ÖSTRAN VÅGAR

Att Östran denna vecka publicerat två av mina insändare visar att tidningen står upp för sin devis. Säkerligen retar detta vissa politiker på vänsterkanten. Jag tänker på de politiker som skrev ett öppet brev till Barometerns ledning då tidningen inte skickat ut någon journalist till deras demonstration.

Barometern däremot är mycket sparsamma med att publicera något på insändarsidan. Förresten vet jag inte om man kan kalla det för en insändarsida längre. Nu fylls den allt som oftast med läsarbilder, någon dag denna vecka tog dessa läsarbilder upp mer än halva utrymmet på insändarsidan. Det kanske är insändarredaktionens sätt att få en levande debatt ett valår.

Här är min insändare som publicerades i dagens Östran.


LÅT EURON FÖRBLI EN SEMESTERVALUTA

För drygt ett år sedan vädrade euro-förespråkarna morgonluft i finanskrisens spår och tidningarna fylldes av insändare och debattartiklar om hur hårt Sverige skulle drabbas eftersom vi stod utanför EMU. Idag har vi facit i handen och nu kan vi konstatera att Sverige helt klart är ett av de länder som klarat sig bäst i lågkonjunkturen och mycket tack vara den svenska kronan som gett Sverige och vår exportindustri valutafördelar under krisen. Var finns alla dessa euro-förespråkare idag? Tystnaden är total i media och till och med på sina bloggar eller hemsidor har de tystnat men det är ju också valår!

Nu är det istället Euron som darrar medan den svenska kronan stärks på valutamarknaden. EMU:s svaghet har dock exemplifierats på ett slående sätt genom Greklands handlande. Trots EMU:s ”hårda reglerverk” om budgetunderskott och så vidare för medlemsländerna har Grekland misskött sig till den så milda grad att det borde rendera ansvariga politiker och tjänstemän i Grekland fängelsestraff för sina manipulerade ekonomiska redovisningar under flera år. Det naturliga hade givetvis varit att Grekland fått lämna EMU-samarbetet på grund av sitt ”bedrägeri”. Men som så många gånger förr i dessa sammanhang ställs ingen till ansvar för detta av EMU eller EU och dess medlemsländer. Det kanske beror på att Grekland inte är det enda landet som inte har rent mjöl i påsen. Har även Portugal och Spanien använt sig av samma typ av ”kreativ bokföring” som Grekland?

För att rädda euron och EMU-samarbetet gör man istället allt för att täta det läckande skrovet, Grekland. En räddningsinsats som kommer kosta minst 1200 miljarder eller svindlande 1200000000000 kronor i lån till Grekland för EMU-länderna och dess skattebetalare. Lån som troligen till stora delar kommer att avskrivas enligt ekonomiska bedömare då Grekland inte kommer klara av sin budgetsanering och samtidigt betala enorma räntor på sina lån.

Vilket av PIGS-länderna står härnäst i kön till EMU:s bankakut?

Sverige och dess skattebetalare kan ”skatta” sig lyckliga över att vi inte är medlemmar i EMU och har euron som valuta utan att vi står självständiga med vår svenska krona. Jag gissar att euro-förespråkarna kommer att vara väldigt tysta under årets valrörelse och att ingen kommer driva frågan om införandet av euron eller en ny folkomröstning om euron. Det skulle vara politiskt ”självmord” med dagens utveckling för euron.

Vi sverigedemokrater anser att det bästa för Sverige är att euron förblir en ”semestervaluta” och att vi står utanför EMU. Vår svenska krona ger oss istället ett mycket användbart finansiellt instrument.

Thoralf Alfsson (SD)
Kalmar

 


Kommentarer
Postat av: Retzius

Sverigedemokraterna 2,1 % (-1,1)

2010-05-06 @ 20:46:53
Postat av: Ceasar

Hej Thoralf,Vi får väl se om Östran är beredd att publicera en artikel med ifrågasättandet av asylpolitiken.EMU i all ära men som du själv säger debatten finns inte ens på kartan just nu och är således en helt okontroversiell fråga.mvh Ceasar

2010-05-06 @ 21:56:36
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Skånepåg

@ RetziusCirka 16% i undersökningen svarade att man inte kunde eller ville uppge vilka man tänkte rösta på. Är du någorlunda normalt funtad, bör du ha förmågan att dra vissa elementära slutsatser vad detta kan bero på!

2010-05-06 @ 21:56:45
Postat av: Retzius

Skånepåg,

Självklart är dessa 16% Sverigedemokroater och Nationaldemokrater. DEn som inte begriper det ska väck.

