta en extra koll på lokalt ställda motorfordon.

2010-05-17 @ 11:20:57
Postat av: Nalle i Växjö

Funderade på en sak.När dom som betraktas som dagens flyktingar har etablerat sig och fortplantat sig i någon eller några generationer.Kommer dom då att bli lika "främlingsfientliga" och försöka stoppa att landet blir ännu mera översvämmat av analfabeter och biståndskrävande människor.Nu är jag så gammal att jag nog inte behöver utsättas för detta men hur funderar dom unga i dag. Är det kanske därför självmordsstatistiken ökar.

2010-05-17 @ 12:14:11
Postat av: AWSvensson

Även Smålandsposten har begåvats med en ledare Marcus Svensson, inte i samma klass som Hickbom men han har framtiden för sig.

Att Klarström senare blev socialdemokrat och idag tar det piano framgå liksom inte. Så kallade avhoppare från Sverigedemokraterna genomgår någon slags rening om de senare uppträder i annat parti. Huruvida Zlatan är svensk eller inte är tydligen ett stort akademiskt problem för framför allt Måna och hennes klonade kamrater. Vi som sympatiserar med Sverigedemokraterna har inget problem med vad som är svenskhet. Däremot tycks det finnas folk som genomgår en identitetskris, som famlar i ovisshet om vad som är svenskhet. För dessa måste samhället ställa upp med stödpersoner och genom samtalsterapi återvinna dessa till en normal tillvaro.

Postat av: LN

Eja vore vi där!EURON fortsätter nedåt.

˝In a dramatic appeal for Europeans to come together to address the common currency crisis, Chancellor Angela Merkel warned Thursday that if the euro collapses, so will the idea of European unity. She also described the current euro crisis as Europe's greatest test since the collapse of communism.˝

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,694696,00.html

2010-05-17 @ 12:24:04
Postat av: Gubben o Gumman

"Sanning skola göra eder fria" står det på en skola

i Kalmar förståndia ord.Fritt översatt till riksdagsSvenska :

"Sanningen skola icke göra eder ansvarsfria"

(Bara en tidsfråga)Vi riktigt längtar till Mona mfl får detta i plytet

från riksdagens talarstol,diktaturens kreatur är

mycket mera byxis än dom låtsas om, revisionen kan

förhoppningsvis börja lite smått efter 19 Sep.AW Svensson : Ang identitetskrisen,klart att sossedagis och genus onnanisterna sätter sina spår.Här kan Anders Milton börja skissa på en gigantisk

psykriatri refom för offren för den socialistiska

hjäntvätten i TV O press i 40 år.En av dom första patienterna bör väl bli damen som

säger "Jimmie är exper på att prångla ut siffror".Något mera levande exempel är väl svårt att hitta.

2010-05-17 @ 13:14:31
Postat av: Affe

Hajen,

Nej jag har bara siffror från 1998-2008. Jag har bara publicerat 3 kommuner på bloggen men kan enkelt ta fram diagram från andra kommuner om någon önskar det.Thoralf,

Det här är mycket intressant. Var hittade du siffrorna för 1983-1997? Jag har letat på SCB men hittar inte några tabeller som använder samma urval för hela perioden 1983-2008.

2010-05-17 @ 13:53:10
URL: http://affes.wordpress.com
Postat av: Thoralf A

AffeNej, du får använda två tabeller. En för 1983-1997 och en annan för 1998-2008. Sedan får du skapa ditt eget excel-blad och föra samman alla data.2010-05-17 @ 16:01:53
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Jannne

LN-Eja vore vi där! Jag minns den tid, när vi svenskar retade oss på att danska taxichaffisar tog hundralappen jämt, trots att resan kostade 80 SEK. Idag kostar motsvarande resa betydligt mkt mera pga SEK:s förfall!

Om vi svenskar vore lika smarta som danskarna, så hade vi bundit upp kronan mot euron på samma sätt och hade kanske då sluppit den enorma förlust denna dumhet kostat många av oss.

