OIKOFOBERNA I SKOLAN

Nu duggar det tätt mellan artiklarna om skolor som flyttar sina skolavslutningar från en kyrka till en så kallad ”neutral” plats.

Dalarna och Sälen har väl för de flesta en särskild plats om man tänker historiskt på Gustav Vasa och inte minst Vasaloppet som går under devisen ”I fädernas spår” men detta hindrar inte rektorn Inga-Maj Fjällborg från att bryta en flera hundra år gammal tradition att fira skolavslutningen i Transtrands kyrka. Oikofoben Fjällborg har beslutat flytta avslutningen till Olnispagården. Läs artikel i Dalarnas Tidning.

Jag vill uppmana alla som blir berörda av dessa oikofober att protestera och om det inte hjälper ordna med en alternativ skolavslutning i Kyrkan.


Kommentarer
Postat av: Boo

Får jag påminna dig om att skolan ska vara religiöst neutral och oberoende Thoralf.

2010-05-24 @ 23:41:15
Postat av: lasse

Av kommentarerna att döma så kommer motståndet mot skolavslutning i kyrkan inte från invandrare utan från intoleranta etniska svenskar som vältrar sig i ateism och trångsynthet. Det är förmodligen samma högljudda och bittra minoritet som fyller insändarsidorna med krav på monarkins avveckling och inte ger sig förrän Sverige blivit ett land renons på traditioner och kultur.

2010-05-25 @ 07:01:40
Postat av: Allemand

Boo,Avslutningen sker inte i skolan så nog är det neutralt. Att sedan avslutningen sker i kyrkan är en annan sak, ingen har krävt av mig att jag måste tro på vad de säger. Traditioner är viktiga och skall behållas.

2010-05-25 @ 08:33:35
Postat av: Stefan A

PK-rektorn får på käften i svt gävle-dala...http://svtplay.se/v/2013894/gavledala/24_5_19_15_svt_dalarna

2010-05-25 @ 08:36:36
Postat av: Stefan A

....ca: 06:05 in i programet...

2010-05-25 @ 08:38:23
Postat av: Roberth

Det är väl underligt att det svenska duger inte och våra gamla traditioner ska bort. Som Thoralf säger oikofober. Det är nog nu vi ska vara stolta över vårt arv och de traditioner vi har. Snart är det endast under hockey vm man får vara stolt över tex svenska flaggan.

2010-05-25 @ 09:50:17
Postat av: Lotta

De som jag har minst eller rättare sagt ingen som helst respekt för är de rabiata Sverigehatande svenskarna. De som hatar Sverige och allt svenskt. De som trampar på gamla fina traditioner och smutskastar vår historia. Rektorn i Transtrand/Sälen ser i mina ögon ut att passa in bland dessa som jag beskriver ovan. Vad jag förstår så har det inte varit ett krav från någon invandrare så varför flytta skolavslutningen då?

2010-05-25 @ 11:22:19
Postat av: Tomtefar

Postat av: BooFår jag påminna dig om att skolan ska vara religiöst neutral och oberoende Thoralf.Och det är den tycker du ? kan du då upplysa en ovetande om hur det då kommer sig att barn inte får gå på vissa lektioner som gymnastik mm,mm och då helt uteblir från skolan med ingen som helst reaktion från skolledningen ! gäller det ett svenskt barn så knackar socialen på dörren fortare än kvickt, ni ska se om en 10-15 år så kommer det vara plikt att fira avslutningarna i närmaste moské med hänvisning att vi svenskar har ju ändå inga traditioner att bevara, sen att alla svenska traditioner blivit förbjudna det talas det tyst om.

2010-05-25 @ 13:06:41
Postat av: Boo

Ja du Tomtefar, helt enkelt är skolan skitdålig på att se efter sina elever. Och det är väl inget nytt. Ingen ser elever som mår dåligt, ingen ser mobbing på skolan, ingen tar sexuella trakasserier på allvar, ingen vågar eller orkar ta tag i elever som misstänks ha taskiga hemförhållanden.

Så är det tyvärr och skolan måste bli bättre.Men för den sakens skull tycker inte jag att skolavslutningen per automatik hör hemma i svenska kyrkan.

2010-05-25 @ 15:51:44
Postat av: Inte-en-till

Jag är född i början av 60-talet. Då gick de flesta i söndagsskola och i skolan fanns det ett ämne som hette Hembygdskunskap.Varför förstör V-S-MP-C-KD-FP-M vårt fina land?Rädda Sverige!

2010-05-25 @ 19:11:43
Postat av: leifer

Svenska vänsterkultureliten hatar allt som är svenskt, speciellt den folkliga kulturen hos vanligt folk. Kultureliten menar också att Sverige inte har nån kultur, att allt är importerat. Vilket är ett ickeargument och dessutom helt fel i delar. Mycket av vår kultur är dessutom geografiskt bunden och klimatberoende.

2010-05-25 @ 19:38:27
Postat av: Tore (prelude, preact, presound)

"Det är bara Årjäng som slopar avslutning i kyrkan", skriver NWT den 24 maj. Övriga 15 kommuner i Värmland kommer att ha avslutning som vanligt. Så vart det med det. En Centerstyrd kommun

förändrar kommunens skolavlutningar...

2010-05-26 @ 01:40:05
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

Socialdemokratrena har under en lång tid påverkat samhället till att bli det som det i dag är. Redan under 60-talet när Olof Palme hade ansvaret för skolan och kyrkliga frågor avskaffades kristendomens påverkan i skolan och i övriga frågor. Betyget i uppförande och ordning avskaffades också. I mitten av 70-talet inleddes projektet med det mångkulturella samhället. Idag 40 år senare har vi facit i handen. Det har varit samma diskussioner på min sons skola men där lyckades till slut alla vi som ville ha en kyrklig avslutning få det. Vad kommer att finnas kvar av våra traditioner och värderingar i framtiden???Hur ser samhället ut i Mellanöstern och i hela arabvärlden? Hur såg Sverige ut innan Palme och S förändrade hela Sverige? Värt att tänka på, eller hur?

2010-05-26 @ 09:37:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0