2010-05-06 @ 22:10:12
Postat av: Skånepåg

@ RetziusHar jag aldrig påstått eller antytt. Men vi vet ju att säkerligen finns det åtskilliga personer bland dessa som stödjer Sd och som inte öppet av olika anledningar vill nämna detta. Därför är din glädje och ditt "hurra" för 2,1% endast att betraktas som rent trams och f.ö. din senaste kommentar på samma nivå!Parallellt med att Expressen presenterade denna undersöknig hade man en egen omröstning på sin hemsida. Efter att cirka 9000 personer hade röstat och Sd fått 10% och var 3:e största parti, stängde man ner möjligheten till fortsatt röstning.

2010-05-06 @ 22:26:40
Postat av: Roberth Ström

Mycket bra skrivet det är som finanskrisen alla kan missköta sig för de får hjälp. Vad sänder de för signaler.

2010-05-06 @ 22:41:14
Postat av: Skogman

Bra!

2010-05-06 @ 22:42:45
Postat av: Robin Shadowes

Fröken Sverige vill att man sprider det här inslaget med Jens Orback eftersom nån försöker få bort det från nätet.http://imittsverige.blogspot.com/2010/05/favorit-i-repris-jens-orback-om-vi-blir.html

2010-05-06 @ 23:37:34
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: OT

Ja säga vad man vill om Mikael Wiehe, men när f-n blir gammal, så blir han religiös eller är det så att han blivit Sverigedemokrat?Mikael Wiehe - Ta Det Tillbaka: http://www.youtube.com/watch?v=-bwqxrv3_Y4Kanske enligt några en ny kampanjlåt för SD? Se: http://otackarvarldenslon.blogspot.com/2010/05/mikael-wiehe-skriver-kampanjsang-till.htmlBra låt föresten Mikael!!! Vi arbetar tydligen för samma sak!!!? Kunde inte själv sagt det bättre! "Nu skall vi ta det tillbaks...Allt som var vårt skall vi ta tillbaka..."

2010-05-06 @ 23:45:20
Postat av: Kenneth Sandberg Effekten

Nu ser vi hur Kenneth Sandberg effekten drabbat SD, känns skönt att det finns någon som är ärlig i partiet och berättar sanningen. SD är ett högerparti som alla andra bara det att SD blivit mesar som försöker dölja invandringsfrågan och i övrigt har man ingen politik att prata om. 2,1 % visar att kräftgången ökar stadigt sist var det 3,2% . Vidare har partiet blivit av med 37% utav de som valdes in 2006 och fler har lämnat detta straffar sig nu även gör faktorer som att ha med de dömda Carina Herrstedt och Dragan Klaric sitt till.Min röst kommer ND att få i detta valet SD har svikit och det är jag inte ensam om att tycka.

2010-05-06 @ 23:46:21
Postat av: OT

Är det, det här Mikael Wiehe menar? Max Manus - Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=WbK4WTQFf9UFrågan var och en måste ställa sig är - vem är nazist? Är det en Sverigedemokrat? En Socialdemokrat, med sin mörka historia? Eller är det någon helt onämbar?För en sak kan vi ju alla vara översen om, ingen gillar nazism, ingen kan längre vara ovetande, med facit i hand.Vi kan också vara överensom att vårt land inte längre liknar det land vi en gång hade.Vi kan också klart och tydligt och utom allt tvivel se och förstå att viktiga frågor ej kan diskuteras utan att tystas ned med metoder ala totalitär light.Så hur skall du ha det medborgare? Banan republik light eller en framtid? Välj själv och stå för konsekvenserna.

2010-05-07 @ 00:28:53
Postat av: Cavatus

Nämen, jag ser att Retzius är här och försöker röra om i grytan. Han verkar känna en lockelse av "det förbjudna".Expressen hade en webbpoll idag i samband med redogörelsen av opinionsundersökningen, och i den fick SD 10 %, så den togs bort illa kvick. Tursamt nog tog jag en skärmdump på den:hhttp://aktualia.files.wordpress.com/2010/05/expr_poll_100506.jpg2010-05-07 @ 00:43:09
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Sad but true

SD 10% ska vi skratta eller gråta ? Nej 2-3 % som det alltid varit är nog mer normalt och realistiskt, men efter Kenneth Sandbergs avhopp och avslöjande är det nog rätt kört med SD framöver kan jag tänka.http://www.lindqvist.com/sverigedemokraterna-de-etta-pa-google/

2010-05-07 @ 01:40:39
Postat av: Skåning

Nonsens. Svenskarna har förlorat på att inte vara med i EMU hur du än vrider och vänder på det. Till och med när bananrepubliken Grekland håller på att konka så ligger den svenska valutan 10% back gentemot euron sedan finanskrisen.Det är sant att det är lite svårare att vara EMU-förespråkare idag. Jag är också förbannat kritisk till att man skapar en valutaunion och en stabilitetspakt som spaggeländerna fullständigt skiter i och har kunnat göra så i åratal utan åtgärder.Men jag är fortfarande övertygad om att det är bättre att ett land har en stabil valuta gentemot sina handelsparners och att politikerna har fasta ramar att inte spendera och låna, än att valutan skvalpar med marginell fördel för exportindustrin.Den enkla och självklara lösningen på det Sydeuropeiska problemet är att kasta ut Grekland ur EMU för att de inte har hållit sig till reglerna. Samma sak med Portugal och Spanien. Kan de inte följa reglerna så åker de ut. Låt deras pissepengar deprecieras till ingenting. Det är de förtjänta av när deras valda politiker beter sig så jävla oansvarigt.