SD:s politik avseende massinvandringen stöttar jag till 100 %, men i ekonomiskt euroavseende är den för många människor katastrofal!

Vill gärna tIllägga, att jag inte gillat Lars Vilks intrång på Kullaberg, men idag böjer jag mej för hans kamp för yttrandefrihet!

Jag stöder inte EU-utträde, men röstar SD!

2010-05-17 @ 17:04:27
Postat av: Daniel J

Det fuskas med allt ! Hur är det med valfusk och fusk i olika mätningar ? Man drar sig ju inte heller för att fuska med nyheter i media, se videoklippet:http://www.youtube.com/watch?v=fkbsj4yybcQ

2010-05-17 @ 17:59:43
Postat av: Rune

Aw Svensson:

"Huruvida Zlatan är svensk eller inte är tydligen ett stort akademiskt problem för framför allt Måna och hennes klonade kamrater."

--------------

Det behöver de inte bekymra sig om nu. Han är ju för närvarande spanjor, efter att ett tag ha varit italienare.

2010-05-17 @ 19:19:50
Postat av: Rune

Daniel J:

"Det fuskas med allt ! Hur är det med valfusk och fusk i olika mätningar ?"

---------------

Det är förmodligen ingen konst att fuska med en opinionsmätning? SD ligger ju rätt lågt i de sista mätningarna som har presenterats mot tidigare mätningar.

Sådant resultat kan man ju få på konstlad väg. Om man håller reda på vilka som höll på SD i tidigare mätning, så kan man i nästa mätning utesluta dessa, eller en del av dessa. Då får man ju ett lägre resultat för SD än man hade tidigare.

Jag säger inte att det är så! Men möjligheten finns. Opinionsinstituten arbetar ju för sina kunder i etablissemangsmedierna och politiken så frestelsen måste vara stor att tillmötesgå dem.

2010-05-17 @ 19:41:59
Postat av: peerpede

Fina färger på grafiken, men annars är bilden jo en rysare nästintill barnförbjuden...

2010-05-17 @ 20:21:08
Postat av: Wilhelm

Thoralf:

Det skulle vara intressant att se hur stor procent av kommunbudgeten som går till socialbidrag så att man också kan bilda sig en uppfattning om vad dessa siffror faktiskt innebär för Kalmars invånare i kronor och ören.

2010-05-17 @ 21:19:19
Postat av: LN

Var är ni alla som borde tala?Anders Hallber, rektor för Uppsala universitet; Kerstin Sahlin, prorektor; Karin Willén, ordförande i Konstnärernas Riksorganisation; Anna Ekström, ordförande i SACO; Ulrika Knutson, Publicistklubbens ordförande; Agneta Lindblom Hultén, ordförande i Svenska Journalistförbundet; Fredrik Reinfeldt, så kallad statsminister; Tobias Kratz, högskole- och forskningsminister; Lena Adelsohn Liljeroth, kulturminister; Jan Björklund, allom känd; samt Maud Olofsson, Göran Hägglund, Mona Sahlin (för dagen utan hijab), Maria Wetterstrand och lillstalin Lars Ohly, samtliga ökända.

Varför upphöjde ni inte era stämmor till tanke- och yttrandefrihetens försvar?"Historien kommer aldrig att förlåta er. Ynkryggar och medlöpare är ni. Det är inte enstaka galningar som har lett länder och civilisationer mot undergång under tidernas lopp. En ensam galning är maktlös, om han inte får medlöparna med sig. Det är medlöparna som störtar länder och civilisationer i fördärvet. Deras främsta kännetecken är tystnaden. De tiger och samtycker. Deras tigande legitimerar våldet och övergreppen på demokratin. Till slut finns ingen demokrati kvar att försvara."konstaterar Julia Ceasar i sin essä idag på Snaphanen --->

http://snaphanen.dk/2010/05/17/tystnaden-efter-vilks

2010-05-17 @ 21:45:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0