2010-05-07 @ 02:12:35
URL: http://exilen.eu/
Postat av: Tore (preact)

Borg:aren har påpekat att han avser hjälpa Grekland, vad han nu menar med det. Vi tillhör ju inte Euroland! Bäst att vara vakna, för dessa är inget att lita på. De ville ha en ny omgång röstande om euron i höstas, så varför inte nu ha en vid valet!?Grekerna ja. De har alltid haft ett rufflande för sig, och levt på andras bekostnad. En familj som undanhöll sig en avvisning var just familjen Pascalidou för ca 30 år sedan! Och nu kommer sanningen fram om det grekiska korruptionssamhället och dess befolkning. Se här:

www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/varlden/article7079752.ab

Snart har vi fler EU gökar, som visar sitt rätta jag...

2010-05-07 @ 02:58:46
Postat av: Tore (preact)

Och du Skåning, du glömde allt England, även om dessa inte har emu-valutan, så behöver dessa mer bidragsstöd än vad de erhåller från just oss. Irland har ett större underskott. Irland har i dag ett större underskott än Grekland, så...snart har du inga kvar i EU. När det gäller emu så knackar fler svaga länder på att få ett emu-innehav, och jag undrar om euroländerna har så mycket pengar att skänka bort? Hela EU-samarbetet är ett enda stort misslyckande, sedan "överstatligheten" tog över. Sedan kan man undra varför svenska kronan tappar i värde, då euro-länderna får problem. Det luktar verkligen illa, med dagens styrande...

2010-05-07 @ 03:18:37
Postat av: lee

Att skylla på Euron tycker jag blir fel .Grekland och dom andra PIGS länderna kan ha vilken valuta som helst och dom kommer endå få problem .Pension vid 55år,14 månadslöner /år och 16% lägre skattetryck än sverige .En stor offentligsektor som jobbar halvdag .Då fattar vem som helst att ekvationen inte fungerar .Sen har vi ENgland som har pundet och dom har samma problem .Så det kan kvitta vilken valuta du har .

2010-05-07 @ 09:24:38
Postat av: lee

Alexandra Pascaholido , född 17 juli 1970 i Bukarest, Rumänien.Enligt Pascaholido är alla som är födda i sverige " svenskar" så är hon väl Rumän och Inte greek?

2010-05-07 @ 09:30:32
Postat av: Inte-en-till

Jag röstade för Euron i folkomröstningen, men är nu emot.En liten kommentar apropå begreppet "PIGS". Först stod det för Portugal-Irland-Grekland-Spanien. I dag såg jag stavningen (i DN tror jag) "PIGS", vilket står för Portugal-Irland-Italien-Grekland-Spanien.Hur som helst: Sverige mår säkert bättre utan att beblanda sig med de här ländernas ekonomi mer än nödvändigt...

2010-05-07 @ 15:48:31
Postat av: preact (Tore)

Men visst invandrade hon från Grekland, och hela familjen skulla återbördas dit. Men som vanligt smög hela familjen "till skogs" och dök upp när "PUT:et till slut blev beviljat. Hon = Alexandra Pascalidou...

2010-05-07 @ 21:17:08
Postat av: preact (Tore)

"lee", förresten vad fick du det ifrån att Alexandra skulle vara rumän?

Wikipedia skriver: Svensk journalist, författare och tv-presentatör av grekisk härkomst. Född 17 juli 1970. Hon växte upp i Rinkeby. Rätta Wikipedia

om du anser dig ha rätt.

2010-05-07 @ 21:34:07
Postat av: Skånepåg

@ preact (Tore)Kommer från den grekiska minoriteten i Rumänien. Familjen flyttade av någon anledning till Grekland, där det inte blev som man tänkt sig. Fick reda på hur lätt det var att få uppehållstillstånd i Sverige, utan minsta krav på någon motprestation, och drog således vidare till Sverige.

2010-05-07 @ 23:02:32
Postat av: Robin Shadowes

Gör bara en sådan enkel förändring som att ta bort o:et och namnet får plötsligt ett mer rumänskt än grekiskt utseende, Pascalidu.

2010-05-07 @ 23:28:46
URL: http://sverigedemokraterna.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0